Vogels en Natuur in Friesland
Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 63 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 62 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 61 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 60 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
  • Nieuwsbrief 59 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Vrijwillig Wetenschappelijk Onderzoeker
    04-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 62 Vogelnieuws Leeuwarder Courant.

    Nieuwsbrief 62. Vogel en Natuurnieuws Leeuwarder Courant

     Door Jan de Jong.

     Natuurnieuws uit Friesland in de tweede helft van april 2024.

     15-04. Aan de Alde Dyk in Kootstertille vandaag een goudvink man gezien (Bauke Walstra). Vanmorgen hebben we bij ons in Rotsterhaule 2 boerenzwaluwen in de stal gezien (Afke Baas). Bij de Belvedère in Heerenveen 1 nachtegaal (Bouke Sienema). Op de A32 bij De Blesse 1 kerkuil dood als verkeersslachtoffer (Edwin de Weerd). In het Lauwersmeer bij Ezumakeeg 1 gierzwaluw gezien (Peter Kruijt). Groepje van 7 lepelaar bij de Twijzelermieden (Alwin de Jong). In de Amvestbossen te Olterterp 1 fluiter (Marten Sikkema). In Rottevalle twee koereiger (Antoine van der Heijden). In Eastermar bij de Putten 1 sprinkhaanzanger (Wieger Poelstra).   Bij de Kop van de Afsluitdijk (Friesland) 1 engelse gele kwikstaart gezien (Rommert Cazemier).

    Foto © Rommert Cazemier.

    15-04-2024. De engelse gele kwikstaart wordt niet veel waargenomen in Friesland.

    16-04. Vandaag bij de Jan Durkspolder bij Oudega meerdere koekoeken aanwezig (Freerk Jelsma). Onze boerenzwaluw is terug aan De Stringen in Ballum op Ameland (Petra Visser). Op het Westerse Veld op Vlieland 1 man engelse gele kwikstaart (Bart Vastenhouw).  Vanmorgen de eerste koekoek al gehoord en gezien in Oldekerk/Gaarkeuken. Het is anders altijd rond half mei dat hij zich hier laat horen. Er zijn op Gaarkeuken al 12 a14 boerenzwaluwen gearriveerd, veel zo vroeg (Roel en Maartje Veenstra). In polder de Woudfennen te Joure 1 zwarte roodstaart (Eric Elsinga). In Laaxum 1 engelse gele kwikstaart (Johan op den Dries).  In het Rijsterbos 1 tuinfluiter roepend (Ida Bek en Twan Zijlstra). Groep van 70 boerenzwaluw bij Ezumazijl in het Lauwersmeer ((Arno ten Hoeve).  In de Zwagermieden bij De Westereen 4 tapuit en 1 paapje gezien (Wiebe Sjoerd van der Veen). Groepje van 20 putter in De Mieden bij Dokkumer Nieuwe Zijlen (Michiel Emmers). Drie lepelaar in het Easterskar bij Sintjohannesga (Bauke Sienema). In Zuiderhavenhoofd te Harlingen 20 visdief (Fred Husting). Twee raaf overvliegend bij Aengwirder of Tjalleberterkrite (M. Houtsma). Bij het Gorzenpaadje te Oosterend op Terschelling 7 beflijster (Hans van Stijn). In het Lauwersmeer 26 gele kwikstaart (Arno ten Hoeve).  

    17-04. We hebben dit jaar een extra voerplank gemaakt in Bakkeveen en strooien vooral extra zonnepitten.Opvallend is het aantal appelvinken wat op de zonnepitten af komt. Vandaag zaten er 4 tegelijk op het terras (Gerben Oswald). Vandaag hoorde ik in Zuiderburen bij Leeuwarden voor het eerst dit jaar een nachtegaal en braamsluiper zingen (Sybout Jaasma). De eerste boerenzwaluw vloog vanmorgen rond 09:00 uur bij mij in Oudebildtzijl door het verwijderde raam vanmorgen het hok in (Peter Adrichem). Vandaag de eerste boerenzwaluw in Warga weer terug in de schuur (Pieter Talsma). In Smallebrugge 2 tapuit (Jorrit Zondervan).   In het Fochteloerveen Zuidoost 1 paapje (Dirk Haaijema). Bij Van Hall Larenstein 1 kleine burgemeester 2e jaars (Jeroen Breidenbach). Bij het Sneekerpad bij IJlst 1 kleine karekiet (Bert op den Dries). Groep van 400 dwergmeeuw bij Uitkijkpunt IJsselmeer  bij Cornwerd (Koen Kuiper).  Groep van 187 regenwulp aan het voedsel zoeken op het Henshuisterveld bij Terherne (Wouter M.G. Vansteelant). Bij Lemmer een roodhalsfuut gezien (Sietse Bernardus, Joure). In de Potmarge te Leeuwarden 1 zwarte roodstaart (Jaap Westra).

    18-04. Een groep van 100 boerenzwaluwen bij Berltsum /Berlikum (Durk Lautenbag). Bij de Kroonpolders op Terschelling 1 boomvalk (Ruben Drost).  Bij Nijeberkoop 1 hop gezien en gefotografeerd (Dymphy). Groep van 200 regenwulp in polder de Zwettepoel bij Snikzwaag (Wouter M.G. Vansteelant). Op de N359 bij Lemmer in Uitheiingpolder 1 velduil dood als verkeersslachtoffer (Ate Groenveld). Bij Tacozijl 100 knobbelzwaan (Fer-Jan de Vries).  Te Surhuizum bij Ophûs 1 ijsvogel (Ernst Oosterveld). Vandaag voor het eerst hier in Berltsum een putter hier in de tuin (Ita Spoelman).

    19-04. Tussen Nes en Pean een paartje tapuit gezien (Tjeerd Sijtema, Grou). Bij de Holle Poarte te Makkum 1 kleine karekiet (Marcel Stienstra). Bij Westerse Veld op Vlieland 80 steenloper (Bart Vastenhouw). In Sint Nicolaasga 1 zwarte roodstaart (Sebasterk). Op de Workumerwaard 1 smelleken en 1 reuzenstern (Marcel Stienstra). Bij de Ontginning in Oldeholtwolde 1 rode wouw (Tjibbe Dikkerboom).  Bij het Klaarkampermeer 6 lepelaar (Albert Fopma). In de polder Geele strand bij Workum 1 tapuit (Simon van Brunschot). De eerste boerenzwaluw terug in de stal te Appelscha, maar hij is weer weg ook (Adrienne Jonker). In Koarnjum/ Cornjum 1 siberische tjiftjaf (Maai Gre).

    Foto © Maai Gre.

    19-04-2024. De siberische tjiftjaf op de terugweg naar zijn broedgebied.

    Vandaag vloog in Stiens een boomkruiper zich tegen ons kamer-ruit te pletter.  We hebben hem naar het natuurmuseum Fryslân gebracht (Ger Boersma).

    Foto © Ger Boersma.

    19-04-2024. Een boomkruiper als vensterslachtoffer komt zelden voor.

    20-04. Bij de Slotplaats te Bakkeveen 1 fluiter (Siep Luinenburg). Aan de A7 bij Oudehaske 1 rode wouw gezien (Michel Slagter). Vandaag een zingende braamsluiper bij de tennisbaan in sint Annaparochie (Jeppe Bronger).  Bij Meeuwenduinslid op Vlieland 7 nachtegalen roepend (Reinier Heijs). Op de Kooiwaard bij Piaam een koekoek (Libbe Zijlstra). Op de heide in Allardsoog 1 beflijster (Oene Roelsma). In het Easterskar bij Sintjohannesga 1 boomleeuwerik (Ida Bak en Twan Zijlstra). Op Vlieland bij de Waddenkust 6 kramsvogel (Carl Zuhorn). Twee appelvink in Jubbega (Michiel van Ettingen). Op Terschelling bij paal 11 25 drieteenstrandloper (Max Janse). Groep van 75 regenwulp boven Tjonger bij Haule (Henri Zomer).  Aan de Burgumermar bij Eastermar 1 dwerggors gevangen en geringd (Arend Timmerman e.a. V.R.G. Burgumermar).

    Foto © Japke van Assen

    20-04-2024. De dwerggors wordt de laatste jaren niet zo vaak meer gezien in april laat staan geringd.

    Aan het Snitsermar bij de Potskar 2 steltkluut (Anouk de Vries). In het Bûtefjild bij Feanwâlden 1 gierzwaluw (Wiebe Sjoerd van der Veen). Bij de plasjes aan N31 bij Harlingen 100 visdief (Jochum en Ruben Drost).

    21-04. Langs het waterstaatpad tot paal 10 op Schiermonnikoog zeker 9 nachtegaal zingend (Hein Prinsen). In polder Ald Beets bij Beetsterzwaag 1 tuinfluiter zingend (Willem Bosma). Bij het Gerbrandygemaal aan de Snitsermar 1 gierzwaluw (Fedde Welbedacht). In de Groene Ster bij Leeuwarden 1 beflijster (Jaap Westra). Op de Workumerwaard 1 Amerikaanse wintertaling (Sietse Bernardus, Joure). Een gierzwaluw gezien waar de Opeindevaart de Rijksweg Leeuwarden-Drachten kruist (Marianne Borgman). Vandaag vliegt er een lepelaar boven ons huis in Berltsum richting het oosten en de groene spechten zijn nog in de buurt van het park hoorbaar (Ita Spoelman). Zes steltkluut in Lauwersmeer bij Ezumakeeg gezien (Keimpe Bleeker, Oenkerk).

    Foto © Keimpe Bleeker.

    21-04-2024. De steltkluut wordt de laatste jaren steeds vaker in Friesland gezien.

    22-04. Op de Heide van Allardsoog 5 geelgors, 14 boompieper, 7 gekraagde roodstaart en 8 zwartkop zingend (Koert Scholten). Groep van 18 grote stern overvliegend op de Stuifdijk op Terschelling (Thijs de Zeeuw). Bij de Snitsermar /Grienedyk 1 bosruiter (Jelmer Luyckx). Zes gierzwaluw overvliegend bij Kornwerderzand aan de IJsselmeerzijde (Henk Hupkes). In de Schraarderpolder 1 ransuil dood als verkeersslachtoffer (Ate Groenveld). Op de Workumerwaard 7 reuzenstern (Libbe Zijlstra).  Bij het Posthuis op Vlieland 1 zwarte roodstaart (Irene Dunselman). Achttien grote stern bij de Stuifdijk op Terschelling (Thijs de Zeeuw). We moesten er even op wachten maar vandaag zijn de boerenzwaluwen terug in de stal en de loods in Terwispel (Arie en Ilse Steenwijk, Terwispel). Hoorde vanavond het onmiskenbare geluid van een roerdomp bij de poel achter (zuidelijk van) Wijckel. Helaas nog steeds geen boerenzwaluwen binnen in de boerderij (Marten van der Heide, Tjerkgaast).  Begin van de week werd het oude boerenzwaluw nest hier in Langezwaag bekleed met veertjes en op 18 april lag er al een eerste ei in nest, vanmorgen is het 4e ei gelegd (Joop Petter).

    Opmerking Jan de Jong: Het eerste boerenzwaluw ei is zeer vroeg dit jaar. Meestal komen de eerste eieren zo rond eind april begin mei.

    23-04. Een paartje zwarte roodstaart op het bedrijventerrein de Wissel in sint Annaparochie (Jeppe Bronger). In de Nesserduinen om Ameland 20 kneu (Henk Venema). In Terwispel 1 zwarte roodstaart (Sietze K.). Twee gierzwaluw te Woudsend (Jorrit Zondervan). In Wergea/Warga 40 regenwulp overvliegend (Johan Mulder). In het Bûtefjild bij Feanwâlden 1 kleine karekiet (Erwin Walstra). In Bakkeveen 1 ijsvogel rustend op eendenkorf in het water. Een kat probeerde de vogel te pakken door vanaf de walkant op de eendenkorf te springen, mislukte gelukkig (Elly Stuiver). Twee baardman bij Wide Mar te Stiens (Meino Zondervan).  Bij de Westerplasdijk op Schiermonnikoog 1 zwarte ibis (Johan Dirks). Groepje van 7 witgat overvliegend bij Miereplak op Terschelling (Hans van Stijn). En daar was vandaag dan toch eindelijk de eerste man boerenzwaluw bij ons terug in Eastermar (Arend Timmerman).  In Drachten in De Folgeren 1 alpenheggemus in de tuin gefotografeerd (Karin Walinga).

    Foto © Karin Walinga

    23-04-2024. De alpenheggenmus wordt zelden gezien in Friesland, de laatste was van 19 mei 2022 bij Ferwerd Buitendijks (J. van der Pol/J. v. d. Vijver).

    24-04. Te Koudum 1 gierzwaluw overvliegend (Jacob van der Veer). Een tapuit in het weiland gespot voor onze woning in Opende (Klaas Meindertsma). Twee gierzwaluw bij de Sùdwei by Twellegea (Cor van der Meer, Oppenhuizen). Groep van 45 kneu in Vallei van het Veen en Vianenslid op Vlieland (Carl Zuhorn). In de Groene Ster bij Leeuwarden 1 zwarte stern (Laura Jonker). Bij Kornwerderzand een groep van 50 boerenzwaluw aan IJsselmeerzijde (Mark van Leeuwen). De eerste boerenzwaluwen zijn vandaag bij ons in Scharsterbrug (Siebe en Titia Bosma).

    25-04. Bij de Jollemabosjes op Terschelling 1 smelleken (Ben van Dort). Op Ameland bij Buurderduinen 1 dode noordse stormvogel gevonden (Theo Kievit). In Ryptsjerksterpolder 11 grote Canadese gans, 21 kemphaan en 2 groenpootruiter (Vincent Douwes). In de Jan Durkspolder in Alde Feanen 1 kleine karekiet zingend (Dick Bos). Vandaag samen met een collega in de Binnenmiede (Fryske Gea) bij Gytsjerk een gierzwaluw gezien. Vreemd was dat er een mannetje grutto deze gierzwaluw achterna zat, alsof de grutto dacht dat het een kleine roofvogel was (Wietse Jan Dijkstra, Sint Annaparochie). De nachtegaal gehoord bij museum Belvédère in Heerenveen (Astrid Schoenmaker). In de Wide Mar bij Stiens 1 dwergmeeuw en zeker een 300 kemphaan, verder een paartje baardman (Koos Klijnsma).

    Foto © Koos Klijnsma.

    25-04-2024. De baardman is  weer wat meer in de provincie Friesland gezien de laatste jaren. Broeden doen ze vaak in rietmoerasjes en langs meren.

    26-04. De 2e boerenzwaluw vanmiddag terug in de stal te Terband. De ene zit op het nest en de andere zit ernaast (Henk en Trienke Tjepkema). Vandaag voor het eerst dit jaar weer boerenzwaluwen in de stal te Koufurderrige, een stuk of 4 a 6 (Jan Brouwer). Vandaag mijn eerste zwarte stern gezien, bij het nieuwe gemaal de heining in Hallum (Wietse Jan Dijkstra). Vandaag hoorde en zag ik drie putter in de gemeentetuin, 20 meter van ons huis in Sneek (Menno Silvius). Vandaag in De Deelen twee gekraagde roodstaart en 1 purperreiger gezien (Rindert Alga, Leeuwarden). Vanmorgen een dode scholekster als verkeersslachtoffer gevonden te Dronrijp met 3 kleurringen en een metalen pootring (Kees Arentz, Dronrijp). 


    Opmerking Jan de Jong; De vogel was op 20 mei 2021 ook in dezelfde plaats Dronrijp gevangen op het nest en geringd als volwassen vogel. Helaas heeft de vogel de ring en de 3 kleurringen niet lang (2 jaar ,11maand en 6 dagen) kunnen dragen. De kleurringen zijn aangelegd om de vogel individueel te kunnen herkennen als de combinatie goed genoteerd of gefotografeerd is. Deze vogel werd na het ringen voor zover bekend niet eerder opgemerkt! Ringvondsten en kleurringmeldingen kunnen ons veel informatie verschaffen. Mocht U een pootring of kleurring tegenkomen schroom dan niet om hem te melden.

    27-04. Vanochtend twee gierzwaluw gezien, boven de Krite, is eilandje in de Wite en Swarte Brekken (Cor van der Meer).In Joure een braamsluiper ratelend en aan de Wildehornstersingel te Haskerhorne 1 gekraagde roodstaart en 1 nachtegaal gehoord (Durk Visser, Joure). In het bos achter Lauswolt in Beetsterzwaag ontdekte ik drie eenden op een tak van een beuk. Tot mijn stomme verbazing waren het 3 zomertalingen, 2 mannetjes en 1 wijfje. De beide "heren" probeerden indruk te maken! De biotoop past niet bij deze vogels (in bos).  Maar dit gedeelte van het bos is door de vele regen kletsnet geworden. Greppels staan allemaal vol (Hans Bijl, Drachten). Vandaag zijn de gierzwaluwen terug boven de tuin in Berltsum. Verder in het Swin bij Elahuizen 3 baardman, veel rietgorzen en rietzangers, 1 snor en 3 visdief (Ita Spoelman). Vandaag zag ik de zwarte roodstaart weer bij EFKO, de betonfabriek in Uitwellingerga en hoorde ik daar ook een koekoek (Herman Postma. Oppenhuizen).

    28-04. Vanmorgen een zwarte roodstaart gehoord bij de R.K.-kerk in Joure (Durk Visser). De 3e boerenzwaluw is vandaag bij ons in Terband gearriveerd (Henk en Trienke Tjepkema). Vanmorgen kwam ik 1 groene specht tegen in Berlikum (Rinze Kuiken, Sint Annaparochie).  Vandaag zag ik aan de Hooivaartsweg in Gersloot een koereiger (Sjoukje Jacobs, Tjalleberd). Vanmiddag voor het eerst twee jonge huismussen bedelend om voer, zittend op een tak drie meter voor ons huiskamerraam in Sneek (Menno Silvius).  Vanmorgen een boerenzwaluw gepakt die wat versuft was bij ons in Oldekerk/Gaarkeuken, ring gefotografeerd en op een nest geplaatst, na een uur bijgekomen en vliegt weer rond (Roel en Maartje Veenstra).

    Opmerking Jan de Jong: Dat was de 1e terugmelding van een geringde boerenzwaluw dit jaar. De vogel was als volwassen mannetje in dezelfde stal geringd op 21 juni 2023.

    29-04. Vanmorgen 7 bergeenden rond de boerderij in Tjerkgaast. Bij huis broedt ook een scholekster op het dak naast de zonnecollectoren van m'n zwembad. Verleden jaar zat ie op exact dezelfde plek maar die eieren zijn door zwarte kraaien gestolen. Vrees dat die kans ook nu weer groot is (Marten van der Heide). Vanmiddag een heel grote groep gierzwaluwen heel hoog boven Heeg, mooi gezicht, waren ook aan het jagen, doortrekkers, even later niets meer te zien, maar ze zijn er (Feite Terpstra Heeg). Vanmiddag een zwarte ooievaar in Joure bij de Omkromte achter Kooilaan gezien (Eesge Westerhof). Vanavond voor het eerst de koekoek gehoord en een velduil jagend over de riet wal bij de Dokkumer Ee (Jan Wind, Wyns).  Vanmiddag om 13:45 uur drie gierzwaluw boven ons erf in Workum, tegen de avond een 25-tal heel hoogvliegend. De waarneming is 15 dagen later als in 2023 (Andries Blom, Workum). De eerste boerenzwaluwen zijn vandaag aangekomen in Sint Jacobiparochie (Jan Akkerman). Vanochtend voor het eerst de koekoek horen roepen bij het Jouster strandje bij de Korte ekers (Bertus Rijpkema, Joure). Vanmorgen werden wij in Dokkum gewekt door roep van de koekoek. Hij is dit jaar een week eerder dan vorig jaar, toen wij hem op 5 mei hoorden, het jaar daarvoor op 4 mei (Tjip Oberman, Dokkum). Vanmorgen zaten er 2 boerenzwaluwen in de stal te Appelscha, hopelijk is het een paartje en gaan zij er niet vandoor. De eerste was hier 19 april al doch verdween weer na een tijdje (Adrienne Jonker). Vandaag de 4e boerenzwaluw terug in de paardenstal te Terband (Henk en Trienke Tjepkema). Vandaag de eerste 2 boerenzwaluwen bij mij in Tjerkgaast naar binnen vliegen (Marten van der Heide).

    30-04. In de Hertenbosvallei op Schiermonnikoog 1 paapje (Wilco Mulder). In Drachten Sud 2 boomvalk en 1 tuinfluiter (Eduard Peter de Boer). In Goingarijp 1 koekoek roepend (Wouter M.G. Vansteelant). In Gorredijk 6 gierzwaluw (Frank van Gessele). Vanmorgen al een 5 legsel van boerenzwaluw in de stal te Oldekerk/Gaarkeuken (Roel en Maartje Veenstra).  De eerste 5 gierzwaluw vliegen hier al boven het Helmhout in Joure (Bertus Rijpkema, Joure). Aan de Marwei/Haven te Jistrum 1 koekoek en bij De Putten te Eastermar 2 kleine karekiet (Rindert Algra, Leeuwarden). Eerste boerenzwaluw weer terug in de schuur hier in Hollum op Ameland. Een winterkoning heeft inmiddels een nestje gebouwd op een oud zwaluwnest. Vorig jaar heeft ie dat ook geprobeerd, op hetzelfde nest, maar de boerenzwaluwen hebben dat bouwsel toen zonder pardon op de grond gekieperd.  Niet dat ze dat nest zelf wilden gebruiken, nee hoor, ze hebben even verderop in de schuur een nieuw nestje gemaakt. Ben benieuwd hoe dat dit jaar gaat. (Jeroen Lap).

    Opmerking Jan de Jong; Wij ook Jeroen, houdt ons op de hoogte van de ervaringen met nesten van de boerenzwaluw. Soms zoeken ze vreemde plekken op om te broeden.


    Joure 1 mei 2024.


    Tot zover de waarnemingen lijst in de tweede helft van april 2024. Alle medewerkers heel hartelijk bedankt voor het zenden van de grote hoeveelheid waarnemingen, fotos en meldingen. Met ingang van de maand mei ben ik vooral morgens veel het veld in voor ringonderzoek aan de boerenzwaluw. Daardoor kan de beantwoording van de binnenkomende berichten en het verschijnen van de Nieuwsbrief 63 sterk vertraagd zijn of veel langer op zich laten wachten. Mijn excuus alvast.


    Voor de duidelijkheid meld ik dat alle Nieuwsbrieven OOK in te zien zijn op mijn Blog;

    https://blog.seniorennet.be/frieslandnatuurnieuws/.


    1 mei 2024.

    Jan de Jong, E. A. Borgerstraat 66 8501 NG Joure.

    Email; j.d.jonglc@home.nl

    Vogelkundig medewerker Leeuwarder Courant. (Sinds oktober 1977).

    Ringer 403 (Ringstation VRS  Rohel Tjeukemeer 1985-heden) van het Vogeltrekstation Wageningen.

    Telefoon; 0513-414788.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 17/10-23/10 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 15/11-21/11 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!