Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 62 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 58 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    18-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 37 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 37. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

     Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de eerste helft van april 2023.

    01-04. Vandaag zagen wij een waterhoen hoog (circa 6 meter) in de boom zitten in een achtertuin aan de Emmakade in Leeuwarden (Makke Hepkema).  Aan de Graverij te Snikzwaag 1 nest met 1 grutto ei. Het ei lag in water in het nest (Tonny de Jong, Joure). Bij de Zwagermieden2 boerenzwaluw gezien (Hein Vogt, De Westereen/Zwaagwesteinde). In Houtigehage 2 witte kwikstaarten terug in tuin (Kees van der Meulen). Vandaag 2 boerenzwaluw terug in oude ligboxenstal te Tjalleberd (Piet de Boer).

    02-04. Ik zag zojuist een boerenzwaluw overvliegen in Ravenswoud (Nico Hofstra). Vanmorgen in De Deelen 5 fitis en 7 boerenzwaluw (Rindert Algra, Leeuwarden). In de Dûnegeasterpolder bij Doniaga 1 fitis gehoord en de eerste rietzanger gezien (Tonny de Jong). Vanmorgen reden we door Sondel richting Nijemirdum. Tussen deze 2 dorpen lag een dode das in de berm (Hans Slot, Heerenveen).

    Foto © Hans Slot, Heerenveen

    02-04-2023. Jaarlijks komen er in ons land veel dassen om in het verkeer. In 2023 is dit al het 8e geval in de provincie Friesland.  Slachtoffers waren er o.a. in de omgeving Sondel 2, Bij Boijl 2, Oldeholtpade 1, Noordwolde 1, Hoornsterzwaag 1 en Veneburen bij Makkinga 1. Dassen zijn nacht en schemerdieren en komen door hun trage reactievermogen vaak om in het verkeer.

    03-04. Aan de Wielwei in Doniaga 1 kraanvogel op land (Tonny van der Weij, Sint Nicolaasga).Vandaag in de sloot langs de N361 te Oentsjerk verrast door wilde eend met maar liefst 13 pullen (Wim de Haan, Giekerk). Vandaag fietsten we van it Heidenskip naar Koudum en daar zagen we in een mooi stuk natuurgebied (tussen Heidenskipterdyk en Swarte Wâlde -SBB) al flink wat weidevogels, kieviten, grutto’s, tureluur en kemphanen (Anneke Bloemsma, Oudehaske). Vandaag 1 fitis in het Abbingapark in Leeuwarden (Rindert Algra).

    04-04.  Nest met 2 ei scholekster in Tjalleberd gevonden bij boer Hendrik Krikke (Dirk Noordenbos). Groep van zeker 50 koperwiek op paardenweide te Oudkerk (Klaas Vijverda).  In Joure eerste boerenzwaluw aangekomen (Artina Oppenhuizen). Eerste 2 boerenzwaluw terug in schuur in Deinum (Piet Heeringa). Bij ons in Burgum is de boerenzwaluw ook weer aangekomen (Tsjebbo Durk de Jong). In Heremastate te Joure 1 zwartkop gehoord (Tonny de Jong). Twee witte kwikstaart terug in Oldeouwer (Fokke Stastra). Een vrouw wilde eend met drie jongen op de ijsbaan van Oudeschoot (Bertus van Hes, Heerenveen). Aan het Wyldpaed Oast te Zandbulten 1 grote lijster (Rindert Algra, Leeuwarden).  Fietsend naar het Gerbrandysluisje aan de Griene Dyk in Sneek kwamen we tegen: tjiftjaffen, putters, rietgorzen (hangend aan de rietsigaren), slobeenden, grutto, bergeenden en 18 reeen grazend in de weilanden. En natuurlijk onderweg de nodige meerkoeten en waterhoentjes.  Dit was bij zonnig en bijna windstil weer (Hiske van Leeningen, Sneek). Twee snor in de Alde Feanen bij Earnewâld/Eernewoude (Karin Bijpost). In het Easterskar bij Sintjohannesga 1 snor (Sander Teer).  In De Houtwiel bij de Fallom 1 rietzanger zingend (Erwin Walstra). Vier visdief in Terschellinger Polder (Leo Raats). In Boelenslaan 1 visarend overvliegend (Sipke Booi).  In Woudsend 2 zwarte roodstaart (Jorrit Zondervan).

    05-04. Twee boerenzwaluw zijn weer terug in schuur in Oudkerk. Ze zijn 3 a 5 dagen eerder dit jaar (Klaske Adema Annema). Zwartkop zingend in Haulsterbossen te Haskerhorne (Durk Visser, Joure). Vandaag de eerste grauwe ganzen met jongen gezien, in de dijksloot en in de Keeg, op Ameland (Janke Nobel). In De Westereen (Zwaagwesteinde) 1 dagpauwoog vlinder (Rindert Algra, Leeuwarden). Vanochtend jonge grauwe ganzen in een met spinnenwebben bedekte polder op Vlieland (Alie Wijbenga). De eerste boerenzwaluw terug in de stal te Terband omstreeks 20.30 uur. Zit al op een nest in de paardenstal (Henk en Trienke Tjepkema). Er is in Oldeberkoop nog steeds 1 boerenzwaluw in de schuur, hij vangt daar vliegjes. De vogel gaat morgens om negen uur weg uit de schuur en om een uur of zeven halfacht avonds komt hij terug om te overnachten, hij is nog steeds alleen. De vogel kwam op 28 maart aan (Albert Koning).  In Oudkerk 2 boerenzwaluw terug in de schuur (Klaske Adema). Op 5 april de eerste boerenzwaluw in de stal te Langezwaag (Sietse van der Wal).

    06-04. Vandaag zijn de eerste boerenzwaluwen hier in Ommen aangekomen in de schuur (Ton Elzerman). In Katlijk vloog een vuurgoudhaan mannetje tegen de ruiten. De vogel was wat versuft en is in mijn recoverhokje wat bijgekomen en weer weggevlogen (Anneke van Santen).  Nog drie keep in de tuin te Burgum (Andrys en Henny Stienstra).   Mijn eerste fitis dit jaar gehoordop de Leijen in Gorredijk (Johannes Grondsma). Op enkele honderden meters van onze boerderij in Appelscha heeft een ooievaar echtpaar zich gevestigd. Zij hebben op een boom een prachtig groot nest gemaakt van veel takken en van veren van onze kippen. Ik denk dat er al gebroed wordt want ik zie nu steeds maar één ooievaar door de wei lopen. En dat zijn er wekenlang twee geweest (Adrienne Jonker). In Slappeterp 1 tjiftjaf gezien (Geertje de Vries). Vandaag vloog hier de eerste boerenzwaluw voorbij in Eastermar. Nog niet in de schuur terug. Vanmorgen zag ik er 3 bij het botenhuis Marwei Jistrum plus een oeverzwaluw (Arend Timmerman, Eastermar).

    'ze bint der wier!'

    Bericht vanuit Twente: 

    Fietste tegen ’t eind van ochtend door ‘de boerschop’ Elsen (gelegen in de driehoek Rijssen-Markelo-Goor) om dagverse melk te halen bij de melktap van de familie Hoek Neihof op erve Schüppert aan de Kemperweg. Tegen kwart voor twaalf pedaleerde ik, na de tap, langs diezelfde weg een stukje in noordelijke richting en toen...   Toen zag ik – dit jaar voor ’t eerst - twee boerenzwaluwen laag over een weiland scheren. 

    Nich ene, mer twee zwaalvn! Wat dat anbetref kan t zommer joa nen anvaank nemn,

     Gerrit Klaassen oet Goor

    07-04. Net de 1e boerenzwaluw in de schuur gezien in Molkwerum (Mineke Bekkema).Vanmorgen omstreeks half negen in Wanneperveen (Drenthe) de eerste boerenzwaluw gezien. Vloog uit de stal. Hoop dat er meerdere komen. (Jan van der Zee). Vandaag om ca 13.00 uur ook de eerste boerenzwaluwen weer mogen ontvangen in onze garage te Snikzwaag (Frida en Menno Kier). Vandaag de 1e boerenzwaluw weer terug in de schuur in Paesens (Oane Taekema). Op de Zoutkamperplaat 1 beflijster (Kees Bode).

    Foto © Kees Bode.

    07-04-2023. De beflijster doortrek is weer aan de gang, hier poseert een mooi mannetje.

    Er heeft een winterkoning een nestje gemaakt boven op een boerenzwaluw nest in Berlikum bij Kleaster Anjum (Anneke Klaver - Soepboer). 

    Foto © Anneke Klaver-Soepboer.

    07-04-2023. Winterkoningen trekken zich ook niks aan van verboden toegang bord en bouwden alvast een nestje boven op een boerenzwaluw nest. Dat wordt ruzie als de “eigenaar” terugkomt uit Afrika!

    08-04. Een fitis gehoord aan het Nannewijd bij het Lytse Wiede en in Joure bij kerkhof Westermar 1 groene specht (Durk Visser, Joure). Op Schiermonnikoog 1 beflijster (Martijn van der Veen).


    Via de Fûgelhelling in Ureterp kreeg ik bericht dat er een boerenzwaluw met ring binnengebracht werd uit Rottum (De Fryske Marren). De vogel was daar tegen een raam gevlogen op 8 april en had iets met de vleugel en woog 17,0 gram. De vogel was door mij op 12 juni 2020 geringd als volwassen man in de stal bij Sake en Jolanda Hoekstra in Haskerhorne. Ondanks de goede verzorging heeft de vogel het helaas niet gered, op 11 april is hij overleden. Wie bracht de boerenzwaluw bij  de Fûgelhelling in Ureterp?

    09-04. Een fitis bij Herbaijum gezien (Auke van Eck, Hitsum). Een stelletje Carolina eenden aan de Gemaalweg in Rutten (Petra Ganzevoort, Rutten).Vandaag meerdere boerenzwaluwen in de schuur in Sint Anna Parochie (Sophie Brakelé). Vandaag in het Kuinderbos de eerste matkop (Lykele Zwanenburg, Dronten). Twee boerenzwaluwen terug in de schuur te Workum in It Heidenschip (Gerdy Westendorp, It Heidenskip). Eerste boerenzwaluw te Haskerhorne in tuin (Henk Bulsing).Vanmorgen twee boerenzwaluwen in de garage in Oldeberkoop. Vorig jaar waren ze op 12 april. Nu dus 3 dagen eerder (Ieke Schreuder).Vandaag 2 boerenzwaluwen terug in de stal te Britswert (Kees en Afke Hoogland). Twee boerenzwaluw terug in de schuur te Rotsterhaule (Frank Venema). Vandaag de eerste 2 boerenzwaluwen boven m'n hoofd kwetterend op het erf; een uurtje later waren ze met 4 en vlogen ook al in en uit de stal in de Tijnje (Annemarie van Garderen). De eerste twee boerenzwaluw bij de brug in Mildam terug (Jan Oord).

    10-04. De eerste boerenzwaluw weer terug te Twijzel (Joke Smith). Ik had vanmorgen de eerste boerenzwaluw in Wilsum, nabij het natuurgebied Scheerenwelle, waar op dit moment de kievitsbloemen bloeien. Daar hoorde ik verder de eerste snor, zwartkop, rietzanger, en een zingende blauwborst. Verder nog twee groepen regenwulpen respectievelijk 12 -18 exemplaren. Verder vandaag had ik aan de Spieringweg (Flevopolder) bij een boerderij de eerste 4 huiszwaluw die daar in grote aantallen elk jaar broeden (Lykele Zwanenburg, Dronten). Eerste boerenzwaluw hier terug in de schuur te Holwerd (Jan Idsardi). Vanmorgen de eerste bonte vliegenvanger van 2023 bij Fermanjebosk te Damwâld. Doorgaans heb ik eerste meldingen rond de 20e! Ook de eerste zingende zwartkop aldaar (Jan Andries Wagenaar).

    Foto © Jan Andries Wagenaar

    10-4-2023. Ook de bonte vliegenvanger is dit jaar vroeg terug. We zijn benieuwd waar ze in Friesland nog broeden. Deze vogel lijkt nog niet door zijn partiele rui (kop) heen, ziet er vlekkerig uit. 

    Twee lepelaar overvliegend te Haskerhorne richting oost. (Henk Bulsing).Vanmorgen in Terband was het paartje boerenzwaluw, dat al jarenlang onder onze dakgoot broedt, terug! (Bob en Gerda Jonker). Vanochtend 4 boerenzwaluwen binnen komen vliegen in schuur te Haskerhorne. Maken veel herrie en dat is prachtig om te horen (Tineke de Boer- Geerligs)Vandaag bij het vennetje bij de vogelkijkhut de Blikken te Wier een 20-tal boerenzwaluwen (Ita Spoelman, Berlikum). Twee gierzwaluw overvliegend te Hoornsterzwaag (Elske van Houten). Een gierzwaluw gezien te Lemmer (Marcel Stienstra en Andries Zijlstra). Eerste oeverzwaluwen terug bij Trijntje Wiel bij Joure (Tsjepke van der Honing). In het Zwemmerpark in De Westereen een koekoek en bij de Houtwiel de eerste snor gezien (Rindert Algra, Leeuwarden).Vanmorgen zat er een groenling bij ons in Uitwellingerga in de leilinde. Het is voor het eerst dat ik een groenling bij ons heb gezien (Marijke Klijnstra).Vandaag de eerste boerenzwaluwen weer terug op de boerderij aan de Nijebildtdyk te Sint Anna Parochie (Alco de Jong).

    Foto © Alco de Jong.

    10-04-2023. In de stal wordt de aankomst van de boerenzwaluwen bij Alco de Jong in Sint Anna Parochie al sinds 2013 bijgehouden op het prikbord! Dergelijke reeksen zijn van groot belang. Hierop kunnen we mooi zien dat door de flinke zand en stofstormen in Afrika de aankomst in 2022 flink is vertraagd.

    11-04. Groepje van 22 regenwulp te Rinsumageest (Sibbele de Jong). Zeker 20 dwergmeeuw in het Oosterschar bij Sintjohannesga (Reitze van der Werf).  In Giekerk een huiszwaluw (Anne J. de Roos). Groepje van 20 kramsvogel te Beetsterzwaag (Willem Bosma).

    12-04. Op het Workumer Nieuwland groep van 220 kemphaan (Libbe Zijlstra). In het Easterskar bij Sintjohannesga 1 purperreiger (Reitze van der Werf). Bij Jubbega 1 rode wouw overvliegend (Wouter Sierdsma). In Drachten 3 huiszwaluw terug bij de kolonie (G.J. Wester). Een vroege kleine karekiet in Workumer Nieuwland (Clemens Heijen). Op Vlieland 1 zingende nachtegaal (Carl Zuhorn). Op de Duurswoudsterheide 1 bonte vliegenvanger (Helga Manson). Te Beetsterzwaag 1 bonte vliegenvanger (Paul van Eik). Gisteren en vandaag te Oudehorne regelmatig op ons erf een beflijster (Fam. Brouwer).

    13-04. In Grootte Sintjohannesgaaster veenpolder 1 visarend gezien (Sietse Bernardus).  In Van Oordt’s Merksen /Snelle Warren 1 roerdomp roepend (Wender Bil).  Zeker 80 oeverzwaluw in Easterskar bij Sintjohannesga (Jorrit Zondervan). In polder Gaast bij Ferwoude groep van 240 wulp (Clemens Heijmen).  Groep van 700 goudplevier bij Westermieden op Ameland (Antonius Klein). In Nijbeets aan Alde Leppedyk 1 zwarte roodstaart zingend (Lieuwe van Welie, Joure).

    Foto © Lieuwe van Welie, Joure

    13-04-2023. De zwarte roodstaart nestelt graag in gebouwen en loodsendoch het aantal broedgevallen blijft vaak laag in dorpen.

    In Beetsterzwaag 1 bonte vliegenvanger (Gerard Westerhuis).  In Easterskar bij Sintjohannesga 1 visdief (Gerco Schutten). Bij de Bocht van Molkwar tien broedparen lepelaar terug (Libbe Zijlstra). Bij Stavoren 1 koereiger (Peter Zwaan e.a.).

    Foto © Libbe Zijlstra.

    13-04-2023. De koereiger wordt de laatste jaren steeds vaker in Friesland gezien.

    14-04.  In het Lauwersmeer 1 koekoek (Wim van Zwieten). Nog een groep van 40 holenduif voedsel zoekend bij Ravenswoud (Koert Scholten). Groep van 200 kluut in Lauwersmeer (Anne van der Wal). Drie huiszwaluw te Stiens (Rianne Touber-Bruinsma).  Groepje van 16 oeverzwaluw bij De Kavels te Heerenveen (Sjouke Scholten). Bij de Zwagermieden groep van 45 regenwulp gezien en gehord (Wiebe Sjoerd van der Veen). In Alde Feanen bij Lytse Mar 1 visarend (Jeroen Breidenbach e.a.). Aan de Griene Dyk bij Sneekermeer 1 sprinkhaanzanger zingend (J.J.P. Krop). Groepje van 20 visdief te Harlingen bij Noorderdiep (Richard Lookman). Vanmorgen hoorde en zag ik boven het Van Harinxmakanaal te Leeuwarden 2 visdief (Sybout Jaasma).Aan de Vegelinsdyk te Joure 1 zwarte roodstaart (Durk Visser). Bij Workum /It Soal 1 kleine karekiet zingend (Clemens Heijmen).

    15-04. In plan De Heide te Heerenveen 1 rode wouw (Koos Jager). Te Breezanddijk 1 hop, de vogel draagt een pootring (Hans van Stijn e.a.). Aan de Griene Dyk aan Sneekermeer 1 grasmus gezien (J.P. Osinga). Op Terschelling bij de Grie 5 beflijster (Henk Krajenbrink). Bij Aekingerzand (Kale Duinen) in Drents-Friese Wold 3 geelgors (Erwin Bouwman).  Bij de vogelkijkhut bij Piaam daar de volgende waarnemingen gedaan: 73 kluut, 5 bontbekplevier,3 bruine Kiekendief (waaronder 2 vrouw en 1 man) en 1 vrouw blauwe kiekendief (Kor Nijboer).  Twee bergeend aan Tjeukemeer bij Rohel (VRS Rohel Tjeukemeer). Op Schiermonnikoog in Banckspolder 1 morinelplevier (Jesse Sinnema). Aan de Sondeler Leijen 6 zwartkopmeeuw (Sietse Bernardus, Joure). Te Bakhuizen twee appelvink (Peter van Beek).

    Foto © Peter van Beek.

    15-04-2023. Appelvinken worden steeds vaker in Friesland in tuinen en parken en op voedertafels gezien.

    Meldingen voor de Nieuwsbrief 38 graag vóór 1 mei 2023 inzenden met vermelding van naam en adres.


    Heeft U naar aanleiding van deze Nieuwsbrief nog vragen of bijzondere meldingen dan hoor ik dit graag. Niet alle binnengekomen meldingen zijn (helaas) ook opgenomen. Deze periode kwamen er meer dan 200 e-mail binnen met veel foto’s. Allen heel hartelijk bedankt.

    17 april 2023.

    Jan de Jong, Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation Rohel 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Tel; 0513-414788.


     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!