op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    06-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen rollen binnen vijf jaar gewoon uit de printer
    Zonnepanelen rollen binnen vijf jaar gewoon uit de printer"

     

    Als we erin slagen om de levensduur van de nieuwe generatie zonnecellen te verhogen, zouden we binnen vijf jaar onze huidige zonnepanelen kunnen vervangen door een folie die duizend keer dunner is dan een menselijke haar. Dat werd vandaag verteld in Diepenbeek naar aanleiding van een internationaal congres over fotovoltaïsche energiesystemen op nano-schaal.

    De Universiteit Hasselt werkt aan een grootschalig project om minuscule zonnecellen op flexibele dragers te kunnen printen, zoals plastic. Rond dit thema verzamelen deze week in Diepenbeek zo'n 180 onderzoekers uit alle uithoeken van de wereld.
     
    "De siliciumplaten waar de huidige zonnepanelen uit vervaardigd worden, zijn duizend keer dikker dan de materialen waarop wij nu onze cellen kunnen kleven", legt professor Dirk Vanderzande, directeur van het Instituut voor Materiaalonderzoek, uit. "We werken aan toepassingen waarbij de zonnecellen in een inkt worden verwerkt, die vervolgens met een gewone inkjetprinter of via zeefdruk op allerhande dragers kan aangebracht worden. Op die manier wordt het mogelijk om zonnepanelen op een rol af te drukken en grote oppervlakten ermee te bedekken."
     
    De onderzoekers proberen om de nadelen van de nieuwe technologie weg te werken. "Momenteel ligt de efficiëntie nog iets lager dan bij klassieke panelen, en is de levensduur beperkt tot vijf jaar. Als we die zouden kunnen opdrijven tot bijvoorbeeld tien jaar, zijn we zeker competitief." De prijs van de nieuwe cellen zou kunnen zakken tot 0,3 dollarcent, tegenover 10 dollar voor de gewone panelen nu, aldus Vanderzande

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2012, 16:45 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje Laura Dekker (16) is bijna de wereld rond

    Zeilmeisje Laura Dekker (16) is bijna de wereld rond

    zeilmeisje laura dekker 16 is bijna de wereld rond

     Voor Laura Dekker komt de titel van jongste zeiler die solo rond de wereld vaart in zicht. Naar verwachting arriveert het 16-jarige Nederlandse meisje eind deze maand op Sint-Maarten, waar ze op 20 januari 2011 begon aan haar zeiltocht rond de wereld.

    Laura Dekker vierde oud en nieuw op de Atlantische Oceaan in haar boot Guppy. Op haar weblog schrijft ze dat de breeklichtjes, de maan en de sterren een goede vervanger waren voor het vuurwerk. Ook schrijft Dekker dat ze door gunstige wind flink opschiet. Tussen 20 en 30 januari hoopt ze aan te komen op het eiland in de Caraïbische Zee.

    Het record waar Laura Dekker op jaagt, staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar 17de verjaardag afrondde.

    Laura wordt 17 op 20 september 2012.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2012, 16:06 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mythische' lentevuurspin

    'Mythische' lentevuurspin duikt na 116 jaar op in Lommel (video)

    mythische lentevuurspin duikt na 116 jaar op in lommel video 2



    Ons land is een nieuwe dierensoort rijker. ARABEL, de Belgische Arachnologische Vereniging, heeft de lentevuurspin na meer dan een eeuw herontdekt op de Lommelse heide. Helaas wordt het landschap daar ontwikkeld tot industrieterrein. “Willen we de spin redden, dan moeten we haar beschermen”, zegt arachnoloog Koen Van Weert in Het Belang van Limburg.

    De vondst van ARABEL is zo ongewoon dat ze een vermelding kreeg in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Natuur.focus’. De lentevuurspin heeft dan ook iets mythisch. De soort bleef na haar laatste beschrijving in 1896 welgeteld 116 jaren zo onzichtbaar dat ze de bijnaam ‘Monster van Loch Ness onder de Belgische spinnen’ kreeg.

    Lieveheersbeestje

    Maar de spin bestaat dus. Het mannetje heeft een opmerkelijk rode rug met zwarte stipjes, wat hem in Engeland de naam Ladybird Spider (lieveheersbeestje spin) opleverde. Het vrouwtje daarentegen heeft een onopvallende, zwarte verschijning. Ze is des te moeilijker te vinden omdat ze haar nest op en onder de grond maakt, waar ze insecten vangt en zich letterlijk door haar kroost laat uitzuigen.

    Door die originele manier van leven, is de kans op een ontmoeting met de - overigens totaal ongevaarlijke - lentevuurspin voor leken dan ook quasi onbestaande.



    Industrie

    “De enige levensvatbare populatie in ons land, en tevens de grootste ter wereld, is gevestigd op het industrieterrein Kristalpark tussen Balen en Lommel”, zegt Koen Van Keer.

    Het probleem is dat de soort maar heel beperkte verspreidingsmogelijkheden heeft. “Ze is niet in staat om, zoals andere spinnen, via spinseldraden lange afstanden te overbruggen, en over wegen of kanalen te zweven."

    “Maar we willen er alles aan doen om die kolonie, met naar schatting 5.000 spinnen, alle overlevingskansen te geven", zegt de Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven (sp.a). "Er zijn geld en middelen uitgetrokken om te onderzoeken of de populatie kan worden verhuisd naar de Heuvelse Heide of de Sahara.”

    De pogingen om de spin te verkassen, zijn tot nog toe jammerlijk mislukt.

    Bekijk beelden van de lentevuurspin via YouTube:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2012, 16:01 geschreven door maria
    Reacties (0)
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aan iedereen een fijn einde en een nieuw begin





    Photobucket


    een fijn eindjaar en een nieuw begin

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-12-2011, 18:30 geschreven door maria
    Reacties (1)
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus
    Jeroen Meus beslecht de vete: is de friet Belgisch of Frans



    Na zijn omzwervingen in Peru, Ierland en Spanje komt Jeroen Meus in aflevering vier van zijn documentairereeks over de aardappel terug thuis, voor een kwestie van staatsbelang. Hij gaat proberen om in De patat een oude vete tussen België en Frankrijk definitief te beslechten: zijn het nu Belgische frietjes of French fries? Mogen wij, met onze 5.000 frituren op amper 30.000 vierkante kilometer, claimen dat de friet van ons is? Of hebben de Fransen het dunne aardappelstaafje uitgevonden?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-12-2011, 21:33 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vande Lanotte wil verhoging bierprijzen onderzoeken

    Vande Lanotte wil verhoging bierprijzen onderzoeken

    vande lanotte wil verhoging bierprijzen onderzoeken


    Kersvers minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) zal de Raad voor de Mededinging vragen de verhoging van de bierprijzen te onderzoeken. Omdat dat in het verleden al meermaals zonder resultaat bleef, zal de minister in januari ook bekijken of de Raad niet meer bevoegdheden moet krijgen. Dat zegt zijn woordvoerster woensdag.

    Als de bierbrouwers AB InBev en Alken-Maes nagenoeg tegelijkertijd hun prijzen voor de groothandel even sterk verhogen, dan kan een onderzoek van de mededingingsautoriteiten aangewezen zijn. Zo reageerde consumentenorganisatie Test-Aankoop dinsdagavond al.

    De minister stelt ook vast dat de prijzen al voor de derde of vierde keer op korte tijd stijgen, maar ziet tegelijk dat onderzoek van de Raad voor de Mededinging al meerdere keren niets opleverde. "We zitten met een mank systeem om de marktwerking te garanderen", klinkt het. Daarom wil Vande Lanotte in de loop van januari bekijken hoe de Raad voor de Mededinging beter georganiseerd kan worden.

    Bierbrouwer AB InBev verhoogt vanaf 1 maart 2012 de prijs van bakken en blikken bier aan de supermarkten en groothandelaars met gemiddeld 5,9 procent. Sectorgenoot Alken-Maes voert voor dezelfde afnemers een verhoging van 6 procent door vanaf 12 maart. Kleinere concurrenten zoals Haacht en Bockor zeggen nog geen plannen te hebben om de prijzen op te trekken.

    Belga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-12-2011, 21:23 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boete voor dronken rijden stijgt in nieuwjaarsnacht

    Boete voor dronken rijden stijgt in nieuwjaarsnacht

    boete voor dronken rijden stijgt in nieuwjaarsnacht



    Wie bij de jaarwisseling bij een BOB-controle betrapt wordt met een glaasje te veel op, kan maar beter vóór middernacht beboet worden. Want vanaf 1 januari stijgen de tarieven: dronken rijden kost dan 150 euro in plaats van nu nog 137,5 euro. Dat bericht een krant van Corelio.

    De hogere tarieven gelden alleen voor wie wordt betrapt met een alcoholpromille tussen de 0,5 en de 0,8. Wie een boete in de bus krijgt voor een lichte snelheidsovertreding (50 euro) of voor kleine overtredingen als bellen achter het stuur (100 euro) of rijden zonder gordel (50 euro), betaalt ook na Nieuwjaar evenveel als nu.

    De stijging voor dronken rijden komt er omdat het parlement eind vorige week akkoord is gegaan met een stijging van de 'opdeciemen' van 5,5 naar 6. Daardoor worden de boetes die rechters opleggen vanaf 1 januari 2012 vermenigvuldigd met 6 in plaats van 5,5.

    Het systeem met de opdeciemen geldt in principe alleen voor boetes die de rechter oplegt, bijvoorbeeld voor zware verkeersovertredingen maar ook voor andere misdrijven.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-12-2011, 21:20 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU voert strengere regels voor fruitsap in

    EU voert strengere regels voor fruitsap in

    eu voert strengere regels voor fruitsap in







    Voortaan zullen heel wat dranken die in het winkelrek onder de noemer 'fruitsap' staan, daar niet meer thuis horen. Het Europees parlement heeft immers strengere regels aangenomen om te voldoen aan de kwalificatie 'fruitsap'.

    De strengere regels komen er om de consumenten te beschermen. Het gaat dan vooral om mensen die lijden aan suikerziekte, die moeten kunnen weten wat ze drinken.

    Fruitsap zal daarom voortaan geen toegevoegde suikers mogen bevatten en moet volledig bestaan uit vruchtensap. Bovendien moet op het etiket aangegeven worden welk fruit in de drank verwerkt zit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-12-2011, 21:10 geschreven door maria
    Reacties (0)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanus doet Sportpaleis daveren

    Urbanus doet Sportpaleis daveren

    urbanus doet sportpaleis daveren


    Ik ben Urbanus. En jullie?” De grootvader van de Vlaamse comedy trapte vrijdagavond zijn vier Sportpaleizen in gang. "Ik ben blij dat ik hier sta. Bij mijn eerste optreden in de jaren zeventig stond mijn naam piepklein op de affiche. De mensen dachten dat ik de drukker was. Tom Barman van dEus speelt in dat zaaltje hiernaast. Ik vroeg hen om hun kattengejank niet te hard te zetten."

    De komiek durft af en toe venijnig uit de hoek komen. “Mijn haar is wat in de war. Het is zo blijven liggen na Pukkelpop.” Marcel Vanthilt kwam er op de MIA’s niet mee weg. Urbanus blijkbaar wel. Het Sportpaleis davert bij een sketch over migranten. “Er waren eens twee allochtonen… Maar dat is lang geleden. Ik speelde op hun ramadankermis. Ze legden een plank op twee schapen. Dat was mijn mobiel podium. Echt toffe jongens, ik kon nadien zelfs mijn gsm terugkopen. Voor het dubbel van de helft van de prijs. Dus gaf ik hen twee halve preien.”

    Urbanus scharrelt duchtig in zijn liedjesarsenaal. Hits als Hittentit, Bakske Vol Met Stro en RikkeTikkeTik -hilarisch op een paardenmolen- mixt hij met nieuw werk. Daarbij het protestlied Pek En Veren en het intieme -in een hoerenkot gezongen- Welkom. In één van de drie bisrondes draagt de zanger met de lange neus een extralarge bontjas. "Jullie raden nooit welk liedje ik nu ga zingen."

    In zijn sketches wisselt Urbanus klassiekers -de Hell's Angels- af met verse grollen. De nostalgische fans komen zeker aan hun trekken. Gelukkig waakt van Anus erover dat het nooit echt déjà vu lijkt. De Tollembekenaar is op zijn best als hij in eigen tuin en keuken blijft. Met grapjes over mijnheer pastoor, zijn zwaarlijvige cavia Maggie en een wreed accident met een beerton.

    “Ik laat wat tijd tussen mijn moppen. Zo verstaan de arme mensen met goedkope tickets ze achteraan ook", smiest Urbanus. Misschien laat hij soms iets te veel tijd. Als 'kleine zelfstandige' sleurt hij al zijn attributen zelf uit de coulissen. Sympathiek allicht in kleine culturele centra, maar tijdrovend op een gigantisch Sportpaleispodium. Het tempo lijdt eronder. Urbanus is geen mitrailleur die zijn grappen als een spervuur afschiet. De volkskomiek doet alles op zijn eigen ritme. Vaak traag dus. Razendsnel is hij niet, maar dat hoeft niet voor een opa die "op Justin Timber leek". De grootvader van de Vlaamse comedy mag zich nog zonder blozen the godfather wanen.

    Op het einde van de show, dik na half twaalf, kreeg Urbanus van Sandy Tura goud voor Goe Poeir. Van dit recente verzamelalbum gingen op enkele weken 12.000 stuks over de toonbank. Er zijn nog een duizendtal tickets beschikbaar voor de laatste voorstelling van Urbanus Zelf, op donderdag 22 december.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2011, 22:32 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaak Van Assche met spoed opgenomen in ziekenhuis

    Jaak Van Assche met spoed opgenomen in ziekenhuis

    jaak van assche met spoed opgenomen in ziekenhuis


    Het gaat niet goed met Jaak Van Assche. De acteur moest met spoed opgenomen worden in het ziekenhuis, waardoor de voorstelling 'Helden' minstens met een maand opgeschort is.

    Van Assche is op zijn 71ste nog steeds een van de coryfeeën van ons acteursgild. Hij zou nog tot eind deze maand samen met zijn generatiegenoten Tuur De Weert en Arnold Willems in het succesvolle Helden spelen en dat in een regie van Stany Crets en Peter Van den Begin. Het was de eerste keer dat de drie samen speelden. Maar vorige zaterdag diende de voorstelling in Mol afgelast te worden omdat Van Assche plots ziek was geworden. Al snel bleek dat een spoedopname in het hospitaal nodig was ,waardoor ook de resterende voorstellingen moesten geannuleerd worden.

    Longen

    Het is niet duidelijk wat Van Assche precies aan zijn hospitaalbed kluistert, maar naar verluidt zou hij een probleem met de longen hebben. Dat konden of wilden ook zijn collega/vriend Tuur De Weert en echtgenote Heddie Suls (73) niet bevestigen. "Ik ben geen dokter. Maar ik kan wel meegeven dat Jaak al aan de beterhand is", zei de actrice. "Binnenkort horen jullie weer van hem.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    17-12-2011, 22:29 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse tv-presentatoren eten elkaars vlees op

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2011, 22:18 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse tv-presentatoren eten elkaars vlees op

    Nederlandse tv-presentatoren eten elkaars vlees op

    nederlandse tv presentatoren eten elkaars vlees op


    De Nederlandse jongerenzender BNN zit nooit verlegen om een nieuwe stunt. De televisiemakers laten opnieuw van zich spreken met een opmerkelijke 'kannibaalstunt'.

    Presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm lieten, voor het programma Proefkonijnen, een stukje vlees wegsnijden om vervolgens elkaars vlees op te eten.

    Het bizarre idee haalden de tv-makers van de waargebeurde film Alive, waarbij passagiers van een gecrasht vliegtuig zich verplicht zien om het vlees van hun overleden kompanen op te eten.

    In de trailer van het programma (zie onder) is te zien hoe een chirurg een stukje vlees wegsnijdt uit de bil van de presentatoren.

    De heren riskeren wel een veroordeling. Het wegsnijden van vlees uit een gezond lichaam zonder medische reden, is volgens de Nederlandse wetgeving immmers strafbaar. Kannibalisme vreemd genoeg niet.

    Bekijk de trailer van het programma:

    Bekijk hier de video

    Bekijk het hele programma:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2011, 21:33 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijn weekend
    prettige Kerstdagen

    groetjes van maria

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-12-2011, 21:09 geschreven door maria
    Reacties (0)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus doet met tablet grootste kerstboom ter wereld oplichten

    Paus doet met tablet grootste kerstboom ter wereld oplichten

    08:09

    Paus Benedictus XVI heeft woensdag met behulp van een tablet van op 230 kilometer afstand de lichtjes aangestoken van de grootste kerstboom ter wereld, in het Italiaanse Gubbio.

    "Ik hoop dat dit licht zal werpen in de schemering", grapte de paus toen hij in het Vaticaan op een knopje van zijn tabletcomputer - een Sony Tablet S - drukte. De kerstboom van Gubbio is sinds 1991 door Guinness World Records erkend als grootste kerstboom ter wereld, met een lengte van 740 meter en een maximale breedte van 450 meter. Het gaat eigenlijk om honderden lampen in de vorm van een kerstboom op een bergflank nabij de stad.

    De paus omarmt de nieuwe technologieën. In juni verstuurde hij zijn eerste Twitterbericht. Vorig jaar riep hij priesters ook al op om te bloggen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2011, 21:57 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paus doet met tablet grootste kerstboom ter wereld oplichten

    Paus doet met tablet grootste kerstboom ter wereld oplichten

    paus doet met ipad grootste kerstboom ter wereld oplichten

    Paus Benedictus XVI heeft woensdag met behulp van zijn tabletcomputer van op 230 kilometer afstand de lichtjes aangestoken van de grootste kerstboom ter wereld, in het Italiaanse Gubbio.

    "Ik hoop dat dit licht zal werpen in de schemering", zei de paus toen hij in het Vaticaan op een knopje van zijn tabletcomputer van Sony drukte.

    De kerstboom van Gubbio is sinds 1991 door Guinness World Records erkend als grootste kerstboom ter wereld, met een lengte van 740 meter en een maximale breedte van 450 meter. Het gaat eigenlijk om honderden lampen in de vorm van een kerstboom op een bergflank nabij de stad.

    De paus omarmt de nieuwe technologieën. In juni verstuurde hij zijn eerste Twitterbericht.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2011, 21:46 geschreven door maria
    Reacties (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.piet zit nog op het dak
    img127/6922/pietschouwix8.gif
    piet zit nog op het dak
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2011, 19:46 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent verwerpt kritiek tijdens persconferentie

    Prins Laurent verwerpt kritiek tijdens persconferentie

    prins laurent verwerpt kritiek tijdens persconferentie


    Prins Laurent heeft dinsdagvoormiddag gereageerd op de scherpe kritiek op zijn persoon. Hij werd geflankeerd door een emotionele prinses Claire.

    Laurent werd onlangs in een reportage van de Franstalige zender RTBF beschuldigd van partnergeweld. Hij werd afgeschilderd als een gierigaard.

    De jongste zoon van koning Albert woonde dinsdag de inhuldiging bij van een nachtverblijf voor daklozen met een hond. "Met dit project wil ik me tonen zoals ik echt ben. Ik denk dat dit het echte beeld is van mij", aldus de royal. Hij weerlegde ook de insinuatie dat hij meer van dieren dan van mensen houdt. "Ik zou graag iets willen rechtzetten. Ik ben een dierenliefhebber maar ook een mensliefhebber. Het belangrijkste in het leven is dat u uzelf kunt aankijken in de spiegel 's avonds."

    Lees ook: Nachtverblijf voor daklozen met honden ingehuldigd

    Prinses Claire reageerde emotioneel op de uitspraken van haar man. Ze gaf de aanwezige pers een veeg uit de pan. "Ik vind dat het nu genoeg geweest is", klonk het. Ze voegde er aan toe dat de insinuaties fout zijn en dat via haar man drie kinderen zijn gekwetst.

    "Dus als niemand nog vragen heeft over het project, dan gaan we meteen naar de containers". De prinses kreeg een daverend applaus.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2011, 19:25 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering-Di Rupo I legt eed af

    Regering-Di Rupo I legt eed af

    officiele machtsoverdracht tussen leterme en di rupo om 17u

    De dertien ministers en zes staatssecretarissen van de nieuwe regering-Di Rupo I hebben dinsdagnamiddag op het Kasteel van Laken de eed afgelegd in handen van de koning. Nadien was het tijd voor de gebruikelijke groepsfoto met de vorst.

    Zoals de traditie het wil, mocht de nieuwe premier de spits afbijten. Elio Di Rupo legde de eed af in de drie landstalen: eerst in het Frans, daarna in het Nederlands en tot slot in het Duits. Als volgende waren de vicepremiers aan de beurt, gevolgd door de vakministers en tot slot de staatssecretarissen.

    Op minister Sabine Laruelle na legde elk Franstalig regeringslid de eed af in het Frans en in het Nederlands. Het leeuwendeel van hun collega's aan Nederlandstalige zijde, hield het daarentegen bij zijn moedertaal.

    De excellenties verhuisden nadien naar het Paleis der Natie, waar opnieuw een groepsfoto wordt gemaakt. Om 17 uur vindt de machtsoverdracht plaats tussen de oude en de nieuwe regering. Om 17.30 uur houdt de ploeg-Di Rupo haar eerste ministerraad in de Wetstraat 16.

    Woensdag om 14.30 uur leest premier Di Rupo in de Kamer de regeerverklaring van de nieuwe bewindsploeg voor. Het debat vindt donderdag plaats tot in de vooravond, omdat Di Rupo daarna zijn opwachting zou kunnen maken op de Europese top. Normaliter wordt het debat zaterdag voortgezet, gevolgd door de gebruikelijke vertrouwensstemming.

    Denkt u dat de nieuwe regering lang aan zal blijven?


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2011, 19:21 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Sint en Piet



    vandaag 6 December  de dag van de Sint en Piet
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    06-12-2011, 19:13 geschreven door maria
    Reacties (0)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiffeltoren wordt groene long

    Eiffeltoren wordt groene long

    eiffeltoren wordt groene long


    Het klinkt als een broodje-aapverhaal, maar het blijkt bittere ernst. Het Franse bedrijf Ginger is een project aan het ontwikkelen om de Eiffeltoren in 2013 met 600.000 plantjes te bekleden.

    Via een ingewikkeld netwerk van draden en liften zullen de stekjes in jutezakjes van 15 op 15 centimeter worden vastgehecht aan hennep-netten. Een irrigatiesysteem van twaalf ton rubberen tubes zorgt voor bewatering. De 327 meter hoge trots van Parijs zal op deze manier 87,8 ton CO2 kunnen absorberen, enkele tonnen meer dan het monument uitstoot voor zijn verlichting.

    De CO2-neutrale Eiffeltoren moet een ecologisch statement worden voor alle Franse inwoners. Na zes jaar worden de plantjes verwijderd. Kostprijs van deze stunt: 72 miljoen euro.

    Martin Hermy, professor Ecologie, Stedelijk Groen Management en Natuurconservatie van de KU Leuven, denkt dat Patrick Blanc achter het project zit. "Zijn groene, met planten begroeide gevels van Musée Quai Branly, op een boogscheut van de Eiffeltoren, lokken al veel volk. Ik zie één groot probleem: organismen moeten de tijd krijgen om oud te worden, wil je veel koolstof absorberen. Grondgebonden gevelgroen zoals blauwe regen kan makkelijk tachtig jaar oud worden. Maar die plantenmuren in jutezakjes van Blanc moeten om de twee jaar worden gerenoveerd. Het zijn absoluut geen duurzame systemen. Dan kan je véél beter bomen planten."

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-12-2011, 19:13 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ada1946
    blog.seniorennet.be/ada1946
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!