Houten achthoekige graanmolen, opgericht in 1809 met onderdelen van een omgewaaide staakmolen, die in de Madritten stond sinds 1435. In 1859 werd in de stenen kelder een olieslagmolen ingericht met een rosoliemolne uit de Blauwhoef op de Wampenberg. Beschermd monument sinds 1943. In 1980 werd de molen aangekocht door het Gemeentebestuur van Arendonk. Onder auspiciën van de Vlaamse Gemeenschap en dank zij de bijdrage van Dhr. J.A. van engelen werden in 1987-1988 restauratiewerken uitgevoerd door de heren H&A Caers p.v.b.a onder toezicht van architect Dhr. P. Gevers. De Arendonkse Heemkundige Kring "Als Ice Can" v.z.w. beheert deze "levende Toremansmolen". ( Klik op de kleine foto's om te vergroten)
Website leert ouders hoe kinderen veilig internet kunnen gebruiken
De Gezinsbond en Child Focus hebben samen een website ontwikkeld rond veilig internet voor kinderen. Op de website staat alle mogelijke technische informatie, maar ook opvoedingsadvies en weetjes voor ouders.
Uitbuiting en misbruik De nieuwe media en communicatietechnologieën bieden tal van mogelijkheden en zeker kinderen en jongeren brengen heel veel tijd door voor het computerscherm om te chatten, te gamen, informatie op te zoeken voor een huistaak en dies meer. "Internet maakt het leven soms eenvoudiger. De wereld is een dorp geworden. Die wereld moet een veilige wereld worden voor kinderen, want het internet biedt ook veel kansen voor uitbuiting en misbruik", zegt Kristine Kloeck, algemeen directeur van Child Focus.
Kansen voor kinderen en jongeren Beide organisaties lanceren daarom de nieuwe website om ouders te informeren over het internet. "Mits enige ouderlijke begeleiding biedt het internet ook een waaier aan mogelijkheden en kansen voor kinderen en jongeren. Het wereldwijde web is voor hen immers een belangrijk middel om te communiceren, voor zelfontplooiing en om te ontspannen", aldus Nel Broothaerts van Child Focus.
Dialoog tussen ouders en kinderen Volgens beide organisaties praten ouders te weinig met hun kinderen over het internet. Vaak omdat ze niet voldoende vertrouwd zijn met het onderwerp. "Het is belangrijk dat ouders en kinderen in dialoog gaan over het gebruik van internet en de gevaren ervan. Het moet een onderdeel van de opvoeding zijn", aldus Broothaerts.
Voor ouders is er dus nood aan correcte en doelgerichte informatie. Op de site 'Onze kinderen veilig online', hier te raadplegen, worden uitleg en opvoedingstips gegeven over zaken als mailen, chatten, surfen en weblogs.