Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    01-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 32 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van januari 2023.

     

    15-01. Vijf velduil bij Ferwert (Patrick Agterberg). In Drachten groepje van 30 sijs (Rommert Cazemier). In Surhuizum 20 putter (Wieger Poelstra). Groep van 45 grote canadese gans bij Goattum (Arjan de Melker). Bij Kornwerderzand 1 ijseend (Andries Zijlstra e.a.). Bij Weper groepje van 27 wilde zwaan (Henri Zomer).   In de Akmarijpsterpolder 1 kleinste canadese gans (Sietse Bernardus, Joure). In Stavoren 1 sperwer postend bij de volière (Ad Jacobs).

    16-01. Groep van 42 sneeuwgors bij Peazemerlannen (Martin Kool).Nu de inrichting Ezumakeeg west in het Lauwersmeer klaar is, hebben ook na de regen van de laatste dagen het gebied gevonden. Op een groot gedeelte van het gebied is nu een nieuwe plasdrassituatie ontstaan met als gevolg heel veel foeragerende en rustende vogels. Een topper daarbij was vorige week vrijdag (13 januari) toen er ongeveer 20.000 kieviten werden geteld (Sies Krap, Kollum).

    Foto © Sies Krap, Kollum.

    16-01-2023. Bij Ezumakeeg komen naast het rustgebied er ook vele zilverreigers, diverse eenden soorten, ganzen en uiteraard daaropvolgend roofvogels naar het nieuwe plasdras gebied om te proberen er hun kostje te vinden.

    17-01. In Sint Nicolaasga 2 putter zaad etend van uitgebloeide bloemen (Paul Dirksen). Vijf nonnetjes bij Gaast, hiervan 3 man (Jappie van der Meer). Groep van 50 keep bij Katlijk (Wouter Sierdsma).  Drie boomklever in Rijsterbos (Theo de Vries). Groepje van 9 witte kwikstaart in Fochteloo (Paul van Eik). Groep van 100 wintertaling bij Ketlikerskar (Tom Jager). Bij Lankum in Franeker groepje van 20 koperwiek (Peter Post). Deze winter bij de volkstuinen in Het Meer in Heerenveen door buurvrouw Anneke de Vries 10 waterhoen gezien (Koen de Jong).  In Stiens een groene specht roepend (Gerard Mast).

    18-01. Een man zwartkop te Burdaard (Teun de Vries). 3 roodhalsgans op Workumerveld (Lieneke van Tilburg).  In Joure vloog 1 houtsnip met een harde knal tegen de vensterruiten (Jos Steeman). In de Veenpolder te Delfstrahuizen 2 zwarte zwaan (Jan de Wit). In zandwinput bij Beetsterzwaag 7 bergeend (Willem Bosma). In polder de Zwettepoel bij Snikzwaag 5 velduil (Be Schilder). In het Lauwersmeer 2 raaf (Jacob Bosma). In de Kollumerwaard in Lauwersmeer een grote groep van 1000 holenduiven (Jacob Bosma).

    19-01. Groep van 25 kraanvogel in Appelscha bij Nieuwe Vaart (Ria Hoekstra). Groepje van 9 staartmees in Kollum(Kees Bode). Een roepende bosuil in Bakkeveen (Koert Scholten). In Leeuwarden 1 vrouwtje zwartkop. Op een slaapplaats bij Berltsum (Berlikum) een groep van 83 kleine zwaan (Gerard Westerhuis). Groep van 350 wulp bij Herbaijum (Klaas Plat, Franeker).  In Overtuin te Oranjewoud groepje van 12 houtduif (Jorrit Zondervan). In Drents Friese Wold bij Hildenberg 1 klapekster gezien (Mike Jeffrey). In Stiens 1 groene specht roepend (Gerard Mast). In de omgeving van Opeinde bij Nijtap 1 groep van 4000 kauw overvliegend (J. Dolstra). In Lippenhuizen op de Liphústerheide 1 raaf gezien (R. Riemersma).

    Foto © Jan de Jong

    Waarnemingen in Friesland van de raaf in de maand januari 2023 (www.waarneming.nl stand t/m 23-1-2023). De raaf is al lange tijd geen zeldzaamheid meer in Friesland. Na 2000 komt de soort steeds meer voor, ook in de zomermaanden en wordt hij tijdens broedvogelinventarisaties (in 2013-2015/SOVON) met name in het oosten van Friesland als broedvogel aangetroffen.

    20-01. In Leeuwarden 1 mannetje zwartkop bij de pindakaas pot (Bert. K.). Aan de Mardyk bij Sneekermeer 1 dwerggans (Dick Pruiksma).  Groep van 54 wilde zwaan in Haulerpolder (Dick Haaijema). In Oosterschar bij Sintjohannesga 2 bergeend (Bauke Sienema/Simon Sprienstra). Groep van 2000 smient in Plasjes N31 bij Harlingen (Richard Hoogstraaten). Op de Vliehors op Vlieland 1 grote jager, niet fit (Carl Zuhorn).

    21-01.  Bij Harlingen groep van 200 rotgans (Hans de Waard). Bij De Band te Oudega 1 keizergans tussen een groep brandganzen (Bert Zijlstra). Bij Jelsum 4 zwarte zwaan (Donald Wolters). Groepje van 10 waterhoen bij Westeinde in Leeuwarden (A. Th. van Dijken). Bij het Oudemirdumerklif groep van 150 fuut (Dirk Jan van Unen). Groepje van 8 staartmees bij sportpark Drachtster Boys te Drachten (Rommert Cazemier). In Heerenveen een bonte kraai gezien (Teun Veldman).

    Foto © Teun Veldman

    21-10-2023. De bonte kraai is in Midden-Friesland zeldzaam geworden in de winter.

    22-01. Bij Goingarijp 1 roodhalsgans (Wouter M.G. Vansteelant). Bij de Brekken bij Oudega 3500 smient en bij de Ringwiel& De Hop bij Gaastmeer 2000 smient (Vincent Douwes). Groep van 1000 kuifeend bij Mokkebank te Laaxum (Gert). Groep van 590 wulp in Ternaarder polder (Jannes Heusinkveld). In de Alde Feanen 1 kleine bonte specht (Pieter Reitsma, Leeuwarden). Groepje van 7 wulp in Blaugerzen te Akmarijp, vogels waren zich druk aan het poetsen (Lykele Zwanenburg, Dronten).  Groep van 4 koereiger bij Gaastmeer (Daan Plantinga). Bij ons in Slappeterp een waterral samen met een waterhoen naar voedsel zoekend aan slootkant (Geertje de Vries). Groepje van 20 veldleeuwerik bij Feinsum (Gerard Mast). Op de Afsluitdijk bij hmp.826 bij Breezanddijk 1 kerkuil dood gevonden als verkeersslachtoffer (Sven Prins).

     

    Vooral in het najaar tijdens het uitzwermen van de jonge kerkuilen, die gaan op zoek naar een eigen plek sneuvelen er nogal veel in het verkeer bij het zwerven en voedsel zoeken. Ook worden ze nogal eens dood gevonden op hooizolders. Zo meldde Jappie van der Meer me dat er op 24 12-2022 in Menaldum een kerkuil dood werd gevonden op een hooizolder. In het najaar, vaak wat guur en koud weer, sluit men vaak dakramen en luiken, ligboxen, schuren, kerken en bijgebouwen af om de kou tegen te houden. Het is dan een goede zaak om ook even te controleren of er kerkuilen aanwezig zijn. De aanwezigheid van braakballen zijn vaak een goed kenmerk dat er een uil aanwezig is. Soms sluit de kerkuil zichzelf ook op door een kleine opening naar binnen te vliegen. Dit overkwam twee kerkuilen op 11 februari 2021 in de kerktoren in Nijemirdum. Piet Rienstra ontdekte de dode uilen tijdens een controle op zolder. Beide vogels kwamen uit de omgeving en waren in juni 2019 als nestjong geringd. 

     

    Foto © Paul van Eik.

    De kerkuil wordt helaas vaak gemeld als verkeersslachtoffer. In de loop der jaren heb ik er enkele honderden slachtoffers binnengekregen uit de provincie.

    23-01. In Leeuwarden 1 man zwartkop (G. van Minnen). In het Hemrikkerveld bij Beetsterzwaag 1 grote lijster (Willem Bosma). In de Tzummarumer Miedpolder 108 kleine zwaan (90 adult en 18 2e jaars), 16 wilde zwaan en 6 knobbelzwaan (Gerard Westerhuis). Vanmorgen de eerste koolmees weer op de voertafel hier in Heeg, wat een ellende heeft oud en nieuw, met zijn vuurwerk/knallen veroorzaakt, weken letterlijk geen vogel meer gezien, 3 weken lang. Het voer bleef onaangeroerd, zijn nu weer druk bezig. Zijn op meer plaatsen van deze verstoringen geweest? (Feyte Terpstra). Zeven wulp voedsel zoekend in Blaugraslanden bij Akmarijp (Lykele Zwanenburg, Dronten). In Engelum bij Ingelumerfeart 1 ijsvogel (Ita Spoelman).

    24-01. Bij de Jachthaven op Schiermonnikoog 1000 pijlstaart aan het voedsel zoeken (Cor de Vaan). Bij de Zwagermieden groep van 100 krakeend (Wiebe Sjoerd van der Veen). Groep van 850 wulp achter de polderdijk bij Zurich (E.B.). In de Heemtuin Wirdumervaart te Leeuwarden 1 houtsnip opvliegend (Wannes Lely). Te Fogelsanghstate in Veenklooster 1 middelste bonte specht (Kees Bode). In De Drait te Drachten 1 groene specht (Rommert Cazemier). Groepje van 25 kleine barmsijs in Alde Feanen bij Lytsemar (Koert Scholten).  In Oldeouwer 1 mannetje grote bonte specht bij de pindakaaspot (Fokke Stastra).

    Foto © Fokke Stastra.

    24-01-2023. Grote bonte specht snoept graag van de pindakaas pot, let op de rode vlek in de nek (mannetje).

    25-01. Groep van 56 wilde zwaan in Haulerpolder (S. Wening). Op Sneekermeer 400 slobeend en 300 wintertaling (Dick Pruiksma). Te Bolsward groepje van 12 waterhoen (E.B.). In Wolvega een ijsvogel (Alexander van der Sluis). Groep van 150 strandleeuwerik in Ternaarderpolder (Dick de Groot). Bij Hollumerbos op Ameland 1 Carolina eend en een mandarijneend (Reinia van Loo). Groep van 650 meerkoet op Sneekermeer bij Mardyk (Dick Pruiksma). Te Beetsterzwaag 1 zwarte specht (Jaap Westra). Bij De Poasen 1 zanglijster (Willem Bosma). In Heerenveen Noord 1 appelvink (Wieteke van den Berg).

    26-01. In het park Heremastate te Joure 1 ijsvogel en aan de Vegelinsweg 1 vrouw grote zaagbek (Tonny de Jong). Bij Minnertsga groep van 33 nijlgans (Doevendans). In zandwinput Beetsterzwaag 100 smient (Willem Bosma).  Bij Veerdam Holwerd 35 holenduif (Klaas Pietersma). Groep van 1500 goudplevier en 1 havik in Blaugerzen bij Akmarijp ((Wouter M.G. Vansteelant).  Bij Sneekermeer /Mardyk 1 geelpootmeeuw (Jelmer Luyckx). Bij Van Oordt’s Mersken /Bouwespolder 1 ijsvogel (Sjouke Scholten). In Franeker/ ’t War 1 roepende groene specht (Dick Kooistra). Twee roodborsttapuit bij De Houtwiel te Feanwâlden (Wiebe Sjoerd van der Veen).  Groep van 100 kramsvogel bij Garijp/Sigerswâld (Jelmer Luyckx).  Bij Groot Vijversburg in Tietjerk 6 grote bonte specht (Koos Klijnsma). 

    27-01. Aan de Reling in Joure 1 zanglijster zingend (Tonny de Jong). Groepje van 5 appelvink op de voedertafel in Oosterwolde (Nel van Charante).

    Foto © Nel van Charante.

    27-01-2023. Drie van de vijf appelvinken “smikkelen” van het voedsel op de voedertafel in Oosterwolde.

     In de Falomsterleijen 1 sneeuwgans (Rick de Groot).  Groep van 40 bontbekplevier en 1 geelpootmeeuw bij Haven in Harlingen (Marcel Stienstra, Rudy Fopma, Patrick Agterberg).  Bij de Klyndobbe bij Feanwâlden 10 blauwe kiekendief op slaapplek (Wiebe Sjoerd van der Veen). In de Potmarge te Leeuwarden 1ijsvogel (Marit van der Velde).  Groep van 12 ekster te Minnertsga (Doevendans). Bij t’ War in Franeker 1 zanglijster (Peter Post).

    28-01. Twee zanglijster bij tuintelling te Berltsum/Berlikum en een ijsvogel bij Butenpolle (Ita Spoelman). Bij de Belvedère in Heerenveen 1 man mandarijneend (Stefan de Vries). In de Skillaerderpolder bij Mantgum groep van 80 turkse tortel en 6 ringmus (Jeroen Breidenbach). Bij Ezumakeeg in Lauwersmeer 1000 stormmeeuw (Maaike Werner). Groepje van 29 groenling bij Strand Stenen Man bij Harlingen (Jelle Postma). Twee raaf in de Litspolder bij Mieden bij kadaver van ree (Jeroen Breidenbach).

    29-01. In Rottige Meente 36 grote canadese gans (Marco Hasselaar). Langs de Afsluitdijk aan de IJsselmeerzijde (hoek bij Cornwerd) in totaal 500 tafeleend (Libbe Zijlstra). In Bolsward 19 waterhoen. Bij Harlingen grote groep van 2400 scholekster (Joop Scheijbeler). In de Ferwerderkloosterpolder bij Ferwert 2 raaf (Henk Hiemstra). Groepje van 10 staartmees te Beetsterzwaag (Willem Bosma).  

    30-01. Groepje van 5 a 7 ransuil aan de Omkromte in Joure (Tonny de Jong/Wiebe Lageveen). Groepje van 15 grote zilverreiger bij Mokkebank (Hessel van der Iest). In de Blaugerzen bij Akmarijp 300 kievit (Koos Jager). In het Buitengebied bij Feanwâlden 20 nijlgans (Wiebe Sjoerd van der Veen). Bij Leeuwarden Blitseard al 6 scholekster (Donald Wolters).

    31-01. Bij de Jorwertervaart een groepje van 6 scholekster (Rommert Cazemier).  Bij mij in de tuin in Hijum scharrelt sinds 3 weken een zwartkop mannetje in de tuin die vooral bij de pindakaaspot zit! (Hans Horstmann). Op de strekdam in het Tjeukemeer bij Echtenerbrug al 7 scholekster terug (Jan de Vlas).

    Foto © Jan de Vlas

    31-1-2023. Scholekster keren in zachte winters steeds vroeger terug naar het binnenland van Friesland.

    Tot zover het Vogelnieuws van de tweede helft van januari 2023. Het was weer een heel werk deze waarnemingen te selecteren. Voor de komende Nieuwsbrieven worden mijn verslagen niet meer per waarnemings dag weergegeven. Het aanbod van meldingen is erg groot en het vergt heel veel van mijn tijd om alle data te vullen.Het nieuws stopt echter niet!

    Vanaf maart begint het veldonderzoekswerk (VRS Rohel Tjeukemeer) ook weer en dit jaar wil ik persoonlijk meer aandacht schenken aan het boerenzwaluw onderzoek in de provincie Friesland. Met name de aankomst van de boerenzwaluwen dit jaar op de broedplek vergt veel aandacht en het onderzoek aan de volwassen vogels (RAS project) zal in 2023 meer aandacht vergen. Broedplekken met meer dan 15-20 broedparen boerenzwaluw zijn het melden waard om ze te volgen.

    In de februari maand staat de aankomst van de 4 weidevogels op hun broedlokaties centraal. Graag houd ik me dan ook aanbevolen voor meldingen van de aankomst van scholekster, grutto, kievit en tureluur in ihet binnenland van Friesland. Maar ook (als ze er nog zijn) de veldleeuwerik, graspieper, watersnip en de kemphaan. Daarnaast in de maand maart letten we op de eerste vroege eierenvan kievit, grutto en scholekster en andere soorten.

    Er zijn er zelfs soorten die in februari al eieren kunnen hebben (o.a. turkse tortel). Houd ons op de hoogte van Uw bijzondere ervaringen en meldingen uit de natuur.

     

    Meldingen voor de Nieuwsbrief 33 graag vóór 16 februari 2023 inzenden met vermelding van naam en adres.

    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn (helaas) ook opgenomen.

     

    01 februari 2023.

    Jan de Jong, Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.  

     

    01-02-2023, 08:31 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!