Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 65 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 64 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 63 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 62 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    04-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 64 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 64. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

     Door Jan de Jong.

     Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van mei 2024.

    15-05. Eindelijk is de grote bonte specht gaan broeden in onze speciale spechtenkast in het Ballumerbos op Ameland. Inmiddels zijn er 3 jongen en moet er nog 1 ei uitkomen. De andere nestkasten zijn ook goed vol met eieren en jongen van de kool- en pimpelmees. En 4 eitjes van de boerenzwaluw in onze schuur (Petra Visser). In Zeegse in Drenthe vandaag 1 wielewaal gezien ((Auke van Eck, Hitsum). Een fluiter in Fermanjebosk in Damwâld aan het zingen. De zang is heel onregelmatig en kort. De bonte vliegenvanger zit aldaar ook nog steeds te zingen en heeft nog geen wederhelft. (Jan Andries Wagenaar). Ook de grauwe vliegenvanger is vandaag gespot bij ons in Tirns. Er vliegt een paartje rond de woning, zoekt nog een geschikte nestelplaats (Karst Tamminga). Vandaag de aankomst van een 3e boerenzwaluw paartje, nu in de kapschuur te Jonkersland (Cor en Heleen Achterberg).  Twee nachtzwaluw roepend op Terschelling tussen Lange Streep en Studentenplek (Hans van Stijn). Nachtegaal zingend in het Oosterschar bij Sintjohannesga (Libbe Zijlstra). In het Leeuwarderbos te Leeuwarden 1 wielewaal gehoord (Gerrit Krottje). Twee paapje in het Fochteloerveen (Wim van Zwieten).

    Foto © Wim van Zwieten.

    15-05-2024. Het paapje wordt in Friesland een steeds zeldzamere broedvogel soort. We zijn benieuwd of er dit jaar op meerdere plaatsen nog vogels tot broeden komen. Landelijk is de soort ook al flink afgenomen. Tijdens inventarisaties in 1973-1977 in ons land (SOVON) nog 1250-1750 paren, rond 2013-2015 waren daar nog maar 260-320 paar van over. 

    16-05. In Franeker 1 zwarte roodstaart (Antoine van der Heijden). In Buitenpost 1 nachtegaal zingend (Jakob Hanenburg). In Plan de Heide te Heerenveen 1 wielewaal (Ep van Hijum). Acht appelvink in Jollemabosjes op Terschelling (Sjouke Scholten). In de Wijckelerpolder 1 spotvogel (Margje Abma). Drie reuzenstern op de Workumerwaard (Libbe Zijlstra). Drie koekoek in De Deelen (Martine Huisman). In het Van Oordts Mersken in de Zomerpolder 1 kwartel roepend (Wender Bil). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 man havik (Bauke Sienema). Twee appelvink aan de Griene Dyk bij het Snitsermar. Vorige week ook al 2 overvliegend in het Rasterhoffpark te Sneek (Jelmer Luyckx).

    17-05. In het Rijsterbos 1 wielewaal zingend (Theo de Vries). In Mirns 1 roodpootvalk gezien (Ruud Meurs).  In Doniawier 1 paar steenuil in deel van de boerderij (Harry Stoelinga).  Een visarend in Fochteloerveen, Bufferzone (Dirk Vogt). Twintig steltkluut bij Ezumazijl in Lauwersmeer (Toy Janssen). Op Vlieland bij Lange Paal 1 nachtzwaluw gehoord nachts (Henk Krajenbrink). In Oosterwolde 1 kwartel gehoord (Rudi Huiting). In het Fochteloerveen 1 zwarte ooievaar (Caroline van Oostveen). In Ravenswoud 1 wilde zwaan bij Akkers Meester Lokweg (Frans Bot).

    Foto © Frans Bot

    17-05-2024. Wilde zwanen broeden sinds kort in ons land. We zijn benieuwd of er de komende weken op meer plaatsen in Friesland wilde zwanen zijn gezien.

    18-05. Vanmorgen in het Noorderleech ter hoogte van het Kweldercentrum een tweetal gele kwikstaarten gezien (Kor Nijboer, Leeuwarden). Ik heb vandaag voor het eerste weer bosrietzangers gezien en gehoord, op 3 verschillende plaatsen langs het spoor tussen Scharnegoutum en Bozum (Pascal Osinga). Vandaag was de ijsvogel gezien in Tijnje bij ons. Vele visjes gevangen maar liet zich niet fotograferen (Anneke Ziel).

    19-05. Ook hier bij mij in Stavoren zijn de huiszwaluwen terug gekeerd onder de dakrand (Ad Jacobs). Vier bijeneter overvliegend naar NO bij De Branding op Schiermonnikoog (Wouter van der Ham).


    Foto © Wouter van der Ham

    19-05-2024. Een groepje van 4 bijeneters liet zich eerder die dag op Vlieland en Terschelling zien, waarschijnlijk hetzelfde groepje wat Wouter van der Ham om 15:00 uur trof op Schiermonnikoog.

    Op de Delleboersterheide 1 alarmerende boomleeuwerik (S. Rintjema en Klaas Jager). In Leeuwarden in het Rengerspark 1 zwarte roodstaart (Lex van Groningen). Op Terschelling bij Dazenplak 1 paapje (Renz Canjels). In Burgum 1 zingende nachtegaal (Jeffrey Huizinga). Bij de Putten te Eastermar 1 grote karekiet (Marcel Stienstra).   In het Lauwersmeer bij De Pomp 1 krekelzanger (Gert-Jan van Veen).

    Foto © Gert-Jan van der Veen

    19-05-2024. De krekelzanger wordt steeds vaker gezien in Friesland. Het eerste geval voor Friesland betrof een eerste jaars vogel (ringvangst) die van 11 t/m 15 september 2006 aanwezig was in de Venebuurt bij Terwispel (Ringgroep Menork). De soort broedt noordelijk van ons (Polen, Zuid-Zweden en meer oostelijk tot in West Siberië).

    20-05.  Van de week op het dak van de Ambu-garage vanuit MCL Leeuwarden, vanuit mijn kamer een aankomende vliegende scholekster, die lande aan de rand van het dak, plotseling zag ik het vrouwtje ook breeduit zitten, drie kleine donsjes waaiden over het dak asfalt, naar de vader om voer. Bij navraag zitten deze scholeksters hier al jaren. (Feyte Terpstra, Heeg). Gisteren en vanmorgen twee keer een draaihals gehoord, maar niet gezien, die zat ergens in de windsingel bij ons in Dongjum in een tuin waar veel dood hout ligt, achter hoogstaand fluitenkruid. De laatste keer is alweer jaren geleden, toen zag ik hem wegvliegen (Henk Jukkema).

    21-05. In het Oosterschar te Sintjohannesga 1 raaf en een wespendief gezien (Jorrit Zondervan). In Oudemirdum 1 rode wouw (Jan Tijsma). In de Grootte Sintjohannesgaaster veenpolder 1 purperreiger opvliegend (Bauke Sienema). Bij De Groede op Terschelling 1 visarend gezien (Sjouke Scholten). Plm. 42 dwergmeeuw in de Jan Durkspolder in Alde Feanen (Marten Sikkema). Te Beetsterzwaag 1 kwartel overvliegend (Jaring Roosma). In het Drents Friese Wold bij Aekingerzand 1 nachtzwaluw gehoord (C. Hoek). 

    22-05. Bij Eernewoude 2 witte kwikstaarten waarvan één albino. Beide voedsel verzamelend voor de jongen Freerk Jelsma). Aan de Liemdyk in het Easterskar een paar bergeenden met een stuk of zes kuikens bij de schelpeneilandjes. Prachtig tafereeltje (Geert van der Meer, Rotsterhaule). Vanmorgen zag ik hier een appelvink op straat zitten in Hemelum. Heb even staan genieten van dit mooie gekleurde vogeltje (Joke Wolbers, Hemelum). Nog maar 3 paar huiszwaluw terug op de broedplaats in It Heidenskip, vorig jaar hadden we 25 paar. Boerenzwaluwen broeden in stal, schuur en ligbox maar minder als andere jaren. Ik zie nu ook wel een kerkuil vliegen en dat is geen goede combi met de zwaluwen (Gerdy Westendorp).

    23-05. Spotvogel vanmiddag in een boom bij het parkeerterrein van Ie Zicht te Grou (Tjeerd Sijtema). Een bosrietzanger zingend in de tuin in Reduzum (Marina de Jong).  

    24-05. Op onze staanplaats de Roggeberg te Appelscha zien wij 3 goudvink mannetjes om een vrouwtje vechten. Schitterend gezicht en genieten natuurlijk. Heel veel soorten vogels hier in Appelscha en ook boerenzwaluwen (Willem en Sietske Jonkman, Oudwoude). Toevallig zie ik vanuit mijn kantoor op de bovenverdieping dat er een nest van een putter paartje boven op de kruin zit van een van de leilindes die voor onze boerderij in Huisterheide in Drenthe staat (Verra Orpa). Vanmorgen 1 man koekoek (van de 4 aanwezige) en 5 spotvogel gevangen aan noordoever Tjeukemeer (VRS Rohel Tjeukemeer).  Ik zag vandaag een drinker rups van de rietvink vlinder in de ruilverkaveling bosjes bij ons in Pietersbierum, ook aldaar een nachte gaal aanwezig (Gorrit en Klaske Smidts).

    Foto © Gorrit en Klaske Smidts

    24-05-2024. Drinker rupsen worden vooral in de wat natte oeverzones van meertjes en vennen gevonden. Ze zijn voedsel voor o.a. de koekoek die veel rupsen en insecten eet.

    25-05. Bij Gerkesklooster/Oosterboeren 1 kwartelkoning gehoord (S. Rintjema en Klaas Zwaan).  Op Vlieland bij het Posthuis 1 nachtzwaluw (Harm Blom).  In Haule 1 kwartel gehoord (S. Wenings). In het Fochteloerveen in Bufferzone 1 grauwe klauwier gezien (C.S. Roselaar). In de Huitebuurtsterpolder bij Oudemirdum 1 velduil (Jurian Kleppe). In de Leien bij De Tike 1 grote karekiet (Sipke Booi). In de Twijzeler Mieden 1 klein waterhoen gehoord (Wim van Zwieten e.a.).  Negen wilde zwaan (4 adult en 5 onvolwassen) te Appelscha- Nieuwe Vaart (Mike Both).  Tweehonderd drieteenstrandloper op Vlieland Strand bij dam 6 (Gertjan van Noord).

    26-05. Vandaag 1 zwarte roodstaart aan het insecten vangen in Joure op het bedrijventerrein De Ekers (Durk Visser, Joure). Te Gorredijk 1 zingende zwarte roodstaart (Frank van Gessele). In de polder Boksum 1 spotvogel   en ook 1 in Leeuwarden (Anne Jansma). Op de Stuifdijk op Schiermonnikoog 1 struikrietzanger (Jasper Zoeter e.a.).  In het Leeuwarderbos 1 wielewaal zingend (Larissa Bakker).  Twee boomvalk te Oentsjerk (Gerben Mensink). In het Drents Friese Wold bij Oude Willem 1 zomertortel (Hugo van der Wal). Bij het Koningsdiep te Lippenhuizen 2 wespendief overvliegend (Rommert Cazemier). Tweehonderd kanoet bij Vogelpolle op Ameland (Olivier van der Kruis). Vanmiddag een 14 a 15 grote canadese ganzen bij ons in Oldeouwer achter op het land (Fokke Stastra).

    Foto © Fokke Stastra.

    26-05-2024. Grote canadese ganzen zoeken vaak eiwitrijke graslanden op, en deze zijn er veel te vinden in Friesland. Sinds de eerste broedparen in 1951 in ons land zijn vastgesteld neemt de soort, ook in Friesland, nog steeds toe. Geschatte populatie in ons land (2013-2015/SOVON Broedvogelatlas) is 9000- 12.000 paar!

    27-05. Te Warns 1 zwarte roodstaart zingend (Jan Bijsterbos). In het Westerschar te Rotsterhaule 1 paar roodborsttapuit (Bauke Sienema). In de Bremerwildernis 1 raaf in boom (Ron van der Hut). In Venebos bij Wijnjewoude 1 rode wouw (Christiaan de Vries). Bij het Nannewijd 1 purperreiger (Rommert Cazemier). Op Ameland bij Lange Sloot 1 wilde zwaan (Henk Gazan). In het Lauwersmeer te Ezumakeeg 1 smient (Joke van der Lei e.a.). Op Terschelling in Duinen t. h. v. paal 12 twee nachtzwaluw baltsend (Trinus Hek).

    28-05. Inmiddels zijn er een stuk of dertig grote canadese ganzen op grasland in Oldeouwer (Fokke Stastra). In het Easterskar bij Sintjohannesga bij de vogelkijkhut 1 roodmus gezien (Wichard Valkema).

    Foto © Wichard Valkema.

    28-05-2024. De roodmus wordt in Friesland steeds vaker gezien. Het eerste broedgeval was in 1987 op Schiermonnikoog.

    29-05. In de Terschellingerpolder 1 grote gele kwikstaart (Leo Bot). In het Easterskar te Sintjohannesga 1 nachtegaal zingend (Bauke Sienema). In Steggerda 1 rode wouw gezien (Anne-Marie). Bij de Westerplas op Schiermonnikoog 1 zomertortel (Menno Stegeman). Op landgoed Oranjewoud 1 wielewaal (Kim Susanna). In het Lauwersmeer bij Ezumazijl 1 paapje (Jan Hullen). In de Leien bij De Tike 1 grote karekiet gehoord (Hendrik Vonk). In Beetsterzwaag 1 fluiter (Willem Bosma). In Gorredijk een man zwarte roodstaart (Martin Boomsma). Een lepelaar tussen Ferwâlde en Gaast in ondiep water naar voedsel zoekend ((Thomas van der Veer, Workum).

    30-05. In het Alpherbosch te Beetsterzwaag 1 grote lijster zingend (Willem Bosma). In Joure 1 spotvogel gehoord (Dirk Nolles). Bij De Putten in Eastermar 1 grote karekiet gehoord (R. Riemersma). Bij het Franekerbos in Franeker 1 ijsvogel gezien (Arjen Dijkman). Bij Ternaard Buitendijks 1 kwartel (Henk Hiemstra). Groep van 16 grote canadese gans in Van Oordt’s Mersken-Bouwespolder (Frank van Gessele). Bij de Terp van de Takomst bij Blije 1 amerikaanse goudplevier (Wim van Zwieten).

     

    Foto © Wim van Zwieten

    30-05-2024. De amerikaanse goudplevier wordt na 2000 steeds vaker in Friesland gezien. De soort broedt in Noord-Amerika. Eerste waarneming voor Friesland is nov.1900 vondst vrouw 1e winter te Birdaard. Het duurde bijna 90 jaar voor de 2e bevestigde melding kwam (19-11-1989 Stavoren/ melders K. Zwaan, Ep van Hijum en K.H. Scholten). Na 2000 zeker 13 meldingen t/m 2022.

    31-05. In Ruigahuizen 1 nachtegaal gehoord (Marten Wesselius). Te Rottum (DFM) 2 kwartel (Peter Schutten). Op Ameland bij Hollumerduinen 1 roodhalsfuut (Ronald Willemse). Te Sumarreheide 1 kwartel ringvangst (Bareld Storm). In de Binnenkwelder op Schiermonnikoog 1 paapje (Niels van der Velde /Willem Verboom).  In de Groote Sintjohannesgaaster veenpolder 1 man kwartel (Theo Meijer). In Drachten in It Sud 1 man zwarte roodstaart (Willem Bosma).

    Joure 4 juni 2024.


    Tot zover de waarnemingen lijst in de tweede helft van mei 2024. Alle medewerkers heel hartelijk bedankt voor het zenden van de grote hoeveelheid waarnemingen, fotos en meldingen. Vanaf juni (tot diep in augustus) ben ik vooral morgens veel het veld in voor ringonderzoek aan de boerenzwaluw.

    Daardoor kan de beantwoording van de binnenkomende berichten en het verschijnen van de Nieuwsbrief 65 sterk vertraagd zijn of veel langer op zich laten wachten of mogelijk achterwege blijft. Mijn excuus alvast daarvoor.

    4 juni 2024.

    Jan de Jong, E. A. Borgerstraat 66 8501 NG Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation VRS  Rohel Tjeukemeer 1985-heden)

    van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Telefoon; 0513-414788.

     

     

     

     

    04-06-2024, 10:36 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 17/06-23/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!