Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    03-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 54 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 54. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

     Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van december 2023.

    15-12. In polder Ritseburen /Exmorra bij Fockemaoord 19 holenduif. Bij Polder Ritseburen/ Exmorra bij Allingawier1 blauwe kiekendief vrouw en 6 wilde zwaan langs de Westergowei ter hoogte van Spannum (Kor Nijboer, Leeuwarden).Bij Wester Hitzum een vissende ijsvogel gezien (Klaas Plat, Franeker). Vanmorgen zittend aan de koffie hoorden wij een plof tegen de tuindeuren van het terras. Op het terras zat versuft een klein vogeltje en deze vloog na even te zijn bijgekomen weer verder. Na een paar foto’s gemaakt te hebben kwamen wij tot de conclusie dat dit een grote Barmsijs moest zijn, wij wonen aan de rand van Harkema met vrij uitzicht naar het open veld en in de 28 jaar dat wij hier wonen zijn er veel vogels in de tuin geweest maar deze hadden wij nog nooit gezien. (Nico en Janke Slaakweg). Vandaag zag ik tussen een groep kolganzen een lichtgrijze kolgans achter Rotstergaast bij de kijkhut de Skiere Goes.  Denk dat het een volwassen vrouwtje was ze bleef steeds dicht bij een normaal gekleurde gent die mij iets groter leek (Jan Oord, Mildam).

    Foto © Jan Oord.

    15-12-2023. Een lichtgrijze kolgans met een opvallende horizontale streep op borst is individueel herkenbaar.

    16-12. Groepje van 30 groenling in bosjes te Kornwerderzand (Vincent Martens). In het Oosterschar te Sintjohannesga 4 witkoppige staartmees (John Alfrink). In Overtuin te Oranjewoud 1 groene specht (Sietse Brouwer). Zeker een 500 stormmeeuw bij Oudwoude e.o. /De Warren (J. Dolstra). Groep van 50 grote canadese gans in polder Trimbeetsterwaterlossingen bij Gorredijk (Martin Boomsma).

    17-12. Vanmiddag rond 16 uur achter Nijemirdum 1 koereiger (Marten van der Heide, Tjerkgaast). Vandaag zag ik op de Kanaalsweg in Gersloot een zeearend (Sjoukje Jacobs, Tjalleberd).


    18-12. In Franeker bij ons in de tuin 1 sperwer druk achter mijn vogels aan (Tiny Snijders). Al jaren achtereen voer ik het hele jaar door de vogels in onze achtertuin in Franeker met als gevolg dat er in onze tuin altijd veel vogels aanwezig zijn. Zo zijn er soms wel dertig huismus tegelijk en is het een komen en gaan van koolmezen, pimpelmezen, merels, spreeuwen, tortelduiven, houtduiven, vinken, groenlingen, putters enzovoort. Vandaag vloog er plotseling een sperwer vrouwtje onze tuin in en probeerde een koolmees te slaan. De koolmees kon op tijd wegkomen, aanval mislukt dus en de sperwer vloog door. Enige minuten later was het weer raak, weer op een koolmees, ook dit mislukte, maar de sperwer ging in de kronkelhazelaar in onze tuin zitten wachtend op zijn prooi. (Rin Ladenius). De dwerggors was vandaag nog steeds te gast in Heerenveen (Gerda en Sierk de Boer).


    19-12. Vanmorgen kwam er een groep van ongeveer 30 barmsijs langs bij ons in Opende om in de achtertuin voedsel te zoeken. Bijzonder bij ons is de kerkuil in de kapschuur. Tien jaar geleden al een nestkast gebouwd in de nok, omdat ik een keer een kerkuil had gespot. Nu zit er overdag steeds een kerkuil in de nestkast. 's Nachts gaat de kerkuil op jacht naar voedsel, wat hem gezien de braakballen goed lukt (Sipke Lindeboom). Ik zag vandaag in onze tuin in Camminghaburen in Leeuwarden weer eens een groepje staartmees. Ik had ze al een tijdje niet gezien en dus mijn verrekijker erbij gepakt. Ik zag er ook twee met witte koppen tussen zitten en dacht dat zijn mutanten, maar op media zag ik dat het de witkopstaartmees of de witkoppige staartmees moet zijn (Reina Boersma).


    20-12. Op 14 december was ik bij Dronrijp aan het mollenvangen toen er 6 velduil uit de sloot wal opvlogen. Het was vlak bij de nieuwbouw van Dronrijp (Simen de Boer, Dronrijp). Bij Kornwerderzand/IJsselmeerzijde 1 humes bladkoning (Wim van Zwieten). In Oenkerk groepje van 40 grote barmsijs (Gerben Mensink).   Bij Kornwerderzand/IJsselmeerzijde  1 kuifaalscholver (Gert van der Heide/Rommert Cazemier). Groep van 200 kievit in Polder Boksum (Durk Lautenbach). In de Anjumer en Lioenssenerpolder 150 holenduif (Andries Dijkstra). In de Jan Durkspolder in Alde Feanen 1500 smient (Dick Bos). Op Terschelling in de Terschellingerpolder 2 roodhalsgans (Trinus Hek).


    21-12. Een groepje van zeker 5 ransuil bij onze woning aan de Tylkedam in Leeuwarden (Ricky en Peter de Jong).  De koereiger is nog steeds ter plaatse bij Rinsumageest ter hoogte van het Rietveld. Er wordt druk gefoerageerd tussen de schapen. Op de kop van de koereiger begint een roze achtige gloed te komen. Verder aldaar een grote gele kwikstaart en een paar jagende blauwe kiekendieven vrouwen (Jan Andries Wagenaar).

    Foto © Jan Andries Wagenaar.

     21-12-2023. De koereiger pakt naast muizen ook wel eens een flinke regenworm.


    22-12. Vandaag twee staartmees op mijn voederplank in Ballum op Ameland. Heb ze jaren niet gezien op Ameland (Janke Nobel, Ballum/Ameland). In de binnenstad van Sneek 1 grote gele kwikstaart (Peter Verhulst). Te Beetsterzwaag 15 staartmees (Willem Bosma). Bij De Putten te Eastermar 5 baardman (Ina Durenkamp). In de Westerduinen op Schiermonnikoog 2 klapekster (Wieland van Dijk). Bij Polder Geele Strand bij Workum 2000 kievit (Richard Hoogstraten). Bij Britsum in de Slagdijksterpolder 41 wilde zwaan (Wim van Zwieten). In De Mieden bij Dokkumer Nieuwe Zijlen groep van 1000 kievit (Harm van der Dong).

    23-12.  Dertig geelgors in Elsloo bij De Monden (K.D. Dijkstra). Bij landgoed Oranjewoud 1 ijsvogel dood (Peter Post). In de Groene Ster bij Leeuwarden 1 havik (Marnix Oudega). Groep van 40 kramsvogel in Buurdergrie op Ameland (Lysanne Valk). Bij de Krûsbrekken bij Sneek 1 slechtvalk (Dick Pruiksma). Groep van 400 scholekster in de Hoarnestreek bij Oosterbierum (Durk Lautenbach). Aan de Griene Dyk bij het Sneekermeer 2500 kievit (Dick Pruiksma).

    24-12. Bij Lange Paal op Vlieland 20 sijs aan het voedsel zoeken (Carl Zuhorn). Bij Rottevalle in De Leien groep van 50 grote barmsijs (Antoine van der Heijden). Bij Oosterend op Terschelling 12 oeverpieper (Chris Winter). Bij Boornzwaag 150 kramsvogel (Tim van Nus). In het Venebos bij Wijnjewoude 1 grote lijster (Siep Luinenburg). In de Wynzerpolder groep van 2500 voedsel zoekende stormmeeuw (Gerben Mensink). In Velden Nieuwe Kooi op Vlieland in totaal zeker 12 opvliegende houtsnip gezien (Carl Zuhorn).

    25-12. Bij Zwarte Haan 50 groenling (Joop van Eerbeek). Bij Station Stavoren 4 vuurgoudhaan (Hessel van Iest). In de Snikzwaagsterpolder 1 klapekster (Sietse Bernardus). Bij de vogelkijkhut in het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 kleine bonte specht (A.A.K. Bijl). In de Graverijpolder bij Wyckel 1 roerdomp (Ida Bek/Twan Zijlstra). Groep van 5000 goudplevier in Polder de Bokkenpoten en De Keegen (Wim van Boekel e.a.). In de Kooiwaard bij Gaast 1 bokje (Walter Lemstra). Groep van 1280 scholekster bij jachthaven op Schiermonnikoog (Rense Nieuwenhuis). Groep van 13 grote zaagbek bij Kornwerderzand aan de IJsselmeerzijde (Rik Jongerhuis). In de Minnertsgaaster Zuidermiedpolder groep van 50 kleine zwaan (Jan Bijlsma).  Bij Aestermiede op Terschelling 1 grote burgemeester (Chris Winter). Regelmatig vissen enkele grote zaakbekken hierachter in noordelijke opvaart van het Nannewiid /Oudehaske zijde (Fokke Rosier). Groep van 22 zwarte zaan bij Nijemirdum (Tonnie van den Berg).

    Foto © Tonnie van den Berg.

    25-12-2023. Een flinke groep zwarte zwanen voedsel zoekend op graslanden bij Nijemirdum

    26-12. Groep van 200 sijs in Harkema (Wieger Poelstra). Zeven waterpieper in Wielpolder bij Laaksum (Libbe Zijlstra). In het Ketlikerskar 1 kleine bonte specht (Martine Huisman). Twee raaf in Bakkeveen (Koert Scholten/Siep Luinenburg). Groep van 23 koereiger in Brekkenpolder bij Lemmer (Ida Bek/Twan Zijlstra). Bij de veerdam te Holwerd 1 man roodborsttapuit (Esther van /Veen). Groep van 5500 wulp in Zuidergrie en 2 zwarthalszwaan in Hollumerbos op Ameland (P. Hovenkamp). Drie pestvogel in Wielenpolle voedsel zoekend in hulst en liguster te Leeuwarden (Jeroen Breidenbach).  In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 vrouw ruigpootbuizerd (Johannes & Gea Koster).  Groep van 30 grote barmsijs in Fennepark te Drachten (Jos Welbedacht). Te Tjerkwerd bij Jonkershuizen 16 koereiger (E. Brandenburg). Bij Kornwerderzand aan de IJsselmeerzijde 124 tureluur rustend op glooiing (Laurenske Sierkstra). Bij Greonterp 1 heilige ibis (Dennis Bohemer e.a.).

    Foto ©Dennis Bohmer

    26-12-2023. De Heilige ibis zwerft alweer een tijdje om in Friesland. Vanaf 12 oktober is de vogel steeds in de omgeving Greonterp te zien.  Op 14 april 2023 werd de vogel na revalidatie in Eernewoude door Bareld Storm uit Sumarreheide geringd en weer losgelaten.

    27-12. Bij De Stripe te Wijnjewoude 15 kruisbek (Jan Kalsbeek). Groep van 200 grote barmsijs in elzen aan de Azeven-Noord bij Drachten Bouke Roosma). Bij Breezanddijk aan de IJsselmeerzijde 1 man zwarte roodstaart (Ruben van der Horst) Groep van 35 veldleeuwerik in Polder van Lioessens (Wim Helder). In Akmarijpsterpolder 2000 kievit en 20-tal holenduif (Koos Jager).  In Sneek aan de Lemmerweg 1 meenatortel tussen enkele turkse tortel op de voedertafel (Jan van der Sluis).

    Foto © Jan van der Sluis

     27-12-2023. De meenatortel wordt zelden in de winter in Friesland gezien.

    28-12. In de Alde Feanen groepje van 40 putter (Dick Bos). In het Lauwersmeer bij Pompsterplaat groep van 50 grote barmsijs (Stefan Muller). Op Schiermonnikoog aan Badstrand 1 man rouwkwikstaart (Enno Ebels). In Harlingen een pestvogel (Jochem Drost). Bij de Burgumer Mar 1 ijsvogel gezien (Margriet Nauta).  In de Rodenburgerpolder aan de Muzekamp bij A7 tussen Joure -Sneek groep van 200 kievit (Willem Bosma). Bij Lemmer 1 smelleken gezien (Ida Bek en Twan Zijlstra). In de Zuidermiedenpolder bij Hallum groep van 55 turkse tortel (Piet Boersma).

    Foto © Piet Boersma.

    28-12-2023. De turkse tortel wordt steeds vaker in Friesland waargenomen. Ze broeden op allerlei plaatsen, zelfs in ligboxstallen. In de wintermaanden worden ze ook talrijk bij boerderijen gezien waar ze op het eiwitrijke voer voor het vee afkomen.

    29-12. Groep van 46 strandleeuwerik in Ferwerderpolder Noordeinde te Ferwert (Henk Hiemstra). In de Vegelinbossen bij Sint Nicolaasga 1 witkopstaartmees tussen groepje van 10 staartmees (Ruben Drost). In het Oosterschar bij Sint Johannesga 2 mannetjes blauwe kiekendief (Peter de Vries). Groep van 250 rosse grutto bij Dellewal op West Terschelling (Theo Ruppert). Aan de A7 tussen Sneek en Joure zeker een 5000 kievit verspreidt op landerijen (Rubben Bos e.a.). Op het Nannewijd bij Oudehaske 13 nonnetjes en 850 smient (Peter de Vries). Bij de Zwettepoel bij Broek 1 blauwe kiekendief vrouw op jacht.  In de Haskerveenpolder in een brede vaart 1 man middelste zaagbek gezien (Durk Visser).

    Opmerking Jan de Jong; De middelste zaagbek wordt zelden in het binnenland van Friesland gezien. Op het IJsselmeer o.a. bij Lemmer bij de spuisluizen Zie je ze af en toe (enkele) doch de meesten toch aan de kust bij de Afsluitdijk en bij de Waddeneilanden.


    30-12. Bij het Geele strand te Workum 1 grote gele kwikstaart (Libbe Zijlstra). In Sneek 1 zwarte roodstaart aan de Lemmerweg (Robin Drenth). Op de Zuidwaard te Makkum 10 baardman (Walter Lemstra). In de Akmarijpsterpolder 1 klapekster (Sietse Bernardus, Joure). Groep van 200 scholekster op ’t Schoor bij Ternaard (Marc Heetkamp). Aan de Griene Dyk aan het Sneekermeer groep van 28 grote barmsijs (Dick Pruiksma). Bij de Klyndobbe te Feanwâlden 15 waterpieper (Wiebe Sjoerd van der Veen).  Groep van 70 veldleeuwerik in Anjumer en Lioenssenserpolder (Kees Bode). Groep van 185 kleine zwaan in Lauwersmeer bij Ezumakeeg (Ineke Kerkhof e.a.).  Bij Balk (!) 1 scholekster bij de jachthaven gezien (Fer-Jan de Vries).


    31-12. In Balk twee appelvink gezien (Ale Overdijk). In Jelsumer Nieuwland 3 grote gele kwikstaart (Koos Klijnsma).  Op de Delleboersterheide 35 kramsvogel (Gerben Mensink). In het Fochteloerveen 10 staartmees (A. Schaaf). Op Schiermonnikoog bij de Kooiplaats 10 boomleeuwerik (Christiaan Both).  In Bakkeveen 1 zwarte specht (Koert Scholten). Bij It Soal te Workum 1 ijsvogel (Tjerk Kunst). In het Oosterschar bij Sint Johannesga 1 lepelaar (Johannes en Gea Koster). In de haven van Vlieland 1 ijsduiker (Bart Vastenhouw).

    Foto © Bart Vastenhouw

    31-12-2023. Een ijsduiker in jeugdkleed zoekt zijn voedsel in de haven van Vlieland.

    Tot zover de waarnemingen in de tweede helft van december 2023. Alle medewerkers heel hartelijk bedankt voor de grote hoeveelheid waarnemingen in 2023.  Ik stel het bijzonder op prijs U bijdragen ook in het nieuwe jaar 2024 te mogen ontvangen.


    Alle correspondenten een vredig en gezond 2024.  


    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen of aanvullingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn ook opgenomen.

    2 januari 2024.

    Jan de Jong, E. A. Borgerstraat 66 8501 NG Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.

     

    03-01-2024, 08:31 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!