op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind van gescheiden ouders heeft helft minder kans op hoger diploma

    Kind van gescheiden ouders heeft helft minder kans op hoger diploma

    kind van gescheiden ouders heeft helft minder kans op hoger diploma


    Kinderen hebben 45 procent minder kans op een diploma hoger onderwijs, als de ouders voor de 18de verjaardag van het kind uiteengingen. Dat blijkt uit resultaten van het onderzoeksproject "Scheiding in Vlaanderen".

    De onderzoekers benadrukken de nood aan meer aandacht voor de thuissituatie in het onderwijsbeleid. Doctoraatsonderzoekers Nele Havermans en Sofie Vanassche onderzochten het verband tussen ouderlijke echtscheiding en de schoolloopbanen van kinderen in Vlaanderen, op basis van de data van het project "Scheiding in Vlaanderen".

    Helft minder kans

    Scheiden de ouders voor het kind 18 jaar is, dan heeft het kind 45 procent minder kans om een diploma hoger onderwijs te halen dan wanneer de ouders gehuwd zijn.

    Echtscheiding kan dan ook als een potentiële bron van sociale ongelijkheid worden beschouwd, aangezien het behaalde opleidingsniveau van kinderen sterk samenhangt met inkomen, welbevinden en gezondheid in het latere leven, stellen de onderzoekers onder begeleiding van hoogleraar Koen Matthijs.

    Financiële middelen

    "Gescheiden gezinnen hebben vaak minder financiële middelen, en er is ook een verminderd contact met de ouders", legt Havermans uit. "Een andere verklaring is dat stress van een echtscheidingssituatie schoolresultaten negatief kan beïnvloeden."

    De effecten van een echtscheiding beïnvloeden de kinderen ook naargelang van het opleidingsniveau van de ouders. Volgens de onderzoekers ondervinden kinderen van lager opgeleide ouders een sterker negatief effect van een echtscheiding op hun schoolloopbaan dan kinderen van hoger opgeleide ouders.

    "De resultaten benadrukken de nood aan meer aandacht voor de thuissituatie van kinderen in het Vlaams onderwijsbeleid", besluiten de onderzoekers.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2013, 19:50 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers hebben taaltje van de Beckhams onderzocht

    Wetenschappers hebben taaltje van de Beckhams onderzocht

    wetenschappers hebben taaltje van de beckhams onderzocht


    David en Victoria Beckham zijn het voorbije decennium steeds chiquer gaan praten. Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Manchester in het kader van een studie naar de wijze waarop veranderende levensomstandigheden bij mensen hun uitspraak van woorden beïnvloedt.

    De vorsers constateerden dat het typische 'working class'-accent van Beckham na zijn verhuis naar Los Angeles in 2007 steeds meer naar het achterplan verdween.

    Zo liet Becks in Europa nog in 80 procent van de gevallen de letter H vallen aan het begin van het woord. Eenmaal in de VS bezondigde de Britse stervoetballer zich nog slechts in 20 procent van de gevallen aan dat Cockney-trekje.

    Ook zijn echtgenote Victoria klinkt steeds chiquer. In de jaren negentig sprak de toenmalige Spice Girl in amper 25 procent van de gevallen de letter L correct uit in woorden als "all". Na haar doortocht in de mondaine kringen van Madrid, Hollywood en Milaan is ze blijkbaar alsnog Posh Spice aan het worden, want ze spreekt de L intussen correct uit in bijna de helft van de gevallen.

    Kameleons

    Taaldocent Laurel MacKenzie bevestigt dat ook de uitspraak van woorden ook bij volwassenen een dynamisch gebeuren blijft.

    "De algemene veronderstelling is dat onze uitspraak zo goed als vastligt eenmaal we de puberteit achter de rug hebben, maar recent onderzoek heeft aangetoond in welke mate we kameleons kunnen zijn in de wijze waarop we praten. Factoren als sociale mobiliteit en geografische locatie hebben een impact op de wijze waarop volwassenen woorden uitspreken."

    Belga


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2013, 19:47 geschreven door maria
    Reacties (0)
    20-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend groetjes
    hope photo hope_zps5d279f54.jpg 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-04-2013, 21:09 geschreven door maria
    Reacties (3)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlinders
    lente groetjes





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-04-2013, 21:23 geschreven door maria
    Reacties (2)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Femke uit 'Thuis' verwacht tweede kindje

    Femke uit 'Thuis' verwacht tweede kindje

    femke uit thuis verwacht tweede kindje


    Vanya Wellens, beter bekend als Femke uit 'Thuis', is zwanger. Haar tweede kind met partner Jo Anthonissen wordt begin juni verwacht.
    "Na zeven maanden kan ik mijn bolle buik nu echt niet meer verstoppen. Daarom laten Jo, Zita en ik met veel plezier weten dat wij super blij zijn met dit kleintje erbij. Maar of het een broertje of een zusje wordt voor Zita, dat blijft nog twee maanden ons liefste geheim", zegt de 33-jarige Wellens aan de VRT. In juni 2010 beviel Wellens van haar eerste dochter, Zita.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-04-2013, 21:12 geschreven door maria
    Reacties (4)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blankenberge zet kustredders in "Californische" uitkijktoren

    Blankenberge zet kustredders in "Californische" uitkijktoren

    blankenberge zet kustredders in californische uitkijktoren

    Kustredders in Blankenberge zullen binnenkort vanuit een uitkijktoren in "Californische stijl" de kustlijn bewaken. Dat bevestigt schepen van Strandreddingsdienst Björn Prasse (Open VLD). De uitkijktorens lijken het einde van de verdwaalpalen in te luiden.


    Toen Prasse een paar weken terug het nut van de gekende verdwaalpalen in twijfel trok, kwam er heel wat kritiek van initiatiefnemer Dominiek Vervaecke. Nu blijkt dat Prasse een waardig alternatief heeft.

    "Het wordt een paviljoen, met een diameter van 5,5 meter, met een overzicht van 360 graden en op 1,1 meter hoogte. De uitkijktoren zal onder meer worden uitgerust met een LCD-scherm. Er zullen dus op die manier foto's van verloren gelopen kinderen kunnen worden verspreid. Het is al langer duidelijk dat kinderen en ouders niet naar de verdwaalpalen gaan, maar wel naar de kustredders", aldus Prasse. De torens bieden ook meer comfort voor de redders tijdens slecht weer.

    "Met de bestelling van zeven torens, is Blankenberge een pionier, maar ook andere kustgemeenten tonen interesse in de uitkijktorens", aldus de schepen.

    De kostprijs van het volledige project komt uit op 241.000 euro, gedragen door Blankenberge, de provincie, Vlaanderen en Europa. Deze zomer moet er zeker al één toren komen. Indien er meer beschikbaar zijn, zullen er meer ingezet worden.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2013, 19:34 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fase oranje in natuurgebieden vanwege verhoogd brandgevaar

    Fase oranje in natuurgebieden vanwege verhoogd brandgevaar

    fase oranje in natuurgebieden vanwege verhoogd brandgevaar


    Door de aanhoudende droogte en noordoostenwind is het risico op brand in de Vlaamse natuur- en bosgebieden inmiddels zo groot dat fase oranje er vanaf vrijdag van kracht is. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Vooral in heidegebieden is er sprake van extra brandgevoeligheid. Bezoekers worden dan ook aangemaand tot voorzichtigheid en terreinbeheerders en brandweerkorpsen zijn extra waakzaam.

    De voorbije week gold al fase geel, wat vooral voor de terreinbeheerders van belang was. Ook werd de brandtoren op de Kalmthoutse Heide tijdens het paasweekend bemand omwille van het grote aantal bezoekers die dagen. Nu zijn de waarschuwingen ook specifiek op het grote publiek gericht.

    Bezoekers van natuur- en bosgebieden worden tijdens fase oranje aangeraden alert te zijn en zeker geen vuur te maken of sigarettenpeuken op de grond te gooien, wat overigens sowieso verboden is. Daarnaast is het erg belangrijk dat kinderen niet zonder toezicht op de terreinen worden gelaten.

    Brandtorens

    Voor de brandweer houdt fase oranje onder meer in dat de brandtorens in alle Vlaamse natuurgebieden bemand worden en er extra mankracht en materieel klaarstaat om meteen uit te rukken als er ergens brand zou uitbreken.

    Het brandrisico wordt dagelijks geëvalueerd op basis van de toestand van de vegetatie, het uitblijven van neerslag, de windrichting en -snelheid en de weersvoorspellingen voor de dagen nadien. Oranje is de op één na hoogste brandfase, na rood.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2013, 19:31 geschreven door maria
    Reacties (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonidas opent cafés
    Leonidas opent cafés






    Pralinemaker Leonidas opent dit jaar nog drie cafés. Eén in ons land en dan nog één in Frankrijk en Nederland.

    ‘In de cafés zul je naast de chocolade ook drank en gebak kunnen kopen.' Zo vertelt CEO Robert Torck in De Tijd . Het concept is volgens hem vergelijkbaar met dat van de Amerikaanse koffieketen Starbucks of het Belgische Het Dagelijks Brood. De exacte plaats is nog niet bekend. ‘Ze moeten op toplocaties komen, anders hebben de cafés geen zin.'

     

    Torck hoopt dat de cafés voor een meer stabiele inkomstenstroom zullen zorgen. ‘Vandaag komt 55 procent van onze inkomsten uit amper drie maanden: de eindejaarsperiode en de weken voor Pasen. We zijn dus enorm seizoensgebonden en willen dat veranderen.' Momenteel heeft de keten al enkele cafés. ‘Die zijn in handen van zelfstandigen en dragen geen duidelijke Leonidas-stempel. Maar ze zijn wel het bewijs dat het concept werkt.'


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2013, 19:56 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvoeding oorzaak slechtere schoolprestaties jongens

    Opvoeding oorzaak slechtere schoolprestaties jongens

    opvoeding oorzaak slechtere schoolprestaties jongens



    De lagere schoolresultaten van jongens zijn voor een stuk de verantwoordelijkheid van de ouders. Zo blijkt uit een Canadese studie.

    Dat jongens minder goed presteren op school is deels te wijten aan de opvoeding. Vanaf de leeftijd van negen maanden zouden ouders meer tijd spenderen aan hun dochters en vullen ze die tijd in met leerzame bezigheden zoals puzzelen, rekenen en knutselen. Jongens daarentegen mogen vaker in de tuin spelen en voetballen. Volgens de Canadese economen Michael Baker en Kevin Milligan is dit een verklaring voor de mindere schoolprestaties van jongens.

    Ook in Vlaanderen scoren jongens minder goed op school. 43 procent van de Vlaamse jongens moet een jaartje overdoen, tegenover 28 procent van de meisjes. Jongens hebben ook dubbel zoveel kans om school zonder diploma te verlaten. Het traditionele opvoedingspatroon van ouders is deels een verklaring voor deze mindere schoolprestaties.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2013, 19:30 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenteweer veroorzaakt enorm stroomoverschot

    Lenteweer veroorzaakt enorm stroomoverschot

    lenteweer veroorzaakt enorm stroomoverschot


    Het zonnige en winderige weer hebben ervoor gezorgd dat zonnepanelen en windturbines maandag veel stroom produceerden. In combinatie met een laag verbruik op paasmaandag, leidde dat tot een gigantisch overschot aan elektriciteit.

    Het verschil tussen productie en verbruik liep op tot ruil 1.000 megawatt, zowat een zevende van het verbruik, schrijft De Tijd dinsdag.

    Om te voorkomen dat het stroomnet crasht, moet hoogspanningsnetbeheerder Elia dergelijke "onbalansen" wegwerken. "We hebben gevraagd enkele centrales meteen stil te leggen", zegt woordvoerster Lise Mulpas.

    "We hebben stroom naar Frankrijk kunnen uitvoeren. Ook de pompen van de waterkrachtcentrale van Coo werden uitzonderlijk overdag ingeschakeld".

    Dat er na een winter met dreigende stroomtekorten onmiddellijk overschotten zijn bij de eerste zon, lijkt opmerkelijk. Toch waarschuwt Elia dat de stroomvoorzining volgende winter kritiek wordt.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2013, 19:25 geschreven door maria
    Reacties (0)
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrolijk Pasen




    groetjes van maria
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2013, 21:52 geschreven door maria
    Reacties (8)
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pad paart met goudvis

    Pad paart met goudvis

    pad paart met goudvis

    Willy de Backer uit Neerpelt merkte afgelopen weekend een wel heel eigenaardig tafereel op in zijn vijver. Eén van zijn goudvissen werd stevig omkneld door een pad.

    Willy de Backer dacht eerst dat hij een dode vis zag op de bodem van zijn vijver. Omdat de vis geen teken van leven meer gaf, maakte Willy er een foto van. Vervolgens probeerde hij de pad van de vis los te trekken, maar die liet niet direct los.

    “Tja, door het koude weer zijn er niet veel padden om mee te paren. De pad heeft zich vergist”, legt bioloog Michel Asperges uit in Het Belang van Limburg.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2013, 21:52 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook kippen lijden aan tekort aan zon: hen legt worstvormig ei in paasweek

    Ook kippen lijden aan tekort aan zon: hen legt worstvormig ei in paasweek

    ook kippen lijden aan tekort aan zon hen legt worstvormig ei in paasweekook kippen lijden aan tekort aan zon hen legt worstvormig ei in paasweek

    20:10 Malle (2390) "Ik dacht eerst dat het een roze babyrat was en durfde het niet aanraken", vertelt Seppe Geysen (8). Uitgerekend in de paasweek, raapte de jongen uit Westmalle een worstvormig ei. "Ik ga het uitblazen en tentoonstellen in het eitjesmuseum op school."

    De familie Geysen uit de Ganzenkuil heeft twee maranskippen (zwart met witte stippen) en twee araucanakippen. Seppe (8) ging dinsdagavond na school eitjes rapen. "Een van de maranskippen legt vaak grote eieren met een dubbele dooier, maar zoiets had ik nog nooit gezien", vertelt de jongen. "Mijn mama keek op het internet en vond alleen een gelijkaardig ei terug dat ooit in een Chinese krant was verschenen." Seppe, die nog een broertje Mats (4) heeft, gaat geen omelet bakken van het worstei. "Ik ga het uitblazen en tentoonstellen in het eitjesmuseum in Mariagaarde. De derde kleuterklas heeft ter gelegenheid van Pasen net een eitjesmuseum. Het moet van de maranskip zijn, want araucanakippen leggen groene eitjes." Nieuwsgierige Seppe zoekt nu een verklaring voor die gekke vorm. "Onze kippen eten gewoon graan met maïs en groentjes." "Ik heb zo'n ei nooit eerder gezien, maar durf wedden dat er twee dooiers inzitten", reageert Paul Vermissen van de Kempische Pluimveevereniging Oostmalle. Dierenarts Peter Coutteel van dierenartsencentrum Trigenio in Nijlen, gespecialiseerd in vogels, kent de mogelijke verklaring. "Af en toe loopt er iets fout bij de calcificatie van een eischaal bij hennen die pas opnieuw beginnen met leggen. De verkalking gebeurt in de schaalklier gedurende bijna twintig uur. Hiervoor wordt calcium onttrokken aan het lichaam en is er vitamine D nodig", vertelt de dierenarts.
    "Veel zonlicht geeft een goede vitamine D3-productie in het lichaam, maar dat zonlicht hebben we de jongste tijd wel gemist. Vaak zien we op zulke momenten een dunne eischaal, met als gevolg een abnormaal uitzicht. Het is ook mogelijk dat er twee dooiers inzitten, die toevallig door eenzelfde schaal omvat zijn. Het ei is dan groter dan normaal. Maar er kunnen nooit twee kuikens uitkomen, want daarvoor is er te weinig plaats." Kristin Matthyssen Foto's Mia uydens


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2013, 21:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag


    groetjes van maria
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2013, 16:59 geschreven door maria
    Reacties (3)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Lente



                                 Lente

    Frisse winden wekken strelend
    Bloem en veldgewas
    Een schuchter zonnetje
    Komt reeds schijnen
    's Morgens vroeg op mijn terras
    o, wat speels geluid daar buiten
    Nu 'd eerste merels fluiten
    'Tis net of 't leven blij ontwaakt
    Na een lange winterslaap
    De bomen en het struikgewas
    Getooit met katjes, glanzend zacht
    Alles kleurt in voorjaars pracht
    Dag lente ,we hebben op jou gewacht!

                                             

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2013, 21:49 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een heel fijne vrijdagavond
    flamingo photo flamingo_zps1f7da1d8.jpg


    een heel fijne vrijdagavond
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2013, 20:59 geschreven door maria
    Reacties (0)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien redenen waarom we met zijn allen insecten moeten eten




    In de BBC-documentaire 'Can Eating Insects Save the World' onderzoekt voedingsjournalist Stefan Gates of het eten van insecten onze wereld kan redden. Om de allerlaatste twijfels weg te nemen, zette voedingsspecialiste Helena Goodrich naar aanleiding van de reportage tien argumenten pro consumptie van gepocheerde tarantula's, rauwe kevers en gekonfijte sprinkhanen op een rijtje. Overtuigd?

    1 Insecten zijn een redelijke manier om de honger eindelijk de wereld uit te helpen. Er zijn op aarde veertig ton insecten per mens voor handen. Meer dan genoeg voor een decadent buffet voor elke wereldburger, dus. À volonté.

    2 Ook de Voedings- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties neemt het idee serieus. Zij plannen een internationaal congres over de consumptie van insecten, later dit jaar nog.

    3 Insecten zijn een extreem ecologische en duurzame bron van voedsel. Zo overleven meelwormen bijvoorbeeld op het verder nutteloze kaf van tarwe, terwijl onze reguliere bronnen van 'vlees' zich met weinig minder dan graan of gras tevreden stellen.

    4 Insecten kunnen gemakkelijk en op grote schaal gekweekt worden zonder het milieu te schaden.

    5 Het eten van insecten staat garant voor ongebruikelijke smaken en texturen. In de BBC-documentaire vergelijkt Stefan Gates de 'zure, citroenachtige' smaak van rode mieren met 'de romigheid van hun eitjes.' Om maar iets te zeggen.

    6 Insecten hebben een heel hoge voedingswaarde. Zo bevatten honderd gram kakkerlakken meer proteïnen en ijzer dan dezelfde hoeveelheid gehakt.

    7 De beestjes maken in heel wat landen al lang deel uit van het dagelijkse voedingspatroon. In Cambodja zijn tarantula's een lekkernij, terwijl in Thailand krekels worden gefrituurd. Wij zijn eigenlijk de alternatievelingen.

    8 Er zijn meer dan duizend eetbare insectensoorten. Zelfs de meest kieskeurige foodie vindt in het uitgebreide gamma ongetwijfeld zijn of haar gading.

    9 Een aantal Europese restaurants experimenteert al met het idee. Schrik niet als u binnenkort een in chilisaus gefrituurde sprinkhaan op een plaatselijke menukaart aantreft.

    10 De kans dat u zich emotioneel aan de diertjes hecht voor u ze smakelijk naar binnen speelt, is nihil.

     

    De documentairereeks Can Eating Insects Save the World is voorlopig alleen op de Britse zender BBC Four te zien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    20-03-2013, 19:28 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin bevallen van dochtertje

    Justine Henin bevallen van dochtertje

    justine henin bevallen van dochtertje


    Ex-tennisster Justine Henin is woensdagnamiddag voor het eerst mama geworden. 'Juju' beviel van een dochtertje, Lalie.

    Het is het eerste kindje voor Justin Henin en haar vriend Benoît Bertuzzo (41).


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    20-03-2013, 17:09 geschreven door maria
    Reacties (0)
    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te snel gekweekte 'plofplanten' verwelken meteen in huiskamer

    Te snel gekweekte 'plofplanten' verwelken meteen in huiskamer

    te snel gekweekte plofplanten verwelken meteen in huiskamer


    Wie de lente in huis wil halen, past maar beter op voor zogenaamde 'plofplanten'. Die zien er in de winkel prachtig uit, maar verwelken nagenoeg meteen omdat de kwekers ze te snel wil doen groeien met kunstmest en hormonen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

    "De planten krijgen extra veel stikstof toegediend en worden in optimale temperatuur en vochtigheid klaargestoomd om snel naar de winkel te kunnen. De plant is niet afgehard en heeft niet de tijd gehad om zich aan te passen aan andere omstandigheden. De economische realiteit geldt ook voor de plantenwereld. Er zijn zelfs planten waarvan de bladeren bijgeschilderd worden", weet professor Danny Geelen van de vakgroep Plantaardige productie van de UGent.

    'Plofplant'

    De Nederlanders gaven de te snel gekweekte planten de naam 'plofplant', naar de te snel vetgemeste plofkippen. Volgens Marc Vissers, onderzoeker in het Proefcentrum voor Sierteelt in Destelbergen, houdt vooral de periode aan het einde van de winter een risico in. "Dan doen de telers er vaak alles aan om hun productiehoeveelheden te halen. Dan kunnen er al eens groeihormonen aan te pas komen: die spuiten ze over de bladeren om ze snel groter te maken. En dan krijg je met rommel te maken".

    Volgens Vissers zijn spotgoedkope aanbiedingen sowieso erg verdacht. Hij stelt ook nog dat het vooral een Nederlands probleem is. Op de Belgische markt gaat het om een minderheid. Geelen stelt dat de klant in de winkel gewoon moet vragen onder welke omstandigheden de plant het best bloeit. Kruiden worden volgens hem best gewoon zelf gezaaid.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2013, 19:31 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijn weekend
    Lente photo spring_zps00a89533.jpg


    een fijn weekend


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2013, 19:18 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    anastacia
    blog.seniorennet.be/anastac
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!