op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenaronskel

    Reuzenaronskelk laat het weer stinken in Meise

    reuzenaronskelk laat het weer stinken in meise


    Plantenliefhebbers moeten zich deze of volgende week naar de Nationale Plantentuin in Meise reppen, want de reuzenaronskelk zal na een rustperiode van drie jaar nog eens openen.

    De knol van de plant, die in augustus 2008 voor het eerst in ons land bloeide, is weer voldoende sterk geworden. Er is weer een bloem tevoorschijn gekomen.

    In de komende dagen zal die opengaan en een verschrikkelijke geur verspreiden. Op de eerste bloeiavond is die vergelijkbaar met die van rottend vlees, ranzige kaas en bedorven vis.

    De geur zal beetje bij beetje draaglijker worden. Dat reuzenaronskelk bloeit slechts 72 uur, daarna is ie weer helemaal verwelkt.

    Dan zal het opnieuw 3 tot 8 jaar geduld uitoefenen worden. De knol is nu flink wat groter dan in 2008. Destijds kwamen 8.000 liefhebbers de bloem bekijken.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    11-03-2011, 21:51 geschreven door maria
    Reacties (0)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Braem-toren'

    'Braem-toren' aan A12 krijgt na restaurant ook hotel

    braem toren aan a12 krijgt na restaurant ook hotel


    De vroegere toren van Braem aan de A12, door Immo Flash verbouwd en omgedoopt tot Flash Design Tower, krijgt na een restaurant binnenkort ook een hotel. Het is alleen nog wachten op de vergunningen.

    “Als onze plannen voor 70 hotelkamers op de eerste zeven verdiepingen gerealiseerd worden, zijn er nog vier appartementen te koop, naast het penthouse dat eind mei klaar moet zijn”, zegt Patrick Van Passel van Immo Flash.

    De opening van het restaurant in het gebouw aan de A12 is al op 1 maart een feit. In Flash Lounge kunnen maximaal 80 gasten van het eten genieten op de 18de verdieping, met een panoramisch uitzicht van de Antwerpse kathedraal tot het Atomium in Brussel.

    Privéfeestjes

    U kunt er een driegangenmenu nuttigen voor 25 euro of alleen de hoofdschotel nemen voor 15 euro. Lunchen kan van maandag tot vrijdag van 12 tot 14u en dineren van 18.30 tot 21.30u. De bar is doorlopend open. In het weekend kunt u er alleen voor privéfeestjes terecht.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2011, 17:23 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelen hoog boven drukke A12

    Tafelen hoog boven drukke A12

    tafelen hoog boven drukke a12


    Vijfenveertig mensen begaven zich op de openingsdag van het restaurant naar de 18de verdieping van de Flash Design Toren, de gerenoveerde toren van architect Renaat Braem aan de A12.

    In totaal zijn er in restaurant Flash Lounge 80 plaatsen. De dagmenu’s kosten 25 euro, neemt u alleen de hoofdschotel, betaalt u 15 euro. “U mag uw eigen wijn meebrengen, waarvoor u 12 euro per stop betaalt”, vertellen eigenaars Patrick Van Passel en dochter Eveline. “Onze wijnen verkopen we tegen inkoopprijs, plus die 12 euro stopgeld. In het weekend reserveren we de Flash Lounge voor privéfeestjes”, zegt hij.

    In de toren zijn nog vier loften en het penthouse te koop. “En als we de nodige vergunningen krijgen, worden de eerste zeven verdiepingen een hotel met zeventig kamers.”


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 17:20 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie Hendrickx schittert op ijs

    Familie Hendrickx schittert op ijs

    familie hendrickx schittert op ijs

    Jorik begon te schaatsen toen hij zes was. “Mijn twee oudere broers speelden ­ijshockey. Ik wilde dat ook gaan doen, maar ik kon nog niet schaatsen. Ze hebben me dus bij de club laten trainen en ik ben er niet meer weggeraakt.”

    Jorik werd onlangs Belgisch kampioen bij de junioren. “Er is een jongen die beter is dan ik. Dat ik kampioen zou worden, had ik dus totaal niet verwacht. Ik hoop wel dat het kansen geeft. Kunstschaatsen is een dure sport. Het wordt niet gesubsidieerd. Misschien vind ik zo wel sponsors.”

    Griep

    Bij Loena verliep het anders. Zij begon op haar derde en het was al snel duidelijk dat ze talent had. “Vorig jaar won ze alle wedstrijden, behalve eentje”, zegt Jorik. “Maar toen had ik net griep gehad”, vult Loena aan. “Maar ik wilde de wedstrijd toch meedoen.”

    Dat zij Belgisch kampioen werd bij de miniemen, kwam dus minder als een verrassing. “Ik train zes dagen op zeven, bijna twee uur per dag. Loena komt altijd mee en dan traint zij ook maar”, legt Jorik uit

    .

    Jongens

    Jorik is een van de weinige jongens die aan kunstschaatsen doen. “In mijn categorie zijn er maar drie. Heel soms krijg ik er wel eens een opmerking over, maar die gaat er langs het ene oor in en langs het andere weer uit. Als je een sport graag doet, dan ga je er gewoon voor.”

    Echt hard heeft de familie niet gefeest na het behalen van de titels. “Ik heb donderdag en vrijdag nog een wedstrijd. En ik wil eigenlijk zoveel mogelijk trainen”, vertelt Jorik. We hebben de hint begrepen en laten de twee hun ding doen op het ijs.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2011, 17:07 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlaarse gemeenteschool

    Berlaarse gemeenteschool bezorgt Laura een ongelooflijke ontvangst

    berlaarse gemeenteschool bezorgt laura een ongelooflijke ontvangst

    Laura Omloop (10), die op zaterdag 21 november ons land vertegenwoordigt op het Junior Eurovisie Songfestival, kreeg maandag een onvergetelijke ontvangst in haar school in Berlaar- Heikant.

    De 230 leerlingen hadden zich in twee rijen langs een hele lange loper opgesteld, gewapend met Belgische vlaggetjes en gele sterren. Heel geduldig keken ze uit naar de komst van Laura. Telkens een auto voor de school vertraagde, zag je hen denken: ‘Zou dat Laura zijn?’.

    Toen Laura arriveerde, werd ze uitbundig toegejuicht. Het zangeresje stapte over de loper, lachend en zelfverzekerd alsof ze dit al elke dag van haar jonge leven had gedaan. Op het einde van de rij viel ze in de armen van haar klasgenootjes. Die droegen allemaal een zelfgemaakte bloem in hun haar, verwijzend naar de gele bloem die Laura tijdens de finale in haar haar had zitten.

    Om van de ontvangst te bekomen, mocht Laura op de speelplaats even in een rode stoel neerzitten. Die had burgemeester Walter Horemans (CD&V) speciaal uit de schepenzaal van het gemeentehuis laten overbrengen. Liefst drie cameraploegen en nog meer fotografen omringden haar.

    Directrice Ingrid Van den Broeck was een al al lof voor haar bekende leerling. “Je was fantastisch in de finale. Je bent zo klein, fijn en jong en toch bezit je zo’n stem. Ongelooflijk! We duimen voor je. Maar wat er ook in Kiev gebeurt, voor ons ben en blijf je een winnaar. We kennen je als een heel lief meisje. Hou dat zo, blijf jezelf en verwaarloos je studies niet.”

    Burgemeester Walter Horemans had even overwogen om voor alle kinderen te jodelen, maar kwam tijdig tot beter inzicht. “Net als iedereen in Berlaar ben ik heel fier op je, Laura. Jij hebt onze gemeente op de kaart gezet en binnenkort zelfs op de wereldkaart. Weldra mag je naar Kiev, waar het in november 24 graden onder nul is. Maar als jij daar gaat zingen, zal iedereen het er vlug warm krijgen.”

    Na de toespraakjes mocht Laura haar liedje met alle kinderen nog eens zingen. Daarna kreeg ze verscheidene cadeautjes van haar klasgenootjes en volgde een receptie met kinderchampagne.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2011, 16:58 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Faes viert honderdste verjaardag

    Jos Faes viert honderdste verjaardag

    jos faes viert honderdste verjaardag

    Jos Faes werd op 3 maart honderd jaar.

    Jos werd in Nijlen geboren en trouwde in 1939 met Bertha Van Boeckel uit Berlaar. Omdat Jos in Brussel werkte, ging het echtpaar daar ook wonen. Maar in 1948 keerden Jos en Bertha terug naar Berlaar. Jos overleefde zijn echtgenote en woont nu in het rust- en verzorgingstehuis Sint-Augustinus, waar hij de lieveling van iedereen is. Jos was lang een fervent fietser, nu kijkt hij graag tv.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 16:55 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierse binnenstad

    Lierse binnenstad is vanaf maandag niet langer doorrijdbaar

    lierse binnenstad is vanaf maandag niet langer doorrijdbaar



    De heraanleg van de Grote Markt in Lier gaat op maandag 7 maart eindelijk van start. Dat gaat onverwacht gepaard met een halvering van het aantal parkeerplaatsen op het marktplein.

    "Klokslag 11u sluiten we vlak voorbij de Vismarkt de toegang tot de Grote Markt af. Dat gebeurt onder politiebegeleiding. Vanaf dat moment kan het verkeer uit de Rechtestraat niet meer naar de Grote Markt rijden. Maandag en dinsdag breken we ook al een deel van het Felix Timmermansplein op. Op woensdag beginnen we met het heien van damplanken in de Binnennete. Die komen op zo'n negen meter van de kaaimuur. Medewerkers van de stad laten het water in de Binnennete een halve meter zakken. Door deze ingreep creëren we een droge bouwput. Die hebben we nodig om de kade aan het Felix Timmermansplein te kunnen verlagen en uit te bouwen", vertelt Pascal Vekemans, projectleider van het aannemersbedrijf DCA.

    "Vanaf maandag 14 maart laten we het grondwater vanaf het Felix Timmermansplein zakken en breken we tot iets voor de Eikelstraat de kasseien op. Die worden elders gezaagd en gebrand. Het zagen zorgt voor een verbeterd wandel- en fietscomfort, het branden zorgt ervoor dat de kasseien niet te glad worden. Vanaf maandag 21 maart beginnen we vanaf het Felix Timmermansplein met de rioleringswerkzaamheden waarbij we een gescheiden rioleringsstelsel plaatsen", zegt Pascal Vekemans.

    Parkeerplaatsen

    Het stadsbestuur heeft steeds beloofd dat het aantal parkeerplaatsen op de Grote Markt tot in december behouden zou blijven. Op die belofte kwam het enkele weken geleden terug, omdat de Vlaamse overheid bijkomend archeologisch onderzoek verplichtte. De helft van de parkeerplaatsen zou daardoor vanaf de paasvakantie verdwijnen.

    Maar nu blijkt ook deze belofte niet haalbaar. "Gelijktijdig met het afsluiten van de Grote Markt aan de zijde van de Vismarkt schilderen we op het marktplein nieuwe gele lijnen om het verkeer vanuit de Florent Van Cauwenberghstraat naar de Lisperstraat te leiden. Die rijweg komt dichter tegen de terrassen dan de huidige rijweg op het marktplein. Aan beide zijden van deze rijweg behouden we telkens één parkeerstrook. Het aantal parkeerplaatsen op het marktplein wordt dus al vanaf maandag 7 maart gehalveerd", zegt schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko).


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 16:44 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gibbe en Marnix
     
     
    Gekke Hoedjes Take 2 [HQ] klik hier op die blauwe code
    Gekke hoedjes met Jannes

    Duur: ‎1:11

    dit zijn onze kleinkinderen  Gibbe met dat hoedje en Marnix met dat strepen chirt


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 16:00 geschreven door maria
    Reacties (0)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie slingert vrijwilligers die patiënten naar nierdialyse brengen op de bon

    Politie slingert vrijwilligers die patiënten naar nierdialyse brengen op de bon

    politie slingert vrijwilligers die patienten naar nierdialyse brengen op de bon


    De vzw Recue Herentals krijgt van de politie Neteland het ene pv na het andere, omdat ze op de rijweg parkeren voor het nierdialysecentrum. Maar de chauffeur kúnnen niet anders.

    Het nierdialysecentrum is gevestigd op de hoek van de Nederrij en in toegangsweg tot het St.-Elisabethziekenhuis. "Noodgedwongen parkeren we ons op de rijbaan voor de toegang tot de nierdialyse, of half op het voetpad", zegt Maarten Van Eynde, de voorzitter van de vzw Rescue Herentals. "Want in tegenstelling tot andere ziekenhuizen weigert de stad een paar voorbehouden parkeerplaatsen voor ons aan te leggen. In Lier en Malle kunnen we met onze patiënten telkens op parkeerplaatsen onder het bord 'voorbehouden voor nierdialyse' gaan staan. Maar ondanks herhaald aandringen gebeurt dat in Herentals niet."

    Dat laatste heeft nare gevolgen voor de vzw. De laatste weken schreven ijverige agenten van de politie Neteland drie bonnen uit voor de verkeerd geparkeerde auto's van de vzw. "Vijftig euro per stuk, en er was er ook eentje bij van 100 euro, omdat we met onze wielen op de stoep stonden."

    Bloeding

    Rescue Herentals passeert driemaal per dag bij de nierdialyse. "We brengen de eerste patiënten om 8 uur, halen hen om 12 uur op en voeren om 12 uur ook nieuwe patiënten aan. Die halen we dan om 16 uur op", zegt Maarten Van Eynde. "Maar vaak moeten we daar een kwartier of langer wachten, tot de bloeding van de inbreng van het infuus is gestopt. Want die wordt in een slagader aangebracht en als het wondje niet goed dicht is, kan dat gevaarlijk gaan bloeden. Dat is al een eerste reden om met de patiënten niet te ver te gaan in de richting van een parkeerplaats."

    Een tweede reden is de bejaardheid van veel van de 32 patiënten. "De oudste is 91, de meesten zijn zeventigers", zegt Maarten.

    Bloembak

    Bovenop komt dat de meeste patiënten na vier uur dialyse behoorlijk moe zijn. "Het trekt toch op niks dat ze die mensen hier beboeten en dat wij honderd meter verder zouden moeten instappen", zegt Jef De Laet (71) uit Geel. Hij komt samen met nierpatiënte Katrien (ook uit Geel) uit het dialysecentrum naar buiten.

    De wachtende chauffeurs van Rescue Herentals wijzen op een bloemboek vlak voor de deur van het centrum: "Als ze die bloembak hier afbreken, dan hebben wij zonder problemen twee parkeerplaatsen extra."

    In een reactie pleit burgemeester Jan Peeters voor gematigdheid bij de politie, "zeker als er medische redenen in het spel zijn." Volgens de burgemeester dient de nierdialyse ooit binnen het ziekenhuis te worden ondergebracht. "Het is dus eerder een probleem van het ziekenhuis om op te lossen."

    Foto: Joren De Weerdt


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2011, 12:26 geschreven door maria
    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axl Peleman

    Sint-Lutgardis hoopt op vijf sterren voor gezondheidsbeleid

    sint lutgardis hoopt op vijf sterren voor gezondheidsbeleid

    De leerlingen van Sint-Lutgardis hebben de voorbije twee maanden hun beste beentje voorgezet om sport en gezondheid onder de aandacht te brengen. Daarom krijgen ze morgen hoog bezoek over de vloer. Onder meer Axl Peleman en Ilse Heylen komen sterren uitreiken om de inzet van de school te bekronen.

    LOGO (lokaal gezondheidsoverleg) Antwerpen en vzw Antwerpen Sportstad organiseerden in vier Antwerpse secundaire scholen een heuse ‘Sterrenjacht’ om sport en gezondheid bij jongeren te promoten. Daarbij kregen ze vijf opdrachten voorgeschoteld, waaronder het creëren van een sportieve speelplaats en het bedenken van manieren om de buitenluchtkwaliteit te verbeteren.

    Axl Peleman, Ilse Heylen, Vinni Arrendell en Karim Bachar zullen morgen, als afsluiter van de Sterrenjacht, een ster uitreiken voor elke opdracht die tot een goed einde werd gebracht. Ook in het Mytylinstituut in Brasschaat komen donderdag de leerlingen te weten of ze enkele sterren hebben verdiend.

    De Antwerpse scholen Leonardo Lyceum CDO (Hoboken) en Middenschool De Beeldekens (Antwerpen) wisten dinsdag al met veel overtuiging de vijf sterren binnen te halen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2011, 12:09 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel de Grotehogeschool trapt door

    Karel de Grotehogeschool trapt door (video)

    karel de grotehogeschool trapt door video



    Zo’n honderd studenten van de Karel de Grotehogeschool namen dinsdagmiddag deel aan de eerste trappenloop op campus Groenplaats. Vijf verdiepingen of tien trappen moesten om ter snelst beklommen worden. De tijdsmeting gebeurde niet met een ouderwetse chrono, maar met een ingenieus sensorsysteem dat studenten Industriële Wetenschappen en Technologieontwikkelden.

    De studenten van event en marketing stonden samen met Studentsportweb in voor de organisatie. De hoofdprijs was een reis naar Parijs, dus waagde onze vliegende reporter zijn kans. Of hij de studenten het nakijken gaf, ziet u in onderstaand filmpje!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2011, 12:01 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse student komt om het leven na val van trap

    Antwerpse student komt om het leven na val van trap

    antwerpse student komt om het leven na val van trap


    Zoon reclamemaker Van der Stighelen sterft na val

    doodgevallen student is zoon reclamemaker guillaume van der stighelen

    De 21-jarige student die om het leven kwam bij een valpartij op een Antwerps studentenkot, is de zoon van Guillaume Van der Stighelen, de reclamemaker van het bureau Duval Guillaume. Een andere student raakte zwaargewond.

    Zoals zo vaak gingen Mattias Van der Stighelen (21) - zoon van de bekende reclamemaker Guillaume Van der Stighelen - en Christophe Bell (22) dinsdagavond naar een kotfeestje van een vriendin. Mattias en Christophe komen allebei uit Schoten en zitten ook allebei op kot in Antwerpen.

    STANDPUNT: 'Dagen die je niet had willen beleven'

    Toen de jongens tegen 3u 's nachts aan het ravotten waren op de binnenplaats van het studentenhuis in de Lange Nieuwstraat, struikelden ze over een richel. Ze vielen allebei ongeveer drie meter diep, langs een trap die naar de kelder leidde. Christophe kwam bovenop Mattias terecht.

    Omdat geen van beiden meer bewoog, wisten de aanwezige studenten meteen dat het ernstig was. Niemand durfde iets te doen, uit schrik hun verwondingen nog erger te maken. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, begon Christophe te bewegen. Maar voor Mattias kwam alle hulp te laat.

    Christophe werd met een schedelbreuk en in kritieke toestand naar het Stuivenbergziekenhuis overgebracht. Zijn toestand stabiliseerde. Mattias was vrijwel op slag dood.

    "Voor zoiets heb je geen woorden", zeggen hun vrienden. "Dit was eigenlijk maar een stom ongeval..."

    Lees ook: Student komt om het leven na val van trap


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2011, 11:48 geschreven door maria
    Reacties (0)
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beckham

    Beckham beeldt zichzelf af als Jezus

    28 februari 2011

    beckham beeldt zichzelf af als jezus 


    beckham beeldt zichzelf af als jezus


    De Britse stervoetballer David Beckham heeft op zijn Facebook-pagina foto’s gepost van zijn nieuwe tattoo. In de tatoeage staat Beckham zelf afgebeeld als Jezus, die door drie engeltjes - zijn zonen Brooklyn (11), Romeo (8) en Cruz (6) - ten hemel wordt gedragen.

    “Zij zullen mij ooit ondersteunen en dat is heel belangrijk voor mij”, geeft Beckham als verklaring.

    Over enkele maanden is de tattoo overigens al gedateerd, want dan krijgen de drie cherubijntjes er een zusje bij.

    Bekijk hier de Facebook-pagina van David Beckham.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-02-2011, 16:30 geschreven door maria
    Reacties (2)
    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitskaart in gsm stoppen"

    Van Quickenborne: "Identiteitskaart in gsm stoppen"

    van quickenborne identiteitskaart in gsm stoppen

    Als het aan uittredend minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) ligt, moeten we in onze portefeuille weldra geen plaatsje meer vrijmaken voor onze elektronische identiteitskaart. De Kortrijkzaan speelt met het idee om alle gegevens op de sim-kaart van een gsm te laten plaatsen.

    De liberaal heeft Fedict, de informaticadienst van de federale overheid, alvast belast met een onderzoek naar de slaagkansen van het concept.

    De minister denkt aan een proefproject. Op termijn zouden de bestaande elektronische identiteitskaarten zo verdwijnen.

    "Mensen hebben niets aan de elektronische identiteitskaart, omdat ze meestal geen kaartlezer hebben", aldus de minister in een krant van De Persgroep. "De gsm moet de kaartlezer van de toekomst worden."




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2011, 21:06 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuw identiteitskaart slechts om de 10 jaar"
    Vernieuw identiteitskaart slechts om de 10 jaar"
    vernieuw identiteitskaart slechts om de 10 jaar

    Senator Guido De Padt (Open Vld) heeft een wetsvoorstel klaar dat de geldigheidsdatum van de elektronische identiteitskaart verlengt en de procedure voor 75 plussers versoepelt.

    Op dit moment krijgt elke burger ouder dan 12 jaar iedere vijf jaar een oproepingsbrief in de bus om zijn of haar identiteitskaart te hernieuwen. De Padt (foto, rechts) wil de geldigheidsdatum nu verdubbelen.

    Deze maatregel betekent ook een halvering van de kosten voor de burger. De vernieuwing van de eID brengt immers de kost met zich mee van het maken van een nieuwe pasfoto (tussen 4 à 8 euro), minimum 12 euro (zonder gemeentetaks) voor het aanmaken van de kaart zelf en eventuele verplaatsingskosten. “Het is de taak van de moderne overheid om maximaal ten dienste te staan van de burgers en de administratieve lasten te beperken”, aldus Guido De Padt.

    Rekening houdend met het totaal aantal eID kaarten in omloop in februari 2011, namelijk 8,3 miljoen, betekenen deze maatregelen een besparing voor de burgers van 99,6 miljoen euro of 9,96 miljoen euro per jaar.

    De kaart moet wel vernieuwd worden wanneer ze beschadigd is, wanneer de houder van naam, voornaam of geslacht verandert etc.

    Onbeperkt

    Daarnaast krijgen ook burgers die de leeftijd van 75 jaar overschreden hebben, de mogelijkheid om een eID met onbeperkte geldigheid te verkrijgen. “Het is belangrijk om niet blind te blijven voor mensen die fysiek of mentaal niet meer in staat zijn om deze administratieve verplichtingen zelf af te handelen”, aldus De Padt.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2011, 20:42 geschreven door maria
    Reacties (1)
    26-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. prins Laurent
    snelle hap voor de prins

    Snelle hap voor de prins

    Enkele klanten zagen vrijdagnamiddag prins Laurent het McDonalds restaurant aan de A12 in Aartselaar binnenkomen. Iemand slaagde er zelfs in om van hem een foto te nemen.

     

    De winkelverantwoordelijke wil er niet veel over kwijt maar bevestigt wel dat de prins regelmatig klant is. "Dat is zowel in Aartselaar als in een van onze andere zaken zo. Vaak is hij alleen en dan is dat gewoonlijk via de drive-in. Maar evengoed gebeurt het dat hij met zijn gezin passeert."

    Volgens onze getuige die hem vrijdag zag, zoekt de prins geen verdoken plaats op maar gaat hij rustig aan een tafeltje zitten waar plaats is. "Net zoals iedereen betaalt hij, eet hij smakelijk en zegt hij vriendelijk een goeiedag bij het naar buiten gaan."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-02-2011, 22:30 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen met een paraplu in de hand

    Fietsen met een paraplu in de hand? 100 euro boete!

    Een man uit Leuven moet een boete van 100 euro betalen. Hij reed namelijk op de fiets met een paraplu in de hand.

    Marc Thielman fietste door zijn straat toen het regende. Hij wilde zich beschermen tegen de regen en hield een paraplu in zijn hand. Een politieagent smeet hem op de bon. De man vindt dat hij een waarschuwing had moeten krijgen.

    In de wet staat wel duidelijk dat bestuurders van een voertuig altijd alle nodige bewegingen moeten kunnen uitvoeren.

    Bekijk een reportage:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-02-2011, 22:19 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent

    Gent wil wereldrecord handen schudden breken

    gent wil wereldrecord handen schudden breken

    Op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, 21 maart, wil de stad Gent in samenwerking met de Hogeschool en Universiteit Gent het wereldrecord handen schudden verbreken.

    Het project 'Een handdruk tegen racisme' is een initiatief van de eerstejaarsstudenten van het departement Sociaal-Agogisch werk van de Hogeschool Gent. Om het record te breken hebben ze minstens 2634 duo's nodig die op hetzelfde moment elkaar de hand schudden. Alleen dan komt het wereldrecord in het Guinness Book of Records.

    Om half 5 start de actie op de Gentse Vrijdagmarkt, maar de hele middag door zijn er randactiviteiten voorzien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-02-2011, 22:15 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter Samuel

    Peuter Samuel in België met biologische vader

    peuter samuel in belgie met biologische vader

    Samuel, een Belgisch-Oekraïense peuter, landt zaterdagavond in ons land. Zijn ouders, een homokoppel uit België, gingen de uk oppikken in Polen.

    Het jongetje werd twee jaar geleden geboren. Een Oekraïense draagmoeder was via in-vitrofertilisatie bevrucht met het zaad van één van de Belgen. Samuel leefde al die tijd bij een pleeggezin en zelfs in een weeshuis. Oekraïne wilde hem niet laten gaan.

    Het Belgische consulaat gaf uiteindelijk toch een paspoort aan Samuel waardoor hij de grens van zijn tweede vaderland kon overschrijden.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-02-2011, 22:12 geschreven door maria
    Reacties (0)
    24-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kritiek op vader die zoon (9) leert vuurspuwen

    Kritiek op vader die zoon (9) leert vuurspuwen

    kritiek op vader die zoon 9 leert vuurspuwen


    Eén dag na de zelfgemaakte wasmachine van Kamil Julis liet een andere Limburger zich opmerken in het een-programma 'Man bijt Hond'. Jimmy Godefridi (29) toonde de kijkers hoe hij zijn negenjarige zoon Tommy leerde vuurspuwen. Ondertussen komt er heel wat kritiek op de aparte hobby van de vader.

    Jimmy leerde de techniek zelf op een Vuurspuwcollege in het Nederlandse Valkenswaard. Twee jaar geleden wijdde hij zijn zoon in in de wereld van het vuurspuwen. Tijdens het feest voor zijn negende verjaardag mocht hij zijn kunstjes tonen aan zijn familie.

    Artsen waarschuwen intussen voor de gevaren van vuurspuwen. Zo kunnen mensen die het proberen ernstige brandwonden oplopen. Ook het inslikken van de gebruikte brandstof - in het geval van Jimmy en Tommy petroleum - kan gevaarlijk zijn.

    Bekijk de reportage op de website van een.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2011, 22:59 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rilatine
    blog.seniorennet.be/rilatin
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!