Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    03-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 58. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

    Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van februari 2024.

    15-02. Vandaag hoorde ik mijn eerste heggenmus weer zingen, dit was in Workum (Tjerk Kunst).  In onze tuin 10 keep gezien te Stiens (Gerard Mast). Vandaag trof ik een ijsvogel aan bij de Luts tussen Kippenburg en de brug bij Ruigahuizen (Rinke Koopmans, Oudemirdum).  Een paar bosuil in Oranjewoud in een holle boom (Jan Oord).

    Foto © Jan Oord.

    15-02-2024. Een paar bosuilen hebben hun lievelingsplekje ontdekt in een hartvormige holte in een boom.

     

    16-02.  In Kollum de eerste 2 scholekster terug op het kampje bij de woning, de eerste was er al op 16 februari (Corry Berends - de Boer).  De groene specht weer gehoord in Stiens. (Gerard Mast). Bij de Parkflat aan de Frittemastate te Leeuwarden een boomklever gezien (Kor Nijboer). Vanmorgen in Stienserfeart in Wijns nog steeds drie grote zaagbek aanwezig en voorhuis 1 ijsvogel op zijn visplekje aan Dokkumer Ee (Jan Wind). Mark de Boer en Wopke Vellinga uit Franeker zagen een roodborsttapuit (man) op de Ludingaweg in Harlingen tijdens het elders plaatsen van een kerkuil kast (melding Wopke Vellinga/VRS Franeker). Bij de Parkflat aan de Frittemastate te Leeuwarden een boomklever (Kor Nijboer). Sinds enige tijd is er rondom onze voeder plank in Oranjewoud een groepje staartmees actief. Maar vanaf midden deze week doet 1 vogeltje verwoede pogingen om bij ons binnen te komen. Hij ziet waarschijnlijk zichzelf in het raam en herkent dat niet en wil die voedsel concurrent verjagen. Hij is zo een half uur heel fanatiek bezig (Ekie van Dijk). Vandaag 1 paar kuifeend in de vijver achter de Flevo in Drachten, gisteren daar al 2 man kuifeend gezien (Eddy Dijkstra).

    Opmerking Jan de Jong; Op meer plaatsen zie je regelmatig in de (zachte winters) groepjes kuifeenden in sloten en vijvers in dorpen en steden. Ook in Joure vorige week in de Overspitting (bij De Helling) zag ik een vijftal mannetjes en enkele vrouwtjes zwemmen en duiken.              

     

    17-02. Vandaag zagen wij langs de Griene Dyk bij de Potten (Snitser Mar) 5 ransuil op een roestplek in een berk langs de sloot (Hiske en Peter van Leeningen). De laatste dagen hier in Oosterwolde zeker 5 sijs en verder 9 merel, een 15-tal huismus, 2 man en 1 vrouw goudvink, 2 man en 2 vrouw appelvink en 2 boomklever. Ook de groene specht wordt regelmatig gehoord en gisteren zelfs 1 boomkruiper. We voederen regelmatig in de tuin (Nel van Charante). In de Potmarge te Leeuwarden 1 tjiftjaf geringd (VRS Potmarge). Bij Leppehorne 1 kerkuil dood als verkeersslachtoffer (Hoite Schaap).  Net buiten Scharnegoutum boven het mais-land zag ik al baltsende kieviten prachtig schouwspel. Ook 5 scholekster gezien in het mais-land en 3 stuks in grasland. Ook hoorde ik op diverse plekken in Scharnegoutum al vinken zingen. De groenling liet zich al weken eerder horen bij ons achter huis (Pascal Osinga). In de Peazenslannen 1 kerkuil dood gevonden met ring H215011 en een gele kleuring met inscriptie in zwart KF (Jrn Krvist). In Leeuwarden in de Potmarge 1 ijsvogel gezien (Jelske Vlasman). De scholekster bij de sporthal De Stuit in Joure is terug (Jan de Jong).  In Sneek 1 geringde witkopstaartmees tussen enkele staartmees bij de vetbol (Wietze de Vries).

     Foto © Wietze de Vries, Sneek

    18-02-2024. Witkopstaartmezen worden ondanks de zwakke winters steeds vaker in Friesland gezien.

     

    18-02. De eerste koolmezen zijn hier in Franeker al druk bezig met het nestkastje te voorzien van nestmateriaal (Claas Frankena). Op het grasveld voor ons huis (wijk de Peppel, aan de Drachtster vaart) 2 scholekster terug. Waarschijnlijkhet stel dat hier jaarlijks komt en dan een nest heeft op een plat dak (Johan van der Veen). Vijftig wulp in Huitebuursterbuitenpolder bij Oudemirdum (Jorrit Zondervan). In de Meenthe te Noordwolde een bosuil in nestkist (Pieter Winkel). Groep van 21 grote zilverreiger te Appelscha /Willemstad (Karel Schipper).   Ik hebeen oud nest van de boerenzwaluw in de garage bij ons in Langezwaag. Die is al een paar jaar door een winterkoning in gebruikt als nest. Vorige week zag ik dat er volop aan het nest werd gebouwd, er lagen allemaal strootjes en mos in de visboot onder het nest. Op 12 februari lag er een oud kapot ei van een boerenzwaluw op de bank van de boot, deze is er door de winterkoning er uitgegooid (Catharinus Post, voorzitter Vogelwacht Langezwaag/Luxwoude).

    Foto © Catharinus Post

    11-02-2024. Winterkoning neemt oud nest van boerenzwaluw in beslag in Langezwaag.

     

    19-02. Bij Kooihuizen te Piaam 1 grote gele kwikstaart (Justus Fakkeldij). Groepje van 30 koperwiek te Kollum (Joost de Bruijn). Bij het duinmeertje van Hee op Terschelling 1 tjiftjaf (Sander Kole). Groepje van 12 staartmees in Tiesingabos bij Weper (Arjan Haaijema). In de haven van Vlieland 1 ijsduiker (Gerwin van Houwelingen). In Leeuwarden bij van Hall Larenstein 1 europese kanarie zingend (Jeroen Breidenbach). Op het Alpherveld te Beetsterzwaag 1 kuifmees (Renee Hooft). Bij de Dellewal op Terschelling 20 rosse grutto (Joost van der Laan). Groep van 1500 kievit bij Ezumakeeg in het Lauwersmeer (Koert Scholten). In het Drents-Friese Wold – Aekingerzand 8 boomleeuwerik (Andries Schaaf). Groep van 400 grutto bij Potskar Noord aan de Snitser Mar. De vogels zijn 1 dag eerder terug dan vorig jaar (Dick Pruiksma).

    Foto © uit archief van Rita Scholing/Nico Graafland

    28-03-2013. Terugkerende grutto’s komen vooral op plasdras gebiedjes op weilanden af en deze zijn er dit jaar volop in Friesland. 

     

    20-02. Bij de Wadpost Kees Wevers te Holwerd 1 kerkuil dood gevonden (Kevin Scharroo). Bij De Stripe te Wijnjewoude 4 kruisbek gezien (Bouke Roosma). Vijf appelvink in Diepsterbos in Lauwersmeer (Rick de Groot). In Fogelsanghstate te Veenklooster 1 grote lijster zingend en een 100 tal keep aanwezig (Kees Bode). In polder de Samenvoeging bij Koudum 1 overvliegende boerenzwaluw gefotografeerd (Douwe Leenstra). In het Noorderleech 20 veldleeuwerik zingend/baltsend (Lianne Touber Bruinsma). In Jonkerslân 1 tjiftjaf zingend (S. Rintjema en K. Jager). In Fochteloo 3 witte kwikstaart (Meindert Boskma).  Vier appelvink bij Slotplaats te Bakkeveen (Christiaan de Vries). Bij de Griene Dyk aan het Snitser Mar 10 veldleeuwerik voedsel zoekend (Dick Pruiksma).  Groep van 250 holenduif in Riedpolder bij Midlum (Theo Admiraal). In Zuiderburen te Leeuwarden 1 tjiftjaf (Jaap Westra). Groepje van 80 kramsvogel te Wijnjewoude (Christiaan de Vries).

     

    21-02. Bij Oudehaske/Haskerveenpolder 1 kerkuil dood gevonden als verkeersslachtoffer (Ida Bek/Twan Zijlstra).  In park Heremastate te Joure 1 grote lijster zingend (Tonny de Jong). Te Veenklooster op twee weilanden totaal 50 blauwe reiger voedsel zoekend (Kees Bode). In het Fochteloerveen 1 tjiftjaf (A. Schaaf). Groep van 500 slobeend in Lauwersmeer bij Ezumakeeg (Piet van Iersel). In het Zwettebos te Sneek 1 man Chileense smient (Fedde Welbedacht). Aan de Griene Dyk bij het Snitser Mar groep van 110 kemphaan en 3500 kievit (Dick Pruiksma). Vijf koereiger in Fochteloo gezien (Thomas van Schip e.a.). Bij het Geele strand te Workum >200 bonte strandloper en >5000 goudplevier (Jos Vrolijk). Aan het Snitser Mar bij de Griene Dyk 1 slechtvalk gezien (Justus Fakkeldij). Vandaag ontdekte ik in Franeker 40 a 50 sijs druk in de elzenproppen aan het pikken (Rin Ladenius).

     

    22-02. In Beetsterzwaag 13 appelvink (Willem Bosma).  Bij Breezanddijk aan de IJsselmeerzijde 118 fuut (Aart van der Spoel). In Heerenveen Zuid 1 scholekster (Koos Jager). In Tjalleberd 1 geringde kerkuil dood gevonden (Nelleke Breukink). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 lepelaar (Wiebe Poppe).  In park Heremastate te Joure 1 vrouw grote zaagbek (Jan de Jong). In de Wide Mar bij Stiens >3000 smient (Koos Klijnsma).  Te Feanwâlden bij Oer de Wiel groep van 50 scholekster (Wiebe Sjoerd van der Wiel).  In Dokkum 1 ijsvogel overvliegend (Tjibbe Dikkerboom). In weidevogelreservaat Skrok te Wommels 800 grutto (T.de Boer).  In Drachten in It Sud 1 groene specht in tuin (Eduard de Boer).  Zang van de grote lijster gehoord in de Rozenboskbij Joure (Tonny de Jong). Kwam de eerste scholekster in 2016 en 2017 respectievelijk op 22 en 23 februari aan op de Kalkovens in Gorredijk, door de invallende winter in 2018 kwam de eerste toen pas op 9 maart. In 2019 op 16 februari, in 2020 op 2 maart, in 2021 op 22 februari en in 2023 op 23 februari. Vandaag 22 februari zag ik het paartje weer langskomen (Jelle Hofstra).

    Foto © Jelle Hofstra Gorredijk.

    22-02-2024. Het broedpaar scholekster in Gorredijk keert volgens schema keurig op tijd terug bij de broedplek.

     

    23-02. In Terkaple al een eerste ei wilde eend in de eendenkorf, een dag later als vorig jaar (Jurjen van der Meer). Groep van 42 sneeuwgors op Vlieland bij strand Vliehors (Carl Zuhorn). In Bosgebied Appelscha 15 appelvink (Meindert Boskma). Vijf dwergmeeuw in de haven Harlingen (Jeroen Breidenbach). Bij de Griene Dyk aan Snitser Mar 28 veldleeuwerik (Dick Pruiksma). In Kollum 1 ekster aan het nestbouwen (Kees Bode). In polder de Drie Dorpen aan A31 bij Marssum 1 kerkuil dood als verkeersslachtoffer (M. Houtsma).  In Reigerbos te Kortehemmen 1 grote lijster (Willem Bosma). Groep van 500 grutto te Skrok bij Wommels (J. van Oosten). Groepje van 31 scholekster te Surhuisterveen (Wieger Poelstra).  Zeker 10 paar blauwe reiger in een nieuwe kolonie bij Ymedamsterpolder bij station Koudum-Molkwerum (Hessel van der Ielst).  Bij camping Blaauw in Sint Nicolaasga 1 sperwer dood gevonden (Marinus Kampen),

     

    24-02. Veel goudplevier op de Workumerwaard, denk ergens tussen de 6000 /9000, in de verte was een heel stuk land er bruin van. Ook veel kieviten, waarvan enkele mannetjes al “oer de wjuk” gingen   Verder 500 wulp en een 100 tal IJslandse grutto, en enkele (eigen) grutto’s ertussen. Ook veel pijlstaarteenden op water in het IJsselmeer (Jappie Boersma). Te Willemstad bij Appelscha 21 grote barmsijs, 61 kramsvogel en   groepje van 15 geelgors waargenomen (Wilma Ronde). Op Terschelling bij Dellewal twee rouwkwikstaart gezien (Corné Koopmans). Op de A32 bij Reduzum 1 kerkuil dood als verkeerslachtoffer (Ida Bek en Twan Zijlstra). In het Leeuwarderbos 1 ijsvogel gezien (Patrick Agterberg). In Oldeholtpade 1 rode wouw gezien (Ruurd Jelle van der Leij). Bij Skrok te Wommels 800 grutto en 20 kluut (T. de Boer). In het Fochteloerveen bij de uitkijktoren Ravenswoud 1 tjiftjaf gehoord (Marcel Stienstra en Rudy Fopma). Op de A6 bij Lemmer 1kerkuil dood als verkeersslachtoffer (Ida Bek en Twan Zijlstra). Groep van 1000 kievit bij Ezumazijl (Gerard Visser). Op Westerse Veld op Vlieland 1 zwarte rotgans (Joan Bouwknegt).

    Foto © Joan Bouwknegt

    24-02-2024. Elke winter zitten er wel enkele zwarte rotganzen die tussen de groepen overwinterende rotganzen verblijven, hoewel de soort nog steeds als zeldzaam te boek staat. De zwarte rotgans broedt in Oost-Siberië, Alaska en Noordwest Canada en hybridiseert soms met rotgans.

     

    25-02. In polder Rohel bij Buitenpost 1 tjiftjaf gezien en een groepje van 100 grote barmsijs (Marco van der Velde). Op de Makkumer Zuidwaard 1 roodborsttapuit (Joop van Eerbeek). Bij de Blaugerzen te Akmarijp 5000 kievit en 25 veldleeuwerik (Wouter M.G. Vansteelant).  In Heerenveen 1 mandarijneend (Willy). Een groep van 31 ekster op slaapplaats te Burgum (Jeffrey Huizinga). Drie velduil opvliegend bij Vlakte van Oosterbierum (Teddy Step). Te Heerenveen 1 raaf (Bouke Roosma). Groep van 21 grote canadese gans op Grote Wielen bij Leeuwarden (Vincent Douwes). In Kollum verdedigd een grote bonte specht al een tijdje de pindakaaspot bij me in de tuin tegen de spreeuwen die ook willen eten (Corry Berends-de Boer).

    Foto © Corry Berends- de Boer.

    25-12-2024. Grote bonte specht en spreeuw beiden verzot op de pindakaaspot in Kollum.

    26-02. Groep van 45 sijs in Lendevallei in Driessenpolder (Guus van Duin). In Bakkeveen bij De Slotplaats 10 kruisbek en bij de Foarwurkerwei groep van 50 keep (Koert Scholten). In Lemmer 1 witte kwikstaart (Thijs Fijen).  Vier nonnetje op Snitser Mar bij de Mardyk (Dick Pruiksma). Groep van 1000 stormmeeuw bij Bocht van Molkwar (Thijs Fijen). Twee scholekster terug in Joure bij Mac Donalds terrein (Jan de Jong).

     

    27-02. In Lemmer 1 zwarte roodstaart (Hendrik Vonk).  Twee scholekster te Kollum (Joost de Bruijn).

     Opmerking Jan de Jong; mogelijk hetzelfde paar scholeksters die Corry Berend-de Boer ook zag op 16 en 17 februari in haar woonplaats (zie 17 februari).

    Te Kornwerderzand op Afsluitdijk een ransuil dood als verkeersslachtoffer (Jelmer Groen). Aan de noordoever van het Tjeukemeer bij Rohel een vrouw blauwe kiekendief laag over naar west (Jan de Jong). In Leeuwarden in Aldlân – West 1 heggenmus zingend (Jeroen Breidenbach). In de Alde Feanen bij Lytsemar 1 tjiftjaf gezien (Dick Bos). Twee kneu bij Slotplaats te Bakkeveen (Bouke Roosma). In het Bosgebied Appelscha 100 keep (Rommert Cazemier).  Groep van 700 tureluur op Schiermonnikoog op Wad tussen Veerhaven en Jachthaven (Patrick).  Buitendijks te Ferwert > 2000 bonte strandloper (Harm Jan Kievit).

     

    28-02. In Oosterwolde 1 grote gele kwikstaart (Jan Kalsbeek). Bij de kijkhut de Ral te Piaam 1 paar roodborsttapuit, mannetje zingend in wilg (Wiebe Poppe). Te Hoog Duurswoude 2 raaf roepend (Tijn de Boer).  In Venebos bij Wijnjewoude 1 zwarte specht roepend (Jaring Roosma). Bij de Klyndobbe te Feanwâlden 1 kerkuil dood gevonden als prooi (Wiebe Sjoerd van der Veen). In het Oosterschar te Sintjohannesga 1 lepelaar (Bauke Sienema). Groep van 150 zwarte zee-eend bij strand en Noordzeekust op Ameland (Pim Wolf).  Twee bokje in Hempensermeerpolder (Rommert Cazemier). 

     

    29-02. In Leeuwarden/Nijlân een groepje van 13 ringmus aanwezig (J. de Groot). In Kollum 1 witgat (Kees Bode). Bij van Hall Larenstein in Leeuwarden 1 tjiftjaf (Rick de Groot). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 havik man die probeerde 1 man krooneend te slaan (Bauke /Sienema, Heerenveen).

     

    Tot zover de waarnemingen in de tweede helft van februari 2024. Alle medewerkers heel hartelijk bedankt voor meldingen.  Ik stel het bijzonder op prijs U bijdragen over de aankomst van de eerste zangers en de eerste legsels van weidevogels, merels, zanglijsters etc. de komende weken te mogen ontvangen. Het lijkt een vroeg broedseizoen te worden. 

     

     

    Naar aanleiding van de verzonden Nieuwsbrief heb ik nog een vraag aan alle correspondenten. Enkele correspondenten reageerden dat ze de Nieuwsbrief steeds in de spam aantroffen. Mogelijk dat dit bij meer zo is geweest. Hoor graag jullie reactie.

    Voor de duidelijkheid meld ik dat alle Nieuwsbrieven OOK in te zien zijn op mijn Blog;https://blog.seniorennet.be/frieslandnatuurnieuws/

     De laatste Nieuwsbrief vaak enkele dagen later nadat de Nieuwsbrief verzonden is.

      

    Joure, 01 maart 2024

    Jan de Jong

    Vogelkundige Leeuwarder Courant sinds 1977

    Vogelnieuws LC

    Broedvogelonderzoek Fryslân

    Vogelringonderzoeker Boerenzwaluw

    Freelancemedewerker natuur  

    j.d.jonglc@home.nl   Joure

    Tel. 0513- 414788   E.A. Borgerstr.66 8501 NG 

    Ringer403 Vogeltrekstation Wageningen

    03-03-2024, 07:44 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!