Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 57 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    17-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 55 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 55. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

    Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de eerste helft van januari 2024.

    01-01.  Tweehonderd veldleeuwerik in Anjumer en Lioenssenserpolder (Jan van der Winden).Drieduizend kievit bij Poppenwierster Bûtlânspleats en 1000 stormmeeuw aan de Griene Dyk bij Sneekermeer (Dick Pruiksma). Groep van 50 vink te Rottevalle (Antoine van der Heijden). Bij Westeinde in Leeuwarden 1 groene specht ((Hiele Lootsma). Bij de Mokkebank te Laaksum 1 man roodborsttapuit (Libbe Zijlstra).  In Nesserbos op Ameland 10 zwarte mees ((M. van Rijn). Bij de jachthaven op West Terschelling 20 watersnip (Martijn Kok). Groep van 50 sijs in Kortehemsterveld bij Drachten (R, Riemersma).  Op oudejaarsdag deed ik een voor mij wel bijzondere waarneming: een broedende (?) meerkoet in de bij het voormalige spoorlijntje "het Dokkumerlokaaltje” in Leeuwarden aan de overkant van mijn huis aan de Douwe Kalmaleane (Th. De Roos). Groep van 50 koperwiek in het Oosterschar bij Sintjohannesga (Johannes en Gea Koster). In Jubbega groepje van 20 sijs (Michiel van Ettingen). Op Kornwerderzand groep van 50 groenling (Andries Stienstra e.a.).   In de Terschellingerpolder 6 kleine zilverreiger (Trinus Hek). In Drachten 1 paar nijlgans met 4 kleine jongen (Sjoerd Koopman, Rotsterhaule). Van 30 december tot vandaag zeker 8 velduil gezien aan de Koopmansweg te Echten (Henk de Jong).

    Foto © Jan Andrie Wagenaar.07-01-2024 Eeltjemeer bij Rinsumageest

    Velduilen jagen graag in gebieden waar veel veldmuizen aanwezig zijn. We worden graag op de hoogte gehouden van waarnemingen van velduilen de komende maanden.

     

    02-01. Bij Feinsum 26 wilde zwaan (Gerard Mast). In Heerenveen zingt al 14 dagen een merel (Bertus van Es). In Buitenpost was een koolmees druk bezig met in en uitvliegen in nestkast (Bulthuis).  Langs de Zwette tussen Oosterwierum en Reduzum groep van zeker 16 velduil opvliegend van slootkant (Ids Willemsma). Op eerste kerstdag zaten in Stiens wel 25 ransuilen in een boom in de buurt van het Stienserbosk. Er zitten in deze boom ieder jaar ransuilen, maar dit jaar zijn het er heel veel vergeleken met normaal. Mogelijk ook door de vele veldmuizen (Tamara Runia, Vleuten). Op zaterdag 30 dec. rond 14.00 uur zagen wij komende van Lauwersoog in de lucht en op de weilanden rond Jouswier grote groepen kieviten, ik schat enkele duizenden (K. Vijverda, Aldtsjerk). Vanmorgen lag een dode houtsnip in mijn tuin in Leeuwarden, dit is al de derde in 20 jaar (Tineke Asma). In Heerenveen zingt al een dag of 14 een merel, mooi vroeg voor de tijd van het jaar (Bertus van Es).  Vandaag 26 wilde zwaan te Feinsum (Gerard Mast).  Aan de IJsselmeerzijde  bij Kornwerderzand 25 grote zaagbek (Joop van Eerbeek). Op Vlieland bij de Nieuwe eendenkooi groep van 55 houtduif (Carl Zuhorn). Flinke groep van 80 scholekster in de Riedpolder bij Wijnaldum (Chris Grobbe).  In de Blaugerzen in Akmarijpsterpolder 1 grutto (Eva Drukker en Wouter M.G. Vansteelant). Bij Terhorne 5 velduil (Ton van Gastel).  Groep van 20 staartmees waaronder 3 witkoppige staartmees en 2 witkopstaartmees (Jeroen Breidenbach en Merel Zweemer). Vandaag kwam ik een verzwakte zeekoet tegen onder Hindeloopen. Waarschijnlijk uit de koers geraakt door het slechte weer (en uitgeput), een soort die je niet snel in het binnenland verwacht (Tjerk Kunst). In Leeuwarden 1 zwarte roodstaart in de binnenstad (Donald Wolters). Bij de Poppenwierster Bûtlanswei 1 ruigpootbuizerd (Jappie van der Pol).

    Foto © Jappie van der Pol.

    02-01-2024. De ruigpootbuizerd wordt regelmatig in de wintermaanden in Friesland gezien.

     

    03-01. Groep van 150 slobeend in Sneekermeer bij De Potten (Klaas van der Galieen). Aan de Wadkant bij Kornwerderzand 12 nonnetjes (Johannes van Roekel en Gydo Koster). Op de Workumerwaard 1 scholekster (Haije Valkema). Op de A7 bij de afslag Terband 1 kerkuil als verkeersslachtoffer (S. Luinenburg en Koert Scholten). Bij Beetsterzwaag 1 groep van 12 staartmees (Willem Bosma). Op de Waddenzeedijk op Schiermonnikoog 1770 scholekster (Klaas Pietersma). In de Noordoosthoek van Sneek 2 witkopstaartmees (Bert op den Dries). Groepje van 150 kleine barmsijs bij Lytse Mar in Alde Feanen (Paul van Eik).

     

    04-01. In de polder Cornwerd 500 rotgans (Jorrit Zondervan). Bij Heaburgen te Nijemirdum 19 zwarte zwaan (Marten Wesselius). In polder De Klieuw bij Hidaard 51 knobbelzwaan (Eelco Brandenburg). In polder de Zwettepoel bij Snikzwaag 250 krakeend (Wouter M.G. Vansteelant). Aan de A7 op weilanden tussen Sneek en Joure 2000 kievit (Martine Huisman).  In de polder van Wierum 240 holenduif, 400 vink en 100 putter (Haije Valkema).In Beetsterzwaag 10 appelvink ((Willem Bosma). In de Tuskenmarren bij Rinsumageest 1 ruigpootbuizerd (Walter Lemstra). Op Vlieland een dode maanvis gevonden (Carl Zuhorn). Groep van 73 knobbelzwaan bij Sensmeer bij Greonterp en in de Sondeler polder 71 knobbelzwaan (Rick van der Weijde).   Zit momenteel enkele weken in de Algarve in Zuid-Portugal, en heb vandaag spaanse mus voor het eerst op foto kunnen vastleggen. Ook al een boerenzwaluw gespot. Het is hier dan ook 18 graden (Jean Niesz, Belgie). De dwerggors heeft zich voor het laatst op 31 december laten zien bij ons in Heerenveen. Daarna was het helaas over door al het vuurwerk. Al met al heeft hij vanaf 5 december tot 31 december ons elke dag veel leuke momenten bezorgd. Het gemis wordt een klein beetje goed gemaakt door een kleine bonte specht die zich tegoed doet aan onze vetbollen, maar we gaan de kleine en dappere dwerggors missen (Gerda en Sierk de Boer).

     

    05-01. Helaas heb ik niet kunnen waarnemen of er ook eieren in het meerkoet nest lag in Leeuwarden. Het nest is namelijk verdwenen, waarschijnlijk weggeslagen door de storm Henk (Th. de Roos). Vandaag wel 15 a 20 boerenzwaluw boven waterpartij hier in Olhao in Zuid-Portugal (Jean Niesz, Belgie). Vanmiddag enkele roodborsttapuitbij de Morra bij Koudum. (Trees Westendorp). Bij De Nieuwe Vaart te Appelscha 39 wilde zwaan (Rudi Huiting). Bij Pauwenburg te Oranjewoud 1 grote lijster (S. Rintjema en K. Jager). In Harlingen 1 zwarte roodstaart (Peter Post en Dick Kooistra). Aan de Lemmerweg-west 1 grote gele kwikstaart (Bouke Roosma).  In het Rengerspark in Leeuwarden 1 roepende boomklever (Jeroen Breidenbach en Merel Zweemer). Groep van 20 dwergmeeuw voedsel zoekend in haven van Harlingen (Rudi Fopma). In Burgum groep van 11 grote canadese gans (Jeffrey Huizinga). In Lippenhuizen 1 ijsvogel (Tako Klabbers).

    Foto Tako Klabbers.

    05-01-2024. De ijsvogel wordt weer meer gezien in Friesland na een goed broedseizoen in 2023.

     

    06-01. Vanmiddag een “bonte” man merel met kleurafwijking in Burgum (Andrys en Henny Stienstra). Vanmorgen zag ik een man sperwer in onze tuin in Oranjewoud (Ouwe de Vries). Groep van 78 grote canadese gans bij Sierdswiel /Houtwielen in de omgeving van Giekerk (Vincent Douwes).  Zeven opvliegende houtsnip geteld in het Leeuwarderbos bij Leeuwarden (Patrick Agterberg). Bij de Mokkebank te Laaksum 1 scholekster (Maarten van Ginkel). Aan de IJsselmeerzijde bij Kornwerderzand 5 dodaars (Klaas Pietersma). In Oranjewoud bij de Overtuin 1 ijsvogel (Jarig Roosma). Groepje van 40 veldleeuwerik bij Willemstad te Appelscha (Alma Leegwater). In Wikelslân bij Alde Feanen 100 grote barmsijs (Margriet Nauta). In Bosgebied bij Appelscha groep van 250 keep (Peter Keune e.a.). In de Tachtig Bunder bij Fochteloo 500 vink (Durk Lautenbach). In Oranjewoud een sperwer man in de tuin (Ouwe de Vries).

     

    07-01. Bij de Eeltsjemar bij Rinsumageest vanmorgen een drietal velduil druk aan het foerageren op veldmuizen! Verder aldaar ook een ruigpootbuizerd, tussen de andere ruim vertegenwoordigde buizerds (Jan Andries Wagenaar, Damwâld).  Bij Kornwerderzand aan de Wadkant groep van 100 bergeend (Durk Lautenbach). Tien nonnetje (7 vrouw en 3 man) in de Leien bij Eastermar (Wiebe Sjoerd van der Veen).  Vandaag vier jonge wolven   spelend in de sneeuw   rond 11.45 uur westelijk van Nijeberkoop langs de N 359 (Lambert van Dijk, Haulerwijk). In de Wide Mar bij Stiens 400 smient (Koos Klijnsma).   In het Lauwersmeer groep van 40 waterpieper (Rommert Cazemier). In bosgebied bij Appelscha groep van 50 houtduif (Alex van der Kloet). Groep van 500 scholekster in ’t Schoor bij Ternaard (Benno van der Hoek e.a.).  Bij het Eeltjemeer bij Oudkerk een groep van 12 velduil geteld (Benno van der Hoek e.a.).  Meer dan 200 sijs in Pettebosk bij Eernewoude (J. Dolstra).  Groep van 70 wilde zwaan in polder De Twaalf Voeten bij Sint Nicolaasga (Christiaan de Vries). In Driezum 1 oehoe gezien en gehoord (Milan Nijboer).  Bij de Groote Wielen te Leeuwarden 4 houtsnip en 2 tjiftjaf gezien (Vincent Douwes).  Bij Kornwerderzand 4 bontbekplevier (Bernard Lucas). I In het Drents-Friese Wold -Aekingerzand (Kale Duinen) groep van 4 mannetjes en 1 vrouwtje grote kruisbek (Ties Kemme). N Eastermar 1 ijsvogel (R. Kuipers). In Lemmer een Humes bladkoning roepend (Meino Zondervan e.a.).

    Foto © Meino Zondervan.

     07-01-2024. De zeldzame Humes bladkoning pikt net een insect van een takje.

     

    08-01. Bij ons huis in Tjerkgaast regelmatig een ijsvogel te zien (Marten van der Heide). Een zwartkop vrouw vanmorgen snoepend van de appel in de tuin te Oosterwolde. Verder nog 2 boomklever, man en vrouw appelvink, 2 houtduiven en 3 goudvink mannen. (Nel van Charante). Bij de Roode Klif bij Laaxum 1 slechtvalk met prooi (Hessel van der Iest).  Bij Willemstad/Appelscha 2 zeearend (Kjeld Nilsen). Groepje van 50 veldleeuwerik bij Roptazijl (Coen van Nieuwamerongen).  Bij Terhorne 1 grote gele kwikstaart (Koos Jager).  Groep van 20 kemphaan in de Wammerter polder bij Oosterlittens (Rommert Cazemier).  Bij Woudsend 500 kievit gezien (Coen van Nieuwamerongen).  Bij de Appelschasche Maden 1 kerkuil dood als verkeersslachtoffer (Edwin de Weerd).  Groep van 80 grote barmsijs in Leeuwarden (Jeroen Breidenbach).

     

    09-01. Vandaag heb ik bij Paesens/Moddergat een groep van plm. 1500 rotgans gezien waaronder 12 witbuikrotgans (Kor Nijboer, Leeuwarden). In Oldeholtpade 2 geelgors (J.de Groot). Groep van 20 strandleeuwerik in Anjumer en Lioenssenserpolder (Koos Bode). In Grou een ijsvogel gezien (Lysanne Valk). Vijf velduil in Greate Wergeastermar bij Warga (Wieger van Keulen). Op de Delleboersterheide groep van 16 staartmees (Koos Jager). In Oranjewoud 1 bananenkakkerlak tussen bananen gevonden (Stefan de Vries). In Oudeschoot vier witte kwikstaart en groepje van 26 kramsvogel (Marc Bleijerveld). In Balk 1 vrouwtje appelvink (Ale Overwijk). Drie velduil bij Wijde Murk bij Oudkerk (Johan Ee). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 lepelaar (Bauke Sienema). Groep van 400 bonte strandloper en een 160 pijlstaart bij de Veerhaven op Schiermonnikoog (Rene Oosterhuis). Groep van 81 bontbekplevier bij Westerse Veld op Vlieland (Carl Zuhorn). In de haven van Makkum 34 grote zaagbek (Lieneke van Tilburg).  In Terhorne vloog een houtsnip tegen de vensterruiten en bleef een 5-tal minuten op de grond zitten en vloog toen weer weg (Jacob Brouwer).

    Foto © Jacob Brouwer.

    09-01-2024. Tijden perioden met plotselinge koude en vorst trekken veel houtsnippen uit noordelijker streken hierdoor. Overdag worden ze vaak opgeschrikt en vliegen dan in paniek weg.

     

    10-01. In Oldeberkoop 1 zwarte roodstaart (Wil Leurs). In bosgebied Appelscha 8 kruisbek (Dirk Kooistra en Peter Post). In Burgum 1 roodborsttapuit (Sibbele de Jong). Op Terschelling 9 houtsnip bij de Jollemabosjes (Piet Gruijters). Aan de Wadkant bij Kornwerderzand 80 fuut, en 81 grote zaagbek en groep van 350 bergeend (Jos f. M. Scholten). Een kerkuil dood gevonden bij Vrouwenbuurtstermolen (Ben Bruinsma). In het Oosterschar bij Sintjohannesga 1 ijsvogel opvliegend bij een wak (Bauke Sienema).  In De Greiden te Heerenveen 1 grote alexanderparkiet (Peter Schutten). Bij de Noordsvaarder op Terschelling 51 strandleeuwerik (Daan van Elsken). Groep van 200 kramsvogel in het Meuleveld bij Boijl (Rudi Klesman).  Drie velduil bij strand en Noordzeekust op Ameland (Sjoerd IJzerman). Tussen Ezumazijl en Anjum 7 bokje (Jenne Mulder). Bij de Pier op Ameland 500 rosse grutto en 1500 scholekster (Sjoerd IJzerman). In Workum rond 16:00 uur 1 houtsnip in de tuin (Thomas van der Veer).

     

    11-01. Vandaag nog een ijsvogel te Dronrijp, alle sloten waren dicht gevroren.  De hele winter hier nog kieviten te zien. Een boer was aan het mest uitrijden en kieviten waren op het mestland aan het voedsel zoeken (Simen de Boer). In Beetsterzwaag 30 merel (Willem Bosma). In Leeuwarden bij Westeinde 1 grote alexanderparkiet (C.de Vries).  Groep van 35 wilde zwaan op Jelsumer Oudlan (Donald Wolters). In Surhuisterveen een ijsvogel gezien (J. Braams). Bij de Driezumerterp 3 velduil aanwezig (Jacob Hanenburg).  Groep van 25 nonnetje bij de Kop van de Afsluitdijk (R. Gjaltema). In totaal 12 buizerd in Tuskenmarren bij Rinsumageest (Sibbele de Jong).  Bij Piaam een groep van zeker 20 waterhoen (Janneke V.).

     

    12-01. Tijdens de vogeltelling voor Sovon heb ik bij Piaam een groep van 450 wulp waargenomen (Kor Nijboer, Leeuwarden). Groepje van 7 geelgors in Noordwolder Meenthe gezien (Pieter Winkel). In Beetsterzwaag 1 grote gele kwikstaart (Willem Bosma).  In West-Terschelling 1 pestvogel gezien (Jouk Hek). In Akkrum 1 ijsvogel aanwezig (Klaas Hallema). Op de A6 bij Lemmer 1 kerkuil dood als verkeersslachtoffer (Ida Bek en Twan Zijlstra). Bij de Tearnzer Wielen bij Leeuwarden 1 roerdomp gezien (Jaap Westra). In Veenpolder in De Deelen groepje van 30 waterhoen (Smitshoorn). In Beetsterzwaag 2 glanskop bij de golfbaan gezien (Wietze V.). In de Houtwiel 1 man Carolina eend gezien in de Houtwiel (Jeffrey Huizinga).  Op Schiermonnikoog tussen 18:30 – 22:00 uur in totaal 23 (!) houtsnip gevangen en geringd (VRS Schiermonnikoog). Een groep van 21 grote zaagbek die soms samen met futen en aalscholvers in een soort van escadrille op vissen aan het jagen waren bij de sluizen van Kornwerderzand aan de IJsselmeerkant (Marco Hasselaar).  Twee vuurgoudhaan bij bosjes aan de A6 in Tjeukemeer bij de brug (Gert Lagerweij).

    Foto © Gert Lagerweij.

    12-01-2024. Een bijzonder licht grijse vuurgoudhaan gezien in braamstruiken langs de A6 (Lemmer-Joure) ten noordoosten van de brug door Tjeukemeer.

     

    In het bovenkleed van de vuurgoudhaan zit geografisch wat variatie van groen naar bruin en soms meer lichtgrijs. De vogelfoto van Gert Lagerweij hier afgebeeld heeft in de nekstreek nog enkele groenachtige veren, verder opvallende grijsachtige tekening.

     

    13-01. Vier velduil op Griend opvliegend (Pauk Ruiters). In de Tjongervallei te Nieuwehorne 1 ijsvogel (Henk Dommelholt). Groep van 210 sneeuwgors bij De Balg op Schiermonnikoog (Leon Peters). In het Rengerspark te Leeuwarden groep van 80 grote barmsijs (Jeroen Breidenbach).   In De Deelen 1 roerdomp en een 20-tal staartmees (Tako Klabbers). Op het strand bij de Stenen Man te Harlingen 1 dode papegaaiduiker gevonden (Carien Geertse). In Ureterp aan de vaart 1 ijsvogel gezien (Koert Scholten).  Op Ameland bij De Hon 6600 bonte strandloper, 5400 kanoet en 2900 wulpen (Peter Bouwer). Twee groepen (80 +18) grote canadese   gans bij Ureterp aan de vaart (Koert Scholten). Op Schiermonnikoog tussen 19:00 – 21:00 uur in totaal 27 (!) houtsnip gevangen en geringd (VRS Schiermonnikoog).

     

    14-01. Bij de Grutte Wielen te Leeuwarden 1 witte kwikstaart (Vincent Douwes). Bij It Swin te Elahuizen 10 baardman (Ale Overdijk). Bij de Holle Poarte te Makkum 20 nonnetje (Tjerk Kunst). Twee kemphaan in de Blaugerzen te Akmarijp (Wouter M.G. Vansteelant). Grote groep van zeker 500 drieteenmeeuw op strand en Noordzeekust ter hoogte van Buren op Ameland (Edwin de Weerd). Bij de Belvedère in Heerenveen 1 bosuil (Wim van Zwieten). In Oudega SWF 1 pestvogel (Jan Egbert). Op de Duurswoudsterheide 1 glanskop (Martin Manson).  In Oranjewoud bij Oranjestein 1 middelste bonte specht (Wim van Zwieten).

     

    15-01. Groep van 180 vink op Mandeveld bij Bakkeveen (Koert Scholten). In Duinkerken te Sneek 1 man zwartkop (Johan Helmus). Op de golfbaan in Leeuwarden 40 grote barmsijs (Donald Wolters). Op industrieterrein oost te Franeker 1 ijsvogel (Joost van der Laan). Zes scholekster in polder te Pingjum (Jan Bosma). Acht zwarte zwaan in polder de Twaalf Voeten te Sint Nicolaasga (Jorrit Zondervan). In Garijp op Iniaheide 1 merel vrouw als vensterslachtoffer (Froukje Timmermans). Groep van 40 keep aan Foarwurkerwei te Bakkeveen (Boele Bucoli).

    Foto © Harry K. (uit archief)

     De keep laat zich in de wintermaanden steeds vaker zien in dorp en stad.

     

    Tot zover de waarnemingen en vondsten in de eerste helft van januari 2024. Bedankt voor de grote hoeveelheid reacties die ik in de eerste weken van januari al mocht ontvangen. 

     

    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen of aanvullingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn ook opgenomen.

     

    16 januari 2024.

    Jan de Jong, E. A. Borgerstraat 66 8501 NG Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.

     

    17-01-2024, 15:24 Geschreven door Jan de Jong, Joure
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!