Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

08-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste zwarte supermodel overleden


Eerste zwarte supermodel overleden


http://img4.imageshack.us/img4/209/naomisims2.jpg





Naomi Sims, beter bekend als het eerste zwarte supermodel, is overleden op 1 augustus. Sims werd 61. Een van haar belangrijkste kenmerken was haar ontkrulde, strak naar achter getrokken haar.

Black is beautiful
Haar carrière begon in de tweede helft van de jaren '60 in wat toen een door blanken gedomineerde industrie was. In de Verenigde Staten was het credo 'Black is beautiful' en Sims werd als vanzelf de veruiterlijking van die stelling. Ze brak door in 1968 toen ze de cover van het tijdschrift Ladies' Home Journal sierde. Het jaar erna haalde ze de cover van het tijdschrift Life.




  




Weg geëffend
Door haar succes werd de weg geëffend voor andere grote zwarte modellen als Pat Cleveland, Alva Chinn, Beverly Johnson, en, veel later, Tyra Banks and Naomi Campbell. "Naomi was de eerste, en dat maakte haar ambassadrice voor alle zwarte mensen. Ze doorbrak veel sociale barrières".

Niet echt het eerste
Nochtans was ze strikt genomen niet het eerste zwarte model, maar wel het eerste dat bekend was bij het grote publiek. Ze raakte er enkel door haar vastbeslotenheid, want toen ze in 1966 had beslist model te worden, raadde iedereen dat haar af. Geen enkel agentschap wilde haar tekenen, sommigen zeiden zelfs expliciet dat haar huid te donker was.









Modefotografen

Sims trok daarop rechtstreeks naar de modefotografen. Een ervan hapte toe: Gosta Peterson, fotograaf voor The New York Times. Hij fotografeerde haar, en ze kwam terecht op de cover van de modebijlage in augustus 1967. Maar daarna vond Sims nog steeds moeilijk werk.

Ze vertelde Wilhelmina Cooper, die net haar eigen agentschap was gestart, dat ze de Times-bijlage zou opsturen naar reclamebedrijven. Ze noteerde Coopers nummer, en beloofde het agentschap een commissie als ze werk vond.








Reclame

Nog geen jaar later verdiende Sims 1000 dollar per week en verscheen ze in een nationale televisiereclame voor AT&T in kleren van Bill Blass. "Die reclamespot heeft me meer geholpen dan wat dan ook, omdat het mijn gezicht toonde. Daarna wilde iedereen me gebruiken", verklaarde Sims later aan Ladies' Home Journal.

Ze liep shows voor belangrijke designers en in 1972 kwam Hollywood aankloppen. Ze kreeg een rol aangeboden in Cleopatra Jones, die ze afwees wegens racistische portrettering van zwarten.

Nieuwe carrière
Na vijf jaar hield ze de modellenwereld voor bekeken, en richtte een bedrijf op dat pruiken maakte voor zwarte vrouwen. Nog eens vijf jaar later maakte haar bedrijf een omzet van 5 miljoen dollar per jaar. Sims liet het daar niet bij en ontwierp cosmetica, startte beautysalons en schreef boeken over de modellenwereld en hoe succesvol te zijn als zwarte vrouw. Het is niet duidelijk of ze dat volhield tot het einde van haar leven.(br.nina)




08-08-2009 om 09:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyjama's zijn in én sexy


Pyjama's zijn in én sexy






Coco Chanel was 100 jaar geleden al helemaal gek op pyjama's. Daarom draagt Audrey Tautou, de actrice die de rol van de mode-ontwerpster in haar biografie op zich nam, een zijden exemplaar voor mannen op de affiche van de film. Zij zijn lang niet de enigen die gek zijn op dit comfortabele ensemble, de pyjama is dus helemaal terug.




Audrey Tautou in een zijden pyjama voor de film Coco avant Chanel.
Audrey Tautou in een zijden pyjama voor de film Coco avant Chanel.



Pyjama op de catwalk
Angelina Jolie bekende regelmatig te 'loungen' in een comfortabele pyjama voor mannen. De nieuwste collectie van Dolce & Gabbana is zelfs geïnspireerd op dit kledingstuk. De ontwerpen zijn wel niet bedoeld om ermee in bed te kruipen, maar om er een stapje mee in de wereld te zetten. En het gerucht dat er een nieuwe film van Bridget Jones op til staat, is de kans groot dat de flanellen exemplaren binnenkort weer opduiken.




De collectie van Dolce & Gabbana is geïnspireerd op mannenpyjama's.
De collectie van Dolce & Gabbana is geïnspireerd op mannenpyjama's.



Hoe draag je de trend niet?
Blijf ver weg van vormeloze t-shirts met schattige figuurtjes als je ouder dan twaalf bent. Ook de lange katoenen nachtjapons kunnen alleen als je ouder dan 70 bent. Wil je een trendy, chique optie om in te slapen, kies dan voor een pyjama, liefst eentje uit kant of zijde. Ze zijn nu sexy, stijlvol en sensueel of je nu een mannelijk, zoals Jennifer Anniston of Cameron Diaz in één van de talrijke romantische komedies draagt of vrouwelijk model met veel kant. Slaap je niet graag met een pyjama? Dan heeft Chanel nog een andere een sexy optie voor je, beperk je alleen tot het bekende No 5 parfum om in te slapen, zo deed Marilyn Monroe het ook.





Bridget Jones in een flanellen pyjama.
Bridget Jones in een flanellen pyjama.



07-08-2009 om 18:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crisislaarzen die je op drie manieren kan dragen


De crisislaarzen die je op drie manieren kan dragen





Als je deze winter maar budget hebt voor één paar schoenen, dan koop je best deze suède laarzen van Louis Vuitton. Dankzij twee ritsen kan je ze op drie manieren dragen.

Elke gelegenheid
Dijenhoge laarzen zijn trendy deze winter, maar het nadeel is dat deze schoenen vaak duur zijn en niet passen voor elke gelegenheid. Deze exemplaren van Louis Vuitton zijn dat gelukkig wel. Als je er een laagje afritst, heb je gewone knielaarzen. En vraagt je outfit om enkellaarsjes, dan bouw je deze schoenen in no time om.



    http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/16/2/media_xl_983942.jpg



Hoe combineren

Dijlaarzen gaan perfect onder een kort wollen jurkje, de knielaarzen draag je over een skinny jeans en de enkellaarsjes zijn goed voor de look van rock chick. Je hebt de keuze tussen een plat of hooggehakt model. Momenteel is er nog geen prijs beschikbaar, maar aangezien de schoenen van Louis Vuitton zijn, zal die niet mals zijn.





07-08-2009 om 09:49 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vrouwen zoeken troost in Handtas handtas


 Vrouwen zoeken troost in Handtas handtas


 



Vrouwen blijven geld spenderen aan luxeproducten tijdens de crisis, terwijl mannen eerder de vinger op de knip houden en hulp zoeken bij een therapeut.

Horloges en handtassen
De gevolgen van de economische crisis zijn merkbaar bij de verkoop van luxeproducten. Dure horloges, een typisch mannenproduct, verkochten een kwart minder sinds vorig jaar, maar de verkoop van lederwaren bij Hermes steeg met 28 procent. "Mannen zijn erg onzeker door de crisis, hun job en hun daarmee gepaard gaande mannelijkheid wordt bedreigd, waardoor ze minder spenderen. Vrouwen daarentegen proberen zichzelf weer op te beuren door een nieuwe handtas te kopen. Ze zijn ook bezorgd over hun job, maar niet zo erg dat ze zich bedreigd voelen, daarom kopen ze meer tijdens de crisis", aldus marketingexperte Diana Jaffe.








Burn-out
Jaffe gaat verder: "Sommige mannen vinden het nogal ongepast om hun geld nu aan dingen te geven die ze niet nodig hebben, maar anderen kunnen zich het gewoon niet veroorloven. Veel mannelijke managers hebben een lagere functie gekregen, daardoor staan ze onder enorme druk of leiden ze aan een burn-out. Het laatste waar ze aan denken zijn luxeproducten, ze verkiezen het advies van een life coach."

Vrouwen meer gewoon
"Vrouwen zijn er aan gewoon om te gaan met veranderingen wat hun carrière betreft, wat het voor hen makkelijker maakt de financiële crisis het hoofd te bieden", aldus Eva Kreienkamp. "Ook geldt dat een handtas vaak een impulsieve aankoop is, een horloge niet." Ook andere factoren bepalen waarom de verkoop van luxejuwelen daalt. De kost van een chique horloge kan tot 50.000 euro oplopen, een luxehandtas is toch een pak goedkoper.

06-08-2009 om 13:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 mode-faux pas bij vrouwen met overgewicht


5 mode-faux pas bij vrouwen met overgewicht


 
 
 


Niet alles dat voor vrouwen met een normaal gewicht of gewone lichaamsbouw werkt, staat ook vrouwen met overgewicht goed. Ten minste, dat vinden sommige mannen van de blogsite 'regretful morning'. Onderschrift: 'we laugh at your misfortune' ofwel 'wij lachen met jouw ongeluk'. Onderstaande 'tips voor vrouwen met overgewicht' moeten dus niet te serieus worden genomen.

1) Strings
"Sorry dames, maar een XXL-string is gewoon een belediging voor je kont. Een string dragen is geen recht, maar een voorrecht. Wil je toch een string dragen? Goed, ga dan maar op de loopband staan!
Uiteindelijk geven we de producenten de schuld. Als ze geen XXL-strings zouden fabriceren, dan zou geen enkele vrouw ze dragen. Simpel!"



 
 



2) 'Skinny' jeans

"Skinny jeans zijn sexy! Vooral als er een slank gebruind popje inzit... Van zodra er allerlei uitstulpingen te zien zijn, zijn wij wég."

3) Spandex
"Spandex is genadeloos en toont elke bobbel van het lichaam. Dit is bijna een no go voor superslanke vrouwen, dus zéker een no no voor dikke vrouwen."




 
 



4) Tubetopjes

"Tubetopjes kenmerken zich doordat ze geen bandjes hebben en een groot deel van de buik vrijlaten. Meestal zie je een rechte lap stof, dát is een tubetopje. Vanaf 1 centimeter 'muffin top' (of uitpullend buikvet) zou dat verboden moeten zijn. Of het zouden lánge tubetops moeten zijn. "

 

5) Bikini's
"Bikini's zijn niet gemaakt voor dikke vrouwen. Punt!"

De mannen voegen er voor de duidelijkheid een post scriptum aan toe. "Wij hebben niets tegen vrouwen met overgewicht, echt niet. We vinden alleen dat de meer onthullende kledij is voorbestemd voor iedereen met een maatje kleiner dan 40. Da's alles," zo staat te lezen op hun blog.(br.hln)


 
 





06-08-2009 om 07:17 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
05-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerpt Emma Watson een ethische kledijcollectie?


Ontwerpt Emma Watson een ethische kledijcollectie?





Ze zwoer dat ze nooit een eigen kledijlijn zou hebben. "Dat is toch echt belachelijk?". Al wou Harry Potter-actrice Emma Watson wel een uitzondering maken voor 'een goed doel'.

Ondertussen worden geruchten opgevangen als zou de actrice toch hebben toegehapt om samen te werken met het ethische kledingmerk People Tree, al werd officieel nog niets bevestigd. De 'eco-chic'-kledij zou bestemd zijn voor tieners.









Prioriteiten

"Ze houdt van ethische concepten, dus ze was het idee wel gelegen. Acteren was altijd een prioriteit, maar nu wil ze graag uitbreiden", aldus een bron aan de Britse krant Daily Mail. Vreemd, want Watson heeft altijd gezegd dat haar studies en een diploma haar prioriteit zijn, en dat ze nog niet wist of ze na de Harry Potter-reeks nog wilde acteren.

Fashionista
Watson wordt sinds kort bestempeld als een echte fashionista, en ze steekt haar liefde voor mode en modeshoots niet onder stoelen en banken. Ze is ondertussen het gezicht van Burberry en had felgesmaakte fotoshoots in Elle en Vogue.

Toch zei ze nog vorige maand dat ze geen interesse heeft in ontwerpen of een eigen collectie. "Misschien zou ik nog overwegen voor een goed doel, maar zeker niet opm te kunnen schreeuwen: 'Kijk naar mij, ik heb een eigen collectie!'"





05-08-2009 om 14:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaldhakken zijn zo passé



Naaldhakken zijn zo passé


http://img7.imageshack.us/img7/8913/naaldhakkenzijnzopasse.jpg




De collectie van Jimmy Choo voor H&M ligt nog niet in de winkelrekken en de nieuwste collecties van Christian Louboutin en Manolo Blahnik zijn nog kraakvers, maar toch kondigt het modetijdschrift Vogue het einde van de hoge hak aan.

"Naaldhakken zijn zo passé. Het zijn niets meer dan hoge martelkamers. Volg het voorbeeld van Michelle Obama en ga voor platte schoenen of erg lage hakjes", met die ronkende woorden kondigde adjunct-hoofdredacteur André Leon Talley zijn nieuwe column aan.

Meteen volgde hoofdredactrice en stijlicoon Anna Wintour zijn raad op. Zij ruilde na ruim veertig jaar haar naaldhakken in voor comfortabele lage schoentjes. Volgens Talley is het nu aan de modeontwerpers om nieuwe silhouetten voor vrouwen te creëren waardoor ze ook elegant en gracieus voor de dag komen met plat schoeisel. (br.she)



05-08-2009 om 10:36 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Paul Gaultier ontwerpt Dr. Martens

Jean-Paul Gaultier ontwerpt Dr. Martens


http://img197.imageshack.us/img197/5448/jeanpaulgaultierontwerp.jpg


De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier is klaar om de legendarische Dr. Martens nieuw leven in te blazen. Deze winter kunnen we dus trendy rondstappen in onze legerboots.

De eerste twee bekende modellen maken beiden deel uit van de vrouwencollectie. De laarzen zijn voorzien van een leuke perforatie die de schoenen een bijna elegante toets geeft. De boots zijn verkrijgbaar in wit en zwart leder. Waarschijnlijk worden de limited edition boots enkel verkocht in de Gaultier winkels.(br.she)



04-08-2009 om 22:15 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pablo Ramirez: Witte rozen als koplamp

Mode Pablo Ramirez: Witte rozen als koplamp



http://www.nina.be/static/FOTO/pe/11/2/13/album_large_979423.jpg




http://www.nina.be/static/FOTO/pe/0/10/6/album_large_979431.jpg





http://www.nina.be/static/FOTO/pe/11/4/2/album_large_979442.jpg





http://www.nina.be/static/FOTO/pe/5/15/11/album_large_979436.jpg





http://www.nina.be/static/FOTO/pe/16/7/3/album_large_979428.jpg





http://www.nina.be/static/FOTO/pe/17/8/4/album_large_979429.jpg






04-08-2009 om 13:17 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
03-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hannelore Knuts bindt strijd tegen aids aan


Hannelore Knuts bindt strijd tegen aids aan


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/03/598022/hannelore-knuts-bindt-strijd-tegen-aids-aan_1_515x0.jpg



Het Belgische topmodel Hannelore Knuts wordt het nieuwe uithangbord van de organisatie Designers against aids.

Designers Against Aids werd in 2004 opgericht om de media-aandacht voor de ziekte aids niet te laten verslappen. De organisatie werkt onder andere samen met Pharel Williams, Dita von Teese en H&M om collecties te ontwerpen.

"Hannelore is heel erg gemotiveerd om de preventieve boodschap te verspreiden en jonge modellen te mobiliseren voor hetzelfde doel: heb plezier maar doe het veilig", besluit de organisatie van Designers Against Aids. (br.she)




03-08-2009 om 23:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Make-up voor vampiers


Make-up voor vampiers


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/07/31/591791/make-up-gebaseerd-op-vampiers_1_515x0.jpg


De Amerikaanse vampierfilm 'Twilight' kent zoveel bijval dat fans ernaar snakken om te toveren tot een vampier. Meer had het cosmeticamerk DuWop niet nodig om een eigen cosmeticalijn speciaal voor vampiers te creëren.

In de film wordt de ontluikende romance tussen een schoolmeisje en een onsterfelijke vampier in de kijker gezet. De film is zo'n kaskraker dat het cosmeticamerk DuWop het idee opvatte een cosmeticalijn enkel en alleen voor vampiers te creëren.

De Twilight make-uplijn bevat onder andere een lipglos met echt 'bloed' in de huls en ook de namen spreken tot de verbeelding: Mortal Glow Blushing Crème, Volturi's Crown Masc en First Light Body Glow. (br.she)



03-08-2009 om 11:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riccardo Tisci


Riccardo Tisci lanceert nieuwe zijcollectie voor Givenchy




http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/07/31/591820/riccardo-tisci-lanceert-nieuwe-zijcollectie-voor-givenchy_7_235x280.jpg




Riccardo Tisci, hoofdontwerper bij het modehuis Givenchy, heeft de ontwerpmicrobe duidelijk te pakken. Daar waar andere modehuizen kleiner worden en besparen, pakt hij het groots aan en lanceert hij gewoon een extra collectie voor Givenchy.

Redux heet de nieuwe telg in de Givenchy-familie. De collectie wordt twee keer per jaar vernieuwd en zijn lanceringsdatum is net voor die van de pre-collecties. In de collectie zitten enkele Givenchy klassiekers verwerkt, maar dan met een eigentijdse Tisci knipoog.

Redux is verkrijgbaar vanaf oktober.





02-08-2009 om 11:49 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
01-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautygeheim van Madonna: diamant smeren


Beautygeheim van Madonna: diamant smeren


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Madonna.jpg?t=1249125764



De visagiste van Madonna klapte uit de biecht: het grootste geheim achter het uiterlijk van de popkoningin is diamantpoeder.

Fijngemalen diamant
Gina Brooke maakt al jaren Madonna op voor haar optredens, meldt nu.nl. De visagiste gebruikt voor stralende ogen een combinatie van oogschaduw en gemalen diamanten. Dit geeft volgens haar een schitterend effect op het podium. "Hoewel het wat overdreven lijkt, is het schitterende resultaat zeker de moeite waard", aldus de make-upartieste.





01-08-2009 om 13:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vermijd je vet haar in de zomer



Zo vermijd je vet haar in de zomer





Omdat ook je hoofdhuid transpireert, heb je sneller last van vet haar tijdens de zomermaanden. Met elke graad dat de temperatuur stijgt, maak je 10 procent meer talg aan. Hieronder enkele tips om een vet kapsel in de zomer te vermijden.

De talg die je hoofdhuid aanmaakt, zet zich vast op je haarwortels, meldt styletoday.nl. Als je je lokken borstelt of er met je handen doorgaat, verspreidt het vet zich naar de punten, waardoor al snel je hele kapsel geruïneerd is. We geven enkele tips om een vet kapsel op warme dagen te vermijden.

Juiste shampoo
Was in de zomer je haar met een shampoo en conditioner voor fijne lokken, zelfs al heb je een dikke haartextuur. Deze producten houden namelijk je kapsel luchtig. Twee keer per week geef je je haar extra verzorging met een diepreinigende shampoo die overtollig vet verwijdert. De conditioner breng je best wel alleen op de punten aan.

Hoofdhuid
Vermijd dat speciale verzorgingsproducten in contact komen met je hoofdhuid. Anders stimuleer je je huid om meer talg aan te maken.

Koel
We zeiden het al, hoe warmer, hoe meer talg. Gebruik daarom tijdens de hete zomermaanden geen föhn en laat je kapsel drogen door de lucht. Eens je haar droog is, kun je je hoofdhuid verfrissen door koude te blazen.

Droogshampoo
Heb je toch al snel na het wassen weer vettige haarwortels, gebruik dan een droogshampoo om het ergste te verdoezelen.

Kleuren
De zomer is ideaal om je lokken te kleuren. De haarverf verwijdert namelijk overtollig talg.





01-08-2009 om 13:02 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
31-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durf jij trendy dijenhoge laarzen te dragen?


Durf jij trendy dijenhoge laarzen te dragen?


 



Dijenhoge laarzen zijn dé schoenentrend voor de herfst van 2009. Maar welke vrouw zal deze willen dragen, aangezien dit accessoire geassocieerd wordt met prostituees?

Catwalk
De dijenhoge laarzen verschenen op de catwalk bij Hermes, Prada en Stella McCartney. Celebs pikten dit op, Victoria Beckham, Rihanna en Madonna droegen ze al op de rode loper. Nu ook grote modeketens als Topshop betaalbare exemplaren in de winkels zetten, zijn deze schoenen op weg een trend bij fashionista's worden. De eerste lading die online kwam, was meteen uitverkocht. Maar mode-ontwerpers vergaten wel één aspect bij het bedenken van deze trend: velen associëren deze dijenhoge laarzen met prostituees. Iets waar Julia Roberts met Pretty Woman begin jaren '90 voor heeft gezorgd.




http://www.nina.be/static/FOTO/pe/15/9/10/media_xl_978325.jpg




Stijlvol of niet?
De Britse journaliste en fashionista Claire Coleman nam de proef op de som en trok op straat met een paar van dit soort laarzen. Om zo weinig mogelijk met hoertjes geassocieerd te worden, ging ze niet voor lederen laarzen, maar voor een paar uit nubuck. Ze combineerde het met een zedig wollen jurkje. "Ik ging nog maar net de straat op of ik kreeg al tal van reacties. De bouwvakkers floten me na, auto's toeterden en iemand uit een bestelwagen vroeg me zelfs ten huwelijk. Maar van de vrouwen daarentegen, kreeg ik vooral afkeurende blikken. Op het einde van de dag was ik gewoon aan de schoenen en voelde ik me zelfs stijlvol. En begon ik te denken aan de voordelen, mijn benen zouden het lekker warm hebben op koude winteravonden met deze laarzen. Tot ik toen ik naar huis wandelde, een man hoord vragen: "En hoeveel is het, schatje?" Plots besefte ik dat deze laarzen toch altijd onlosmakelijk met straatmadeliefjes zullen verbonden zijn."




Madonna op de rode loper met laarzen van Louis Vuitton.
Madonna op de rode loper met laarzen van Louis Vuitton.




31-07-2009 om 16:56 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verf je haar met zeewier


Verf je haar met zeewier


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/07/30/589441/verf-je-haar-met-zeewier_7_235x280.jpg


Binnenkort is het niet meer nodig om je haar te verven met allerlei bijtende producten. Je kan ook een ander kleurtje krijgen door wat zeewier op je lokken te smeren. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Leeds.

In zeewier zitten componenten die hun kleur erg goed afgeven op huid en haar. Volgens onderzoekers is het daardoor het perfecte alternatief voor de bijtende ingrediënten in haarkleuringen. Omdat zeewier zoveel verschillende kleuren bevat zou het zelfs perfect mogelijk zijn om je haar in verschillende kleuren blond, rood, en bruin te verven.

Zeewier zou volgens sommigen de toekomst betekenen voor cosmeticaproducenten. "Zeewier is bijzonder geschikt om in cosmetica te verwerken want het bezit slimme eigenschappen om zich te beschermen tegen verwering. En dat is waar het bij schoonheidsmiddelen om te doen is", besluit projectleider professor Richard Blackburn. Het luxemerk La Prairie ontdekte al jaren geleden de weldaden van zeewier. Zij gebruiken het goedje in al hun peperdure crèmes en verzorgingsproducten.




31-07-2009 om 10:24 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
30-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie mogelijke overnemers voor Christian Lacroix


Drie mogelijke overnemers voor Christian Lacroix


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/07/30/589263/drie-mogelijke-overnemers-voor-christian-lacroix_1_515x0.jpg



Het modehuis Christian Lacroix heeft de interesse gewekt van drie mogelijke overnemers. De grootste kanshebber op dit moment is het Italiaanse Borletti, die reeds de winkelketens La Rinascente en Le Printemps in portefeuille heeft. Het bod is wel nog voorlopig.

Tot eind augustus heeft Borletti om zijn bod volledig uit te werken. Eerder bracht de investeringsmaatschappij Bernard Krief Consulting ook al een bod uit, maar dat zou zowel financieel als sociaal niet voldoende geweest zijn. Het derde en laatste bod kwam er van 2 onbekenden. Zij hadden 1 euro veil om het modehuis te kopen.




30-07-2009 om 20:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modewinkels


Modewinkels zien omzet met 5 procent stijgen tijdens koopjes





De modewinkels hebben hun omzet tijdens de zomerkoopjes zien stijgen met 4 à 5 procent tegenover vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Unizo-Winkelraad, Mode Unie en Fedis. De eerste twee organisaties lieten onderzoeksbureau Marketing Development navraag doen bij 153 zelfstandige modewinkels.

Sterke start
De eerste koopjesdag was er een omzetstijging met 5 procent tegenover 2008. Nadien zou de verkoop licht zijn teruggevallen. Amper 15 procent zag zijn omzet dalen. Wie meer verkocht, merkte een stijging met 11 procent. Wie minder verkocht, zag een daling met 2 procent. Vier op tien merkte geen verschil. Schoen- en lingeriewinkels stelden een iets hogere stijging vast dan gemiddeld.

Fedis geeft aan dat de zomerkoopjes konden afgesloten worden met een omzetstijging van 5 procent tegenover 2008. "Ook de overgebleven stocks zijn kleiner dan vorig jaar", luidt het.

Toekomst
Volgens Unizo-Winkelraad en Mode Unie verwacht 55 procent van de winkeliers dat de economie terug aantrekt in 2010. Modewinkeliers zouden als remedie tegen de crisis vooral minder inkopen en kosten besparen.




30-07-2009 om 12:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babyboom bij topmodellen


Babyboom bij topmodellen


Heidi Klum bij een vorige zwangerschap.
 


Zwanger zijn is duidelijk trendy onder topmodellen. Tal van bekende toekomstige mama's kunnen niet langer verstoppen dat ze een kind verwachten, sommigen hebben daar meer problemen mee dan anderen.



De beruchte foto waarop het zwangere buikje van Gisele werd weg gewerkt.
De beruchte foto waarop het zwangere buikje van Gisele werd weg gewerkt.


Heidi en Gisele
Heel de wereld is op de hoogte dat Heidi Klum zwanger is. Gisele Bundchen wordt ook mama, maar wil niet dat iedereen wereld haar buikje ziet, meldt nu.nl. Bij een campagne voor London Fog, werd dit zelf digitaal weggewerkt, uit respect voor haar privacy. Voor een fotoshoot van een collectie skinny jeansbroeken werd ze zelfs vervangen door Bar Refaeli. Het is duidelijk dat het model zich aan het settelen is, want ze gaat binnenkort een personage spelen in een kinderreeks.




Karolina Kurkova
Karolina Kurkova



Kurkova en Dunn
Adriana Lima, model voor Victoria's Secret, kan ook niet langer verbergen zwanger te zijn. Maar ze doet er wel alles aan om fit te blijven, yoga is haar geheim. Ook de Tsjechische Karolina Kurkova en Jourdan Dunn, 19-jarig model bij Vogue, worden binnenkort mama. Dunn is het meest succesvolle meisje van het moment, ze werkte al voor Topshop, Benetton en Gap en kreeg de prijs van het 'model van het jaar'. De toekomstige mama wil haar carrière terug oppikken na de bevalling.





30-07-2009 om 10:56 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
29-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lily Allen wil unisekscollectie lanceren


Lily Allen wil unisekscollectie lanceren


http://img21.imageshack.us/img21/9099/lilyallen1.jpg


Na een fotoshoot voor Chanel en een eigen juwelencollectie lijkt Lily Allen resoluut voor de modewereld te kiezen. Ze plant zelfs een unisekscollectie samen met de creative director van het modehuis Davidoff.

Kleren die zowel je vriend als jezelf passen, het werd afgelopen winter al aangekondigd als een aankomende trend, en nu lijkt ook Lily Allen op de kar te springen. De zangeres kondigde aan samen met haar vriend Kim Jones, creative director bij het modemerk Davidoff, een unisekscollectie te lanceren.

Allen lijkt daarmee voorgoed een plaatsje in de modewereld te willen veroveren. Eerder deze week lanceerde ze ook al een juwelenlijn. "Ik heb er echt van genoten, ik had veel inbreng in de collectie. Mijn naam komt op de doos te staan, dus ik wilde er zeker van zijn dat het resultaat goed was. Toen ze me contacteerden voor de collectie was ik echt dolenthousiast. Ik was toen in New York, maar ik ben meteen naar een boekhandel gegaan en heb wel 40 boeken over het ontwerpen van juwelen gekocht", aldus Allen. (br.she)




29-07-2009 om 13:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!