Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    06-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hamburger met een zuiders tintje
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    -meng:
    -600gram kippegehakt met een klein bolletje mozarella in stukjes gesneden,
    -een stuk of 6 groene olijven in stukjes,
    -een soeplepel rode tapenade (kan je zo kopen-delhaize-stond bij de koeling van de tapenade) 
    -een soeplepel provencaalse mix (kocht ik ook zo in delhaize) (kan je vervangen door wa provencaalse kruiden), 
    -een eidooiertje 
    -tot slot nog een stuk of zes halfgedroogde tomaatjes,


    -meng goed en vorm hiervan een 8tal hamburgertjes, dek af met plasticfolie en laat enkele uren opstijven in koelkast

    -bak hamburgers op niet te fel vuur gaar in wat olijfolie
    -grill zachte hamburgerbroodjes effe in de broodrooster of op grillplaat
    -beleg broodje met de hamburger en een sausje van wat mascarpone gemengd met beetje van de rode tapenade, peper en zout
    -leg er nog wat rucolla bovenop en .......geniet!

    06-11-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eten in israel........kosjer en mmmmmmmmmmmm
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    Gevulde aubergines

    05-11-2008 om 15:21 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (3)
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meditteraans korstje op kabeljauw
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke


    Neem 2 stukjes kabeljauwhaasje van elks 150gr, maak een mengseltje van verse broodkruimels, een stuk of 5 groene olijfjes en 8 halfgedroogde tomaatjes en een beetje zout en peper, mix dit tot groffe pasta, en vermeng dan met een 15gr amandelschilfers,
    bedek de vis met een dikke laag  van dit mengsel.
    bak in oven van 180graden gedurende 13 a 15 minuten.
    lekker met een aardappelpuree gemengd met bijvoorbeeld preiringetjes, of gehakte spinazie, of wortel.....

    02-11-2008 om 19:20 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (2)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grote bakfestijn!
         

        

        


    Vandaag wordt onze jongste dochter silke 24jaar jong.
    Als traktatie voor haar collega's gingen we aan het bakken (voor ongeveer
    90 personen)

    Via de zoekfunctie van mijn blog kan je alle recepten terugvinden.

    -marmercake
    -amandel-appeltaart met nootjes
    -wafels op grootmoeders wijze
    -snelle chocoladecake
    -frangipanetaart
    -flantaart


    28-10-2008 om 18:47 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wafeltjes uit grootmoederstijd
    benodigdheden:

    -500 gram bloem
    -400gram boter
    -300 gr suiker
    -2 zakjes vanillesuiker
    -1/2 zakje vanillepoeder (=puddingpoeder)
    -1/2 theelepel bakpoeder
    -6 eieren
    -snuifje zout

    bereiding:

    -alle ingredienten met mixer mengen tot glad deeg.
    Enkele uren laten rusten (geeft beste resultaat, maar indien je echt nie wachten kan, kan direct bakken ook)
    -wafelijzer verhitten en wafeltjes gedurende een 4 tal minuten goudgeel bakken.

    In luchtdichte doos zijn deze wafeltjes een week te bewaren (als je veel zelfdisipline hebt toch .)

    27-10-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frangipanetaart
    De Foto hiervan vindt je onder "het grote bakfestijn op de deze blog"

    Voor deze taart gebruik ik een taartmix van het merk Home Baking (prima spul, leven hoeft niet altijd makkelijk te zijn!)
    Je kan altijd een mailtje sturen voor adressen van verkoop in je buurt naar
    Home.baking@telenet.be

    -vo
    or een springvorm van 24cm heb je nodig:

    -250gr mix
    -75gr zachte boter
    -50gr melk
    -2 eieren
    -beetje abrikozenconfituur
    -beetje geschaafde amandelen
    -rol brokkeldeeg (gekocht)

    -beleg de vorm met deeg en bestrijk met een eetlepel abrikozenconfituur
    -meng alle ingredienten met mixer tot glad beslag en vul er de vorm mee
    -bestrooi met amandelen
    -bak 25min op 180 gr
    -haal uit oven en verwarm een beetje confituur en bestrijk taart ermee voor een mooie glans

    26-10-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geplette aardappel met verse spinazie en garnaaltjes
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    maak een puree van aardappel (niet te fijn stampen) en meng die met verse bladspinazie (gewoon rauw) kruiden, peper, zout en nootmuskaat.
    verwarm een aluzakje mosterdsaus van Devos lemmens en doe er een beetje room bij.
    maak de resterende spinazie aan met een beetje olijfolie en balsamico-azijn en dresseer je bord met puree, saus en garnaaltjes.

    25-10-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.provencaals gebraadje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    Neem een ruggebraadje van een kilo, laat boter smelten in pan, en bak gekruid gebraad (peper-zout) mooi bruin aan alle kanten, voeg een grote tomaat in stukjes toe, een laurierblad, paar takjes tym en een flinke scheut witte wijn, dek af en laat een uurtje zachtjes stoven, resultaat, een heeeeeeel sappig stukje vlees, erg lekker met gebakken witloof en gestoomd aardappeltje.

    24-10-2008 om 07:49 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aan mooie liedjes komt een eind..........
    vandaag laatste dag tel a viv

    nu nog lekker genieten van glaasje wijn
    zo dadelijk gaan we nog lekker eten aan de zee en genieten van de heerlijke warme avond en dan morgen terug naar mijn eigen keukentje
    opgeladen, uitgerust en vol van nieuwe kookinspiratie.

    knuffels en tot dan???

    mieke

    21-10-2008 om 18:41 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flantaart
    Voor foto van deze taart zie "het grote bakfestijn " op deze blog

    Voor deze taart gebruik ik een taartmix van het merk Home Baking (prima spul, leven hoeft niet altijd makkelijk te zijn!)
    Je kan altijd een mailtje sturen voor adressen van verkoop in je buurt 
    me.baking@telenet.be

    Voor een taartvorm van 24cm heb je nodig:

    -een rol brokkeldeeg (gekocht)
    -140gr mix
    -1/2l melk
    -2 eieren

    -beleg de vorm met deeg
    -meng mix, eidooiers en melk tot glad mengsel
    -klop eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder mengsel
    -giet in taartvorm en bak voor 45min op 180gr

    -laat afkoelen op rekje en leg bovenop de taart een ander taartrekje met een bord er bovenop om te typische cirkels op de flan te krijgen.

    20-10-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ontbijt in jaffa (yaffo)Israel, nabij de klokkentoren.

    Dit ontbijt aten we bij ROJET COFFEE, marzuksezerstreet 2 yaffo,
    zo ziet dus één van de ontbijten  er in israel uit, dit is een Libanees,
    je kan het gebruiken van 's morgens 8u tot 's avonds sluitingstijd,
    je ziet het hier met omelet en groentjes,
    maar er bestaan ook variaties met bijvoorbeeld een eitje met tomatensuas dat opgediend wordt in een klein zwart pannetje,
    denk bij wat je ziet altijd een groot glas vers sap, koffie en brood en je eet dit vr zo'n 10€ voor 2personen.








    14-10-2008 om 20:55 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)
    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.humus
    Image Hosted by ImageShack.us
     

    neem een blik kikkererwtjes, en hou er een paar apart (ong. 4) doe er een 1/4tl komijnpoeder, een half teentje knoflook en flink wat zout en peper bij, dan een goeie scheut olijfolie en mix alles tot een fijne puree, giet er nog wat olijfolie over en bestrooi met beetje cayennepeper, en garneer met de erwtjes die je nog over had, erg lekker als aperitiefhapje op een toastje

    11-10-2008 om 07:28 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genieten van de zon, vriendschap en het mooie land

    Beste bloggertjes


    wij zijn er voor 12daagjes onderuit gemuist naar het wondermooie Israel,
    genieten hier van de mooie zon, zee, landschap, lekker eten en vriendelijke mensen.

    tot gauw voor weer nieuwe receptjes

    knufje mieke

    10-10-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladekoeken, niet zo chique maar o zo lekker........
      

    benodigdheden: (een 20 tal koeken)

    -150 gram bloem
    -75gr rietsuiker
    -50gr witte suiker
    -1 el bicarbonaat of bakpoeder
    -30 gr cacao
    -125gr pure chocolade
    -125gram zachte boter
    -1ei
    -350gr chocoladeparels (callebaut neem ik)

    bereiding:

    -oven voorverwarmen op 170graden
    -bloem, suikers, bakpoeder en cacao vermengen
    -boter met suiker romig roeren
    -125gr chocolade smelten en erbij doen samen met ei
    -dan droge ingredienten erbij
    -tenslotte de choc.parels
    -op met bakpapier belegde bakplaat met ijsschapper bolletje scheppen en op 3cm afstand van mekaar leggen
    -bakken gedurende ong 18 min.
    -10 minuten op bakplaat laten rusten en dan op rooster laten uitharden en afkoelen

    (je kan het deeg dat je al in bolletjes hebt geschept invriezen op een schaal, en daarna in diepvrieszakjes doen, kan je ze afbakken wanneer je er zin in hebt of onverwacht bezoek, zeg maar wanneer je ze afbakt, dan heb je alvast ééntje de komt )




    03-10-2008 om 14:50 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (1)
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst........
    Herfst,                                                            

    Image Hosted by ImageShack.us
    niet mijn favoriete seizoen, door de kou en de regen
    maar alle mooi kleuren die vind ik een zegen

    het bos geeft dan wel zijn heerlijkheden weer vrij,
    paddestoelen in alle maten en soorten

    duizend en één ideeën spelen door mijn hoofd,
    waar zal ik ze in verwerken,
    bij een omelet,
    bij een stukje wild
    maak ik er een flan van
    ga ik er ook wat drogen om als poeder gerechten die speciale toets te geven......

    weet je misschien hou ik toch wel van de herfst,
    in mijn keukentje dan toch.

    Deze prachtexemplaren kocht ik gisteren op de markt
    en wou ze graag met jullie delen.

    Ik ga er één verwerken in een flan,
    de andere ga ik bakken in een beetje echte boter, heeeeel klein beetje look en die geef ik er als garnituurtje bij.
    Dat samen met een hertetournedos en een gestoomd aardappeltje.
    smakelijk.


    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    28-09-2008 om 15:16 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelli met kalfsreepjes en duivelssausje

    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    Makkelijk, snel en lekker.

    -bak in  boter en olijfolie de reepjes vlees aan bestrooid met currypoeder,
    doe uit pan en bak dan hierin een bakje champignons goed aan, voeg dan een een eetlepel tomatenpuree, een eetlepel ketchup, wat chilivlokjes en een beetje water met kalfsfondpoeder toe, laat doorkoken en voeg vlees terug toe, kruid, peper, zout,
    voeg kartonnetje room toe en laat koken tot sausdikte.
    -mengenmet verse tagliatelli en direct opeten.

    smakelijk!

    24-09-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilde eendefilet met wildsaus met kersen en bodpaddestoelen
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke
    -BENODIGDHEDEN: personen)

    -3 wilde eendeborstfiletjes
    -200 gram bospaddestoelen
    -beetje wildfond
    -beetje whisky
    -eetlepel kersenconfituur
    -beetje vijgenlikeur of 1 eetl. honing
    -1/2 teentje knoflook
    -beetje grofgehakte peterselie
    -zout, peper
    -boter, olijfolie

    bereiding:

    -bak eend aan in olie en boter op niet te fel vuur, één kant 4 minuten , 2de kant 3 minuten, haal uit pan en dek af met alufolie,om te rusten, dit moet je echt doen)
    -bak paddestoelen flink aan, en voeg dan look toe.
    -schep uit pan,
    -blus met beetje water, de fond, de confituur, de whisky en vijgenlikeur, zout en peper, laat koken tot sausdikte.
    -snij vlees in schuine plakken
    -leg mooi op borden met paddestoelen bestrooid met peterselie en saus

    -geef er aardappelpuree bij die enkel opgemaakt is met een lekkere olijfolie

    smakelijk.

    23-09-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.makkelijke kaastaart
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke
    -neem 100gr speculaasjes en rol ze fijn in plastiek zakje met deegroller
    -meng met een goede eetlepel gesmolten boter
    -bedek bodem van springvorm 20cm(bekleed met bakpapier)met dit mengsel
    -meng 500gr platte kaas met 150gr suiker, 3 eitjes en 2 eetlepels bloem en 1 eetlepel maizena, voeg een kartonnetje room dat je half hebt opgeklopt toe en giet dit mengsel in vorm.
    -bak in oven van 180graden gedurende 45 minuten tot mooi goudgeel
    -laat afkoelen en minimum 6u opstijven in koelkast.

    -laat je fantasie de vrije loop en voeg toe aan mengsel, citroenrasp, beetje likeur, rozijntjes geweekt in een likeurtje of porto, pruimen in armagnac enz........

    22-09-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche met witloof en spekjes
    Image Hosted by ImageShack.us
    By culimieke

    benodigdheden voor 3 personen:

    -1 vel brokkeldeeg (kant en klaar gekocht
    -3 stukken witloof, in ringetjes gesneden
    -150gr gerookte spekblokjes
    -2,5dl room
    -3eieren
    -beetje margarine of olijfolie
    -1eetlepel maizena plus
    -beetje zout, flink peper en een beetje currypoeder
    -gemalen gruyere

    (taartvorm diameter van 30cm)

    bereiding:

    -witloof en spekjes in boter laten stoven, gekruid met peper, zout en currypoeder
    -ei, room en maizena loskloppen en eens met pepermolen overgaan
    -deeg met bakpapier in vorm leggen, en vullen met
    afgekoeld witloofmengsel
    -eimengsel erover verdelen en bestrooien met kaas
    -oven 210graden, de eerste tien minuten bakken dan verlagen nr 180graden en nog 35min bakken.
    -Indien bovenkant te fel kleurt afdekken met alufolie
    -taart uit oven 10 min laten afkoelen alvorens aan te snijden
    -serveren met slaatje met mosterd-honingvinaegrette
    (ik gebruikte waterkers en cresson, zelfgeroosterde paprika's en een halfgedroogd tomaatje)

    smakelijk!


    20-09-2008 om 16:19 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (2)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen, mmmmmmmm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    wou "echte foto plaatsen" maar ..........had geen overschot.........

    Benodigdheden: voor 2 personen


    -3kilo mooie grote mosselen flink gespoeld
    -1groene selder(grof gesneden, gebruik ook een beetje blad)
    -2 uien (in partjes  
    -2 wortelen (in fijne schijfjes)
    -veel peterselie (gewassen en grof gehakt)
    -een flinke koffielepel (madras)curry
    -zout en peper
    -een stuk echte boter en een scheut olijfolie
    -een flinke scheut lekkere witte wijn
    -een beetje room

    bereiding:

    -boter en olie smelten
    -groenten toevoegen en onder deksel een 8min laten stoven
    -vuur hoog en gewassen mosselen toevoegen, flink kruiden en wijn toevoegen
    -deksel op pan, en na 5 a 6 minuten even opschudden
    -deksel terug op pan en nog ene 3min garen

    sausje dat ik erbij geef ,

    -enekele lepels mayonaise met een beetje extra mosterd en azijn, gehakte peterselie en flink wat gemalen verse peper.

    smakelijk

    19-09-2008 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!