Nee ik wilde geen zgn goede voornemens benoemen met nieuwjaar, maar zomaar
vanzelf had ik toch in de bieb een kookboek in handen met gezonde recepten die
je ook langzaam maar zeker zouden helpen gewicht te verliezen. En eigenlijk
als
we eerlijk zijn
zijn we daar allebei wel aan toe. Nou heb ik wel een hele rij
dieetboeken op de plank staan, van Montignac, Scarsdale, Atkins, Slank en Fit
tot Sonja Bakker toe, maar zoals jullie weten heeft dat achteraf bekeken slechts
tijdelijk succes gehad. Vanmorgen las ik in de krant dat de mensen nu meer op de
gezonde toer gaan, je weet wel
biologisch, meer groente en natuurlijk minder
van die dikmakers. Voor ik het wist had ik het boek van de bibliotheek in
huis: Kook je Slank en Fit van Sonja Kempen. Telkens haal je voor 2 dagen je
verse ingrediënten in huis. Daar zijn speciale lijstjes voor achter in het boek
net als een lijst voor een enorme basishoeveelheid aan noten, kruiden, bonen,
appel- en andere azijn, oliën, volkoren pastas die je beter maar kunt
aanschaffen. De recepten zien er kleurig en lekker uit. Dat doet al veel! Wat te
zeggen van: Zonlustige pladijs
We zijn net aan de boodschappen toe en ik heb
de waslijst met ingrediënten klaar. Vandaag wordt het pladijs met romanesco,
volkoren penne, witte bonen en nog wat frutsels. Het werd flink zoeken bij de
C1000. Romanesco is er niet en hebben we maar veranderd in broccoli, de penne
vond Wim maar niks en is volkoren macaroni geworden. De witte bonen moeten eerst
geweekt en dat gaat dus over. En tot slot blijkt de visboer nooit van pladijs
gehoord te hebben. Wat zeg je? Paradijs? Dat wordt maar Panga filet. Wat
blijkt? Wanneer Wim bij thuiskomst in één streep naar de computer snelt blijkt
pladijs gewoon schol te zijn. De schrijfster van dit boek is een Vlaamse en in
Vlaanderen noemen ze deze vis pladijs. Moet je maar op komen! Nu is Wim aan het
knutselen in de keuken en het ruikt al goed!
|