Wij hebben de gewoonte aangenomen op donderdag er ook een vegetarische dag van de maken.
Een van de lekkerste vegetarische schotel die reeds at, vind ik het onderstaande gerecht de kroon spannen. Ik ben Het recpt gaan halen op het internet. Maar wij maken het klaar uit het boek '200 vega recepten, van Veltman Uitgevers. Dit gerecht luistert naar de naam:
Vegetarische cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni ingrediënten
-tomatensaus
-1 pot van ½ kilogram ricotta kaas
-een knoflookteentje
-buffelmozzarella
-¼ kilogram verse spinaziebladeren
-Parmezaanse kaas (100 gram in een blok)
-flink wat vers gemalen peper
-vers geraspt muskaatnoot
-verse twijgjes marjolein, alleen het zachte stuk gebruiken
-een 12tal cannelloni pijpjes
-150 gram buffelmozzarella
-Cannelloni vulling maken en garen in de oven
Dit is harde cannelloni die wacht op zijn vulling
Bereiding:
Begin met de tomatensaus te maken.
-Meng 1 potje ricotta met verse spinaziebladeren die je eerst goed wast.
-Snij ze daarna in dunne repen.
-Plet een teentje look onder een mes.
-Wrijf even in het rond en voeg het bij de ricotta en de spinazie.
-Vermits ricotta niet overdreven veel smaak heeft, kruid je het geheel goed met flink wat peper.
-Roer met een spatel flink door elkaar.
-In plaats van zout, ga je er geraspte Parmezaanse kaas aan toevoegen en roer alles om.
-Voeg vers geraspte muskaatnoot toe en verse marjolein.
-Snijd de marjolein met een mes in stukjes tot je het mes hoort "knarsen".
-Je bent dan gekomen aan de houterige steeltjes die niet mee onder de vulling mogen.
-Voeg de zachte stukjes marjolein (1 flinke eetlepel) bij de vulling,
-Roer goed om en proef.
-Voeg indien gewenst meer zout of andere kruiden toe zodat de smaak sterk gekruid overkomt.
-Doe de vulling in een spuitzak.
-Vul de harde cannelloni pasta met de ricotta-spinazie vulling.
-Bedek de bodem van een ovenschaal met 1 pollepel tomatensaus.
-Leg de gevulde cannellonistaafjes in 1 laag op de bodem van een vuurvaste ovenschotel.
-Giet de tomatensaus er royaal over
-Alle canneloni loet goed onder staan, want de pasta moet garen in de saus.
-Snijd de buffelmozzarella in schijven en leg bovenop de tomatensaus.
-Zet de pasta een half uur in de oven van 180 graden .
-De vegetarische volwaardige canneloni met spinazie en ricotta, Parmezaanse kaas en buffelmozzarella is Klaar om te serveren.
http://www.jeroenmeusdagelijksekost.com/2011/12/vegetarische-canneloni-met-spinazie-en.html
Ik wens je smakelijk eten.
09-03-2013 om 12:33
geschreven door tuinblog d
|