Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    21-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 13 Vogelnieuws Leeuwarder Courant

    Dertig jaar aankomst gegevens van boerenzwaluw in Gelderland.

    door Jan de Jong 

    Van Arend Heideman (Fries om ûtens) uit het Gelderse Gelselaar kreeg ik onlangs een leuke foto toegestuurd met daarop tevens de aankomstdata van de boerenzwaluwen in hun boerderij.Arend schreef me het volgende; 

    Voor het 30e achtereenvolgende jaar heb ik, op 10 april 2022, in boerderij Stokkink in Gelselaar de aankomst van de eerste boerenzwaluw van een seizoen genoteerd. In 1993 begon ik hiermee. Vanzelfsprekend was toen hun terugkeer hier niet meer zeker. (Melk)vee werd er toen al niet meer gehouden. Beginjaren negentig werd ook gestopt met het houden van varkens. Zouden er dan nog wel voldoende insecten zijn voor deze boerenzwaluw en om hun jongen te voeren? Deze vrees vormde de achtergrond van deze notities. Later bevorderde de aanleg van een modderslootje sterk het aantal boerenzwaluwen dat zich nestelde tussen de eeuwenoude balken in het achterhuis van deze Gelselaarse boerderij, waar voor het huis een Bentheimer put prijkt met het jaartal 1575 erop. Zeer belangrijk is natuurlijk ook dat boerderij Stokkink (nog) niet is omgebouwd tot woonboerderij, zoals veel boerderijen in de omgeving. Anders is er voor de geliefde zomergasten (boerenzwaluwen) geen plek meer. Op de 'delle' ligt ook nog altijd een lemen vloer. Zie voor meer gegevens de blog zwaluwenboerderij: https://zwaluwenboerderij.blogspot.com/ Arend Heideman

     

    Foto © Arend Heideman

    Als we deze gegevens van Arend wat nader bekijken door de jaren dan komen we leuke en opmerkelijke data tegen. Zo is de gemiddelde aankomst (1993-2022) 3,2 april. Tussen de vroegste (23 maart) en de laatste (23 april) data zit precies een maand! In de maand maart zijn er 9 aankomstdata (1995/ 2004/ 2006/ 2010/ 2011/ 2012/ 2017/ 2020/ 2021) en in april 21 keer. Al die gegevens zijn vastgelegd in een grafiek hieronder.  Uit de trentlijn kunnen we zien dat in Geselaar (Gelderland) de laatste 30 jaar de aankomst in de stal bij Arend Heideman met zeker 5 dagen is vervroegd.

    Grafiek aankomst in Gelselaar op boerderij Stokkink.

     

    Uit de grafiek zien we dat de aankomstdata in 2002/2005/1994/2003/1996 en 2022 op 10 april of erboven ligt en dus aan de late kant is. Duidelijk is te zien dat de eerste aankomstdata van 2006 tot 2012   en van 2016 tot 2021 duidelijk vroeger waren dan in de beginjaren. Aankomst van de eerste boerenzwaluwen in stallen kan soms grillig zijn. Vaak zijn het de mannetjes (met lange staarten) die het eerst opvallen. Bij aankomst zingen de mannetjes vaak in de stal/schuur of ligbox, ze inspecteren het oude nest en zijn vaak veel buiten om de eerste vrouwtjes te verwelkomen. Soms help het om in de stal/schuur een zangpost of een ontmoetingsplaats creëren. Dat kan in de vorm van een gespannen draad maar ook op andere ludieke wijze.

    Foto © Arend Heideman.

    Een opgehangen kapstok kan als ontmoetingsplaats of zangpost in de stal opgehangen worden.

     

    Binnenkomende vogelmeldingen van correspondenten 1 helft april.

    De laatste weken komen er steeds meer meldingen binnen uit de natuur. Al die meldingen kan in onmogelijk kwijt in het Vogelnieuws in de Leeuwarder Courant. Daarom plaats ik in deze rubriek een deel van de natuurmeldingen. De meldingen worden op volgorde van datum geplaatst. Aanvullingen zijn welkom.

    1 april. In Oudebildtzijl zag Peter Adriaan 1 mannetje merel met een witte vlek bij het oog. Kleurafwijkingen bij merels komen vaak voor. Soms geheel witte maar ook regelmatig slechts enkele veren afwijkend.

    2 april. Groepje van 10 a 15 lepelaars bij Marrum aan de kust (Jan van Duinen).

    3 april.  In Bergum bij de woning in het weiland 1 paartje krakeend aanwezig (Mevr. Edema). In Bantega bij de nestkastjes plotseling alle mezen verdwenen, oorzaak kou (van der Pol). In Joure een zwarte roodstaart op industrieterrein De Ekers en bij museum Joure 1 groene specht (Durk Visser). Vorige week nog een groepje van 8 witte kwikstaarten op industrieterrein De Ekers in Joure (Bertus Rijpkema). Bij Hoornsterzwaag al een koekoek gehoord (Jeep van Houten). Te Leons een nest met 4 afwijkende eieren van de kievit gevonden (Klaas Visbeek).

    Foto © Klaas Visbeek

    Deze eieren herken je niet direct als kievitseieren.

     

    6 april. In Oudwoude 1 paartje goudvinken (Willem Jonkman).

    7 april. Groepje van zeker 15 a 20 kepen en groepje groenlingen al zeker een week in tuin te Kollum (Kor en Cobie Lautenbag). Jurjen van der Meer meldde in Nieuwsbrief 11 het vroege nest (eind februari 1 ei) van de wilde eend in een eendenkorf in Terkaple. Vandaag zwommen en een hele koppel jongen bij de moeder in de sloot. Het vrouwtje heeft rustig gebroed en op 5 april zijn de eieren uitgekomen en 1 dag later kwamen de jongen al uit de korf aldus Jurjen.

    Foto © Jurjen van der Meer

    Eend met een nog hele toom jonge kuikens in Terkaple

    8 april. In Sneek zijn de aantallen oeverzwaluwen nog niet terug bij de broedwand (Anneke Heijnis). Ook in Joure nog geen oeverzwaluwen bij de broedwanden (Tonny de Jong). Steenmarter plundert eendenkorf in Joure, gespot met camera (Karel Gildemacher). In de Westhoek een blauwborst gezien (Auke van Eck, Hitzum).

    9 april. In de Scheltingapolder bij de Linde 1 zwarte ibis (Jan Oord).

    In de Stienservaart 1 paartje mandarijn eenden (Ger Boersma). Aan de Kerkweg bij Rohel een groepje kemphanen op grasland (Albertje Alkema ten Hoeve). Drie zwartkop gehoord in Joure en in de Haskerveenpolder nog een flinke groep wulpen (Durk Visser). In de Alde Feanen bij Eernewoude (Wikelslân) 6 fitis, 2 blauwborst en 1 roodborsttapuit en bij Lytsemar nog 1 zwartkop en 5 kramsvogels (Rindert Algra).

    10 april. In Kollumgroepje van 15 a 20 kepen bij de voersilo. Op 11 en 12 april waren ze nog aanwezig maar op 15 april waren ze plotseling gevlogen (Cor en Cobie Lautenbag). In Franeker is al een tijdje een Kokardezaagbek te zien (Wierd Snijder). Nest met 4 eieren van het waterhoen in Koudum aan Dammenseweg (T. Westendorp). In Goutum 1 beflijster in de tuin (Peter Egbers). In het Wynterper Skar 1 fitis gehoord (Durk Visser, Joure). In tuin 1 beflijster te Suamarreheide (Bareld Storm).

    Kokardezaagbek in Franeker is zeker een exoot.

    11 april. Twee zeearenden boven wijk Pasveer in Sneek (Hiske van Leeningen). Bij de zandput van Oudehaske 1 fitis zingend (Wouter Schothorst). In Zuiderburen te Leeuwarden 1 fitis zingend (Sybout Jaarsma). 

    12 april. Te Makkum 1mannetje tjiftjaf gesneuveld tegen vensterruiten (Mark de Graaf). Een huiszwaluw keerde terug bij nest te Kollum (Cor en Cobie Lautenbag). Aan de Korte Ekers Joure 1 boerenzwaluw (Anne Andreas Lenis). In Houtigehage 1 paartje gele kwikstaarten gezien (Willy Pultrum). In Sneek 7 oeverzwaluwen terug bij de broedwand (Anneke Heijnis). Eerste huiszwaluw terug in Harkema (Foppe van der Meer). Drie beflijster in Suamarreheide, twee ervan geringd (Bareld Storm).

    13 april. In de Lendevallei bij Wolvega al enkele dagen een zwarte ibis (Wiebe Nijlunsing). Al enkele dagen 1 paar grauwe vliegenvangers in de tuin in Oudemirdum (Joke en Rinke Koopmans). In Stiens 1 braamsluiper bij woning gehoord. Verder in de Wide Mar groep van enkele honderden kemphanen en een 40-tal grutto’s. In Stienserbosk 1 fitis zingend en een ijsvogel nog steeds aanwezig (Gerard Mast). In Hitzum zang van fitis gehoord (Auke van Eck).

    14 april. In Drachten 1 gekraagde roodstaart terug (Nel Otter). Te Giekerk 1 beflijster gezien (Wim de Haan). Groepje van plm. 100 kemphaan op nat weiland (SBB) te Koudum (Wouter Schothorst, Joure). In de Westereen (Zwaagwesteinde) 1 gekraagde roodstaart terug (J.W. Lourens).

    15 april. In Heerenveen bij de IBF 1 koekoek gehoord (Koen de Jong). In Molkwar al enkele dagen een Casarca eend gezien (Mineke Bekkema).

     

    Aankomst van Boerenzwaluwen in de stal in 2022.

     

    Nu ik dit schrijf lopen de meldingen van terugkerende boerenzwaluwen in stallen flink binnen. Op Goede Vrijdag zelfs meer dan 50 reacties.  Hieronder even een lijstje van de reeds gemelde aankomstdata en aantallen (stand 20 april 2022).  Mogelijk staat U aankomstdata er nog niet bij, of zijn ze bij U nog niet aangekomen. De lijst is op alfabet van woonplaats genoteerd zodat de melding wat gemakkelijker is terug te vinden. Mocht U onjuistheden of aanvullingen (o.a. data van 2020 en 2021) in de lijst vinden dan hoor ik dat graag even.

    Verheugend is dat er ook steeds meer info uit andere provincies binnen komt.

                 Boerenzwaluw terug in de stal in 2022

    plaats

    provincie of land

    naam

    1e terug in stal 2022

    aantal

    Aalsum

    Friesland

    Maatschap Andringa

     

     

    Appelscha

    Friesland

    Adrienne Jonker

     

     

    Baak

    Gelderland

    Anja Verbeek

    16-apr

    1

    Bears

    Friesland

    Jochum Rijpma

    16-apr

    1

    Berkenwoude

    Z-Holland

    Jaap Graveland

     

     

    Bovensmilde

    Drenthe

    Rita Delger

    3-apr

    1

    Bonheiden

    Belgie

    naam ?  (via jean niesz)

    7-apr

    2

    Preston Lancashire

    Engeland

    Liz Roskell

     

     

    Britswert

    Friesland

    Afke Hoogland

    11-apr

    1

    Broeksterwâld

    Friesland

    Elisabeth Post

     

     

    Broek bij Joure

    Friesland

    Jan Bles

     

     

    Buren Ameland

    Friesland

    Janke Nobel

     

     

    Burgum

    Friesland

    Jaap  en Rinske van Leersum

     

     

    Burgum

    Friesland

    Tsjebbo Durk de Jong

    6-apr

    1

    Dedgum

    Friesland

    Ton  Westendorp

     

     

    Deinum

    Friesland

    Anne Jansma

    6-apr

    1

    De Knipe

    Friesland

    Sil Dekker

     

     

    De Knipe

    Friesland

    A. Durkstra

     

     

    Delfstrahuizen

    Friesland

    Nelleke Roos

     

     

    Drogeham

    Friesland

    Egbert Veenstra

    9-apr

    1

    Eastermar

    Friesland

    Arend Timmerman

    11-apr

    1

    Eastermar

    Friesland

    Willem Oevering

     

     

    Ermelo

    Gelderland

    Marion Derks /schaapskooi

    5-apr

    1

    Gelselaar

    Gelderland

    Arend Heideman

    10-apr

    1

    Gelselaar

    Gelderland

    Wilbert Oltvoort

    11-apr

    2

    Goingarijp

    Friesland

    Bloemers I.

    13-apr

    3

    Grou

    Friesland

    Maatschap. Wartena- Hoekstra

     

     

    Grou

    Friesland

    Sjoerd Hoekstra

    16-apr

    2

    Grijpskerk

    Groningen

    Lageweg

    12-apr

    2

    Harkema

    Friesland

    Foppe van der Meer

    9-apr

    1

    Harkema

    Friesland

    Eelke Sikkema

    10-apr

    1

    Harkema

    Friesland

    Erik Gorter

    8-apr

    1

    Haskerhorne

    Friesland

    Familie Bulsing

     

     

    Haskerhorne

    Friesland

    Hieke en Nico Boersma

     

     

    Haskerhorne

    Friesland

    Jolanda Hoekstra

    12-apr

    2

    Haulerwijk

    Friesland

    Dirk Hiemstra

     

     

    Hempens

    Friesland

    Pieter en Nellie de Boer

     

     

    Hemrik

    Friesland

    T.Algra

     

     

    Hemrik

    Friesland

    Henk.F.Hansma

     

     

    Hitzum

    Friesland

    Joki Bakkers

    19-apr

    2

    Hitzum

    Friesland

    Bouwe en Betty Blanksma

    8-apr

    1

    Hommerts

    Friesland

    H.J. van Os

     

     

    Hommerts

    Friesland

    Mts van der Hoek

     

     

    Houtigehage

    Friesland

    Kees van der Meulen

    12-apr

    2

    Houtigehage

    Friesland

    Willy Pultrum

    11-apr

    2

    Huis Ter Heide

    Drenthe

    Orpa Sekeroneij

    14-apr

    2

    Jelsum

    Friesland

    Marie Christien van Deursen

    12-apr

    4

    Jonkerslân

    Friesland

    Heleen Achterberg

     

     

    Joure

    Friesland

    Artina Oppenhuizen

    14-apr

    1

    Jutrijp

    Friesland

    Wilbert Boersma

     

     

    Jutrijp

    Friesland

    I. Groenveld

     

     

    Jutrijp

    Friesland

    H. Huitema

     

     

    Jutrijp

    Friesland

    H.J. de Jong

    16-apr

    2

    Katlijk

    Friesland

    Hendrik en Atsje de Vries

     

     

    Kinnum

    Friesland

    Willy Nijdam

     

     

    Kollum

    Friesland

    F.Solle

     

     

    Kollum

    Friesland

    Anny de Jong

    15-apr

    1

    Kollum

    Friesland

    Willem van der Kooij

     

     

    Kollumerpomp

    Friesland

    Menne Osinga

    12-apr

    1

    Kortehemmen

    Friesland

    Hilda Mollenhorst

     

     

    Koufurderrige

    Friesland

    Jan Brouwer

    16-apr

    2

    Koufurderrige

    Friesland

    B.de Vries

     

     

    Langezwaag

    Friesland

    Joop Petter

     

     

    Langezwaag

    Friesland

    Sietse van der Wal

     

     

    Langezwaag

    Friesland

    B. de Vries

     

     

    Langezwaag

    Friesland

    G.J.Fekken

    13-apr

    1

    Lippenhuizen

    Friesland

    L. Jager

    14-apr

    2

    Lippenhuizen

    Friesland

    Wytse de Jong

    15-apr

    1

    Luxwoude

    Friesland

    maatschap Maat - Fleer

     

     

    Makkum

    Friesland

    Wietske Visser

    10-apr

    1

    Metslawier

    Friesland

    Tjitske Veenstra-van Dijk

    10-apr

    1

    Midlum

    Friesland

    Alida Kroon

    15-apr

    1

    Mildam (brug)

    Friesland

    Jan Oord

     

     

    Molkwerum

    Friesland

    Mineke Bekkema

    14-apr

    2

    Muizen

    Belgie

    naam ? (via jean niesz)

    11-apr

    1

    Muizen

    Belgie

    naam ? (via jean niesz)

    11-apr

    1

    Nijehaske

    Friesland

    Jan Kroes en Baukje Tilma

     

     

    Noardburgum

    Friesland

    Sep Sierksma

     

     

    Noardburgum

    Friesland

    Jan en Froukje van der Veen

    12-apr

    2

    Noardburgum

    Friesland

    Johannes van der Veen

    11-apr

    1

    Offingawier

    Friesland

    Dirkje Winia Hoekstra

     

     

    Oldeberkoop

    Friesland

    A. Koning

    12-apr

    1

    Oldeberkoop

    Friesland

    Dirk Schipper

     

     

    Oldekerk

    Groningen

    Roel en Maartje Veenstra

    12-apr

    3

    Oldeouwer

    Friesland

    Alkema J.

     

     

    Oldeouwer

    Friesland

    P. Klompmaker

     

     

    Oldeouwer

    Friesland

    H. Nijholt

     

     

    Oldeouwer

    Friesland

    Fokke Stastra

     

     

    Ommen

    Overijssel

    Ton Elzerman

     

     

    Oosternijkerk

    Friesland

    Els Daan

    11-apr

    1

    Oosternijkerk

    Friesland

    Roel Sikkema

     

     

    Oosterzee

    Friesland

    Jan van der Stouwe

     

     

    Oudega

    Friesland

    Abe Stegenga

     

     

    Oudkerk

    Friesland

    Klaske Adema

    12-apr

    5

    Oudwoude

    Friesland

    Willem en Sietske Jonkman

     

     

    Ouwsterhaule

    Friesland

    Maatschap  Wietsma

     

     

    Paesens

    Friesland

    Oane Taekema

    19-apr

    1

    Pietersbierum

    Friesland

    Gorrit en Klaske Smidts

     

     

    Radewijk

    Overijssel

    Ria Vinke Ranter

     

     

    Rohel

    Friesland

    D.J. Akkerman

     

     

    Rotsterhaule

    Friesland

    Afke Baas

     

     

    Rotsterhaule

    Friesland

    J. de Kleijne

     

     

    Rotsterhaule

    Friesland

    S.F. Venema

    8-apr

    1

    Rottum

    Friesland

    H en E. Meester

     

     

    Ruigahuizen

    Friesland

    Melle van der Goot

    13-apr

    2

    Rijs

    Friesland

    Piet Bosman

    16-apr

    2

    Scharsterbrug

    Friesland

    Siebe en Titia Bosma

     

     

    Sint Anna Parochie

    Friesland

    Sophie Brakelé

    28-mrt

    1

    Sint Johannesga

    Friesland

    Petra  Vermaning

    11-apr

    1

    Sint Johannesga

    Friesland

    Wiebe Hoekstra

     

     

    Steggerda

    Friesland

    Ultsje Jellema

     

     

    Suamarreheide

    Friesland

    Bareld Storm

    10-apr

    2

    Sumar

    Friesland

    Hendrik van der Meer

    2-apr

    1

    Terband

    Friesland

    Trienke en Henk Tjepkema

    12-apr

    4

    Terwispel

    Friesland

    Bart Berga

    12-apr

    2

    Terwispel

    Friesland

    Evert Wind

     

     

    Terwispel

    Friesland

    Arie en Ilse Steenwijk

    11-apr

    2

    Terwispel

    Friesland

    Hannelien Ruijs en Marc van Leuven

     

     

    Terwispel

    Friesland

    Rikus en Tryntsje Veenstra

     

     

    Terwispel

    Friesland

    Sjoerd Wagenaar

    11-apr

    4

    Tijnje

    Friesland

    de Vries

     

     

    Tijnje

    Friesland

    Harriet van Sleen

    11-apr

    2

    Tijnje

    Friesland

    Eelke van der Veer

    13-apr

    1

    Tijnje

    Friesland

    Jenny Hoogeboom

     

     

    Tijnje

    Friesland

    Ernst de Groot

    14-apr

    1

    Tijnje

    Friesland

    Annemarie van Garderen

    13-apr

    1

    Tjalleberd

    Friesland

    Piet de Boer

    6-apr

    2

    Twijzel

    Friesland

    Joke Smith

     

     

    Tzummarum

    Friesland

    Wopke de Groot

     

     

    Uitwellingerga

    Friesland

    Bauke van der Meer

    12-apr

    1

    Vegelinsoord

    Friesland

    Herman Lenes

     

     

    Wanneperveen

    Overijssel

    Jan van der Zee

    12-apr

    1

    Warga

    Friesland

    Keimpe Gerrit de Boer

     

     

    Warga

    Friesland

    Aafke en Wiebe Kooistra

    11-apr

    1

    Warga

    Friesland

    S. Talsma

     

     

    Warns

    Friesland

    P.J. Dijkstra

     

     

    Warns

    Friesland

    Bauke Smid

    12-apr

    2

    Warns

    Friesland

    Sybe de Vries

     

     

    Welsrijp

    Friesland

    Joustra

     

     

    Westergeest

    Friesland

    Johannes Annema

     

     

    Wijckel

    Friesland

    Daan Meijer

    11-apr

    1

    Wijnaldum

    Friesland

    Sytse Elzinga

     

     

    Wijnaldum

    Friesland

    Rinze en Maartje Post

     

     

    Wijnjewoude

    Friesland

    Frans Pool

     

     

    Wijnjewoude

    Friesland

    H.Drent

     

     

    Wijnjewoude

    Friesland

    Ineke Westers

     

     

    Wognum

    N-Holland

    Jacob Blank

    13-apr

    2

    Wommels

    Friesland

    Roel Schraa

    11-apr

    2

    Zwagerbosch

    Friesland

    Doete Zandstra

    13-apr

    1

    Zweins

    Friesland

    Anneke de Boer

     

     

     © RAS Boerenzwaluwproject VT Wageningen/Jan de Jong

     

     Tot zover het vogelnieuws in de Nieuwsbrief 13 deze keer. Mocht U iets hebben voor de volgende Nieuwsbrief dan hoor ik het graag. Fotos mogen toegevoegd worden.  Er worden recent nogal eens bijzondere ringvangsten of vondsten gedaan van vogels met opmerkelijke ringen en herkomst. Een volgend keer daarover iets meer.

    Opgemaakt; 21 april 2022

     

    Jan de Jong

    E.A. Borgerstraat 66

    8501 NG Joure.

    Tel. 0513-414788

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant (sinds 1977).

    Vrijwillig wetenschappelijk vogelringer Vogeltrekstation Wageningen (sinds 1985).

     

     

     

    21-04-2022, 16:55 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!