Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
23-06-2013
Antwerpse Zoo verwelkomt schattig slurfhondje
Antwerpse Zoo verwelkomt schattig slurfhondje
De Antwerpse Zoo heeft er opnieuw een nieuwe bewoner bij. Gijs is zijn naam en het gaat om een slurfhondje. Gijs werd op 1 april in Blijdorp, Rotterdam geboren en arriveerde dinsdagmiddag in de Zoo.
Het slurfhondje is er te bewonderen in het Kleinapengebouw, in het eerste verblijf links aan de ingang bij de mantelbavianen.
Familie van de olifanten
Met zijn gekleurde vacht, zijn lange slurf, zijn behendigheid en snelheid, zijn lange rattenstaart en hoge pootjes heeft dit diertje biologen lang laten twijfelen. Ontdekt in de 19de eeuw, werden de slurfhondjes eerst ondergebracht bij de familie van de insecteneters en gelinkt aan de spitsmuis, aan de egel of zelfs aan de mol. Zij werden ook gezien als primaat of zelfs konijn. Recente studies tonen een unieke Afrikaanse afstamming. De meeste biologen klasseren het diertje daarom onder de Afrotheria, een superorde van zoogdieren die ook de olifanten, de aardvarkens en de zeekoeien omvat.
Zijn slurfje gebruikt hij om insecten mee te zoeken. Hij woelt de aarde om en legt zo insecten zoals meelwormen bloot. Hij snuffelt ook met zijn slurf, maar hij kan er niets mee oppakken, zoals een olifant wel kan.
Antwerpse Zes in jury Modeacademie maar liever niet op foto
Antwerpse Zes in jury Modeacademie maar liever niet op foto
Er heerst dit weekend een gezonde stress in Hangar 29 in Antwerpen. De studenten van de Modeacademie tonen er - zoals elk jaar - hun creaties tijdens het eindejaarsdefilé. Dat betekent: 6000 modefanaten, pers en sympathisanten van over de hele wereld, die het nieuwe talent komen spotten. Vrijdag waren de Antwerpse Zes er ook allemaal. Voor het eerst in vijftien jaar!
Het is een speciaal jaar voor de academie. Dit jaar blaast ze maar liefst 50 kaarsjes uit. Om die verjaardag enige aandacht te geven, was er op donderdag al een première voor een select publiek. De derde- en laatstejaars toonden er hun collecties. Vrijdag lieten alle 130 studenten hun creaties aan het grote publiek zien. Dat doen ze ook vandaag zaterdag nog.
Gezicht verborgen
In de jury van dit jaar zitten de Antwerpse Zes : Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Marina Yee, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs en Dries Van Noten. Enkelen onder hen leken er echter niet scheutig op om samen op de foto te komen. Zo verstopten Dirk Bikkembergs en Ann Demeulemeester hun gezicht voor de camera's.
De eerste keer in vijftien jaar dat we met elkaar in dezelfde kamer zitten, vertelt Van Beirendonck, hoofd van de modeafdeling. We studeerden af in 1980. Dat moment is echt het scharnierpunt voor de Modeacademie. Wij zetten de school op de wereldkaart."
Langste catwalk
Het decor van de show is de moeite. De grote zaal van Hangar 29 wordt letterlijk in twee gespleten door een catwalk in de vorm van een bliksemschicht. Een witte, smetteloze vlakte van maar liefst 50 meter lang, een kleine knipoog naar de 50ste verjaardag.
Ellen Bogaert
Foto's: FrBe vlnr. Marina Yee (met blond haar), Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Walter van Beirendonck, Dries Van Noten en Dirk Van Saene
Google wil internet met ballonnen tot bij iedereen krijgen
Google wil internet met ballonnen tot bij iedereen krijgen
Internetgigant Google wil met grote heliumballonnen miljarden mensen op het internet krijgen, zelfs in arme en afgelegen regio's of rampgebieden. Het bedrijf is in Nieuw Zeeland een proef gestart met dertig ballonnen die signalen uitsturen, zo maakte Google zaterdag bekend.
"We geloven dat het echt mogelijk kan zijn om een ring ballonnen aan te leggen die met de stratosferische winden rond de wereld geblazen kunnen worden en voor internettoegang kunnen zorgen op de aarde onder hen", luidt het in een blogbericht. "Het is nog erg prematuur, maar we hebben een systeem gebouwd dat met ballonnen, die twee keer zo hoog vliegen als commerciële vliegtuigen, internet voorziet tegen de snelheid van 3G-netwerken en sneller."
'Project Loon' komt uit de kokers van de mensen in het Google X laboratorium, dat eerder al op de proppen kwam met de Google Glasses en een wagen zonder chauffeur. Het bedrijf erkent dat niet alle ideeën meteen geld opleveren, maar wil met deze projecten helpen grote problemen te bestrijden en doorbraken creëren die uiteindelijk meer mensen naar de Google-diensten zal leiden.
Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's
Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's
De kassiers van Delhaize zijn niet te spreken over de nieuwe kassas van de supermarktketen. Bij het nieuwe kassameubel staat de printer, waar het kasticket uitrolt, niet langer voor maar langs de kassier. Dit gaat onvermijdelijk tot rugklachten leiden, zegt Ludo Kriekels van de vakbond BBTK die maandag actie gaat voeren in de Delhaize van Hasselt.
De nieuwe kassas staan momenteel enkel nog maar in de vernieuwde Delhaizevestigingen van Kasterlee, Merksem, Kessel-Lo en Melsbroek. Vandaag worden ze ook geïnstalleerd in de Delhaize van Hasselt.
Wat de vakbond BBTK ook stoort, is dat Delhaize geen rekening heeft gehouden met de arbeidsgeneesheer en preventieadviseur, die allebei een negatief advies hebben gegeven over de nieuwe kassas.
Uniform
Naast de nieuwe kassas is er onder de kassiers ook gemor over de nieuwe uniformen die Delhaize plant.
Delhaize wil dat op de nieuwe uniformen de voor- en achternaam van de kassier wordt vermeld, zegt BBTK-vakbondssecretaris Ludo Kriekels. Volgens ons komt daarmee de privacy van de kassiers in het gedrang. Wat betreft de uniformen zijn we tot een compromis gekomen, zegt Dekelver. Op de nieuwe uniformen zal enkel de familienaam en de eerste letter van de voornaam vermeld worden."
In het Oost-Vlaamse Beervelde (Lochristi) is zondagnamiddag een vrachtwagen gekanteld nadat de chauffeur gehinderd werd door een wesp en daarbij de controle over het voertuig verloor. Dat zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie.
De afrit Beervelde op de E17 richting Kortrijk is sinds 13 uur afgesloten omdat de lading opgeruimd moet worden. De Ierse chauffeur werd met lichte verwondingen naar het Gentse UZ overgebracht. De lading van zijn voertuig, allerlei cosmetica, kwam op de rijbaan en in de berm terecht. De brandweer is die nu aan het opruimen en aan het overladen, mogelijk zijn die werken om 17 uur afgerond.
In de badplaats De Panne is zondagnamiddag een dode bruinvis aangespoeld. De brandweer vermoedt dat het zoogdier geraakt werd door de schroef van een schip waardoor het zwaargewond raakte en uiteindelijk stierf.
De aangespoelde bruinvis is ongeveer één meter groot. "Van een reddingsoperatie is geen sprake meer geweest", klinkt het bij de brandweer van De Panne. Het dier was zwaar toegetakeld.
De brandweer vermoedt dat het beest geraakt werd door een schroef van een schip. Het BMM, de Beheerseenheid Mathematisch Model van de Noordzee, werd op de hoogte gebracht. Jan Haelters van het BMM haalt het dier maandag op.
Vorig jaar raakte bekend dat het aantal bruinvissen in het Belgische deel van de Noordzee was toegenomen. De laatste twee weken zijn al ruim 60 dode bruinvissen en zeehonden aangespoeld aan de Belgische kust. Marinebiologen steken dit op de vissers, omdat de vissen in hun netten verstrikt raken.
Op 9 augustus 1993 werd hij ingehuldigd als koning Albert II, na het overlijden van zijn broer Boudewijn. Hij staat bekend om zijn flamboyante levensstijl, die een stuk losser en jovialer is dan die van zijn voorganger. Zo is hij een fervent motorfanaat, en heeft al meermaals breuken en andere blessures opgelopen bij het uitoefenen van zijn hobby.
Oudste regerende vorst
Tot dusver heeft Albert er een bijzonder turbulent koningschap opzitten. Zo heeft hij al negen regeringen meegemaakt, van Dehaene I bij het bestijgen van de troon in 1993, tot de huidige regering Di Rupo. Sinds 2009 is hij officieel de langst levende Belgische vorst. Daarvoor moest hij enkel onze eerste koning, Leopold I, laten voorgaan.
Arendonkse student stoot Natalia van eerste plaats
Arendonkse student stoot Natalia van eerste plaats
25/05/'09Arendonk (2370) The Sunsets gaven begin april hun eerste optreden. Het trekzakduo heeft ondertussen het best verkochte album van Vlaanderen. Matthias Lens (23) uit Arendonk is de mannelijke helft van het duo.
Matthias Lens is al heel jong door de accordeonmicrobe gebeten. Ik speel van mijn vijf jaar, blikt hij terug.
Mijn grootouders hadden vroeger een balorkestje Anjo and the Rickys. In hun repetitieruimte stonden heel wat instrumenten. Toch voelde ik mij direct aangetrokken tot de accordeon. Ik sleepte dat instrument letterlijk achter mij aan.
Gouden plaat
Nu zit Matthias in het voorlaatste jaar van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Een jaartje hoger zit Annelies Winten (24) uit Rekem. Samen met haar vormt Matthias sinds twee maanden het accordeonduo The Sunsets.
Hun debuutalbum, een mix van vijftien bekende schlagerhits, staat al veertien dagen op nummer één in de Vlaamse hitlijsten. De plaat ging al meer dan 15.000 keer over de toonbank, goed voor goud.
Drukke agenda
Onverwacht en onverhoopt, lacht Matthias. Sinds ons eerste optreden tijdens het Schalagerfestival in Hasselt in april is het een beetje gekkenwerk om alles georganiseerd te krijgen. Vakantie zit er dit jaar niet in, tot Kerstmis is mijn agenda volgeboekt."
"We zitten nu ook nog in de examens, maar als ik enkele vakken naar tweede zit verplaats, lukt het me wel om dit jaar te slagen.
Andere projecten
Matthias wil zijn hele leven al beroepsmuzikant worden. Met het succes van The Sunsets lijkt die droom uit te komen.
Toch laat hij andere projecten niet vallen. Ik speel drie jaar bij het Guidos Orchestra, een bekend Nederlands poporkest. Dat het orkest in juli en augustus vakantie neemt, is voor mij een meevaller.
Meerdere stijlen
Samen met Ludo Mariën, Bart Wils en Geert Laureyssen vormt Matthias nog het A4-accordeonkwartet. Die groep speelt een heel ander genre dan The Sunsets, vooral klassieke stukken. Het is dus niet dat ik mij beperk tot één stijl of voor eentje mijn neus ophaal."
"Zelfs de cd van The Sunsets is niet volledig gevuld met schlagers. Er staat een verborgen track op: een accordeonversie op van 'Use somebody' van Kings of Leon.
Sterspeler
In Arendonk en omgeving is Matthias al jaren gekend als dirigent van de harmonicavrienden en als keyboardspeler op Arendonk Zingt en Hutsepop.
Moeten die organisaties vrezen dat ze hun sterspeler verliezen? Zeker niet, zegt Matthias beslist. De manager weet al dat ik Hutsepop in Retie op 22 augustus niet wil missen. Ik laat niets in de steek. We hebben nu wel veel succes met The Sunsets, maar de hype kan volgend jaar al voorbij zijn", blijft Matthias nuchter.
'Sterrenmeisje' Kimberley Vlaeminck is vier jaar nadat ze 56 sterretjes op haar gezicht kreeg getatoeëerd, van het laatste exemplaar verlost. Het meisje dat ongewild een mediahype werd onderging intensieve lasertherapie om de kleine tatoeages van haar gezicht te laten verwijderen.
In juni 2009 liet Vlaeminck zich tatoeren in de Kortrijkse tattoshop Rousland Toumaniantz. Ze stapte ontevreden buiten met 56 sterretjes op haar aangezicht, terwijl ze vol hield er maar drie gevraagd te hebben. Door de mediahype en soms kleinerende parodieën kreeg Vlaeminck een mentale tik. Ze raakte haar zelfvertrouwen kwijt en verzeilde in een depressie.
Laser
In 2010 vond ze hulp in de tattooshop van Eddy Vercaemere, ook in Kortrijk. Zijn echtgenote, Alena Bednarikova, voerde er lasertherapie uit en langzaamaan verdwenen de sterretjes. Dat bleek een dure grap, want elke sessie maakte Vlaeminck 250 euro armer. Drie jaar later heeft ze haar leven weer op de rails en vond ze ook nieuw geluk in de liefde. "Ik wens niemand toe wat ik meegemaakt heb", klinkt het nog.
Vliegtuig met prins Filip aan boord krijgt technische problemen
Vliegtuig met prins Filip aan boord krijgt technische problemen
Door een technisch probleem is het vliegtuig met prins Filip aan boord niet kunnen landen in de Verenigde Staten. De piloot vond het risico om de Atlantische Oceaan over te steken te groot en besloot rechtsomkeer te maken. Dat meldt vtm.
Het vliegtuig was rond 11u30 opgestegen in Londen, maar kreeg tussen Groot-Brittannië en Ierland technische problemen aan de vleugel. Het toestel kon evenwel veilig terugkeren. In Londen moesten de passagiers een andere vlucht nemen naar de VS. Die vertrok rond 15u.
Journalisten en minister
Naast de kroonprins waren er ook tal van journalisten aanwezig, evenals Brussels Economieminister Céline Frémault en VBO-topman Pieter Timmermans. Ministers Marcourt en Reynders hadden een andere vlucht geboekt. Door het oponthoud missen de passagiers in ieder geval hun aansluiting in Chicago. De gevolgen voor de rest van het programma zijn onduidelijk.
Tweehonderd bedrijven, universiteiten, handelskamers en een twintigtal overheidsinstellingen nemen deel de missie. Het doel is om Amerikaanse investeerders te overtuigen van hun producten en diensten.
6.000 fans kijken naar seizoensfinale 'Thuis' in Mechelen
6.000 fans kijken naar seizoensfinale 'Thuis' in Mechelen
Fans van de VRT-serie 'Thuis' trokken zondag naar Mechelen voor de jaarlijkse Thuisdag. Ze hebben er in avant-première de laatste aflevering van het seizoen kunnen meepikken.
Op 31 mei zendt Eén de laatste aflevering uit van het achttiende seizoen van de populaire soap. Trouwe fans konden zondag echter al terecht bij Utopolis in Mechelen, waar de jaarlijkse Thuisdag plaatsvond.
"Die staat dit jaar in het teken van THUIS@themovies", stelt Eén-persmedewerker Pieter Van Eyndhoven. "Zo'n 6.000 fans zijn vandaag naar Mechelen afgezakt. Ze konden op groot scherm in avant-première naar de seizoensfinale kijken, die volgende vrijdag op tv wordt uitgezonden. Het gaat intussen om de 3.400ste aflevering van de reeks."
De fans konden tijdens handtekeningsessies ook een praatje slaan met de acteurs.
'Thuis' is, na de VTM-serie 'Familie', de langstlopende Vlaamse soap.
Baron Louis de Cartier de Marchenne is op 92-jarige leeftijd overleden. De man was nog volop verwikkeld in een grote 'asbestrechtszaak' in Italië.
De hoogbejaarde baron Louis de Cartier de Marchienne kwam meermaals in het nieuws rond het grootschalige asbestproces in Italië. De baron was ooit gedelegeerd bestuurder van het bedrijf Eternit dat asbestplaten maakte. Samen met de Zwitserse miljardair en aandeelhouder van Eternit, Stephan Schmidheiny, werd hij in Turijn nog veroordeeld tot zestien jaar cel. Hij ging in beroep en daar riskeerde hij zelfs twintig jaar cel. Beide toplui werden verantwoordelijk gesteld voor het overlijden van naar schatting zo'n 3.000 Italianen die door de kankerverwekkende stof asbest overleden zouden zijn.
De familie de Cartier de Marchienne is geen onbekende familie in de Kempen. Jean- Louis trouwde in 1950 met Viviane Emsens en ze gingen op het immense domein van 200 hectare wonen aan De Lusthoven in Arendonk. Het was via zijn echtgenote dat de baron betrokken geraakte bij Eternit. Hij was ook onder meer de oprichter van speelkaartenproducent Cartamundi. In de jaren 70 kwam de Cartier aan het hoofd van het bekende grafische bedrijf Brepols. De familie de Cartier incasseerde ook enkele klappen. Toen de baron in 1996 Brepols overgaf in handen van zijn twee zonen Emile en Jean- Louis, volgde zeven jaar later het faillissement van een groot deel van Brepols. Midden jaren 90 was er ook de zware brand op het domein waarbij een vijftal kinderen het leven lieten. Ze verbleven er, omdat de familie de Cartier een ponykamp organiseerde.
Frank Deboosere zal de eerstvolgende dagen geen weerbericht presenteren voor de VRT.
Hij kwam dinsdagavond ten val met zijn fiets en stuurde het volgende bericht vanuit het ziekenhuis via twitter de wereld in: "Ongeval fiets. Elleboog gebroken. Nu op spoed. We zullen maar zeggen dat ik geluk heb gehad. Goede remmen..."
Hoelang hij in de lappenmand zal liggen, is nog niet duidelijk. Deboosere staat bekend als een fervent fietser.
Een 38-jarige man uit Geel is donderdag in Olen met zijn wagen door de politie aan de kant gezet voor een reeks verkeersinbreuken, nadat hij zijn wagen voor de grap had uitgerust als anoniem politievoertuig. De man had zich met een zwaailicht en sirene een weg door het verkeer gebaand. De wagen werd in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken.
De feiten speelden zich donderdag omstreeks 16 uur af, toen een commissaris van de lokale politie van de zone Neteland in een (echt) anoniem politievoertuig aan het rondrijden was en ter hoogte van het kruispunt van de Oevelseweg met de Geelseweg een wagen met zwaailicht en sirene opmerkte die hij niet herkende. Omdat hij ervan overtuigd was dat het niet ging om een collega uit de eigen of een naburige zone, reed hij het voertuig achterna. Wat verderop kon hij de wagen tot staan brengen.
De 38-jarige bestuurder bleek inderdaad geen lid van de politie te zijn, maar verklaarde dat hij voor de lol de lichten en het geluid op zijn wagen had gemonteerd en dat hij dat donderdag wilde uitproberen. De wagen werd in beslag genomen en de man moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij mag allicht ook nog een gepeperde rekening verwachten, want naast inbreuken in verband met de technische uitrusting van de auto en het aannemen van een ambt dat hij niet bezit, is er ook sprake van een hele reeks verkeersovertredingen.
Rond 11u werden prins Filip en prinses Mathilde verwelkomd om de nieuwe lokalen van Technopolis officieel te openen. Het prinsenpaar werd ontvangen door Vlaams minister-president Kris Peeters en minister Ingrid Lieten. Nadien werden ze rondgeleid en verstrekten leerlingen van diverse scholen uitleg aan prins Filip en prinses Mathilde.
In de uitbreiding van Technopolis in Mechelen werd 7 miljoen euro geïnvesteerd. De helft daarvan komt van de Vlaamse overheid. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling nam met 2,7 miljoen bijna de andere helft voor zijn rekening. Ook de provincie Antwerpen steunde de ontwikkeling van het nieuwe Technopolis.
Het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen heeft er 2.700 vierkante meter bij en breidt uit met maar liefst 33 procent. "Technopolis wordt in de eerste plaats niet groter, maar vooral anders. Nog meer gemaakt op maat van de bezoeker. Vandaag start Technopolis met een nieuw verhaal", stelde voorzitter Luc Van den Brande. Er zijn verschillende nieuwe zones bijgekomen: een ruimte voor workshops en een labo en een informatiecentrum voor leerkrachten.
Xplora
In de eerste nieuwe zone, 'Xplora, Ontdek je talent', kunnen jongeren van 8 tot 14 jaar het nut van wetenschap en techniek en de toepassingen daarvan in het dagelijkse leven ontdekken. "Het doet me plezier dat Technopolis in de nieuwe zone voor 8- tot 14-jarigen ook opstellingen plaatst waarmee kinderen hun talenten kunnen testen", zei minister-president Kris Peeters. "Voor de toekomst van onze industrie is het cruciaal dat nog meer jongeren kiezen voor een uitdagende technische of wetenschappelijke job."
In de andere nieuwe zone, 'Inspirience: Think, Create, Share', kunnen jongeren van 14 tot 18 jaar hun creativiteit de vrije loop laten. Daar kunnen zij bijvoorbeeld nagaan of ze misschien in de wieg gelegd zijn voor een carrière als onderzoeker.
De uitbreiding omvat ook een STEM-centrum, een Lab (een state-of-the art labo) en een infocentrum voor leerkrachten. Jaarlijks krijgt Technopolis 15.000 leerkrachten of leerkrachten in opleiding over de vloer. Bedoeling is dat in het leerkrachtencentrum al het mogelijke educatieve materiaal rond wetenschap en techniek in Vlaanderen wordt samengebracht.
Beluister een reactie van gedelegeerd bestuurder Erik Jacquemyn
Het Franse bedrijf Carmat heeft de toelating gekregen om in vier centra voor hartchirurgie in vier landen, waaronder België, te starten met de eerste klinische implantaties van zijn kunsthart. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd. Voor ons land gaat het om het Brusselse UMC Sint-Pieter.
De andere centra bevinden zich in Zabrze (Polen), Ljubljana (Slovenië) en Riyad (Saoedi-Arabië). Volgens Carmat beschikken de centra over een "sterk potentieel om patiënten te rekruteren" en een "rijke ervaring in klinische testen voorafgaand aan de commercialisering van vernieuwende medische apparatuur".
De directeur-generaal van het bedrijf zegt in het communiqué dat in de vier landen het proces loopt om patiënten te selecteren en de ploegen van dokters en chirurgen op te leiden. Eens dat is afgerond, kunnen de implantaties in principe beginnen.
Wetenschappers aan de universiteit van Harvard hebben een piepklein vliegend robotje ontwikkeld, van amper 2 centimeter groot. Dat meldt het tijdschrift Science.
Het artificiële insect van 80 milligram heeft twee vleugels die 120 keer per seconde flapperen. Tijdens laboratoriumtesten kon het robotje enkele basismanoeuvres uitvoeren. Het kan ook 20 seconden ter plaatse blijven hangen alvorens het crasht.
De wetenschappers hopen dat het robotje op termijn kan worden ingezet om bijvoorbeeld gewassen te bestuiven of naar overlevenden te zoeken na instortingen. Daarvoor moeten ze nog minstens één hindernis overwinnen: de robotvliegjes hangen voorlopig nog aan de "leiband". Het is nog afhankelijk van een externe energiebron en is daar via een dun elektriciteitsdraadje mee verbonden. De onderzoekers willen nu een uiterst klein batterijtje ontwikkelen
13/05Wetenschap Als het van de VN-organisatie voor Voedsel en Landbouw afhangt, zou de bevolking massaal insecten moeten gaan kweken en eten. Volgens de Food and Agricultural Organisation (FAO) is het niet alleen gezond, het is ook minder belastend voor het milieu. Dat meldt AP.
Voorspeld wordt dat de wereldbevolking tegen 2030 zou aangroeien tot 9 miljard. Daarmee komt de voedselproductie en de miljarden dieren die daarvoor nodig zijn, onder druk te staan. Het FAO-onderdeel van de Verenigde Naties voorspeelt voedselschaarte en schade aan het milieu, als er niet tijdig voor alternatieven gezorgd wordt.
Rijk aan voedingsstoffen
Daarom denkt de FAO er sterk aan om het kweken en eten van insecten te promoten. Bij 2 miljard mensen zijn insecten al deel van de voedingscultuur. Traditioneel gaat het om culturen in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
De FAO motiveert dat insecten kweken heel snel en eenvoudig is en dat de beestjes bovendien veel voedingsstoffen bevatten zoals proteïnen en mineralen. In het westen kweken bedrijven insecten al op grote schaal als voeding voor vissen en vogels.
Milieuvriendelijk
Bovendien zou de milieuschade bij de kweek van insecten bijzonder klein blijven. Twee kilo voedingsstoffen volstaat om een kilo insecten te produceren. Ter vergelijking: om een kilogram rondsvlees te produceren, is maar liefst acht kilo aan voeding vereist. Insecten gebruiken geen water en de CO2-uitstoot die bij de productie komt kijken, is erg laag.
Lieve mama Een mooie bloem voor jou Omdat ik van je hou Zet 'm op een leuke plek Want jij bent echt te gek Jij doet zo veel voor ons En in plaats van 'n doos bonbons Deze mooie bloem Jij bent mijn kampioen!