Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    03-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 48 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 48. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

     Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van september 2023.

    16-09. Vandaag 12 staartmees hier in onze tuin in Britsum. Vlogen in groep van boom naar boom (Deelstra, Britsum). De boerenzwaluwen zijn nu definitief vertrokken uit onze stal in Noardburgum (Jan van der Veen). In Fochteloo 1 ijsvogel (Anke Ebbens). Op Noorderleech 3 velduil (Huib Versloot). Groep van 69 grote canadese gans bij Oer de Wiel te Feanwâlden (Sibbele de Jong). Zes smient in Easterskar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema). Bij Ezumakeeg in het Lauwersmeer 1 sperwergrasmus (Dennis Liewes).  Groep van 50 gele kwikstaart bij Laaxum (Dio Hornman).  In de Rottige Meenthe 1 zwarte ooievaar (Peter Bezembinder).  Bij de Waddenzeedijk op Schiermonnikoog 120 smient (Barry Woudenberg). Tien ringmus in het Easterskar bij Sintjohannesga (Martine Huisman). Bij de Westerplas op Schiermonnikoog 24 kleine zilverreiger (Steve Geelhoed). Nog een ringvangst van snor aan het Burgumermar (VRS Burgumermar/Eastermar). Bij ons in It Heidenschap nog 6 boerenzwaluw rustend op de balken in schuur (Gerdy Westendorp). Op de Kooiwaard bij Piaam 1 grote gele kwikstaart (Libbe Zijlstra).

    Foto © Hans Verhoeven (uit archief).

    23-04-2011.De grote gele kwikstaart duikt steeds vaker op in het Friese landschap.

    17-09. Op Breezanddijk aan de IJsselmeerzijde 1 bladkoning (Sietse Bernardus, Joure). In Oosterwolde 1 grote gele kwikstaart (Jan Kalsbeek). In Aekinga bij Appelscha 5 grote lijster (Jeroen van der Zwan). Groep van 20 baardman bij Ezumakeeg in het Lauwersmeer (Chris Beart). Bij de Vortex op Schiermonnikoog 1 roodmus (Patrick Snoeken). Groepje van 56 reuzenstern op Workumerwaard (Alexander Vesters/Henk Sierdsma). Groep van 17 koereiger in Polder Kooihuizen bij Makkum (Sietse Bernardus, Joure).  Onze laatste boerenzwaluwen in Britswert zijn vandaag vertrokken (Kees en Afke Hoogland, Britswert).

    18-09. Drie zwarte zwaan in de Twijzelermieden (Jacob Hanenburg). In de Vuurtorenvallei op Schiermonnikoog nog een gierzwaluw (Bas Koster).  Vandaag voor het eerst hier in Holwert geen boerenzwaluwen meer in de schuur. Allemaal vertrokken dus. Volgens mij is het hier bij ons een goed zwaluwenjaar geweest. Het riet dekken van twee zijden van de boerderij heeft geen negatieve invloed gehad op het aantal broedparen (Jan Idsardi, Holwert). Op de Engelsmanplaat in Waddenzee 1 smelleken en 1 grote karekiet (Bart Romijn).

    Foto © Wietse de Vries, Sneek.

    14-09-2023. De smelleken jaagt graag van een lage uitkijkpost in het landschap.

    19-09. In de Wide Mar bij Stiens groep van 21 slobeend en 71 (!) zwarte ruiter (Koos Klijnstra).Groep van 30 grote zilverreigers in de Veenpolder in De Deelen (Michiel van Ettinger).Zes paapje in Fochteloerveen (Andre Bloem). In Workum een ijsvogel gezien (Harry de Vries). Groep van 7 indische gans bij de Bocht van Molkwar (Theo Hattink). In het Pettebosk bij Earnewâld 1 smelleken (Hetty Borger). In de Eeltjemeer bij Rinsumageest een groep van 22 witte kwikstaart. Ook bij Tuskenmarren bij Rinsumageest een groep van 18 witte kwikstaart (Dio Hornman). Groep van 10 staartmees in het Fochteloerveen (Kick Heeregrave). In de Mieden bij Engwierum 100 putter en een honderdtal kneu gezien (Kees Bode). In de Slotmolenpolder bij Sint Nicolaasga 1 grote gele kwikstaart (Rommert Cazemier).   Twee grote zilverreiger in de buurt van Snakkerburen in Leeuwarden (Thomas Bakker). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 witwangstern (Sjoerd Kooistra).

    Foto © Sjoerd Kooistra.

    19-09-2023. De witwangstern wordt de laatste jaren steeds vaker in ons land waargenomen.

    20-09. Bij de Mokkebank vloog een groep spreeuwen met een wit exemplaar er tussen (Ype en Tryntsje Albada, Warns). De boerenzwaluwen zijn bij ons vandaag vertrokken in Hitzum. Totaal 8 nesten, vorig jaar 4 dus een vruchtbaar jaar. Wel kleinere nesten, telkens 3 of 4 (Joki Bakkers, Hitzum). Bij Kippenburg /Oudemirdum 1 grote gele kwikstaart (Durk Jelle). Twee ijsvogel te Heerenveen/De Kavels (Naut van der Mei).  Op Vlieland in 3de  Kroonspolder 1 bokje overvliegend (Carl Zuhorn/Hielke Boomsma). Twee casarca in het Oosterschar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema). Op het Noordzeestrand van Ameland 75 drieteenstrandloper (Frank Meeuwissen).  Groep van 400 kievit aan de Kraenlânswei bij De Veenhoop (Laurens Dam).  Op Schiermonnikoog /Klooster 1 bladkoning en op het Noorderstrand 2 smelleken (Bas Koster). Zeker 200 kneu op strand aan de Noordzeekust bij Ballum op Ameland (Tobias Mende). Bij Feanwâlden/Oer de Wiel groepje van 25 graspieper die opgejaagd werd door een vrouwtje bruine kiekendief. Ook bij de Bouwepet een 20-tal graspieper en zeker 30 witte kwikstaart (Wiebe Sjoerd van der Veen). Bij Midsland Noord op Terschelling 2 kramsvogel (Louis H. Zandbergen).

    21-09.  Bij De Greiden te Heerenveen 1 grote gele kwikstaart waargenomen (Jaap Westra). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 koekoek (Bauke Sienema, Heerenveen). Op Vlieland in de 3de Kroonspolder 1 grote gele kwikstaart (Carl Zuhorn).  Bij de Grutte Wielen bij Tytsjerk 2 reuzenstern (Henk Hiemstra). In Oudeschoot 1 wespendief (Marc Bleijerveld).  Twee velduil jagend bij Deeklân en Lange Warren bij Jutrijp (Tessa van Vreeswijk). Op het Hemrikkerveld bij Beetsterzwaag 3 kuifmees (Willem Bosma). In Huizum -oost te Leeuwarden 1 ijsvogel (Jelmer Groen).  Op Vlieland bij Oost-Vlieland 1 ortolaan gezien (Laurens Steijn).

    Foto © Laurens Steijn.

    21-09-2023. Waarnemingen van de ortolaan worden steeds zeldzamer in ons land.

    22-09. In Leeuwarden in binnen stadstuin 1 jong mannetje sperwer rustend op bouwsteiger (Coby van der Meer). Op de Workumerwaard waargenomen 1150 wulp, 36 lepelaar en 15 tapuiten (Andries Blom, Workum). In Ballum op Ameland nog een kolibrievlinder in de tuin (Janke Nobel). Groep van 50 witte kwikstaart bij Veerdam Holwert (Justin Jansen).  In de haven van Harlingen 1 grote gele kwikstaart (Wim Nap). Groepje van 8 roodborsttapuit in de Houtwiel bij de Falom, waarschijnlijk 2 paartjes met vliegvlugge jongen (Wiebe Sjoerd van der Veen). Op Vlieland in Bomenland 1 fluiter (Rommert Cazemier). Nog een zwarte roodstaart in Harlingen (Reinoud Vermoolen). In Heeg 1 ijsvogel (Bert Zijlstra).  Groepje van 13 watersnip in het Oosterschar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema). Vandaag zijn de boerenzwaluwen uit de stal in Dedgum allen vertrokken naar het zuiden (Ton Westendorp).

    23-09. Op Vlieland bij Posthuiswad 1 dwerggors (Rob Halff e.a.). In Snikzwaagsterpolder 1 purperreiger (Tsjepke van der Honing). Groep van 45 lepelaar rustend in Oosterschar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema, Heerenveen). Bij de Pikmar in Grou 1 scholekster (Naut van der Mei). In De Weeren bij Oldetrijne 1 visarend (Boris Visser). In de Polder de Zwettepoel bij Snikzwaag 20 sijs en groep van 40 boerenzwaluw (Wouter M.G. Vansteelant). Bij de A7 te Drachten 1 grote gele kwikstaart (Bouke Roosma). Bij de Burgumer Mar 1 boomvalk gezien en een groepje van 12 staartmees (Wiebe Sjoerd van der Veen). Op Vlieland bij Strand Dam 6 1 vorkstaartmeeuw (Jeroen Breidenbach e.a.). In Jubbega 1 bladkoning (Wouter Sierdsma). Groep van 80 sijs bij Lange Paal op Vlieland (Sander Lagerveld).

    24-09. Vandaag zag ik aan het Vossenmeer nabij Dronten nog 12 reuzensterns op een droge zandplaat zitten. Daarbij ook nog 120 goudplevieren en 150 lepelaars (Lykele Zwanenburg). Vandaag zagen wij een ijsvogel vliegen in de burgemeester De Hooppark in Sneek. Later middags hoorden en zagen we in de wijk Pasfeer in Sneek 2 ijsvogels vliegen over het water (Hiske en Peter van Leeningen). Aan het Tjeukemeer op Ringstation Rohel nog een late vangst van een snor (VRS Rohel Tjeukemeer).  

    Opmerking; De snor kan nog tot laat in september doortrekken. Zichtwaarnemingen in die periode zijn er nauwelijks omdat de soort zich dan vrijwel niet laat horen of zien.

    25-09. Vandaag voor het eerst hier in Joure bij ons aan de Skroef een groene specht gezien. Hij zat op het grasveldje voor ons huis (Rob de Geus). Groep van 40 sijs overvliegend bij Griene Dyk aan Sneekermeer (Dick Pruiksma). Op de Duurswoudsterheide 30 kruisbek (Martin Manson). Twintig staartmees bij de Nieuwe Wielen bij Leeuwarden (Jeroen Breidenbach).  Nog een 50-tal huiszwaluw in De Knipe (Michiel van Ettinger). Groep van 80 grote canadese gans in Oosterschar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema, Heerenveen).  Groep van 16 blauwe reiger overvliegend bij Kornwerderzand aan de Wadkant (Laurenske Sierkstra). In de Kollumerwaard in het Lauwersmeer nog een groep van 80 boerenzwaluw (Ton de Groot). In de Bocht van Molkwar groep van 105 lepelaar (Jos van Oostveen). In De Nieuwe Wielen bij Leeuwarden 1 porceleinhoen (Jeroen Breidenbach).  Op Vlieland bij Stortemelk een izabeltapuit gefotografeerd (Sylvain en Niels Bal).

    26-09. Vandaag rond 19:00 uur nog een groepje van 30-40 boerenzwaluw boven woning in Tijnje (Berend Drent).  In Polder Oldelamer 1 zwarte ooievaar opvliegend (Mirella Zwanenburg). Vandaag vloog een appelvink zich dood tegen de vensterruiten in Beetsterzwaag. Dit was de eerste appelvink die hier sneuvelde in 33 jaar (Johan D. van Seijst).   Vandaag zijn bij ons in Snikzwaag de laatste 2 boerenzwaluwen vertrokken. Eerder vorige week bestond het groepje nog uit 10 stuks, maar die waren er maandag/dinsdag al vandoor (Menno Visser).Een gekraagde roodstaart bij ons in de tuin in Feinsum, en nog wel op onze trouwdag! (Hielke de Groot, Feinsum). In De Westereen sneuvelde een roodborst tegen de ruiten, de vogel was geringd (Japke Mozes).

    Opmerking; Navraag over de herkomst van het ringetje leverde op dat deze roodborst 8 dagen eerder geringd was in het Labadiskebosk in Broeksterwâld door vogelringer Harry de Boer.

    27-09. Groep van 28 holenduif aan de Alde Leppedyk in Nijbeets (Lieuwe van Welie). Zeker 40 watersnip bij Piaam (Rein Schonewille). Bij Lemmer 1 ijsvogel (Nico Blum). Op de Zoutkamperplaat in Lauwersmeer groep van 75 baardman (Berry en Els Heijman). In het Rijsterbos 3 vuurgoudhaan (Theo de Vries).

    28-09. In de haven van Lauwersoog een kleine jager (Peter Ferwerda).

    Foto © Peter Ferwerda

    28-09-2023. De kleine jager wordt in najaar af en toe gezien aan de Friese kust.

    Vangst van 1 fluiter op ringplaats VRS Burgumermar/Eastermar, de eerste hier ooit (Arend Timmerman en Germ de Vries).  Bij het poeltje op het bedrijventerrein De Ekers in Joure 1 ijsvogel, de vogel is hier al een tijdje te zien (Durk Visser).  Vanmorgen de roodborst weer in de tuin in Menaldum gezien (Oane Baarda).  In Hommerts-Jutrijp 1 hop waargenomen (Tjitze Boonstra. Melding Durk van der Schaaf).

    Foto © Tjitze Boonstra

    28-09-2023. De hop is al vanaf dinsdag12 september in Jutrijp (Speelveld) en Hommerts (daar op verschillende plaatsen) gesignaleerd volgens vogelwachter Durk van der Gaast.

    29-09. Aan de Griene Dyk bij Sneekermeer groep van 36 grote zilverreiger (Michiel van Ettinger).  In de Polder van Lioessens groep van 160 holenduif (Ben Koks). Twee visarend op de Noordwaard bij Makkum (Rudy Fopma). Groep van 100 holenduif bij Westerbakkeveen (Koert Scholten). Bij de Bouwepet bij Molenend 1 bokje (Wiebe Sjoerd van der Veen).  Bij Westhoek/Wad grote groep van 5400 bergeend en een 830 kluut (Ben Koks). Vijf zwarte zwaan bij Steile Bank te Oudemirdum (Rudy Fopma). Te Berlikum 1 grote gele kwikstaart (Durk Lautenbach). Bij De Hoeve 1 zwarte ooievaar (Davey de Nekker en Mark E. de Vries).

    Foto © Mark E. de Vries

    29-09-2023. De zwarte ooievaar komt op de najaarstrek af en toe aan de grond op Friese bodem.

    30-09. Op het Noorderleech 78 smient en bij Koehool 12 lepelaar (Kor Nijboer, Leeuwarden).  Groep van 7 zwarte zwaan op Steile Bank bij Oudemirdum, ook aldaar een jagende smelleken aanwezig (Libbe Zijlstra). In het Ketlikerskar 1 draaihals (H. van der Linden). Groep van 40 watersnip overvliegend in de Zwagermieden (Wiebe Sjoerd van der Veen). Zeker 15 koereiger in vlucht bij Oude Sondeler Leijen (Benno Wevers). Een roodpootvalk in vlucht/jagend bij Weakens (Wim van Zwieten).

    Foto © Wim van Zwieten

    30-09-2023. Roodpootvalken worden de laatste jaren steeds vaker in Friesland gezien en gefotografeerd.

    Tot zover het overzicht van eind september 2023.


    Meldingen voor de Nieuwsbrief 49 graag vóór 16 oktober 2023 inzenden met vermelding van naam en adresgegevens.

    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen of aanvullingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn ook opgenomen.


    2 oktober 2023.

    Jan de Jong, Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.


    De NIEUWSBRIEVEN verschijnen onregelmatig i.v.m. het opstellen van het eindverslag van het Boerenzwaluw Journaal 2023. Het maken en samenstellen van het Boerenzwaluw eindverslag vergt namelijk altijd heel veel tijd. Er kwam dit jaar erg veel materiaal binnen.

    Jan de Jong (73); Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant (1977- heden).

    03-10-2023, 15:09 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!