Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 12,28-31 kwaliteit van onze liefde tot God

    Markus 12,28-31 kwaliteit van onze liefde tot God:

     

    28] Een van de schriftgeleerden die naar hen geluisterd had terwijl ze discussieerden en gemerkt had dat hij hun correct had geantwoord, kwam dichterbij en vroeg: ‘Wat is van alle geboden het belangrijkste gebod?’ [29] Jezus antwoordde: ‘Het voornaamste is: “Luister, Israël! De Heer, onze God, is de enige Heer; [30] heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.” [31] Het op één na belangrijkste is dit: “Heb uw naaste lief als uzelf.” Er zijn geen geboden belangrijker dan deze.’

     

    Jezus zegt ons in vers 30: heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.

    Jezus zegt dat God  geen deeltje van ons wil, maar Hij wil ons helemaal, heel ons hart, heel onze  ziel, heel ons  verstand en heel onze  kracht. God wil geen restjes of een beetje liefde, half geloof of  halve gehoorzaamheid.

    Maar Jezus zegt ons ook nog, dat  God  liefhebben enkel mogelijk is wanneer  we de naaste liefhebben en leven in Zijn  waarheid . Dit wil zeggen leven zoals Jezus ons dat leert. We kunnen God niet zuiver liefhebben als we bijvoorbeeld vreemd gaan in ons huwelijk of iemand  zwaar onrecht aandoen of zelfs onszelf onrecht aandoen door alcoholgebruik of drugs. We leven dan niet zoals Jezus dat wil. We moeten willen stoppen met ons leven in onwaarheid, onze spijt uitdrukken aan God en vergiffenis vragen.

    Dan laat God ons niet alleen in deze moeilijkheden, want Hij weet dat we niet perfect zijn, we mogen Hem  vragen om ons te helpen.  Hij heeft ons belooft ons in alles de kracht te geven van de Heilige Geest om zo ons leven opnieuw te richten naar wat juist is.  Wat God belooft heeft volbrengt hij ook . Maar dikwijls vergeten we dat of denken we dat we Gods hulp niet waardig zijn.

     

    Enkel God liefhebben als Hij beantwoordt aan onze persoonlijke verwachtingen of dat wat wij van Hem willen maken is niet wat Jezus ons hier wil vertellen.  Wij moeten inspanningen doen om hem te kennen zoals hij zich echt aan ons kenbaar wil maken.

    In Joh. hoofdstuk 4 vers 23 lezen we : De vader zoekt mensen die Hem aanbidden in Geest en waarheid. In Geest duidt hier op onze geest in antwoord en verbondenheid met Gods Geest. In waarheid  wil zeggen dat we ons geloven in God niet aanpassen  aan eigen normen en begrippen.

    We hebben mensen ontmoet die wel in God geloven maar niet in Jezus als Zoon van God. Ze willen dat wetenschappelijk verklaart zien alvorens te geloven.

    Wij hebben mensen ontmoet die  God niet zien als de waarheid maar als een waarde waarop we ons leven bouwen naar ‘eigen’ keuze en interesse.

    God maakt zich echter niet bekend op een manier die steeds verandert naargelang het ons of Hem uitkomt, God maakt zich niet bekend met waardes die veranderlijk zijn. God maakt zich aan ons bekend met dezelfde waarheid sinds eeuwigheid. Waarheden waardoor we de zin begrijpen van ons leven met al zijn aardse moeilijkheden . Omwille van Gods waarheid  kunnen we ons leven op Hem  bouwen en Hem totaal vertrouwen.

    God vraagt ons om Hem lief te hebben en de weg te gaan van groeien in geloof om Hem te ontdekken zoals Hij echt is. Hij staat met zijn liefde te wachten , Hij wil ons overladen met zijn liefde. Alle stappen en alle stadia die we doorlopen om naar Hem toe te gaan zijn goed, maar we moeten wel heel ons hart, al onze krachten  en verstand inzetten om Hem meer en meer te ontdekken in zijn volheid. Er zijn geen regels of normen voor onze liefde en  wij oordelen elkaar niet over de kwaliteit van onze liefde voor God. Enkel God weet wat haalbaar is voor ieder van ons.

    God kijkt naar ons hart en naar onze nederigheid om Zijn liefde in ons leven toe te laten. Nederigheid  houdt in dat we hem de leiding geven voor ons leven. Nederigheid  houdt in dat we Hem elke dag vragen te doen wat Hij wil .God houdt niet van hypocrisie en doen alsof. God verlangt niet dat we perfect zijn, God wil niet dat we super verstandig zijn en alles weten over wat geschreven staat in de bijbel, maar Hij wil wel onze oprechte en eerlijke liefde als antwoord op zijn onbeperkte liefde voor ons. God heeft ons eerst lief, wij moeten niets doen om Zijn liefde te verkrijgen. Hij staat op ons te wachten met open armen tot wij beslissen Hem toe te laten in ons leven.

     

    God liefhebben , hoe beginnen we eraan.

    Een eerste stap is misschien ons gesprek met Hem. Vragen we gewoon aan God om in ons leven te komen en te tonen hoe Hem te beminnen.

    Onze manier om God lief te hebben moeten we zelf ontdekken in verbondenheid met God. God zal ons daarin helpen. God maakte ons allemaal verschillend, we moeten dus niet op dezelfde manier uiting geven aan onze liefde voor Hem en we moeten niet op dezelfde manier tot Hem bidden. Maar we moeten wel alles inzetten, heel ons hart, onze geest ons verstand en al onze krachten.

    God wil dat we totaal onszelf zijn in onze liefde voor Hem, het meest eenvoudige is goed als het maar uit het diepste van ons hart komt, echt en eerlijk.

     

    In wat Jezus ons hier vertelt willen we ook even blijven stilstaan bij ons kerkbezoek. Sommige gelovigen zeggen niet naar de kerk te gaan omdat priesters toch dikwijls dingen zeggen die ons niet aanspreken.

    Dit is te begrijpen, ik heb het daar ook soms moeilijk mee.

    Maar is ons  geloof en liefde voor God afhankelijk van de persoon van de priester of  van de gezelligheid in de kerk of van de aard van de aanwezige mensen? Wij leven hier op aarde met ons lichaam. Onze lichamelijke aanwezigheid om onze liefde tot God uit te drukken is dus belangrijk. Jezus vraagt ons om al onze krachten in te zetten. Dat is dus ook onze lichamelijkheid. Jezus ging ook door een lichamelijk offer. Waar offeren wij ons lichamelijk?

    In de Eucharistie, door de aanbidding van de verrezen Christus

    Hij is een icoon als doorkijk naar de Vader, wiens kinderen we zijn.

    Gemeenschapsvorming is een aanmoediging en een verademing in de kerk, samen met andere christen mensen.

    Ons geloven is niet iets emotioneels.

    Jezus is een oneindig verhaal met de schrift die een dynamiek op gang brengt en ons een dynamische gemeenschap maakt

    God is blij wanneer we echt tijd maken voor Hem.

    God is blij met ons dank zeggen, God is blij met het loven van zijn naam, God is blij met  ons uitdrukken van spijt en vragen om vergiffenis,

    God is blij als we ons geld geven voor iets goeds,

    God is blij met ons gebed, met ons  dienen en beminnen van anderen, vooral de mensen in nood.

    God vraagt om inspanning.

    Wij moeten zelf een verantwoorde manier zoeken in ons leven om God lief te hebben.

     

    Maken we nu even tijd om samen te bidden:

    God,  Jezus vraagt ons u lief te hebben met heel ons hart, heel onze ziel ,ons verstand en al onze krachten

    God we willen doen wat Jezus ons vraagt, we weten dat u eerst met uw liefde aanwezig bent voor ons en als een Vader met open armen op ons te wachten staat. Wij moeten voor uw liefde niets doen , het is een geschenk voor ons om ons te helpen hier op aarde .

    We weten dat we zo nooit alleen zijn , maar in praktijk voelen we het soms anders aan. Help ons om antwoord te zijn en U te beminnen. Maar beminnen kan alleen als we u kennen. Dus vragen we U om U te laten kennen aan ons en aan  alle mensen die nu in hun hart geraakt zijn. Geef ons allen de kracht op zoek te gaan naar U met heel ons hart ons verstand en al onze krachten.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer ons God, we vertrouwen op uw liefde, Uw liefde  die  onbeperkt is door de eeuwen heen. We  weten dat wie op uw vertrouwd,  omringd wordt met uw liefde.

    Maar soms twijfelen we wanneer het ons moeilijk gaat, tegenslag , ziekte, verdriet , kwaadheid voor onrechtvaardigheid , we stellen ons dan vragen, waarom moet het zo moeilijk zijn.

    Vervul ons daarom vanaf de vroege morgen met uw liefde, hou ons wakker.

    Dan kunnen wij vanaf de vroege morgen zeggen Halleluja, Gelukkig de mens met ontzag voor de Heer en met liefde voor zijn geboden, zo mogen we  door uw grote liefde uw huis binnengaan

     

    God laat ons getuigen van onze liefde voor U  in ons gebed voor het eten. Laat ons ook durven bidden als anderen in onze woning aanwezig zijn. Dikwijls denken we dan te moeten zwijgen uit respect, maar laat ons eerder ,in ons huis, in uw liefde leven en de juiste woorden spreken om te getuigen van onze liefde voor u . Zo kunnen anderen die met ons aan tafel zitten  U misschien leren kennen .

    wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

    08-05-2012 om 21:42 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luk 13,6-9 hoe vruchtbaar zijn

    Luk 13,6-9   DE WIJNGAARDENIER

     

    Keren we ons naar de barmhartige en liefdevolle God , die ons liefheeft . Sommige mensen onder u hebben misschien tegenslagen of grote zorgen. Als het voor u moeilijk is om God een plaats te geven nodigen we u uit om toch te blijven geloven in onze liefdevolle God. Maak Hem niet verantwoordelijk voor uw moeilijkheden maar geloof dat Hij mee uw lijden draagt , dat Hij samen met u uw zorgen deelt.

    Daarvoor bidden we even.

    God,  velen van ons gaan door moeilijkheden . We willen we u vragen om  kracht om uw  licht te zien dat ons hoop geeft.

     

    Lukas 13, 6-9

     [6] Hij vertelde hun deze gelijkenis: ‘Iemand had een vijgenboom in zijn wijngaard geplant en ging kijken of de boom vrucht droeg, maar hij vond geen vijgen. [7] Hij zei tegen de wijngaardenier: “Al drie jaar kom ik kijken of die vijgenboom vrucht draagt, maar tevergeefs. Hak hem maar om, want hij dient tot niets en put alleen de grond uit.” [8] Maar de wijngaardenier zei: “Heer, laat hem ook dit jaar nog met rust, tot ik de grond eromheen heb omgespit en hem mest heb gegeven, [9] misschien zal hij dan het komende jaar vrucht dragen, en zo niet, dan kunt u hem alsnog omhakken.”

     
    De eigenaar van de wijngaard gaf opdracht om de vijgenboom die normaal 4 maal per jaar vruchten geeft, om te hakken omdat hij al drie jaar lang geen vruchten geeft.
    De eigenaar staat hier symbool voor de machthebbers van de wereld. Geen genade, wat niet opbrengt moet weg.

    Maar de wijngaardenier, iemand die echt de druiven met liefde behandelt, smeekt om dit niet te doen. Hij gaat nog eens extra zijn best doen om de onvruchtbare boom tot vruchten te brengen. De wijngaardenier staat hier symbool voor Jezus.

    Jezus wil de mensen een nieuwe kijk op God geven een juiste kijk, Hij gaat ons soms nog eens goed omharken opdat we God zouden vinden.  God is er niet om te straffen, God wil mensen kansen geven in plaats van te dreigen met een oordeel en straf . Jezus doet een oproep naar het komend jaar.

    Jezus staat klaar om ons op te vangen om ons tot vruchtbare mensen te maken  Hij zal ons alle kracht geven , ons bemesten, misschien komen we tot inkeer en keren we ons terug naar God.

    Jezus wil dat we vruchten dragen . Misschien zijn we bereid ons leven in zijn handen te leggen. Dat wil zeggen Jezus de leiding te geven voor wat we elke dag doen. Vragen aan Hem om ons te helpen in onze verantwoordelijkheden, ons de weg te laten zien die we moeten gaan. De woorden te spreken die we moeten spreken. Hem vertellen dat we bereid zijn Gods wil voor ons leven te volgen. Als we zo tot God bidden gaat Hij ons richting geven. Een goede vader antwoordt zijn kinderen .Maar we moeten geen antwoord verwachten als we niet bereid zijn om te geloven in zijn antwoord. God wil niet voor gek gehouden worden. Hij kent ons hart, we mogen twijfelen , maar we mogen geen voorwaarden stellen. Niet mijn wil, maar uw wil geschiede moet ons gebed zijn . Ook al begrijpen we soms niet wat er allemaal in ons leven gebeurt, God wil dat we Hem vertrouwen. Hij zal ons nooit alleen laten. Hij zal ons vruchtbaar laten worden als wij ons laten omspitten en bemesten door Jezus.

      

    Laat ons bidden

    God dank om de nieuwe kansen die we steeds van u krijgen.

    Dank om Jezus uw zoon , de wijngaardenier die ons helpt om vruchtbaar te worden.

    Dank voor uw geduld met ons

    Dank om uw blijheid met het beetje vruchten dat we soms maar leveren.

     

    Lieve God we vragen u om ons te helpen om vruchtbaar te zijn.

    We vragen u ons duidelijk te maken hoe we vruchtbaar kunnen zijn .

    We vragen u om  ons de juiste mensen te geven die ons kunnen helpen bij ons vruchtbaar zijn

     

    Lieve God, Geef ons de kracht van de heilige Geest. We willen met Zijn kracht die we gratis van u krijgen, in staat zijn  om vruchten te zijn van  liefde vrede vriendelijkheid vreugde geduld goedheid geloof zelfcontrole en

    zachtmoedigheid. Als we deze deugden kunnen uitstralen weten we dat we op de juiste manier verbonden zijn met U en dat willen wij niettegenstaande alle onze wereldlijke moeilijkheden.

     

    God de Vader uw eigen Zoon heeft ons geleerd te bidden.

    Geef dat onze gebeden worden verhoord

    We weten dat Gij  altijd aanwezig bent en in ons woont.

    Daarom bidden we zoals uw zoon om uw naam te heiligen, om te zeggen dat we blij zijn U onze vader te mogen noemen en uw kind te zijn .

     

     

     

     

     

     

    24-04-2012 om 09:27 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 12,20-28 Jezus spreekt over ons vruchtbaar zijn

    Johannes 12,20-28 Jezus spreekt over  ons vruchtbaar zijn

     

    Alleen al het verlangen naar God is het begin van geloof.

     

      [20] Nu was er ook een aantal Grieken naar het feest gekomen om God te aanbidden. [21] Zij gingen naar Filippus uit Betsaïda in Galilea, en vroegen hem of ze Jezus konden ontmoeten. [22] Filippus ging dat tegen Andreas zeggen en samen gingen ze naar Jezus. [23] Jezus zei: ‘De tijd is gekomen dat de Mensenzoon tot majesteit wordt verheven. [24] Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. [25] Wie zijn leven liefheeft verliest het, maar wie in deze wereld zijn leven haat, behoudt het voor het eeuwige leven. [26] Wie mij dient moet mij volgen: waar ik ben zal ook mijn dienaar zijn, en wie mij dient zal door de Vader geëerd worden.
         [27] Nu ben ik doodsbang. Wat moet ik zeggen? Vader, laat dit ogenblik aan mij voorbijgaan? Maar hiervoor ben ik juist gekomen. [28] Laat nu zien hoe groot uw naam is, Vader.’ Toen klonk er een stem uit de hemel: ‘Ik heb mijn grootheid getoond en ik zal mijn grootheid weer tonen.’

     

    De Grieken vragen om Jezus te ontmoeten. Ze zijn dus in Hem geïnteresseerd. Ze hadden belangstelling en bewondering. Als ik ondervind dat mensen in mij geïnteresseerd zijn en mij waarderen, dan stijgt mijn eigenwaarde. Ik zou dan al van alles willen doen voor die mensen, niet omwille van hen, maar omwille van mijn eigen eer en glorie. Maar wat doet Jezus?

    Niettegenstaande Jezus doodsbang is  en weet wat er staat te gebeuren,  blijft Hij  gefocust op de wil van zijn Vader.

    De liefde van God bestaat in een zelfgave.. Door de marteldood zal Jezus zich voegen bij de meest ellendige, de verst verwijderden onder de mensen. Een graankorrel kan geen vruchten dragen, tenzij hij in de aarde valt en sterft. Jezus wordt zo tot majesteit verheven lezen we in vers 23. Zijn ware aard komt tot uiting in zijn eigen lot: Hij is een mens die de grondslag voor zijn bestaan niet legt in zichzelf, niet  in zijn rechten of in zijn reputatie, maar in God.

    De weg die Jezus hier gaat, is een voorbeeld voor ons. Als wij tot elke prijs vasthouden aan ons eigen leven, zullen wij het verliezen. Als wij meer vasthouden aan Jezus dan aan onszelf, opent zich voor ons een weg naar eeuwig leven. Hem dienen betekent niet slechts dat wij iets van Hem kunnen leren. Wij dienen Hem pas volledig als we ook volledig delen in zijn lot

     

    Delen in het  lot van Jezus hoe moeten we dat dan doen.? Bewonderen wij Jezus enkel als geweldige Profeet met buitengewone gaven of betekent Hij meer voor ons.

    Hoe reageren wij erop dat Jezus voor ons tot het uiterste is gegaan? Met belangstelling, bewondering? Luisteren we naar  wat Hij ons wil zeggen? Openen wij ons hart en gaan we op zoek ?

    In hoeverre is de gelijkenis van de graankorrel  van toepassing op mijn eigen leven? Ben ik bereid om aan God te vragen: “Schenk mij de gave om mijzelf te geven aan anderen.” Onszelf geven aan anderen wil niet zeggen zelf te gronde gaan.  Dat wil Jezus voor ons niet, in geen geval. Het wil zeggen  op de juiste manier geven  waardoor we altijd in staat te blijven een blije helpende en positieve persoon te zijn.

    Delen met Jezus lot is mezelf geven aan anderen, vruchtbaar willen zijn.

    Het is niet altijd gemakkelijk. Het is willen en niet kunnen. Vruchtbaar willen zijn en niet zien hoe het moet

    Het enige dat we dan moeten doen is bidden. Vraag aan Jezus dat hij laat zien wat te doen.

    Jezus Lot delen is aanvankelijk niet iets groots, dat verlangt Jezus niet van ons.

    Voor mij was het  samen bidden, spreken, uitspreken, mensen ontmoeten, de juiste keuzes maken om niet consumerend bezig te zijn. Blij zijn met eenvoudige dingen. Blij zijn met wat zich onverwachts aandient.

    Soms is er ontgoocheling en eenzaamheid, maar soms zijn er ook onverwachte en zeer vruchtbare ontmoetingen.

    Jezus lot delen is iets dat ons overkomt als we ons hart openen, als we onze talenten willen inzetten, als we vruchtbaar willen zijn. Het is  voor iedereen verschillend en voor Jezus is ook het meest eenvoudige, belangrijk, zoals vriendelijk en dankbaar zijn voor mensen die voor ons zorgen.

    Jezus zegt ons :Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. De vrucht van onze vriendelijkheid is de blijheid die ontstaat bij anderen 

    De vruchten van ons hard werken is het slagen in een examen om zo later iets te kunnen bieden , het is  slagen in een project tot nut van anderen of het ontvangen van een eerlijk loon voor eerlijk werk waardoor ik mijn eigen kinderen kan geven wat hen toekomt en mogelijk goede projecten financieel kan steunen. Vruchten dragen is sterven aan onszelf, sterven aan onze ‘ik’ Het  is een dagdagelijks keuze voor anderen in  het meest eenvoudige tot in het meest ingewikkelde.

     

    Jezus vraagt niet veel van ons, laten we daarom blij en dankbaar zijn met wat door Jezus zin geeft aan ons leven.

    Lieve God , we danken u voor uw Zoon.

    Geef ons de moed om te zoeken naar wat Hij ons wil vertellen. We willen uw wil doen , dat wat U verlangt voor ons leven.

    Laat niet één iemand, die u graag wil ontmoeten, alleen. Geef haar of hem de kracht om terug te bidden bij het opstaan en slapen gaan, een eerste stap om zo verder te groeien in de verbondenheid met U

    We weten dat u ontmoeten niet in grootsheid gebeurt, maar in stilte . Geef ons de aandacht voor die stilte, leer ons beminnen en dienen en zo zien waar U aanwezig bent

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

    16-04-2012 om 03:30 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 17,1-3 betekenis van eeuwig leven

    Johannes 17,1-3 betekenis van eeuwig leven

     

    Door  Jezus  offer verkrijgen wij allen eeuwig leven. Maar wat is eeuwig leven?


    Jezus
    sloeg  zijn ogen op naar de hemel en zei: ‘Vader, nu is de tijd gekomen, toon nu de grootheid van uw Zoon, dan zal de Zoon uw grootheid tonen. [2] Hij heeft van u macht over alle mensen ontvangen, de macht om iedereen die u hem gegeven hebt het eeuwige leven te schenken. [3] Het eeuwige leven, dat is dat zij u kennen, de enige ware God, en hem die u gezonden hebt, Jezus Christus 

     

    Eeuwig leven is dus in verbinding zijn met God,  met Hem samen leven en dat begint reeds hier op aarde tijdens ons leven.

    Wij zijn maar gewone mensen, die allen fouten maken, op die manier hebben  we langs geen kanten recht op verbondenheid met God.

    Maar dankzij de liefde van Jezus worden we gered. De scheiding veroorzaakt door ons zondig zijn is door hem weggenomen, door Jezus kunnen wij  een diepe verbondenheid met God ervaren voor altijd. Dit is eeuwig leven en het begint nu reeds, het hiernumaals. Het begint niet om wat wij doen , maar om wat Jezus gedaan heeft.

    We leren God kennen door naar Jezus woorden te luisteren.

    We weten dat God nooit verandert, God blijft altijd dezelfde God, in het verleden en in de toekomst. Daarom kunnen we vol vertrouwen zijn in onze eeuwige bestemming.

     

    Dikwijls zien we in onze wereld naar de andere en beginnen we te twijfelen.

    Ziet God dan echt niet dat de foute mensen soms alle geluk krijgt? En sommige  goede mensen alle pech? Kan het hem niet schelen hoe het de mensen vergaat?

    Wij klagen soms, we begrijpen het lijden soms niet, maar, het wordt anders  als we naar God opzien. Zo kunnen we de materiele welstand en het wereldlijk geluk in het juiste perspectief zien. We kunnen  ook het wereldlijk lijden overstijgen, naar God toe en het eeuwig leven. Wanneer we dicht bij God leven dan  kunnen we zien en voelen dat God mee lijdt met ons.  Als we ten diepste  geloven dar we  Jezus lijden en sterven bevrijd worden, dan kunnen we genieten van Gods oneindige liefde. We krijgen het eeuwig leven, zoals Jezus belooft. Het evangelie verwijst naar het ontwaken na de dood in het nieuwe eeuwig leven, maar het verwijst ook naar het leven van nu. Onze ogen worden geopend naar wat echt belangrijk is in ons leven en hoe we moeten handelen.  We gaan  ook de kracht krijgen  om dit ontwaken in waarheid  tijdens ons leven  mogelijk te maken.

    We zullen de juiste dingen doen, de juiste woorden spreken als we ons richten naar God en in verbondenheid leven met Jezus Christus.

    We richten ons als gelovige niet zozeer op het hiernamaals maar wel op het hiernumaals. Gods liefde doorgeven op elk moment van de dag, zonder iets terug te verwachten. De meest eenvoudige dingen: op de baan iemand voorrang te geven,  zwaaien met onze hand vanuit onze wagen, vriendelijk zijn tegenover buitenlanders of mensen die anders zijn. Er zijn zovele momenten dat we iets kunnen betekenen voor anderen ook al zien we daar niet direct de vruchten van, laat dat aan God over. We mogen niets terug verwachten alhoewel dit zeer menselijk is. We zijn er om Gods wil. En Hij wil blije, geduldige, liefdevolle gelovigen die beschikken over zelfcontrole , goedheid , vrede , trouw, vriendelijkheid en zachtmoedigheid. Om dit te kunnen zend hij ons de kracht van de Heilige Geest. Nooit laat God ons alleen. Geloven wij dit?

     

    Om ons geloof te versterken kunnen we onze verbondenheid met God sterker en intenser maken door  Hem hierom te vragen in ons gebed.  De groei in onze relatie met Hem is zonder einde. Ook onze ervaring van de start van eeuwig leven hier op aarde zal, door ons geloof, groeien in  volheid en overvloed.

    We kunnen het allemaal misschien beter begrijpen als we het vergelijken met een concert.

    Wanneer het symfonisch orkest speelt geniet iedereen van de mooie .  Nochtans zullen mensen die een speciale liefde hebben voor die  of gestudeerd hebben hoe ze die  moeten begrijpen nog meer van de  genieten.

    Zo is het ook met God. Gods liefde voor ons verandert nooit maar door te luisteren naar wat Jezus ons vertelt in het evangelie kunnen we God beter leren kennen, zoals de  en op die manier kunnen we meer van Hem genieten, en meer met Hem in verbondenheid leven.

    De  kwaliteit van ons tijdelijk leven hier op aarde beïnvloedt onze verbondenheid met God in  het  eeuwig leven

    Eeuwig leven is  een leven in overvloed  en begint op het moment dat we Jezus een plaats geven in ons leven. Dit eeuwig leven eindigt nooit.Wat een geschenk om God te mogen kennen door onze liefhebbende redder Jezus.

     

    Paulus schrijft in zijn brief aan de Romeinen  10:9-10; [9] Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered. [10] Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered.

     

    En Johannes schrijft nog:

    Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. 17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door Hem te redden.

     

    Lieve God dank u voor uw liefde, dank u voor Jezus.. We maken voortdurend fouten en toch vindt u dat wij uw liefde  verdienen. Dank  dat wij zoveel toekomst hebben, toekomst in het hiernumaals en het hiernamaals.  Dank dat we door Jezus zin aan ons leven kunnen geven .

    Jezus woorden leren ons zien wat we moeten doen , wat we moeten zeggen

    Als gelovigen zijn we met hart en ziel  bereid uw wetten uit te voeren, tot het einde toe.

    Door ons te houden aan uw woord kunnen we zuiver leven.

     Laat ons even tijd maken om samen te bidden: 

    God help ons in ons verlangen om u beter en beter te leren kennen

    Toon ons de weg om te weten wat we moeten doen om u beter te leren kennen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God, Laat ons niet afdwalen van U. Ook al bevinden we ons in een puinhoop en in droefheid. Ook al lukt  er niets van hetgeen we zouden willen realiseren. Geef ons blijvend de kracht van uw Geest. Laat ons niet twijfelen en  leven naar uw richtlijnen. Geef ons daarbij vreugde, meer vreugde dan rijkdom en overvloed

     

    God we verlangen ernaar om eeuwig samen te zijn met u. Dit leven op aarde is een kans voor ons om uw liefde door te geven. Toon ons hoe we dat kunnen doen.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    God , Geef ons als gelovige de kans om van u te durven getuigen. Geef ons de kracht van uw geest  om blije christenen te zijn, de juiste dingen te doen en de juiste woorden te spreken. 

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Lieve God wij  bidden ook voor de mensen die aan u  twijfelen. Geef hen kracht Heer om  de weg naar U te vinden.

    Geef hen inzicht en laat hen  kiezen voor belangrijke waarden boven materiele waarden, om zo te groeien en  U te ontdekken en te geloven dat U de enige bent die ons de echte kracht en vreugde kan geven die we nodig hebben

     

    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, het koninkrijk  Gods zoeken  en zijn gerechtigheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn koninkrijk te ontvangen en het eeuwig leven .

     

    09-04-2012 om 10:55 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 13,1-15 Voetwassing

    Voetwassing  Johannes 13,1-15

    We naderen de tijd van de voetwassing, we lezen daarom uit Johannes 13,1-15 Het gaat over Jezus die de voeten wast van zijn leerlingen en ons met dit gegeven iets wil vertellen.

     

    [1] Het was kort voor het pesachfeest. Jezus wist dat zijn tijd gekomen was en dat hij uit de wereld terug zou keren naar de Vader. Hij had de mensen die hem in de wereld toebehoorden lief, en zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan. [2] Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd. De duivel had intussen Judas, de zoon van Simon Iskariot, ertoe aangezet Jezus te verraden [3] Jezus, die wist dat de Vader hem alle macht had gegeven, dat hij van God was gekomen en weer naar God terug zou gaan, [4] stond tijdens de maaltijd op. Hij legde zijn bovenkleed af, sloeg een linnen doek om [5] en goot water in een waskom. Hij begon de voeten van zijn leerlingen te wassen en droogde ze af met de doek die hij omgeslagen had. [6] Toen hij bij Simon Petrus kwam, zei deze: ‘U wilt toch niet mijn voeten wassen, Heer?’ [7] Jezus antwoordde: ‘Wat ik doe, begrijp je nu nog niet, maar later zul je het wel begrijpen.’ [8] ‘O nee,’ zei Petrus, ‘míjn voeten zult u niet wassen, nooit!’ Maar toen Jezus zei: ‘Als ik ze niet mag wassen, kun je niet bij mij horen,’ [9] antwoordde hij: ‘Heer, dan niet alleen mijn voeten, maar ook mijn handen en mijn hoofd!’ [10] Hierop zei Jezus: ‘Wie gebaad heeft hoeft alleen nog zijn voeten te wassen, hij is al helemaal rein. Jullie zijn dus rein – maar niet allemaal.’ [11] Hij wist namelijk wie hem zou verraden, daarom zei hij dat ze niet allemaal rein waren.
        
    [12] Toen hij hun voeten gewassen had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. ‘Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?’ vroeg hij. [13] ‘Jullie zeggen altijd “meester” en “Heer” tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. [14] Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. [15] Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen.

     

    Wat Jezus wil doen is anderen beminnen tot de hoogste graad. Jezus weet waar hij van komt en waar hij naartoe gaat. Dat lezen we in vers 3. Jezus,  wist dat de Vader hem alle macht had gegeven, dat hij van God was gekomen en weer naar God terug zou gaan.   Als wij niet weten vanwaar we komen en waar we naartoe gaan dan hebben we een probleem, dan wordt het moeilijker. Als we niet weten en geloven   dat we veilig zijn  in Gods handen dan zijn we nergens, alles klinkt dan zo banaal, zo zonder toekomst, zeker als dingen tegenslagen. We gaan  dan op zoek naar wereldlijke belangrijkheden en dat geeft dikwijls veel ontgoochelingen.  Het is belangrijk te weten wie we zijn en waarvoor we hier zijn en dat weten we door te luisteren naar Jezus woorden. Jezus zegt  dat hij van God was gekomen en weer naar God terug zou gaan , Zo is dat dus ook voor ons, we zijn van God gekomen en we gaan terug naar God. God houdt van ons en als we dat niet geloven dan is het beter altijd op reis te gaan en te zorgen dat we enkel kunnen genieten en krijgen. In de boodschap van de voetwassing was Jezus een dienaar . In de warme streken waar Jezus leefde droegen mensen sandalen en mensen die toen voeten wasten van de gasten, behoorden zeker en vast tot de  laagste sociale klasse van de bevolking. De laagste en eenvoudigste  job was ‘voeten wassen’. Als Jezus dus . zijn bovenkleed aflegt , een linnen doek omsloeg, en zich  klaar maakte om voeten te wassen dat moet dat een schok geweest zijn voor de aanwezigen . Waar begint hij nu aan. Het was dus logisch dat Petrus weigerde. ‘Als ik ze niet mag wassen, kun je niet bij mij horen, Dat geldt ook voor ons, als Jezus ons niet mag toebehoren dan kunnen wij ook niet bij hem horen. Door  bij Jezus te horen worden we rein, gaan we de taak in ons leven duidelijk zien, gaan we onderscheid kunnen maken van waarheid en leugen dat ook in onszelf kiemt.

    ‘Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?’vraagt Jezus ons. Ik ben jullie Heer en meester , en terecht, want dat ben ik ook echt. Jezus gaat dus niet slaafs dienen maar dienen in kracht , wetende wie hij is.  Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen.

    Wat is ons antwoord? We zijn misschien wel bereid van zeker mensen voeten te wassen, maar Jezus vraagt ons om iedereen te dienen en te beminnen.

     

    Als wijzelf bereid zijn voeten te wassen, zijn we misschien bereid voeten te wassen van mensen die we graag zien, of van mensen die een belangrijk positie hebben. Want dan kunnen we zeggen’ hallo ik ben toch belangrijk he’.Ik ken die en die, ik heb dit en dat gedaan.

     De boodschap van Jezus  is hier echter ‘leer een dienaar te zijn, dien anderen’, verlang er niet naar BV te zijn , misschien is het wel goed om te verlangen om BV te zijn voor de hemel. Bekende Vlaming voor de hemel.  God wil iets speciaal , God wil dat we dood gaan aan onszelf en klaar zijn om anderen te dienen. Gedaan met zelf zelf zelf. Het hoogst beroep hier op aarde is anderen te dienen en  niet om belangrijk te zijn. Gedaan  met eigen trots :ha ik heb iets speciaal gedaan ,ik ben chauffeur voor de ambassadeur, ik werk voor radio  en de mensen horen mijn stem op de radio, ik ik ik. Dienen wil zeggen ik zet al mijn talenten in en die zijn voor iedereen gelukkig verschillend.

     

    Dienen wil zeggen , ik hou van je , ik waardeer je erg, ik ben blij dat ik dit voor jou kan doen. Maar , er is iets dat hier weer om onze aandacht vraagt: het is gemakkelijk iets te doen voor iemand waarvan we houden. Echter iets doen voor iemand die we niet kennen dat is weer een andere opdracht. En dan flits het weer door onze gedachten, als  we anderen helpen zijn zij misschien ook bereid iets te doen voor mij. Echter, als ik iets doe iets voor anderen is het niet omdat ik iets terug verwacht of weer’geweldig’ ben.  Jezus vraagt ons gewoonte dienen en te beminnen  omdat de andere in nood is. Ik kan iets bijdragen en misschien moedig ik die andere  zo aan ook iets te doen voor anderen.  Een beter weg om te leven is niet vragen ‘waarom moet ik iets doen voor mensen die ik niet ken, wat brengt mij dat bij’? Jezus vraagt ons gewoon doe zoals ik. Wees fier, krachtig en blij om wie je bent en dien en bemin want ik ben altijd bij jou .

     

    Als laatste en misschien het moeilijkste is om iets doen voor familie. Wat zou het zijn als uw man u zou vragen zijn voeten te wassen, of uw vrouw?  Wat zou u zeggen? Ik denk dat ik zou zeggen , ‘zeg schat was die eens zelf, waarom moet ik dat doen , ik heb wel wat anders rond mijn hoofd.

     We hebben iets te doen voor onze partner, we vergeten dikwijls om kleine dingen  te doen voor onze partner. We doen al genoeg zeggen we! Zoveel huwelijke vallen uiteen. Het voornaamste in onze gedachten is dikwijls de vraag: wat ga jij doen om mij gelukkig te maken. Maar het eerste wat we zouden moeten denken is: wat kan ik doen om jou leven beter te maken. Dat is weer wat Jezus ons vandaag vraagt en dat vraagt hij ook wanneer we met mensen niet akkoord zijn. Jezus vraagt ons altijd wat beteken jij voor de andere. Zo hebben sommige christenen nogal eens kritiek op mensen die homo’s. De vraag is niet, wie is die man of vrouw die homo of lesbienne is voor mij, maar wie ben ik voor die man of vrouw. Bekritiseer ik die persoon of ben ik beminnelijk liefdevol en hulpvaardig. Dat heeft dan niets te maken met het feit dat mijn idee over het beleven van lichamelijkheid en liefde verschillend is. Dat kan ik gerust kenbaar maken, echter zonder te oordelen, en zonder te kwetsen. Wie ben ik voor de andere daar gaat het om dat zegt Jezus ons.

     

    Wie gaat wat doen voor mij flitst in onze gedachten! Kleine dingen doen voor anderen is de les die Jezus ons wil leren. Zie ik ‘anderen helpen’ als een opdracht van God of is het een onderbreking in wat mijn plan was voor vandaag en voel ik het aan als een opdracht die me belast.

    Ieder persoon die zichzelf christen noemt, een bediende, een verpleegster, een dokter, directeur, poetsvrouw, glazenwasser, politieagent, allen hebben wij een opdracht. We zijn hier op aarde voor een doel en we moeten vragen aan God dat hij onze ogen opent om te zien wat er rondom ons gebeurt.  Als we echt willen weten wat God wil voor ons leven dan zal God ons antwoorden. Hoeveel tijd spenderen we om anderen lief te hebben. We denken dat we anderen liefhebben en dat we o zoveel inspanningen doen, maar we beliegen onszelf. De echte liefde is zonder kritiek, zonder oordeel, zonder eisen, noden  worden voldaan, we sluiten niemand uit, we aanvaarden anderen in hun anders zijn.

    We zijn geroepen hier om iets te doen voor elkaar. God gebruikt ons te dienste voor anderen.

     

     Laat ons daarvoor bidden:

    Veertig dagen en veertig nachten verbleef Hij in de woestijn.

    Wij zouden ’t nimmer overleven van honger en van schrik, van heimwee en gemis.

    Wij zijn gewend aan veel comfort dat ons verzadigt en verdooft.

    Wij leven in een andere woestijn van mensen die elkaar niet meer vertrouwen,

    een uitgestrekte wildernis van leugens en verdachtmaking, grote en kleine oorlogen

    en zoveel eenzaamheid.

    Kon elke christen weer oase zijn, een kleine bron van hoop in een woestijn van mensen.

    Dan wordt het eindelijk Pasen voor iedereen in eenvoud, delen en vertrouwen.

    Bidden we samen het onze vader als teken van verbondenheid met Hem en met elkaar.

    Wij danken u voor dit samenzijn en wensen u een zeer vruchtbare tijd

     

     

     

     

    02-04-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 3,14-21 het licht zien!

    Johannes 3,14-21

     

    Beste vrienden, van harte een warm welkom,

     

    We zijn in blijde verwachting van Jezus en willen in dit samenzijn stilstaan bij Jezus woorden.

    In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest

     

    De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn

    de slang omhoog geheven heeft, [15] opdat iedereen die gelooft, in hem

    eeuwig leven heeft. [16] Want God had de wereld zo lief dat hij zijn

    enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet

    verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. [17] God heeft zijn Zoon niet

    naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. [18] Over wie in hem geloofd wordt geen

    oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld,

    omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon. [19] Dit

    is het oordeel: het licht kwam in de wereld en de mensen hielden meer

    van de duisternis dan van het licht, want hun daden waren slecht. [20]

    Wie kwaad doet, haat het licht; hij schuwt het licht omdat anders zijn

    daden bekend worden. [21] Maar wie oprecht handelt, zoekt het licht op,

    zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet.’

     

    Opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft. Dat is toch een mooie belofte en toch…

    Heel veel mensen hebben er geen behoefte aan zich door Jezus te laten redden. Ze voelen zich zonder Jezus ook wel gelukkig of ze denken dat er toch geen leven is na de lichamelijke dood.

    Is het voor een iemand die bijna verdrinkt zo moeilijk om zich te laten redden? Neen, hij hoeft alleen maar zijn handen uit te strekken naar zijn redders.

    Wij kunnen ook gewoon onze hand uitsteken naar Jezus, maar er is iets nodig dat ons doet geloven in Jezus. Wat willen wij in dit leven, wat verlangen wij? Wat maakt ons echt gelukkig, wat geeft diepe zin aan ons leven?

    Misschien moeten wij eens kijken hoe God ernaar verlangt zich te laten kennen aan ons mensen. Hij wil mens worden en komt als hulpeloos wezen op onze wereld. Hij is Godmens en kiest de armste plek in de armste streek vol heidenen.

    Hij komt naar de wereld omdat Hij meer van ons houdt dan wij van onszelf houden. Elk kleine detail van ons leven is belangrijk voor God. Maar willen we dat geloven?

     

    Het licht kwam in de wereld, maar de mensen houden meer van de duisternis dan van het licht lezen we in het evangelie. Jezus, is het licht, maar wij vinden dat we het licht niet nodig hebben. Wij zullen zelf wel uitmaken hoe we ons leven richten. We kiezen dus voor de duisternis, de waarheden die de wereld ons voorhoudt. Zo wordt het uw waarheid en mijn waarheid en zo is er dus geen waarheid. We kunnen Jezus nergens beschuldigen van fouten, Hij is het licht en de waarheid.

     

    In dit evangelie lezen we: Alles wat jullie in het duister zeggen, zal in het licht worden gehoord en wat jullie binnenskamers in iemands oor fluisteren, zal vanaf de daken bekend worden gemaakt.

    Vroeg of laat geraken we in moeilijkheden. Niet in waarheid leven geeft veel complicaties. We worden zwak, we moeten zwijgen want we staan niet recht in ons schoenen.

    We handelen dikwijls uit angst of uit een verlangen om belangrijk te zijn. We willen meetellen en daar is niets fout mee, maar soms handelen we hierdoor niet juist. We doen dan de foute dingen, we leven in het duister en houden ons soms bezig met dingen die het licht niet mogen zien. We vergelijken ons met anderen, we aanvaarden onze beperktheden niet of zijn boos om het onrecht dat ons is aangedaan.

     

    Geloven we echt dat God van ons houdt? Geloven we wat Jezus zegt dat

    God ons door en door kent en wil beminnen. Slechts dan kan God iets

    betekenen voor ons, dat is zijn verlangen, zijn enig verlangen. Maar

    daarom moeten we intens geloven dat we belangrijk zijn voor God.

    Laat ons daarvoor bidden:

    God,

    We weten dat je altijd antwoordt als mensen je willen zoeken en kennen.  Laat de mensen die nu verlangen U te kennen echt duidelijkheid krijgen door het lezen van uw woorden.

    We vragen u ook ons de weg te blijven tonen om een echte christen gemeenschap te vormen en elkaar te steunen in het zoeken naar de zingeving van ons leven.

    God

    Zelfs al zijn we jaren uw volgelingen, laat ons niet vervallen in starheid of ontgoocheling. Laat ons U blijvend zoeken om zo blijvend te kunnen groeien. Laat ons opnieuw passie creëren voor U en ons blij en vrij geloven doorgeven aan anderen.

    Laat anderen zien dat we leven vanuit uw bron door blije mensen te kunnen zijn voor hen.

     

    God

    Alles is goed God, wij willen u volgen, Jij weet wat voor ons het beste is.

    Help ons om dankbaar te leren zijn, zelfs om wat we niet verkrijgen.

    Geef ons daarvoor de kracht van de heilige Geest

    Help ons om te leven in de kracht van de Heilige Geest met Zijn gaven van geduld, blijheid, liefde, goedheid, vrede, trouw, zachtheid en nederigheid.

     

    Probeer het eens: anders om te gaan met je tijd.

    Tijd verliezen om tijd te winnen,

    om beter te weten waarheen het moet,

    hoe het moet en dat het moet.

    Vastentijd even de woestijn van het leven intrekken,

    stilte en rust zoeken,

    weg uit de gejaagdheid en oppervlakkigheid

    van ons dagelijks bestaan,

    leeg worden van wat ons gevangen houdt

    om te groeien in verbondenheid.

     

    Wij danken u voor dit samenzijn en wensen u een zeer vruchtbare tijd

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    27-03-2012 om 13:52 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 8,27-36 Jezus wil voor ons iets betekenen

    Johannes 8,27-36

    We naderen Pasen, Jezus wil ons nog snel meer vertellen wat hij voor ons wil betekenen vooraleer hij als mens definitief van onze aarde weg gaat.

    Jezus  getuigt over zichzelf en  spreekt over zijn vader door wie alles tot hem komt maar: 27 De mensen begrepen niet dat hij over de Vader sprak.[28] ‘Wanneer u de Mensenzoon hoog verheven hebt,’ ging Jezus verder, ‘dan zult u weten dat ik het ben, en dat ik niets uit mijzelf doe, maar over deze dingen spreek zoals de Vader het mij geleerd heeft. [29] Hij die mij gezonden heeft is bij mij; hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil.’
        
    [30] Toen hij deze dingen zei, kwamen velen tot geloof in hem. [31] En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. [32] U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’ [33] Ze zeiden: ‘Wij zijn nakomelingen van Abraham en we zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?’ [34] Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde. [35] Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig. [36] Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.

     

    Op sommige momenten in het leven heeft iedereen zich al eens erg alleen gevoeld.  Zelfs met familie en  vrienden rondom ons of met personeel of collega’s, moeten we nog steeds  problemen dikwijls alleen oplossen of alleen onze gevoelens verwerken . Niemand komt als vanzelf oplossingen bieden. Niemand van onze vrienden, geliefden of familieleden kunnen altijd en op elk moment bij ons zijn om ons zo te helpen als we ons alleen voelen.

    Behalve één iemand zegt Jezus ons in dit evangelie.

    God is altijd aanwezig, op elk moment. In het evangelie zegt Jezus  in vers 29:  Hij die mij gezonden heeft is bij mij, hij heeft me niet alleen gelaten. Tot daar de vers.

    Wij botsen dikwijls op het verschillend zijn van anderen, zeker als we als partner samenleven.  Zo  verschil ik erg in mijn tempo van werken. Het irriteert me als ik traagheid zie. Ik denk dan ‘ komaan begin eraan ‘. Vroeger bad ik dan tot God : God geef mijn echtgenoot a.u.b. een sneller tempo, ik heb daar last van, het irriteert me vreselijk en zo kan ik niet vriendelijk blijven. Maar naarmate ik groeide in mijn geloof zag ik in dat ik zo niet in juiste communicatie was met God. Ik moet bidden om geduld voor mijzelf, en niet voor een beter tempo voor mijn man. Mijn echtgenoot mag anders zijn en verschillend van mij.  Geduld is een gave van de Heilige Geest en omdat God altijd bij me is kan ik Hem altijd aanspreken om me te helpen op het moment dat ik hem nodig heb om geduldig te zijn en zo vriendelijk te blijven.  Ik leg mezelf in de handen van God, zo voel ik me vrij. God zal ons de waarheid doen kennen zegt Jezus in dit evangelie. Door te groeien in geloof, door gesprekken en literatuur, zag ik inderdaad dat ik niet met verwachtingen moet leven, ik krijg de kracht door de Heilige Geest om blij te zijn met het anders zijn van mijn echtgenoot. Daar ligt de oplossing voor veel spanning in relaties. De andere mag anders zijn en wij ontvangen de kracht van de Heilige Geest om dat als positief te zien. Zoiets kunnen we niet zelf, het kan enkel met Zijn kracht. Daarom richten we ons in gebed tot God. God geef me op dit moment geduld, zo dat ik vriendelijk kan blijven.

    Zo vertelde mijn zus dat ze zich kwaad voelt  als ze iets fout  gedaan heeft op haar werk. Ze is dan  niet tevreden en diep ontgoocheld over zichzelf. Ook al deed ze haar beste best.  Wel ook dan kan God ons helpen om over de ontgoocheling te stappen. Bidden opdat niemand iets zou merken is geen goed gebed, maar bidden : Heer help me om terug blij en krachtig te zijn, nu alles is tegengevallen, is een vraag aan God om te leven in de kracht van de Heilige Geest. Zoals Paulus ons leert in zijn brief aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22: Hij zegt daar: maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, [23] zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     

    Omdat God altijd aanwezig is moeten we ons nooit afvragen is God hier bij me. Beste luisteraar, waar u ook bent , weet dat God bij u is, vlakbij U.

    We moeten ons niet afvragen zou God me willen helpen, vandaag en morgen.

    God is onze altijd aanwezig vriend. In vreugde, verdriet, in bekoringen en  angst en ontgoocheling, altijd kunnen we Hem vragen ons niet alleen te laten, maar ons te helpen en te leiden. We zullen de waarheid kennen wanneer we bij Jezus woorden blijven en geloven  dat zijn  waarheid ons zal  bevrijden. Jezus heeft het ons beloofd. In Jozua eerste hoofdstuk lezen we ook  :9] Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer je God, staat je bij.’

    Ook in de brief van Paulus aan de Hebreeuwen lezen we ; 

    [5] Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’ [6] zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

     

    We vergeten dikwijls dat God elk van ons zo intens liefheeft.

    Laten we daarom bidden:

    God , bij u zijn we veilig, u helpt ons in nood, u geeft ons inzicht en wijst ons de weg. U geeft raad. Laat ons toch niet vergeten dat U altijd bij ons bent U houdt ons bij de hand en leidt ons volgens uw plan.  Bij U  te zijn is ons  verlangen, help ons  daarbij elk moment van de dag. Breng het in ons  geheugen vooral op moeilijk momenten. Dat vragen we u in Jezus naam

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    God wij bidden voor onze vrienden, die in moeilijkheden leven. In pijn en zorgen voelen we ons soms hopeloos. Geef ons en hen  toch de kracht om op onze knieën te gaan en te bidden tot u voor wat we nu echt nodig hebben, in de bereidheid om  te aanvaarden wat u ons geeft. Aanhoor onze smeekbede om hulp, u bent dicht bij ons, hou ons vast in de moeilijkheden. Zonder u zinken we. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    We bidden tot slot: Mijn God naar U willen we  blijven zoeken,we willen uw grootheid voelen , begrijpen, geraakt worden door U. We willen  kracht vinden in uw Goddelijk spijs.We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer  we in U geloven wanneer we in uw Zoon geloven, wanneer  we U een plaats geven in ons leven, de belangrijkste plaats in ons leven. Zo zal uw hand ons blijven vasthouden, dat weten we en dat geloven we. In de naam van de vader de Zoon en de Heilige geest.

     

    16-03-2012 om 13:56 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 2,13-25 3 de zondag van de vasten

     

    Johannes 2,13-25   3 de zondag van de vasten.

     

    Beste vrienden, van harte een warm welkom,

    Wij willen in dit samenzijn  stilstaan bij Jezus woorden om zo God te leren kennen.

    In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest

     

    [13] Kort voor Pesach, het Joodse paasfeest, reisde Jezus naar Jeruzalem. [14] Daar trof hij op het tempelplein de handelaars in runderen, schapen en duiven aan, en de geldwisselaars die daar altijd zaten. [15] Hij maakte een zweep van touw en joeg ze allemaal de tempel uit, met hun schapen en runderen. Hij smeet het geld van de wisselaars op de grond, gooide hun tafels omver [16] en riep tegen de duivenverkopers: ‘Weg ermee! Jullie maken een markt van het huis van mijn Vader!’ [17] Zijn leerlingen dachten aan wat er geschreven staat: ‘De hartstocht voor uw huis zal mij verteren.’ [18] Maar de Joden vroegen: ‘Met welk teken kunt u bewijzen dat u dit mag doen?’ [19] Jezus antwoordde hun: ‘Breek deze tempel maar af, en ik zal hem in drie dagen weer opbouwen.’ [20] ‘Zesenveertig jaar heeft de bouw van deze tempel geduurd,’ zeiden de Joden, ‘en u wilt hem in drie dagen weer opbouwen?’ [21] Maar hij sprak over de tempel van zijn lichaam. [22] Na zijn opstanding uit de dood herinnerden zijn leerlingen zich dat hij dit gezegd had, en zij geloofden de Schrift en alles wat Jezus gezegd had.     [23] Toen Jezus op Pesach in Jeruzalem was, kwamen veel mensen tot geloof in zijn naam, omdat ze de wondertekenen zagen die hij deed. [24] Maar Jezus had geen vertrouwen in hen, omdat hij hen allemaal kende, [25] en niemand hoefde hem iets over de mens te vertellen, want hij wist zelf wat er in een mens omgaat.

     

    De joodse tempel in Jeruzalem stond in het middelpunt van de ceremoniële joodse  eredienst.

    Jezus is de vredeskoning en zegt over deze tempel: mijn huis zal een huis van gebed heten voor alle volken,maar u hebt er een rovershol van gemaakt.

    Wat Jezus wil zeggen is dat de tijd van de tempel, het gebouw is voorbij is. Christus zal zelf de tempel worden  door zijn dood en opstanding

    Toen in 66 n.Chr. de joden in opstand kwamen tegen de Romeinse overheersing, werd hen de oorlog verklaard. Het duurde uiteindelijk vier jaar voor de Romeinen de overwinning behaalden. Het doek viel met de belegering van Jeruzalem door keizer Titus en het steen voor steen afbreken van de Tweede tempel, een gebeurtenis die  door Jezus voorspeld  was

    70j. na de geboorte van christus wordt de tempel dus effectief  verwoest, de offerdienst werd afgeschaft . De verwoesting van deze tempel was een schok vooral voor de joodse bevolking.

     

    Jezus wil ons hier duidelijk maken dat de nieuwe tempel het lichaam van de Verrezen Jezus is die de volkeren bijeen brengt in het sacrament van Zijn lichaam en bloed. Het lijkt heel moeilijk te begrijpen, maar het is dat niet.

    In dit evangelie zegt Jezus duidelijk , ik zal de tempel weer opbouwen in 3 dagen. Jezus zelf is  de tempel. Door  Jezus  lijden en sterven en verijzen zijn we bevrijd van zonden en de nieuwe tempel, het lichaam van de Verrezen Jezus komt in ons . Jezus woont voortaan in ons en wij kunnen Hem dus ongelooflijk goed bereiken op voorwaarde dat wij in hem geloven en Hem toelaten. Hij staat aan de deur en klopt .

     

    Jezus hield van de tempel en verdedigde het als een huis van God, maar wist tevens ook dat die tijd voorbij was en er iets nieuws zou komen met Zijn dood en Zijn opstanding

    Wat Jezus doet is het onderstrepen van onze innerlijke openheid tot geloof in hem.

    Via het kruis komt God tot ons en in de gekruisigde Jezus zullen wij de ware God vinden

     

    In de kruisdood  van Jezus zijn alle offers vervuld, in Hem zelf  heeft de verzoening en Hij zelf de plaats van de nieuwe tempel ingenomen

    Jezus neemt door zijn lijden , dood en verrijzenis, de plaats in van de levende God,die door de relatie in ons woont.  Als wij dat toelaten  komt hij  in ons, hij zal  binnen  treden waadoor in ons  verandering en verzoening kan plaatsvinden. Met ander woorden wij kunnen groeien in liefde en onze fouten worden vergeven als wij daarom vragen en als wij onze fouten herkennen en onze spijt uitdrukken. Zo worden wij blije mensen , bevrijd en dienstbaar.

     

    Jezus wil de wet en profeten tot vervulling brengen

    Zo voorspelde de profeet Daniel 530 jaar voor de geboorte van christus:

     ‘In mijn nachtelijke visioenen zag ik dat er met de wolken van de hemel iemand kwam die eruitzag als een mens. Hij naderde de oude wijze en werd voor hem geleid. [14] Hem werden macht, eer en het koningschap verleend, en alle volken en naties, welke taal zij ook spraken, dienden hem. Zijn heerschappij was een eeuwige heerschappij die nooit ten einde zou komen, zijn koningschap zou nooit te gronde gaan’.tot daar de tekst.

    Zijn koningschap komt nooit ten einde omdat God tempel in ons is en in ons leeft.

    De toekomst zal ons geen andere situatie brengen,dan ons nu al geschonken is ,in de ontmoeting met Jezus.

     

    Jezus, die hier en nu aanwezig en bekend is, is het belangrijkste, al de rest wordt minder belangrijk en helpt ons af van onze nieuwsgierigheid en ons verlangen naar bewijzen.

    Het koninkrijk van God ligt binnen uw bereik zegt Jezus aan zijn apostelen en dus ook aan ons. Hemel en aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen voegt Hij eraan toe.

    Inderdaad de bijbel is geschreven na Jezus dood en is nog steeds bij ons het meest gelezen boek.  Er zijn 66 boeken geschreven door 40 verschillende schrijvers en allemaal verwijzen ze naar één persoon , naar dezelfde plaats en tijd van zijn geboorte, ze beschrijven hetzelfde leven , zijn dood en zijn opstanding. Moet er nog een groter bewijs zijn dat deze man Jezus  echt geleefd heeft.

    Alle schrijvers verwijzen naar één en dezelfde man en nog twijfelen sommige mensen aan de historische waarde. Mijn woorden zullen niet voorbij gaan zegt Jezus ons.

     

    Doordat Jezus gestorven is maar met zijn verheerlijkt lichaam verrezen en opgegaan is naar de hemel lijkt hij voor ons verdwenen. Zijn verheerlijkt lichaam wil zeggen dat  de leerlingen hem niet direct herkenden maar dat hij wel degelijk rond liep als een mens,verscheen aan zijn leerlingen, zij hebben hem gezien en hem door zijn spreken herkend.

    We benadrukken dit omdat het voor ons moeilijk te geloven is dat iemand die dood is plots lichamelijk gaat verijzen, hoe moeten we ons dat voorstellen. Het is niet voor te stellen, daarom spreekt men van een verheerlijkt lichaam, de leerlingen begrepen het niet, wij kunnen het ook niet begrijpen het heeft te maken met geloof. Maar na zijn verrijzenis herkenden de leerlingen  hem, de vrouwen eerst. 4 a 500 man heeft hem gezien tussen Pasen en ons Heer hemelvaart.

     

     

     

    Laat ons samen bidden opdat wij begrijpen wat het betekent dat god in ons woont en dat wij dus met Hem voordurend in contact kunnen zijn. De meest gewone woorden tot Hem kunnen richten en van Zijn woorden, die eeuwig zijn, kunnen leven, vruchtbaar kunnen zijn en liefde kunnen doorgeven ook al vallen er dingen tegen. Jezus vraagt ons nooit verbitterd te worden , maar nederig, minzaam en luisterend aanwezig te zijn voor  anderen. Zo is Hij ook aanwezig in ons. hij houdt ons vast omringt ons. Hij beschermt ons zodat we geen ja zeggen op het kwade dat ons voordurend aanwezig is. En als we geen toekomst , geen uitweg meer vinden vergeten we dan niet aan Jezus te vragen ons de weg te wijzen , ons duidelijk te maken hoe het nu verder moet.

     

    Mijn Heer en mijn God,

    Consume me with a passionte love and devotion for Jesus - the Temple of God - His Word and His Church. Geef me  passie, liefde en toewijding voor Jezus - de tempel van God - Zijn Woord en Zijn Kerk.

    Laat me nooit vergeten dat Jezus in mij woont, de tempel Gods met de kracht van de heilige geest.

    Never let me forgt that Jesus told us we too are the "Temples of the Holy Spirit", and therefore keep me pure of heart so Your Temple will remain undefiled and never be turned into a robbers den.Zuiver mijn hart, zodat de tempel onbezoedeld blijft en nooit omgezet in een rovershol.  In Jesus Precious Name.In Jezus Naam vraag ik u dit. Want wij allen weten en geloven dat, wat we in Jezus naam vragen, U ons ook zal geven.  Amen. Amen.

     

    Wij danken u voor dit samenzijn en wensen u een al het allerbeste toe. In Jezus nabijheid zijn wij tot veel meer in staat en kunnen we blije mensen zijn , volgelingen van Jezus christus.

     

     

     

    09-03-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcus 9,2-10 tweede zondag week vasten

     Marcus 9,2-10 tweede zondag week vasten

     

    Beste mensen, van harte een warm welkom,

    We zijn blij om samen met u te luisteren naar Gods woord, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

    We staan vandaag stil bij de tekst ‘ dit is mijn geliefde zoon , luister naar Hem

     

    Zes dagen later nam Jezus Petrus, Jakobus en Johannes met zich mee een hoge berg op, waar ze helemaal alleen waren. Voor hun ogen veranderde hij van gedaante, [3] zijn kleren gingen helder wit glanzen, zo wit als geen enkele wolwasser op aarde voor elkaar zou kunnen krijgen. [4] Toen verscheen Elia aan hen, samen met Mozes, en ze spraken met Jezus. [5] Petrus nam het woord en zei tegen Jezus: ‘Rabbi, het is goed dat wij hier zijn; laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia.’ [6] Hij wist niet goed wat hij moest zeggen, want ze waren door schrik overweldigd. [7] Toen viel de schaduw van een wolk over hen, en uit de wolk klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!’ [8] Ze keken om zich heen en zagen opeens niemand meer, behalve Jezus, die nog bij hen stond.
         [
    9] Toen ze de berg afdaalden, zei hij tegen hen dat ze aan niemand mochten vertellen wat ze hadden gezien voordat de Mensenzoon uit de dood zou zijn opgestaan. [10] Ze namen zijn woorden ter harte, maar vroegen zich onder elkaar wel af wat hij bedoelde met deze opstanding uit de dood.

     

    Op een berg zijn is een plaats waar God heel erg nabij is. Mozes gaat de berg op, om met God te spreken. Jezus brengt nachten door op de berg om te bidden tot zijn Vader.

    De berg heeft een symboliek, het is een plaats om omhoog te gaan, te klimmen, niet alleen fysiek maar ook innerlijk. De berg staat voor het loslaten van wat ons elke dag drukt. De berg biedt uitzicht over heel het panorama van de schepping, en geeft ons een vermoeden van wie de Schepper is. Op de berg kunnen we zuivere lucht inademen, we ervaren een soort kracht, een nieuw worden. We worden ook innerlijk omhoog getild door die ervaring.

    Een berg geeft ons ook een innerlijke ruimte naar boven toe, als we de berg zien willen we naar de top en op een berg staan geeft ons steeds een nieuwe ervaring van ruimte. Als we bidden of contact willen met God moeten we ‘die ruimte’ creëren.

    En toen sprak God: en uit de wolk klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!

    Ook hier is God de Vader weer   heel duidelijk, men moet alleen Zijn Zoon volgen en verheerlijken en niet Mozes of Elia

    Het geeft ook aan dat we door Jezus Christus uitzicht hebben op een eeuwig leven over de dood heen, zoals Mozes en Elia,indien we actief meewerken aan het Rijk Gods

    Onze Paus  zegt hierover ,indien we de kwaliteit van ons christelijk  leven proberen op te trekken  naar het voorbeeld van Christus , staat ons een overvloedig en eeuwig leven te wachten. Een eeuwig leven in overvloed dat tijdens ons leven reeds een aanvang neemt.

     

    De stralende witte kleren van Jezus bij de gedaanteverandering tijdens het bidden zegt ook iets over onze eigen toekomst. Witte kleren duiden op iets hemels, op engelen, op uitverkorenen. Door de verbondenheid met Jezus lijden worden we gereinigd en ontvangen we ons oorspronkelijke kleed terug. Het kleed van het reine, het zonder zonden zijn. In verbondenheid leven  met Jezus, geeft ons licht en we worden zelf licht zegt ons ook Paus Benedictus in zijn boek over Jezus van Nazareth. We zijn in staat Gods liefde door te geven doordat we bevrijd zijn van zonden.

    Het lijden van Jezus opent voor ons de poort naar vrijheid en het nieuwe leven, elke dag opnieuw.

    Jezus lijden brengt redding. Jezus lijden is doordrongen van Gods heerlijkheid, waardoor het veranderd wordt in licht, vrijheid en vreugde.

    Als we in verbondenheid met Jezus willen leven en willen leven in licht, vrijheid en vreugde moeten we voor Jezus kiezen. Elke dag opnieuw en opnieuw. Gods staat met zijn liefde te wachten en ontvangt ons elke dag, elke minuut met open armen.

     

    Voor Jezus kiezen gaat niet vanzelf. We ondervinden tegenslag, we moeten te hard werken, hebben haast geen tijd meer voor onszelf, dingen lopen niet vlot, we worden ongeduldig. Kiezen om tijd te maken om te bidden is dan niet gemakkelijk.

    Woorden klinken soms leeg. Hoe kunnen we dingen niet alleen begrijpen maar hoe kunnen we gegrepen worden.

    Allemaal hebben we zovele vragen en voelen we ons soms triest, klein en leeg.

    Daarom moeten we bidden. En nu we toch samen zijn kunnen we hier voor onszelf en voor elkaar bidden.

    Lieve God, geef ons de kracht om steeds tot U te komen de ganse dag, geef ons flitsgedachten van Uw aanwezigheid, van Uw grootsheid, van Uw licht, zodat we U niet vergeten. We willen doen wat U wilt voor ons leven. Help ons hierbij.

     

    Lieve God,

    Laat ons in waarheid tot u komen, help ons vergiffenis te vragen. Het is soms zo moeilijk.

    Dikwijls zien we onze zwakheden niet. Ongeduld, gelijk willen halen, meetellen doet ons soms hard zijn. Wij vragen u daarvoor vergiffenis.

     

    God, we willen tijdens de  tijd die nu volgt in gedachten op de berg gaan, in gedachten in uw armen belanden, in gedachten uw armen rondom ons voelen. Geef ons het gevoel van uw aanwezigheid waarin we geloven.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed

     

    Beste mensen, om goed te bidden moeten we de berg op.

    Zo kunnen we bewuster in relatie leven met God, door te luisteren naar wat Jezus ons te vertellen heeft.

     

     

     

    02-03-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marcus 1,12-15 eerste zondag van de vasten

    Marcus  hfdst 1,12-15 eerste zondag van de vasten

    van harte een warm welkom,

    We zijn blij om samen met u te luisteren naar Gods woord, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

    Wat verlangt Jezus van ons? Tijdens deze vastentijd is het een goed moment om daar stil bij te staan.

    Meteen daarna dreef de Geest hem de woestijn in. [13] Veertig dagen bleef hij in de woestijn, waar hij door Satan op de proef werd gesteld. Hij leefde er te midden van de wilde dieren, en engelen zorgden voor hem.  [14] Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde. [15] Dit was wat hij zei: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.’

    We staan hier even stil bij vers 15 waarin Jezus zegt het Rijk Gods is nabij, kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

    Wat verlangt Jezus van ons? Wat bedoelt Hij hier?

    Het goede nieuws, het koninkrijk van God is nabij!

    Het goede nieuws verwijst naar het grootse, naar de reddende boodschap voor ons mensen. Het koninkrijk Gods is nabij en verandert de wereld ten goede. Het gaat hier over een  boodschap met macht, met werkelijkheid, actie en daadkracht die voor ons verlossend is en ons verandert.

    Jezus verkondigt het Rijk Gods en roept ons op om naar zijn woorden te luisteren.

    Waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest, daarin bestaat het koninkrijk van Christus. Zo kunnen we leren om het goede te doen tot het dicht bij het goddelijk handelen wordt.  Zo maken we God blij.

    Door Christus en in de Heilige Geest hebben we toegang tot het diepste wezen van God de Vader om zo op zoek te gaan om juist te leven in waarheid.

    In die blijde boodschap treedt de echte Heer van de wereld op, de levende God. 

    De God die dicht bij ons komt en in ons leeft als wij antwoord zijn op zijn liefde. Paulus zegt ons: ‘niet ik leef, maar Christus is het die leeft in mij’ (Gal. 2, 20). Jezus zegt ons dat God liefde is en ons intens lief heeft. Iedereen zonder uitzondering, maar er wordt een antwoord van ons gevraagd op dit geschenk.

    Ons geloof is een antwoord. Ons ja zeggen. God ik geloof dat jij liefde bent en klaar staat voor mij. Niet om mijn leven gemakkelijker te maken, maar om me kracht te geven, aan te kunnen wat in mijn leven gebeurt en om mijn leven naar de waarheid te richten.

    Geloven heeft te maken met kennen. Als wij onze vrienden echt kennen dan geloven we in hun vriendschap voor ons en dan geven we vriendschap terug. We vertrouwen hen, we geloven wat ze zeggen. We worden geen vriend met iemand die we niet kennen.

    We kunnen God kennen door te luisteren naar Jezus woorden. Ook de waarheid in ons handelen vinden we door te luisteren naar Jezus woorden.

    Jezus staat centraal in het rijk Gods, Jezus verkondigt God zelf als hij over Gods rijk spreekt. Hij spreekt ons over de levende God die in ons leeft.

    God is zo aanwezig op elk moment van ons bestaan. Jezus zegt ons: God bestaat. God is werkelijk God. God is altijd aanwezig in ons leven als we dat toelaten. Hij staat te wachten met zijn liefde en kracht, ook al zijn we niet perfect, misschien gingen we zelfs zwaar in de fout, Hij houdt van ons.

     

    Als mensen tot God spreken kijken ze dikwijls naar boven. Daardoor is het precies of God  is ver weg. Maar het kruis van Jezus stond op de grond. Het kruis is de weg tussen de mensen hier op de aarde en God die we hoog en machtig boven ons voelen. Christus brengt ons God .

    Daarom moeten we ons richten tot God door ons geloof in Jezus, door ons geloof in zijn woorden die we lezen in het evangelie. Het is een taak hier en nu voor iedereen die zich Christen wil noemen. “Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws” vraagt Jezus ons. Het  doopsel wast niet het vuil van uw lichaam, het is een vraag aan God om een zuiver geweten.

    Wij moeten bidden om de weg naar God te vinden. We moeten er moeite voor doen, niet opgeven, op zoek gaan naar de juiste mensen, naar de juiste boeken. En dan weer niet opgeven maar blijvend verder zoeken. Internet is een ongelooflijke bron om uitleg te vinden voor teksten uit het evangelie en het vinden van de goede boeken.  God leren kennen vraagt een start, een ja zeggen en een blijvend ja zeggen. Smeek God om hulp om de weg te vinden. Door de kracht van de Heilige Geest is het antwoord voor ons beschikbaar.

    De waarheid is bij God en Jezus spreekt ons daarover. Gods rijk gaat over waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde door de kracht van de Heilige Geest, beschikbaar voor ons.

    De wereldse waarheid is ‘ieder zijn waarheid’, daar kunnen we dan moeilijk op bouwen want we hebben geen juist referentiepunt.

    Jezus laat ons door zijn woorden God kennen.  God  is het referentiepunt voor de waarheid in ons leven en waar we ons naar moeten richten.

    Maar Jezus laat ons vrij, tenvolle, het is aan ons om zijn woorden ernstig te nemen: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

    Laat ons samen bidden tot onze God:

    God,

    Jezus spreekt ons over U als de levende God hier op aarde, uw aanwezigheid op elk moment van ons bestaan. Door ons handelen en onze manier van leven brengen we uw Rijk tot realiteit en dat willen wij, maar we kunnen dat niet zonder U.

    Geef ons de kracht om ons dagdagelijks tot U te richten, tot U te spreken, de ganse dag door een gevoel te hebben van met U verbonden te zijn.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Lieve God,

    Wanneer we ons beroemen om onze eigen daden, om onze eigen prestaties en gedane inspanningen dan vertrekken we niet vanuit U, maar vanuit onszelf en zo kunnen we uw rijk op aarde niet realiseren. Vergeef ons dat we zulke nood hebben aan bevestiging, aan erkenning en waardering.

    Laat ons weten en geloven dat U ons de erkenning en waardering geeft. Laat ons geloven dat die erkenning en waardering groot is, enorm groot, want voor u zijn we uniek.

    Laat uw erkenning en waardering voor ons voldoende zijn. Laat ons toe met u in relatie te leven een relatie die vertrekt vanuit U en niet vanuit de aandacht voor onszelf.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Lieve God,

    Wij bidden speciaal voor alle mensen die zich tekort gedaan voelen, mensen die zich mislukt voelen, niet waardig om graag gezien te worden. Mensen die door omstandigheden in grote moeilijkheden komen.

    Geef al deze mensen de kracht u te vinden en niet ophouden u te zoeken wanneer  ze terug ontgoochelingen mee maken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

    26-02-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 10,17-18 God is de standaard voor goedheid.

    Markus 10,17-18 God is de standaard voor goedheid.

    Jezus was weer onderweg om mensen te onderrichten.

    [17] Toen hij zijn weg vervolgde, kwam er iemand naar hem toe die voor hem op zijn knieën viel en vroeg: ‘Goede meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ [18] Jezus antwoordde: ‘Waarom noemt u mij goed? Niemand is goed, behalve God.

    We lezen met opzet niet verder.We gaan ook niet stilstaan bij de vraag over het eeuwig leven. We staan wel stil bij het eerste antwoord van Jezus.

    Goede meester zegt de jonge man. Waarom noemt u mij goed? antwoordt Jezus.

    Christus vraagt hem hier eigenlijk om rekenschap af te leggen van zijn woorden: Hij vraagt dus eigenlijk aan de man en aan ons : erken je Mij als Zoon van God? Alleen dan kun je mij terecht ‘goed’ noemen, want alleen God is goed.

    De jonge man viel op zijn knieën. Dat was een teken van de achting die hij voor Jezus voelt. Hoe staat het in ons leven?

    Erkennen wij Jezus ook als zoon van God en willen wij naar Hem luisteren?

    Gaan wij nog op de knieën voor Jezus?

    In dit evangelie horen we hoe Jezus tegen de jonge man zegt dat alleen God goed is

    Niemand is goed behalve God, staat in het evangelie. Hij vraagt dus aan de man : Kijk naar God en luister naar mijn woorden want ik spreek de woorden van God .

    Deelachtig worden aan Gods waarachtige goedheid is ons doel voor ons leven.
    We zijn zondige mensen, we maken elke keer meestal dezelfde fouten, kleine fouten misschien , maar het is niet goed, niet juist.

    Toch kunnen we in onze zwakheid en kleinheid deel hebben aan Gods goedheid. God staat te wachten om ons zijn goedheid te geven zodat we zelf zijn goedheid kunnen doorgeven. Mensen denken dat goedheid vanuit henzelf komt, maar dat is niet juist, onze goedheid komt van God

    We weten dat we alles gekregen hebben van God, niks is gebaseerd op onze eigen prestaties. Ik sta met lege handen voor God ,zei Theresia van Lisieux ,

    In goed zijn en goed doen is ‘kwetsen’ soms niet te vermijden zeggen sommige mensen. We kunnen niet voor iedereen goed zijn. We kunnen niet altijd goed doen. We moeten ook aan onszelf denken .

    Het is aan ons om

    dicht bij God te staan om te weten wat goed zijn en goed doen is. Wat zegt onze echte leider, onze goede Jezus en door hem onze goede God de Vader. Hij zegt dat wij hem moeten erkennen en herkennen en luisteren naar zijn woorden, zo kunnen we goed zijn zoals Jezus, goed zijn zoals God.

    Om te weten of wij goed handelen en of dit goed doen de echte waarheid is moeten we bidden tot onze Vader en vragen om kracht van zijn heilige Geest.

    Hoe moeten we omgaan met mensen die eigenlijk niet goed zijn en niet goed denken en handelen. Moeten we ze laten vallen, moeten we ze eens goed onze mening vertellen, hoe kunnen we nog goed zijn voor zulke mensen?

    Onze goede God zal ons wel verder leiden wanneer we dicht bij Hem blijven, Hij zal ons wel zeggen hoe het verder moet. Vraag Hem om een antwoord.

    Jezus zegt ons hier dat God de enige en perfecte goedheid is op Hem moeten we onze standaards en onze normen bouwen . Hij zal ons zeggen hoe we in deze moeilijke wereld goed moeten zijn. De heilig Geest zal ons daarbij helpen.

    Laat ons bidden om deel te hebben aan Gods goedheid door Jezus te erkennen als zoon van God, verbonden in de heilige drievuldigheid met God. God is één in de goedheid . Hij is goedheid in de vader, zoon en heilige Geest.

    God wij bidden u ons altijd te richten naar de woorden van Jezus .

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Heer, Ik verlang ernaar om een goed mens te zijn. Zelfs al bereik ik maar een klein beetje van uw goedheid, dan ben ik u dankbaar, wat zo kan ik u liefde en uw goedheid doorgeven aan anderen. Leer me om goed te zijn , goed zoals u.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    Heer, laat ons goedheid zien in Uw standaard en niet in de standaards die we zelf bedenken omdat dit ons zo goed uitkomt. Geef ons de kracht van uw Heilige Geest om te zien wat goed is en fout, dan kunnen we de juiste woorden spreken en goed reageren als het noodzakelijk is, juist handelen in uw wil

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    Heer , laat ons in alle omstandigheden goed doen en zelf niet oordelen of iemand anders fout is. Laat ons wel het onrecht bestrijden op een goede en juiste manier

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Heer laat ons nederig zijn in ons goed handelen. Geen pluim op onze eigen hoed steken. Het gaat om U. Uw liefde en goedheid

    Heer help ons hierbij want we hebben zo een diepe nood om belangrijk te zijn, om mee te tellen , om gerespecteerd te worden en graag gezien. Vergeef ons als we fouten maken in ons niet nederig zijn.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    Heer wij bidden u om kracht te geven aan mensen die goed zijn. Zij moeten verantwoordelijkheden nemen. Vele goede mensen zijn ontgoocheld door het onrecht en geven de strijd op. Geef hen echter de kracht om het goede, het juiste en eerlijke, een kans te geven en niet op te geven Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Heer, we hebben op zovele plekken goede mensen nodig, we denken nu vooral aan de goede mensen in ons katholiek onderwijs. Mensen die een voorbeeld kunnen zijn voor onze kinderen. Leerkrachten die onze kinderen het goede leren en het juiste in handelen en denken. Leerkrachten die wijzen naar U en uw goedheid.Wij bidden U heer verhoor ons gebed

    Een psalm van David.

    Heer,U bent goed en tot vergeving bereid,
    uw trouw is groot voor ieder die u aanroept.

    Uw liefde duurt eeuwig
    U bent goed geweest en hebt goed gedaan

    We bidden tot slot

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken

    we willen uw goedheid voelen , begrijpen, geraakt worden door U

    We willen kracht vinden in uw Goddelijke goedheid.

    We weten dat Gij ons altijd ter hulp komt wanneer we in U geloven en u nodig hebben om goed te doen.

    We willen in uw Zoon geloven, we willen Hem een plaats geven in ons leven , de belangrijkste plaats in ons leven.

    Zo zal uw hand ons blijven vasthouden , dat weten we en dat geloven we.

    In de naam van de Vader , de Zoon en de Heilige geest.

    We wensen u vanuit nog een hele fijne dag toe.

    20-02-2012 om 09:50 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 12,36-37 kwaliteit van ons spreken

      Matteus 12,36-37 kwaliteit van ons spreken 

     

    Ik zeg u: van elk nutteloos woord dat mensen spreken, zullen ze op de dag van het oordeel rekenschap moeten afleggen. [37] Want op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken, en op grond van je woorden zul je worden veroordeeld.’

     

    Elk woord dat uit je mond komt is als een zaad . Sommige mensen denken niet na over wat ze zeggen, maar we zijn  verantwoordelijk voor wat we zeggen.

    En.. wanneer we nutteloze woorden spreken ,wat zijn dan de vruchten hiervan? 

    Kijken we niet  naar anderen , kijken we naar onszelf.

    Dood en leven zijn in de kracht van de tong ,van je woorden. De woorden die we spreken creëren leven of dood.

     

    Hoe belangrijk woorden zijn lezen we nog in de bijbel bij de  spreuken hoofdstuk 18 verzen  20 en 21

    We lezen: Als een mens iets goeds zegt, heeft hij een gevoel van welbehagen,
    hij voedt zich met de vruchten van zijn mond. Woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten

    We denken soms dat woorden geen invloed hebben, maar onze woorden  kunnen vruchtbaar zijn en spijtig genoeg ook onvruchtbaar.

    Zo zijn de woorden  die tegenstrijdig zijn met de waarheid onvruchtbaar.. Onwaarheid beïnvloedt dikwijls ons handelen. We worden door slechte woorden die we horen in ons denken beïnvloed en dan volgen meestal ook daden.

    Bijvoorbeeld, Men zegt, je moet in een supermarkt niets zeggen  als een caissière iets vergeten aan te rekenen heeft; men is daar toch rijk genoeg. Zo zijn we  onvruchtbaar in ons spreken en handelen.  Mensen  denken dat dit niets te maken heeft met eerlijkheid en sommige denken zo  zelfs van rijken te mogen stelen.  Denk maar eens wat er in bedrijven gestolen wordt door de werknemers. Kleine dingen soms, maar het is niet juist. Enkelen  denken zelf dat het hun recht is omdat ze niet genoeg betaald worden. Hebben ze dat zelf bedacht? Neen, ze werden beïnvloed door woorden uit hun omgeving, door films, door verkeerde literatuur, door verkeerde vrienden, sommigen zelfs door ouders of mensen in de media  die onwaarheden voorhouden. 

    Woorden die onwaarheid prediken zijn als gif. Ook woorden die kwetsen en respectloos zijn, zijn onjuist en halen mensen naar beneden. Luister maar eens naar de dialogen in de soaps op televisie, dikwijls geen voorbeeld  van kwaliteit van communiceren.

    We moeten het belang en de kracht van onze woorden realiseren, dat vraagt Jezus ons.

    Jezus vraagt ons vriendelijke woorden te gebruiken naar iedereen , ook naar  mensen uit een andere cultuur. Respectloze woorden zijn gif en verminken. De meeste mensen zijn goed en hebben goede bedoelingen en verdienen respectvolle en vriendelijke woorden zonder dat wij daarvoor iets terug verwachten. Zo worden we een beetje als Jezus.

    ‘op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken, en op grond van je woorden zul je worden veroordeeld.’zegt Jezus ons.

     

    We kregen  het talent om woorden te kunnen spreken. We moeten dan ook door woorden soms om vergiffenis  vragen.

    Maar onze fouten uitspreken is echt niet gemakkelijk, we doen het haast nooit meer, vroeger werd het gedaan in de biechtstoel. Luidop vergiffenis vragen is een intens gebeuren, maar Jezus vraagt het ons. Want op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken zegt hij ons hier in het evangelie.

    In de biecht ontmoet de christen , Jezus, die de berouwvolle zondaar steeds weer vergeeft. In de priester ontmoeten we Christus, het is dus eigenlijk door Hem dat we  tot Jezus dat we spreken over onze fouten. Jezus gebruikt de priester opdat we luidop vergiffenis kunnen vragen, het is een intens gebeuren en  op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken zegt hij ons.

     

    Één van de moeilijkst dingen voor mij was  samen bidden. Een persoonlijk gebed luidop uitspreken tegenover je partner is iets wat ik vele jaren niet heb gekund. Iemand zei ons eens’ het is als naakt staan’, zo voelde het ook aan, je geeft je diepste zelf weg.

    Maar het is een wonderlijk gebeuren dat mensen en de relatie samen zeer sterk maakt . Het is ook een groeiproces, aanvankelijk zeer moeilijk, nu echt een rijkdom.

     

    We spreken niet op een natuurlijke manier de juiste woorden, het vraagt om een

    inspanning. Ik was me vroeger niet zo bewust van het effect van mij spreken. Maar hoe dichter ik bij God kom , hoe meer ik weet wanneer ik  foute dingen zeg. Toch blijft het elke keer een beslissing en kost het me moeite  te zwijgen wanneer  mensen  me gekwetst hebben, het kost  me moeite omzichtig  te spreken over dingen die fout lopen.

    We hebben meestal allemaal goede bedoelingen , maar tussen  iets  bijsturen, of bekritiseren van mensen, is een groot verschil.

    Jezus neemt ons spreken zeer ernstig, zowel ons goed spreken als ons nutteloos spreken.

    Hoe meer dus ons spreken uitdrukking geeft van ons intens geloof in Jezus hoe meer we  als rechtvaardig verklaard worden en we zullen worden gered.

     

    Overal waar we Jezus woorden lezen in het evangelie is Jezus  heel duidelijk. Hij schippert niet tijdens zijn leven om  ruzie met farizeeërs te vermijden. Hij doet geen water bij de wijn en sluit ook geen compromissen. Hij schenkt zuiver wijn. Wijn van waarheid.

    Nergens is Jezus  uit op conflicten en provoceert zijn tegenstanders niet. Maar er vallen soms wel buitengewoon ernstige waarschuwingen,

    Kijken we nog eens naar onszelf: Wanneer  we iemand niet waarderen zeggen we gemakkelijk en  domweg slechte dingen over die ander. Niet zozeer om de andere diep te kwetsen maar eerder omdat we onszelf niet goed voelen bij de andere of we hebben een  nood om zelf belangrijk te zijn.

    Dát zien we in ons eigen leven gebeuren en dat gebeurde ook vroeger in de tijd toen Jezus leefde. De Farizeeën gaan  nonsens verkondigen, omdat ze Jezus haten. Ze lasteren Hem, omdat ze systematisch weigeren iets goeds over Hem te zeggen of te horen. Het maakt niet uit wat. Keihard. Oog in oog met Jezus  goedheid en Zijn bevrijding kiezen ze voor haat.

    Jezus  laat hun zien wat ze aan het doen zijn en waarschuwt hen. En waarschuwt ons. Onzin in woorden kan niet, we kwetsen God intens ,want het is zeggen: ik wil niet gered worden. Die liefde, waarmee God  mij zoekt en wil redden , die wil ik niet.

     

    Onze onzin gaat van voorzichtige roddel en leugens, tot kwetsen en echte haat

    Het gaat hier om onzinnige woorden die mensen, soms tegen beter weten in, spreken, alleen maar omdat ze zich niet verbonden weten met de echte waarheid in het leven, de waarheden voor ons leven die we kunnen ontdekken door in contact te zijn met wat Jezus ons leert en vertelt in het evangelie.

    Zovele mensen zeggen foute dingen omdat ze zichzelf willen beschermen en willen meetellen.  Kijken we maar naar de relaties tussen mensen. Jezus leert ons eerlijk te zijn , ook al moeten we door pijn. Maar hoeveel dingen worden er verzwegen om niet door die pijn te moeten gaan en wat is dan de kwaliteit van de relatie? 

    Woorden geven verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid van het zuivere, het juiste, het pure zoals Jezus.

     

    Laten we samen bidden.

    God geef  ons de kracht dicht bij U te leven om het moment van ons spreken tot anderen, zodat we de juiste woorden spreken.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

     

    God geef alle mensen die veel moeten spreken uw genade. Laat ze U vinden om zo te groeien in de kwaliteit van wat ze vertellen. Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed

     

    God laat terug aandachtig zijn voor waarheid, niet de waarheid uit eigen belang , maar de waarheid die anderen aanbelangt. Zo kunnen we uw liefde doorgeven  aan anderen in het spreken  van de juiste woorden in waarheid.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

     

    God laat ons de juiste woorden durven blijven spreken naar jongeren, vele ouderen denken dikwijls dat ze van geen belang zijn voor jongeren.

    Jongeren verlangen echter dikwijls naar een integer gesprek. God, geef ons allen de mogelijkheden en de durf  om op de juiste manier tot jongeren te spreken in Uw liefde en waarheid.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed

     

    Tot God spreken is dicht bij Hem komen.

    Hem loven met woorden om wie Hij is. Zo zit God in een comfortabele zetel, genietend van ons, zijn kinderen.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    13-02-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5,1-3 nederig van hart

     Matteus 5,1-3 ( naar het boek geschreven door de huidige paus, Joseph Ratzinger: de titel van het boek:  Jezus van Nazareth)

    [1] Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:

     

    [3]

    ‘Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    Nederig van hart zegt Jezus, anderzijds wordt in het evangelie de deugd van bescheidenheid nergens aangeprezen. Christus was allesbehalve bescheiden en zijn voorbode Johannes de Doper was ook niet bescheiden te noemen. Van zijn leerlingen verwachtte Jezus van Nazareth geen bescheidenheid, maar lef nodig voor de verkondiging


    In de Zaligsprekingen horen we niet spreken over bescheidenheid, wel over barmhartigheid, zachtmoedigheid, rechtvaardigheid, vrede en andere houdingen die precies ‘ moed ‘vergen.
    Elders lezen we dat Jezus zegt: “Al wie zich verheft, zal vernederd, maar wie zich vernedert, zal verheven worden.” Is dit dan geen oproep tot bescheidenheid?

    Neen, wel de afwijzing van hoogmoed en van de pretentie beter te zijn dan anderen.

    Nederigheid waartoe Christus ons aanzet is niet hetzelfde als bescheidenheid. Nederig wijst op gelijkheid , niet beter maar ook niet minder dan de andere. Nederigheid is de houding van een krachtige dienaar, iemand met passie en overtuiging. De dienaar die helper is , niet omwille van zichzelf maar omwille van God. De dienaar die Gods liefde doorgeeft aan zijn naaste.
    Nederigheid  is een deugd van mensen die zich in moeilijke tijden blijven onderwerpen en gehoorzamen aan God.

    Een nederig  mens is zich bewust van zijn fouten, maar nederigheid  houdt ook tevredenheid en blijheid in, energie en vreugde.

    Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd.

    heersers stoot hij van hun troon en wie gering is geeft Hij aanzien.

    God vertroost de nederigen. 

     

    Als wij beseffen dat al onze ‘grote werken’ in het niet vallen bij datgene wat God allemaal heeft gepresteerd, dan leren we het wel, om nederig te zijn.

    Wij, mensen, zijn in vergelijking met onze God eigenlijk niets, we verbeelden ons dat we van alles kunnen en we kunnen ook best wel veel, maar we kunnen alleen maar iets  bereiken met de hulp, de kracht en genade die God ons geeft.

    Ook onze zonden worden ons vergeven, als wij oprecht, nederig onze zonden belijden en om vergeving vragen, dan zal God ons belonen met de allerhoogste beloning die er bestaat, het eeuwig leven

     

    Jezus belooft ons, nederigen van hart,  het koninkrijk van de hemel . Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel zegt hij.

     

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus , door te leven zoals God het wil. Nederig van hart , Gods liefde over ons laten komen , geen focus op onze eigen daden . Ons werelds beroep met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap  met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Zo is het ook met onze rijkdom,  ons geld , ons succes, ons lukken . We moeten bezitten alsof we niets bezitten. Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen

     

    Bij de intocht in Jeruzalem zat Jezus op een ezel, arm en nederig

    Hij zegt ons: Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden

     

    Lieve God geef ons allen nederigheid. Wij willen doen wat Jezus vraagt.

    Laat ons attent zijn elke dag in de woorden die we spreken , in de dingen die we doen. We vragen U  “spreekt door mij”, “geef me de juiste woorden” , “laat me de juiste dingen doen in nederigheid “ 

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God ,we bidden om onze bereidheid met lege handen voor U te staan en

    U te zeggen , alles is goed, Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd. Mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    06-02-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 8,12-18 over het zaad

    Lukas 8,12 tot 18 over het zaad

     

    Lukas wil ons vandaag  een blijde boodschap brengen, met het doel God te leren kennen door Jezus Christus woorden te begrijpen om zo te ontdekken wat Jezus ons duidelijk wil maken.

     

    12] Het zaad op de weg, dat zijn zij die geluisterd hebben, maar daarna komt de duivel en graait het woord weg uit hun hart, om te voorkomen dat ze worden gered door te geloven. [13] Het zaad op de rotsachtige bodem, dat zijn zij die het woord vol vreugde aannemen wanneer ze het horen, maar het schiet geen wortel; ze geloven zolang het hun goed uitkomt, maar als ze op de proef worden gesteld, worden ze afvallig. [14] Het zaad dat tussen de distels valt, dat zijn zij die wel geluisterd hebben, maar door zorgen en rijkdom en de genoegens van het leven worden ze gaandeweg verstikt, zodat ze geen vrucht dragen. [15] Het zaad in de vruchtbare grond, dat zijn zij die met een goed en eerlijk hart naar het woord hebben geluisterd, het koesteren en door standvastigheid vrucht dragen.
         [16] Wie een lamp heeft aangestoken, dooft hem niet meteen weer door hem te bedekken en zet hem ook niet onder een bed, nee, hij plaatst hem op een standaard, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet. [17] Want niets dat verborgen is blijft geheim; alles wat verborgen is zal bekend worden en aan het licht komen. [18] Let dus goed op hoe jullie luisteren: want wie iets heeft zal nog meer krijgen; maar wie niets heeft, hem zal zelfs wat hij denkt te hebben worden ontnomen.’

     

    Het zaad op de weg….zegt Jezus : het wil zeggen dat Gods woord door ons wordt gehoord maar negatieve wereldlijke invloeden voorkomen om echt de weg te gaan van geloven.  Negatieven invloeden zoals ons  consumerend leven, ons  verlangen naar geld en rijkdom, ons teveel tv kijken, onze overdreven eisen voor orde, onze drang naar principes en wereldlijke regels die moeten gevolgd worden. onze tijd voor  dingen die enkel eigenbelang dienen. Het zaad op deze weg kiemt dus niet……

     

    Het zaad op de rotsachtige bodem wijst op ons geloven zolang het ons goed uitkomt. We gaan voorwaarden stellen, eigen waarheden creëren. We geloven  op voorwaarde dat  er mooie  tijdens de misviering is, of als de priester iets zinvols te zeggen heeft,  we geloven niet  meer wanneer er  veel tegenslag is in ons leven. We geloven niet meer als priesters falen, als er huichelarij is, te veel onrechtvaardigheid in de kerk en in de wereld. Het zaad op de  rotsachtige bodem  kiemt dus niet.

    Het zaad  tussen de distels wijst op ons geloof dat verstikt in de drukte van ons leven , we hebben geen tijd, of ja met kerstmis en Pasen misschien of als er iemand trouwt of gedoopt wordt of een eerste communie, je weet maar nooit voor wat het goed is.  Het zaad  tussen de distels kiemt dus niet.

     

    Het zaad in de vruchtbare grond, wijst op een echt luisteren naar wat Jezus vertelt, we geloven en durven vertellen dat we God belangrijk vinden in ons leven . We gaan tijd maken om Gods liefde door te geven door onze inzet voor anderen tijdens onze studie ,  op ons werk en overal  waar we iets kunnen betekenen voor anderen, zelfs in het meest eenvoudige. Daarvoor  hebben we een dagdagelijks gesprek met God. We vragen Zijn wil te doen vandaag, en de woorden te spreken die juist zijn en goed.

     

    Durven we kijken waar  wij staan met ons gelovig zijn? Tot welke groep behoren we en tot welke groep willen we behoren?

    Hoe groot is ons geloof ?

    Hebben we opinies over geloven of geloven we echt?

    Wij vragen soms  :wat denkt gij over God? We gaan dan discussiëren , we gaan verklaringen en antwoorden zoeken, dat is erg zinvol, erg  belangrijk en kan een weg zijn voor onze zoektocht in ons geloven. Maar echt geloven is God voelen en ons naar God keren. We willen God oproepen , met Hem in contact zijn, Hem loven en prijzen omdat Hij de enige is, de Heer.

    Ons geloven is een antwoord op het eerste woord van God , We reageren op Hem , Hij vraagt iets, hij vertelt ons iets, Hij staat klaar met zijn liefde.

    Ons geloven is antwoord zijn en God dienen

    Amen zeggen is in het Hebreeuws een bevestiging

    Vrij vertaald wil het zeggen  het zij zo . Maar het wil zeggen dat ik akkoord ben, dat ik  me bind.

     

    Ons geloof is altijd een antwoord, het is nooit het eerste woord, altijd maar het tweede. Eerst heeft iemand anders gesproken, God zelf. Maar als God tot ons spreekt betekent het ook dat Hij om een antwoord vraagt.

    Zo is dat ook in zijn liefde voor ons. God is eerst met zijn liefde , Hij vraagt om antwoord met onze liefde.

    Geloven is een antwoord op zijn liefde.

    Dat God een antwoord van ons vraagt betekent dat Hij ons hoog inschat. Hij acht ons waardig om te antwoorden. We mogen Gods gesprekspartner zijn. En God blijft wachten.

    We mogen dus nooit denken dat het te laat is. Integendeel, het feit dat God blijft wachten is een teken dat zijn liefde zeer groot is.

    Wij moeten alleen durven geloven dat God mij belangrijk vindt. Het vraagt dus om nederigheid en geen vernedering en negatief denken ,zoals ik ben niks waard, heel mijn leven heb ik nooit geloofd waarom zou ik het nu wel doen? En wat gaan mijn vrienden zeggen?

    Ja een moeilijk vraag , waarom gelooft iemand? En….. is het wel eerlijk nu opeens op God te beroepen nu  we in de penarie zitten. Het antwoord is ja ja ja. God staat te wachten !

    Christelijk geloven is geloven in Iemand, Christelijk geloven is binnengaan in een persoonlijke vertrouwensrelatie met God. Het is het risico nemen maar dan op grond van vertrouwen op God, op zijn trouw, zijn woord.  Geloven is intreden in een liefdesrelatie,  ja zeggen op Gods aanbod. Zichzelf overgeven aan God, niet omdat men het helder inziet of opeens antwoord heeft op alle vragen, het is een sprong wagen naar iemand die we niet zien.

    Het is me toevertrouwen aan God en met Hem spreken .

    Als je  het gevoel hebt iemand nodig te hebben om je te helpen overeind te blijven in uw leven, dan is dit misschien  een moment om God te zeggen : ik wil de sprong wagen, help me je te vinden , Ik wil mijn leven in je handen leggen. Ik wil  ontdekken God hoe ik in verbondenheid met u kan leven en zin kan geven aan mijn leven,  zet me op weg.

    Vertrouw God en wees aandachtig en geduldig in wat Hij u zegt door mensen die je ontmoet, wees aandachtig voor uw flitsgedachten, wees aandachtig in wat je ziet en hoort en leest. Misschien begrijp je opeens iets meer voor wat belangrijk is in uw leven. Zo werkt God. Hij staat je bij en doet je dingen kennen.

    Aan alle mensen die reeds met God verbonden leven willen we vragen om voor de mensen te bidden die nu God nodig hebben en voor het eerst tot God spreken

     

    Als we geloven staan we  in het licht. Het licht dat we  van God krijgen, Door Zijn genade en de kracht van de Heilige Geest, zijn  we in staat ons leven een zinvolle betekenis te geven. God laat ons niet alleen, Hij gaat geen fysieke wonderen doen, maar Hij gaat ons leiden. In verbondenheid met God gaan we weten welke richting we moeten volgen. In het licht staan betekent dat we helder kunnen zien, onszelf niets wijsmaken, niet verzinken in negativiteit.

    In het licht staan betekent ook dat we in de gaven van de Heilige Geest leven en kracht ondervinden om terug de deugden te ontdekken om liefdevol te zijn voor onszelf en voor anderen ,blij, geduldig, vriendelijkheid , goed, zachtmoedig. Geloven is een ja zeggen en een blijvend ja zeggen en de weg willen gaan .

    God bestaat en is er voor ons, maar het is niet gemakkelijk om dit te geloven omdat God niet zichtbaar is. We zijn zwakke mensen en zijn voortdurend beïnvloed door onze wereld met het kwaad en het lijden.

    Hoe is dat te verzoenen met een volmaakte en al goede God? God vindt geen vreugde in de ondergang van hen die leven.  God is liefde en iemand die liefde is gaat met ons op weg  in al ons lijden. Dit is moeilijk te begrijpen . Hoe meer we echter Jezus kennen en luisteren naar zijn woorden, hoe meer we gaan ontdekken hoe we het lijden hier op aarde moeten begrijpen.

     In Geloof weten we  dat Hij ons de weg zal wijzen

     

    Christen zijn is enerzijds een zeer moeilijke taak en anderzijds een zeer gemakkelijke taak.

    Het heeft te maken met een klik in ons hoofd, ons beslissen aandacht te geven voor de woorden van Jezus.

    Als we Jezus begrijpen gaan we handelen naar waarheid omdat Jezus de waarheid is. En dan ervaren we vreugde  in ons leven omdat we de dingen anders mogen en kunnen  zien . Vroeger waren dat zoveel holle woorden voor mij. Ik werd er niet door geraakt, het irriteerde me zelfs, vakjargon van de katholieken dacht ik.

    Laat ons daarom bidden voor alle mensen die nog met irritaties zitten , kritiek en ongeloof. Bidden we dat wijzelf steeds de juiste woorden mogen spreken en dat mensen die het verlangen, geraakt mogen worden door God .

     

    Laat ons samen bidden:

    Lieve God raak mensen , geef hen  die zoekend zijn een gevoel van geraakt worden  door U opdat ze zouden kunnen geloven. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, geloven is allereerst een beslissing  van ieder van ons. Een persoonlijke overgave. Een beslissing om U de leiding voor ons  leven in handen te geven, elke dag , elk moment.

      Help ons om te beslissen in U te geloven om zo ons leven zin te geven tot over de dood heen. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God , geloven is ook iets van samenzijn met anderen. God, geef ons de kracht mensen aan te spreken en op zoek te gaan naar wat we echt nodig hebben en wat anderen nodig hebben.  Laat ons niet toegeven aan opgeven bij de eerste ontgoocheling. Wij willen vruchtbaar zijn en  willen daar hard voor werken. Maar U Heer moet een beetje zorgen dat we u begrijpen in wat U wil voor ons.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

     

    23-01-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joh 10,22-30 het eeuwig leven begint op aarde

    We  willen groeien in ons leven van nabijheid met God door te luisteren naar wat Jezus ons te vertellen heeft.

    We lezen uit het evangelie van Johannes 10 vers 22 tot 30

     

     [22] In Jeruzalem werd het feest van de Tempelwijding gevierd; het was winter. [23] Jezus liep in de tempel, in de zuilengang van Salomo. [24] Daar kwamen de Joden om hem heen staan, en ze vroegen hem: ‘Hoe lang houdt u ons nog in het onzekere? Als u de Messias bent, zeg het ons dan ronduit.’ [25] Jezus antwoordde: ‘Dat heb ik u al gezegd, maar u gelooft het niet. Wat ik namens mijn Vader doe getuigt over Mij, [26] maar u wilt Me niet geloven, omdat u niet bij Mijn schapen hoort. [27] Mijn schapen luisteren naar Mijn stem, Ik ken ze en zij volgen Mij. [28] Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven. [29] Wat mijn Vader mij gegeven heeft gaat alles te boven, niemand kan het uit de hand van mijn Vader roven, [30] en de Vader en Ik zijn één.’

     

    We staan stil bij vers 27 en 28

    Mijn schapen luisteren naar Mijn stem, Ik ken ze en zij volgen Mij. [28] Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit Mijn hand roven. Tot daar de vers.

     

    Jezus kent ons. Hij geeft ons eeuwig leven en hij zal ons beschermen. Het geeft toch een  ongelooflijk gevoel als je weet dat iemand je waardeert en vertrouwt . Jezus waardeert ons Hij vertrouwt ons en gelooft in ons. Dat geeft ons een gevoel van veiligheid. We mogen hier niet aan twijfelen daarom herlezen we nog even de vers.

    Mijn schapen luisteren naar Mijn stem, Ik ken ze en zij volgen Mij. [28] Ik geef ze eeuwig leven: ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit Mijn hand roven. Tot daar de vers

     

    Als wij dus geloven in Jezus Christus en zijn weg volgen , dus leven zoals Jezus dat wil, dan zijn we Zijn schapen. Jezus kent ons hart, veel woorden en grote gebeden  zijn dan niet nodig. Jezus gaat voor ons zorgen omdat we Hem volgen. Ik geef ze eeuwig leven zegt Hij,  ze zullen nooit verloren gaan en niemand zal ze uit mijn hand roven

     

    Volgens Paus Benedictus in de encycliek Spe salve  is eeuwig leven niet een spontaan optellen van tijd,dagen,maanden, maar een manier van leven met verhoogde kwaliteit. Het eeuwig leven begint  nu reeds hier op aarde.

    Het gaat niet over  kwantiteit , maar over kwaliteit.

    ‘Kwaliteit’  is dagdagelijks  leven op een manier zoals Jezus het ons leert in het evangelie en zo op weg zijn  naar de eeuwigheid vanaf het moment dat we voor deze kwaliteit beslist hebben

     

    Het leven kennen van  Jezus gebeurt  geleidelijk . Jezus zegt de Messias te zijn , de Zoon van God. Om te begrijpen en ons voor te stellen dat Jezus de Zoon van God is moeten we een inspanning leveren en Hem leren kennen.

    Als een leraar in het begin van het schooljaar zegt dat hij de beste is gelooft niemand hem, maar als de studenten  1 jaar ervaring hebben ,kunnen ze het beter geloven, dan kunnen ze hem ervaren als mens en ontdekken ze het zelf. Eerst kennen om dan te herkennen. Dit is de pedagogie van de geleidelijkheid.

    Geloven in Jezus gebeurt  niet in een flits,maar het is geleidelijk aan geloven dat Hij onze redder is. Het is hem altijd beter leren kennen en dit stopt NOOIT.

    Jezus kent ons, hij weet dus ook onze inspanningen. Als we ons op Hem richten en telkens iets meer toepassen van wat Hij ons kenbaar maakt verhogen we  onze kwaliteit van leven. Wat een vreugde om te weten dat Jezus dan niemand toelaat om ons van Hem weg te rukken.

    Maar we moeten wel weten dat onze Ja elke dag om een nieuwe ja vraagt. Want in vrijheid  beslissen is voor God zeer belangrijk. Hij vraagt nooit iets, Hij dringt zich nooit op. Hij staat alleen met open armen te wachten om ons te overladen met Zijn liefde.

    Schapen kunnen verloren gaan en alhoewel Jezus ons zal zoeken beschikken wij nog altijd over een vrije wil om Hem te volgen of terug te volgen.

    Ons leven naar Jezus richten is onze vrije keuze, maar kiezen voor Jezus  doet ons belanden in Zijn handen en in de handen van God onze  vader met wie Jezus verbonden is in liefde tot één God .

     

    We lezen terug even vers 29 en 30 [29] Wat mijn Vader mij gegeven heeft gaat alles te boven, niemand kan het uit de hand van mijn Vader roven, [30] en de Vader en ik zijn één.’

    Jezus zegt hier ook één te zijn met God. Er is een liefdesrelatie tussen de Vader , de Zoon en de heilige Geest. Die liefde is zo volmaakt dat ze niet verschillend is maar één. Zo IS God liefde.

    Jezus ziet ons als een kostbaar geschenk van God. Het is niet moeilijk om vandaag dan zeer dankbaar te zijn om ons zo geborgen en veilig te mogen weten.Laten we daarom samen in dankbaarheid bidden

    Lieve God ,wij danken u om Jezus uw Zoon die ons de weg wijst hier op aarde en ons zo de mogelijkheid geeft de kwaliteit van ons leven naar U te richten. Door Hem kunnen we de waarheid vinden in onze dagdagelijkse handelingen , in onze woorden , in ons denken. Geef ons de kracht om  altijd en telkens opnieuw ja  te zeggen aan Jezus.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God, wij bidden nu vooral voor alle mensen die naar ons luisteren en veel niet begrijpen van wat we hier allemaal vertellen  omdat ze nooit in de gelegenheid waren om  Jezus te leren kennen.  Geef deze mensen de kans, als ze dat verlangen, om Jezus te ontdekken.

    En geef ons christenen de moed om over ons geloven in Jezus te vertellen. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God, We vragen uw aanmoediging om te bidden voor de jonge mensen die in onze maatschappij moeten presteren van ’s morgens tot ’s avonds en daardoor aandacht verliezen voor wat ze ten diepste verlangen.

    Geef door ons gebed moed aan  deze jonge mensen om keuzes te maken die soms moeilijk zijn maar die een diep verlangen naar kwaliteit in hun leven mogelijk maken. 

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

    16-01-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Matheus 7 vers 15 tot 24 vruchten dragen

    Uit het evangelie volgens Matheus 7 vers 15 tot 24

    [15] Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn. [16] Aan hun vruchten zul je hen herkennen. Men plukt toch geen druiven van doornstruiken of vijgen van distels? [17] Zo draagt elke goede boom goede vruchten, maar een slechte boom draagt slechte vruchten. [18] Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, evenmin als een slechte boom goede vruchten dragen kan. [19] Elke boom die geen goede vruchten draagt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen. [20] Zo kunnen jullie hen dus aan hun vruchten herkennen.
    [
    21] Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. [22] Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” [23] En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!” [24] Wie deze woorden van mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een verstandig man, die zijn huis bouwde op een rots

    Het gaat hier over vruchten dragen. God zal ons helpen . Wat God wil is dat we anderen helpen en Hij zal ons zeggen welke weg we moeten volgen waardoor we zelf op een hoger niveau van leven komen. Wij moeten focussen op de vruchten. Handelen naar de wil van de hemelse vader en vruchten worden, dat wil Jezus van ons. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik geloof wel in God , maar ik weet niet hoe ik verder moet zeggen vele gelovigen.

    We kunnen al beginnen met vriendelijk te zijn tegen een persoon die onvriendelijk is. Een collega helpen die dat eigenlijk niet verdient. Waarom hebben mensen een slecht karakter en doen ze moeilijk, dikwijls omdat ze zelf in moeilijkheden zitten of tijdens hun jeugd moeilijkheden ervaren hebben. Vriendelijk zijn voor hen, dat is vruchten dragen. Maar opgepast we leven dikwijls met verwachtingen .We denken: Als ik vriendelijk ben voor deze vervelende persoon dan zal die wel vriendelijk zijn voor mij na een tijdje. Wel dat tijdje kan lang duren of komt helemaal niet. Daar gaat het dus niet over in dit evangelie. Vruchten zijn wil zeggen u laten plukken en of de andere de vruchten wegwerpt of opeet dat hoeven wij niet te regelen dat zal God wel doen.

    Er is veel pijn in de wereld en wij zijn hier voor een korte tijd. God wil dat wij als christen licht zijn in de wereld zoals Jezus ons dat heeft voorgeleefd.

    Jezus werd veracht, door mensen gemeden,
    hij was een man die het lijden kende
    en met ziekte vertrouwd was,
    veracht, verguisd en geminacht

    Maar hij was het die onze ziekten droeg,
    die ons lijden op zich nam.
    Om onze zonden werd hij doorboord,
    om onze wandaden gebroken.
    zijn striemen brachten ons genezing

    Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet
    en deed zijn mond niet open.

    Wij moeten bereid zijn te leven zoals Jezus. Stoppen met ‘Het ik gericht zijn’ , laten we ermee ophouden. Ik Ik Ik, laten we beslissen ‘mijn ‘ik’ gaat op pensioen’. We moeten bereid zijn te leven in verbondenheid met voor God om zijn liefde door te geven in de vruchten van de heilige Geest. Leven met liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst.

    Als Jezus aan het kruis was , klaagde hij niet, Hij zei niets, gaf geen verwijten. Wat doen wij tussen kwade mensen, klagen wij? Verdedigen wij onszelf of leven we in de vruchten van liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing

    Laat de verrijzenis gebeuren in ons leven. Er is geen overwinning als we niet door de pijn gaan en onze mond soms houden. Zonder klagen of kwaadsprekerij.

    Als we ons met de kracht van de heilige Geest inzetten voor anderen kunnen we veel vruchten laten plukken. Vruchten van onze goede boom.

    Werkt u bijvoorbeeld als leerkracht in onze katholieke scholen spreek dan over uw geloof in God, de zin van het leven, spreek over de kwaliteit van een liefdesrelatie tussen 2 jonge mensen,spreek over alle waarden in het leven ,probeer te luisteren en blij en goed te zijn.

    Jonge mensen staan open voor alles wat echt is. Zij eten onze vruchten op en krijgen er niet genoeg van. Zij hebben zo een grote behoefte aan mensen die iets vertellen dat echt is en waar ze hun leven kunnen op bouwen. Het is God die in ons werkt naar anderen. We mogen leven in Gods genade en de vrucht van de heilige geest.

    Laten we het verrezen deel van het kruis beleven. Vader ik leg me in uw handen zei Jezus. Wij moeten dat ook doen. We moeten ook bidden voor mensen . Bidden wij als leerkracht voor onze studenten? Bidden wij voor de onvriendelijke man aan het loket of in de winkel. We laten zovele kansen liggen, laat ons blij zijn en de vruchten van de Geest tonen.

    ‘S morgens opstaan en vragen God laat me vandaag leven in de kracht van de heilige geest.

    Laten we ons, ons leven naar een hoger niveau tillen. Richten we ons leven naar boven . Dikwijls moeten we ons daarbij laten helpen door mensen . God zal ons daarbij ook helpen. Laat Jezus dicht bij zitten.

    Voor mensen die nu verdriet onmacht angst of kwaadheid beleven vragen we: voel in alle pijn nu even de armen van Jezus rondom u, tijdens de die nu volgt,hou even op met wat u bezig bent en beeldt u in hoe Jezus dicht bij u zit en u vast houd als u dat wil.

    Heer ,Het lijkt zo onmogelijk om in de diepste ellende uw vreugde te kunnen ontvangen. Daarom bidden we nu speciaal voor ons allen die nu in gebed te samen zijn. We willen u op de juiste manier benaderen. We willen vruchten zijn. Laat ons niet tot u bidden met in het achterhoofd “we zullen eens zien wat er gebeurt”, laat ons bidden in groot geloof tot u. Laat onze vrienden die nu in nood zijn en u nodig hebben de vreugde ervaren die U geeft. Laat hen verwonderd zijn en blij in de pijn en laat hen ervaren dat u er bent als we allen samen tot u bidden in diep geloof en vrij van zonden. Geef hen de kracht om tot u persoonlijk te spreken. Wij bidden u verhoor ons gebed

    God vernieuw ons, maak van ons blije christenen. Til ons naar een hoger niveau. We willen op pensioen met onze ik gerichtheid. Toon ons de weg, we leggen ons leven in uw handen , maken u tot de leider in ons dagdagelijkse leven. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    God we zien soms af omwille van wat mensen ons hebben aangedaan, we vragen u de pijn weg te nemen die ons verhindert vruchten te dragen voor U . Geef ons de moed naar de juiste mensen te gaan die ons kunnen helpen of toon ons waar we anderen kunnen helpen om zo terug liefde te voelen van goede mensen.Wij bidden u verhoor ons gebed

    God ,Leer me te leven in de kracht van uw Heilige Geest. U hebt hem aan ons gegeven door de verrijzenis van Jezus Christus. U wou ons niet hulpeloos achter laten. Wanneer we Jezus willen volgen hebben we kracht nodig, we kunnen dat niet alleen.

    Laat ons niet vergeten om elke morgen te bidden om te leven in Zijn kracht . Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    10-01-2012 om 09:45 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advent Matteus 18 v 12-14

    Advent Matteus 18 v 12-14

     

    De adventstijd is de periode van vier weken die voorafgaat aan Kerstmis. Het is de voorbereiding op de geboorte van Jezus. Destijds was de advent altijd een soort boetetijd. Hierdoor is de kleur van de kerkelijke gewaden in de kerk  altijd paars.

    We lezen u uit het  evangelie van Matteus 18 v 12-14

    Jezus zegt: Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en een daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen achterlaten en op weg gaan om het afgedwaalde dier te zoeken? [13] Als het hem lukt het te vinden, dan zal hij zich, dat verzeker ik jullie, over dat ene meer verheugen dan over de negenennegentig andere die niet afgedwaald waren. [14] Zo is het ook bij jullie Vader in de hemel: hij wil niet dat een van deze geringen verloren gaat.

     

    De herder bedenkt zich niet. Hij laat de 99 schapen achter, en gaat op zoek naar zijn verloren schaap. Als hij dat niet snel doet zal het schaap sterven. Een schaap is niet in staat om zelf de weg te vinden en bovendien zal het omkomen van de dorst in die hete woestijn! Hoe lang hij ook moet zoeken, hij zal niet rusten voordat hij het gevonden heeft,

    De herder is een goede en trouwe herder, die elk schaap en elk lammetje van zijn kudde kent en lief heeft

    En nu is het aan ons.

    God is de herder en nodigt alle mensen uit, Hij is er voor ieder van ons, zoekt ons persoonlijk en vraagt om contact.

    Hebben wij oren? God roept waarschijnlijk wel op zijn verloren schaap.

    Soms heb ikzelf geen oren, mij  echtgenoot vraagt iets en het komt me niet goed uit, ik doe dan of ik hem niet hoor en denk: als het echt belangrijk is zal hij het nog wel eens terug zeggen.

    God spreekt ook tot ons, zoekt ons,  maar misschien doen we wel alsof we niks horen en willen we ook niet horen. Binnenkort gaan we zijn geboorte vieren. De vraag is dus willen we  gevonden worden door God?

     

    Als we verloren zijn dwalen we rond zonder Herder. Ok denken we dan , ik kan verder zonder Herder, ik trek mijn plan wel. Maar voor hoelang en gaan we later geen spijt hebben van al die verloren tijd en die verloren kansen. Ik ken vele mensen die, na een scheiding, spijt hebben dat ze voor hun eerste relatie niet meer inspanningen gedaan hebben.

    Zovele mensen zijn verloren ,vinden geen uitweg, of zoeken op verkeerde plekken. Een huwelijk of samenleven is na 3 jaar uitgeblust dus op zoek naar groenere weiden, een andere partner zal zeker beter zijn. Maar elke relatie heeft zijn sterke en zwakke kanten.

    Wanneer we verloren zijn, wanneer we de zin van ons leven niet vinden of kwijt zijn, dan zoekt God ons, Hij wil ons helpen. Maar geloven we tenvolle dat God van ons houdt, ons zoekt en ons toekomst biedt.

     

     Misschien stellen we ons zelf de vraag: Ben ik wel uitverkoren?
    God  zou inderdaad kunnen zeggen: ‘Ik heb genade, maar Ik zal de mens aan zichzelf overlaten. Als zij behoefte voelen aan mijn genade en Mij  ijverig zoeken, zal Ik hen zegenen, maar niet eerder’.

    Maar  dat zegt God niet!

    In het evangelie staat niet: ‘Wees blij met mij, want het schaap dat ik kwijt was, is teruggekomen’. Nee! Er staat dat Hij het schaap ging zoeken!

    Geen enkel mens gaat uit zichzelf God zoeken. God is de eerste die zoekt. God heeft ons het eerst liefgehad zegt Johannes in zijn eerste brief en daarom zoekt Hij ons.

    Voordat wij het vragen, overlaadt God ons met zijn genade, maar dan geeft God ons ook vrijheid.

    Zo komen we bij onszelf uit: Kunnen we geloven dat God ons zoekt , omdat Hij ons lief heeft , ons geschapen heeft naar zijn beeld en gelijkenis. Geloven we dat we voor Hem uniek zijn?

     

    Bij Matteus lezen we in hfdst 11: De Vader strekt zijn handen uit : “Komt  tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven

    En in hoofdstuk 22 lezen we:  “Zeg tegen de genodigden: ‘Ik heb een feestmaal bereid, ik heb mijn stieren en het mestvee laten slachten. Alles staat klaar, kom dus naar de bruiloft!’” [5] Maar ze negeerden hen en vertrokken, de een naar zijn akker, de ander naar zijn handel. 

    Die genodigd waren  wilden niet komen!

    Willen wij God leren kennen of hebben we belangrijker dingen te doen? Of wachten we tot we in zak en as zitten? God aanvaardt alles van ons omdat hij ons lief heeft en ons als vrije mensen geschapen heeft, maar Jezus zegt ons wel dat God ons zoekt!

    Als we God willen zoeken dan moeten we met Hem in communicatie gaan.

    Met de kracht van de Heilige Geest zullen we elke dag de waarheid vinden, zingeving voor ons leven en groeien in ons beter mens worden. Zo kunnen we blije mensen worden voor onze vrienden en vriendinnen, ouders, partner, vriendelijk op straat en op ons werk. We zullen in moeilijkheden antwoord vinden, want God zoekt ons op zulke momenten.

     

    Laat ons niet afdwalen naar wereldlijke waarden. Het leidt altijd naar leegte. Vraag maar of succesvolle mensen echt gelukkig zijn, ook zij zijn soms verdwaald, zelfs ongelukkig en hopeloos.

    God zoekt ons en vergeeft ons ook. Zoeken wij Zijn liefde ?

    We nodigen iedereen uit om echt inspanningen te doen om van het gekregen leven iets te maken. Eens we gevonden zijn en willen luisteren naar Gods stem zullen we de richting voor ons leven vinden met de gave en de kracht van de Heilige Geest , dan kunnen we leven met geduld, goedheid,geloof, vrede, vreugde, vriendelijkheid, zachtheid en moedigheid, liefde  en zelfcontrole. En als het niet lukt moeten we bidden tot God, dat we in de gave van Zijn geest willen leven. God gaat ons Zijn hulp niet weigeren, Hij zoekt ons om ons nabij te zijn.

     

     

    Nadat we dit alles gehoord en gelezen hebben,

    Aan ons dus de keuze:

    Willen we tot Zijn schapen behoren of niet?

    Willen we naar Zijn zachte stem  luisteren

    Willen we geloven dat God ons het eerst lief heeft.

    Willen we geloven op momenten dat het ons uitkomt of willen we een dagdagelijks verbondenheid als kind van God in verbondenheid met Jezus Christus.

    Willen we vragen om de kracht van de Heilige Geest om die vriendschap mogelijk te maken.

    Laat ons dan nu samen bidden

     

    Lieve God

    Als we lezen of horen , God zoekt ons en heeft een plan met ieder van ons, lijkt dit zo vaag. Leer ons leven in de kracht van de heilige Geest om zo te zien wat U juist van ons verwacht.

    We willen  echt en eerlijk verbonden  zijn met U , laat ons  toe

    om  stil  zijn en geduldig te zijn in het luisteren naar uw antwoord, uw fluisterende stem op onze vragen.

    Uw antwoord in hetgeen misschien  in onze gedachten komt, of iets wat we door mensen vernemen of lezen . Uw antwoord in iets wat aan ons gebeurt.

    Leer ons dit teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer

    Luisteren naar uw fluisterende stem vraagt een nederigheid van geest.

    Laat ons niet steeds gefocust zijn op onszelf. Bezorgd zijn en ongelukkig of vol stress omdat we falen in iets wat we willen bereiken . Laat ons nederig zijn en inzien dat wijzelf niet o zo belangrijke zijn. Laat ons leven in verbondenheid met u , de kracht krijgen van de heilige Geest om ons werk te doen. Als het niet prettig is, geef ons toch vreugde, als het moeilijk is , geef ons geen angst, als we faalden geef ons geen stress. Laat ons luisteren wat u in deze momenten aan ons te zeggen hebt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God.

    02-12-2011 om 10:01 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 9,29-36 Bidden is van gedaante veranderen

    Lukas 9,29-36  Bidden is van gedaante veranderen.

     

    Vandaag lezen wij uit de Blijde Boodschap van Jezus Christus volgens Lucas. Het is een evangelie dat over de berg vertelt. Misschien moeten bergliefhebbers extra luisteren. We maken nog even als u graag zelf even de bladzijden openslaat in de bijbel op Lukas 9,29-36.

     

    Jezus ging met Petrus, Johannes en Jakobus de berg op, waar hij met hen alleen was om te bidden.

    29. Terwijl hij aan het bidden was, veranderde de aanblik van zijn gezicht en werd zijn kleding stralend wit.

    30. Opeens stonden er twee mannen met hem te praten: het waren Mozes en Elia,

    31. die in hemelse luister verschenen waren. Ze spraken over het levenseinde dat hij in Jeruzalem zou moeten volbrengen.

    32. Petrus en de beide anderen waren in een diepe slaap gevallen; toen ze wakker schoten, zagen ze de luister die Jezus omgaf en de twee mannen die bij hem stonden.

    33. Toen de mannen zich van hem wilden verwijderen, zei Petrus tegen Jezus: ‘Meester, het is goed dat wij hier zijn, laten we drie tenten opslaan, een voor u, een voor Mozes en een voor Elia,’ maar hij wist niet wat hij zei.

    34. Terwijl hij nog aan het spreken was, kwam er een wolk aandrijven, die een schaduw over hen wierp; ze werden bang toen de wolk hen omhulde.

    35. Er klonk een stem uit de wolk, die zei: ‘Dit is mijn Zoon, mijn uitverkorene, luister naar hem!’

    36. Toen de stem verstomd was, was Jezus weer alleen. Ze zwegen over het voorval en vertelden in die tijd aan niemand wat ze hadden gezien.

     

    Op een berg zijn is een plaats waar God heel erg nabij is. Mozes gaat de berg op, om met God te spreken. Jezus brengt nachten door op de berg om te bidden tot zijn Vader.

    De berg heeft een symboliek, het is een plaats om omhoog te gaan, te klimmen, niet alleen fysiek maar ook innerlijk. De berg staat voor het loslaten van wat ons elke dag drukt. De berg biedt uitzicht over heel het panorama van de schepping, en geeft ons een vermoeden van wie de Schepper is. Op de berg kunnen we zuivere lucht inademen, we ervaren een soort kracht, een nieuw worden. We worden ook innerlijk omhoog getild door die ervaring.

    Een berg geeft ons ook een innerlijke ruimte naar boven toe, als we de berg zien willen we naar de top en op een berg staan geeft ons steeds een nieuwe ervaring van ruimte. Als we bidden of contact willen met God moeten we ‘die ruimte’ creëren.

     

    Lukas schrijft in het evangelie in vers 29

    29. Terwijl hij aan het bidden was, veranderde de aanblik van zijn gezicht en werd zijn kleding stralend wit. Tot daar het vers.

    Bidden is een gedaanteverandering, het wordt zichtbaar wanneer Jezus tot zijn Vader spreekt. Jezus wordt zozeer innerlijk één met de Vader dat Jezus zelf licht van het licht wordt. Wat hij van binnenuit is, is op dat moment waar te nemen. Jezus bestaat in het licht van God, Jezus is zelf als Zoon het licht.

    Er is een overeenkomst en onderscheid met Mozes, beschreven in Exodus hoofdstuk 34 vers 29 tot 35. Toen Mozes de berg Sinai afdaalde was hij er zich niet bewust van dat zijn gezicht glansde omdat hij met God gesproken had. Als hij spreekt met God straalt Gods licht op hem af en krijgt hijzelf een stralende glans, staat in de bijbel.

    Mozes glanst van buiten. Jezus echter straalt van binnenuit. Hij ontvangt niet alleen licht, Hij is zelf licht van het licht.

    De stralende witte kleren van Jezus bij de gedaanteverandering tijdens het bidden zegt ook iets over onze eigen toekomst. Witte kleren duiden op iets hemels, op engelen, op uitverkorenen. Door de verbondenheid met Jezus lijden worden we gereinigd en ontvangen we ons oorspronkelijke kleed terug. Het kleed van het reine, het zonder zonden zijn. In verbondenheid leven  met Jezus, geeft ons licht en we worden zelf licht zegt ons ook Paus Benedictus in zijn boek over Jezus van Nazareth. We zijn in staat Gods liefde door te geven doordat we bevrijd zijn van zonden.

    Het lijden van Jezus opent voor ons de poort naar vrijheid en het nieuwe leven, elke dag opnieuw.

    Jezus lijden brengt redding. Jezus lijden is doordrongen van Gods heerlijkheid, waardoor het veranderd wordt in licht, vrijheid en vreugde.

    Als we in verbondenheid met Jezus willen leven en willen leven in licht, vrijheid en vreugde moeten we voor Jezus kiezen. Elke dag opnieuw en opnieuw. Gods staat met zijn liefde te wachten en ontvangt ons elke dag, elke minuut met open armen.

     

    Voor Jezus kiezen gaat niet vanzelf. We ondervinden tegenslag, we moeten te hard werken, hebben haast geen tijd meer voor onszelf, dingen lopen niet vlot, we worden ongeduldig. Kiezen om tijd te maken om te bidden is dan niet gemakkelijk.

    We zien geen licht of we geloven niet in het licht. Woorden klinken soms leeg. Hoe kunnen we dingen niet alleen begrijpen maar hoe kunnen we gegrepen worden.

    Allemaal hebben we zovele vragen en voelen we ons soms triest, klein en leeg.

    Daarom moeten we bidden. En nu we toch samen zijn kunnen we hier voor onszelf en voor elkaar bidden.

     

    Lieve God, laat uw licht op ons schijnen, laat ook ons gelaat glanzen, laat onszelf licht worden door ons leven in verbondenheid met Jezus.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed.

     

    Lieve God, geef ons de kracht om steeds tot U te komen de ganse dag, geef ons flitsgedachten van Uw aanwezigheid, van Uw grootsheid, van Uw licht, zodat we U niet vergeten. We willen doen wat U wilt voor ons leven. Help ons hierbij.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed.

     

    Lieve God,

    Laat ons in waarheid tot u komen, help ons vergiffenis te vragen. Het is soms zo moeilijk.

    Dikwijls zien we onze zwakheden niet. Ongeduld, gelijk willen halen, meetellen doet ons soms hard zijn. Wij vragen u daarvoor vergiffenis.

    Laat uw licht vandaag op ons schijnen, om vandaag uw verbondenheid met U, Uw vreugde licht en vrijheid te ervaren in ons leven.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed

     

    Lieve God, we danken u voor de prachtige bergen en bidden speciaal voor de mensen die intens van bergen houden. Breng ze door Uw natuur dichter met U in contact. Laat de ervaringen van berg en natuur elke dag aanwezig zijn in hun leven. Breng hen tot nieuw of vernieuwd geloof in U door de pracht van uw schepping, de verwondering in de natuur om U zo niet te vergeten.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed

     

    God, we willen tijdens de  die nu volgt in gedachten op de berg gaan, in gedachten in uw armen belanden, in gedachten uw armen rondom ons voelen. Geef ons het gevoel van uw aanwezigheid waarin we geloven.

     

    Wij bidden u Heer, voor ons gebed

     

    Beste mensen, om goed te bidden moeten we de berg op.

    Zo kunnen we bewuster in relatie leven met God, door te luisteren naar wat Jezus ons te vertellen heeft.

    21-11-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 17 v 20-26 Jezus heeft voor ieder van ons gebeden

    Joh 17 v 20 - 26 Jezus heeft voor ieder van ons gebeden

     

    Wanneer God het gebed van al zijn schepselen verhoort, verhoort Hij zeker het gebed van zijn Zoon Jezus.

    Daarom luisteren we naar Jezus laatste gebed voor ieder van ons.

     

    Niet alleen voor hen bid Ik, maar ook voor degenen die door hun woord in Mij geloven:

    21. dat  ze allen één mogen zijn. Zoals U, Vader, in Mij bent en Ik in U, zo moeten zij in Ons zijn, zodat de wereld kan geloven dat U Mij hebt gezonden.

    22. Ik  heb hen laten delen in de heerlijkheid waarin U Mij hebt laten delen, opdat ze één mogen zijn zoals Wij één zijn:

    23. Ik in hen zoals U in Mij; dat hun eenheid volkomen mag zijn, zodat de wereld kan erkennen dat U Mij hebt gezonden en dat U hen hebt liefgehad met de liefde die U Mij hebt toegedragen.
    24. Vader, diegenen die U Mij hebt toevertrouwd, zou Ik graag bij Mij hebben waar Ik ben, zodat ze de heerlijkheid zien waarin U Mij hebt laten delen, want vóór de grondvesting van de wereld had U Mij al lief.
    25. Rechtvaardige Vader, hoewel de wereld U niet heeft gekend – Ik heb U gekend – zijn zij het die hebben erkend dat U Mij gezonden hebt.

    26. Uw naam heb Ik hun bekend gemaakt en dat zal Ik blijven doen, opdat de liefde die U Mij hebt toegedragen, in hen mag zijn – opdat Ik in hen mag zijn.

     

    Jezus heeft voor ons gebeden, maar het komt ons voor dat heden ten dage het tegenovergestelde gebeurt dan wat Jezus gevraagd heeft.

    Jezus bad voor éénheid in Zijn kerk, éénheid die Hij ook had met Zijn Vader.

     

    Er zijn ongelooflijk veel manieren van geloven in de kerkgemeenschappen en binnen de spirituele wereld. Jezus wil dat wij allen samen de éénheid in God vinden.

    Maar soms zijn we nog sterk gefocust op ons eigen ding, we bepalen zelf graag hoe en wat we geloven.

    We moeten open staan voor alle vormen van zoeken naar God, met de bedoeling dezelfde éné God te ontmoeten.

    Het is fout wanneer we God zien in de dingen. God is geen ding. God is de éne almachtige die bestond voor dat er iets anders bestond en Hij zal blijven bestaan tot in eeuwigheid. Wij kunnen wel naar God opgeroepen worden door de natuur en andere wereldlijke gebeurtenissen of zijnsvormen. Denken we ook aan de  die ons in een spirituele vervoering kan brengen. Maar dat alles moet ons leiden naar een verbondenheid met die éne almachtige God die ons lief heeft.

     

    Natuurlijk zijn onenigheden binnen de kerken nu eenmaal onvermijdelijk, maar verscheidenheid mag niet leiden tot conflicten.

    De apostel Paulus zegt ons: “Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede, de eenheid te bewaren die de Geest u geeft.” Tot daar Paulus.

    Eén zijn met Jezus Christus en God, zodat de wereld kan geloven dat God Jezus gezonden heeft. Eenheid in geloof, Het is onze opdracht.

    Het is duidelijk dat het Gods wens is dat we streven naar een éénheid door een vredevolle communicatie en samenwerking met elkaar.

     

    Gods volk wordt tot eenheid opgeroepen, in antwoord op Jezus gebed. Hoe kunnen wij daaraan werken?

    Gewoon door liefdevolle en blije christenen te zijn die getuigen dat God ‘liefde’ is. Wanneer wij in een liefdevolle God geloven dan vraagt Hij ons in de eerste plaats zelf liefdevol te zijn en in vrede en luisterbereidheid met elkaar in communicatie te gaan. Met de mensen aan de schoolpoort, met de mensen in de winkel, met de collega’s op het werk, en met onze partner en onze kinderen.

     

    Ik hoorde net dat iemand teveel van al het negatieve in de kerk had en daarom niet meer meedoet. Dat maakt me triestig, daar gaat geloven niet over. Ik kan het probleem wel begrijpen en ook het gevoel. Maar geloven gaat niet over anderen of over dingen, het gaat over onszelf en onze ja aan Jezus, waardoor we in Zijn kracht en genade mogen leven. God is nooit beklemmend of beperkend. Een wereldlijke Vader of moeder kan dat wel zijn, te overbezorgd en soms voelen we dan geen ademruimte. Ik had dat ook wat naar mijn kinderen. Maar zo is het niet bij God.

    Jezus zegt ons dat we mogen leven in Gods overweldigende en nooit ophoudende genade en kracht en dat God ons liefheeft met de liefde die Hijzelf van God ontvangen heeft.

    Hij bidt; Vader, diegenen die U Mij hebt toevertrouwd zou Ik graag bij Mij hebben waar Ik ben, zodat ze de heerlijkheid zien waarin U Mij hebt laten delen, want vóór de grondvesting van de wereld had U Mij al lief.
    Dus Jezus wil ons hebben waar Hij is. In éénheid met God de Vader voor eeuwig.

     

    Jezus bidt voor ons, hij bidt voor ons opdat we de weg naar de éne God de Vader zouden vinden, in verbondenheid met alle christenen over de hele wereld.

    Tijdens onze vele reizen kreeg ik, samen met mijn man de kans vieringen mee te maken met de christenen van de Armeense kerk, de Anglicaanse kerk, de Koptische christenen, de orthodoxe, de evangelische en de protestantse christenen. Overal hebben we wat geleerd, soms was er het diep respect voor God, soms het uren samen bidden, soms de intense vreugde en uiting van diep geloof, soms de uitbundige , vooral ook de kennis van de bijbel.

     

    Daarenboven dikwijls de gastvrijheid, we hebben vele keren samen gegeten na de viering.

    Mijn man en ik hebben ervaren dat éénheid te maken heeft met graag zien, waardoor we van elkaar kunnen leren.

    Wat ons het meest is opgevallen is de blijheid van de mensen. Door hun liefde en blijheid zijn wijzelf beter christen kunnen worden. Die blijheid hebben wij in onze kerk in België misschien wat verloren en dat moeten we terug vinden, daarom willen we nu bidden tot God:

     

    Lieve God, help ons terug blije gelovigen te worden. Christus heeft voor ons gebeden en Hij wil dat we bij Hem zijn.

    Leer ons Ja te zeggen voor Jezus, om zo dagdagelijks de kracht van zijn Geest te ontvangen en in staat te zijn terug vriendelijke en blije christen te worden.

     

    Lieve God, leer ons in verbondenheid te leven met mensen die anders zijn. Geef ons de kracht, om onze angst te overstijgen en liefdevol en vriendelijk te zijn tegenover iedereen.

     

    Lieve God, doe ons van onze christen broeders en zusters leren. Geef ons hun vreugde en het diep geloof. Geef ons het enthousiasme, de passie voor U, geef ons de gastvrijheid, de durf om vreemden welkom te heten.

     

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    God, geef ons de moed uw woorden te lezen, we zijn niet erg aangemoedigd uw woord te lezen, het behoort niet tot onze tradities in onze gezinnen. Geef ons de kracht teksten en boeken en mensen te vinden die ons daarbij kunnen helpen.

     

    Lieve God, We weten vanuit de getuigenis van volwassenen dat de invloed van oma of opa soms zeer belangrijk was in hun keuze om te geloven in U. Mijn oma had Jezus glans op haar gelaat hoorde ik iemand zeggen. Geef alle oma’s en opa’s de moed om voor te lezen uit de kinderbijbel en aan de kleinkinderen te vertellen over U.

     

    Wij bidden U, verhoor ons Heer

     

    We wensen u een vreugdevolle dag met een verlangen om te groeien als christenen in éénheid en verbondenheid met andere christenen en allen te leven in de gave van de Heilige Geest, met liefde, vreugde, vriendelijkheid, vrede, geduld, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Zo kunnen we ook bidden zoals Jezus bad en weten we dat we bij Hem kunnen zijn vanaf vandaag.

     

    De Heilige Geest komt tot ons met aanmoediging en teder comfort. Hij is de ideale partner wanneer we belegerd worden door miserie, pijn en onmacht. Hij weet intens hoe sterk wij in de miserie zitten. Hij kent ons op dat moment beter dan wij onszelf kennen. Hij weet perfect wat soort aanmoediging steun en kracht we nodig hebben en Hij heeft de kracht om ons sterk te maken, Hij kan ons helen.

     

    Het is een wonderbaarlijke waarheid. Door ons geloof in Hem is niemand nog alleen. Waar je ook bent, waar je ook gaat, de trooster is naast je.

    Als u dus in lijden bent, vraag aan God om met je te wandelen en je de kracht te geven door de Heilige Geest. Vraag om u vrij te maken van alle neerwaartse gevolgen van uw verdriet, zoals verbittering, kwaadheid, ontgoocheling, ongeloof. Laat Jezus dicht naast je zitten en je omarmen.

    Vertrouw op de HEER met heel je hart. Steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.

     

    14-11-2011 om 13:45 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 15,8-10 Tempel reiniging

    Tempel reiniging Lukas 15 verzen 8 tot 10

     

    Vandaag staan we stil bij God die bezorgd is om wat wij verloren zijn.

    Willen wij in het licht van Jezus leven, dan moeten wij beslissen goed te luisteren en open te staan voor Gods woord. Laat ons luisteren met een vernieuwd hart en open geest, met het doel God te leren kennen door Jezus Christus woorden te begrijpen.

     

    8. En als een vrouw tien drachmen heeft en er één verliest, steekt ze toch de lamp aan, veegt het hele huis schoon en zoekt ze alles af tot ze het muntstuk gevonden heeft?

    9. En als ze het gevonden heeft, roept ze haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: “Deel in mijn vreugde, want ik heb de drachme gevonden die ik kwijt was.”

    10. Zo, zeg ik u, heerst er ook vreugde onder de engelen van God over één zondaar die tot inkeer komt.’

     

    Stralend staat de vrouw tussen haar vriendinnen en buren in. Iedereen weet dat ze het niet breed heeft. Ze begrijpen haar als ze vertelt van haar schrik. Ze had tien drachmen, maar één ervan had ze verloren. Ze heeft het huis omgekeerd op zoek naar die kostbare drachme. Zelfs de lamp – met de dure olie – heeft ze ervoor aangestoken. Bij het vegen van de vloer heeft ze de munt plotseling zien glinsteren. Gevonden! Stralend kijkt ze rond en zegt: ‘Deel in mijn vreugde, want ik heb de kostbare drachme gevonden die ik kwijt was!’
    Wat wil Jezus ons hier nu vertellen.

     

    Zoeken wat je kwijt bent. Dat is uit het leven gegrepen, om zo te zeggen. Het overkomt ons allemaal: je bent iets kwijt en het doet pijn des te meer naarmate het verloren gewaande kostbaarder is. En het kan ver gaan. Wie heeft niet eens over de vloer gekropen om zijn contactlenzen te zoeken of een bijzondere oorbel? Maar men kan ook de vreugde voor het leven kwijtspelen.

    Grote vreugde alom bij iedereen als het gevonden is.

    Zo is dat ook voor God: één iemand die terug vreugde vindt of terug in relatie wil leven met God, geeft God enorme vreugde. Maar aan ons om de grote kuis te houden.

     

    God heeft ons overvloedig leven beloofd. Maar wat doen wij als we het overvloedige leven verloren hebben, gaan wij ook op zoek?

    Daarom is God geïnteresseerd in dat wat wij verloren zijn.

     

    God zoekt ook naar ons, elk mens is kostbaar in Gods ogen.

    Wij kunnen God vinden, als we alles opruimen, grote kuis houden en licht aansteken.

    ‘Als’ we alles opruimen, ‘ als ‘ duidt op twijfel, gaan we het wel doen. Als ….

     

    Soms moeten we in ons leven grote kuis houden om terug te vinden wat we verloren waren.

    Neen durven zeggen, voor een uitnodiging, voor iets dat eigenlijk geen enkele waarde toevoegt aan het leven. Hoeveel mensen zeggen ge moet profiteren van het leven. Maar profiteren, wat is dat? Is dat iets kostbaars vinden? Consumerend leven, perfect beantwoorden aan verwachtingen, of uw leven zin geven? Wat zoeken we? Wat zou God willen voor ons?

     

    Hoe meer we God vinden, hoe meer we onszelf en elkaar vinden en beter in relatie kunnen leven met elkaar en met onze naaste. Daardoor stijgt de kwaliteit van ons leven. Door de kracht van de Heilige Geest kunnen we leven in de vruchten van de Geest, dan vinden we de deugden van geduld, liefde, zelfcontrole, waardoor de kwaliteit van onze relatie beter wordt. Daardoor mogen we zeggen, deel in mijn vreugde, ik heb iets gevonden dat ik verloren was. Ik kan daarvan getuigen want ik heb het zelf mogen ervaren.

     

    Jezus ging naar de tempel, om de tempel op te ruimen. Maar de tempel van God is “in” ons. Jezus wil dat we ruimte maken om Hem te vinden, opkuisen in het licht, om te vinden wat we verloren hebben.

    Een Huis van zuiverheid wordt een huis van kracht, er heerst geen negativiteit.

    In het boek Job lezen we: “Soms denk ik, opzij de zorgen, wees vrolijk”.

     

    Dus, poets alles op, maak ruimte, God zal alles beter installeren in uw hart. Hij is de interieur specialist.

    De tempel van zuiverheid wordt een tempel van kracht om God te verheerlijken zelfs door het lijden heen.

     

    We vinden God, maar we moeten wel willen zoeken.

    Ik zit met twijfel, ik vind de zin van mijn bestaan toch niet, licht maken met lampolie is me te duur, ik doe geen extra inspanningen tenzij het vanzelf gaat.

     

    Negatieve verwachtingen brengen negatieve resultaten, zo gebeurt er niets, zo groeien we niet. Wij moeten zoeken, licht maken, grote kuis houden.

    Bij grote kuis vinden we ook nog veel andere rommel. Dit alles moeten we durven weg te smijten, om zo nieuwe wegen te bewandelen, om te vinden wat we echt kostbaar vinden.

     

    Tevredenheid, vrijheid en geluk in ons leven vinden we niet vanzelf. Maar we zullen het wel vinden in verbondenheid met God.

    Dan vinden we het leven in overvloed dat God ons beloofde. Maar deze overvloed ervaar je maar eerst als je God hebt gevonden.

    Alles is mogelijk voor diegenen die geloven.

    God wil geen passiviteit, maar een daadwerkelijk en overtuigd geloof.

    Paulus zegt ons: “ Doe de oude desem weg en wees als nieuw deeg”

    Het is niet gemakkelijk om een nieuwe richting in te slaan en te geloven dat dit naar iets nieuw zal leiden. Er blijven altijd vraagtekens en angst.

    Daarom hebben we het gebed nodig.

     

    Gebed:

    Vol verlangen heb ik op de HEER gewacht en hij boog zich naar mij toe. Hij heeft mijn roep om hulp gehoord.

    Hij trok mij uit de kuil van het graf, uit de modder, uit het slijk.
    Hij zette mij neer op een rots, een vaste grond voor mijn voeten.

    Hij gaf mij een nieuw lied in de mond, een lofzang voor onze God.
    Mogen velen het zien vol ontzag en vertrouwen op de HEER.

     

    Laat ons samen bidden

    God, geef ons de moed om grote kuis te houden.

    De moed om al het overbodige tijdverdrijf en hebbedingen weg te doen.

    Doe ons zoeken naar de diepe zin voor ons leven.

    Leer ons niet te wachten, maar actief op zoek te gaan, daar waar we onze talenten kunnen inzetten, daar waar U wilt dat we Uw liefde laten voelen.

     

    God, geef ons de kracht om naar het essentiële te gaan, uw wil te doen, zodat Uw vreugde onze vreugde mag worden.

    Zodat Uw koninkrijk kome op aarde zoals in de hemel.

     

    God, laat ons opkomen voor rechtvaardigheid en geen aandacht geven voor hartloze en nodeloze zaken, maar ons richten op wat echt is eerlijk en nodig.

     

    God, maak ons sterk om in U te geloven niettegenstaande we zoveel angst en onzekerheid ervaren.

    Laten we U op de eerste plaats zetten, daar waar U thuis hoort, in de tempel van ons hart. Zo leeft u in ons.

     

    Wij bidden U Heer, verhoor ons gebed

     

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!