Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    20-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 51Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 51. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

    Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de eerste helft van november 2023.

    Eind oktober 2023. In het Wilhelminapark in Kollum ontdekte Piet Zuidema een oehoe en zette hem prachtig op de foto (mededeling Klaas Zijlstra, Vogelwacht Kollum e.o.).  

    Foto © Piet Zuidema.

    30-10-2023. De oehoe komt in Friesland nog zelden voor. Of het hier ook om een zwervend uitgezet eksemplaar gaat wordt wel vermoed doch is niet met zekerheid bekend.

     

    Opmerking; In het 3-delige standaardwerk Vogels in Friesland (1976-1979) is geen melding gemaakt van de aanwezigheid van een oehoe in Friesland. Pas op 09-02-1991 kwam m.i. de eerste melding dat er een oehoe was gezien bij de golfbaan te Beetsterzwaag (Ronald Nuiver).

       Begin april 2022 werd er in Lauwerzijl een oehoe dood gevonden. De vogel bleek uit gevangenschap afkomstig en geboren in 2008 in een dierentuin in Belgie en naar Westernieland in de provincie Groningen (Pim Lollinga /Faunavisie Wildcare) gebracht en daar grootgebracht. In 2009 ontsnapte de vogel na een storm en leefde sinds die tijd in vrijheid. April 2022 werd ie dood gevonden.

    Doch op 16 juli 2022 werd er in een schuur in Uitland bij Augsbuurt (in oosten van Friesland) weer 1 oehoe gezien en gefotograveerd (Jellie van Lune).   Op 6 maart 2023 werd ook in Leeuwarden (Zuidlanden) een oehoe gezien en 12 juli 2023 hoorde men in Sloten al een week lang een oehoe roepen (Arno Niehof). Op 30 oktober 2023 is er weer een gezien, en nu duidelijk gefotografeerd door Piet Zuidema in Kollum. Kennelijk weer één (of meerdere?) vogel(s) die uitgezet zijn in Friesland?

    01-11. Aan het Noordzeestrand op Schiermonnikoog 110 sneeuwgors (Wim van Zwieten). Twee raafroepend te Aldtsjerk (Sibbele de Jong). Groep van 90 frater bij Peazemerlannen bij Paesens Moddergat (Wim van Zwieten). Groep van 125 kramsvogel en terplekke 15 waterpieper in De Houtwiel bij de Fallom (Wiebe Sjoerd van der Veen). Groep van 22 waterhoen in Leeuwarden in Rengerspark (Donald Wolters).

    02-11. In Rijs 1 vrouw zwarte roodstaart (Theo de Vries). Op Terschelling bij Oosterend 2 huiszwaluw (Minne Feenstra e.a.). Bij de Lindewijk in Wolvega 1 slechtvalk overvliegend (Wolbert Hermus).  Groep van 1000 kievit bij Ezumakeeg in Lauwersmeer (Guido Rappé).

    Foto © Peter van de Braak

    02-11-2023. In de wintermaanden worden er steeds vaker grote groepen kieviten in Friesland gezien.

    03-11. Er vloog net een groep van meer dan 50 aalscholver bij ons voorbij over het Prinses Margrietkanaal te Grou (Tjeerd Sijtema). Vandaag twee blauwe kiekendief (vrouw) jagend gezien bij de “Wiide Mar’’ bij Stiens (Koos Klijnsma). Bij Stortemelk op Vlieland groep van 170 keep (Jan van der Laan e.a.). Bij de Zoutkamperplaat in het Lauwersmeer   1120 kramsvogel (Albert Erik de Winter). Bij Terwispel in polder de Moerdiep 1 hop (Anne Woudstra).  In Oldeholtpade 1 visarend (Eva Drukker). Groep van 18 koereiger in De Rijp bij Oudega/SWF (J. Osinga). Op Ameland in de Kooiduinen 1 witkopstaartmees (Robert Middelveld).

    04-11. Bij de Holle Poarte bij Makkum 1 bladkoning (Sietse Bernardus, Joure). Bij de dijk tussen Lauwersoog en Bantpolder in het Lauwersmeer 1 boerenzwaluw (Gertjan van Noord). Bij Slotplaats in Bakkeveen 2 raaf (Christiaan de Vries). Op het Noordzeestrand op Schiermonnikoog 7 velduil (Eva Drukker). Groep van 1500 scholekster rustend bij Peazemerlannen bij Paesens Moddergat (Ineke Kerkhof). In de Aengwirder of Tjalleberterkrite 1 visarend (Meinte Engelmoer).  

    05-11. Groep van 30 krakeend in de bosvijver te Stiens. De groep wordt de laatste weken steeds groter. 25 en 29 oktober 18, 28 oktober 22, 30 oktober en 2 november 22. De eenden eten nog steeds veel waterplanten daar (Gerard Mast).  Vandaag zwommen, en duiken in de Aalsumervaart 2 dodaars tussen mijn kwakertjes langs de wal (Sake Dijkstra, Aalsum). Vandaag zagen we bij de Zevenbuurt bij Delfstrahuizen twee zwarte zwanen in een weiland foerageren (Joke Wolbers, Hemelum). In de binnenstad Leeuwarden 1 pestvogel (Donald Wolters). Deze goudhaan vanmorgen tegen mijn raam in IJlst. Hij is wat verdwaasd en ik heb hem even in een kooitje gezet om bij te komen (Geert Tamsma).

    Foto © Geert Tamsma.

    05-11-2023. Een goudhaantje moet even bijkomen van de klap tegen vensterruiten, ze zijn dan erg kwetsbaar en moeten dan even tot rust komen op een voor hun veilige plek.  Ook bij Rinus Spijkerman in Sint Nicolaasga vloog op 28 oktober een goudhaantje tegen de ruiten (zie Nieuwsbrief 50).

    06-11. Bij ons in de tuin een grote bonte specht aan het voedsel zoeken aan de Sleeswijklaan in Wolvega (Dirk Nauta). Een slechtvalk met een witte kleurring ontdekt en gefotografeerd (meerdere fotos) bij Paesens Moddergat met prooi (Aant de Jong, Joure).

    Foto © Aant de Jong.

    06-11-2023. De slechtvalk met zijn enorme klauwen had net een kwartel geslagen en was hem aan het plukken.

     

    Opmerking; De gegevens van de slechtvalk met kleurring zijn opgegeven bij de Slechtvalken Werkgroep en het Vogeltrekstation Wageningen (via www.griel.nl ) en het bleek dat het om een jong vrouwtje slechtvalk gaat die op 6 mei 2023 als nestjong uit een nest met 4 jongen is geringd op de LieveVrouwenToren in Amersfoort (Afstand 146 km/Tijd 184 dagen). De vogel is eind oktober 2023 ook al eens gezien bij de pier van Holwerd door Gea Koevoets.

     

    Ik kwam vandaag deze zwart gekleurde blauwe reiger tegen bij de vogelkijkhut nabij Wier (Rinse Kuiken).

    Foto © Rinse Kuiken

    06-11-2023. Een deels melanistische blauwe reiger ontdekt bij de vogelkijkhut in Wier.

     

    07-11. In Stiens een groene specht 3 x roepend (Gerard Mast). Tien sijs op de Makkumer Zuidwaard (Walter Lemstra). In Bakkeveen 18 kruisbek (Rommert Cazemier). Op Vlieland in de 1e Kroonspolders 1 roodkeelpieper overvliegend (Jeroen Breidenbach).  Groepje van 10 staartmees te Beetsterzwaag (Willem Bosma). Op de Lippenhuisterheide bij Lippenhuizen 1 klapekster (Willem Bosma).  Groep van 50 holenduif te Fochteloo (Rudi Huiting).

     

    08-11. Vijftien sijs in Harkema (Wieger Poelstra). In Wierum 1 gekraagde roodstaart (Toy Janssen e.a.).  Bij Lies op Terschelling 1 boerenzwaluw (Harm Meek). In Jubbega 1 ijsvogel (Frank in den Bosch).  Groepje van 8 koereiger bij Mardyk aan Sneekermeer (Dick Pruiksma). Twee wilde zwaan overvliegend bij Meeuwenvallei op Vlieland (Carl Zuhorn e.a.).

     

    09-11. InJoure in de Skipsleat2 dodaars tussen een groepje watervogels (Durk Visser). In Oppenhuizen bij de boerderij van fam. Boschma 1 grote gele kwikstaart (Herman Postma).  Bij de Kalkvaart in Leeuwarden 1 vrouwtje kleine vliegenvanger (Tessa Nijzingh). In Walle Bosch te Beetsterzwaag 1 grote lijster (Willem Bosma). Bij De Pomp in Lauwersmeer 30 baardman (Kees Bode). Groep van 40 watersnip in De Deelen (Martine Huisman). Op Ameland bij Ballumer Stuifdijk 8 velduil (Hidde Batterink). In de Groenglop op Schiermonnikoog 1 taiga boomkruiper gevangen (Andre van Loon). In de Lendevallei in Driessenpoolder 1 grote gele kwikstaart (Tom Jager). Groepje van 8 pestvogel bij recreatiepark Suyderoogh te Lauwersoog (prov. Groningen), enkele water drinkend en aan het badderen. (Jan Andries Wagenaar, Damwâld).

    Foto © Jan Andries Wagenaar, Damwâld

    09-11-2023. Groepje pestvogels aan het badderen in een plasje water.

     

    10-11. Bij Franeker vlak bij de brug van het Hitzumerbinnenpad 1 kokardezaagbek rondzwemmend (Mathijs Westra, Franeker).  Op Vlieland in dorp Oost-Vlieland 1 zwartkop (Bart Vastenhout). Groepje van 50 strandleeuwerik in ’t Schoor bij Ternaard (Patrick Agterberg/Rudi Fopma en Marchel Stienstra). Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden 1 ijsvogel (Ruben Nijkamp). Vijf blauwe kiekendief jagend en 200 wintertaling   in Klyndobbe bij Feanwâlden (Wiebe Sjoerd van der Veen). Veertien wilde zwaan bij Britsum (Patrick Agterberg en Rudi Fopma). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 vrouw nonnetje (Bouke Sienema).    Bij de Peazemerlannen 1 sperwer jagend (Bert Jonkhans).

     Opmerking; Rond deze tijd zijn er veel jagende sperwers die achter prooien aanzitten.  Zo melde Fam. Van der Meer uit Lekkum me dat ze op 7 oktober 2023 een sperwer hadden die tegen het gaas van hun volière vloog. De vogel raakte gewond aan de vleugel en liet zich echter niet pakken. Na 2 dagen werd de sperwer toch nog in de tuin dood gevonden. Het was een volwassen vrouw sperwer en deze bleek geringd te zijn met een Nederlandse pootring (…3764563). Navraag bij het Vogeltrekstation in Wageningen leverde op dat deze sperwer op 11 augustus 2016 geringd was als vrouw eerste jaars op Schiermonnikoog. De vogel was dus al 7 jaar,1 maand en 28 dagen oud. In die tussentijd was de vogelring niet elders afgelezen of gezien.

    Toch nog een respectabele leeftijd voor een sperwer. Oudste sperwer in ons land werd 22 jaar!

     

    11-11. Groep van 40 sijs in Polder de Kale weg bij Doezum (Wieger Poelstra). Nog 2 boerenzwaluw bij Duinen ten noorden van Longway op Terschelling (Jan van der Winden). Bij het Kalverdijkje te Leeuwarden 1 beflijster (Linda Veeman). In het Drents Friese Wold bij Oude Willem 1 klapekster (Cor Fikkert). Groep van 100 nijlgans in Rietpolder bij Wijnaldum (Baatje). Groep van 50 grote barmsijs in De Deelen (Ben Staal). In Wikelslân bij Alde Feanen 8 baardman (Walter Lemstra). Tien staartmees te Kollum (Joost de Bruin). Groep van 30 koereiger bij Oude Sondeler Leijen (Marten Wesselius). Groepje van 20 keep op de Duurswoudsterheide (Rudi Huiting). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 20 kleine barmsijs (Tako Klabbers).

     

    12-11. Bij de Kalkvaart nog 1 vrouw zwartkop ((Sibbele de Jong en Jaap Westra). Langs de waterkant 1 waterral in zonnetje te Grou (Tjeerd Sijtema). Op Oud Valkenveen in Naarden (Noord-Holland) nog 1 boerenzwaluw gezien (Harry de Rooij). Te Breezanddijk aan de IJsselmeerzijde 2 pestvogel (Liekle Nijholt). Bij ’t Schoor te Ternaard 65 strandleeuwerik (Rico en Sven Valkenburg).  Zeker 25 keep en 12 kruisbek in bosgebied Appelscha (Rene Oosterhuis). Bij Sint Nicolaasga groep van 400 kramsvogel overvliegend (Danny Laponder). Op Noorderleech 2 rose spreeuw tussen een grote groep (Daniel Paalvast).   Nog een boerenzwaluw aanwezig bij de Koehool (Marnix Oudega). In Leeuwarden bij de Kalkvaart nog steeds een 1 kleine vliegenvanger aanwezig die insecten eet (Jan Andries Wagenaar en Sibbele de Jong).

    Foto © Tessa Nijzingh.

    09-11-2023. Op 9 november ontdekte Tessa Nijzingh deze zeldzame kleine vliegenvanger in de Heemtuin bij de Kalkvaart in Leeuwarden en maakte deze foto en plaatste hem op internet. Velen bezochten nadien deze fraaie vogel.

     

    13-11. Bij ons in Lemmer vloog een mannetje goudhaan tegen de ruiten, gelukkig heeft ie de klap overleefd (Anke Harsta). Bij de Houtwiel 30 grote barmsijs (H. Roozen). Groepje van 22 kramsvogel overvliegend te Drachten aan Azeven (Bouke Roosma). Twee pestvogel in Heeg (Sietse Bernardus, Joure). In de binnenstad van Leeuwarden 1 houtsnip als slachtoffer (Chris Borsten). Groep van 300 scholekster in Terschellinger polder (Hanno Pet).  In Sneek op Schuttersveld 11 waterhoen (J.J.P. Krop).

     

    14-11. De hele zomer hier in de omgeving van de Lytse Wiske tussen Workum en Koudum 1 licht bruine zwarte kraai (kleurmutatie bruin) aanwezig. Vandaag was ie er nog (S. Stellingwerf, Workum). Bij de Veerdam te Holwerd 40 oeverpieper, 20 veldleeuwerik, 1 raaf en twee roodborsttapuit (Rommert Cazemier). Bij de Azeven te Drachten grote groep van 400 kramsvogel invallend bij bosje (Wieger Poelstra). Bij Hollumerbos op Ameland nog 1 boerenzwaluw (Bianca Meijers).  Groep van 80 dwergmeeuw overvliegend naar zuidwest te Harlingen (Hessel van Iest).

     

    15-11. Groep van 75 grote canadese gans en 125 krakeend in Soestpolder (Wiebe Sjoerd van der Veen). In de Knipe 1 ijsvogel (Pieter van der Kooij).  Zes kleine barmsijs in Heerenveen (Martine Huisman). Aan de Kustweg in Lauwersmeer 1 boerenzwaluw (Jelle Visser). In Burgum 1 pestvogel (Jeffrey Huizenga). In de haven van Stavoren 1 vrouwtje ijseend (Hessel van der Iest).

    Foto © Hessel van der Iest

    15-11-2023. De ijseend liet zich in de haven van dichtbij bewonderen.

     

    Tot zover de rijk gevulde Nieuwsbrief 51.

     

    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen of aanvullingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn ook opgenomen.

     

    19 november 2023.

    Jan de Jong, E. A. Borgerstraat 66 8501 NG Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.

     

    De NIEUWSBRIEVEN verschijnen een tijdje niet i.v.m. het opstellen van het eindverslag van het Boerenzwaluw Journaal 2023.

    Jan de Jong (73); Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant (1977- heden).

     

     

    20-11-2023, 10:06 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!