op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van niersteen tot koffiegruis in half uurtje

    Van niersteen tot koffiegruis in half uurtje

    van niersteen tot koffiegruis in half uurtje 2

    Algemeen ziekenhuis Klina heeft woensdag de revolutionaire niersteenvergruizelaar "Dornier Gemini" in dienst genomen. Het is de eerste in zijn soort in ons land.

    Diensthoofd urologie Geert Tailly demonstreerde de machine donderdag aan ons. In 25 minuten verbrijzelde hij een 2,2 centimeter grote niersteen bij een patiënt, a rato van één pijnloze schok per seconde. Wat resteert is zo klein als koffiegruis.

    Tailly somt enkele nieuwighden op: "We kunnen nu voor het eerst de bron die de schokgolven geeft, zowel boven als onder de patiënt plaatsen. We kunnen nu ook 17 centimeter indringen, en de schokken zijn preciezer, zodat er minder schokken nodig zijn en ze ook 30 procent lichter kunnen zijn. Er zijn veel minder complicaties. De behandeltafel is over 360 graden toegankelijk, en we kunnen in één keer een radiografisch beeld van 43 op 43 centimeter zien. Interessant is ook dat het toestel rekening houdt met de beweging van de niersteen die veroorzaakt wordt door de ademhaling van de patiënt."

    De "Dornier Gemini" kost 700.000 en moet vijftien jaar meegaan in Klina. Per jaar wordt hij 2.800 maal ingeschakeld, 500 maal voor niersteenverbrijzeling en de rest voor andere urologische ingrepen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    31-03-2011, 18:52 geschreven door maria
    Reacties (0)
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen takelen bekend standbeeld Leopold I toe

    Vandalen takelen bekend standbeeld Leopold I toe

    vandalen takelen bekend standbeeld leopold i toe


    In de kustgemeente De Panne hebben leden van de actiegroep Mensen Zonder Papieren het standbeeld van Koning Leopold I toegetakeld.

    Met een slijpschijf werd zijn zwaard afgezaagd.

    De politie kan er niet om lachen.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2011, 19:17 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broer Steve Stevaert

    Broer Steve Stevaert begraven in Wemmel

    broer steve stevaert begraven in wemmel


    In de Sint-Servaaskerk in Wemmel is zaterdag afscheid genomen van Tony Stevaert. Zijn bekende broer, minister van Staat Steve Stevaert, had het uiteraard erg moeilijk.

    Tony Stevaert besloot zelf uit het leven te stappen. Het Wemmelse gemeenteraadlid was amper 52.

    Berlinde, de weduwe, sprak de rouwende aanwezigen toe. "Ik heb vandaag geen zwarte kleren aan, wel het kleedje dat je zo graag zag", richtte ze zich tot haar man. Nadien las ze ook een korte passage voor uit de afscheidsbrief die de overledene had geschreven.

    "Tony, ik heb je vergeven, daarvoor zie ik je veel te graag", klonk het nadien. Na de mis vonden Steve Stevaert en zijn schoonzus troost bij elkaar.

    Onder meer Vlaams minister Ingrid Lieten, Vlaams parlementslid Chokri Mahassine en senator Frank Vandenbroucke kwamen Tony Stevaert een laatste eer betuigen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2011, 19:06 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.250 betogers

    250 betogers - waaronder burgemeester - op nieuwe zwarte mars voor Clottemans

    250 betogers waaronder burgemeester op nieuwe zwarte mars voor clottemans


    Onder het motto 'Geen bewijs, geen schuld' hebben zondagnamiddag in het centrum van Ternat zo'n 250 mensen een nieuwe 'zwarte mars' gehouden tegen de uitspraak in het assisenproces Clottemans.

    Els Clottemans werd op 20 oktober 2010 veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf voor haar aandeel in de zogeheten parachutemoord van 2006, waarbij de 36-jarige Els Van Doren het leven liet.

    Bij de eerste zwarte mars op 16 januari in Hasselt daagden 200 betogers op. Dat dit keer werd gekozen voor Ternat is het gevolg van het feit dat Clottemans daar woont.

    Net als in Hasselt ging het initiatief voor de manifestatie uit van de Facebookgroep 'Geen bewijs, geen schuld' die momenteel 5.170 leden telt. De initiatiefnemers stellen geen standpunt te willen innemen over schuld of onschuld in deze zaak, maar vinden dat het niet kan dat Clottemans veroordeeld werd zonder bewijs.

    Gezond verstand

    In een toespraak aan het slot van de betoging sprak Marnix Van Eesbeek de hoop uit dat bij de behandeling van het cassatieberoep dat Clottemans instelde, 'het gezond verstand zal zegevieren'.

    Aan de betoging namen, net zoals in Hasselt, ook familieleden van Els Clottemans deel, waaronder haar moeder, evenals vertegenwoordigers van de school 'De Goede lucht' in Anderlecht waar Clottemans les gaf.

    Burgemeester en schepencollege

    Opmerkelijk ook was de aanwezigheid van de Ternatse burgemeester Ronald Parys en van de op één na alle leden van het schepencollege. Ook verschillende andere gemeenteraadsleden waren van de partij.

    "We willen met onze aanwezigheid uiting geven aan de grote bezorgdheid die in onze gemeente leeft over de uitspraak. We hebben in deze zaak met name grote twijfels over de toepassing van het principe dat iemand pas schuldig kan zijn als dat bewezen is".

     




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2011, 19:03 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carolien Dardenne

    verjaardag

    Een dikke proficiat aan mevrouw Carolien Dardenne, (ons Carlientje).Deze kranige dame verblijft in het RVT-Antwerpen en wordt zaterdag 105 ! Als dat geen goed nieuws is ! En zij verwacht natuurlijk steeds op haar verjaardag :Paling in 't groen !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2011, 18:58 geschreven door maria
    Reacties (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.450 plaatsen te weinig voor kleinste kleuters

    450 plaatsen te weinig voor kleinste kleuters

    450 plaatsen te weinig voor kleinste kleuters
    In de instap- en eerste kleuterklasjes in Antwerpen zijn er voor volgend schooljaar voorlopig 450 plaatsen tekort. Dat blijkt uit de eerste berekeningen na het afsluiten van de aanmeldingsperiode voor inschrijvingen in het basisonderwijs.

    “Het noodplan dat vorig jaar in gang werd gezet om de capaciteit in de scholen te verhogen en de bijkomende 1.000 extra plaatsen, volstaan dus niet”, geeft de Antwerpse onderwijsschepen Robert Voorhamme (sp.a) toe. “Wij roepen de Vlaamse overheid dan ook op om meer geld vrij te maken voor investeringen in schoolgebouwen. Antwerpen heeft zijn best gedaan, maar de rek is er stilaan uit. Stoeltjes bijzetten en lokalen herinrichten volstaan niet meer.”

    Broers en zussen

    10.825 kinderen werden aangemeld via de computer: 3.723 broers en zussen in de eerste periode en 7.402 kinderen in de tweede periode van 16 februari tot 16 maart. Van alle kinderen die zijn aangemeld, krijgt 78% een toewijzing in de school van voorkeur.

    De grootste problemen doen zich voor bij de instappers (kinderen geboren in 2009) en in de eerste kleuterklas (kinderen geboren in 2008). Van de instappers kan 74% naar de school van eerste keuze, 16% naar een school van lagere keuze, maar 10% - 666 kinderen - heeft geen plaats in de door de ouders gekozen scholen en staat op de wachtlijst.

    Voor de eerste kleuterklas vindt slechts 54% plaats in een van de gekozen scholen. 518 kinderen staan daar voorlopig op een wachtlijst. Voor het eerste leerjaar vindt 83% plaats in een voorkeurschool. Voor 65% is dat de school van eerste keuze. 310 kinderen staan voorlopig op een wachtlijst voor een plaats in het eerste leerjaar van de gevraagde scholen.

    Vrije plaatsen

    Over de hele stad zijn nog 2.602 vrije plaatsen in het basisonderwijs. Die komen niet altijd overeen met de noden in sommige buurten en voor sommige leeftijden. Na correctie voor het aantal vrije plaatsen is er uiteindelijk voor de instappers nog een tekort van 185 plaatsen.

    Voor het eerste kleuterklasje zijn er voorlopig 265 plaatsen te weinig. Ouders die een e-mailadres hebben opgegeven, krijgen vandaag vrijdag bericht over hun schoolkeuze.

    Ten laatste op 30 maart krijgen alle ouders een brief met de nodige documenten in de bus. Met deze brief kunnen ze zich gaan inschrijven in de toegewezen school van 4 april tot 11 mei. Wie geen school van voorkeur heeft gevonden, moet wachten tot de open inschrijvingen vanaf 25 mei.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-03-2011, 20:49 geschreven door maria
    Reacties (1)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kylie Minogue

    Kylie Minogue als godin in het Sportpaleis

    kylie minogue als godin in het sportpaleis

    De Australische popdiva Kylie Minogue stond zaterdag in het Antwerpse Sportpaleis. Ze was te gast in ons land met haar wereldtournee Aphrodite. Haar concertenreeks is een knipoog naar de Griekse en Romeinse mythologie.

    De tournee kost 20 miljoen euro en eindigt in juni in Australië.


    Pas een maand geleden werd de zangeres volledig genezen verklaard van borstkanker.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2011, 22:47 geschreven door maria
    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paas-postzegel

    Fresco Vlaamse schilder op paas-postzegel Vaticaan

    fresco vlaamse schilder op paas postzegel vaticaan


    De jaarlijkse ‘paaszegel’ van het Vaticaan krijgt dit jaar een Vlaams tintje. De postzegel bevat een afbeelding van een fresco van de ‘Wederopstanding van Christus’ door de Vlaamse schilder Hendrick van den Broeck (1519-1597). Het kunstwerk is te vinden in de Sixtijnse kapel rechtover het ‘Laatste Oordeel’ van Michelangelo.

    De postzegel heeft een frankeerwaarde van 75 cent. Van de zegel worden 600.000 exemplaren gedrukt.

    De fresco van de ‘Wederopstanding van Christus’ is een kopie van het originele werk van Domenico Ghirlandaio (1449-1494), dat in 1522 vernield werd tijdens een instorting aan de ingang van de Sixtijnse kapel.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2011, 22:36 geschreven door maria
    Reacties (0)
    16-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radioactieve wolk

    Kan een radioactieve wolk uit Fukushima ons land bereiken?

    kan een radioactieve wolk uit fukushima ons land bereiken



    Nu een kernramp dreigt in Japan, stelt zich de vraag: Kan een radioactieve wolk uit Fukushima ons land bereiken?

    “In theorie kan dit. Maar de verwachtingen zeggen van niet. Doorgaans gaan de luchtbewegingen van west naar oost en dan wordt de kust van Alaska eerst bereikt”, zegt weerkundige Tom Ellegeert.

    Op het KMI houden ze vanaf nu alle luchtbewegingen vanuit Japan in het oog. “De voorspellingen zijn dat de luchtstroom oostelijk blijft, richting Stille Oceaan, nog een week lang.”

    Moest er een radioactieve wolk vrijkomen, wordt het voor experts moeilijk om die te volgen want radioactiviteit is niet zichtbaar.

    Maakt radioactieve straling uit Japan ons ziek?

    “De stralingsdosis die ons land eventueel zou bereiken, is zo laag dat die een verwaarloosbaar risico geeft”, zegt professor Hubert Thierens, stralingsdeskundige aan de Universiteit Gent.

    “Na de kernramp van Tsjernobyl was er na verloop van tijd een meetbare verhoging van radioactiviteit in onze lucht. Het ging toen om slechts 50 microsievert (ioniserende straling). Van nature krijgt de mens op jaarbasis sowieso 2.000 microsievert binnen. Die hoeveelheid van 50 was dus niet schadelijk. De radioactiviteit vanuit Japan zou nog meer verdund zijn wanneer die bij ons zou toekomen.”

    Lucht die via laadruimtes in vliegtuigen of schepen naar ons land komt, vormt evenmin een risico. “Enkel het invoeren van aangetaste (bestraalde) goederen vanuit Japan zou gevaarlijk kunnen zijn.”

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-03-2011, 16:49 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse marine ontdekt Duitse duikboot WOI

    Nederlandse marine ontdekt Duitse duikboot WOI

    nederlandse marine ontdekt duikboot nazi s


    De Nederlandse marine heeft in de Noordzee een Duitse onderzeeër uit de Eerste Wereldoorlog aangetroffen. De vondst dateert al van oktober 2009, maar werd nu pas bekendgemaakt omdat de Duitse autoriteiten eerst wilden bevestigen.

    De U-106 werd op 7 oktober 1917 tot zinken gebracht, op zowat zestig kilometer ten noorden van Terschelling.

    De Nederlandse Defensie had meteen de hoop dat het om de Nederlandse O-13 ging, een onderzeeër die al sinds 18 juni 1940 is vermist, maar een opgevist koperen plaatje met het serienummer van de Duitse duikboot leerde hen anders.

    In december 2009 werd de bewuste plek onderzocht met een draadgeleide onderwatercamera. Duikers konden een cilindervormige luchttank van drie meter bij 44 centimeter bovenhalen, die werd gebruikt om te stijgen en te dalen.

    Zowat tien jaar geleden bracht een schip de bodem er al in kaart, maar vermoedelijk bevond de onderzeeër zich toen nog onder een laag zand.

    Het schip zal niet verplaatst worden. Wellicht zal het een officieel oorlogsgraf worden. "Het zou kunnen dat er een herdenkingsceremonie op zee gaat plaatsvinden, maar dat gebeurt alleen op initiatief van de verwittigde nabestaanden", aldus de expeditieleider.

    Archiefbeeld: PhotoNews



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-03-2011, 16:45 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.touwtrekkers
    almthout

    Pikante affiche moet touwtrekkers lokken

    pikante affiche moet touwtrekkers lokken 

    • Belgische Touwtrek Bond afdeling Antwerpen organiseert op zondag 27 maart in Achterbroek een touwtrektornooi voor ongetrainde ploegen. Ook wie dus nog nooit in zijn/haar leven touwgetrokken heeft, is welkom. Er wordt getrokken met zes deelne





      mers voor mannenploegen, acht voor jeugdploegen, en negen voor vrouwenploegen. Wie




      trekhandschoenen wil gebruiken, trekt met een man/vrouw


      De touwtreksport professionaliseert steeds meer", zegt nationaal voorzitter Jan Lenaerts. "Dat zien we graag, en het levert België internationaal steeds mooiere resultaten op. Maar ondertussen merken we dat we soms de aansluiting missen met het volksspel touwtrekken. Met dit toernooi voor ongetrainde ploegen hopen we deze kloof te dichten. Uiteraard richten we ons op jeugdverenigingen, die we via Facebook proberen te bereiken. We willen ook de mensen bereiken die aan de toog stoere verhalen zitten te vertellen. Daarvoor hebben we een gewaagde affiche ontworpen. We willen het imago creëren van een toernooi dat niet veel "om het lijf" heeft."

      Afspraak zondag 27 maart vanaf 14u in de stal van het Ruitershof aan de Duffelaarstraat. Deelnemen kost 15 euro per ploeg.

      www.touwtrekken.be


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-03-2011, 16:28 geschreven door maria
    Reacties (0)
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurentia Wijnants
    http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail....

    OUD-TURNHOUT - Laurentia Wijnants uit Oosthoven is 104 jaar. Ze is de oudste inwoner van Oud-Turnhout.

    Burgemeester Leo Nys (CD&V) bracht Laurentia Wijnants een bezoek en feliciteerde haar namens het gemeentebestuur.

    Laurentia werd geboren in Schoonbroek en is in het dorp beter bekend als 'moemoe Geudens'.

    Ze woont nog steeds in haar eigen huisje aan de Heerestraat. Samen met haar man Tinus Geudens, die in 1971 overleed, kreeg ze vijf zonen en vijf dochters.

    Intussen zijn er 25 kleinkinderen, 44 achterkleinkinderen en zes achter-achterkleinkinderen.

    Laurentia staat aan het hoofd van twee vijfgeslachten.

    Goed geheugen

    'Mijn moeder heeft nog een goede gezondheid', zegt zoon Leo Geudens.

    'Haar geheugen werkt nog heel goed, ze kent alle telefoonnummers van haar kinderen uit het hoofd. Bovendien weet ze ook de verjaardagen van al haar kleinkinderen en (achter-) achterkleinkinderen. Het is niet dat ze daar speciaal haar hersenen voor traint. Ze heeft gewoon een zeer goed geheugen.'

    Moemoe Geudens krijgt veel hulp van haar kinderen en is altijd te vinden voor een vlotte babbel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2011, 22:21 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenaronskel

    Reuzenaronskelk laat het weer stinken in Meise

    reuzenaronskelk laat het weer stinken in meise


    Plantenliefhebbers moeten zich deze of volgende week naar de Nationale Plantentuin in Meise reppen, want de reuzenaronskelk zal na een rustperiode van drie jaar nog eens openen.

    De knol van de plant, die in augustus 2008 voor het eerst in ons land bloeide, is weer voldoende sterk geworden. Er is weer een bloem tevoorschijn gekomen.

    In de komende dagen zal die opengaan en een verschrikkelijke geur verspreiden. Op de eerste bloeiavond is die vergelijkbaar met die van rottend vlees, ranzige kaas en bedorven vis.

    De geur zal beetje bij beetje draaglijker worden. Dat reuzenaronskelk bloeit slechts 72 uur, daarna is ie weer helemaal verwelkt.

    Dan zal het opnieuw 3 tot 8 jaar geduld uitoefenen worden. De knol is nu flink wat groter dan in 2008. Destijds kwamen 8.000 liefhebbers de bloem bekijken.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    11-03-2011, 21:51 geschreven door maria
    Reacties (0)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Braem-toren'

    'Braem-toren' aan A12 krijgt na restaurant ook hotel

    braem toren aan a12 krijgt na restaurant ook hotel


    De vroegere toren van Braem aan de A12, door Immo Flash verbouwd en omgedoopt tot Flash Design Tower, krijgt na een restaurant binnenkort ook een hotel. Het is alleen nog wachten op de vergunningen.

    “Als onze plannen voor 70 hotelkamers op de eerste zeven verdiepingen gerealiseerd worden, zijn er nog vier appartementen te koop, naast het penthouse dat eind mei klaar moet zijn”, zegt Patrick Van Passel van Immo Flash.

    De opening van het restaurant in het gebouw aan de A12 is al op 1 maart een feit. In Flash Lounge kunnen maximaal 80 gasten van het eten genieten op de 18de verdieping, met een panoramisch uitzicht van de Antwerpse kathedraal tot het Atomium in Brussel.

    Privéfeestjes

    U kunt er een driegangenmenu nuttigen voor 25 euro of alleen de hoofdschotel nemen voor 15 euro. Lunchen kan van maandag tot vrijdag van 12 tot 14u en dineren van 18.30 tot 21.30u. De bar is doorlopend open. In het weekend kunt u er alleen voor privéfeestjes terecht.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2011, 17:23 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelen hoog boven drukke A12

    Tafelen hoog boven drukke A12

    tafelen hoog boven drukke a12


    Vijfenveertig mensen begaven zich op de openingsdag van het restaurant naar de 18de verdieping van de Flash Design Toren, de gerenoveerde toren van architect Renaat Braem aan de A12.

    In totaal zijn er in restaurant Flash Lounge 80 plaatsen. De dagmenu’s kosten 25 euro, neemt u alleen de hoofdschotel, betaalt u 15 euro. “U mag uw eigen wijn meebrengen, waarvoor u 12 euro per stop betaalt”, vertellen eigenaars Patrick Van Passel en dochter Eveline. “Onze wijnen verkopen we tegen inkoopprijs, plus die 12 euro stopgeld. In het weekend reserveren we de Flash Lounge voor privéfeestjes”, zegt hij.

    In de toren zijn nog vier loften en het penthouse te koop. “En als we de nodige vergunningen krijgen, worden de eerste zeven verdiepingen een hotel met zeventig kamers.”


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 17:20 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie Hendrickx schittert op ijs

    Familie Hendrickx schittert op ijs

    familie hendrickx schittert op ijs

    Jorik begon te schaatsen toen hij zes was. “Mijn twee oudere broers speelden ­ijshockey. Ik wilde dat ook gaan doen, maar ik kon nog niet schaatsen. Ze hebben me dus bij de club laten trainen en ik ben er niet meer weggeraakt.”

    Jorik werd onlangs Belgisch kampioen bij de junioren. “Er is een jongen die beter is dan ik. Dat ik kampioen zou worden, had ik dus totaal niet verwacht. Ik hoop wel dat het kansen geeft. Kunstschaatsen is een dure sport. Het wordt niet gesubsidieerd. Misschien vind ik zo wel sponsors.”

    Griep

    Bij Loena verliep het anders. Zij begon op haar derde en het was al snel duidelijk dat ze talent had. “Vorig jaar won ze alle wedstrijden, behalve eentje”, zegt Jorik. “Maar toen had ik net griep gehad”, vult Loena aan. “Maar ik wilde de wedstrijd toch meedoen.”

    Dat zij Belgisch kampioen werd bij de miniemen, kwam dus minder als een verrassing. “Ik train zes dagen op zeven, bijna twee uur per dag. Loena komt altijd mee en dan traint zij ook maar”, legt Jorik uit

    .

    Jongens

    Jorik is een van de weinige jongens die aan kunstschaatsen doen. “In mijn categorie zijn er maar drie. Heel soms krijg ik er wel eens een opmerking over, maar die gaat er langs het ene oor in en langs het andere weer uit. Als je een sport graag doet, dan ga je er gewoon voor.”

    Echt hard heeft de familie niet gefeest na het behalen van de titels. “Ik heb donderdag en vrijdag nog een wedstrijd. En ik wil eigenlijk zoveel mogelijk trainen”, vertelt Jorik. We hebben de hint begrepen en laten de twee hun ding doen op het ijs.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2011, 17:07 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlaarse gemeenteschool

    Berlaarse gemeenteschool bezorgt Laura een ongelooflijke ontvangst

    berlaarse gemeenteschool bezorgt laura een ongelooflijke ontvangst

    Laura Omloop (10), die op zaterdag 21 november ons land vertegenwoordigt op het Junior Eurovisie Songfestival, kreeg maandag een onvergetelijke ontvangst in haar school in Berlaar- Heikant.

    De 230 leerlingen hadden zich in twee rijen langs een hele lange loper opgesteld, gewapend met Belgische vlaggetjes en gele sterren. Heel geduldig keken ze uit naar de komst van Laura. Telkens een auto voor de school vertraagde, zag je hen denken: ‘Zou dat Laura zijn?’.

    Toen Laura arriveerde, werd ze uitbundig toegejuicht. Het zangeresje stapte over de loper, lachend en zelfverzekerd alsof ze dit al elke dag van haar jonge leven had gedaan. Op het einde van de rij viel ze in de armen van haar klasgenootjes. Die droegen allemaal een zelfgemaakte bloem in hun haar, verwijzend naar de gele bloem die Laura tijdens de finale in haar haar had zitten.

    Om van de ontvangst te bekomen, mocht Laura op de speelplaats even in een rode stoel neerzitten. Die had burgemeester Walter Horemans (CD&V) speciaal uit de schepenzaal van het gemeentehuis laten overbrengen. Liefst drie cameraploegen en nog meer fotografen omringden haar.

    Directrice Ingrid Van den Broeck was een al al lof voor haar bekende leerling. “Je was fantastisch in de finale. Je bent zo klein, fijn en jong en toch bezit je zo’n stem. Ongelooflijk! We duimen voor je. Maar wat er ook in Kiev gebeurt, voor ons ben en blijf je een winnaar. We kennen je als een heel lief meisje. Hou dat zo, blijf jezelf en verwaarloos je studies niet.”

    Burgemeester Walter Horemans had even overwogen om voor alle kinderen te jodelen, maar kwam tijdig tot beter inzicht. “Net als iedereen in Berlaar ben ik heel fier op je, Laura. Jij hebt onze gemeente op de kaart gezet en binnenkort zelfs op de wereldkaart. Weldra mag je naar Kiev, waar het in november 24 graden onder nul is. Maar als jij daar gaat zingen, zal iedereen het er vlug warm krijgen.”

    Na de toespraakjes mocht Laura haar liedje met alle kinderen nog eens zingen. Daarna kreeg ze verscheidene cadeautjes van haar klasgenootjes en volgde een receptie met kinderchampagne.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2011, 16:58 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Faes viert honderdste verjaardag

    Jos Faes viert honderdste verjaardag

    jos faes viert honderdste verjaardag

    Jos Faes werd op 3 maart honderd jaar.

    Jos werd in Nijlen geboren en trouwde in 1939 met Bertha Van Boeckel uit Berlaar. Omdat Jos in Brussel werkte, ging het echtpaar daar ook wonen. Maar in 1948 keerden Jos en Bertha terug naar Berlaar. Jos overleefde zijn echtgenote en woont nu in het rust- en verzorgingstehuis Sint-Augustinus, waar hij de lieveling van iedereen is. Jos was lang een fervent fietser, nu kijkt hij graag tv.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 16:55 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierse binnenstad

    Lierse binnenstad is vanaf maandag niet langer doorrijdbaar

    lierse binnenstad is vanaf maandag niet langer doorrijdbaar



    De heraanleg van de Grote Markt in Lier gaat op maandag 7 maart eindelijk van start. Dat gaat onverwacht gepaard met een halvering van het aantal parkeerplaatsen op het marktplein.

    "Klokslag 11u sluiten we vlak voorbij de Vismarkt de toegang tot de Grote Markt af. Dat gebeurt onder politiebegeleiding. Vanaf dat moment kan het verkeer uit de Rechtestraat niet meer naar de Grote Markt rijden. Maandag en dinsdag breken we ook al een deel van het Felix Timmermansplein op. Op woensdag beginnen we met het heien van damplanken in de Binnennete. Die komen op zo'n negen meter van de kaaimuur. Medewerkers van de stad laten het water in de Binnennete een halve meter zakken. Door deze ingreep creëren we een droge bouwput. Die hebben we nodig om de kade aan het Felix Timmermansplein te kunnen verlagen en uit te bouwen", vertelt Pascal Vekemans, projectleider van het aannemersbedrijf DCA.

    "Vanaf maandag 14 maart laten we het grondwater vanaf het Felix Timmermansplein zakken en breken we tot iets voor de Eikelstraat de kasseien op. Die worden elders gezaagd en gebrand. Het zagen zorgt voor een verbeterd wandel- en fietscomfort, het branden zorgt ervoor dat de kasseien niet te glad worden. Vanaf maandag 21 maart beginnen we vanaf het Felix Timmermansplein met de rioleringswerkzaamheden waarbij we een gescheiden rioleringsstelsel plaatsen", zegt Pascal Vekemans.

    Parkeerplaatsen

    Het stadsbestuur heeft steeds beloofd dat het aantal parkeerplaatsen op de Grote Markt tot in december behouden zou blijven. Op die belofte kwam het enkele weken geleden terug, omdat de Vlaamse overheid bijkomend archeologisch onderzoek verplichtte. De helft van de parkeerplaatsen zou daardoor vanaf de paasvakantie verdwijnen.

    Maar nu blijkt ook deze belofte niet haalbaar. "Gelijktijdig met het afsluiten van de Grote Markt aan de zijde van de Vismarkt schilderen we op het marktplein nieuwe gele lijnen om het verkeer vanuit de Florent Van Cauwenberghstraat naar de Lisperstraat te leiden. Die rijweg komt dichter tegen de terrassen dan de huidige rijweg op het marktplein. Aan beide zijden van deze rijweg behouden we telkens één parkeerstrook. Het aantal parkeerplaatsen op het marktplein wordt dus al vanaf maandag 7 maart gehalveerd", zegt schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko).


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 16:44 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gibbe en Marnix
     
     
    Gekke Hoedjes Take 2 [HQ] klik hier op die blauwe code
    Gekke hoedjes met Jannes

    Duur: ‎1:11

    dit zijn onze kleinkinderen  Gibbe met dat hoedje en Marnix met dat strepen chirt


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2011, 16:00 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    persoonerousseau
    blog.seniorennet.be/persoon
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!