Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hennie
    blog.seniorennet.be/hennie
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lanszweert_aartrijke
    blog.seniorennet.be/lanszwe
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    persoonlijkheidsstoornis
    blog.seniorennet.be/persoon
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    25-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taugé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Taugé is de naam van kiemplantjes van katjang idjoe, een kleine, groene bonensoort.

    De boon komt oorspronkelijk uit Indonesië, maar wordt tegenwoordig ook in West-Europa geteeld.

    Taugé is een teer en kwetsbaar product dat slechts een dag in de koelkast kan worden bewaard.

    De smaak van taugé is lekker, maar niet echt uitgesproken.

    Vooral in Chinese en Indische gerechten is taugé een geliefde groente.

    Het bevat veel ijzer en B-caroteen.

    Ook zit er vitamine C in.

     

    25-11-2005 om 20:24 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sukade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sukade is onmisbaar in een recept voor heerlijke oliebollen.

    Het wordt gemaakt van de dikke, onrijpe schil van de Citrus medica (paradijsappel).

    Als deze dikke schil in suikerstroop wordt gekonfijt, ontstaat sukade.

    Vooral de Verenigde Staten exporteren veel sukade, maar ook Italië, Griekenland en Argentinië leveren het produkt.

    Sukade wordt gesnipperd als garnering of als vulling gebruikt in gebak, vaak gecombineerd met krenten en rozijnen.

    Een hele schil wordt soms als garnering uitgesneden in de vorm van figuurtjes.

    25-11-2005 om 20:22 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozemarijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De smaak van rozemarijn is kruidig en pittig.

    Het kruid wordt vooral gebruikt in de Spaanse, Italiaanse en Franse keuken.

    Het verfijnt de smaak van bijvoorbeeld peulvruchten, bleekselderij en runderstoofvlees.

    Rozemarijn komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en het werd vroeger en ook nu nog wel gebruikt in parfums en medicijnen.

    Er is een aardige legende over rozemarijn bekend:

    Maria had een keer haar mantel te drogen gelegd op de witte bloemetjes van de rozemarijn.

    Toen Maria haar mantel weghaalde, werden de bloemetjes blauw.

    Rozemarijn geldt als symbool van trouwen hernieuwde kracht.

    25-11-2005 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radijsjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radijs is net als aardappel, wortel, biet, koolraap, knolselderij, venkelknol en de rammenas een knolgewas.
    Radijsjes zijn kleine rode en witte knollen.

    Ze hebben een pittige, scherpe smaak.

    In het voorjaar is de smaak het beste.

    Later in het jaar worden ze wateriger en minder pittig.

    Ze worden altijd rauw gegeten en voornamelijk gebruikt in salades en koude schotels.

    Naast de smaak wordt ook de kleur van radijs zeer gewaardeerd.

    Radijs is zeer geschikt als garnering.

    25-11-2005 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnboom pitten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pijnboompitten zijn kleine noten.

    Ze zitten veilig opgeborgen in een soort ‘denneappel'.

    Het oogsten, drogen en pellen is erg arbeidsintensief.

    Noord-Amerika, China, Italië, Spanje, Portugal en Zwitserland zijn de voornaamste producenten van pijnboompitten.

    Goede pijnboompitten hebben een egale, lichte kleur.

    Ze kunnen zowel rauw als geroosterd gegeten worden.

    Behalve vetten bevatten pijnboompitten eiwitten, koolhydraten, mineralen en vitaminen.

    De kleine nootjes kunnen in gebak bijvoorbeeld walnoten vervangen.

    Ze smaken geroosterd ook heerlijk over een salade.

    25-11-2005 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokka- kaastaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een romige kaasvulling met mokka aroma op een knapperige koekjesbodem: supersimpel, en heel lekker

    Voor een taart van 20 cm diameter

    Voor de koekjesbodem: - 75g boter- 50 g bruine suiker- 200 g knapperige koekjes (petitbeurres, speculaasjes of lange vingers)- vetstof voor de vorm.

    Voor de vulling: -500g volle verse kaas (bijvoorbeeld cottage cheese of Brabantse hoevekaas)- 150 g bruine suiker- 60 g patisseriebloem- 2 theelepels vanille-extract- 3 grote eieren- 2 koffielepels room- 2 koffielepels sterke zwarte koffie

    Voor de afwerking: -cacaopoeder - chocolade koffiebonen.

     

    Verwarm de oven voor op 160° C.. Vet een springvorm in met boter of olie. Verkruimel de koekjes, vermeng ze met de boter en de bruine suiker. Schep op de bodem van de vorm en druk goed aan. Klop de eieren los met de room, de koffie en het vanille-extract.

    Vermeng met de bloem en de suiker tot een glad mengsel. Doe er de kaas bij en roer goed glad. Schep de kaascrème op de koekjesbodem. Zet 1 uur in het midden van de oven. Laat afkoelen in de oven. Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Werk ze af met gezeefde cacaopoeder en koffiebonen van chocolade

    25-11-2005 om 20:10 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De specerij vanille wordt vooral gebruikt in levensmiddelen, maar ook de tabaks- en parfumindustrie maken er gebruik van.

    Het eiland Madagascar, voor de oostkust van Afrika, is de grootste producent van vanille.

    Een vochtig klimaat en veel mest zijn nodig om de vanilleplant goed te laten groeien.

    Vanille ontstaat uit de zaaddozen van de vanilleplant.

    Als deze langwerpige zaaddozen gedroogd en gefermenteerd worden, ontstaan fijne, witte naaldkristallen.

    Dit is de belangrijkste aromastof van vanille.

    25-11-2005 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laagjes terrine van prei, zalm en heilbot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    6 stengels prei- 300 g verse zalm- 200 g gerookte heilbot- 1 eetlepel boter- 1 eet­lepel bloem- 20 cl visfumet- 20 cl room- 2 blaadjes gelatine (van 3 g)- dragon- dille- bieslook van elk 2 eetlepels- peper
    Voor de dressing: - 1 bakje kerstomaatjes- 1 bosje verse dragon- 1 eetlepel olijfolie- 10 cl room

    Voor het garnituur: - veldsla- fijne andijvie- preischeuten

    En verder: . 1 rechthoekige cakevorm(1 liter inhoud) en plasticfolie

     

    Halveer de prei in de lengte. Maak de bla­deren los. Blancheer ze 1 minuut in gezou­ten water. Laat ze schrikken in koud water en plat opdrogen op een propere vaatdoek. Laat ze weer afkoelen. Maak een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met de visfumet en de room. Laat 10 minuten inkoken op een zacht vuur. Doe de ge­weekte en uitgeknepen gelatine bij de saus. Roer tot de gelatine volledig opgelost is. Doe de verse en gehakte tuinkruiden bij de saus, kruid naar smaak bij met peper en zout. Laat afkoelen. Leg plasticfolie in een cakevorm, en daarop lange preirepen, zo dat de bodem en de wanden,helemaal bedekt zijn en de prei nog wat over de vorm hangt. Vul met zalm, heilbot en saus in laagjes. Begin en eindig met vis, schep op elk laagje vis wat saus. Vouw de overhangende preirepen mooi over de terrine. Dek tenslotte af met plasticfolie. Laat minstens een nacht opstijven in de koelkast.

    Bak de kerstomaatjes voor de saus een paar minuten in olijfolie.
     Doe ze met een handje vol dragonblaadjes in een mengkom. Mix met de staafmixer of de keuken robot tot een fijne puree. Klop de room vervolgens lobbig en vermeng met de tomaten/dragon­puree. Kruid met peper en zout.

     

    Last-minute: Haal de terrine voorzichtig uit de vorm. Verdeel ze in plakken. Werk af met een spiegel saus en gemengde salade. Lekker met mini-broodjes.

    Verse zalm flinterdun snijden lukt perfect als u de vis eerst een uurtje in de diepvriezer legt en dan met een vlijmscherp mes aanpakt! U kunt ook zalmcarpaccio kopen.

    De plasticfolie in de vorm maakt dat u de terrine perfect kunt ontvormen. Gebruik een groot, scherp mes om ze mooi in plakken te kunnen verdelen.

    23-11-2005 om 21:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters in groene coulis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18 oesters- 2 bakjes waterkers- 500 g verse spinazie- 1 dooier- 10 cl visfumet- 10 cl room + 2 eetlepels room- peper, zout

     

    Open de oesters. Vang het sap op en zeef het. Blancheer de waterkersblaadjes en de spinazieblaadjes 30 seconden in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Doe er 2 eetlepels room en de eierdooier bij. Pureer met de keukenrobot. Breng in een pannetje de visfumet, de room en het oestervocht aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Vermeng met de groene puree en kruid naar smaak bij met peper en zout. Pocheer de oesters 20 seconden in water. Laat ze uitlekken.

    Last-minute: Schep een lepel coulis in een hapjeslepel (of op een bordje). Leg er een oester op. Zet (eventueel) nog een halve minuut onder de hete grill.

     

    23-11-2005 om 21:03 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse met limoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 g witte chocolade- 400 g fijne suiker- 10 cl water- geraspte schil van 4 onbespo­ten limoenen- 2 blaadjes gelatine (van 3 g)- 60 cl room- 6 eiwitten

    Voor de afwerking
    hele frambozen- frambozencoulis- limoenschilletjes

     

    Doe de suiker met het water in een panne­tje. Zet op een zacht vuur tot de suiker ge­smolten is. Laat 2 minuten inkoken. Doe er de limoenschilletjes bij. Laat 10 minuten

    zacht koken. Zeef. Laat de schilletjes opdro­gen op aluminiumfolie. Los de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op in de warme suikerstroop. Laat in een ander pannetje de chocolade smelten met 20 cl room. Vermeng met de limoensiroop. Roer goed glad. Klop de rest van de room lobbig. Klop de eiwitten stijf tot ze in pieken rechtop blijven staan. Spatel eerst de room, dan de eiwitsneeuw luchtig door de chocolademassa. Verdeel over glazen kommetjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

     

    Last-minute: Werk af met een likje frambozencoulis, enkele hele frambozen en gekonfijte limoenschilletjes.

    23-11-2005 om 20:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlovame met hazelnootcrème
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 tot 8 personen:

    Voor de meringue: 
    8 eiwitten (op kamertemperatuur)- 350g bloemsuiker - snuifje zout

    Voor de crème:
    3.75 dl slagroom - 100 g. hazelnoten, grof  gemalen -125 g bittere chocolade, geraspt

    En verder:
    bakpapier en bloem  om te bestuiven

     

    Verwarm de oven voor op 130°C. Knip uit bakpapier 2 cirkels van 25 cm diarneter. Bestuif  ze let bloem . Klop de eiwitten stijf met  een snuifje zout, tot ze in pieken rechtop blijven staan. Strooi er de gezeefde bloemsuiker  bij. .Klop tot het eiwit glanst .Verdeel het eiwitschuim over de cirkels van bakpapier. Strijk mooi glad met een spatel. Zet 1 tot 1 ½ uur in de oven ( de pavlova of meringue moet opdrogen, niet echt bakken). Schakel de oven uit. Laat afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.

    Klop de slagroom stijf. Vermeng met de helft van de noten en de helft van de chocolade. Bestrijk een plak meringue met de helft van de crème. Zet er de tweede plak bovenop. Druk lichtjes aan. Bestrijk ook de tweede plak meringue met crème. Werk af met de rest van de noten en de chocolade. Zet koel weg.

     

     

    23-11-2005 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcepein 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ca 20 bloemekens: 50 g marsepein 50 g poedersuiker Gele levensmiddelenkleurstof 20 halve gekonfijte kersen

     

    Op voorhand:
    1. Bestrooi het werkvlak op voorhand met poedersuiker zodat de marsepein niet blijft vastkleven.
    2. De marsepein moet op kamertemperatuur zijn, omdat het zich dan makkelijker laat vormen.
    3. Om de onderdeeltjes aan elkaar vast te maken, kan u wat gesmolten chocolade gebruiken.

     

    Kleur de marsepein geel door de marsepein en het poedersuiker met in water opgeloste kleurstof goed door elkaar te kneden. De marsepein dun uitrollen en uit de lap met een uitsteker (2-3 cm diameter) bloemetjes uitsteken. Met de achterkant van een mes de bloemetjes twee tot drie keer inkerven en midden op elk bloemetje een gekonfijte kers leggen.

    22-11-2005 om 17:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcepein 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 beertjes:  50 g marsepein 50 g poedersuiker levensmiddelenkleurstof, kleur naar wens een beetje spuitglazuur.

    1. Bestrooi het werkvlak op voorhand met poedersuiker zodat de marsepein niet blijft vastkleven. 2. De marsepein moet op kamertemperatuur zijn, omdat het zich dan makkelijker laat vormen. 3. Om de onderdeeltjes aan elkaar vast te maken, kan u wat gesmolten chocolade gebruiken.
    2. Kleur de marsepein door de marsepein en het poedersuiker met in water opgeloste kleurstof goed door elkaar te kneden. Van de marsepein 2 rolletjes vormen van gelijke grootte. Tweederde deel van het rolletje voor het lijf en eenderde deel voor de kop afsnijden. Van het rolletje voor het lijf een klein stukje voor de oren en de achterpoten achterhouden. Van de marsepein voor het lijf een ei vormen en voor de kop een balletje maken. De kop, de oren en de poten in model brengen. De voorpoten met een mes in het lijf kerven en de achterpoten vormen. Van alle losse delen een beer maken. De ogen en de neus met spuitglazuur aanbrengen.

    22-11-2005 om 17:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcepein.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    200 gram gepelde amandelen- 250 gram gezeefde poedersuiker- 1 eiwit- wat druppels citroensap- voedselkleurstof

     

    TIP: Gebruik een schone snijplank, een mesje, sateprikkers, kleine kwastjes, decoratiesuiker enz. om de figuurtjes te maken. Leg ze op een bord en dek ze af met plastic en zet in de koelkast tot gebruik. Met een beetje oefenen kun je ook de paashaasjes maken van het plaatje

     

    Maal in een vijzel of een goede mixer de amandelen heel fijn. Doe er de poedersuiker, het eiwit en enkele druppels citroensap door. Nog even goed malen. Vorm de pasta tot een rol en verpak in een vel alluminiumfolie of plasticfolie. Leg de rol in de koelkast en laat een dag rusten. Vorm er dan figuurtjes van. Je kunt de kleurstof door de marsepein mengen maar ook met kleurvloeistof verven. Denk ook aan natuurlijke kleurstoffen als cacao en saffraan. Ook essences als rum, vanille, amandel, sinaasappel enz. kun je toevoegen voor extra smaak. Doe dat dan i.p.v. citroensap.

     

    TIP: Koop het liefst voedselkleurstof in poeder of pastavorm. Heb je alleen vloeistof, let dan op dat je marsepein niet te nat wordt. Voeg anders meer poedersuiker toe, maar gebruik echt maar een minidruppel kleurstof.(Even met een prikker in de verf en dan door de marsepein is echt voldoende).

     

    22-11-2005 om 17:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een cakevorm van 22 cm diameter:

     250 g boter- 1  theelepel  whisky of cognac- 165 g fijne suiker- 250 g bittere chocolade, in stukjes- 3,75 dl warm water- 200 g zelfrijzende bloem- 1 eetlepel cacaopoeder- 2 eieren- 1 theelepel vanille-extract- vetstof voor de vorm

     

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten (maar niet kleuren!), doe er de whisky of cognac, de chocolade en het water bij. Roer tot de chocolade gesmolten is. Voeg er de gezeefde bloem en het cacaopoeder aan toe. Klop goed op. Doe er de eieren en het vanille-extract bij. Bewerk tot een glad een homogeen deeg. Schep het in een ingevette vorm. Bak 40 tot 45 minuten in het midden van de oven. Laat het gebak 15 minuten afkoelen in de oven alvorens te ontvormen.
    Lekker lauw of koud, met slagroom en veenbessenmoes.

     

    21-11-2005 om 17:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundvlees in rode wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vlug klaar

    Voor 4 personen:
    Hak 4 knoflookteentjes, snij 2 uien grof. Snij 1 wortel in ringen. Rasp de schil van 1 sinaas­appel en pers het vruchtvlees uit. Doe 700 g rundvlees in blokjes samen met de groenten, 2 kruidnagels, 4 jene­verbessen, 1 kruidentuiltje, het sap en de schil van de sinaasappel, 10 cl azijn, 1 fles rode wijn, peper en zout in een diepe kom. Dek af en laat 4 uur marineren. Bak 200 g spekblokjes en de gemarineerde ui in 1 eetlepel olijfolie. Schep ze in een magnetronschaal. Bak de vlees­blokjes in dezelfde pan. Schep ze bij het spek en de ui. Doe er de marinade bij. Dek af en verwarm 14 minuten bij 750 W. Voeg er 2 eetlepels geconcentreerde toma­tenpuree en 2 koffielepels fijne suiker bij. Dek af.
    Haal het deksel weg en verwarm nog 6 minuten bij 650 W.
    Werk af met gladde peterselie.
    Lekker met rijst.

    21-11-2005 om 17:54 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met bospaddestoelen ( vegetarisch)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
     4 stevige stronkjes witloof- 500 g bospaddestoelen- 1 ui- 2 tomaten- sap van 1 citroen- 4 eetlepels boter- 4 eetlepels gemalen kaas (parmezaan of pecorino)- 2 eetlepels gehakte dragon- peper en zout

     

    Spoel het witloof. Haal de blaadjes voorzichtig van elkaar. Be­sprenkel ze meteen met citroensap. Blancheer ze 2 minuten in ge­zouten water. Laat schrikken in koud water en goed uitlekken. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui fijn. Wrijf de paddestoelen droog schoon. Halveer of vierendeel grote exemplaren. Bak ze kort op een hevig vuur, in de helft van de hete boter. Doe er de ui bij. Laat 3 minuten stoven. Voeg er de tomaatblokjes en de dragon aan toe. Kruid met peper en zout. Leg een tiental witloofblaadjes als dakpannetjes over elkaar. Schep er een deel van het paddestoelenmengsel op. Vouw voorzichtig toe en bind op met keukentouw. Maak zo minstens vier pakketjes. Leg het gevulde witloof in een ovenschotel. Bestrooi met kaas en beleg met de rest van de botervlokjes. Zet 15 minuten in de oven op 180. C.
     Serveer met gegratineerde aardappelen.

     

    19-11-2005 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeetong met garnaaltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    8 zeetongfilets- 2 dl champagne (of droge schuimwijn)- 1 dl room- 1 eetlepel boter- 10 dl gevogeltebouillon- 100 g gepelde grijze garnalen- 100 g zurkel (of spinazie) . peper en zout

     

    Spoel de visfilets. Dep ze zo droog mogelijk en kruid ze vervolgens met peper en zout.

    Spoel de zurkel (of de spinazie) en snij de groente in fijne reepjes: Laat ze slinken in de hete boter.

    Laat de champagne tot een derde inkoken. Doe er de room bij en laat inkoken tot sausdikte. Voeg er de zurkel (of de spinazie) aan toe. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur. Stoom de zeetongfilets vijf à zes minuten (tot ze gaar zijn) boven de gevogeltebouillon.

    Verdeel de groentesaus over voorverwarmde borden. Leg er de visfilets op.
    Werk af met de garnaaltjes en dien op.
    Lekker met gegratineerde pureeroosjes.

    19-11-2005 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preivelouté met hamblaadjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 bussel stoofprei- 1 ui- 1 aardappel- boter of olie- 1,5 I kippenbouillon- 2 takjes tijm- peper en zout

    Voor de afwerking:- 1 dl room- 6 niet te dunne plakken rauwe ham (b.v. Bayonneham, Zwarte-Woudham)- 1 preiwit

     

    Snipper de ui, het groen en het wit van de prei fijn, snij de geschilde aardappel in blokjes. Stoof de groenten aan in een beetje boter of olie. Schenk er de kippenbouillon bij. Voeg er de tijm aan toe. Laat 10 minuten koken. Mix en zeef de soep. Breng op smaak met (een beetje) zout en peper. Leg de plakken ham op bakpapier op de bakplaat. Zet in de oven op 220° C, tot de ham knapperig gebakken is. Breek 3 plakken in stukjes, verkruimel de rest. Klop de room lobbig. Trek het preiwit met een dunschiller in fijne slierten. Blancheer ze 1 minuut in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.

    Last-minute: Laat de soep nog even tot tegen de kook aan komen. Schep ze in de

    borden. Leg in het midden wat preislierten en een stukje ham. Werk verder af met hamkruimels en room.
    Serveer zo snel mogelijk om afkoelen te voorkomen.

     

    18-11-2005 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail van zeevruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:-150 g gepelde grijze garnalen- 150 g ge­pelde roze garnalen- 150 g gekookte en gepelde rivierkreeftstaartjes- 650 g gekookte kreeft - 250 g kokkels (of andere kleine schelpen) - 1 rijpe mango- 2 avocado's- citroensap

    Voor de dressing:- 6 eetlepels mayonaise-  4 eetlepels room- 1 blikje mangopartjes (of een halve verse mango die goed rijp is)- 1 theelepel limoensap- een flinke snuif cayennepeper en zout

    Doe de kokkels in een pannetje met een bodempje water. Laat ze 2 à 3 minuten koken. Laat ze wat afkoelen en haal ze uit de schelp. Schil de mango en de avocado's. Snij de vruchten in partjes of blokjes. Besprenkel (vooral de avocado's) meteen met citroensap zodat ze niet verkleuren. Zet alles koel weg.

    Klop voor de dressing de room lobbig. Pureer de mango (laat blikmango uitlek­ken). Vermeng de mayonaise met (je room en doe er de puree bij. Klop goed op. Breng op smaak met limoensap, cayenne­peper en zout. Zet koel weg.­ Las-tminute: Verdeel de zeevruchten en het exotisch fruit over glazen coupes. Werk af met een likje dressing. Serveer de rest van de dressing in aparte kommetjes.
    Lekker met warme toost.

    18-11-2005 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sterkindirm
    blog.seniorennet.be/sterkin
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fietsmakkers
    blog.seniorennet.be/fietsma

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fre_46_an
    blog.seniorennet.be/fre_46_
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mam
    blog.seniorennet.be/mam
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marie_luce
    blog.seniorennet.be/marie_l
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!