op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelooflijk,

     

    Ongelooflijk, je moet eens op de piano hieronder klikken,

    je naam invullen en dan zingt een zanger een lied

    en dit speciaal voor jou alleen !!!        ECHT WAAR hoor !!!!!!

     

     

    Groetjes en geniet ervan.

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-09-2012, 21:14 geschreven door maria
    Reacties (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom op tegen Kanker verkocht kwart miljoen azalea's

    Kom op tegen Kanker verkocht kwart miljoen azalea's

    kom op tegen kanker verkocht kwart miljoen azalea s



    Tijdens het achttiende plantjesweekend van de campagne Kom op tegen Kanker, dat dit weekend plaatsvond in heel Vlaanderen, zijn in totaal 242.000 azalea's verkocht. Dat heeft de Vlaamse Liga tegen Kanker, de organisator achter de campagne, zondag bekendgemaakt. De liga heeft het over een "daverend succes".

    De liga dankt het resultaat aan de inzet van duizenden vrijwilligers in Vlaanderen. Het beste resultaat werd in Kortrijk gehaald, waar 8.300 azalea's verkocht werden. Turnhout volgt met 5.000 plantjes en Aalst met 4.000.

    De plantjes kostten zes euro per stuk. De opbrengst zal Kom op tegen Kanker gebruiken om de patiëntenwerking van de Vlaamse Liga tegen Kanker te steunen. Ook gaat een groot stuk van de opbrengst naar externe projecten zoals de strijd tegen kinderkanker, palliatieve zorg, lotgenotengroepen van kankerpatiënten en vernieuwende initiatieven in de psychosociale zorg.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-09-2012, 21:07 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autovrije Zondag alweer succes

    Autovrije Zondag alweer succes

    autovrije zondag alweer succes


    In 21 steden en gemeenten werd koning auto vandaag verbannen. Zo werden er overal in Vlaanderen straten en pleinen autovrij gemaakt voor picknickers, fietsers, wandelaars, enzovoorts. Ook Brussel was autovrij vandaag.

    "Het mooie weer zorgde overal voor een grote opkomst. Iedereen kwam massaal naar buiten om zijn of haar stad eens op een autovrije manier te ervaren" vertelt Elke van Os, communicatiemedewerker organisator Mobiel 21 vzw.

    "Een zeer gevarieerd publiek genoot duidelijk van deze Autovrije Zondag. Steden en gemeenten maken hun centrum en/of enkele straten autovrij, zodat bewoners en bezoekers kunnen ervaren hoe aangenaam zo'n autovrij centrum kan zijn. Er is meer ademruimte om te wonen, te wandelen, te fietsen, te spelen, en te winkelen. Steeds meer Vlaamse en Europese steden en gemeenten organiseren zo een autovrije zondag. Ze geven een aanzet voor meer leefbare centra en buurten."

    Op 23 september komt er nog een autoloze zondag in Meise, Essen, Tremelo en Izegem en op 30 september een in Sint-Truiden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-09-2012, 21:03 geschreven door maria
    Reacties (0)
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever verloor al 58 kilogram

    Bart De Wever verloor al 58 kilogram

    bart de wever verloor al 58 kilogram

    Bart De Wever zit op zijn streefgewicht van 84 kilogram. Dat maakte hij deze week bekend in een Nederlands discussieprogramma. Bij het begin van zijn dieet, in december 2011, woog hij nog 142 kilogram.

    58 kg kwijt op basis van diëten en bewegen is op zijn minst gezegd een prestatie, ook al beginnen sommigen zich zorgen te maken over het strengere uiterlijk van de N-VA-lijsttrekker. Bovendien geeft hij zelf toe dat zo'n afslankkuur hem in het bourgondische Vlaanderen stemmen kan kosten


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2012, 21:02 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorgwekkend" probleem in kernre"actor Tihange 2

    Zorgwekkend" probleem in kernre"actor Tihange 2

    zorgwekkend probleem in kernreactor tihange 2


    Het beton van het beschermend omhulsel van de kernreactor Tihange 2 is beschadigd, vermoedelijk door erosie, wat het beton kan verzwakken tot een dertigtal centimeter diepte. Dat bericht Le Soir zaterdag. De reactor ligt nu al stil voor een grondige inspectie van het reactorvat.

    Het beschermend omhulsel van tachtig centimeter dik bestaat uit gewapend beton dat versterkt wordt met ijzeren staven. Het moet de reactor beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, zoals een neerstortend vliegtuig.

    Zorgwekkend

    Leden van het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) zijn donderdag ter plaatse gegaan. Volgens Tihange "worden momenteel monsters tot dertig centimeter diepte geanalyseerd". Een goed ingelichte bron zegt dat vragen gesteld werden aan Electrabel. "Het beschadigingsproces moet nu onderzocht worden, en er moet nagegaan worden of het beton niet poreus wordt."

    "Het is een beetje vreemd en zorgwekkend", zegt een controleur. "Maar op dit moment hebben we niet veel informatie. Electrabel moet in ieder geval aantonen dat de schade ongevaarlijk is en dat we ze kunnen beheersen. En we moeten nagaan of er ook problemen zijn met andere gebouwen."

    Toch zou de veiligheid niet in gedrang zijn. De reactor ligt stil en bevat geen brandstof meer. Bovendien bevindt zich onder het eerst omhulsel nog een tweede


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2012, 20:56 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Emmanuel naar school voor kinderen met leerstoornissen

    Prins Emmanuel naar school voor kinderen met leerstoornissen

    prins emmanuel naar school voor kinderen met leerstoornissen


    Prins Emmanuel, zoon van prins Filip en prinses Mathilde, gaat vanaf 3 september naar school in Eureka in Kessel-Lo, een deelgemeente van Leuven. Hij verlaat het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, waar zijn broer en twee zussen schoollopen, zo heeft de woordvoerder van het Paleis desgevraagd aan Belga gezegd.

    Eureka is een school voor kinderen van 7 tot 14 jaar oud met leerstoornissen en structuurproblemen zoals dyslexie (leesstoornis), dyscalculie (rekenstoornis) of dyspraxie (motorische ontwikkelingsstoornis). De school wil deze kinderen extra kansen bieden om in het gewoon onderwijs goed te functioneren. De leerlingen volgen meestal een intensieve cyclus van één tot twee jaar en keren dan terug naar het gewoon onderwijs, zegt de instelling op haar website.

    Andere kinderen

    De drie andere kinderen van prins Filip en prinses Mathilde blijven naar Sint-Jan Berchmans gaan. Pinses Elisabeth begint er aan het zesde leerjaar van de basisschool, prins Gabriël aan het vierde jaar van de basisschool en prinses Eléonore aan de tweede kleuterklas.

    Ook prinses Laetitia, de dochter van prins Lorenz en prinses Astrid, zit op het Sint-Jan Berchmanscollege. Ze begint er aan het vierde jaar van de basisschool. De andere kinderen van Lorenz en Astrid studeren in het buitenland. Prinses Luisa zit op een middelbare school in Engeland, prinses Maria Laura volgt een modestage in China, prins Joachim studeert management in Milaan. Prins Amedeo werkt als consultant op een auditkantoor in de Verenigde Staten.

    De drie kinderen van prins Laurent en prinses Claire zetten hun studies voort aan het Franse lyceum Jean Monnet in Ukkel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2012, 20:53 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gordel lokt bijna 30.000 deelnemers

    De Gordel lokt bijna 30.000 deelnemers

    de gordel lokt bijna 30 000 deelnemers 2


    De 32ste en laatste editie van de Gordel volgens de huidige formule is zondag in mineur verlopen. Er kwamen slechts 29.500 deelnemers opdagen, het zwakste resultaat sinds vele jaren. Vorig jaar kwamen al maar 43.404 personen opdagen, wat toen onder meer werd toegeschreven aan het slechte editie. De feesteditie in 2010 haalde nog 80.358 deelnemers.

    Administrateur-generaal Carla Galle van organisator Bloso bestempelde na afloop het deelnemersaantal toch als "een mooi resultaat gezien de omstandigheden". Ze verwees hierbij naar "het communautaire opbod en de partijpolitieke profileringsdrang van beide kanten" in de aanloop.

    De Franstalige meerderheid in Sint-Genesius-Rode weigerde Bloso toelating om een start- een aankomstplaats in te richten. Linkebeek gaf pas eergisteren fiat voor de doortocht van de Erfgoedwandeling.

    "Al dit communautair gehakketak en het partijpolitiek opbod heeft zeker een negatief effect gehad op de mobilisatie voor deze Gordel", aldus Galle. Dit blijkt duidelijk uit het feit dat er in het trefpunt Alsemberg (dat in de plaats kwam van Rode) slechts 3.232 Gordelaars kwamen opdagen. Slechts 776 personen wandelden de Erfgoedwandeling, wat eveneens veel minder is dan bij dergelijke wandelingen in het verleden.

    Pesterijen

    De Gordel kreeg bovendien de hele voormiddag op diverse plaatsen te maken met pesterijen zoals duimspijkers, nagels en geknoei met wegwijzers. Dat was vooral het geval op de 100 km Gordelklassieker in Zellik, Wemmel en Meise, maar ook op de kortere fietstochten zoals in Rode.

    De Gordel verliep wel opnieuw veilig. Het Rode Kruis diende 226 personen te verzorgen voor kleine letsels. 10 personen werden naar het ziekenhuis vervoerd onder wie één ernstig gewonde.

    Lees ook: Weer sabotageacties in laatste Gordel


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-09-2012, 20:46 geschreven door maria
    Reacties (0)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fabian wil naar Junior Eurosong
    Fabian wil naar Junior Eurosong

    Fabian Feyaerts (14) wil op 1 december naar Junior Eurosong in Amsterdam. Met zijn liedje Abracadabra is Fabian een van de negen kandidaten die door de Ketnet-jury werden uitgekozen uit de meer dan duizend inzendingen.

    De volgende maanden beloven erg druk te worden voor Fabian. In het Kenet-programma Junior Eurosong 2012 gaat Niels Destadsbader op zoek naar de kandidaat die ons uiteindelijk zal vertegenwoordigen op het grote podium in Amsterdam. In die televisie-wedstrijd zal Fabian het met zijn nummer Abracadabra opnemen tegen acht andere jonge muzikale acts.

    Tijdens de wedstrijd heeft de Arendonkse fan van Greenday en Simple Plan Ronny Mosuse als coach.

    Bekijk hier de video




    weergaven

  • Fabian - Abracadabra (Junior Eurosong 2012)2:49 Fabian - Abracadabra (Junior Eurosong 2012)door KetnetVideo 13195 weergavenTCLA

  • 0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-08-2012, 16:09 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent Van Looy wordt drummer bij Soulwax

    Bent Van Looy wordt drummer bij Soulwax

    bent van looy wordt drummer bij soulwax


    Aan één band heeft Bent Van Looy blijkbaar niet genoeg. De frontman van Daspop gaat namelijk als drummer aan de slag bij Soulwax, de electrorockband van Stephen en David Dewaele.

    Van Looy stuurde het nieuws zelf de wereld in via Studio Brussel. Hij is niet van plan om met Das Pop te stoppen. "De twee projecten zijn goed op elkaar af te stemmen", aldus de man.

    Hij vertrekt dit weekend al met de broertjes op tournee door Korea en Japan. Daarna duiken ze de studio in voor een nieuwe plaat.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-08-2012, 15:29 geschreven door maria
    Reacties (0)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'ONSLOW' OVERLEDEN
    'ONSLOW' OVERLEDEN
    acteur geoffrey hughes verliest strijd tegen prostaatkanker

    De Britse acteur Geoffrey Hughes is op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Dat meldt Hughes' agent aan de Britse omroep BBC. De acteur was vooral bekend als Onslow, de bier drinkende en televisie kijkende schoonbroer van Hyacint Bucket in de televisiereeks "Keeping up Appearances" (Schone Schijn).

    De acteur werd in 2009 genezen verklaard van prostaatkanker, maar herviel een jaar later. Hij liet het leven "na een lange, moedige strijd", laat de familie weten.

    In Vlaanderen is Hughes vooral bekend als Onslow. Hij speelde ook rollen in televisiereeksen zoals Coronation Street, Dad's Army en The Royle Family.
    http://www.gva.be/nieuws/media-en-cultuur/aid1214065/acteur-geoffrey-hughes-verliest-strijd-tegen-prostaatkanker.aspx

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-08-2012, 21:43 geschreven door maria
    Reacties (1)
    28-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk hier live naar Tomorrowland TV

    Kijk hier live naar Tomorrowland TV

    kijk hier live naar tomorrowland tv



    U kreeg geen ticket vast voor Tomorrowland? Geen reden meer tot diepe droefheid. Het festival lanceerde Tomorrowland TV. Dankzij deze unieke tv-zender in samenwerking met Youtube kunnen pechvogels overal ter wereld het feestje van achter hun pc volgen.

    Het kanaal zal toegankelijk zijn op vrijdag, zaterdag en zondag van 19 uur tot 2 uur 's nachts vanop de Youtube-pagina van Tomorrowland.

    Volg het hele gebeuren hier:

    Blijf op de hoogte van Tomorrowland via de sociale media

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-07-2012, 12:22 geschreven door maria
    Reacties (1)
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichamen gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

    Lichamen gezocht voor wetenschappelijk onderzoek





    Lichamen van overledenen zijn broodnodig voor onderzoek naar nieuwe medische technieken. Vlaamse onderzoekers blijven kampen met een gebrek aan lichamen die aan de wetenschap gedoneerd worden. Daardoor lopen sommige onderzoeken vertragingen op, zegt de Leuvense professor Paul Herijgers.

    Herijgers stelt vast dat de afgelopen drie jaar de vraag naar lichamen met de helft gestegen is. Dat heeft te maken met evoluties in de medische wetenschap, en de versnelde introductie van nieuwe medische technieken: die worden nog altijd liefst eerst uitgetest over lichamen van overledenen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-07-2012, 21:35 geschreven door maria
    Reacties (2)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggen steken nu vooral in stad

    Muggen steken nu vooral in stad



     Een herfstzomertje vol malse plensbuien maakt de dazen vroeger actief dan normaal. Wie in de stad woont, loopt nu dan weer meer kans op muggenbeten dan op het platteland.

    Het vochtige voorjaar, veel regen en temperaturen rond de 18 graden spelen in de kaart van de dazen of paardenvliegen. Wie dezer dagen op het platteland gaat wandelen, krijgt gegarandeerd met de lastpakken te maken. "Dazen hebben genoeg aan een temperatuur van rond de 15 graden en stilstaand water om tot een snelle voortplantingscyclus te komen", legt entomoloog of insectenkundige Wouter Dekoninck uit. "Ook muggen houden van afwisselend nat weer zoals nu, maar zij hebben een temperatuur van liefst boven de 20 graden nodig om tot een snelle voortplantingscyclus te komen. Voor een muggenplaag is het dus eigenlijk ietsje te koud."

    Toch valt het op dat de muggen in de stad wel volop steken. "Komt omdat de gewone huismug in de stad minder last heeft van de killere temperaturen", legt muggenspecialiste Veerle Versteirt, onderzoekster aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, uit. "In de stad is er meer permanent water aanwezig en is het warmer dan op het platteland. Ze kunnen er ook beter beschut broeden in kelders en dakgoten. In de natuur zijn ze afhankelijker van plassen die al dan niet uitdrogen of blijven staan, om hun eitjes in af te zetten."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2012, 21:31 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte van Lyme aan opmars bezig

    Ziekte van Lyme aan opmars bezig




    De Lymeziekte, veroorzaakt door teken, is aan een forse opmars bezig. Op tien jaar tijd is het aantal gevallen van de gevaarlijke ziekte verdrievoudigd tot 249.026 meldingen meldingen.

    De ziekte wordt overgedragen door teken, die door de warme temperaturen zelf aan een opmars bezig zijn. Als de teek toch heeft toegeslagen, is het zaak het ziektebeeld snel te herkennen: je krijgt een rode cirkel op de huid die verdwijnt, maar de ziekte blijft aanwezig.

    Je kan de ziekte van Lyme te lijf gaan met een antibioticakuur. Gebeurt dat niet, dan krijg je in een eerste fase hartritmestoornissen, pijnen in de armen en benen, en begin je dubbel te zien. In een volgende fase kan de ziekte echt schade aanrichten: ontsteking van gewrichten en hersenletsels die tot pseudodementie kaunnen leiden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2012, 21:21 geschreven door maria
    Reacties (0)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massale karpersterfte op vijvers van het Prinsenpark

    Massale karpersterfte op vijvers van het Prinsenpark




    Het Koi Herpesvirus (KHV) heeft zich over de vijvers van het Prinsenpark verspreid en een grote sterfte aangericht onder de karpers.

    Enkele weken geleden werd het virus ook vastgesteld bij de karpers op het kanaal Bocholt-Herentals. Hoe de vijvers van het Prinsenpark besmet raakten is meteen duidelijk. Het water van de vijvers wordt aangevoerd uit dat kanaal.

    "Het virus is niet te bestrijden, we moeten gewoon wachten tot het voorbij is", legt parkwachter Jan Cortens uit. "Momenteel hebben we al een veertigtal dode karpers uit het water gevist in de Hooibeekvijver en de kleine vierkante vijver. Wat opvalt is dat het de grootste exemplaren uit de vijver zijn, vissen van bijna een meter groot komen aan het oppervlak drijven. Om één of andere reden blijven de kleinere karpers gespaard."

    Zaterdag werden de eerste dode karpers opgemerkt. Gisteren kwam een bioloog van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne de dode vissen ontleden. "Het staat nog niet voor honderd procent vast maar naar alle waarschijnlijkheid is het Koi Herpesvirus oorzaak van de massale sterfte. De vissen vertonen ook de typische kenmerken van de ziekte. Ze hebben ingevallen ogen, vlekkerige kieuwen door de ontsteking en ze verliezen hun slijmlaag. Ook de massale sterfte is een kenmerk maar we denken dat de groten allemaal dood zijn nu. De andere vissen kunnen niet ziek worden maar wel drager zijn van het virus."

    Er is geen remedie om de ziektekiemen te stoppen, men kan geen middel in de vijvers gooien om het water te zuiveren. "Het enige middel is het water opwarmen tot boven de 30°C, maar dat is onmogelijk in onze vijvers. Bij die temperaturen wordt het virus geremd, ook wanneer het water minder dan 15°C warm is."

    Er worden in de toekomst geen nieuwe karpers op de vijvers gezet want ecologisch gezien is de karper geen meerwaarde voor de vijvers.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-07-2012, 21:48 geschreven door maria
    Reacties (0)
    07-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam Rob Goris terug naar Herentals

    Lichaam Rob Goris terug naar Herentals





    Op het uitgebreide medische rapport van de autopsie moeten de ouders van Rob Goris nog een paar weken wachten. Maar het feit dat de Franse autoriteiten het lichaam gisteren vrijgaven, duidt erop dat de Herentalse wielrenner een natuurlijke dood stierf.

    In heel de Kempen ging het vrijdag maar over één ding: de plotse dood van profrenner Rob Goris (30), na zijn gesmaakte optreden - samen met vriendin Katrien Van Looy - op woensdagavond in het Tourprogramma Vive le Vélo op Eén.

    Herentals rouwt

    De verslagenheid in zijn woonplaats Herentals is groot. Toen vrijdagavond vanuit Frankrijk het nieuws kwam dat in het Centre Hospitalier in Caen het lichaam van Rob was vrijgegeven, hadden al tientallen mensen het rouwregister in de raadzaal van het administratief centrum in Herentals getekend. Onder hen veel vrienden uit de periode dat Rob het mooie weer maakte bij de Herentalse IJshockeyclub (HYC).

    Moeder Kris en broer Toon van de betreurde sportman konden zijn lichaam in Frankrijk inmiddels groeten en keerden al inmiddels groeten en keerden al naar de Kempen terug. Vader André beslist vandaag of hij alsnog naar Frankrijk afreist of op de repatriëring van zijn zoon wacht.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-07-2012, 21:55 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Hoet succesvol gerepatrieerd

    Jan Hoet succesvol gerepatrieerd





    Kunstkenner Jan Hoet is vrijdagnamiddag succesvol vanuit het Duitse Soltau naar Gent gerepatrieerd. De vlucht per helikopter vrijdagnamiddag verliep vlekkeloos, zo vernam Belga van zijn zoon Jan Hoet Junior.

    Jan Hoet wordt al twee weken in een kunstmatige coma gehouden tot een virale longinfectie bedwongen is. De kunstkenner werd vrijdag om 13.15 uur per helikopter vanuit een ziekenhuis in Soltau naar het AZ in Brugge gebracht, vanwaar hij met een ambulance naar het Gentse Universitair Ziekenhuis werd overgebracht.

    Twee artsen uit Brugge stonden Hoet bij de repatriëring bij. "Het gaat om artsen die het gewoon zijn van te werken op hoogte. Toevallig repatrieerde een van de artsen mijn vader tien jaar geleden ook al per vliegtuig", aldus de zoon.

    In het Gentse UZ wordt de medische toestand van Hoet opnieuw geëvalueerd. Het is nog onduidelijk wanneer hij uit zijn kunstmatige coma gehaald kan worden."In elk geval zijn we blij dat hij weer in Gent is. Dat zal ongetwijfeld veel beter zijn voor de communicatie", besloot de zoon


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    07-07-2012, 21:52 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen feest met Nicole & Hugo

    Essen feest met Nicole & Hugo





    Op zondag 8 juli zullen vanaf 14u00 een aantal muzikanten optreden op de kiosk in het Karrenmuseum. De accordeonisten van Hoger Streven bijten de spits af. Daarna wordt er gedanst. De folkloristische gildendansen van de Sint Sebastiaansgilde zijn een streling voor het oog. Spectaculaire vendelzwaaiers brengen een opvallende volkstraditie onder de aandacht.

    Nadien is het de beurt aan Nicole & Hugo. De befaamde koppel wordt gezien als het beroemdste zangduo van Vlaanderen. Als afsluiter staan de Essener Muzikanten geprogrammeerd, een groot gezelschap met veel blaasmuziek.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-07-2012, 21:45 geschreven door maria
    Reacties (0)
    22-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Rubens opnieuw in Carolus Borromeuskerk

    Schilderij Rubens opnieuw in Carolus Borromeuskerk





     In de Antwerpse St.-Carolus Borromeuskerk is donderdag het doek 'De Terugkeer van de Heilige familie uit Egypte' officieel opnieuw verwelkomd.

    Het werk van Rubens hing oorspronkelijk in de destijds volledig door hem gedecoreerde kerk, maar werd na het opheffen van de Jezuïetenorde in 1773 net als alle andere aanwezige schilderijen van Rubens weggehaald. Het kwam tijdens de volgende eeuwen onder meer in het New Yorkse Metropolitan Museum terecht. Het is de eerste Rubens die opnieuw in Carolus Borromeus komt te hangen.

    Dat het schilderij niet door een privéverzamelaar werd gekocht, heeft vermoedelijk te maken met het feit dat het in 1718 zwaar beschadigd raakte door een brand, die er ook alle plafondschilderijen verwoestte. Een groot deel van het werk is allicht overschilderd.

    Toch zijn er nog een aantal elementen die volgens experts duidelijk op de hand van de meester zelf wijzen, zoals de figuur van de Heilige Vader bovenaan. Onder meer dankzij een aanzienlijk bedrag dat onlangs werd verkregen via een erfenis, kon de kerkfabriek tot de aankoop overgaan. Hoeveel men precies heeft moeten bieden, wordt niet bekendgemaakt.

    'De Terugkeer van de Heilige familie uit Egypte' zou pas vanaf 2014, exact 400 jaar na de eerste steenlegging van de kerk, op zijn oorspronkelijke plek in de Sint-Jozefkapel terechtkomen. Eerst dringt een grondige restauratie zich op, voor zo ver die financieel haalbaar is. Ook de kerk zelf moet overigens nog verdere herstellingswerken ondergaan, na een nieuwe brand in 2009.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-06-2012, 21:46 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DJohnny epp wil Vanessa Paradis 125 miljoen geven

    DJohnny epp wil Vanessa Paradis 125 miljoen geven





    Alhoewel ze niet getrouwd zijn, zou filmster Johnny Depp (49) 125 miljoen euro - de helft van zijn fortuin - willen schenken aan Vanessa Paradis (39) na hun relatiebreuk. Depp wil de poen uit vrije wil geven om de relatie vriendschappelijk te houden voor hun twee kinderen, Jack (10) en Lily-Rose (13).

    Sinds januari duiken geruchten op dat de twee uit elkaar zijn. Johnny zette opnieuw stevig de bloemetjes buiten met andere vrouwen. Hij zou ook in slaap zijn gevallen in de toiletten van een casino in Londen. Maar tot vorige maand ontkende hij dat hij de bons had gekregen.

    Vanessa is ondertussen op huizenjacht - alhoewel het ex-koppel tal van woningen bezit en zelfs een privé-eiland - in Beverly Hills. Johnny wordt nu gelinkt aan de biseksuele actrice Amber Heard (26), zijn tegenspeelster in The Rum Diary en naar verluidt een superster in wording.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-06-2012, 21:43 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    akira
    blog.seniorennet.be/akira
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!