Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    02-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.169 Kankerbos

    T.169 : kankerbos Op de voormalige site van de breekwerf van Haviland in Eversem (parochie Rode – gemeente Meise) werd een bos aangeplant naar aanleiding van Kom op tegen Kanker.
    Ik heb op de markt in Meise mijn best gedaan en verkocht 50 pakketjes. Het totaal voor Meise overschreed 700. Er werden nochtans maar 600 pakjes geleverd. De overschrijding is te wijten aan giften van firma’s, die maar betaalden dan de gevraagde € 5,00.
    Op het plantevent waren de politiekers paraat met twee blindegeleidehonden. Zij poseerden voor hun groepsfoto voor de vlag van Natuurpunt. Julien De Roover had nochtans een gelegenheidsplaat geschilderd. Hier werd de officiële foto genomen. Wat later werden de werkers samengeroepen voor DE foto van de dag.
       Foto : plant een boom in het kankerbos
    In "Streep wil racen " Racing stripes Zebra-circus in Kentucky (volbloedpaarden) speelt een haan mee.  De haan zegt : “ wij hebben er heel de boerderij op verwed”.

    02-11-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.168 Brabanders

    De Hollanders zijn weer in Meise, naar aanleiding van een tentoonstelling “ Meise en Waalre, waar Brabanders thuis zijn”.
    Dit is een initiatief van de heemkundige kring Berla uit Meise en de Stichting Waalres Erfgoed in het kader van het 25 jarig jumelage – akkoord.
    Er zou eens een opzet moeten zijn louter over de raakpunten tussen Waalre en Meise :
    1. baron d’ Hoogvorst
    2. beiaard gegoten in Asten
    3. jenever De Kuyper
    4. …
    Ondertussen worden wij elke dag beïnvloed voor de keuze van de grootste Belg. Mijn eigen grootste Belgen zijn alvast mijn eigen moeder en vader, die in moeilijke omstandigheden, tijdens de oorlog 40-45 erin slaagden hun 4 kinderen groot te brengen. Voor de rest moet dat volgens mij blijken en niet bevestigd worden.
    De criteria voor de keuze ontbreken. Interne uitstraling, genialiteit, moed, menslievendheid en moraliteit zijn beter dan populariteit, bekendheid en externe uitsraling. Bovendien is het onmogelijk om zonder categorieën te werken. Hoe kun je Eddy Merckx, keizerin Charlotte (staat niet op de lijst en is nochtans de hoogste Belg in rang), pater Damiaan en Ovide Decroly (onze grootste pedagoog) vergelijken.

    02-11-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.167 Muziek

    T.167 : muziek Zondag 28.2.2005 werd Janpieter Biesemans uitgewuifd door de muziekacademie.

    Het werd een totaalspektakel gebaseerd op het verhaal van de kleine, getalenteerde musicus, op zoek naar zijn muze. Zo werd de traditie van de Poëzieshows van onze betreurde Boudewijn Van de Voorde hernomen. Het was ontroerend hoe alle leerlingen en leerkrachten, van klein tot groot en van jong tot oud, samen het Concert in K groot als eerbetoon op poten zetten. Het enige minpunt was het programmablaadje. Dat had volgens mij in kleur gemogen, in de plaats van in zwart – wit, tenzij dat een symbolische betekenis had..

    Zou de benaming “muze” van ons CC iets te maken hebben met het onderwerp van de vertoning ?

    Het feestvarken kwam niet op het podium, maar bleef atypisch, zoals hij is, achteraan rechts. Ze hadden wel een zitje en een schijnwerper voorzien om hem te belichten.

    De muziekschool werd in 1966 op advies van de Jeugdraad opgericht door schepen Jos Chabert. De eerste directeur Leopold was tevens bevoegd in Wemmel. In 1973 werd een fusie overwogen met Strombeek. Ik richtte toen een afdeling op van het avCVO in het CC in Strombeek en de muziekschool van daar, zou de hoofdschool worden met Meise als onderafdeling. Willy Claes was toen minister en blies heel de zaak af.

    Dertig jaar geleden trad Janpieter aan. Hij doorstond de achtereenvolgende vernieuwingen door de opeenvolgende ministers van Cultuur. Dat steeds maar herbeginnen is een slechte gewoonte gebleven van de Vlaamse excellenties. Voortbouwen op het goede blijkt haaks te staan op verbetering. Dit is een schromelijke vergissing, als je ’t mij vraagt.

    De Academie was naast het AVC lang het gediscrimineerde broertje. Want wij moesten ons tevreden stellen met oude overschotjes van lokalen. Er werd zelfs overwogen om het AVC onder te brengen in het oude gemeentehuis in Meise, waar de Academie nu zit. Zij zouden in onze plaats verhuizen naar Kindje Jezus, het internaat, in de Stationsstraat. Maar Janpieter weigerde. Ik heb mijn carrière in 1996 afgesloten met de intrede in de lokalen van Sancta Maria. Zo een afscheid had ik Janpieter vandaag ook graag gegund. Maar zijn opvolger zal, wie weet, ooit nieuwe lokalen krijgen?

    Hij kreeg alleszins de muze voor zijn deur. Ik heb daar met mijn broer een steentje toe bijgedragen. De zaal staat op wat eens de lokalen van het AVC (talenpracticum) waren.

    Het enige, wat aan de Academie ontbreekt, zoals een haan op de toren, is een afdeling Schone Kunsten.

    02-11-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 166 : recept

    Een kooktip mag toch niet ontbreken in deze reeks.  Niet dat wij wensen dat alle hanen in de kookpot belanden.  Maar een "Coq au vin" valt toch niet te versmaden
    Neem een lekkere Bresse - kip.  Snijd ze in stukken en laat deze 12 uur marineren in rode wijn.  Een lekkere streekwijn volstaat.
    Als je er 's anderendaags aan begint bak je stukjes spek met olijfolie (bij voorkeur van eerste persing, als je die kunt verkrijgen). Voeg er de stukken kip bij en laat lichtjes bakken.  Giet er nog een glaasje wijn bij.
    Ondertussen zijn de groenten klaar : wortel, ui, look en champignons, met de kruiden : laurier, thijm en peterselie.  Alles wordt erbij gevoegd en daarna overgoten met het vocht van de marinade.
    Naar smaak zout en peper toevoegen en anderhalf uur laten sudderen.
    In de Dordogne eten ze dat met lookbrood.
    Dit recept heb ik genoteerd van de uitzending "Gentse Waterzooi".  Ik heb mij echter eens laten verleiden met een reeks fiches met recepten.  Daarin stond er een, dat met dit recept grotendeels overeenstemt en dat ik herhaaldelijk met succes heb uitgeprobeerd.
    Smakelijk eten!  Doe het op de gezondheid van onze nog altijd niet geplaatste haan op de toren van Sint - Martinus.

    28-10-2005 om 10:08 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 165 : oerkip

    Kunstenaar Koen Van Mechelen wil een universele kip maken door hoenderen van alle rassen en uit alle landen te kruisen.
    De tegenvoeter, de oerkip loopt vandaag nog in de Himalaja rond. Deze oerhoen, de bankiva, is een kleine vechthaan en is monogaam. Mijn vriend Joan zou ze gezien hebben tijdens zijn trekking in Nepal. Dat is de “Gallus gallus”, zoals ze in de systematiek van Linnaeus heet. Ze gedijde in sterk verschillende biotopen, van de diepe jungle in het Noorden van India en de Terai in Nepal, tot op de halfopen vlaktes in het zuidoosten van Azië en het huidige China.
    Het succesverhaal van de symbiose tussen mens en kip zou dateren van 7000 jaar geleden. Zij bereikte Europa bij het begin van de bloei van de Griekse beschaving omstreeks 800 voor Christus.
    Het genoom van de kip is ongeveer 60 % kleiner dan dat van de mens. Het telt zo’n miljard bouwstenen of basenparen. Bij de mens zijn dat er ruim 3 miljard.
    Kip en hond zijn evolutionair intelligenter dan de mens. Niet conservatie omwille van de exploitatie, maar voortdurende transformatie lijkt voor de evolutie een primordiaal gegeven. Kruisen en muteren is een oerinstinct om te overleven. Dat lijkt de moderne mens te vergeten.
    De Amerikaanse bioloog Steve Jones gelooft niet dat de mens in het centrum van de exploitatie staat. Gezien het onmetelijke succes van de gedomesticeerde soorten is het de mens die gebruikt wordt en die beloond wordt met hun opbrengst. (Eos 2.2.2005 Cosmopolitan Chicken)

    21-10-2005 om 10:06 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 164 : kleuters

    De kleuterafdeling van de Fusieschool van Wolvertem werd officiëel geopend op 21.1.2005. Wij waren er als de kippen bij (onze haan staat er nog steeds niet) om deze gebeurtenis voor het nageslacht vast te leggen.
    Toen deze nieuwe gebouwen 16 jaar geleden ingehuldigd werden, was het plan door de V.U.-schepen verkleind. Hadden ze dat toen niet gedaan, had ons dat vandaag heel wat belastingeld bespaart. Maar het zij zo! Het toeval wil, dat dank zij de nood aan meer ruimte voor de Wolvertemse kleuters, de lokalen van Sancta Maria aangekocht werden en ook het avCVO zo een waardig onderkomen vond. Ik kon toen na 29 jaar knokken voor ruimte en lokalen, met een gerust gemoed de fakkel doorspelen aan de huidige directeur. De vleugel die nu door de kleuters verlaten werd, wordt de computerafdeling.
    Enkel de zaal zou polyvalent gebruikt worden. Waar wacht de schepen van de jeugd op om er een fuifzaal van te maken. Just do it !   Foto : opening
    Het wordt tijd dat de Fusieschool een originele naam krijgt. Ik stelde ondertussen aan de directeur voor, dat over te laten aan de creatieve inbreng van de kinderen. Dan zal naast “De Leertuin” en “De Klimop” de derde gemeentelijke basischool een originele naam hebben. Rode zal dan wel snel volgen.
    Volgens schepen Belgrado telt deze scholengemeenschap nu reeds 1200 leerlingen. Daarin zijn dus niet de leerlingen van Sinte-Maarten (vrij onderwijs) en de methodenscholen “De Zonnebloem” en “’t Schooltje van Oppem”  inbegrepen.

    De nieuwe school is alleszins een juweeltje en alle kinderen zitten na 8 jaar scheiding, weer allen samen in uitstekende omstandigheden.

    21-10-2005 om 10:02 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 163 : Kerst

    Het zal zo ver komen, dat op onze kerktoren een rood mannetje met een zak op de schouder, gesignaleerd wordt op de plaats van een haan.
    De plaats van onze haan wordt bedreigd door een oprukkende rode apensoort, die je overal als voorbeeld voor inbrekers ziet verschijnen. Het is een echte rage geworden. Ik pleit met onze pastoor, voor de authentieke Kerstbeleving. Want het was Bie Boon ook niet ontgaan. Hij schreef in het parochieblad over die rode mannetjes, die onze eigen Kerstsfeer concurrentie aandoen. Iedereen heeft het over de overdreven invloed van reclame en commercie. Maar via goedkoop aanbod (in de twee betekenissen van het woord) lopen de meesten er toch steeds in.
       Foto : Kerstman
    Ik heb dan ook mijn ronde gedaan naar onze acht kerken, om de kerststallen digitaal vast te leggen. Vrijdag bezoek ik bovendien de kerststallententoonstelling in de basiliek van Koekelberg. Ik zal een zwaarder geheugen in mijn digitaaltje moeten stoppen om die oogst vast te leggen.
    Mijn droom in dit verband bestaat uit een Kerststal onder de toren van St.-Martinus met de “langë va Criaal”, “dikkê Fidel” en “zwettë Pië” * als de drie koningen. De foto’s, waarvan de gezichten moeten geboetseerd worden, zijn in mijn bezit. Dit is misschien een opdracht voor ’t Verloren Uurke.
    Ik blijf er echter ook bij, dat wat men “sterzingen” noemt naar zijn eigen, onvervalste Meisese naam moet terugkrijgen : “draakeuningëzingën *”.

    * schrijfwijze dialect Meise : zoals je ’t hoort en doffe e = ë

    21-10-2005 om 09:57 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 162 : maretak

    Natuurpunt deed een oproep om de plaatsen in kaart te brengen, waar deze magische plant voorkomt.
    Ik was er zoals de haantjes (of kippen) bij om de maretak, in een zware Canada (populier) in de Buitenweide, te signaleren. Van vooraan in de Kleine Wouwer, kun je hem van op afstand bewonderen, tot de jonge bladeren hem terug aan het zicht zullen onttrekken. Voor alle zekerheid heb ik vandaag deze foto overgemaakt.   Foto :  maretak
    Als ze mij niet geloven zal ik hen uitnodigen om er eens te gaan onder staan. Maar dan sta ik niet in voor de gevolgen. Want jullie weten ongetwijfeld wat dat betekent.
    In lang vervlogen tijden groeiden ze op eiken. De druïden oogstten ze daar met een gouden sikkel. De traditie van “kissing under the mistletoe” komt uit de Angelsaksische landen.
    Maretak in combinatie met Meidoorn en Look, wordt in de Fitotherapie (natuurgeneeskunde) aanbevolen als bloeddruk verlagend middel. Maar begin daar zeker niet op eigen houtje mee te experimenteren.
    De Maretak is een half parasiet die sappen haalt uit het watertransport. Hij doet aan fotosynthese, waardoor hij groen blijft. We vinden hem vooral nog op appelbomen en populieren.

    21-10-2005 om 09:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 161 : Oeso

    In het Oeso-rapport  over onderwijs en vorming 2004 stonden onze leerlingen van het secundair onderwijs zoals haantjes aan de top voor Wiskunde.

    In de pers werd echter weinig melding gemaakt over de vreemde talen.  Daarin zouden wij, rekening houdend met de situatie in ons land “numero uno” moeten zijn.  De bijna gedwongen tweetaligheid was altijd onze troef, ondanks het feit dat er geen geëigende didactiek voor talen aan anderstaligen bestond in het secundair onderwijs.  Bovendien werden er te weinig lesuren aan besteed en moesten de leerlingen zo nodig ook Engels en Duits onder de knie krijgen.  Van alles wat, leidde tot magere resultaten in alles.  Ik heb daarvan gedurende 29 jaar in het avCVO de resultaten ontvangen.  Ik blijf er ook fier over in onze school het anders en vooral beter te laten doen, dan elders.  Onze meerwaarde was objectief en niet te weerleggen.

    Foto :  logo’s avc

    Voor een taal die men op de verkeerde wijze aanleerde is het een bijna onmogelijke opdracht, de fouten eruit te halen.  De resultaten die wij boekten via “tabula rasa”, vertrekkend van het 0-niveau  en dank zij de avsg methode gekoppeld aan meestal het enthousiasme van de leerkrachten, zorgde voor buitengewone taalbeheersing.  Dit geldde voor de Vlamingen vanaf de vijfde taal (meestal Spaans of Italiaans).  De inspecteurs van onderwijs vonden de resultaten zo alles overtreffend, dat zij als ze de tijd vonden, zelf bij ons inschreven.  Het inoefenen in het unieke talenpracticum zorgde bovendien voor blijvend resultaat.  Enkel de onderhoudscursussen ontbreken in het aanbod.  Wij probeerden na afstuderen, dit fenomeen op te vangen via extra-initiatieven.  Maar die werden niet gesubsidieerd.  Het inschrijfgeld schrok soms af, niettegenstaande dat de studenten in de privé cursussen tien keer meer betaalden.

    21-10-2005 om 09:50 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 160 : Schriek

    In de Schriekstraat richt de gemeente een Natuur- en Milieutrefpunt in, om het natuurreservaat “De Birrebeek” te ontsluiten (12.2004). Er wordt een vijver aangelegd. Er komt een hoogstamboomgaard, een gemengde haag, een zit- en spreekhoek waar men kan leren composteren, … en een fietsenstalling. Een en ander past niet onmiddellijk in een reservaat.
    In 1999 signaleerde een bestuurslid van natuurreservaten dat een terrein te koop stond in St.-Brixius Rode, aan de wipweide van St.-Sebastiaansgilde. Het bewuste terrein viel onder het jachtrecht, maar de verkoper, een nazaat van burgemeester August Everarts (1939-1945) bood ons het Essenbos aan. De gemeente gaf de beloofde financiën niet, maar kocht het bos zelf. Bij de ondertekening van de beheersovereenkomst met natuurreservaten kregen wij het Velaertbos bij in beheer. Ondertussen kocht Natuurpunt heel wat aanliggende percelen. Recent werd het knuppelpad opengesteld. Dat is werkelijk prachtig en een bezoekje waard.
    Het zou blijk geven van grondigheid als heel de zone van aan het Neromhof aansluiting krijgt met het Essenbos en zo verder tot in Nieuwenrode.
    Natuurreservaten vroeg enkele jaren geleden om van het poorthuis van het Neromhof, een bezoekerscentrum te maken. Met de zichtbare ligging aan de A12 zou dat prachtig geweest zijn. Maar de gemeente bestemde de woning om migranten op te vangen. Daar is al een hoogstamweide en een prachtige poel.  De mogelijkheden zijn er aanwezig om van een park over te gaan naar een echt reservaat langs de Birrebeek.

    14-10-2005 om 10:15 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 159 : tsunami

    Voor de tweede keer moeten wij een catastrofe verslaan. Nu zijn het niet de terroristen, maar de natuur zelf, die toesloeg.
    Na een zware aardschok in de Indische oceaan, werd het water torenhoog naar de kusten gedreven. De beelden waren afschrikwekkend en behoeven geen commentaar. Zij blijven in ons netvlies gegrift..
    Het woord tsunami is afkomstig van twee Japanse woorden : Tsu voor golf en Nami voor haven. Voor een behoorlijke tsunami is een aardbeving met een kracht van ten minste 7 op de schaal van Richter nodig. De meeste tsunami’s worden veroorzaakt door zeebevingen. Ook landverschuivingen en vulkaanuitbarstingen kunnen er een genereren.
    National Geographic zond hierover een documentaire uit. Want dit natuurverschijnsel bedreigt ook andere kusten. Hij kan ook enorme proporties aannemen.
    De maximale hoogte van een megatsunami bedraagt 520 meter. In 1958 trad de tot nu toe hoogste tsunami op in Lituya Bay in Alaska.
    Zo weet men dat als een deel van de vulkanische eilanden, zoals de Canarische eilanden en Hawaï, met grote snelheid de oceaan inschuift dat een vloedgolf kan veroorzaken. Als de vulkaan Cumbre Vieja instort ontstaat in de Atlantische Oceaan een cirkelvormig golfpatroon. In het slechtste geval zijn dan de golven, die de Kanarische eilanden overstromen honderden meters hoog. Ook West-Afrika krijgt dan zijn deel. Spanje en Groot-Brittanië kunnen rekenen op een bescheiden vijf tot zeven meter. De golven die de oversteek maken zullen op het Noord-Amerikaanse continent eerst New Foundland bereiken. Op hetzelfde moment treffen de golven Zuid-Amerika en het Caribisch gebied met een golfhoogte tussen 15 en 20 meter. Negen uur later bereikt de tsoenami Florida met golven van 20 tot 25 meter en kunnen New York en Boston zwaar getroffen worden.
    Aan onze kust is dat onmogelijk volgens de experts.
    De publieke response voor hulpverlening is enorm. Het moet mij echter van het hart, dat bij het nummer 000-0000012-12 Artsen zonder Grenzen ontbreekt. Ik beveel dan ook het nr. 000-0000060-60 van Artsen zonder Grenzen aan. Zij waren opnieuw als eersten ter plaatse op de meest afgelegen gebieden, buiten de schijnwerpers, waar de nood het hoogst was.

    14-10-2005 om 10:06 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 158 : Joke

    Moest onze haan jullie een Kerst-en Nieuwjaarsgeschenk geven, zou hij zeker opteren voor dit boek, alleen al om zijn licht-oranje kaft.
    Er staat nog net geen logo op van het AVC. De titel luidt : “Waarom een buitenboordmotor eenzaam is.” Van Joke van Leeuwen, uitgegeven bij de Stichting Ons Erfdeel 2004.
    Wat kan ons daarin aantrekken ?
    Wij doen zo graag geleerd. Hoe ingewikkelder en vreemder de theorie, hoe aantrekkelijker iets lijkt. Vooral in het domein van de pedagogische wetenschappen en de filologie. Leerkrachten vergeten vaak, dat het beter loont, als men wat bescheiden blijft en de eenvoudige dingen incalculeert. Want die worden vaker dan we willen toegeven over het hoofd gezien. En dan gaat de regel, dat we de fouten van onze studenten eerst bij ons zelf moeten analyseren, zeker op.

    14-10-2005 om 10:02 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 157 : ... van ...

    Op 11 december 2004 werd mijn 2de streekboek “Meise, van onder de toren van St.-Brixius-Rode” voorgesteld.
    Het kleine woordje “van” werd bewust in de titel geschoven. Want Rode, Eversem en Limbos behoorden tot aan de fusie van gemeenten in 1976, bij de keizerlijke gemeente Meise. Het verenigingsleven liep steeds uit, tot onder de toren van St.-Martinus.
    Op de kaft van de luxe-uitgave staat de mi-bemol om aan te duiden dat dit het tweede deel is van hetzelfde boek. De spreker Bie Boon (Herman Boon pastoor) was de ideale keuze om het boek in te leiden. Want het eerste deel werd door Herman Boon pr. voorgesteld. Dit is uiteraard een gelukkig toeval, twee priesters te hebben in een parochie, met dezelfde naam. Ik heb ze beiden vereeuwigt op een foto, met mij ertussen, bij de uitgave van het 1ste deel..
       Foto :  Bie Boon, Jef DC, Herman Boon pr.
    Louis Becq fungeerde als gastheer, in naam van het beheersorgaan van de bibliotheek. Zij stelden het lokaal ter beschikking, waarvoor mijn dank.
    Waarom Si-bemol en mi-bemol ? Bij de oprichting van de orde si-bemol rekende ik er de overige 7 parochies met kerktoren in. (artikel in het Nieuwsblad van voor 21.3.1990). Ik wou een muzieknoot koppelen aan elke kerktoren. De rij is nog niet af. Er resten nog genoeg noten, om de cirkel van de 8 kerktorens rond te maken.
    De inwijkelingen in onze gemeente kregen ook een plaats. De betreurde Constant Noppen, auteur van “De heren van Boechout en hun waterburcht te Meise”, werd als eerste symbolisch opgenomen in de orde.  De keizerlijke status van onze gemeente wordt hierin beschreven via de bewoonster vanaf 1879 : keizerin Charlotte van Mexico. Het boek is nog verkrijgbaar in de winkel van de Plantentuin van Meise.
    Mijn boek is nog te koop bij in Meise, onder de kerktoren die verder wacht op kruis en haan !

    14-10-2005 om 10:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 156 : gros 2005

    In ’t Cursiefje werd de begroting voor Ontwikkelingssamenwerking gepubliceerd.
    Enkele bedenkingen :
    1. Wij worden van overal overspoeld met informatie over de zin van ontwikkelingssamenwerking. Er zouden in Meise nog meer “activiteiten die bijdragen tot een derde-wereld-vriendelijke mentaliteit” nodig zijn. Ik ervaar nochtans dat onze gemeente als voorbeeld gesteld wordt. Te veel vorming, altijd over hetzelfde, krijgt andere proporties.  De scholen kunnen dat beter zelf doen.
    2. Het deel dat daarvoor uitgetrokken wordt zou mijns inziens beter rechtstreeks naar de 3de wereldlanden gaan. Dat budget betekent 2 projecten minder. Bovendien werd het vaak besteed om onrechtstreeks culturele projecten te ondersteunen.
    Budget : 100 % waarvan 88,86 % projecten en 11,14 % vorming
    Bij Artsen zonder Grenzen, waarvoor ik gedurende 10 jaar actief was in onze gemeente, wordt elke ingezamelde Euro overgemaakt. De verenigingen hebben geen eigen rekening en moeten een verklaring ondertekenen, dat alles belangloos gebeurt.

    14-10-2005 om 09:55 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 155 : canon

    Er was eens, lang geleden, heel lang voor dat onze haan van onze toren viel, in alle scholen een canon van verplichte literatuur.
    Die zou opnieuw moeten ingevoerd worden vinden wij. Hij zou samengesteld moeten worden door een multidisciplinair en onafhankelijk team.
    Ik heb in mijn normaalschooltijd de liefde voor literatuur gekregen dank zij mijn leerkracht Emiel Veevaete. ’s Maandags, tijdens het laatste lesuur, las hij voor uit de meesterwerken van onze Nederlandse literatuur. Mijn medestudenten op de laatste rij lagen dan met hun hoofd op de bank hun roes uit te slapen, ingevolge de uitspattingen van het week-end. Maar ik zat op de eerste rij en heb zo volop genoten van de pareltjes die ons ten gehore gebracht werden. “Het schamel moederken” , een novelle van Ernest Claes is mij altijd bijgeleven.
    Onze handboeken waren van de beste. “Literatuur en stijlstudie” van W.Kramer, uitgegeven bij Wolters, was er een van. “De bron”, 5de deel van de Nederlandse bloemlezing met literatuurgeschiedenis door dr. L.Debaene, Lic. Janssens en lic. Verbiest was de topper. Ik heb die tijdens de lange wachttijd voor de examens eens op het bord samengevat uit het hoofd. Dit standaardwerk is uit 1958 en zou een nieuw hoofdstuk of een bijlage moeten krijgen voor de waardevolle werken van de laatste 50 jaar. Ik ben er zelf alvast aan begonnen. Maar ik vind dat prof dr. Hugo Bousset, de voorzitter van de jury van de originele Jules Van Campenhoutprijs 1981 tot en met 1998 en oud-leerkracht van het avCVO, dat beter kan. Tijdens de boekenbeurs 2004 stelde hij 37 boeken voor uit het Vlaams Fonds van de Letteren op Radio I. Hij is er dus reeds mee bezig, maar ziet het ruimer dan dat.   Foto : T 155 canon
    De leerkrachten in het eerste leerjaar zouden de kinderen die kunnen lezen i.p.v. een vodje papier opnieuw een lidkaart van onze bib kunnen geven. Als die dan meer open is, zoals in de naburige gemeenten en er info kan ingewonnen worden via internet, zijn we op de goede weg.
    Helaas! Dat zal minstens nog zo lang duren, als we al op onze nieuwe haan wachten.

    07-10-2005 om 10:09 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 154 : Himalaja

    Canvas zond een prachtige reeks uit in 6 afleveringen van . Palin over de Himalaja. Ik heb ze op video geregistreerd en ga ze op DVD zetten.
    In de levenswijze op grote hoogte vergelijkt hij leven naar het B(ruto)N(ationaal)P(product) met wat hij leven volgens het B(ruto)N(ationaal)G(evoel) noemt.
    Zwartnekkraanvogels vliegen er vanuit de Himalaja naar het reservaat in Buthan als ze terugkeren eerst rond het klooster. De Buthanezen zien dat als een verbondenheid tussen religie en natuur.
    Toren ik in 1992, bij het 25jarig bestaan van het AVCvo, voorrang gaf, aan de marathon van New-York op mijn geplande reis naar Tibet, heb ik geld ingezameld voor projecten in Tibet van Artsen zonder Grenzen.  Ondertussen zijn verschillende vrienden van mij ter plaatse geweest.  op dit ogenblik is Marc Adriaenssens van de Sporters voor AZG ter plaatse.  Ik kijk al uit naar zijn verslag.  Van Joan Arnoeyts kreeg ik een fijne reportage via internet.  Frans De Weerdt uit Meise (ondertussen spijtig genoeg Grimbergen) ging er ook op trekking.
    Ik vraag mij af hoe de hanen er ginder uitzien ?  Op de tempels staan er echter geen!

    07-10-2005 om 10:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 153 : sgav

    De opperhaan van het avCVO zag het met lede ogen aan, dat één van de vier objectieve meerwaardes o.i.v. de commercialisering van didactische middelen, teloor ging.
    De sgav, de internationale organisatie van de structureel-globale audiovisuele methode, kent echter een heropleving. Ik stootte op het internet op hun nieuwe website.

    www.sgav.org christine.mestre@sgav.org

    Via een e-mail naar professor Renard in Mons vernam ik al meer.
    Dit is goed nieuws voor alle CVO’s die zich geroepen voelen om op een efficiënte wijze vreemde talen te integreren of hun meerwaarde te hernemen of te bereiken. Gekoppeld aan inoefenen in het AV.A.AC.ZC-talenpracticum (de tweede objectieve meerwaarde) zitten wij weer op het goede spoor.
    De individuele gebruikers van CD-roms kunnen op eigen houtje (ondanks de leerkracht) ook hun weg vinden, als ze via afstandsonderwijs bijvoorbeeld, de herwerkte originele avsg-methodes krijgen via powerpoint.
    De didactische techniek is eenvoudig. Men ziet een beeld en hoort de bijpassende zin (uit dialoog). De module AV.A.AC.ZC. geeft hem de gelegenheid in te oefenen volgens de beproefde schema’s : S..S..S..S/, S..R..R..R..R/ of S..R..S..R/ of nazeggen/antwoorden – vergelijken – verbeteren tot 95 % resultaat.
    In de KUB gaf D.Markey op 14 december een uiteenzetting over “ Nieuwe Europese instrumenten voor het leren van moderne talen” , een internationaal project met steun van Europa.

    www.dialang.org

    Hier kun je je niveau, (schrijven en lezen), bepalen volgens de huidige Europese normen qua niveau. Het avCVO heeft echter een testsysteem, waarbij ook spreken en luisteren geëvalueerd wordt.

    07-10-2005 om 09:58 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 152 : 12 + 1

    Een van de religieuze kunstwerken die in ons Chiroheem op de Krogstraat in opdracht van E.H.Herman Boon pr. geschilderd werd is verdwenen onder een laag mortel.
    “Het Laatste Avondmaal” toont in zwart - wit de twaalf apostelen met Jezus die bediend worden door Maria. De schetsen van onze proost ter voorbereiding ervan, zijn gered uit de archieven van de Chiro (gedeponeerd in het parochie-archief).  Of de afbeelding van Maria bewust gebeurde kan ik niet meer achterhalen.  Het zou kunnen dat Herman Boon pr. Maria i.p.v. Maria Magdalena afbeeldde omdat hij kennis had van de Da Vinci code.   F oto : T155 rel.kunst
    Wie waren die twaalf apostelen in die periode ? Het schilderij stond op de muur van het lokaal van de aspirant - leiders. Volgens mij waren dat : Jan Bogaerts, Roger Cooreman, Jos Van Nieuwenhuyzen, Raf Meyskens, Jef De Cuyper, Frans Heyvaert, Oscar Wellens, Jef Van Gompel, Wilfried De Goeyse, Jean Potums, Hugo Ooms en Paul Van de Velde.
    Wij speelden in die periode eens het passiespel. Ik was in dat stuk de apostel Joannes. Mijn broer Piet beschrijft in zijn : “Toneelleven in Meise” zeker deze opvoering. Of de andere “apostelen” ook een rol speelden en wie van de twaalf, zou ik graag achterhalen.
    Ik nam onlangs contact met het CRKC om het bestaan van deze religieuze kunstwerken te signaleren, indien onbekend. Want ik blijf het onderstrepen, dat het werk van Jan Beekman een enorme waarde heeft. En dat is niet alleen financieel. Het is het moderne equivalent van de muurschilderingen (versie oud testament vooraan rechts), maar dan volgens het Nieuw Testament.
    De gevallen haan is veilig opgeborgen. Laten wij ook zorg dragen voor de andere relicten, oud of jong, uit ons verleden!

    07-10-2005 om 09:55 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 151 : belang

    Het Vlaams Blok is niet meer! Lang leve vlaams belang!

    Deze vreugdekreet had kunnen weerklinken in de congreszaal.  Er klonken echter andere kreten.

    Gerolf Annemans had zijn bedenkingen over de uitspraak van het Hof van Cassatie.  Als het vonnis beïnvloed zou zijn door politieke overwegingen, dan heeft hij gelijk.  Maar wie kan dat ooit weten ?

    Het grote succes van hun slogan, dwingt ons tot een analyse.

    De gradatie uitgaande van onze veilige cocon naar de wereld gaat in natuurlijke stappen :
    1. Eigen bloed = familiale verbondenheid

    2. Eigen familie, ook aangetrouwde

    3. Eigen dorp of parochie - Sib

    4. Eigen gemeente

    5. Eigen volk

    6. Eigen land

    7. Eigen werelddeel ...

    Deze verbondenheid is toch een feit, maar mag niet leiden tot discrimineren van anderen.  Dicriminatie begint wanneer wij vanuit die gedachte superioriteit willen affirmeren.  Maar aan het gevoel op zich is niets verkeerd.
    Er was echter inconsequentie bij het Vl.Bl. in de lijn van de slogans. Zij wilden niet verder gaan dan het eigen Vlaamse volk!

    Wat is de oorzaak van het feit dat 25% van de burgers kiest voor het V.B. ?  Vele analyses zijn gemaakt.  Wat echter systematisch over het hoofd gezien wordt is het verval van waarden versus de verdoezeling ervan in onderwijs, opvoeding en media.  Waarden worden gecamoufleerd.  Zelfs eigen identiteit wordt versluierd en dat leidt tot een vermindering van zelfrespect.

    07-10-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 150 : ereburgers

    Een haan voelt zich misschien als een ereburger op zijn toren.
    De ereburgers van onze gemeente staan echter voor 8 torens. De eerste echter slechts voor 2. Want toen Eugène Hemeleers de eerste ereburger werd van de gemeente Meise, bestond onze gemeente nog uit St.-Martinus Meise en St.-Brixius Rode. De toekenning van het ereburgerschap gebeurde omwille van zijn inzet als directeur-generaal van de Kleine Landeigendom (later Nationale Landmaatschappij), voor de sociale woningbouw in onze gemeente. Samen met wijlen burgemeester Jules Van Campenhout en secretais Frans Van den Boeynants, realiseerde hij de Tuinwijk (omgedoopt tot Kasteelveld) en later de wijken van Eversem.
    De tweede, Eddy Merckx, werd bekroond omwille van zijn sportieve carrière, als beste wielrenner van de vorige eeuw. Hij is in feite een Brusselaar. Hij vestigde zich onder de kerktoren van Sint - Brixius Rode.
    Op 25 september 2004 was het de beurt aan Jef Burm. Culturele verdienste wordt zo vertegenwoordigd, door een inwijkeling in Eversem. Hij kreeg naast de oorkonde een schilderij van Pol Mara. Door zijn rol als Rietje Rans in de Paradijsvogels, symboliseert hij tevens de volksfiguren, zoals wij die rond de tweede wereldoorlog onder de kerktoren kenden.
    Het lijkt mij een goed idee van op termijn, een ereburger te kiezen, van onder de zes resterende torens.
    Een vraag die mij onwillekeurig bekruipt luidt echter : welke criteria worden in aanmerking genomen om iemand ereburger(es) te maken? Want zo een selectie lijkt mij een delicate aangelegenheid. Ik vind persoonlijk, dat de keuze zou moeten gelegitimeerd worden door een referendum bij alle ingezetenen van de gemeente.
    Als men er vroeger aan zou begonnen zijn konden wij mijns inziens niet voorbij baron d’ Hoogvorst, keizerin Charlotte en Jan Van Gijsel. Bij de kunstenaars zouden Henri Lenaerts en Jan Beekman kunnen overwogen worden. Bij de industriëlen belanden wij ongetwijfeld bij Jan Vits.
    Voor een haan is het echter allemaal overbodig. Het feit haan te zijn, verheft hem op de torenspits, tot spijt van wie het benijdt.

    01-10-2005 om 09:52 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!