op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's

    Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's

    personeel delhaize voert actie tegen nieuwe kassa s


    De kassiers van Delhaize zijn niet te spreken over de nieuwe kassa’s van de supermarktketen. “Bij het nieuwe kassameubel staat de printer, waar het kasticket uitrolt, niet langer voor maar langs de kassier. Dit gaat onvermijdelijk tot rugklachten leiden”, zegt Ludo Kriekels van de vakbond BBTK die maandag actie gaat voeren in de Delhaize van Hasselt.

    De nieuwe kassa’s staan momenteel enkel nog maar in de vernieuwde Delhaizevestigingen van Kasterlee, Merksem, Kessel-Lo en Melsbroek. Vandaag worden ze ook geïnstalleerd in de Delhaize van Hasselt.

    Wat de vakbond BBTK ook stoort, is dat Delhaize geen rekening heeft gehouden met de arbeidsgeneesheer en preventieadviseur, die allebei een negatief advies hebben gegeven over de nieuwe kassa’s.

    Uniform

    Naast de nieuwe kassa’s is er onder de kassiers ook gemor over de nieuwe uniformen die Delhaize plant.

    “Delhaize wil dat op de nieuwe uniformen de voor- en achternaam van de kassier wordt vermeld”, zegt BBTK-vakbondssecretaris Ludo Kriekels. “Volgens ons komt daarmee de privacy van de kassiers in het gedrang.” “Wat betreft de uniformen zijn we tot een compromis gekomen”, zegt Dekelver. “Op de nieuwe uniformen zal enkel de familienaam en de eerste letter van de voornaam vermeld worden."

    .

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2013, 19:51 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekantelde vrachtwagen door vervelende wesp

    Gekantelde vrachtwagen door vervelende wesp

    gekantelde vrachtwagen door vervelende wesp


    In het Oost-Vlaamse Beervelde (Lochristi) is zondagnamiddag een vrachtwagen gekanteld nadat de chauffeur gehinderd werd door een wesp en daarbij de controle over het voertuig verloor. Dat zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie.

    De afrit Beervelde op de E17 richting Kortrijk is sinds 13 uur afgesloten omdat de lading opgeruimd moet worden. De Ierse chauffeur werd met lichte verwondingen naar het Gentse UZ overgebracht. De lading van zijn voertuig, allerlei cosmetica, kwam op de rijbaan en in de berm terecht. De brandweer is die nu aan het opruimen en aan het overladen, mogelijk zijn die werken om 17 uur afgerond.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2013, 19:47 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode bruinvis aangespoeld in De Panne

    Dode bruinvis aangespoeld in De Panne

    dode bruinvis aangespoeld in de panne


    In de badplaats De Panne is zondagnamiddag een dode bruinvis aangespoeld. De brandweer vermoedt dat het zoogdier geraakt werd door de schroef van een schip waardoor het zwaargewond raakte en uiteindelijk stierf.

    De aangespoelde bruinvis is ongeveer één meter groot. "Van een reddingsoperatie is geen sprake meer geweest", klinkt het bij de brandweer van De Panne. Het dier was zwaar toegetakeld.

    De brandweer vermoedt dat het beest geraakt werd door een schroef van een schip. Het BMM, de Beheerseenheid Mathematisch Model van de Noordzee, werd op de hoogte gebracht. Jan Haelters van het BMM haalt het dier maandag op.

    Vorig jaar raakte bekend dat het aantal bruinvissen in het Belgische deel van de Noordzee was toegenomen. De laatste twee weken zijn al ruim 60 dode bruinvissen en zeehonden aangespoeld aan de Belgische kust. Marinebiologen steken dit op de vissers, omdat de vissen in hun netten verstrikt raken.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2013, 19:45 geschreven door maria
    Reacties (0)
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert wordt 79

    Koning Albert wordt 79

    koning albert wordt 81

    Koning Albert wordt vandaag 79 jaar.

    Op 9 augustus 1993 werd hij ingehuldigd als koning Albert II, na het overlijden van zijn broer Boudewijn. Hij staat bekend om zijn flamboyante levensstijl, die een stuk losser en jovialer is dan die van zijn voorganger. Zo is hij een fervent motorfanaat, en heeft al meermaals breuken en andere blessures opgelopen bij het uitoefenen van zijn hobby.

    Oudste regerende vorst

    Tot dusver heeft Albert er een bijzonder turbulent koningschap opzitten. Zo heeft hij al negen regeringen meegemaakt, van Dehaene I bij het bestijgen van de troon in 1993, tot de huidige regering Di Rupo. Sinds 2009 is hij officieel de langst levende Belgische vorst. Daarvoor moest hij enkel onze eerste koning, Leopold I, laten voorgaan.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-06-2013, 11:05 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arendonkse student stoot Natalia van eerste plaats

    Arendonkse student stoot Natalia van eerste plaats

    album van arendonkse student stoot natalia van eerste plaats in ultratop

    25/05/'09 Arendonk (2370) The Sunsets gaven begin april hun eerste optreden. Het trekzakduo heeft ondertussen het best verkochte album van Vlaanderen. Matthias Lens (23) uit Arendonk is de mannelijke helft van het duo.

    Matthias Lens is al heel jong door de accordeonmicrobe gebeten. “Ik speel van mijn vijf jaar”, blikt hij terug.

    “Mijn grootouders hadden vroeger een balorkestje Anjo and the Ricky’s. In hun repetitieruimte stonden heel wat instrumenten. Toch voelde ik mij direct aangetrokken tot de accordeon. Ik sleepte dat instrument letterlijk achter mij aan.”

    Gouden plaat

    Nu zit Matthias in het voorlaatste jaar van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Een jaartje hoger zit Annelies Winten (24) uit Rekem. Samen met haar vormt Matthias sinds twee maanden het accordeonduo The Sunsets.

    Hun debuutalbum, een mix van vijftien bekende schlagerhits, staat al veertien dagen op nummer één in de Vlaamse hitlijsten. De plaat ging al meer dan 15.000 keer over de toonbank, goed voor goud.

    Drukke agenda

    “Onverwacht en onverhoopt”, lacht Matthias. “Sinds ons eerste optreden tijdens het Schalagerfestival in Hasselt in april is het een beetje gekkenwerk om alles georganiseerd te krijgen. Vakantie zit er dit jaar niet in, tot Kerstmis is mijn agenda volgeboekt."

    "We zitten nu ook nog in de examens, maar als ik enkele vakken naar tweede zit verplaats, lukt het me wel om dit jaar te slagen.”

    Andere projecten

    Matthias wil zijn hele leven al beroepsmuzikant worden. Met het succes van The Sunsets lijkt die droom uit te komen.

    Toch laat hij andere projecten niet vallen. “Ik speel drie jaar bij het Guido’s Orchestra, een bekend Nederlands poporkest. Dat het orkest in juli en augustus vakantie neemt, is voor mij een meevaller.”

    Meerdere stijlen

    Samen met Ludo Mariën, Bart Wils en Geert Laureyssen vormt Matthias nog het A4-accordeonkwartet. ”Die groep speelt een heel ander genre dan The Sunsets, vooral klassieke stukken. Het is dus niet dat ik mij beperk tot één stijl of voor eentje mijn neus ophaal."

    "Zelfs de cd van The Sunsets is niet volledig gevuld met schlagers. Er staat een verborgen track op: een accordeonversie op van 'Use somebody' van Kings of Leon.”

    Sterspeler

    In Arendonk en omgeving is Matthias al jaren gekend als dirigent van de harmonicavrienden en als keyboardspeler op Arendonk Zingt en Hutsepop.

    Moeten die organisaties vrezen dat ze hun sterspeler verliezen? “Zeker niet”, zegt Matthias beslist. “De manager weet al dat ik Hutsepop in Retie op 22 augustus niet wil missen. Ik laat niets in de steek. We hebben nu wel veel succes met The Sunsets, maar de hype kan volgend jaar al voorbij zijn", blijft Matthias nuchter.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-06-2013, 11:01 geschreven door maria
    Reacties (1)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterrenmeisje' van laatste tattoo verlost

    'Sterrenmeisje' van laatste tattoo verlost

    sterrenmeisje van laatste tattoo verlost

    'Sterrenmeisje' Kimberley Vlaeminck is vier jaar nadat ze 56 sterretjes op haar gezicht kreeg getatoeëerd, van het laatste exemplaar verlost. Het meisje dat ongewild een mediahype werd onderging intensieve lasertherapie om de kleine tatoeages van haar gezicht te laten verwijderen.

    In juni 2009 liet Vlaeminck zich tatoeren in de Kortrijkse tattoshop Rousland Toumaniantz. Ze stapte ontevreden buiten met 56 sterretjes op haar aangezicht, terwijl ze vol hield er maar drie gevraagd te hebben. Door de mediahype en soms kleinerende parodieën kreeg Vlaeminck een mentale tik. Ze raakte haar zelfvertrouwen kwijt en verzeilde in een depressie.

    Laser

    In 2010 vond ze hulp in de tattooshop van Eddy Vercaemere, ook in Kortrijk. Zijn echtgenote, Alena Bednarikova, voerde er lasertherapie uit en langzaamaan verdwenen de sterretjes. Dat bleek een dure grap, want elke sessie maakte Vlaeminck 250 euro armer. Drie jaar later heeft ze haar leven weer op de rails en vond ze ook nieuw geluk in de liefde. "Ik wens niemand toe wat ik meegemaakt heb", klinkt het nog.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-06-2013, 20:40 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuig met prins Filip aan boord krijgt technische problemen

    Vliegtuig met prins Filip aan boord krijgt technische problemen

    vliegtuig met prins filip aan boord krijgt technische problemen

    Door een technisch probleem is het vliegtuig met prins Filip aan boord niet kunnen landen in de Verenigde Staten. De piloot vond het risico om de Atlantische Oceaan over te steken te groot en besloot rechtsomkeer te maken. Dat meldt vtm.

    Het vliegtuig was rond 11u30 opgestegen in Londen, maar kreeg tussen Groot-Brittannië en Ierland technische problemen aan de vleugel. Het toestel kon evenwel veilig terugkeren. In Londen moesten de passagiers een andere vlucht nemen naar de VS. Die vertrok rond 15u.

    Journalisten en minister

    Naast de kroonprins waren er ook tal van journalisten aanwezig, evenals Brussels Economieminister Céline Frémault en VBO-topman Pieter Timmermans. Ministers Marcourt en Reynders hadden een andere vlucht geboekt. Door het oponthoud missen de passagiers in ieder geval hun aansluiting in Chicago. De gevolgen voor de rest van het programma zijn onduidelijk.

    Tweehonderd bedrijven, universiteiten, handelskamers en een twintigtal overheidsinstellingen nemen deel de missie. Het doel is om Amerikaanse investeerders te overtuigen van hun producten en diensten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-06-2013, 20:38 geschreven door maria
    Reacties (0)
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6.000 fans kijken naar seizoensfinale 'Thuis' in Mechelen

    6.000 fans kijken naar seizoensfinale 'Thuis' in Mechelen

    6 000 fans kijken naar seizoensfinale thuis in mechelen 2



    Fans van de VRT-serie 'Thuis' trokken zondag naar Mechelen voor de jaarlijkse Thuisdag. Ze hebben er in avant-première de laatste aflevering van het seizoen kunnen meepikken.

    Op 31 mei zendt Eén de laatste aflevering uit van het achttiende seizoen van de populaire soap. Trouwe fans konden zondag echter al terecht bij Utopolis in Mechelen, waar de jaarlijkse Thuisdag plaatsvond.

    "Die staat dit jaar in het teken van THUIS@themovies", stelt Eén-persmedewerker Pieter Van Eyndhoven. "Zo'n 6.000 fans zijn vandaag naar Mechelen afgezakt. Ze konden op groot scherm in avant-première naar de seizoensfinale kijken, die volgende vrijdag op tv wordt uitgezonden. Het gaat intussen om de 3.400ste aflevering van de reeks."

    De fans konden tijdens handtekeningsessies ook een praatje slaan met de acteurs.



    'Thuis' is, na de VTM-serie 'Familie', de langstlopende Vlaamse soap.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2013, 19:58 geschreven door maria
    Reacties (2)
    22-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baron de Cartier overleden
    Baron de Cartier overleden

    Baron Louis de Cartier de Marchenne is op 92-jarige leeftijd overleden. De man was nog volop verwikkeld in een grote 'asbestrechtszaak' in Italië.

    De hoogbejaarde baron Louis de Cartier de Marchienne kwam meermaals in het nieuws rond het grootschalige asbestproces in Italië. De baron was ooit gedelegeerd bestuurder van het bedrijf Eternit dat asbestplaten maakte. Samen met de Zwitserse miljardair en aandeelhouder van Eternit, Stephan Schmidheiny, werd hij in Turijn nog veroordeeld tot zestien jaar cel. Hij ging in beroep en daar riskeerde hij zelfs twintig jaar cel. Beide toplui werden verantwoordelijk gesteld voor het overlijden van naar schatting zo'n 3.000 Italianen die door de kankerverwekkende stof asbest overleden zouden zijn.

    De familie de Cartier de Marchienne is geen onbekende familie in de Kempen. Jean- Louis trouwde in 1950 met Viviane Emsens en ze gingen op het immense domein van 200 hectare wonen aan De Lusthoven in Arendonk. Het was via zijn echtgenote dat de baron betrokken geraakte bij Eternit. Hij was ook onder meer de oprichter van speelkaartenproducent Cartamundi. In de jaren 70 kwam de Cartier aan het hoofd van het bekende grafische bedrijf Brepols. De familie de Cartier incasseerde ook enkele klappen. Toen de baron in 1996 Brepols overgaf in handen van zijn twee zonen Emile en Jean- Louis, volgde zeven jaar later het faillissement van een groot deel van Brepols. Midden jaren 90 was er ook de zware brand op het domein waarbij een vijftal kinderen het leven lieten. Ze verbleven er, omdat de familie de Cartier een ponykamp organiseerde.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2013, 20:01 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Deboosere breekt elleboog bij fietgeval

    Frank Deboosere breekt elleboog bij fietgeval

    frank deboosere breekt elleboog bij fietsongeval


    Frank Deboosere zal de eerstvolgende dagen geen weerbericht presenteren voor de VRT.

    Hij kwam dinsdagavond ten val met zijn fiets en stuurde het volgende bericht vanuit het ziekenhuis via twitter de wereld in: "Ongeval fiets. Elleboog gebroken. Nu op spoed. We zullen maar zeggen dat ik geluk heb gehad. Goede remmen..."

    Hoelang hij in de lappenmand zal liggen, is nog niet duidelijk. Deboosere staat bekend als een fervent fietser.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2013, 09:28 geschreven door maria
    Reacties (3)
    17-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bouwt eigen auto om tot politiewagen

    Man bouwt eigen auto om tot politiewagen

    man bouwt eigen auto om tot politiewagen


     Een 38-jarige man uit Geel is donderdag in Olen met zijn wagen door de politie aan de kant gezet voor een reeks verkeersinbreuken, nadat hij zijn wagen voor de grap had uitgerust als anoniem politievoertuig. De man had zich met een zwaailicht en sirene een weg door het verkeer gebaand. De wagen werd in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken.

    De feiten speelden zich donderdag omstreeks 16 uur af, toen een commissaris van de lokale politie van de zone Neteland in een (echt) anoniem politievoertuig aan het rondrijden was en ter hoogte van het kruispunt van de Oevelseweg met de Geelseweg een wagen met zwaailicht en sirene opmerkte die hij niet herkende. Omdat hij ervan overtuigd was dat het niet ging om een collega uit de eigen of een naburige zone, reed hij het voertuig achterna. Wat verderop kon hij de wagen tot staan brengen.

    De 38-jarige bestuurder bleek inderdaad geen lid van de politie te zijn, maar verklaarde dat hij voor de lol de lichten en het geluid op zijn wagen had gemonteerd en dat hij dat donderdag wilde uitproberen. De wagen werd in beslag genomen en de man moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij mag allicht ook nog een gepeperde rekening verwachten, want naast inbreuken in verband met de technische uitrusting van de auto en het aannemen van een ambt dat hij niet bezit, is er ook sprake van een hele reeks verkeersovertredingen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2013, 16:18 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinsenpaar huldigt nieuwe Technopolis in

    Prinsenpaar huldigt nieuwe Technopolis in

    prinsenpaar verwelkomd in technopolis


    Rond 11u werden prins Filip en prinses Mathilde verwelkomd om de nieuwe lokalen van Technopolis officieel te openen. Het prinsenpaar werd ontvangen door Vlaams minister-president Kris Peeters en minister Ingrid Lieten. Nadien werden ze rondgeleid en verstrekten leerlingen van diverse scholen uitleg aan prins Filip en prinses Mathilde.

    In de uitbreiding van Technopolis in Mechelen werd 7 miljoen euro geïnvesteerd. De helft daarvan komt van de Vlaamse overheid. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling nam met 2,7 miljoen bijna de andere helft voor zijn rekening. Ook de provincie Antwerpen steunde de ontwikkeling van het nieuwe Technopolis.

    Het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen heeft er 2.700 vierkante meter bij en breidt uit met maar liefst 33 procent. "Technopolis wordt in de eerste plaats niet groter, maar vooral anders. Nog meer gemaakt op maat van de bezoeker. Vandaag start Technopolis met een nieuw verhaal", stelde voorzitter Luc Van den Brande. Er zijn verschillende nieuwe zones bijgekomen: een ruimte voor workshops en een labo en een informatiecentrum voor leerkrachten.



    Xplora

    In de eerste nieuwe zone, 'Xplora, Ontdek je talent', kunnen jongeren van 8 tot 14 jaar het nut van wetenschap en techniek en de toepassingen daarvan in het dagelijkse leven ontdekken. "Het doet me plezier dat Technopolis in de nieuwe zone voor 8- tot 14-jarigen ook opstellingen plaatst waarmee kinderen hun talenten kunnen testen", zei minister-president Kris Peeters. "Voor de toekomst van onze industrie is het cruciaal dat nog meer jongeren kiezen voor een uitdagende technische of wetenschappelijke job."

    In de andere nieuwe zone, 'Inspirience: Think, Create, Share', kunnen jongeren van 14 tot 18 jaar hun creativiteit de vrije loop laten. Daar kunnen zij bijvoorbeeld nagaan of ze misschien in de wieg gelegd zijn voor een carrière als onderzoeker.

    De uitbreiding omvat ook een STEM-centrum, een Lab (een state-of-the art labo) en een infocentrum voor leerkrachten. Jaarlijks krijgt Technopolis 15.000 leerkrachten of leerkrachten in opleiding over de vloer. Bedoeling is dat in het leerkrachtencentrum al het mogelijke educatieve materiaal rond wetenschap en techniek in Vlaanderen wordt samengebracht.

    Beluister een reactie van gedelegeerd bestuurder Erik Jacquemyn


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2013, 15:59 geschreven door maria
    Reacties (0)
    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans bedrijf mag kunsthart implanteren in België

    Frans bedrijf mag kunsthart implanteren in België

    frans bedrijf mag kunsthart implanteren in belgie



    Het Franse bedrijf Carmat heeft de toelating gekregen om in vier centra voor hartchirurgie in vier landen, waaronder België, te starten met de eerste klinische implantaties van zijn kunsthart. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd. Voor ons land gaat het om het Brusselse UMC Sint-Pieter.

    De andere centra bevinden zich in Zabrze (Polen), Ljubljana (Slovenië) en Riyad (Saoedi-Arabië). Volgens Carmat beschikken de centra over een "sterk potentieel om patiënten te rekruteren" en een "rijke ervaring in klinische testen voorafgaand aan de commercialisering van vernieuwende medische apparatuur".

    De directeur-generaal van het bedrijf zegt in het communiqué dat in de vier landen het proces loopt om patiënten te selecteren en de ploegen van dokters en chirurgen op te leiden. Eens dat is afgerond, kunnen de implantaties in principe beginnen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2013, 19:34 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers ontwikkelen piepklein robotvliegje

    Wetenschappers ontwikkelen piepklein robotvliegje

    wetenschappers ontwikkelen piepklein robotvliegje



    Wetenschappers aan de universiteit van Harvard hebben een piepklein vliegend robotje ontwikkeld, van amper 2 centimeter groot. Dat meldt het tijdschrift Science.

    Het artificiële insect van 80 milligram heeft twee vleugels die 120 keer per seconde flapperen. Tijdens laboratoriumtesten kon het robotje enkele basismanoeuvres uitvoeren. Het kan ook 20 seconden ter plaatse blijven hangen alvorens het crasht.

    De wetenschappers hopen dat het robotje op termijn kan worden ingezet om bijvoorbeeld gewassen te bestuiven of naar overlevenden te zoeken na instortingen. Daarvoor moeten ze nog minstens één hindernis overwinnen: de robotvliegjes hangen voorlopig nog aan de "leiband". Het is nog afhankelijk van een externe energiebron en is daar via een dun elektriciteitsdraadje mee verbonden. De onderzoekers willen nu een uiterst klein batterijtje ontwikkelen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2013, 19:27 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VN-organisatie: "Kweek en eet insecten

    VN-organisatie: "Kweek en eet insecten"

    vn organisatie kweek en eet insecten

    13/05 Wetenschap Als het van de VN-organisatie voor Voedsel en Landbouw afhangt, zou de bevolking massaal insecten moeten gaan kweken en eten. Volgens de Food and Agricultural Organisation (FAO) is het niet alleen gezond, het is ook minder belastend voor het milieu. Dat meldt AP.

    Voorspeld wordt dat de wereldbevolking tegen 2030 zou aangroeien tot 9 miljard. Daarmee komt de voedselproductie en de miljarden dieren die daarvoor nodig zijn, onder druk te staan. Het FAO-onderdeel van de Verenigde Naties voorspeelt voedselschaarte en schade aan het milieu, als er niet tijdig voor alternatieven gezorgd wordt.

    Rijk aan voedingsstoffen

    Daarom denkt de FAO er sterk aan om het kweken en eten van insecten te promoten. Bij 2 miljard mensen zijn insecten al deel van de voedingscultuur. Traditioneel gaat het om culturen in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

    De FAO motiveert dat insecten kweken heel snel en eenvoudig is en dat de beestjes bovendien veel voedingsstoffen bevatten zoals proteïnen en mineralen. In het westen kweken bedrijven insecten al op grote schaal als voeding voor vissen en vogels.

    Milieuvriendelijk

    Bovendien zou de milieuschade bij de kweek van insecten bijzonder klein blijven. Twee kilo voedingsstoffen volstaat om een kilo insecten te produceren. Ter vergelijking: om een kilogram rondsvlees te produceren, is maar liefst acht kilo aan voeding vereist. Insecten gebruiken geen water en de CO2-uitstoot die bij de productie komt kijken, is erg laag.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2013, 19:19 geschreven door maria
    Reacties (0)
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijne zondagavond
    een fijne moederdag




                          Lieve mama
    Een mooie bloem voor jou
    Omdat ik van je hou
    Zet 'm op een leuke plek
    Want jij bent echt te gek
    Jij doet zo veel voor ons
    En in plaats van 'n doos bonbons
    Deze mooie bloem
    Jij bent mijn kampioen!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-05-2013, 21:37 geschreven door maria
    Reacties (2)
    11-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motorrijders krijgen gratis tips van Antwerpse politie

    Motorrijders krijgen gratis tips van Antwerpse politie

    motorrijders krijgen gratis tips van antwerpse politie


    Zaterdag en zondag vinden in Antwerpen de jaarlijkse "Dagen Veilig Motorrijden" plaats, een initiatief van de lokale politie om het aantal verkeersslachtoffers onder motorrijders naar beneden te krijgen. Zowel beginnende als ervaren motorrijders kunnen er gratis terecht voor tips en behendigheidsproeven langs een parcours doorheen de stad en het Antwerpse havengebied.

    De "Dagen Veilig Motorrijden" worden in Antwerpen elk voorjaar georganiseerd. Ze zijn met enkele honderden deelnemers steeds een succes. Ditmaal werkten ook de politiezones van Neteland en Dendermonde mee, die met de deelnemers uit hun regio in colonne naar Antwerpen afzakten, waardoor het aantal inschrijvingen vooraf op vijfhonderd kwam te staan.

    "Het parcours is geschikt voor alle types, van een scooter tot een zware motor, en zowel voor beginnende als ervaren bestuurders", zegt Veerle De Vries van de Antwerpse lokale politie. "Op de oefenterreinen staan onze eigen motorrijders en leden van de verkeerspolitie klaar om de deelnemers te begeleiden en op al hun vragen te antwoorden."

    De tests variëren van eenvoudige behendigheidsproeven tot het simuleren van specifieke verkeerssituaties. Om zo veel mogelijk mensen te motiveren om deel te nemen, werd een mooi parcours door het stadscentrum, Linkeroever en het havengebied uitgestippeld om van het ene oefenterrein naar het volgende te rijden. Wie het hele parcours aflegt, krijgt een attest.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2013, 18:39 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpadden eten kuikens in vijver op

    Schildpadden eten kuikens in vijver op

    schildpadden eten kuikens in vijver op 3


    Met de eerste lentestralen springen overal in de regio de zonnebadende roodwangschildpadden weer in het oog. Ook de parkvijver in Wijnegem is ervan vergeven. De gemeente wil de exoten vangen en euthanaseren.

    De vraatzuchtige roodwangschildpadden, allemaal gedumpte dieren, bedreigen de vissen en eenden. Het is bekend dat roodwangschildpadden eendenkuikens onder water trekken om te verdrinken en vervolgens op te eten. Ook de Aziatische mandarijneendjes in het park van Wijnegem zijn er het slachtoffer van.

    "In ons nieuw parkbeheerplan dat we momenteel finaliseren, hebben we een hoofdstuk opgenomen over de aanpak van de roodwangschildpadden", zegt milieuschepen Luc Monsieurs (DURF!). "De bedoeling is om ze te vangen met drijffuiken en ze vervolgens te euthanaseren door ze in een diepvriezer te leggen. Volgens de informatie die wij inwonnen bij de Antwerpse Zoo, zou dit voor koudbloedigen de diervriendelijkste methode zijn."

    Vlaanderen kent nog twee plaatsen waar de van rood- en geelwangschildpadden naartoe kunnen: het natuurhulpcentrum in het Limburgse Opglabbeek (5 euro per opgevangen schildpad) en SOS Reptiel in Zuienkerke bij Brugge (10 euro per opgevangen schildpad). Op beide plaatsen wordt met afschuw gereageerd op het voornemen van de gemeente Wijnegem om de schildpadden via de diepvriesmethode voor eeuwig te laten inslapen. "Het is een oud fabeltje dat diepvriezen een zoete dood is", klinkt het in Opglabbeek.

    Ook Mario Goes van SOS Reptiel noemt de diepvriesmethode juist de meest pijnlijke manier om schildpadden te euthanaseren. "Hun hersenen bevriezen eerst, waardoor er pijnlijke kristalvorming komt. De gemeente Wijnegem mag ons altijd contacteren voor advies."

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2013, 18:27 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motilium nog enkel op voor

    Motilium nog enkel op voorschrift

    motilium nog enkel op voorschrift


    Alle geneesmiddelen die het middel domperidone bevatten zoals het maagmedicijn Motilium, zullen enkel nog op voorschrift te verkrijgen zijn. Dat heeft het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) beslist. Dat meldt farmabedrijf Johnson & Johnson. Het FAGG bevestigt de beslissing. "We willen zo een extra schakel voor de veiligheid inbouwen", aldus woordvoerster Ann Eeckhout.

    Het bewuste geneesmiddel ligt al langer onder vuur. Volgens sommige onderzoekers kan domperidone hartritmestoornissen veroorzaken, met mogelijk fatale afloop.

    Het FAGG startte begin 2013 een procedure over het al dan niet op voorschrift brengen van alle geneesmiddelen met domperidone. De Commissie voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik, die verbonden is aan het FAGG, besliste tijdens de zitting in april om domperidone-middelen op voorschrift te zetten.

    "Ontgoocheld"

    In een korte mededeling zegt Johnson & Johnson, het moederhuis van Janssen Pharmaceutica, dat het een aangetekend schrijven ontving waarin het FAGG het bedrijf op de hoogte bracht. "Johnson & Johnson Consumer is ontgoocheld over deze beslissing, die de toegang beperkt tot medicijnen waar veel mensen op rekenen voor de eigen verzorging of die van hun familieleden. Het bedrijf zet zijn dialoog met het FAGG verder teneinde alle aspecten die bij de beslissing in overweging genomen werden te evalueren."

    Johnson & Johnson blijft vertrouwen behouden "in de gunstige baten-risicobalans van Motilium en Touristil (een middel tegen reisziekte, nvdr.) bij correct gebruik volgens de goedgekeurde bijsluiter".

    De maatregel zal volgens het FAGG pas tegen eind dit jaar van kracht zijn. Eerst moeten alle procedures gevolgd worden. Tot dan blijven de betrokken medicijnen dus vrij verkrijgbaar.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2013, 18:23 geschreven door maria
    Reacties (0)
    10-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andrea Croonenberghs zingt liedjes in eenvoudig Nederlands

    Andrea Croonenberghs zingt liedjes in eenvoudig Nederlands

    andrea croonenberghs zingt liedjes in eenvoudig nederlands


    Presentatrice Andrea Croonenberghs brengt een cd uit voor wie Nederlands leert. Samen met theatergroep Fast Forward tourde ze twee jaar door Vlaanderen met 'Anders nog Iets?', een voorstelling voor mensen die Nederlands leren.

    Op de cd 'Wie ben jij?' zingt Andrea Croonenberghs samen met Peter Schoenaerts, die artiestiek leider is van Fast Forward. De liedjes zijn allemaal gezongen in eenvoudig Nederlands.

    "Dergelijke culturele initiatieven zijn van groot belang", aldus Croonenberghs. "Ons publiek is heel divers. Mensen van alle leeftijden en uit alle windstreken. Sommigen volgen al avondonderwijs Nederlands, anderen zijn pas in het land. De reacties zijn steevast warm."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-05-2013, 19:58 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sandra
    blog.seniorennet.be/sandra
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!