Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    05-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 42 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 42. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

    Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van juni 2023.

    15-06. Bij onze woning in Haskerhorne 1 gekraagde roodstaart voedsel zoekend.(Henk Bulsing). Rond m'n boerderij in Tjerkgaast een grote groep van wel 50 a 60 ooievaar op land  voedsel zoekend naar de vele veldmuizen (Marten van der Heide).  Vandaag stond er hier bij de poel bij Opende een lepelaar (Sipke Lindeboom).

     

    16-06.  In de Oude Venen bij de Jan Durkspolder 1 nachtegaal zingend(Roel de Boer).  In de Compagnonsbossen te Ravenswoud 1 vuurgoudhaan zingend (Marcel Stienstra). Bij de vogelkijkhut in het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 snor zingend (Bauke Sienema). In Workum 1 zingende spotvogel (Tjerk Kunst). In Leeuwarderbos bij Leeuwarden 1 alarmerende wielewaal (Donald Wolters). Bij het Gele strand bij Workum 1 boomvalk (Sandra Teer). Bij Eastermar een grote karekiet gezien (Rinus Hulsinga). Al sinds 2 weken hebben we hier in Goënga een vreemd eendje met 2 jongen (Rients en Martha de Jong).

     

    Opmerking; Het blijkt een vrouwtje nonnetje te zijn met jongen! Het broeden van deze soort was me niet bekend uit de omgeving van Sneek. Mogelijk is het toch een vrouwtje ontsnapt uit particulier bezit?  Nonnetjes zijn voor ons land zeldzame broedvogels. Broeden doen ze al jaren in Friesland op 1 plek in de omgeving van Makkum is me bekend. Ontsnapt uit particuliere collectie?

    Foto © Rients en Martha de Jong.

    16-06-2023 een vrouwtje nonnetje met twee jongen zwemt in een vaart te Goënga.

    17-06. Bij Bakeveen 1 kruisbek overvliegend (Koert Scholten). In Oldeholtpade 1 kuifmees (Ruurd Jelle van der Leij). In de Akmarijpsterpolder 1 boomvalk jagend (J.P. Osinga). Te Boornzwaag 1 zwartkopmeeuw gezien (Tim van Nus). Bij de Sluizen van Lauwersoog 4 casarca eenden (Marcel Stienstra).

    18-06. Vanmorgen een in westelijke richting overvliegende visarend in Haskerhorne (Henk Bulsing).In Oudehaske 2 koekoek gehoord en gezien (Tjitte de Vries). In het Haulerbos bij Haulerwijk 1 fluiter zingend (Koert Scholten). In De Deelen 1 wielewaal gehoord (Elise Bakker). Bij het Slotermeer 1 visarend (Jorrit Zondervan). Groepje van 130 grutto bij Wide Mar bij Stiens (Jacob Poortstra). In Haulerbos bij Haulerwijk 1 adult nachtzwaluw gehoord. Ook voor het eerst weer in 3jaar aldaar op oude territoria 1 houtsnip aanwezig (Keeshein Woldendorp).

    19-06. In Fogelsanghstate te Veenklooster 1 middelste bonte specht (Kees Bode).Bij Workumer Nieuwland 1 smient aanwezig (Rob de Ridder). Bij Makkinga 1 wespendief overvliegend (Tijn de Boer).Bij mij in het schapenhok in Akkrum hebben 2 paar boerenzwaluwen gebroed. Vandaag waren de jongen al vliegvlug. Beide paren hebben in dezelfde nesten als vorig jaar gebroed.  Met succes: 2 en 4 jongen uitgevlogen. Wederom een houtplaat op de golfplaten van het dak gelegd als hitteschild (Hyltsje Hilverda, Akkrum).

    20-06. Bij ons vakantiechalet in Oostmahorn heeft dit jaar zich een groepje oeverzwaluwen gevestigd. Er wordt bij ons gebouwd en in een flinke zandbult zitten nu al zo’n 15 nestgaten. De vogels vliegen af en aan (Libbe van der Meer). Een grauwe vliegenvanger voedert eerst een nestje met jonge merels op halve meter afstand in een bloempot bij ons in Gersloot aan de Deelenweg, en nadat haar eigen eieren zijn uitgekomen ook nog eens haar eigen jongen. Het nestje van de grauwe vliegenvanger zat boven op een oud nestje van de winterkoning (Yvonne Knijn).  Een grote bonte specht in Oudehaske tegen het raam gevlogen. Heeft het helaas niet overleefd (Feike van Dijk).  Vandaag 1 paar steltkluten met jongen op eilandje in de Wide Mar bij (Gerard Mast, Stiens).

    21-06.  In weidevogelreservaat Skrok bij Wommels een groep van 7 volwassen bergeend met 50 jongen. Tevens 33 volwassen kluut in gebied aanwezig (Willeke Greidanus).  In de Kloosterpolder bij Slappeterp 1 kwartel roepend ((Luuk de Haan). In Franeker 1 koekoek gezien (Antoine van der Heijden).  Zeker 20 brilduiker en een 30-tal dwergmeeuw bij Steile Bank te Oudemirdum (Hessel van der Iest). Een paartje steltkluten met drie jongen gefotografeerd in de Wide Mar bij Stiens (Gerke Visser).

    Foto © Gerke Visser

    21-06-2023. Een paar steltkluut met drie jongen ontdekt in Wide Mar bij Stiens.

    In de Alde Feanen/Reid om e’ Krite bij Eernewoude 1 krekelzanger gehoord (Jeroen Sidler e. a). In Beetsterzwaag 3 kruisbek gezien (Willem Bosma).   In de polder Aent Lieuwes tussen Koudum en It Heidenskip 3 volwassen bergeend met 50 jongen (Libbe Zijlstra).  In Harich een kolibrievlinder in de tuin (Sylvia Prins). Groep van 6 vale gier overvliegend bij Klaarkampermeer (Sibbele de Jong). In Lichtaard een vale gier op het dak gefotograveerd (Jelke Piter Reitsma).

    Foto © Jelke Piter Reitsma

    21-06-2023. Steeds vaker worden vale gieren in ons land gezien nu het klimaat aan het opwarmen is. Een mannetje boerenzwaluw probeert de onruststoker te verjagen!


    22-06. Bij de sluis van Workum een roerdomp overvliegend (Johan Gorter). De afgelopen week 1 diadeemroodstaart man regelmatig in de tuin in Drachten aan de Thijs Rinsemastraat. We hebben het vogeltje meerdere malen gezien, maar zijn steeds te laat om een goede foto te kunnen maken (Domien en Hennie van der Werf). Opmerking; Zal zeker om een uit gevangenschap ontsnapt eksemplaar gaan.

    Foto © uit archief Jan de Jong. Fotograaf onbekend

     Een mannetje diadeemroodstaart valt op door zijn verlengde witte wenkbrauwstreep.

     

    23-06. Onlangs reden we met de auto vanuit Dokkum op de Trekweg linksaf. Ten westen van Oostrum zagen we een roerdomp in het weiland staan dichtbij de slootkant. Omdat we bleven staan konden we hem goed bekijken. Wat een prachtige ervaring. Na een paar minuten sloeg hij zijn vleugels uit, deed een paar passen, hield ons in de gaten. Daarna vloog hij weg.  We vonden het heel bijzonder want in ons lange leven van meer dan 80 jaar hadden we de roerdomp wel gehoord maar nog nooit gezien (Dries en Katy Sikkema, Dokkum).

     

    24-06. Groep van 250 krakeend in Alde Feanen/Reid om e’ Krite (Dick Bos). In Lauwersmeer bij Ezumakeeg 56 kemphaan (Ineke Kerkhoff). In de Lindevallei 1 houtsnip baltsend (Arnold Wijker). Bij de Falom in De Houtwiel 1 watersnip baltsend (Wiebe Sjoerd van der Veen). Groep van 29 ooievaar langs de A7 bij Beetsterzwaag (Rutger Rotscheid).  Bij Akmarijp 1 roerdomp overvliegend (Henk Pieter Sterk). In Langweer 1 ijsvogel (Mark Nuiver). Bij de ijsbaan op Vlieland groep van 40 kruisbek (Kees Mostert).  Bij Himsterhout in Drachten 9 kruisbek (R. Riemersma). In de Venebuurt bij Terwispel 2 snor gevangen en 1 rode wouw overvliegend (VRS Menork).

     

    25-06.Te Bakkeveen 1 kwak overvliegend (Koert Scholten). In Oldeholtpade 1 rode wouw en 1 wespendief gezien (Ruurd Jelle van der Leij). In Nijeholtpade 1 wielewaal gehoord (Walter Lemstra). In Stavoren 1 spotvogel zingend (Pieter van Eijk). Te Bontebok 1 geelgors gehoord (Michiel van Ettingen). Aan het Tjeukemeer bij Rohel op SBB-terrein “Marswâl” 54 (!) rietzanger geringd voor onderzoek. Veel jonge vogels (VRS Rohel Tjeukemeer).  Bij ons zijn de 5 jongen van de boerenzwaluw uitgevlogen in Oost-Vlieland. Ze vliegen nog de hele tijd rond ons huis en gaan nog regelmatig de schuur in waar ze op een stroomdraad zitten te tetteren. Een prachtig gezicht (Alie Wijbenga, Vlieland). 

     

    Veel jonge boerenzwaluwen vliegen rond deze tijd uit. Ik ben dan ook erg benieuwd of de jonge boerenzwaluwen nog lang in de schuur of stal zullen blijven. In de regel verdwijnen ze vaak snel als de volwassen vogels weer met een vervolglegsel beginnen. Bij slecht weer situaties blijven ze soms lang in de schuur aanwezig. De jonge vogels verzamelen zich na de wegtrek meestal rond half juli op de voorverzamelplaatsen in de wat grotere rietvelden en slapen daar gezamenlijk. Pas rond half september vertrekken ze voor de grote reis, samen met jongen van 2e leg en ouders naar Afrika.

     

    26-06. In het Fontijnbos nabij Oudemirdum, wat hoofdzakelijk beukenbos is, hoorde wij een fluiter zingen. Deze soort komt niet talrijk voor (Lykele Zwanenburg, Dronten). Bij Oudemirdum op IJsselmeer 850 knobbelzwanen (Pim Wolf). Bij de Steile Bank te Oudemirdum 10 smient (Libbe Zijlstra). Groep van 1200 kluut en 600 grutto in Lauwersmeer bij Ezumakeeg (Chris Brand).  In Garypsterwarren 1 mannetje smient (Wiebe Sjoerd van der Veen). In Oosterschar bij Sintjohannesga 2 lepelaar en 1 purperreiger (Bauke Sienema, Heerenveen).  In polder de Woudfennen bij Joure 1 boomvalk (Rik Bouwhuis). Groep van 40 kruisbek bij De Stripe te Wijnjewoude (Christiaan de Vries). 

     

    27-06. Groep van 100 visdief bij De Keag op Terschelling (Theo Ruppert). Drie groene specht in Drachten bij Fries Congrescentrum (Marco van Linde). Groepje van 8 staartmees in De Deelen (Gerben Mensink). In de Compagnonsbossen van Ravenswoud 20 kruisbek overvliegend (Koert Scholten). Bij de golfbaan bij Oudemirdum een appelvink waargenomen (Marten van der Heide, Tjerkgaast).

     

    28-06. Bij de Steile Bank bij Oudemirdum 3 krooneend, 10 smient en 50 dwergmeeuw (Bram Ubels). Bij de Burgumer Mar 1 visarend gezien en bij Atsmapolder 1 boomvalk (Arend Timmerman). In Appelscha bij Willemstad 1 kleine bonte specht (Iris van Veen).

     

    29-06. Te Hoornsterzwaag 1kwartel (Rudie Huiting). Twintig holenduif in Zuidhoeksterpolder bij Burgwerd (Piet Molenaar). Bij Ypecolsga 1 zwarte ibis (Jos Hooijmeijer). Bij De Drait in Drachten groepje van 12 sijs (Rommert Cazemier).  Te Laaxum op de Mokkebank 38 rietzanger gevangen voor ringonderzoek (VRS De Mokkebank).

     

    30-06.  Bij Rohel aan het Tjeukemeer op terrein van SBB Marswâl twee snor gevangen en geringd los (VRS Rohel Tjeukemeer).  Een jong van de zwarte roodstaart bij ons in de tuin te Oldeouwer (Harm Nijholt).

    Foto © Harm Nijholt.

    30-06-2023. De jongen van de zwarte roodstaart zwerven vaak al in juni in de omgeving van hun geboorteplaats om. Hun ouders hebben vaak meerdere legsels per jaar.


    Tot zover weer deze Nieuwsbrief 41. Allen heel veel dank voor de meldingen en de vele fotos die ik mocht ontvangen.


    KOMENDE NIEUWSBRIEVEN WAT LATER;

    Van juli 2023 tot september 2023 kunnen de Nieuwsbrieven wat onregelmatiger verschijnen, dat heeft te maken met vakanties en het aanbod van materiaal.  Het Vogelnieuws in de Leeuwarder Courant blijft onveranderd doorgaan en ik ontvang dan ook graag de nieuwtjes uit de natuur van U allen om deze zo goed mogelijk te registeren en onder de aandacht van een groter publiek te brengen.

     Deze wijze van voorlichting over de (Friese) natuur geef ik nu al meer dan 48 jaar aan U door. In totaal zijn er duizenden artikeltjes verschenen, ben de tel inmiddels kwijt. Eerste stukjes verschenen er o.a. al in 1975 in de Jouster Courant. Nadien vele artikelen voor BFVW en diverse vogelwachten. Onder anderen voor de Vogelwacht Joure heb ik zelfs meer dan 40 jaar het Vogelnieuws verzorgt (1979-2019), en vele jaren actief aan weidevogelbescherming gedaan in Sint Johannesga en Joure.


    Jan de Jong (73); Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant (1977- heden).  


    Meldingen voor de Nieuwsbrief 42 graag vóór 16 juli 2023 inzenden met vermelding van naam en adres.


    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn (helaas) ook opgenomen. Het aanbod was deze keer ook weer erg groot.


    5 juli 2023.

    Jan de Jong, Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.


    Kerkuil gered door brandweer Sneek.

    Op 14 juni werd er in Tjerkgaast een kerkuil gered uit de nok van een boerderij. De vogel was vast komen te zitten met zijn vleugel in een scheur in een houten plank bij het ûleboerd. Dit belemmerde de vogel om uit te vliegen. Door 112 te bellen en de brandweer op te roepen werd de uil gered. Helaas was de vleugel wel gebroken en afgeleverd is de vogel spoedig naar de Fûgelhelling in Ureterp gebracht waar de vogel verder verzorgd wordt. (Age van der Meer/ Werkgroep Kerkuilen).

    Foto’s; © Gerrit van der Meer

    De brandweer van Sneek bezig met de redding van de vastzittende kerkuil.


    Soms komen vogels vast te zitten tijdens het uitvliegen.  Ook gierzwaluwen willen nog wel eens met hun vleugels tussen de dakpannen vastzitten. En boerenzwaluwen raken soms verstrikt in paardenharen die als nestvoering worden gebruikt.

     

     

    05-07-2023, 00:00 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!