Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    16-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 29 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Natuurnieuws uit Friesland in de eerste helft van december 2022.

     door Jan de Jong

    01-12. Groepje van 12 wulp overvliegend te Grou (Arjan de Melker). Twintig grote zilverreigers overvliegend bij De Deelen (Martine Huisman). Groep van 55 wulp voedsel zoekend in de Groote Wiskepolder bij Hindelopen (Abe Maaijer).  Te Oosterwolde 2 witte kwikstaart (Rudie Huiting).

    Foto © J. de Groot. 2-4-2022 (Archief).

    Witte kwikstaarten worden steeds vaker in de wintermaanden hier gezien in dorpen en steden. Bij boerderijen worden ze wel op de mesthopen (soms in ligboxen) aangetroffen op zoek naar voedsel. In het najaar slapen ze ook wel in groepjes bij elkaar.

    Opmerking Jan de Jong; Ik ben benieuwd of er deze winter ook op meer plaatsen witte kwikstaarten zijn gezien. Als broedvogel zoeken ze soms ook gekke plekken op om er hun jongen groot te brengen. Soms in open nestkastjes, onder motorkappen van auto’s tractors, eenden korven, onder dakpannen, etc.

    02-12. Twee ruigpootbuizerd in Blijabuitendijkspolder (Henk Hiemstra). Bij de Rotstergaasterwallen 1 raaf gezien (Bauke Sienema). Vijf nonnetjes in Alde Feanen bij Reid om e’ Krite (Laurenske Sierksma). Bij het Vuurboetsduin op Vlieland 1 zwarte roodstaart man (Carl Zuhorn). Een groepje van 40 veldleeuwerik bij Indijk (Bert Zijlstra). In mijn tuin in het West Eind te Leeuwarden twee ringmussen. Deze zijn ook in de zomer maanden hier regelmatig gezien (Serry Dames).

    03-12. Zag ik in Tijnje vanuit huis een blauwe kiekendief zeer laag boven het land vliegen (Hyltsje Hilverda). In De Hemrik vloog een mannetje vuurgoudhaan tegen de vensterruiten (Henk. F. Hansma).

    Bij Mirns 200 knobbelzwanen in de Zuiderfennenpolder (Lolke Veenstra). Groepje van 16 staartmees te Haulerwijk in Haulerbos (Albert Vliegenthart). Vijf witte kwikstaart aan Griene Dyk aan Sneekermeer (Dick Pruiksma). Vijf muskus eend in Bolsward (melder bekend). In het Lauwersmeer bij Ezumakeeg 34 wilde zwanen (Frans Nillesen). Bij Lemmer 15 nonnetjes en 1 middelste zaagbek man (Marcel Stienstra). Op de kwelders aan de kust bij Sint Anna Parochie 1 overvliegende gezenderde zeearend die vervolgd werd door 1 raaf. Verder daar veel jagende kiekendieven, waaronder zeker 6 (!) bruine kiekendief (Gerard Westerhuis).


    Foto © Frans Kruip (man bruine kiekendief 24-8-2022 Lauwersmeer/Ezumakeeg).

     

    Opmerking Jan de Jong; December 2022. In de muizenrijke gebieden langs de Friese Westkust en kwelderstrook komen in de wintermaanden veel kiekendieven voor. Dit jaar zijn er mijns inziens wat meer bruine kiekendieven die door de zachte winters in Friesland worden gezien. Normaal trekt een flink deel weg naar Afrika. Volgens de vogeltrekatlas van het Vogeltrekstation worden de Nederlandse broedvogels in de winter vooral teruggemeld uit Senegal, Guinee-Bissau, Sierra Leone en Mali. De twee meest zuidelijke terugmeldingen komen uit Ghana. Een klein deel blijft ’s winters dichter bij huis: in Nederland, België, Zuidwest-Europa of Noordwest-Afrika (Vogeltrekstation Wageningen).  

    04-12. Vanmiddag in Molkwar een jonge zeearend 15 meter van het keukenraam, achternagezeten door 2 roeken (Mineke Bekkema).  In Oudemirdum 1 groene specht (Durk Jelle). Op de Duurswoudsterheide 1 glanskop gezien (Martin Manson). Te Woudsend bij de Gouden Boaiem 1 ruigpootbuizerd (Jorrit Zondervan). In Stiens maar 1 ringmus in de tuin, anders vaak 1 groepje (Gerard Mast)

    05-12. Een middelste bonte specht in de tuin te Oldeberkoop bij de pas opgehangen pindakaas pot (Ieke Schreuder). Groep van 400 kievit bij de Lekmar boven Terhorne (Dick Pruiksma). In de Sudskarpolder onder Uitwellingerga is al geruime tijd een ruigpootbuizerd te zien (Bauke Sienema). Bij Nijemirdum 1 ijsvogel (Theo Hattink). Te Sneek bij Pasveer aan de Stadsfenne 1 grote gele kwikstaart gezien (Jelmer Luyckx).

     

    06-12.Bij ons in de achtertuin in Bolsward zeker 8 ringmussen. Ze zijn regelmatig bij de voersilo 's te vinden en ook de pindakaas pot is in trek. Wij hebben, als Vogelwacht Bolsward 30 nestkasten hangen aan de Oostrand van Bolsward in de woonwijken. Hier zitten gemiddeld altijd twee a drie ringmussen in te broeden (Philip de Vries). Vanmiddag 1 fazant op hekkelbult in weiland te Tjerkgaast, deze soort zie je zelden hier (Marten van der Heide). In Tirns en Britswert op beide plaatsen 1 ijsvogel gezien (Rommert Cazemier). In het Drents-Friese Wold-Aekingerzand 1 grote lijster gezien (Valentijn van Benthem).   In de Jouke Sjoerds polder bij Ferwoude groep van 150 kieviten aan het voedsel zoeken (Cora Boesenach).  In de Eeltsjemar ten noordoosten van Aldtsjerk (Oudkerk) 1 vrouwtje krooneend (Erwin Walstra).

    Foto © Erwin Walstra

    06-12-2022 Krooneenden worden vaak meer in de omgeving van de Friese IJsselmeerkust gezien.

    07-12. Aan de Snekertrekweg te Leeuwarden 1 zwarte roodstaart op dak (Thomas Bakker). Dit voorjaar werd er in ons nestkastje in de tuin te Workum een nestje gemaakt door de ringmus. De nestbouw ging traag en er kwamen helaas geen eieren in. Het paartje werd nog regelmatig bij het kastje gezien (Andries Blom).

    In een polder tussen Harich-Elahuizen meer dan 1000 kievit (Albert Fopma). Bij Hantumeruitburen groep van 125 kievit (Cora Boesenach). Een vaal stormvogeltje gezien bij Holwerd Veerdam (Marcel Stienstra). In Gorredijk nog een zanglijster (Frank van Gessele). Te Woudsend 4 ringmus (Jorrit Zondervan).  In de Heidenschapster polder 1 witte kwikstaart (Greet Boomhouwer).  Tussen Oudega en Sandfirden aan de Band 1 keizergans gezien (Greet Boomhouwer).

    Foto © Marian de Bruijn. (Archief Jan de Jong).

    De keizergans wordt in Friesland af en toe gezien en is meestal uit gevangenschap ontsnapt. Vanaf 1998 nestelen ze in klein aantal in ons land. Er zijn me uit Friesland geen broedgevallen bekend uit de vrije natuur. Hun oorspronkelijke broedgebied ligt in Alaska en Oost-Siberië.

    08-12. Aan de rand van het Franekerbos 1 smelleken Klaas Plat). Op industrieterrein Stiens 1 ijsvogel (Hielke de Groot, Feinsum). Groep van 730 kievit bij Ferwert Buitendijks (J.de Groot). Mannetje zwartkop op Vlieland-Oost Vlieland (Bart Vastenhouw). In Noordwolde zuid 1 zanglijster (Pim Julsing). In Feanwâldsterwal 1 appelvink gezien (Jo Scheepers).  Groepje van 110 sneeuwgors voedsel zoekend op Vlieland (Carl Zuhorn).  

    09-12. Zes zwarte zwanen bij de ijsbaan van Ouwsterhaule (Albertje Alkema-Ten Hoeve). In Oranjewoud plotseling 2 kramsvogel in de tuin (Gerard Ijben).   In Heerenveen bij de Belvedère 1 mandarijneend gezien (Klaas Pietersma). Te Gytsjerk 1 ijsvogel gezien (Jelmer van Belle). Groepje van tien staartmees te Sneek aan de Bolswarderbaan (J.J.P. Krop). In Burgum 1 mannetje keep (Hendrik Koster).  In de polder van Wierum 1 groepje van 10 ringmus (Rudy Fopma). In Drogeham 1 dode ringmus met ring en 3 kleurringen in een nestkastje gevonden. Van de 60 gecontroleerde nestkastjes in de omgeving van Drogeham waren er slechts 3 met ringmussen bezet (Egbert Veenstra).

     Opmerking Jan de Jong; De ringmus bleek als nestjong geringd te zijn op 13 juli 2020 in een nestkastje aan de Seadwei te Eastermar door Arend Timmerman. Het legsel bestond uit 6 jongen die op de dag van ringen 9 dagen oud waren. Afstand; 1,86 km. Tijd;879 dagen.

     Bij Paesens aan de kust 1 kleine alk gezien (Pieter Does).

    Foto © Pieter Does.

    09-12-2022. Kleine alken komen niet vaak voor in Friesland, aan de kust worden wel eens olieslachtoffers gevonden en bij zware stormen kunnen ze tot ver in het binnenland gevonden worden.

    10-12. Vandaag de hele dag mistig. De kokmeeuwen waren hongerig en kwamen op het balkon (10 hoog) in Heerenveen op het voedsel af (Nico Vink). In Drachten aan het Himsterhout 1 Carolina eend (Anne Woudstra). Groepje van 30 houtduiven bij Kippenburg in Gaasterland (Jorrit Zondervan). Op Schiermonnikoog bij de jachthaven een groep van 1500 scholekster (René Alkema). In het Lauwersmeer in de Bantpolder groepje van 150 kievit (J. van Oosten). Op de Vliehors op Vlieland 8 velduil (Bart Vastenhout). In Sint Nicolaasga 1 man zwartkop gezien etend van appelresten (Twan Z.).

    11-12. In IJlst 10 staartmees in de tuin (Hannie Haven). In Ureterp 1 vechtende roodborst met een heggenmus in de tuin (Ydwine van der Molen). In Berltsum (Berlikum) 1 ijsvogel tussen de kassen en het waterbassin (Ita Spoelman). In Stiens nu 4 ringmus bij de voedertafel, gisteren nog maar 1 (Gerard Mast). Groepje van 350 goudplevier in Groote Noordwolder polder (Libbe Zijlstra).

    12-12. In Engelum 1 ijsvogel boven de Inglumervaart en in de omgeving een ruigpootbuizerd. Verder bij ons in Berltsum zeker 10 merel in de tuin (Ita Spoelman). Groep van 100 grote canadese gans in de Soestpolder (Wiebe Sjoerd van der Veen). Bij Ternaard aan de kust bij t ’Schoor grote groep van 2000 (!) bergeend (Max Van der Wielen en Richard Hoogstraten). Op het Sneekermeer 600 kuifeend (Dick Pruiksma). Op het Nannewijd 14 nonnetjes (Bjørn). In De Deelen groep van tien nonnetjes (Koos Jager).

    Groepje van 150 kievit te Zwagermieden (Sibbele de Jong). Bij Ypecolsga groep van 40 (!) ringmus (Rommert Cazemier).

    13-12. In Sneek 1 ijsvogel bij de oeverzwaluwwand. En dan komt nu net de winter. Ik woon aan open vaarwater maar alles is al bevroren en het ijs is al 1 cm dik. Vanochtend bezig geweest in mijn waad pak om het ijs kapot te maken om te proberen de ijsvogel wat kansen te bieden. Maar met deze temperaturen lijkt het vechten tegen de bierkaai. In korte tijd is het weer helemaal dicht. Begin van de avond maar weer ijshakken.

    Ik hoop dat deze korte winter niet te veel slachtoffers onder de ijsvogels gaat brengen. We hadden toch nog wel een redelijk goed oeverzwaluw jaar. De laatsten zijn op 8 september jl. vertrokken (Anneke Heijnis).

    Foto © Mariet Verbeek. (Archief Jan de Jong).

    Hopelijk vinden veel ijsvogels open water om visjes te vangen. Ze kunnen niet dagenlang zonder voedsel. Op veel plekken vriezen vandaag (13 december) de vaarten en vijvers dicht. We zijn benieuwd of ze na dit wintertje (week 51-52) ook nog op de visrijke plekjes worden gezien in de provincie.

    In Heerenveen op de Kavels 1 grote gele kwikstaart (Siete Brouwer). Twee zwarte zwaan in Sint Nicolaasga in Slotmolenpolder (Ale Overwijk). Groepje van 14 staartmees bij Oude Bosch bij Wijnjewoude (Koert Scholten). Bij de Potmarge te Leeuwarden groep van tien staartmees (Henk Hiemstra).  Twee grote gele kwikstaart te Drachten (Anne Woudstra). In de Mersken boven Wijnjewoude 1 grote lijster (Koert Scholten).

    14-12. In de jachthaven van Sneekermeer 1 buffelkopeend gezien (Dick Pruiksma). Op het Geele strand te Workum 1 smelleken gezien (Tjerk Kunst). In Surhuisterveen 1 man zwartkop (Wieger Poelstra). In Sintjohannesga 1 muskus eend (Douwe Dijkstra). Drie ijsvogels in het Oosterschar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema en Wiebe Poppe).

    15-12. In Indijk een koereiger gezien (Sjoukje Scholten).  Bij Ezumakeeg in het Lauwersmeer groep van 150 grote zilverreiger overvliegend (Rick de Groot).  Op Schiermonnikoog bij Waddenzeedijk 1 bonte kraai (Thierry Jansen). In polder Bokkepollen en De Keegen 1 ijsvogel (Wim van Boekel).

    Tot zover de waarnemingen van de eerste helft van december 2022. Mede namens mijn vrouw wens ik U allen goede Kerstdagen toe.

    Boerenzwaluw man aan het voedsel zoeken boven bloemrijke weide.

    Meldingen voor de Nieuwsbrief 30 graag vóór 2 januari 2023 inzenden met vermelding van naam en adres.

    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn (helaas) ook opgenomen.

    16 december 2022.

    Jan de Jong, Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788. 

     

     

    16-12-2022, 09:08 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarverslag 2022 VRS Rohel Tjeukemeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jaarverslag Ringstation Rohel 2022 aan Noordoever Tjeukemeer.

    Dit jaar zijn er op Ringstation Rohel 2199 vogels geringd en er werden 52 vogels (individuen) uit voortgaande jaren (terug) gevangen op de ringplek. Onder de terugvangsten zelfs een zwartkop met een Noorse pootring, een rietzanger uit Spanje en een rietgors uit Frankrijk. Naast de vele onderhoudsdagen (13x) werd er op de ringplek in totaal 31 x gevangen met een mistnetopstelling.

    In totaal 54 vogelsoorten kregen een pootring waaronder; 230 zwartkoppen, 291 rietzangers, 429 kleine karekieten, 165 tjiftjaffen en vele andere. Bijzonder waren de vangsten van flinke aantallen baardmannen (30), Cetti’s zangers (20) en de 9 ijsvogels. Voor ons Ringstation waren de waterrietzanger, roodsterblauwborst, grote karekiet en de napoleonwever de krenten in de pap. De napoleonwever was zelfs de 100e soort die we sinds 1985 op Ringstation Rohel ringden.

    Het gehele verslag staat onderaan en mag gedowload worden.

    Veel leesplezier.

    Jan de Jong

    Bijlagen:
    JAARVERSLAG 2022 VRS ROHEL Tjeukemeer.pdf (8 MB)   

    15-12-2022, 00:00 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!