Kroniek van een toffe familie en een toffe gemeente.
03-05-2007
China dag 2 woensdag 2 mei
China dag 2; woensdag 2 mei.
Een sympathieke nederlandstalige medewerker van Thomas Cook staat ons op te wachten in de aankomsthall van de luchthaven om ons naar het hotel te brengen. Een kast van een gebouw waar zelfs een chinese kat haar jongen niet meer in terug vindt.
het hotelpersoneel in kostuum. Na een opfrisbeurt en nadat we gecontroleerd hebben of de roomservice werkt staan we voor onze eerste vrije voormiddag. We maken er dankbaar gebruik van om per taxistop een deel van de omgeving te verkennen.
"het openbaar vervoer." In de namiddag bezoeken we het "zomerpaleis". Het domein ligt zo'n 11 km. buiten de stad en bestaat uit een groot meer en verschillende paviljoenen en tempels. Het was de lievelingsplek van Ci Xi, de keizerin-weduwe die China met ijzeren hand regeerde. Het ganse domein staat vol prachtige beelden van draken en mytische monsters.
's Avonds is het Duck time; De fameuse Pekingeend. Het beest, met de kop er nog aan, wordt met een pomp opgeblazen zodat het vel loskomt van het vlees. Ingesmeerd met marinade wordt het te drogen gehangen waarna het, opgehangen aan zijn nek, in een oven geroosterd wordt. Hierdoor smelt het vet en de huid wordt knapperig. Met veel show wordt het eendje dan in fijne reepjes gesneden en bij een goei fles chinese wijn soldaat gemaakt. Zonde van het beestje maar wel lekker. De duck is op, de wijn is op, de chinese serveuskes beginnen te geeuwen...tijd om te gaan slapen.
Reacties op bericht (1)
03-05-2007
amaaai
Leuk om toch even iets te horen.
Ik snap wel nie dat je zo'n eend kunt eten, die wijn daar tegen.....
groetjes uw dochter