Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    06-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 44 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van juli 2023.

     door Jan de Jong

    15-07. Een rode wouw gezien in Gorredijk (Henk Pots). In onze tuin veel meer vlinders dan anders. Zowel in onze groene (weinig tegels) tuin in Feinsum als in onze omgeving. Waarschijnlijk ligt de oorzaak in onze omgeving omdat daar veel bijenlinten zijn georganiseerd.   Bij ons in de tuin in Feinsum een kolibrievlinder die naar nectar zoekt (Hielke de Groot).   

    Foto © Hielke de Groot.

    15-07-2023. Kolibrievlinder hangend boven Flox (Vlambloem) op zoek naar nectar.

    16-07. In de polder van Scharnegoutum 35 regenwulp (J. P. Osinga). Bij de Leeuwarder Tearnzer Wielen 1 reuzenstern jagend (Jeroen Breidenbach). In de Bantpolder in het Lauwersmeer grote groep van 300 visdief (Robert van Tiel). Twee wespendief in Oldeholtpade (Ruurd Jelle van der Leij). Groepje van 11 ringmus in Lendepoolder bij Wolvega (Wolbert Hermus). In Easterskar bij Sintjohannesga 19 lepelaar en 1 purperreiger gezien (Bauke Sienema, Heerenveen). In Haulerbos bij Haulerwijk groep van 50 kruisbek (Antoine van der Heijden).

    17-07. Twee reuzenstern overvliegend bij Piamergeul bij Piaam (Tobias van den Heuvel). Langs A7 bij Beetsterzwaag 34 ooievaar (Pim Julsing). In Oosterschar bij Sintjohannesga 1 koereiger (Teun Veldman). In Leeuwarden 1 ijsvogel (Wil Leurs). Groepje van 5 roodborsttapuit bij de Mokkebank te Laaxum (Lieve Van Beirendonck).  Groepje van 13 sijs overvliegend te Stiens (Lisette Cuperus).

    18-07. Twee ooievaar rustend in het zanddepot aan de RW Joure-Heerenveen bij Oudehaske (Jan de Jong). Gespot in "Reid om 'e Krite" bij vogelkijkhut in Alde Feanen een groep met 7 jonge baardmannetjes. (Carel v.d. Lippe, Drachten). Groep van 20 watersnip in Workumer Buitenwaard (Rommert Cazemier). In de Lendevallei 4 oeverloper (Koos Jager). Op Noordzeestrand op Vlieland 1 rustende drieteenmeeuw (Rob van Beers). In de Alde Feanen /Tusken Sleatten bij Eernewoude 1 visarend (Marten Sikkema en Jan Bijsterbos). Bij de zandwinput te Beetsterzwaag 1 ijsvogel (Sjouke Scholten).  Groep van zeker 60 huiszwaluw te Gaastmeer (Fer-Jan de Vries). Een stadsreus in de tuin in Stiens, had hem hier nog niet eerder gezien (Gerard Mast).

    Foto © Jan Bijsterbosch.

    06-07-2023.  Een stadsreus in tuin te Warns gefotografeerd.

    Bron www.waarneming.nl

    Opmerking; De stadsreus komt op veel plaatsen nog voor in Friesland (verspreiding 2023). De zweefvlieg doet zijn naam eer aan in Friesland, let op de verspreiding in de steden!  Een opvallende, forse, geel-roestrood-zwarte zweefvlieg, die door de goede vliegcapaciteiten overal aangetroffen kan worden.

    19-07. In Heerenveen een groep van 50 gierzwaluw rondcirkelend (Kim Susanne).  Op de Steile Bank bij Oudemirdum 9 reuzenstern (Libbe Zijlstra). In de Schuilenburger Polder 1 heilige ibis gezien (Hessel van der Iest). Bij Boelenslaan 3 bijeneter gezien (Sipke Booi). Groep van 500 boerenzwaluw te Fochteloo gezien (Rudi Huiting).

    20-07. Gezien tussen Ravenswoud en Smilde net over de grens Friesland/Drenthe een grote groep van 48 kraanvogel. Veel jonge vogels ertussen. Even verderop nog twee ouders met jong net voor de grens (Henk Klaver, Boijl). Groep van 280 kievit en 1 zwarte ooievaar bij Fochteloerveen (Albert de Jong). Te Kollum 1 ijsvogel gezien (Joost de Bruijn). Bij de kijkhut de Ral te Piaam 1 grote karekiet gezien (Minie Ackerman).  In het centrum van Heerenveen 1 zwarte roodstaart (Martine Huisman). In Hemrikkerveld bij Beetsterzwaag 1 grote gele kwikstaart (Willem Bosma). Vanmorgen een miskleur scholekster op de zeedijk tussen Zwarte Haan en Kwelder Westhoek (Albert Stellingwerf, Menaldum).

    Foto © Albert Stellingwerf

    20-07-2023. Een scholekster met een kleurmutatie (“Brown”) valt op tussen soortgenoten.

    21-07. Groepje van 45 gierzwaluw in Drachten/De Wiken (van der Wal). Groep van 350 scholekster bij Zwarte Haan aan de kust (Laurenske Sierkstra). Een heilige ibis op de Workumerbinnenwaard (Tjerk Kunst). Vandaag met anderen drie witborsteenden (ook wel Spreeuwekopeenden genoemd) in Easterskar bij Sintjohannesga. Had ze niet eerder gezien daar. De eenden werden gefokt, geselecteerd op de witte ronde borstvlek. Dit om te voorkomen dat een jager anders de kans liep de eenden van zijn buurman van het leven te beroven (Henk Nipperus, Joure).

    Opmerking; Dit zijn ontsnapte siereenden. Ze werden vroeger in Noord-Holland veel gekweekt. De soort heef opvallend lange snavel, vrouwtjes hebben een lange naar beneden gebogen snavel.

    22-07. Op de Workumerwaard 10 reuzenstern en 1 visarend (Tobias van den Heuvel). Te Ravenswoud 2 zwarte ooievaar (Michiel Winter). Bij Zurich/viaduct bij Afsluitdijk 2 nachtegaal geringd voor onderzoek (VRS Franeker). In het Easterskar te Sintjohannesga 44 lepelaar rustend (Bauke Sienema, Heerenveen). Aan het Tjeukemeer bij Rohel een roerdomp overvliegend naar oost (VRS Rohel Tjeukemeer).

    23-07. Groepje van 10 ringmus voedsel zoekend in Kloosterpolder bij Ried (Bert Jonkhans).   In de Houtwiel bij De Falom groep van 40 witte kwikstaart en 3 gele kwikstaart (Wiebe Sjoerd van der Veen). Drie smient in Easterskar bij Sintjohannesga (Johannes en /Gea Koster). Groep van zeker 100 kemphaan in Hemmemapolder bij Berlikum (Hans Groot). Bij Ravenswoud een zwarte ooievaar nog steeds aanwezig (Vincent Douwes).  Op de rijksweg A6 door het Tjeukemeer 1 kerkuil dood als verkeersslachtoffer (Pim Julsing).

    Opmerking; Met de donkerder wordende dagen sneuvelen er weer meer kerkuilen in het verkeer. Veel jonge kerkuilen zwerven al vrij kort na het vliegvlugge stadium uit en gaan op zoek naar voedsel (veldmuizen) en een eigen plekje.

    24-07. In de Blaugraslanden bij Akmarijp 1 purperreiger, 6 veldleeuwerik en 2 bruine kiekendief gezien (Lykele Zwanenburg, Dronten).  Bij Nicole Schalkx in Rottum broeden 7 paar boerenzwaluw in paardenstal. Diverse oude vogels gevangen en 2 nestjes met jongen geringd. Een van de gevangen vogels (een vrouwtje) droeg een pootring. Het bleek dat ik de vogel zelf als nestjong op 27 juli 2020 in de Tijnje bij Harriet Nieuwland (ook in paardenbox!) geringd had (Jan de Jong).

    Opmerking; Veel vrouwtjes boerenzwaluw die als nestjong geboren zijn in een stal keren zelden naar hun eigen geboortestal terug. Dit is om inteelt te voorkomen. Als ze eenmaal na terugkeer uit het overwintergebied in Afrika terugkeren zoeken ze een eigen plek in de ruime omgeving. Als ze daar eenmaal met succes gebroed hebben is de kans groot dat ze er elk jaar terugkeren. Jonge mannetjes komen wel vaker in hun eigen geboorteschuur terug, doch ook daar is een flink deel dat in de omgeving een andere plek zoekt.

    25-07. Bij het gebied De Gruyts nabij Kollumerpomp zag ik vandaag een groep van 140 kemphaan rondscharrelen. Hoofdzakelijk mannetjes, wel langzamerhand de kraag aan het verliezen (Sies Krap, Kollum). Op Ameland 1 zwarthalszwaan bij Hollumerbos gezien (Elize).  Groep van 7000 kanoet aan Wadkant bij Westhoek (Wouter van der Ham en Karel Tjoelker). Groep van 50 slobeend in Alde Feanen (Marten Sikkema). Ten W van Lemmer aan IJsselmeer in Polder Nieuw Grasfennen aan de Sondelerdyk een groep van 1500 knobbelzwaan (Fer-Jan de Vries), Een boomvalk overvliegend te Grou (Jos Welbedacht).   Op Terschelling/’t Sehaal groep van 80 steenloper en 200 tureluur (Thijs Glastra).  In Fogelsanghstate 2 ijsvogel en 2 raaf roepend (Kees Bode). Een rode wouw overvliegend te Nijbeets (Foekje van der Meulen).  Op Delleboersterheide 3 kramsvogel (Pieter van de Kooij).

    Foto © Jesse Sinnema. (Foto 31-10-2022 Schiermonnikoog)

    31-10-2022. De kramsvogel wordt niet zo vaak meer in het binnenland van Friesland gezien in de juni en juli maand. Broedgevallen in ons land zijn zeldzaam (10 a 25 paar SOVON  Vogelatlas).

    26-07. Bij de Hommerts-Jutrijp groep van 44 grote zilverreiger voedsel (muizen) zoekend op grasland tussen de Krimwei en de hoofdweg (Jan de Jong). In Stavoren 1 Chileense smient (J.S. Leeboom). Ter hoogte van Cornwerd 125 krooneend langs Afsluitdijk (Thomas van Es). In Van Oordt’s Mersken/Bouwespolder 1 kwartel roepend (Wender Bil). Bij Molkwerum 1 reuzenstern overvliegend (Hessel van der Iest). Te Oudeschoot 1 ijsvogel (Marc Bleijerveld). In het Leeuwarderbos 1 wielewaal (T. Brontsema).  In het Rijsterbos 1 goudhaan gezien (Theo de Vries).

    27-07. Twee man smient en groep van 35 rustende lepelaar in Oosterschar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema). In Lemmer 1 ijsvogel (Rommert Cazemier). Op Terschelling/West Terschelling 8 kruisbek gezien (Daan van der Elsken). Aan Griene Dyk bij Sneekermeer 8 regenwulp en 5 watersnip (Dick Pruiksma). Bij Berlikum 1 gele kwikstaart aan het voedsel zoeken (Raymond van der Ham).  

    28-07. Het is met de vlinders in mijn tuin in Oosterwolde slecht gesteld in vergelijking met andere jaren. Vandaag toevallig een wat zonnige dag en heb ik wat bijgehouden in voor en achtertuin.1 Bont zandoogje, 2 Blauwtjes, 1 Dagpauwoog, 1 Oranje zandoogje, 1 Klein witje, 2 Citroenvlinders en 1 Kolibrievlinder.  Het Oranjezandoogje is wel bijzonder, want die heb ik nog nooit in mijn tuin gezien. Als ik naar de berichten van de komende week kijk met al die regen......slecht voor de vlinders (Nel van Charante). Op de Workumerwaard 1 Indische gans (Patrick Agterberg en Rudi Fopma). Groep van 16 nijlgans overvliegend boven Burgum (Jeffrey Huizenga). In Polder van Ternaard 1 kwartel roepend (Ria Pekelsma).  Groep van 40 gierzwaluw te Feanwâldsterwal (Jo Scheepers). Op De Fleuzen bij Elahuizen 1000 grauwe gans (Fer- Jan de Vries). Groep van 170 bontbekplevier te Ferwert Buitendijks (Jaap Colijn en Corstiaan van Beeke). In Lauwersmeer/Zoutkamperplaat 1 visarend (Anne van der Wal).

    Foto © Jan Meijerink (archief Jan de Jong)

    De visarend neemt steeds meer toe in ons waterrijke landje. In 2016 1e broedgeval in De Biesbosch, in 2022 telde ons land al 5 broedparen. Wanneer komt 1e broedgeval in Friesland?

    29-07. Aan de noordoever van Tjeukemeer 2 eerste jaars gele kwikstaart gevangen en geringd (VRS Rohel Tjeukemeer). In Polder Geele strand bij Workum 4 Indische gans (Jan Bijlsma). Bij de Bocht van Molkwar 8 casarca (Hessel van der Iest). In het Lauwersmeer/Ezumakeeg 1 smient (Erik Wouda). In Hemrik 1 kwartel roepend (Christiaan de Vries). Zestig lepelaar in Oosterschar bij Sintjohannesga (Johannes en Gea Koster). Vier witgat in Bokkumermar bij Akkrum (Naut van der Mei). Groep van 15 kruisbek overvliegend te Feanwâlden (Arno Niehof). 

    30-07. Wij hebben een nest ransuil met zeker twee, mogelijk drie jongen, inmiddels takkelingen. In de ruim 28 jaar in Friens nog niet eerder op ons erf gehad. Het boerenzwaluw paar bracht vier jongen eerste leg. Vreemd genoeg lijkt er geen tweede leg te zijn; een boerenzwaluw overnacht nog steeds binnen op vaste plek, partner zien we niet meer. Mussenkastjes weer volop in gebruik, tientallen jongen waargenomen op voederplaats. Ook weer een merel paar na zeker een jaar van afwezigheid (Sybe van der Meulen). Groep van 50 boerenzwaluw voedsel zoekend bij Appelscha/Willemstad (Rudi Huiting). Groep van 5000 spreeuw op de slaapplaats in De Houtwiel bij De Falom (Wiebe Sjoerd van der Veen). In Oosterschar 1 purperreiger en groep van 62 lepelaar (Bauke Sienema, Heerenveen). Aan het strand en Noordzeekust ter hoogte van Ballum op Ameland 100 zwarte zee-eend (Jan Bisschop). In Polder de Koning/Westhoek 2 (geringde/ontsnapte?) sneeuwgans overvliegend (Frans Inia). Bij Kornwerderzand en langs Afsluitdijk 4 en 7 zwarte zwaan (Erik Wouda).  In het Wilhelminapark te Sneek 1 Chileense smient (Jappie van der Pol). 

    Foto © Jappie van der Pol

    30-07-2023. De Chileense smient duikt steeds vaker op in het Friese landschap (Sneek, Stavoren/Heerenveen/Eastermar/Lauwersmeer/Oosterschar Sintjohannesga, etc).

    31-07. Er zijn twee van de vijf boerenzwaluwen uitgevlogen bij ons in Pietersbierum. Er lagen 3 dood in de stal, bij het nest. Het was niet te warm, op dat moment. Er zijn nu weer eieren uitgekomen, de tweede leg. (Klaske Smidts).

    Opmerking; Op veel plaatsen hebben de boerenzwaluwen nu nog vervolglegsels. Jammer dat door de regen van de afgelopen weken de oude vogels van het legsel in Pietersbierum te weinig insecten konden vinden voor hun jongen. Hoor graag hoe het elders was. Mijn ringonderzoek naar de boerenzwaluw heeft dit jaar tot nog toe al bijna 1000 geringde boerenzwaluen in stallen en schuren opgeleverd!  Ook zijn er vele van voorgaande jaren teruggevangen. 

    Mocht U een dode boerenzwaluw in U stal of schuur vinden controleer hem dan even of de vogel ook een ring draagt. De laatste dagen kwamen er meer meldingen binnen van gevonden boerenzwaluwen, zelfs een met Franse pootring, vinder zond de melding op. Binnenkort meer nieuws hierover!


    Groep van 100 bergeend bij Hoek van de Bant (Joey Braat). In Fochteloerveen 1 paapje (Rene Trommel). Bij Oldeholtpade 1 paar met 4 juveniel roodborsttapuit (J.de Groot). Te Bakkeveen 1 raaf (Koert Scholten). Twee grauwe franjepoot in Lauwersmeer/Ezumakeeg (Aron Jansen/Joey Braat). Te Appelscha aan de Vaart 1 gekraagde roodstaart (Ria Hoekstra).  In de Weperpolder 1 volwassen grauwe klauwier (Hetty Borger).  Acht grote stern bij de Peazemerlannen (Klaas van der Ploeg).

    Tot zover deze Nieuwsbrief 44. Allen dank voor de meldingen en fotos die ik mocht ontvangen.

    NIEUWSBRIEVEN WAT LATER;

    Van augustus 2023 tot september 2023 kunnen de Nieuwsbrieven wat onregelmatiger verschijnen, dat heeft te maken met vakanties. Het Vogelnieuws in de Leeuwarder Courant blijft onveranderd doorgaan en ik ontvang dan ook graag de nieuwtjes uit de natuur van U allen om deze zo goed mogelijk te registeren en onder de aandacht van een groter publiek te brengen.

    Jan de Jong (73); Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant (1977- heden).

    Meldingen voor de Nieuwsbrief 45graag vóór 16 augustus 2023inzenden met vermelding van naam en adresgegevens.

    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn (helaas) ook opgenomen. Het aanbod was groot.

    3 augustus 2023.

    Jan de Jong, Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.

     

     

    06-08-2023, 15:07 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!