Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 71 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 70 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 69 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 68 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 67 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    02-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 70 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 70. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

    Door Jan de Jong.

    Natuurnieuws uit Friesland in de 2e helft van augustus 2024.

     

    15-08. Bij Zwarte Haan 25 putter (Henk Hupkes). Te Mirns een wespendief (Koos Jager). Bij de Azeven te Drachten 1 ijsvogel (Bauke Roosma). Op Groene Strand op Ameland 20 graspieper (Johan de Jong). Te Beetsterzwaag bij Walle Bosch 3 roodborsttapuit (Willem Bosma).  Bij de Roodkerkerpolder 1 rode wouw overvliegend (Sibbele de Jong). Groep van 500 oeverzwaluw bij Strand en Noordzeekust op Ameland (Joppe Lodewijks).

    Foto © Stefan van Schaik.

    Nadat de laatste jongen zijn uitgevlogen vertrekken ook de oude vogels uit de kolonie en trekken daarna weg. Veel jonge oeverzwaluwen verkennen eerst nog een tijdje de omgeving in soms flinke groepen.

    16-08. Bij De Falom zag ik 9 voedselzoekende ooievaar en tegen de slootkant van datzelfde land een zwarte ooievaar die wat ineengedoken daar stond maar die toen ik wat dichterbij kwam wel als eerste wegvloog en wat verderop weer naar beneden ging (Sytze Elzinga, Burgum). Bij Westhoek/Wad 1 gierzwaluw overvliegend (Maurice ten Hoope). Bij de Ballumerduinen op Ameland 4 paapje (Wouter Eising). Bij Twijzel een zwarte ooievaar (Jacob Hanenburg).  Bij de Kijkhut Workumerwaard 46 reuzenstern (Tjerk Kunst). Bij de Veerdam te Holwerd 5000 bonte strandloper (Arjen Brenkman). Bij de Burgumermar 1 visarend (Wiebe Sjoerd van der Veen). Bij Ezumakeeg in het Lauwersmeer 6 koereiger (Anne van der Wal e.a.).

    17-08. Op de Lippenhuisterheide 2 grote lijster (Willem Bosma). Op Vlieland in de 3de Kroonspolder 2 waterrietzanger en 1 draaihals gevangen en gerings (Tijmen Majoor). Bij het Barrahuis te Leeuwarden 60 boerenzwaluw (A. Jansma). Bij Brandemeer te Wolvega 1 volwassen ijsvogel (Klaas Vonk). Bij het Drents Friese Wold 2 overvliegende zwarte ooievaar (Sanne Herremans). In de haven Harlingen 180 steenloper en met de Veerdienst Vlieland -Harlingen zeker 6000 kokmeeuw (Robin Drenth). Bij Wierum 1 terekruiter gezien (Martijn van der Meij). 

    18-08. Bij de sporthal De Stuit te Joure middags voortdurend een scholekster roepend (Jan de Jong).Te Oldeholtpade 12 appelvink (Ruurd Jelle van der Leij).  In Bakhuizen 1 vrouw bonte vliegenvanger (Peter van de Beek). In de Ald Beets polder bij Beetsterzwaag 100 boerenzwaluw (Willem Bosma). In de Groote Sintjohannesgaaster veenpolder 1 man grauwe klauwier (Joost Vogelzang). Bij de Oude Bildtpollen 1 velduil gezien (Mathieu Bannink). Bij de Wide Mar te Stiens 60 grote zilverreiger (Jorrit Zondervan). Bij Ald Beets te Beetsterzwaag nog 2 scholekster (Willem Bosma). Bij Kornwerderzand 2 gierzwaluw overvliegend (Jurren Koerts). Bij de Jollemabosjes op Terschelling 1 koekoek (Thomas Los).  Bij de Afsluitdijk tussen Kornwerderzand/Cornwerd groep van 114 krooneend op IJsselmeer (Alma Leegwater e.a.). Bij Koehool groepje van 10 baardman (Rommert Cazemier).

    Foto © Thomas Kruider.

    Jonge baardmannen zwerven na het broedseizoen graag in groepjes rond.

    19-08. Vanmorgen een vrouw gekraagde roodstaart in een boompje in onze tuin te Heerenveen (Thea Leickering). In Terschellingerpolder groep van 25 gele kwikstaart voedsel zoekend (Roef Mulder). Te Beetsterzwaag 1 kleine bonte specht (Albert de Jong). In het Lauwersmeer in Kollumerwaard 1 draaihals (Rob en Henny Gorissen). In de Groote Sintjohannesgaaster veenpolder 4 witgat voedsel zoekend (Bauke Sienema). In It Swin te Elahuizen 30 watersnip (Jorrit Zondervan). Op Schiermonnikoog bij de Stuifdijk 1 bokje (Kas Muijres). Bij Polder de Koning bij de Westhoek 2 gierzwaluw overvliegend (Gerrit Rozeboom).


    20-08. Ik had deze week bij ons in Heerenveen aan de Dopheide een zieke (en zojuist dode) merel in de tuin. Is een jong van dit jaar. Eerder deze week vond ik ook een andere (ook een jong van dit jaar) in de tuin. Ook erg vermagerd. Die zieke zag ik overigens gisteren nog wel een worm eten. (Niels Slik, Heerenveen).

    Opmerking; Ook op 7 augustus melden Trienke en Henk Tjepkema uit Terband (bij Heerenveen) me dat er plotseling binnen een week drie dode merel in de tuin werden aangetroffen. Waarschijnlijk het Usutu virus wat toch weer de kop op heeft gestoken. Zijn er meer meldingen?

    Groepje van 10 staatmees te Jubbega (Gerjanne). In het Easterskar bij Sintjohannesga 1 ijsvogel (J. van Oosten). In de Groote Sintjohannesgaaster veenpolder 25 watersnip (Bauke Sienema). In het Lauwersmeer bij Ezumakeeg 6 grauwe franjepoot (Thijs Koelemeijer). Groep van 8 gierzwaluw op West Terschelling (Daan van der Elsken).


    21-08. In Camminghaburen in Leeuwarden 1 rode wouw (Harm Dijkstra). Twintig reuzenstern in de Soestpolder bij Bergum (Sibbele de Jong). Zes grauwe franjepoot in Lauwersmeer bij Ezumakeeg (Hilda Schuitema). Bij Kornwerderzand aan Wadkant 850 fuut (Gerard de Jong e.a.). Te Ferwert 3 gierzwaluw (Henk Hiemstra). Dertig grutto in Lauwersmeer bij Ezumakeeg (Fedde Welbedacht). Bij de Catspoele op Delleboersterheide 1 paar grauwe klauwier aanwezig (Koos Jager). In Joure 1 distelvlinder (Wiebe Poppe).

    Foto © Wiebe Poppe.

    21-08-2024. Dit jaar zag ik bij ons in de tuin wat minder distelvlinders hoe was dat elders?


    22-08. Ter hoogte van de tv-toren op Smilde zagen we op een perceel, waarvan graan was geoogst 4 kraanvogel foerageren (Henk Pots, Gorredijk). Te Ravenswoud 65 kramsvogel in polder (melder bekend). Groep van 200 huiszwaluw in Lauwersmeer bij Ezumakeeg Zuid (Kees Bode). Bij de Ballumer Stuifdijk op Ameland 100 oeverzwaluw (Petra Visser). Twee kerkuil dood als verkeersslachtoffer Bij de Marschen en bij de Wijnjeterperstreek bij Wijnjewoude (Jelmer Groen). 

    23-08. In de vijver van het Stienzer bos zag ik 5 paar krakeend die van de waterplanten aten. De hele zomer geen krakeend daar gezien doch ineens waren ze er.  Bij Feinsum zie ik nog geregeld een bruine kiekendief over het veld vliegen (Gerard Mast, Stiens).

    24-08. Bij paal 48 1 nachtegaal (Lars Buckx). In de 3de Kroonspolder op Vlieland een Europese kanarie (Jeroen Breidenbach). Twee overvliegende ijsvogel te Workum (Tjerk Kunst). In het Easterskar bij Sintjohannesga 42 lepelaar (Johannes en Gea Koster). In de Blaugerzen bij Akmarijp 1 koekoek (Wouter M.G. Vansteelant). Groep van 3000 kluut buitendijks bij de Bildtpollen (Paul Gnodde). Groep van 85 kneu op de Vliehors op Vlieland (Carl Zuhorn). In het Lauwersmeer bij Bochtjesplaat 2 eerste jaars zwarte ooievaar (Peter Links e.a.). Groep van 95 kneu in Terschellinger polder op Terschelling (Jan Lok). Op zandplaat De Richel op Vlieland 4800 wulp geteld (Bram de Vries e.a.).

    25-08. In Lauwersmeer bij Bochtjesplaat groep van 150 witte kwikstaart (Wouter van der Ham). In de Groote Sintjohannesgaaster veenpolder 1 mannetje grauwe klauwier (Bauke Sienema). Een 60 grote zilverreiger bij Peazemerlannen (Ted Overmeer). Aan het Sneekermeer bij de Potskar Zuid 80 huiszwaluw (adult en juveniel) voedsel zoekend (Dick Pruiksma).  In de Groote Wielen bij Leeuwarden 1 koekoek en 1 gierzwaluw gezien (Vincent Douwes), Bij de Bocht van Molkwar 11 oeverloper (Hessel van der Iest). Bij Wierum een grote groep van 5000 bergeend (Ted Overmeer). Op Vlieland in de 2de Kroonspolder groep van 900 tureluur (Bart Vastenhout). In de Schaopedobbe bij Elsloo 1 bastaardzandloopkever (Robert Bekenkamp).

    Foto © Robert Bekenkamp.

    25-08-2024. In Nederland komt de bastaardzandloopkever meer verspreidt voor op zandgronden, inclusief de kuststrook.

    26-08. Aan het Sneekermeer bij de Mardyk 1 draaihals en 1 reuzenstern (Dick Pruiksma). In het Lauwersmeer bij Ezumazijl 8 grauwe franjepoot (Gert Jan van Noord). Groep van 500 goudplevier in Dronrijper Zuiderpolder (Olivier van Kampen). In Joure 3 gierzwaluw (Paul van Eik). Bij de Klyndobbe te Feanwâlden groep van 200 boerenzwaluw (Wiebe Sjoerd van der Veen).  Bij Wierumerwad aan Waddenzee 160 bontbekplevier (Andries Dijkstra). Groep van 170 boerenzwaluw in Peazemerlannen (Gerben Mensink).   Te Ferwerd Buitendijks 1 gestreepte strandloper (Sietse Bernardus, Joure).

    27-08. Vanmorgen zag ik hier in Tjerkgaast een bruine kiekendief die letterlijk in gevecht was met een haas. De haas boksend op z'n achterpoten en de kiekendief klapwiekend er vlak boven. Dat ging zeker 5 minuten zo door, en het gebeurde even later opnieuw. Dit had ik nog nooit gezien.  Helaas was de afstand wat te groot om er een redelijke foto van te maken (Marten vd Heide, Tjerkgaast).

    Opmerking; Vaak hebben kiekendieven het voorzien op jonge haasjes. De ouders verdedigen hun kroost door de vogel aan te vallen als ie te laag komt.

    Een mooi moment vanavond om half acht hier bij het Heidemeer in Heerenveen. Mijn zoon kwam me waarschuwen dat er acht vogels (die hij niet kende) op een rij op onze steiger zaten. Ik keek: acht oeverloper naast elkaar. Ik wilde er een foto van maken maar toen kwamen buren zwemmend in de buurt en de acht vlogen weg. Erg jammer. We blijven een oogje in het zeil houden. Het lijkt erop dat de twee eerder geziene oeverlopers een familie hebben gesticht? Het was sowieso een bijzondere watervogeldag. Zes knobbelzwanen kwamen koninklijk voorbijzeilen en vanmiddag zat een blauwe reiger te vissen ook vanaf onze steiger (Bep van den Berg, Heerenveen). Vanmiddag een groep van plm. 600 wulp op weilanden in de Workumerwaard aan het einde van de Slinkeweg (Andries Blom, Workum). Al enkele weken komt er laat op de avond een boomkruiper over mijn muur tippelen die vervolgens onder de dakgoot zijn slaapplaats opzoekt (Rinus Spijkerman Sint Nicolaasga). Vanavond bij de Wide Mar onder Stiens 5 blauwe reiger en 163 grote zilverreiger geteld (Gerard Mast, Stiens). In het Easterskar te Sintjohannesga 1 paar grauwe klauwier met drie jongen op filmpje gezet (Jacqueline Knijpstra).

    Foto © Roelof Mendel.

    28-08-2024. Mannetje grauwe klauwier met twee jongen in het Easterskar bij Sintjohannesga.


    Opmerking; Voor de gemeente De Fryske Marren is dit het eerste broedgeval. De grauwe klauwier is voor Friesland een schaarse broedvogel die de laatste jaren steeds meer als broedvogel wordt aangetroffen. 

    28-08. Ik reed vanmorgen langs het Nannewijd in Oudehaske. Hier zag ik wel 200 knobbelzwanen die op het Wied verbleven. Misschien waren het wel meer (Bertus van Es, Heerenveen). Na een slechte start van dit broedseizoen vliegen er nu bij ons in Jelsum plm. 70 boerenzwaluw rond de boerderij (Marie-christien van Deursen). De eerdere telling (van 27 augustus) op de slaapplek in het Wide Mar bij Stiens nog eens geteld. Helaas wel een verstoring vanavond door een rode ballon (AMO) door het geluid van de branders. De ballon kwam aan de grond op it Stienzer Aldlân.  Veel vogels vlogen op doch gingen later weer terug. Geteld op slaapplek; 5 blauwe reiger, 6 ooievaar, 137 grote zilverreiger Verder o.a.  Aanwezig; 1 knobbelzwaan, 10 krakeend, 12 slobeend, 2 lepelaar, 1 bruine kiekendief, 1 grutto, 8 kievit ,1 oeverloper, 5 meerkoet, 2 waterhoen, 15 watersnip en 1 waterral. Meerdere waterral daar te horen. Verder aanwezig talingen, wilde eenden en grauwe ganzen (Gerard Mast Stiens). 

    Opmerking; Slaapplaatstellingen tegen de avond leveren vaak hoge aantallen vogels op die gezamenlijk de nacht door brengen. De telling van Gerard Mast leverde hoge aantallen grote zilverreiger op afkomstig uit de wijde omgeving daar. We zijn benieuwd of er op meer plaatsen in Friesland hoge aantallen op de slaapplekken zijn gezien.

    29-08. Twee noordse kwikstaart in Banckspolder op Schiermonnikoog (Wouter Monster). Bij Kooiduinen op Ameland 5 paapje (Bram Roobol).  In de Prikkebosk op Schiermonnikoog 1 fluiter (Gijsbert Twigt). Groep van 200 kauw overvliegend te Vrouwenbuurtstermolen (Pim Wolf). In Bomenland op Vlieland 1 draaihals (Carl Zuhorn).  Aan het Sneekermeer bij Potskar Noord 1 roodpootvalk (Jelmer Luyckx en Dick Pruiksma). In het Lauwersmeer bij Ezumakeeg 40 watersnip (Bart Henstra).  Op Schiermonnikoog bij De Aanwas 1 aziatische goudplevier (Wouter van der Ham).

    30-08. Vandaag zag ik op grote hoogte (circa 150-200 m) een boomvalk langzaam over het dorp Scharnegoutum zweven. Plotseling volgde er duikvlucht met enorme snelheid -ik kon hem amper volgen met de camera- en hij verdween achter de huizen. Hij dook weldra weer op boven de daken van de huizen met als prooi een groenling (Pascal Osinga). Groepje van 10 staartmees te Oudemirdum (Jan Haanstra). Groep van 201 boerenzwaluw bij De Kolken te Anjum (Jolanda Wannet). Op Vlieland in de 4de Kroonspolder 1 hop dood gevonden, was al enkele dagen dood (Carl Zuhorn). Te Gersloot 1 zwarte ooievaar overvliegend (Ruurdje). Bij de uitkijkbult op Workumerwaard 145 reuzenstern (Marten Wesselius). In Beetsterzwaag nog 1 scholekster overvliegend (Willem Bosma). Vandaag bij de “Terp fan de Takomst” te Blija geweest. Op de zeedijk vonden we een kapotte rode pootring van een postduif met inscriptie FR 2022 300945 (Andrys en Henny Stienstra, Burgum).

    Opmerking: Deze ring is van een Franse postduif. We hebben de gegevens doorgestuurd naar Frankrijk zodat de eigenaar van de duif uiteindelijk bericht ontvangt.

      Bij Ferwert in de Ferwerderpolder Noordeinde 240 holenduif (Henk Hiemstra). In de Groote Sintjohannesgaaster veenpolder 1 paapje (Jan Dreteler).

    Foto © Jan Dreteler.

    30-08-2024. Paapjes trekken eind augustus tot diep in oktober in wat kleinere aantallen weg of door, vaak echter maar 1 a 2 bij elkaar en soms in gezelschap van tapuit. Als broedvogel is de soort schaars in Friesland.

    31-08. Op Ameland bij de Zuidergrie 152 gele kwikstaart overvliegend (Frank Meeuwissen). Bij de Bocht van Molkwar 5 paapje (Libbe Zijlstra). Bij het Ketlikerskar 1 raaf overvliegend (Klaas Vonk).  Op Schiermonnikoog bij de Oostpunt 1 draaihals gezien (Peter Links). In Lemmer 2 ijsvogel (Jan Haanstra). Op de Strandvlakte op Schiermonnikoog 1 rosse franjepoot (Kees Noijens e.a.). In Oppenhuizen 1 ijsvogel (Jos Welbedacht). Op Ameland 1 wilde zwaan bij Lange Sloot (Frank Meeuwissen). Groep van 200 holenduif op perceel 2 (Land van Ons) te Bakkeveen (Koert Scholten).  In het Drents-Friese -Wold bij de Kale Duinen 1 grote keizerlibel (Hans Roelofsen).

    Foto © Hans Roelofsen.

    31-08-2024. De grote keizerlibel komt algemeen voor in Friesland. Hier afgebeeld een mannetje. Mannetje: achterlijf hemelsblauw met zwarte lengtestreep. Ogen groen met blauwe tint.

     

    Tot zover de waarnemingen lijst in de tweede helft van augustus 2024. Alle medewerkers bedankt voor het zenden van de waarnemingen, fotos en meldingen.

     

    2 september 2024.

    Jan de Jong, E. A. Borgerstraat 66 8501 NG Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Tel; 0513-414788

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation VRS Rohel Tjeukemeer).

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 16/09-22/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!