Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 13,21-38 “ judassen”

    Johannes 13,21-38 “ judassen”

    Op Palmzondag wordt de grote schoonmaak gehouden, alles moet namelijk voor Pasen op zijn 'paasbest' zijn,

    Christenen herdenken dan de wederopstanding van Jezus. Eeuwenlang konden mensen op paaszaterdag wijwater krijgen. Met dit wijwater werden de huizen die op palmzondag schoongemaakt waren, gezegend.

    Vandaag staan we stil bij Jezus die ons door zijn spreken ,zijn handelen, zijn lijden en sterven de grootsheid van de Mensenzoon toont en door Hem, de grootsheid van God

    uit de blijde boodschap van Johannes 13, 21-38

         [21] ‘Waarachtig, ik verzeker jullie: een van jullie zal mij verraden.’ [22] De leerlingen keken elkaar aan en vroegen zich af wie hij bedoelde. [23] Een van hen, de leerling van wie Jezus veel hield, lag naast hem aan tafel aan, [24] en Simon Petrus beduidde hem dat hij moest vragen wie Jezus bedoelde. [25] Hij boog zich dicht naar Jezus toe en vroeg: ‘Wie, Heer?’ [26] ‘Degene aan wie ik het stuk brood geef dat ik nu in de schaal doop,’ zei Jezus. Hij doopte een stuk brood in de schaal en gaf het aan Judas, de zoon van Simon Iskariot. [27] Op dat moment nam de duivel bezit van Judas. Jezus zei: ‘Doe maar meteen wat je van plan bent.’ [28] Niemand aan tafel begreep waarom hij dit zei; [29] omdat Judas de kas beheerde, dachten sommigen dat Jezus bedoelde dat hij inkopen voor het feest moest doen, of dat hij iets aan de armen moest geven. [30] Judas nam het brood aan en ging meteen weg. Het was nacht. 

    Wie is in mijn leven de Judas. Het werkwoord judassen werd hier van afgeleid. Iemand waar we het moeilijk mee hebben.

    Hoe is mijn houding naar die persoon, Ben ik in staat toch vriendelijk te blijven en af en toe eens te helpen .

     Is mijn gedrag van die aard dat anderen zien en ervaren dat ik een leerling van Jezus bent? een volgeling , een christen,

    Gods liefde verandert nooit, is er en blijft er, voor ieder van ons. God vraagt daarom dat wij ook moeite doen om onze naaste lief te hebben. Bemin elkander vraagt jezus ons. Met vallen en opstaan. We leven dan niet voor onze eigen eer en glorie, maar voor Gods eer en glorie.

    We zijn voor God zeer belangrijk. Waarom moeten we dan soms zo ziekelijk verlangen naar menselijk erkentelijkheid? Dat getuigt van ongeloof in Gods liefde.

    Niets is zo groots en belangrijk als Gods eeuwigdurende en onveranderlijke liefde voor ons persoonlijk. Als we focussen op onze relatie met Jezus, dan ontvangen we de kracht van de Heilige Geest en kunnen we in alle omstandigheden krachtige mensen worden, niettegenstaande onze ontgoochelingen.

    Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. [35] Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’

    Jezus is in spreken en handelen één met God. Zo getuigt hij naar ons wie God is.

    Laten we samen bidden tot die God, Vader van Jezus en onze Vader.

    Lieve God, we zijn dankbaar om uw liefde voor ons.

    Laat ons groeien in geloof. Laat ons nooit twijfelen aan uw liefde, zelfs al maken we zware fouten. Laat ons geloven dat er steeds een weg terug is, door onze spijt, door onze vraag om vergiffenis aan U.

    Lieve God, Gij hebt uw hemelse glorie verlaten en bent mens geworden. U had en hebt ons lief nog voor we geboren waren. Help ons daarom niet te vergeten dat u staat te wachten met uw liefde elke dag.

    Help ons geloven, dat we U altijd mogen aanspreken om hulp en kracht. Help ons vooral u niet te vergeten als we volop in gevoelsmomenten leven van kwaadheid of angst of verdriet. We focussen dan dikwijls op onszelf in plaats van op U. Help ons om moeilijke momenten en situaties naar uw waarheid op te lossen.

    Lieve God, Jezus sprak over de noodzaak van Zijn dood. Hij vertelde dat Hij moest sterven om de gebrokenheid en zonden van de wereld. Zijn dood aan het kruis is dus veel meer dan een terechtstelling.

    Met die wetenschap is Pasen beter te begrijpen. Jezus onderging vrijwillig de straf op de zonde, niet zijn zonden, want hij was zonder zonden, maar hij koos voor de straf omwille van onze zonden. Voor allen die geleefd hadden en nog moesten geboren worden, want iedereen maakt fouten, nieand is zonder zonden. Hij bleef alleen niet in de dood maar overwon deze door de verijzenis. Door deze overwinning kunnen wij elke dag met een blanco blad beginnen wanneer we intens spijt hebben over ons falen Het betekent dat dood niet dood meer is. Er is perspectief en hoop. Met dit leven houdt het niet op. Er is door en in Jezus Christus echt Leven.

     

     

    07-04-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij laat me niet alleen Johannes 8, 27-36

    Johannes 8, 27-36 

    Vasten is de periode voor Pasen, het feest van de opstanding, kan helpen om de ware betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus door te laten dringen.

    Vasten: gaat over ons gehele zijn. Wanneer doen we iets om een beter mens te zijn. Wanneer laten we ons niet drijven op ons normale doen, ons egoïsme, eigenzinnigheid, ongeduld, misplaatste nieuwsgierigheid, we hebben inzicht en kracht nodig om te veranderen. Dat kunnen we bereiken door bij te leren om beter mens te worden. Wij christenen doen dat door naar de woorden van Jezus te luisteren. Wetende dat ook de kracht om beter mens te worden ons gegeven wordt door Jezus bij zijn verrijzenis.

     Het evangelie getuigt Jezus over zichzelf en spreekt over zijn vader door wie alles tot hem komt.

       [21] Hij nam opnieuw het woord en zei: ‘Ik ga weg, en u zult me zoeken. Maar u zult in uw zonde sterven. Waar ik naartoe ga, daar kunt u niet komen.’ [22] De Joden zeiden: ‘Hij zal toch geen zelfmoord plegen, dat hij zegt dat hij ergens naartoe gaat waar wij niet kunnen komen?’ [23] Jezus vervolgde: ‘U bent van beneden, ik ben van boven; u hoort bij deze wereld, ik hoor niet bij deze wereld. [24] Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.’ [25] ‘Wie bent u dan?’ vroegen ze. Jezus zei: ‘Wat ik vanaf het begin al tegen u gezegd heb. [26] Ik heb veel over u te zeggen, en veel in uw nadeel, maar ik zeg tegen de wereld wat ik gehoord heb van hem die mij gezonden heeft, en hij is betrouwbaar.’ [27] De mensen begrepen niet dat hij over de Vader sprak. [28] ‘Wanneer u de Mensenzoon hoog verheven hebt,’ ging Jezus verder, ‘dan zult u weten dat ik het ben, en dat ik niets uit mijzelf doe, maar over deze dingen spreek zoals de Vader het mij geleerd heeft. [29] Hij die mij gezonden heeft is bij mij; hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil.’
         [30] Toen hij deze dingen zei, kwamen velen tot geloof in hem. [

    God is altijd aanwezig, op elk moment. In het evangelie zegt Jezus : Hij die mij gezonden heeft is bij mij, hij heeft me niet alleen gelaten.

    Ik zeg tegen de wereld wat ik gehoord heb van hem die mij gezonden heeft, en hij is betrouwbaar.’ [27] De mensen begrepen niet dat hij over de Vader sprak. God zal ons de waarheid doen kennen zegt Jezus in dit evangelie.

    Omdat God altijd aanwezig is moeten we ons nooit afvragen is God hier bij me. Waar u ook bent , weet dat God bij u is, vlakbij U.

    We moeten ons niet afvragen zou God me willen helpen, vandaag en morgen.

    God is onze altijd aanwezig vriend. In vreugde, verdriet, in bekoringen en angst en ontgoocheling, altijd kunnen we Hem vragen ons niet alleen te laten, maar ons te helpen en te leiden. We zullen de waarheid kennen wanneer we bij Jezus woorden blijven en geloven dat zijn waarheid ons zal bevrijden. Jezus heeft het ons beloofd. In Jozua eerste hoofdstuk lezen we ook :9] Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer je God, staat je bij.’

    Ook in de brief van Paulus aan de Hebreeuwen lezen we ;

    [5] Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’ [6] zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

    We vergeten dikwijls dat God elk van ons zo intens liefheeft.

    Laten we daarom bidden: God , bij u zijn we veilig, u helpt ons in nood, u geeft ons inzicht en wijst ons de weg. U geeft raad. Laat ons toch niet vergeten dat U altijd bij ons bent U houdt ons bij de hand en leidt ons volgens uw plan. Bij U te zijn is ons verlangen, help ons daarbij elk moment van de dag. Breng het in ons geheugen vooral op moeilijk momenten. Dat vragen we u in Jezus naam

    God wij bidden voor onze vrienden, nu met ons verbonden, die in moeilijkheden leven. In pijn en zorgen voelen we ons soms hopeloos. Geef ons en hen toch de kracht om op onze knieën te gaan en te bidden tot u voor wat we nu echt nodig hebben, in de bereidheid om te aanvaarden wat u ons geeft. Aanhoor onze smeekbede om hulp, u bent dicht bij ons, hou ons vast in de moeilijkheden. Zonder u zinken we. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Nadat we nu hebben kunnen luisteren naar de woorden van Jezus, vragen we om even na te denken over een moment waar we ons erg alleen voelden en waar we vergeten hebben dat God bij ons was. Laat ons God meer vertrouwen in zijn aanwezigheid.

    Omdat God alomtegenwoordig is, is hij altijd en overal bij ons.

     

    30-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 9,1-41 Ziende blinden, blinde zienden

    Johannes 9,1-41,Ziende blinden, blinde zienden

    Vasten is de periode voor Pasen, het feest van de opstanding, kan helpen om de ware betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus door te laten dringen.

    [1] In het voorbijgaan zag Jezus iemand die al vanaf zijn geboorte blind was. [5] Zolang ik in de wereld ben, ben ik het licht voor de wereld.’ [6] Na deze woorden spuwde hij op de grond. Met het speeksel maakte hij wat modder, hij streek die op de ogen van de blinde [7] en zei tegen hem: ‘Ga naar het badhuis van Siloam en was u daar.’ (Siloam is in onze taal ‘gezondene’.) De man ging weg, waste zich, en toen hij terugkwam kon hij zien.[31] We weten dat God niet naar zondaars luistert, maar wel naar iemand die vroom is en zijn wil doet. [32] Dat de ogen van iemand die blind geboren is geopend worden – dat is nog nooit vertoond! [33]
     Jezus zei: ‘Ik ben in de wereld gekomen om het oordeel te vellen. Dan zullen zij die niet zien, zien en zij die zien, zullen blind worden.’ [40] Een paar Farizeeën die bij hem stonden en dat hoorden, zeiden: ‘Wij zijn toch zeker niet blind!’ [41] ‘Was u maar blind,’ zei Jezus, ‘dan zou u zonder zonde zijn. Maar u beweert dat u kunt zien, en dus blijft uw zonde.’

    In het evangelieverhaal gaat het over een innerlijk groeiproces van een blindgeborene die ziende wordt, en de zienden die gaandeweg blind worden.

    Hoe komt het dat de ene mens in de loop van zijn leven milder en wijzer wordt, terwijl de andere juist hardvochtiger en meer verblind raakt?
    Wat is er de oorzaak van dat sommige mensen in de loop van hun leven een steeds sterkere levensvreugde ervaren en uitstralen, terwijl anderen steeds meer in de greep raken van levensangst?
    Hoe komt het dat die twee zo uiteenlopende geestelijke ontwikkelingen zich voor kunnen doen onder gelijksoortige levensomstandigheden?
    Het zijn allemaal vragen die te maken hebben met een verborgen bloei of afstomping die zich in de kern van ons wezen voltrekken.

    In het evangelieverhaal loopt die dubbele lijn doorheen de gesprekken en de gebeurtenissen die zich afspelen: de blinde man wordt steeds meer ziende en de Farizeeën die menen te zien, verharden steeds meer in hun blindheid.

    U kunt dus niet altijd afgaan op wat u ziet. ‘Blindheid’ en ‘zien’ hebben een dubbele betekenis: je kunt immers met gezonde ogen blind zijn voor het feit dat je bv. je gezin verwaarloost; terwijl een blinde vrouw heel duidelijk kan waarnemen dat haar man overwerkt geraakt.

    Zien heeft te maken met inzien. Inzicht krijgen in wat er zich voordoet in je leven, en de nodige stappen zetten om je te heroriënteren.

    Zo krijgt de blindgeborene gaandeweg meer en meer zicht op wie hem genezen heeft en hoe de ontmoeting met die persoon zijn leven verandert.

    Daar is het om te doen in het verhaal: geraakt worden door de persoon van Jezus, zodat er een bevrijdend perspectief en licht valt op ons bestaan. Jezus is ‘het Licht van de wereld’ omdat hij meer dan wie ook perspectief en licht aanreikt op de weg naar een menswaardig en zinvol leven.

    In een van zijn preken over het Johannesevangelie zegt St Augustinus: ‘Het heeft allemaal geen zin als ik de hele tijd sta te preken, als jij je niet innerlijk laat raken, als je innerlijke leermeester er niet voor openstaat. De klank van onze woorden treffen jullie oren, maar de leraar zit in jullie, en als degene die onderricht geeft niet in uw binnenste zit, is al onze moeite om niets’.1

    Geloofsgroei komt van binnenuit. Wie niet geboeid blijft en geen inspanningen doet, brengt er weinig van terecht. Het blijft een uitdaging om ons te laten inspireren door de bevrijdende woorden en daden van Jezus. Ook al beseffen wij dat het uiteindelijk niet onze verdienste is, het is de Heer zelf die ons van onze blindheid geneest. Dat wordt ook duidelijk in de verf gezet in het evangelieverhaal. Wij blijven bedelaars: ‘Heer, maak dat ik zien kan’. Wie bedelt om te mogen zien kan tot inzicht komen. Kan zien zoals God ziet en dat is, zoals Paulus het zegt in zijn Efesiërsbrief: ‘goedheid, gerechtigheid en waarheid’.

    Laat ons daarvoor samen bidden

    Lieve God

    Het blijft een uitdaging om ons te laten inspireren door de bevrijdende woorden en daden van Jezus. Geef ons daarvoor de kracht, de juiste woorden, een luisterend oor in de ontmoetingen met anderen.

    Lieve God

    maak dat ik zien kan’. Ik wil uw goedheid, gerechtigheid en waarheid’.

    Lieve God

    Zien heeft te maken met inzien. Geef me inzicht en de nodige stappen zetten om mijn leven de juiste richting te geven.

    Wij bidden u heer verhoor mij gebed.

    23-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 4,7-14 over het levend water

    Johannes 4,7-14 over het levend water

    Het evangelie volgens Johannes; hoofdstuk 4 vers 7 tot 14

    [7] Toen kwam er een Samaritaanse vrouw water putten. Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken.’ [8] Zijn leerlingen waren namelijk naar de stad gegaan om eten te kopen. [9] De vrouw antwoordde: ‘Hoe kunt u, als Jood, mij om drinken vragen? Ik ben immers een Samaritaanse!’ Joden gaan namelijk niet met Samaritanen om. [10] Jezus zei tegen haar: ‘Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hém erom vragen en dan zou hij u levend water geven.’ [11] ‘Maar heer,’ zei de vrouw, ‘u hebt geen emmer, en de put is diep – waar wilt u dan levend water vandaan halen? [12] U kunt toch niet meer dan Jakobus, onze voorvader? Hij heeft ons die put gegeven en er zelf nog uit gedronken, en ook zijn zonen en zijn vee.’ [13] ‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus, [14] ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’

    Jezus sprak meermaals over water.

    Wanneer een man dorstig is, laat hem dan tot Mij komen en drinken en wanneer hij in Mij gelooft zullen stromen van levend water vloeien over en in hem.

    Vandaag zegt Jezus in vers 14 : Iedereen die van het levend water drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen en integendeel het water dat Ik hem geef , zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en eeuwig leven

    Door ons geloof in Jezus wordt het water dat Hij ons geeft een bron in ons.

    Dit wil zeggen , iets dat nooit stopt , iets dat fris blijft , iets dat leven geeft.

    Waarom hebben we het toch zo moeilijk te geloven in God of enkel bezig te zijn met onze verbondenheid met God als het ons uitkomt. Waarom denken sommigen onder ons nog altijd dat we er veel moeite voor moeten doen .

    ‘Ik voel de bron niet’ bewijst dat we niet in verbondenheid leven met Jezus. Het levend water, waarover Jezus spreekt in het evangelie, gaat dus over Hem en over Mij op dit moment.

    Jezus gaf zijn leven en leeft verder in ons. Zijn water wordt bron in ons.

    Om de bron te voelen moeten we in relatie leven met God vanuit het geloof in Christus. Betekent Jezus echt iets voor mij als ik zeg: ik geloof.

     De vraag is : betekent Jezus echt iets voor mij?

    De relatie met God is een constant leven in de kracht van de H.Geest: dit is: mijn leven in Gods handen leggen, vragen om te mogen doen wat Hij wil voor mijn leven en daarvoor kracht krijgen door de heilige Geest. Zo wordt het water, Jezus, in ons een waterbron, zo groeien we progressief en zijn er vruchten.

    Jezus zegt ons dat we kunnen vervuld worden door de H.Geest door Zijn water te drinken. Het water wordt levend door een diep geloof in Hem, dagdagelijks.

    De Heilige Geest is een gave van God, de kracht is beschikbaar voor ons. Drinken van het levend water betekent willen leven met de Heilige Geest ,door geloof in God en door Jezus te volgen.

    Door Jezus woorden te beluisteren en er naar te leven, wordt het water in ons levend water, een bron, Jezus in ons, daardoor zal ik in eeuwigheid geen dorst meer krijgen .

    Wanneer ik dan zeg “ik geloof in Jezus, Hij is voor mij de belangrijkste” dan gaan we de bron voelen . Omdat we er ‘s morgens mee opstaan , de ganse dag door ervan leven, ermee werken, in vreugde, maar ook in moeilijk momenten .

    Een waterbron die me overvloedig leven geeft tot in eeuwigheid. Dat beloofde Jezus . En God schonk ons Zijn Geest om dit waar te maken. We staan er niet alleen voor , Zijn Geest is de kracht die we kunnen aanspreken. Eisen zelfs.

    Zoals de apostelen de Heilige Geest ontvangen hebben om een wonderlijk leven te lijden en Christus kenbaar te maken niettegenstaande alle moeilijkheden , zo is dat voor ons nu nog steeds hetzelfde. Dat bedoelt Jezus met de bron, opborrelend tot overvloedig leven. Het verwijst naar blije en krachtige gelovigen.

    Geloven dat Jezus de zoon van God is en dat ik mijn leven totaal tot Hem kan richten om zo God te bereiken is een actie van de wil .

    Dagdagelijks. Laten we een actieve liefdesrelatie met Hem opbouwen om zo te doen wat Hij verlangt.

    Dit is misschien een opdracht voor onze voorbereiding naar het feest van Jezus verijzen. Want door Zijn verrijzenis komt de kracht van de heilige Geest tot ons, Hij laat ons nooit als wezen alleen achter. Hij is Godmens, daarom mogen we zo op Hem vertrouwen in alles wat Hij ons zegt.

    Laten we dan nu samen bidden in een uitdrukkelijk verlangen om deel te hebben aan de bron, ons te laven, ons overvloedig te voorzien, fris, onophoudelijk en leven gevend voor onszelf en anderen.

    God, leer ons geloven, geloven dat U van ons houdt. Laat ons vandaag beslissen om naar U toe te komen, of terug naar U toe te komen.

    Vergeef ons onze fouten die ons verhinderen tot U te komen, om te drinken van uw water en uw bron te worden

    Door uw water kan het gras in ons leven terug groen worden.

    Geef ons de kracht om te beslissen het goede te doen en te stoppen met hetgeen fout is. Wij bidden u heer verhoor ons gebed

    God,Leer ons leven in de kracht van de heilige Geest om zo te zien wat u juist van ons verwacht.

    Wanneer we echt en eerlijk verbonden willen zijn met U , laat ons dan toe

    om stil te zijn en vragen stellen

    Leer ons luisteren naar uw antwoord, naar hetgeen op moment van contact met U, in onze gedachten komt , of iets wat we door mensen vernemen of misschien lezen.

    Leer ons uw teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw en misschien niet zoals we verwachte hadden.

    God, geef ons de kracht om U te vertrouwen, zo kan u ons leven leiden en zegenen.

    wij bidden u, leer ons uw water drinken. Behoedt ons voor al het andere . We worden er door overspoelt. Dikwijls leidt het tot verslaving, of tot geen tijd hebben voor de echte belangrijke dingen of we leven in angst. Leer ons selecteren , ten gronde. Leer ons neen zeggen tegen al wat verslavend is , het maakt ons kapot in plaats dat het een bron wordt tot overvloedig leven.

    God , we bidden nu even speciaal voor mensen die verslaafd zijn aan alcohol of coke of andere drugs. Laat hen de waarheid zien. Laat hen inzien dat ze echt een probleem hebben. Leer hen bidden voor hun redding, die éne dag. 1 dag zonder drugs of alcohol , maar wel met uw ‘levend water’. En dan de volgende dag weer die éne dag zonder drugs of alcohol, maar wel uw levend water. God het is voor hen verschrikkelijk moeilijk, leer hen zo bidden tot u, de redding van elke keer die éne dag . Die éne dag laven aan uw bron en dan weer de volgende dag. Geef hen de kracht om op zoek te gaan naar mensen die hen kunnen helpen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    16-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 23 1-12 meegeteld worden

    We kunnen God leren kennen door te luisteren naar wat Jezus over God te vertellen heeft. Door hem kunnen we God ontdekken. God openbaart zich in Jezus woorden en daden. God is liefde, door zijn immense liefde voor ons zonder voorwaarden geeft Hij richting in ons leven .Hij zal ons beschermen als een Herder en Hij zal altijd aanwezig zijn voor ons.

    We zitten in de vasten en dat is een tijd om even stil te staan bij ons leven.

    Uit het evangelie van Mat 23 1-12

    Daarna richtte Jezus zich tot de menigte en tot zijn leerlingen [2] en zei: ‘De schriftgeleerden en de Farizeeën hebben plaatsgenomen op de stoel van Mozes. [3] Houd je dus aan alles wat ze jullie zeggen en handel daarnaar; maar handel niet naar hun daden, want ze doen zelf niet wat ze jullie voorhouden. [4] Ze bundelen alle voorschriften tot een zware last* en leggen die de mensen op de schouders, terwijl ze zelf geen vinger uitsteken om die te verlichten. [5] Al hun daden zijn erop gericht om door de mensen gezien te worden. Ze verbreden immers hun gebedsriemen en maken de kwastjes aan hun kleren langer, [6] ze verlangen een ereplaats bij feestmaaltijden en in synagogen, [7] en hechten eraan op het marktplein eerbiedig te worden begroet en door de mensen rabbi te worden genoemd. [8] Jullie moeten je niet rabbi laten noemen, want jullie hebben maar één meester, en jullie zijn elkaars broeders en zusters. [9] En noem niemand op aarde vader, want jullie hebben maar één vader, de Vader in de hemel. [10] Laat je ook niet leraar noemen, want jullie hebben maar één leraar, de Messias. [11] De belangrijkste onder jullie zal jullie dienaar zijn. [12] Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd, en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd.

    Het is zo klaar als pompwater wat Jezus ons hier wil vertellen, . [5] Al hun daden zijn erop gericht om door de mensen gezien te worden zegt Jezus over de Farizeeën. Maar hoe zit het met onze handelingen

    Kijken we even naar wat de psychologen daar over te zeggen hebben. Het is normaal en noodzakelijk dat we er alles aan doen om om onszelf ok, waardevol en belangrijk te voelen.

    Iedereen doet ter alles aan om meegeteld te worden, erkend, gezien. We kunnen bijvoorbeeld spreken want dan erkent de andere mij, dan tel ik mee, ben ik iemand, maar we kunnen ook zwijgen als middel om onze macht te tonen, ik creëer dan soms onzekerheid en angst bij de andere, oei oei oei, die zegt niks, of wat zou die wel denken.

    Omgaan met ons verlangen om iets te betekenen voor anderen is aards moeilijk. Wat is de juiste houding in het gebeuren van nu, soms is het zwijgen en luisteren, soms is het spreken.

    Jezus zegt ons hier nederig te zijn. Aartsmoeilijk en misschien een opdracht tijdens deze vastentijd.

    Paulus zegt ons duidelijk wat we moeten uitstralen: Lezen we even nog eens de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22-25

    Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, [23] zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. [24] Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. [25] Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. Tot daar Paulus

    Laat ons vandaag een starten met te groeien in onze persoonlijkheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we zeggen en denken’ dat hebben we weeral gehad’ en zondag de mis en dan ben ik goed bezig. Neen dus. Het gaat over ons handelen en zijn, onze totale persoonlijkheid. Wanneer houden ze eens op met commentaar te geven over onze partner. Waarom willen we nooit het afwasmachine inladen op zijn of haar manier, of de douche proper achterlaten zoals zij graag heeft. Het is ook mooi geen afspraak maken zonder de andere erin te betrekken. Vindt gij dat ok ? Het is modern, het getuigt van respect, van zekerheid, ik ben belangrijk, maar jij bent voor mij even belangrijk.

    God geeft ons zijn liefde en vraagt ons iets te doen voor de medemens. Dat is nederig zijn. Nederig zijn is moeilijk maar is niet iets slaps, slaafs en op de achtergrond. Christus was allesbehalve bescheiden en zijn voorbode Johannes de Doper was ook niet bescheiden te noemen. Van zijn leerlingen verwachtte Jezus van Nazareth geen bescheidenheid, maar lef nodig voor de verkondiging

    Nederig zijn is iets sterks, vanuit het weten dat we alles gekregen hebben en het weten dat we nog steeds krijgen . Het is weten dat God klaar staat met zijn immense vaderliefde voor zijn kinderen. Het is weten dat we Zijn kracht krijgen om dingen te kunnen uitvoeren. Jezus vraagt ons niet ‘slaafs’ te zijn maar te leven vol blijheid, kracht en passie en zonder leugens voor de echte droom voor ons leven.

    Als ons diepste verlangens in overeenkomst zijn met Gods verlangen dan mogen en moeten we daarvoor al onze krachten inzetten en ons leven soms zelf opnieuw bijsturen of een nieuwe richting geven.

    Nederige blije mensen, die hun talenten en diepste verlangens waar maken tot vreugde van zichzelf en van anderen, dat is Gods droom voor ons leven hier op aarde.

    Nederigheid waartoe Christus ons aanzet is niet hetzelfde als bescheidenheid. Nederig wijst op gelijkheid , niet beter maar ook niet minder dan de andere. Nederigheid is de houding van een krachtige dienaar, iemand met passie en overtuiging. De dienaar die helper is , niet omwille van zichzelf maar omwille van God. De dienaar die Gods liefde doorgeeft aan zijn naaste. Nederigheid is een deugd van mensen die zich in moeilijke tijden blijven onderwerpen en gehoorzamen aan God.

    Een nederig mens is zich bewust van zijn fouten, maar nederigheid houdt ook tevredenheid en blijheid in, energie en vreugde

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus , door te leven zoals God het wil. Nederig van hart , Gods liefde over ons laten komen , geen focus op onze eigen daden . Ons werelds beroep met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen

    Laat ons bidden dat we geraakt mogen worden door God,

     God geef ons nederigheid. Jezus vraagt het ons, niet slaafs, maar vol blijheid, kracht en passie, zonder leugens voor de droom voor ons leven. Laat ons attent zijn voor anderen, elke dag, spreekt door ons, geef ons de juiste woorden , laat ons de juiste dingen doen in nederigheid  

     Bidden we om onze bereidheid met lege handen voor God te staan, God te zeggen: alles is goed Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd, mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven’.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Amen zeggen is een bevestiging, het zij zo , het is geen gelatenheid maar een wens, het is een woord dat bindt, het is Ja zeggen. Het is het goede antwoord geven , antwoord op het eerste woord van God, het is God dienen, het is een houding en een reageren zoals in de 10 geboden van Mozes, een doen wat in de wet staat, de belofte zo ernstig nemen dat ge er een leven kunt op bouwen. Het is gehoorzamen, ja ik ga dat doen. Dat wensen wij u toe .

     

     

    09-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MATTEUS 6,7-10 wat bedoelde Jezus met uw wil geschiede

    MATTEUS 6,7-10

    Vasten is de periode voor Pasen, het feest van de opstanding, kan helpen om de ware betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus door te laten dringen.

    Vasten: is veel meer dan het zich onthouden van voedsel. Het gaat over ons gehele zijn. Wanneer doen we iets om een beter mens te zijn. Wanneer laten we ons niet drijven op ons normale doen. Dat kunnen we dikwijls niet alleen, we hebben daarvoor inzicht en kracht nodig. Dat kunnen we bereiken door bij te leren om beter mens te worden. Wij christenen doen dat door naar de woorden van Jezus te luisteren. Bij hem vinden we op alles een antwoord over alle onderwerpen, over onze totale zin en reden van bestaan, ons leven hier op aarde.

     uit de evangelietekst van Matteus 6,7-10
      [7] Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voortprevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden. [8] Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het hem vragen.

    Laat uw koninkrijk komen
      en uw wil gedaan worden
      op aarde zoals in de hemel. 

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel.

    Waar Gods wil geschiedt, daar is de hemel, waar Gods wil wordt genegeerd, daar is de aarde

    Met andere woorden, de hemel is waar er overeenstemming heerst met wat God wil. Wil en waarheid zijn één.

    De aarde wordt hemel wanneer er Gods wil gebeurt. Aarde blijft aarde als men Gods wil negeert. Daarom bidden we dat het op aarde wordt zoals in de hemel.

    Dat aarde een hemel wordt.Maar wat is Gods wil?

    God heeft ons zijn 10 geboden gegeven. Het zijn woorden van God zelf.

    Deze 10 geboden staan allen verweven in de vele teksten van het evangelie.

    Wat God wil komt voor uit ‘Wie’ Hij is. God is liefde en God staat voor waarheid.

    Omdat ons bestaan van God komt kunnen wij ondanks al de wereldlijke invloeden toch op weg gaan om de wil van God te doen. Maar het blijft onze persoonlijk keuze dag na dag.

    Er is een diep verankerd medeweten met God dat wij hier op aarde geweten noemen.

    Het ‘medeweten’ van God, daar willen we het tegenwoordig niet meer over hebben

    Wie over ‘het geweten spreekt’ wordt ouderwets genoemd.

    Toch weten we allemaal wanneer we verkeerd handelen.

    We moeten ons durven afvragen:

    Bemin ik God bovenal?

    Doe ik mijn best voor mensen rondom mij? Maak ik tijd om met mijn kinderen te praten? Wat zou Jezus antwoord zijn voor mij?

    Ben ik eerlijk? Drink ik niet te veel? Wat met mijn seksualiteit? Durf ik naar mijn gedrag te kijken?

    Als we over dit alles willen nadenken, ons concentreren op de waarheid, dan weten we het antwoord. Maar we verdringen het meestal omdat het soms moeilijk is. Of we doen op andere vlakken dan maar wat beter ons best. We doen dat dan om ons schuldgevoel weg te vegen.

    We willen er niet aan denken omdat het pijn doet of omdat we reeds gewoon zijn om met een schuldig gevoel te leven.

    We vernietigen zo onszelf en ook onze vrijheid.

    We worden ook beperkt in ons manier van leven.

    Onwaarheid in ons leven verhindert ons het goede te doen. Zo is het ook met de wil van God. We kunnen enkel maar blije christenen zijn als we ten volle leven zoals God het wil.

    Ben ik bereid God de leiding in handen te geven voor mijn leven en zijn wil te volgen?

    Wanneer we onze eigen wil volgen, worden we weggesleurd van Gods wil.

    Mijn voedsel is de wil doen van Hem die mij gezonden heeft, zegt Jezus.

    Jezus leeft om de wil van God te doen. Dat moet het ook voor ons zijn. Leven om de wil van God te doen, met onze talenten, in onze specifieke situatie.

    We moeten vragen aan God om ons daarbij te helpen.

    Maar Jezus zei ook , laat de kelk voorbij gaan, met andere woorden , soms is het moeilijk en willen we Jezus niet volgen en Gods wil niet doen.

    Soms krijgen we tegenslag op tegenslag.

    Maar niet mijn wil, maar uw wil geschiede zei Jezus dan.

    Jezus is de hemel, in Hem en door Hem geschiedt Gods wil.

    Wij kunnen dit nooit op eigen kracht.

    Onze eigen wil sleurt ons steeds weg van Gods wil.

    Maar door bij Jezus te horen ,te lezen wat Hij gezegd heeft ,tegen hem te praten gedurende onze dag, leren we om Gods wil te doen.

    Gods wil doen weten we, door een actieve aandacht, in de kracht van de H.Geest, waardoor we kunnen zien en begrijpen en kunnen antwoorden op Gods uitnodiging.

    We moeten bidden om kracht van de heilige Geest. Het is beschikbaar.

    Soms zijn we bereid Gods wil te doen maar we zijn verward . Vertrouw dan op de heilige Geest , die geeft kracht om uit die verwardheid te geraken.

    Maar dan moeten we ook geloven dat God het beste met ons voor heeft, dat wil zeggen dat we ook bereid moeten zijn om God te danken voor het ontvangen van een andere richting, een ander gebeuren, een andere oplossing.

    Christen zijn betekent ten diepste verbondenheid hebben met Onze Vader dicht bij Hem mogen komen, bij Hem horen, contact hebben met God. Christen zijn betekent, door geloof in Jezus Gods, genade krijgen en de kracht van de Heilige Geest.

    Laat ons bidden om groei in ons christen zijn:

    Heer ,We hebben u nodig, we verlangen naar een leven in relatie met u.

    We beseffen dat we teveel op onze eigen energie en op onze eigen denken vertrouwen. We durven niets uit handen geven.

    Geef ons kracht om u te vertrouwen als er iets anders gebeurt dan wat we willen. Geef ons dan de kracht te geloven dat dit uw wil is en dus beter voor ons, zelfs al begrijpen we dat niet.

    God, we willen U blijven vertrouwen terwijl we in pijn of in angst leven of geconfronteerd worden met de dood. We willen blijven zeggen, uw wil geschiede, help ons uw belofte te herinneren, eeuwig leven in uw nabijheid, na onze dood.

    Help ons om te geloven dat u ook hier bent, dichtbij in de ziekenkamer, in het bed, in ons huis waar we ons alleen voelen.

    Gij zijt onze bron voor ons leven, geeft ons de kracht voor onze blijheid, zelfs in de meest moeilijk momenten

    We vragen U ons te wapenen tegen ons wereldlijk denken en handelen, geef ons een schild om ons te beschermen.

    We vragen dit in Jezus naam en volgens Uw wil .

     

    03-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we geloven wel dat er iets is! 'geloven aan God' of 'geloven in God'

    Vele mensen zeggen “we geloven wel dat er iets is, maar we zullen wel zien en afwachten”.

    Wat is juist: 'geloven aan God' of 'geloven in God'?

    In de grote verklarend woordenboek vinden we bij het thema geloven “aan” God: "vast overtuigd zijn dat iemand of iets niet alleen in de verbeelding, maar in werkelijkheid bestaat, dus tot erkenning komen dat iets onvermijdelijk is".

    Geloven “in” God bestaat ook; dit heeft de betekenis 'vast vertrouwen op'. Geloven in God betekent volgens het woordenboek"overtuigd zijn van Gods bestaan en van de waarheid van de goddelijke openbaring.

    ‘In’ God   geloven heeft dus te maken met Gods woorden, ons verteld door Jezus. Het gaat over God kennen en een ontmoeting met God. Geloven en liefhebben doen we met ons hart,   ons hoofd en onze handen. Geloven ‘in’   God is een liefdesrelatie hebben met   God. Geloven ‘in’ God raakt ons bestaan, men gelooft in God en Jezus van   Nazareth , wat overgave en navolging insluit. Het is iets dat groeit en het   leven verandert , iets dat redt en heil brengt.

    Geloven   ‘in’ God is ook ‘aan’ Hem geloven. Geloven ‘aan’ het bestaan van God is   echter NIET in een toegewijde redding van God geloven. Aan God geloven wil   zeggen dat iemand toch zelf de gang van zaken van zijn leven controleert. In   God geloven wil zeggen dat we de gevaarlijke bereidheid tonen om voor God   door het vuur te gaan en de controle en leiding voor ons leven in Zijn handen durven te leggen. Dat   betekent dat we ons leven, ons doel en denken afstemmen op God zoals dat in   Jezus herkenbaar opdaagt, ook wanneer de impulsen die hij uitzendt tegen de   maatsschappelijke trends ingaan. Geloven ‘in’ God is geloven in de levende   christus en is een meer bevrijdende boodschap. Het vraagt geen slaafse   houding maar een intense bereidheid zich af te vragen wat zou Jezus nu doen.   Wat zou hij nu zeggen, hoe moet ik mijn leven richten welke is de volgende   stap die ik moet nemen.

    Als   we bereid zijn ons vertrouwen op God te stellen zal Hij zich laten kennen. Dit   is het begin van onze relatie met de liefhebbende levende God
      Het geloven gaat ergens over. Eerst hebben we dus kennis, informatie nodig. We   moeten er weet van hebben en moeite doen om het te verkrijgen, zo zullen we   merken dat we Hem werkelijk kunnen kennen.

    We ontdekken dat we op Gods woorden mogen vertrouwen, dat   zijn woorden waarheid zijn.

    We lezen zo enkele zeer belangrijke verzen uit de bijbel   waar God ons dingen duidelijk wil maken. Het zijn er een heleboel, we maken   een korte selectie van belangrijke uitspraken waadoor het we ons veilig   voelen in ons geloven in God.

    [9] En hierin is Gods   liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden,   opdat we door hem zouden leven. [10] Het wezenlijke   van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft   liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze   zonden.1 joh 4,9-10

    [7] In jezus zijn wij   door zijn bloed verlost en zijn onze zonden vergeven, dankzij de rijke genade   [8] die God ons in   overvloed heeft geschonken , uit de brief aan de christenen van Efeze, 1,7

    [8] Als we zeggen dat   we de zonde niet kennen, misleiden we onszelf en is de waarheid niet in ons. [9] Belijden we onze   zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven   en ons reinigen van alle kwaad. 1 joh 1,8-9

    Want God had de   wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in   hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft joh 3,16

    [10] Een   dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben   gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.
      [11] Ik ben de goede   herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen. Joh 10, 10-11

    Jezus zegt : "[37] ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart   en met heel uw ziel en met heel uw verstand. [38] Dat is het   grootste en eerste gebod. [39] Het tweede is   daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Mat 22,38

    Al sprak ik de   talen van alle mensen– had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een   dreunende gong of een schelle cimbaal. [2] Al had ik de gave   om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en   had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou   niets zijn 1 cor 13,2

    Paulus schrijft : [1] Het geloof legt   de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid   van wat we niet zien.

    Door te luisteren naar wat Christus zegt kunnen we in God   geloven.( de Romeinen 10:17) Maar we hebben weinig tijd en hoe moeten we   eraan beginnen. Een eerste stap is alleen eens het evangelie van Johannes te   lezen. Door Johannes krijgen we kort en snel reeds een idee van wie Jezus is.

    Er blijven twijfels, teleurstellingen en verdriet ,   maar geloven is een dynamische relatie   die we aangaan met God . Geloven is een levenslang proces, waarin we over bergen   en door dalen zullen komen om steeds meer en meer te groeien als persoon tot   we onwankelbaar worden als kinderen van God, hier op aarde en voor het eeuwig   leven.

    Laat ons bidden om dit onwankelbaar geloof te mogen   ontdekken.

    .

     

     

                                                                         

     

    12-02-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 14 ,27 God maakt geen afval

    Joh 14 ,27

    Als je vrede wil hebben moeten we ons denken ook sturen voor die vrede

      [27] Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.

    De vrede hebben we het al zegt de bijbel ons, waarom hebben we dan geen vrede met ons leven , omdat we de onvrede toelaten.

    Kies wat juist is en waar. Beslis vrede te hebben, ik heb het gekregen ik ga het beware. Ik wil niet overhoop zijn en door mijn emoties mijn leven laten leiden .

    Ik kan het niet helpen, ik wou dat ik het kon, Ik ben boos .

    Er zijn mensen die vlug tevreden zijn en anderen die alles onder controle hebben. De enen leven met handen die controleren, anderen leven met open handen. We moeten leren om vol vrede te zijn, maar mensen storen me, dingen storen me flits het door mijn hoofd.

    Onvrede is verloren tijd.

    We kunnen veranderen en stoppen met alle excuses aan te voeren, ik kan mezelf controleren als ik dat wil. Ik kan er voor kiezen anders om te gaan met de rommel van de kinderen. Stel u voor dat plots de buurvrouw in de kamer staat, dan zal de toon van mijn spreken direct veranderen. Dus kan ik het . Ik kan mezelf controleren.

    God is degen die ons het meest waardeert, voor Hem moeten we ons gedrag, onze woorden onder controle houden .

    We moeten Hem al het goede van ons laten zien en dat kunnen we als we dat willen. Ik kan er voor kiezen niet het zoveelste verwijt aan mijn man te geven of aan de kinderen. Ik kan er voor kiezen geen kwaad te spreken over de buren

    De opmerking; “Ik kan het niet helpen ik ben nu eenmaal zo, ik moet het eens kunnen zeggen” is niet juist , we kunnen leren de juiste woorden te gebruiken.

    In de bijbel lezen we in de eerste brief bij petrus. ‘Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen, [11] hij moet het kwaad uit de weg gaan en het goede doen, en voortdurend vrede nastreven. [12] Want de Heer verliest de rechtvaardigen niet uit het oog en luistert naar hun gebeden, maar hij keert zich tegen wie kwaad doen.1 Peter 3,11

    Geen exuses meer ik kan mezelf controleren, Zoek vrede en zoek het met energie. Ga ervoor met alle kracht die je hebt. Vrede wil niet zeggen, slap zijn en passief, echte vrede is vol vreugdevolle kracht. Door die vrede zijn we tot veel in staat.

    Soms blijven we rondlopen met schuld, Zo voelde een vriend zich schuldig omdat hij toch niet lief genoeg was geweest voor zijn net overleden vrouw. Maar we moeten weten dat wanneer we God om vergiffenis gevraagd hebben, het dan ook echt vergeven is.

    God wil dat we ons leven vullen met vrede en vreugde.

    Jezus betaalde een hoge prijs voor mijn vrede Een mooi dankgebed is : Uw wil voor vrede en vreugde wil ik beleven. Ik zal daar alle kracht voor inzetten

    Vrede met God , vrede met jezelf en vrede met anderen, dat is zo wat de volgorde.

    Als je jezelf niet goed vind kan je niet van anderen houden. Zoveel energie zit in angst, ongeloof en negativiteit.

    vrede met mensen is heel belangrijk en is niet gemakkelijk. We moeten bereid zijn zonder voorwaarden van iemand te houden , mensen accepteren zoals ze zijn. Enkel God kan een persoon veranderen. Zo heb ik het zelf moeilijk met iemand op mijn werk die vergaderingen voorzit en altijd lacht met haar eigen woorden terwijl er niets te lachen valt. Ik ben niet fier op mezelf maar ik heb er moeite mee haar te respecteren in haar autoriteit. Ik probeer me echter correct te gedragen en nooit een negatief woord te spreken over haar. Enkel mijn echtgenoot weet van mijn gevoelens.

    Je kan nooit mensen veranderen, diep vanbinnen verander je mensen niet. Het is zoals iemand die intens van sport houdt. Er zijn mannen die van alle balspelen houden en onrustig in hun zetel zitten tijdens de match. Soms zien ze tv , luisteren tegelijk naar commentaar op de radio en tegelijk riemen ze hun sportschoenen aan. Wij veranderen onze mannen niet omdat wij dat zo graag willen. Er is ook nog een factor van fout. De vrouw op mijn werk maakt geen fout door haar lachen, de onrustige man maakt geen fout in zijn sportentousiasme. Het wordt fout als iemand er echt schade van ondervind. Zo gebeurt het dat kinderen niet mogen spreken of iets vragen tijdens een voetbalmatch op tv, papa wordt dan boos, dat is dan niet juist.

    Maar wij willen ook dat mensen ons aanvaarden zoals we zijn. Als iemand dus iets doet waar wij last van hebben dan moeten we daar niet zo zwaar aan tillen. Soms moeten mensen leren van hun fouten. Als we ons teveel bemoeien met anderen dan gaat onze eigen vrede en vreugde gestolen worden.

    Vrede met onszelf, dat wil God voor ons. God maakt geen afval.

     

     

     

     

     

     

    05-02-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 2,1-12 tevreden zijn met een beetje geluk?

    Markus 2,1-12

    Moeten we tevreden zijn met een beetje geluk , een beetje geloof in God, een beetje welkom, een beetje overeenkomen ? Neen, dat is niet juist, God vraagt meer! Hij vraagt om moed en kracht tot wat in onze mogelijkheden ligt

    Lieve God laat ons de woorden van het evangelie begrijpen om zo ons leven te richten naar het voorbeeld van Jezus.

    uit het evangelie van Markus 2,1-12

    [1] Toen hij enkele dagen later terugkwam in Kafarnaüm, werd bekend dat hij weer thuis was. [2] Er stroomden zo veel mensen toe dat er zelfs voor de deur geen plaats meer was, en hij verkondigde hun de heilsboodschap. [3] Er werd ook een verlamde bij hem gebracht, die door vier mensen gedragen werd. [4] Omdat ze zich niet door de menigte konden wringen, haalden ze een stuk van het dak weg boven de plaats waar Jezus zat, en toen ze een opening hadden gemaakt, lieten ze de verlamde op zijn draagbed naar beneden zakken. [5] Bij het zien van hun geloof zei Jezus tegen de verlamde: ‘Vriend, uw zonden worden u vergeven.’
         [6] Er zaten ook een paar schriftgeleerden tussen de mensen, en die dachten bij zichzelf: [7] Hoe durft hij dat te zeggen? Hij slaat godslasterlijke taal uit: alleen God kan immers zonden vergeven! [8] Jezus had meteen door wat ze dachten en dus zei hij: ‘Waarom denkt u zoiets? [9] Wat is gemakkelijker, tegen een verlamde zeggen: “Uw zonden worden u vergeven” of: “Sta op, pak uw bed en loop”? [10] Ik zal u laten zien dat de Mensenzoon volmacht heeft om op aarde zonden te vergeven.’ Toen zei hij tegen de verlamde: [11] ‘Ik zeg u, sta op, pak uw bed en ga naar huis.’ [12] Meteen stond hij op, pakte zijn bed en ging weg; allen die dit zagen, stonden versteld en loofden God. ‘Zoiets hebben we nog nooit gezien,’ zeiden ze.

     De mensen zochten een mogelijkheid om de lamme binnen te brengen en hem voor Jezus neer te zetten. Maar omdat ze vanwege de menigte geen kans zagen om hem binnen te brengen, gingen ze het dak op en lieten ze hem met bed en al tussen de tegels door neer in de kring voor Jezus

    Belangrijk is te weten dat gehandicapte mensen in de joodse samenleving van toen overal buitengesloten werden. Hun handicap werd gezien als een straf van God.

    Tegen die achtergrond krijgt de uitdrukking: "ze zochten een mogelijkheid om hem binnen te brengen" al een sterke symbolische betekenis: het vraagt moed van deze vier vrienden om tegen de gangbare opvattingen in een mogelijkheid te zoeken voor hun vriend om hem "binnen" te brengen. Binnen, betekent: hem erbij laten horen. Deze vrienden geven met hun gedrag blijk van het feit dat ze zich niet kunnen neerleggen bij de gangbare opvattingen: ze komen in verzet, ze laten zich er niet door 'verlammen'.

    Ze zetten de lamme "voor Hem neer": ze lokken een rechtstreekse confrontatie uit tussen hun verlamde vriend, waarvan we kunnen aannemen dat ze hem als mens goed kennen en groot vertrouwen hebben in zijn geloof en zijn menselijkheid (zo niet, zouden ze hier niet aan beginnen!). Ze willen de God waar Jezus over spreekt beter leren kennen door hem te confronteren met de situatie van hun vriend. Zal hij veroordeeld worden door Jezus, zoals hij veroordeeld wordt door de joodse wet, of neemt Jezus het voor hem op?

    Het is niet voor niets dat er staat dat de vrienden "vanwege de menigte geen kans zagen om hem binnen te brengen". Inderdaad, het is de menigte die de impasse in stand houdt: hun oordeel isoleert de lamme en neemt elke kans op een menswaardig bestaan weg. De menigte is een muur waar het leven van de lamme op stukloopt.

    "Ze gingen het dak op": ze stellen zich boven de menigte, ze vechten zich erboven uit, ze durven vanuit een nieuw perspectief in deze situatie te gaan staan. Het dak staat symbool voor een perspectiefwissel: van verdrongen worden door de menigte, naar er bovenuit klimmen en daar openheid vinden: durven anders te denken, anders te doen dan vastgeroeste opinies toelaten. Vanaf dan krijgt het verhaal plots vaart. De impasse is dan reeds doorbroken: immers er is nu ruimte voor ontmoeting. Verder in het verhaal zal blijken dat Jezus eigenlijk niets anders doet dan zeer veel bevestiging geven op wat de vrienden en de lamme bewogen heeft om deze krachttoer uit te halen: zij werken toe naar een wonder, daar is Jezus ondubbelzinnig duidelijk in: 'uw geloof heeft u genezen', zegt hij

    "voor Jezus" gebeurt iets dat door iedereen als een diep, aangrijpend en verwonderlijk gebeuren ervaren wordt: er komt opnieuw beweging in het leven van de lamme die tot daarvoor compleet vast zat in een uitzichtloos perspectief.
    "In de kring" wil zeggen: doordat zijn isolement doorbroken wordt en hij erbij mag horen en "voor Jezus" wil zeggen: hij is een volwaardig mens in de ogen van de God waar Jezus voor staat; het juk van zonde, van 'eigen schuld dikke bult' valt van hem af.
    Hij verdient respect als mens. En dit zowel in de ogen van God als in de ogen van zijn medemensen.
    Dat brengt herstel, genezing teweeg.

    De mensen in de Bijbelverhalen hebben een diep geloof in Jezus en doen wat Jezus hen vraagt. Ze doen wat ze moeten doen en God doet de rest. Daardoor kan de lamme lopen en de blinde zien

    Wij mogen niet opgeven, volhouden en stappen zetten , hoe klein ook, we moeten blijven verder gaan . Het vraagt om een verbondenheid in diep geloof met God.

    Niet blijven treuren om dingen die gebeurt zijn in het verleden, je kan je verder leven niet in verdriet, angst of boosheid blijven. Natuurlijk hebben we tijd nodig om dingen te verwerken, maar als we doen wat we moeten doen, zal God de dingen doen die we niet kunnen doen. Hij zal ons de kracht geven om stappen te zetten , maar wij moeten de eerste stap willen zetten en blijven zetten.

    Je kan het verleden niet meer veranderen, er zijn dingen die we verliezen, sta op en wandel , ga verder vraagt God ons. Laat ons bidden tot God dat Hij laat zien wat wijzelf moeten doen. We weten dat we Zijn kracht en genade krijgen..

     

    God u vraagt ons om heel ons leven stappen te zetten, stappen in verantwoordelijkheid , stappen in de kwaliteit van onze relaties, stappen in dienstbaarheid, stappen in kwaliteit van onze communicatie, stappen in vergiffenis geven en vragen. Kwaliteit in die dingen die onze relatie met onszelf en de anderen ten goede komt, zoals hulp bieden, administratie in orde houden, geld goed beheren, respect voor het anders zijn, ruimte geven in plaats van eisend zijn.

    Vele mensen blijven dikwijls enkel stilstaanbij de wereldlijke waarden, meer reizen maken, meer geld verdienen, meer macht, meer comfort. Meer eisen ,verwijten, beperkingen en regels. We maken onszelf wijs dat dit alles ook vooruitgang is voor ons leven. Het maakt ons leven gemakkelijker , mag dat niet? Wat zou Jezus hier op antwoorden? Ik denk dat hij verwijst naar Gods geboden.

    Is er nog tijd voor gebed en communicatie met de éne God , is er nog tijd om de zevende dag in teken van Gods glorie door te brengen , tijd en aandacht voor onze kinderen en familie, tijd voor de partner. Ik denk dat Jezus ons vraagt om aandacht voor kwaliteit in communicatie en luisteren , aandacht om ruimte scheppen voor wat anders is en voor ons ongemakkelijk.

    Eenvoud brengt echte waarden dichterbij, gewoon eens thuis blijven, gezelschapspelen spelen, eenvoudige maaltijd, eenvoudige aanleg van de tuin. We moeten ons eens afvragen waarom moet alles perfect in orde zijn in die tuin, is het om belangrijk te zijn voor de buren, geen kritiek te krijgen, te laten zien wat ik kan, of, werk ik in de tuin zoals de heilige Franciscus, met liefde om God te loven en te prijzen voor zoveel schoonheid ,met dankbaarheid en respect om het wonder van het groeien , van het kleine zaad tot prachtige bloemen en planten, groenten en fruit.

    Het is ook goed ons koopgedrag eens onder de loupe te nemen, minder kopen vraagt minder onderhoud, iets langer gebruiken geeft blijk van respect, iets gratis weggeven geeft vreugde. We moeten geen dingen hebben om zekerheid te voelen, het is God die ons zekerheid geeft.

    God vraagt ons om op te staan, om te lopen. Hij vraagt ons doe wat je kan en ik zal zorgen voor de rest als je met mij in verbondenheid wil leven. In verbondenheid wil zeggen in geloof en vertrouwen dat God bestaat en dat Jezus, Gods Zoon ons de weg wijst die we moeten volgen.

    Sta op en wandel. God vraagt niet om te rennen. Jezus had ook tijd voor de mensen. We hebben dikwijls geen tijd omdat we ons bezig houden met dingen die ons meer wereldlijk genot brengen, we verdienen meer, we amuseren ons meer. Maar is het echt zo belangrijk alle voetbalmatchen op televisie te volgen? Is het echt zo belangrijk om de volgend move voor een carrière met een hoger loon. Alles mag als we onszelf naar Jezus waarheid maar kritisch durven bekijken in ons denken doen en laten.

    Lieve God

    Jij zegt op te staan en voor te gaan. Begrijpt u niet dat onze tegenslagen zo groot zijn dat we liever blijven zitten. Maar U vraagt toch op te staan en Jezus geeft ons de lamme als voorbeeld. We willen de lamme volgen en weten dat we daarvoor de kracht krijgen van de heilige Geest. Geef ons ook de kracht te geloven in deze kracht die voor ons altijd beschikbaar is en als we met u in verbondenheid leven zullen we die kracht ook ervaren.

    28-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 12,30-32 we vergeten de H Geest gemakkelijk!

    Matteus 12,30-32 we vergeten de H Geest gemakkelijk!

    Het geloof heeft inhoud, Als we geloven dan doen we iets, dan herdenken we Jezus geboorte, zijn sterven ,zijn verijzen, maar we moeten ook durven spreken en Jezus waarden en waarheid als voorbeeld nemen in ons leven. Daarom is het belangrijk de geloofsinhoud beter te leren kennen. We willen vandaag spreken over de Heilige geest.

    We lezen uit Matteus 12,30-32

    [30] Wie niet met mij is, is tegen mij, en wie niet met mij samenbrengt, drijft uiteen. [31] Daarom zeg ik u: elke zonde en elke godslastering kan de mensen worden vergeven, maar wie de Geest lastert kan niet worden vergeven. [32] En iedereen die iets ten nadele van de Mensenzoon zegt, zal worden vergeven. Maar wie kwaadspreekt van de heilige Geest zal niet worden vergeven, noch in deze wereld, noch in de komende. Tot daar de woorden van Jezus.

    We lezen ook nog even de brief van Paulus aan de rom 8 , 6-8

    Ons leven wordt immers niet langer beheerst door onze eigen natuur, maar door de Geest. [5] Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil. [6] Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede. [7] Onze eigen wil staat vijandig tegenover God, want hij onderwerpt zich niet aan zijn wet en is daar ook niet toe in staat. [8] Wie zich door zijn eigen wil laat leiden, kan God niet behagen.

    We vergeten de Heilig geest gemakkelijk, die Geest van God. Hij komt veel minder in beeld dan de Vader en de Zoon.

    De Geest is geen versierseltje, geen speeltje voor theologen. Gods Geest is het leven dat ons bezielt.

    Misschien kunnen we het vergelijken met een spirituele ademhaling. We ademen Gods Geest in en ontvangen zo Zijn genade en kracht. Wat negatief is ademen we uit: de schuld voor onze fouten en daarmee onze machteloosheid, onze kwaadheid , ons verdriet, onze angst.

    Alles wat bestaat, bestaat omdat Gods Geest het bezielt. Hij schept en herschept. Gods Geest wordt ons geschonken, door Jezus. Aan het einde van zijn leven, als Hij zijn leerlingen verlaat, spreekt Jezus over de Helper die komen zal.

    We kunnen de Heilige Geest vragen om ons Jezus te tonen,ons Hem doen kennen als de Levende Heer. Want de Geest leidt ons naar de Zoon, de Zoon leidt ons naar de Vader.

    Spreken over de Geest is spreken over Gods verlangen naar intimiteit en vriendschap met ieder van ons.

    Kiezen voor Jezus wil zeggen God vrijgevig laten zijn, ruimte maken voor zijn Geest. Hem in ons werkzaam te laten zijn. We moeten de heilige Geest vertrouwen, door Hem zullen we kracht krijgen. Want Gods Geest wil werkzaam worden in ons leven, in deze wereld. Als wij vragen om Gods geest en kracht dan zal Hij ons helpen om naar waarheid te spreken en te handelen.

    Gods geest woont in ons door Jezus verrijzenis en door de kracht van Gods geest zullen we onsterfelijk worden.

    God is onze vader. Paulus schrijft verder: Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God. [15] U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’

    De Heilige Geest geeft Kracht. Om de druk van het   wereldlijk denken te weerstaan hebben we de deugd van kracht nodig, ons   geschonken door de h. Geest.

    Het is deze deugd   waardoor iemand kan voldoen aan het vervullen van de verplichtingen van alle   dag. Deze deugd vindt echter weinig erkenning in een maatschappij waar men   zich overgeeft aan gemak aan de ene kant en hardheid aan de andere kant,   welke wijdverspreid zijn in het economische, sociale en politieke relaties. Laffe   timiditeit en agressiviteit zijn twee   vormen van gebrek aan kracht welke vaak gevonden worden bij het menselijk   gedrag

    Vandaag nog meer dan ooit heeft de morele waarde van   sterkte de steun nodig van de overeenkomende gave van de Heilige Geest.

    De H geest geeft ons kracht om moedig stand te houden voor de   waarheid en oprechtheid, ook daar waar geen begrip is of zelfs vijandigheid.

    Bij menselijke fysieke en psychologische zwakten,   moeten we de Heilige Geest vragen voor de gave van kracht om sterk te blijven   en beslissend in het volgen van de goede weg.

    Dan zijn we in staat om met de Heilige Paulus te   zeggen: in zijn tweede brief aan de Kor , hdst 12 [10]   Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in   beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.

    God onze vader, we zijn u dankbaar voor de kracht die   gij ons geeft door uw geest. Zo kunnen we kiezen voor wat goed is voor ons.

    Daarom bidden we tot U

    God, Bron   van Zijn, die ik ontmoet in wat mij ontroert,
      Ik geef u een naam opdat ik u een plaats kan geven in mijn leven.
      Bundel uw licht in mij - maak het nuttig.
      Vestig uw rijk van eenheid nu,
      uw enige verlangen handelt dan samen met het mijne.
      Voed me dagelijks met brood en met inzicht.
      Maak de koorden van fouten los die me vastbinden aan het verleden,
      opdat ik ook anderen hun misstappen kunnen vergeven
      Laat oppervlakkige dingen me niet misleiden.
      Uit u wordt de al werkzame wil geboren
      de levende kracht om te handelen,

    Uw woord dat   alles verfraait en zich wonderbaarlijk van eeuw tot eeuw vernieuwd en   begrepen wordt door eenieder die naar U op zoek gaat.

     

     

     

    20-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 18,9-14 nederig van hart

    Lukas 18,9-14 nederig van hart

    We kunnen God leren kennen door te luisteren naar wat Jezus over God te vertellen heeft. Door hem kunnen we God ontdekken. God openbaart zich in Jezus woorden en daden. God is liefde, door zijn immense liefde voor ons zonder voorwaarden geeft Hij richting in ons leven, want niets is zo moeilijk dan op eigen kracht, de richting, de zin van ons leven in te vullen.

    We lezen uit het evangelie van Lukas,18,9-14

    Met het oog op sommigen die zichzelf rechtvaardig vinden en anderen minachten, vertelde hij de volgende gelijkenis. [10] ‘Twee mensen gingen naar de tempel om te bidden, de een was een Farizeeër en de ander een tollenaar. [11] De Farizeeër stond daar rechtop en bad bij zichzelf: “God, ik dank u dat ik niet ben als de andere mensen, die roofzuchtig of onrechtvaardig of overspelig zijn, en dat ik ook niet ben als die tollenaar. [12] Ik vast tweemaal per week en draag een tiende van al mijn inkomsten af.” [13] De tollenaar echter bleef op een afstand staan en durfde niet eens zijn blik naar de hemel te richten. In plaats daarvan sloeg hij zich op de borst en zei: “God, wees mij zondaar genadig.” [14] Ik zeg jullie, hij ging naar huis als iemand die rechtvaardig is in de ogen van God, maar die ander niet. Want wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden, maar wie zichzelf vernedert zal verhoogd worden.’

     

    Het is zo klaar als pompwater wat Jezus ons hier wil vertellen, maar het grote probleem zijn wijzelf! We zeggen of denken: Ik ben goed, op z’n minst heb ik steeds goede bedoelingen, ik ben rechtvaardig, ik geef op zijn minst toch iets, anderen geven niets. Ik ben beter, anderen begrijpen me gewoonweg niet, zij zijn het probleem, ik niet. Ik lieg niet en bedrieg niet en als ik toch eventjes ….dan is dat niet liegen, het is om bestwil. Ik moet soms wel liegen anders ben ik de dupe.

    En zo gaan we door. Goede Farizeeërs zijn we.

    Wij bedanken God dat we nu even samen mogen luisteren naar Jezus woorden; Zo hebben we kans om te herkennen en erkennen dat we huichelaars zijn, dikke nekken, sukkelaars die klagen en zagen omwille van anderen, zwakkelingen die eisen als sterke erkend te worden of als sukkelaar hulp verdienen.

     Wij wachten op antwoorden, wij willen wereldlijke wonderen zien, wij zijn eisend naar onze medemens. We maken God tot ‘niet perfecte God’. Want als Hij perfect was , dan zou de wereld er anders uitzien en zouden wijzelf niet zoveel tegenslag hebben. We stellen God verantwoordelijk voor al het lijden. Als het ons goed gaat hebben we geen tijd en als het ons slecht gaat geeft Hij niet wat we vragen. We maken ons eigen waarheden voor ons leven. Zoals: Als God goed is en liefdevol dan laat Hij toch toe dat we euthanasie plegen. We verplichten zo God om onze waarheden te volgen.

     

    Jezus zegt ons hier nederig te zijn. Nederig zijn begint met bidden en danken

    Waarom bidden we niet in momenten van gezondheid ,om sterkte te staan en Hem niet te vergeten wanneer we ziek zullen zijn en tegenslagen ondervinden. Waarom danken we God niet bij een tegenslag omdat het nog veel erger had kunnen zijn. Wanneer iemand ons beroofd maar hij laat ons in leven moeten we God danken om dit gebeuren. Wanneer de wagen perte total is, maar we zijn niet levensgevaarlijk gekwetst moeten we God danken. Wanneer we een gehandicapt kind hebben maar de mensen in de instelling zijn erg vriendelijk, dan moeten we God danken.

    We moeten dus eigenlijk bidden en danken om alles. Echt geloof zit in ons hart , aandacht voor onze gelovige keuze geeft ons een scheppende kracht. Maar wat is de scheppende kracht van een gelovige?

    Iets scheppen voor uzelf of anderen geeft vreugde, ook voor niet gelovige mensen. Als ge goed kunt breien dan gaat ge toch iets breien voor uzelf of iemand anders, als ge goed kunt schilderen dan gaat ge toch iets creëren, een goede kok die gaat toch koken voor anderen.

    Wat creëert een goede gelovige? Wanneer we steeds maar wachten dan wil dat zeggen dat we met ons gelovig zijn niet echt bezig zijn, we schenken geen aandacht aan wat het betekent om gelovig te zijn.

    Als we gelovig zijn moeten anderen iets aan ons hebben. Ze moeten het voelen, iets van een gouden boordje rond ons hoofd, zoals op oude schilderijen, iets uitstralen: Wat moeten we uitstralen? nederigheid en blijheid vraagt Jezus ons.

    Paulus zegt ons duidelijk wat we moeten uitstralen: Lezen we even nog eens de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22-25

    Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, [23] zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. [24] Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. [25] Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst

     Jezus zoeken met hart geest, ziel en kracht, gehoorzaam aan zijn geboden, nederig anderen dienen door al onze talenten in te zetten. Niet omdat ik zo goed geleerd heb te breien, te schilderen, te koken, maar omdat ik van God dit talent heb gekregen en van Hem de vreugde ontvang en me blij voel als ik iets doe met dit talent ten voordele van anderen. Niet om in de belangstelling te staan maar juist het tegengestelde. God geeft ons zijn liefde en vraagt ons iets te doen voor de medemens. Dat is nederig zijn. Ik dacht vroeger altijd, ja maar ik heb het toch maar gedaan, ik ben het die de inspanning lever! Niet nederig dus, het is God die mij kracht en vreugde geeft om dit te mogen en kunnen doen. Ja, ja maar al de miserie die ik heb gehad en de wilskracht die nodig was om vol te houden , ik heb het toch allemaal maar overwonnen. Neen, het is God die mij die wilskracht gaf en de kracht om de problemen te overwinnen. Nederig zijn is moeilijk maar is niet iets slaps, slaafs en op de achtergrond. Nederig zijn is iets sterks, vanuit het weten dat we alles gekregen hebben en het weten dat we nog steeds krijgen . Het is weten dat God klaar staat met zijn immense vaderliefde voor zijn kinderen. Het is weten dat we Zijn kracht krijgen om dingen te kunnen uitvoeren. Jezus vraagt ons niet ‘slaafs’ te zijn maar te leven vol blijheid, kracht en passie en zonder leugens voor de echte droom voor ons leven.

    Als ons diepste verlangens in overeenkomst zijn met Gods verlangen dan mogen en moeten we daarvoor al onze krachten inzetten en ons leven soms zelf opnieuw bijsturen of een nieuwe richting geven.

    Nederige blije mensen, die hun talenten en diepste verlangens waar maken tot vreugde van zichzelf en van anderen, dat is Gods droom voor ons leven hier op aarde.

     Laat ons bidden dat we geraakt mogen worden door God,

     Lieve God geef ons die zoekend zijn een open hart opdat we zouden kunnen geloven en begrijpen

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     God geef ons nederigheid. Jezus vraagt het ons, niet slaafs, maar vol blijheid, kracht en passie, zonder leugens voor de droom voor ons leven. Laat ons attent zijn voor anderen, elke dag, spreekt door ons, geef ons de juiste woorden , laat ons de juiste dingen doen in nederigheid  

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Bidden we om onze bereidheid met lege handen voor God te staan, God te zeggen: alles is goed Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd, mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven’.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

    12-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11, 9-13 Wie is de Heilige Geest

     Lukas 11, 9-13 Wie is de Heilige Geest

     Ik zeg jullie: vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. [10] Want wie vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan. [11] Welke vader onder jullie zou zijn kind, als het om een vis vraagt, in plaats van een vis een slang geven? [12] Of een schorpioen, als het om een ei vraagt? [13] Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen.’

    Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Het is niet gemakkelijk om dit te geloven omdat we het verbinden aan onze aardse verlangens en aan ons wereldlijk denken.

    We denken dan: Ik krijg niet wat ik vraag en ik krijg wel wat ik niet gevraagd heb, ellende verdriet en pijn vraag ik niet en toch is het aanwezig. Hoe moeten we dit alles dan begrijpen. God is liefde, waarom moet ik door alle ellende en tegenslag.

    Beste mensen laat ons God niet verantwoordelijk maken voor onze tegenslagen. Tegenslagen en moeilijkheden zijn het gevolg van ons bestaan hier op aarde. Elke weg is verschillend. Geloven wil zeggen nederig kunnen aanvaarden dat onze weg anders is dan we verwachten . Geloven wil zeggen op zoek gaan naar wat echt is. Wat heb je aan vrienden waarmee je geen open en eerlijk gesprek kan voeren, wat heb je aan mensen die vragen stellen uit nieuwsgierigheid in plaats van uit bezorgdheid voor u. Wat heb je aan een mooi groot huis als er binnen mensen wonen die altijd ruzie maken. God is bezorgd voor ons en geeft ons kracht als we het hem vragen. Hij kan geen verdriet wegnemen , maar Hij kan ons wel doen aanvoelen om naar morgen te kijken , hij kan ons kracht geven om van onze toekomst nog iets moois te maken, maar hij vraagt ons altijd wel de stap naar Hem te zetten , vragen , zoeken, kloppen en dan gaat God met ons verder.

    Het geven van God heeft te maken met genade en kracht om de aardse tegenslagen te dragen. Als we zoeken zullen we voelen dat God erg bezorgd is om ons, we zullen antwoorden vinden om onze tegenslagen beter te begrijpen en God zal alle deuren openzetten opdat we niettegenstaande de moeilijkheden toch rust kunnen vinden. Dat zie je dikwijls bij mensen in de arme landen, ze zijn blij. Wij Belgen zijn niet meer vriendelijk en gastvrij, vraag het maar aan de buitenlanders die hier wonen. Hoe komt het toch dat we die waarden verloren zijn. Omdat we op zoek gaan naar de verkeerde dingen en de verkeerde mensen. Of we zijn bang niet te voldoen aan de eisen van de anderen. Die eisen leggen we ons echter zelf op. Waarom moet ik bijna perfect zijn, omdat ik angst heb dat de andere me anders niet belangrijk gaat vinden of niet graag gaat zien en dan tel ik niet mee. Weet dat iedereen zonder enige uitzondering meetelt voor God, maar dat is blijkbaar niet genoeg voor ons. We geloven niet dat we vanuit Gods liefde al het andere zullen vinden. Waarom maken we het voor onszelf zo moeilijk? Zijn we niet nederig genoeg? Vele heilige mensen zouden ons zeggen: inderdaad, je bent niet blij met het meest eenvoudige. Daar ligt een enorme groeikans voor ons al mensen van deze luxe westerse maatschappij.

     Wij zijn Gods kinderen. Kunnen wij God onze vriend en Vader noemen? Wanneer we verlangen om een bewuste en intieme verbondenheid met onze perfecte en rechtschapen God aan te gaan dan moeten we daar iets voor doen. We moeten beslissen om te beminnen, het komt niet vanzelf. Liefde is een werkwoord.

    Vertellen wij God voldoende dat we Hem echt nodig hebben? Durven vragen heeft ook te maken met geloven. Als Ik geloof dat mijn vriend bezorgd is om mij, durf ik iets te vragen. Hetzelfde gebeurt bij God.

    Een vriendschapsrelatie vraagt dus om geloof en vertrouwen.

    We mogen in volle vrijheid alles aan God vragen, zoals een kind tot zijn vader, maar we moeten geduldig zijn,nederigheid en blij met wat we verkrijgen, met het geloof dat God het beste geeft voor ons.

    God beslist dat we sommige dingen niet nodig hebben of dat het te vroeg is.

    We krijgen van God altijd een antwoord, maar misschien verschillend van wat we verwachten.

    Paulus bidt bijvoorbeeld direct na zijn bekering om een opdracht: ‘Heer, wat wilt U dat ik doen zal’? En als antwoord werd hij naar de eenzaamheid van de Arabische woestijn gestuurd. Werd de verhoring van zijn gebed afgewezen? Neen, alleen maar uitgesteld. Paulus was nog niet klaar voor zijn zendingsopdracht. Jezus bad ook tot zijn vader: ‘niet mijn wil maar uw wil geschiedde’

    God vertrouwen in Zijn antwoord, niet half maar ten volle 100 procent is niet gemakkelijk.

     We lezen nog even iets voor van sint Augustinus. Hij zegt:

    Ongelukkig is iedereen zolang hij gevangen zit in liefde voor dingen die niet van blijvende waarde zijn. Hopen op rijkdom of ijdele hoop voor dingen die niet reëel zijn, zijn waardeloos, daarom is het zo prachtig dat we als gelovigen een leven lang op zoek mogen gaan naar waarheid en wijsheid die onsterfelijk is. Dat geeft ons leven zin.

    Laat ons samen bidden:

    God, Jij weet wat voor ons het beste is.

    Help ons om dankbaar te leren zijn, zelfs om wat we niet verkrijgen.

    Leer ons dankbaar zijn omdat tegenslagen nog niet veel groter zijn.

    Geef ons daarvoor de kracht van de heilige Geest

    Help ons om te leven in de kracht van de Heilige Geest met Zijn gaven van geduld, blijheid, liefde, goedheid, vrede, trouw, zachtheid en nederigheid en zelfcontrole.

    Wij danken u God omdat we weten dat u ons gebed verhoord.

    Geloven is een groeiproces door de genade, een godsgeschenk dat ons de kans geeft in intense verbondenheid te leven met God en met de kracht van de heilige Geest. Dat wensen wij voor u

    In de naam van de vader , de zoon en de Heilige Geest.

     

    10-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 1,1-18 Het woord is mens geworden

    Johannes 1,1-18 Het woord is mens geworden

     [1] In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. [2] Het was in het begin bij God. [3] Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat.*[4] In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. [5] Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.      [6] Er kwam iemand die door God was gezonden; hij heette Johannes. [7] Hij kwam als getuige, om van het licht te getuigen, opdat iedereen door hem zou geloven. [8] Hij was niet zelf het licht, maar hij was er om te getuigen van het licht: [9] het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam. [10] Het Woord was in de wereld, de wereld is door hem ontstaan en toch kende de wereld hem niet. [11] Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen. [12] Wie hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden. [13] Zij zijn niet op natuurlijke wijze geboren, niet uit lichamelijk verlangen of uit de wil van een man, maar uit God.      [14] Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. [15] Van hem getuigde Johannes toen hij uitriep: ‘Hij is het over wie ik zei: “Die na mij komt is meer dan ik, want hij was er vóór mij!”’ [16] Uit zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt. [17] De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid en waarheid zijn met Jezus Christus gekomen. [18] Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is,* die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.

     De evangelist Johannes is een aangeraakte mens, een mens, die ons deelgenoot wil maken. Deelgenoot wil maken, opdat wijzelf ook ziende mensen kunnen worden.

    De evangelist verlegt het begin van zijn verhaal over Jezus naar de peilloze diepte van God zelf. Het is alsof de evangelist ons wil vertellen, dat hij, door met Jezus te leven, teruggebracht is tot de meest essentiële vragen in het leven: Vanwaar kom ik, waar ga ik naartoe? Waar vindt de mens zijn oorsprong en waartoe is hij bestemd? Johannes refereert aan het scheppingsverhaal omdat hij in Jezus een mens gezien heeft naar Gods beeld en gelijkenis.

    Er is ook díe werkelijkheid: de wereld van het nu, het donkere, de duistere wereld, die, geconfronteerd met het licht en deze confrontatie niet verdraagt. De wereld die zich met hand en tand verzet, zich afsluit voor het licht, bang is voor het licht dat waarheid brengt en zich daarmee opsluit in het donker.

    Stellen wij ons voor in Johannes plaats: Wat moet het niet zijn geweest om met eigen ogen te zien, dat het kwaad geen vat op Jezus had. Wat moet het zijn geweest om te zien hoe zelfbewust én nederig tegelijkertijd deze man zijn weg ging, aanrakend, liefhebbend, confronterend, over God als zijn Vader sprekend. Wat moet het zijn geweest om iemand te horen zeggen: ik ben de weg, de waarheid en het leven, wie mij ziet, ziet de Vader. Wat moet het zijn geweest om bij Iemand te zijn die zich zo met God waagt te verhouden. Bij iemand te zijn, die niet opgehouden is te beseffen dat we het leven ontvangen hebben uit Gods hand en dat wij Gods kinderen zijn.
     
    Het woord, dat scheppende woord van het begin, het woord dat om antwoord vraagt, is vlees, is persoon geworden. Het is Jezus, een mens, die ons bij God brengt, een mens die onder ons is komen wonen. Een mens die laat zien waartoe wij bestemd zijn en waar we naartoe gaan.

    Kunnen wij als Johannes worden aangetrokken door deze Jezus, en zien dat het mogelijk is een antwoord te geven .

    Soms ervaren we ook dagen van donkerte, zelfs als gelovige. Dingen zijn zinloos, leeg, het leidt nergens naartoe.

    In die ervaringen van donker klinkt er een stem: Er moet licht zijn! Deze stem gaat in tegen het duister, de leegte, de zinloosheid . Het verheft zijn stem tegen de wanorde, verzet zich tegen alles wat donker is.

    In het evangelie lezen we : In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen.

    Hoe dikwijls hebben we nog gesprekken waarin het woord leven gevend is?

    Wanneer is het woord nog licht voor ons?

    Jezus heeft dit woord van God ‘er moet licht zijn’ opgenomen, gedragen en geleefd. Naar hem kunnen wij ons richten . Zijn woorden zullen ons licht brengen. Met Gods genade en de kracht van de heilige Geest kunnen we dan in het licht leven . Zo brengen we Gods liefde en licht ook bij onze naaste .

    Ons leven hier is niet leeg en zinloos maar boordevol leven en licht wanneer we ons tot Hem richten. Aan ons de keuze.

    Heer,

    Als gelovigen willen we licht zien en willen we ook licht zijn. Geef ons de kracht te kiezen voor U, vandaag en elke dag van ons leven.

    Laat ons deze keuze niet uitstellen of niet oppervlakkig beleven.

    We willen intens in verbondenheid leven met u en uw genade aannemen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Heer onze God

    Onze oorsprong ligt bij U en onze bestemming is te worden zoals Jezus.

    We willen leven in uw licht, die liefde, goedheid en waarheid uitstraalt.

    Wij vragen u Heer om alle mensen die nu luisteren Uw genade te schenken opdat ze het licht mogen zien. Laat hen op zoek gaan naar u en u ook vinden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, in het licht, zodat het kwade , de duisternis, geen kans krijgt.

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn genade te ontvangen en zijn licht

     

     
     

     

    23-12-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 14,21-27 kiezen voor God

    Johannes 14,21-27 kiezen voor God

    Kunnen we God genoeg kennen om Hem te vertrouwen? Kunnen we God genoeg kennen om Hem te beminnen en Hem te gehoorzamen in alles wat Hij ons vraagt?

    We lezen uit het evangelie van Johannes 14,21-27

    [21] Wie mijn geboden kent en zich eraan houdt, heeft mij lief. Wie mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen, en ik zal mij aan hem bekendmaken.’ [22] Toen vroeg Judas (niet Judas Iskariot) aan Jezus: ‘Waarom zult u zich wel aan ons, maar niet aan de wereld bekendmaken, Heer?’ [23] Jezus antwoordde: ‘Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen. [24] Maar wie mij niet liefheeft, houdt zich niet aan wat ik zeg, en wat jullie mij horen zeggen, zijn niet mijn woorden, maar de woorden van de Vader door wie ik gezonden ben. [25] Dit alles zeg ik tegen jullie nu ik nog bij jullie ben. [26] Later zal de pleitbezorger, de heilige Geest die de Vader jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb.
    [27] Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.

    ‘Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen”.

    Dit wonen in ons zou toch vreugde moeten geven in ons gelovig leven. Maar hoe komt het dan toch dat we zo weinig vreugde ervaren. Zijn we misschien niet nederig genoeg, niet open voor Gods plan met ons leven.

    Niets in het leven kan meer belangrijk zijn, dan onze verbondenheid met God. Van daaruit ontstaat al het andere, onze liefde, ons omgaan met mensen, ons reageren op onmacht, pijn en dood.

    Het kennen en waarnemen van Gods kwaliteiten is de sleutel tot alle andere dingen in het leven. Maar hoe komen we zo dicht tot God.

    Vooreerst moeten we Hem willen kennen en zoeken, dat is een groeiproces dat nooit ophoudt en enorm boeiend is.

    Eens we geloven en vertrouwen, dat God een plan heeft met ons leven, zal het nooit meer hetzelfde zijn.

    God wil niet alleen dat we Hem leren kennen, Hij verlangt naar een intiem verbond, een genootschap en broederschap met ons, daarvoor kwam God als mens op aarde, Jezus Van Nazareth. Hem moeten we volgen.

    Het intiem verbond dat God met ons wil moeten wij zelf ook willen en verlangen. Niets komt vanzelf, daarom moeten we daarover spreken met God en ons beschikbaar stellen, nederig in het leven staan en zoeken wat Zijn plan is voor ons leven.

    Gods maakt zich kenbaar aan ons in zijn Zoon Jezus. Hij spreekt de woorden tot ons om God te leren kennen. Door zijn dood en de verrijzenis ontvangen we de H. Geest die ons kracht geeft en leiding.

    Hoe meer we God kennen, hoe meer vrede, vreugde, liefde, en geluk we ervaren. Het gaat hier echter niet over wereldlijke waarden van geluk, het hebben van materiële rijkdom, mogelijkheden en gezondheid.

    Tot de profeet Jeremia zegt God over zijn volk: [11] Mijn plan met jullie staat vast, Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. [12] Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren. [13] Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. (Jeremia 29,13)

    God spreekt ook zo tot ons, vooral in moeilijk momenten. Maar wij zien dikwijls Gods beloften in termen van rijkdom en geluk, antwoorden op onze vragen, genezing, oplossingen voor al onze problemen. Dat is niet wat God hier bedoelt. Hij zegt ons dat we zullen voelen dat Hij aanwezig is. Zo ook terwijl wij in verdriet of moeilijkheden zitten, Hij zal ons kracht geven, we zullen niet ten onder gaan, we zullen inzichten krijgen als we zoeken.

     

    Johannes schrijft ons dat Jezus ook spreekt over een pleitbezorger. Hij zegt: [26] Later zal de pleitbezorger, de heilige Geest die de Vader jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb. Tot daar de tekst.

    We zullen dicht bij God zijn, wanneer de H. Geest ons leven controleert en ons bovennatuurlijk inzicht geeft. Maar aan ons de keuze om Jezus toe te laten in ons leven en hem te aanvaarden als onze redder. Zijn woorden zijn het referentiepunt waar we ons altijd kunnen naar richten.

    Paulus zegt daarover:

    [14] Een mens die de Geest niet bezit, aanvaardt niet wat van de Geest van God komt, want voor hem is het dwaasheid. [15] Maar een mens die de Geest wel bezit, kan alles beoordelen

    Zonder Jezus is het onmogelijk de geestelijke waarheid te behouden

    Onlangs vroeg ik aan iemand welk is uw referentiepunt in uw leven, hoe onderscheid u het juiste van het onjuiste. Ik vertrouw op mezelf was het antwoord. Zo was het ook vroeger voor mij. Maar nu weet ik beter. Jezus woorden zijn nu mijn referentiepunt en zijn antwoord is altijd juist. Het is ook veel gemakkelijker, het geeft me veel meer vreugde en zekerheid, minder angsten. Zo weet ik dat ik ooit het eeuwig leven krijg. Jezus heeft dat belooft aan allen die in hem geloven. Mijn angsten op het moment van ziek zijn zullen aanwezig zijn, maar het zal niet vernietigend zijn, dat weet ik nu al, want ik heb een toekomst waar ik kan naar kijken.

    Psalm 119 zegt : Uw regels wil ik overdenken,het oog op uw paden gericht, Ik verheug mij in uw wetten,uw woord zal ik niet vergeten

    Lieve God Geef mensen die alles in het leven banaal vinden de kracht om U te zoeken, want in de ontdekking van U ligt het antwoord op zin van het leven hier op aarde.

    Lieve God geef de gelovigen die pijn en machteloosheid ervaren de kracht om die onmacht in uw handen te leggen en zich terug te richten naar U. Geef hen inzicht om nederig te zijn zonder schuld op zich te laden en geef hen de kans om door mensen een weg te vinden de wonden te helen.

    Lieve God geef ons mensen die uw woord kunnen verkondigen op de juiste plaats , op het juiste moment bij de mensen die het juist nodig hebben omdat ze iet zoeken dat meerwaarde geeft in hun leven.

    Lieve God, Raak mensen, laat hen iets begrijpen van uw woorden ook al slagen ze bij wijze van proef de bijbel open zoals het toevallig valt. Geef hen op die toevallige bladzijde inzichten die ze net nodig hebben.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

    16-12-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over Hoop Hebr 6,13-18

    over Hoop Hebr 6, 13-18

    Wanneer we willen dat niemand twijfelt aan wat we zeggen dan zweren we bij iets dat hoger is dan onszelf. We zweren opdat men zou geloven wat ik te vertel. God deed dat ook aan Abraham bij de belofte van een zoon.

    We lezen u uit Hebr 6, 13-18

    Toen God aan Abraham zijn belofte deed, kon hij bij niemand zweren die hoger was dan hijzelf, en dus zwoer hij bij zichzelf: [14] ‘Ik zal je rijkelijk zegenen en je talloze nakomelingen geven.’ [15] En zo heeft Abraham, dankzij zijn standvastig vertrouwen, gekregen wat hem beloofd was. [16] Mensen zweren altijd bij iemand die hoger is dan zijzelf, en met hun eed bekrachtigen ze de waarheid en beëindigen ze elke twist. [17] Toen God de erfgenamen van de belofte ervan wilde doordringen hoe vast zijn voornemen was, stelde hij zich op dezelfde manier met een eed garant. [18] Met deze twee onomkeerbare daden – die uitsluiten dat God liegt – heeft hij ons krachtig moed in willen spreken. Onze toevlucht is het vast te houden aan de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt.

    God zegt , twijfel niet aan mij, ik breng u de waarheid. En omdat er niets groter is dan God zelf zwoer hij bij zichzelf dat Hij ons wil zegenen en kansen geeft om vruchtbaar te zijn. Aan ons om God standvastig te vertrouwen. Het gaat hier niet over zwanger worden, maar over iets veel ruimer, vruchtbaar zijn in ons leven, vruchtbaar voor anderen en dat kan op vele manieren

    Abrham had vertrouwen, wachtte lang en verdroeg geduldig, deze woorden kunnen we meermaals herhalen, vertrouwen wachten en geduldig zijn, vertrouwen wachten en geduldig zijn, vertrouwen wachten en geduldig zijn.

    We moeten genieten van hetgeen zich vandaag aandient. We kunnen God niet vragen dingen vlugger te doen dan wat goed is voor ons. We moeten willen wat God wil en door die bereidheid moeten we wachten. Ongemakken en tegenslagen verdragen en geduldig wachten op wat God wil voor ons leven. Dat is soms onduidelijk, we willen antwoorden op onze vragen, maar heb vertrouwen zegt God ons. Ondertussen vraagt hij ons onze dag mooi maken door vruchtbaar te zijn voor anderen. En dat zullen we kunnen. God beloofde dat, niet alleen aan Abraham , hij belooft dat ook aan ons. Hij zal ons rijkelijk zegenen en vruchtbaar laten worden.

    Als wij onze hoop opgeven dan verbreken wij het contact en de kracht die we van God ontvangen. We moeten hoop hebben. Als we daaruit stappen zijn we verbroken. Hoop is het anker van de ziel . We willen zo dikwijls alles verklaren en weten. We leunen zo dikwijls op onze gevoelens. Niet dat weten en gevoelens niet belangrijk zijn, maar als we daarvan afhankelijk zijn, dan zijn we zeer zwak, want als we het niet weten zijn we totaal verloren. Als we ons niet goed voelen, zien we geen toekomst meer. Dat is toch geen kwalitatief leven. Daarom onze aandacht op Hoop. De hoop is het anker dat ons aan God vasthoudt. De hoop is onze zekerheid, het anker van onze ziel.

    De ziel is het meest innerlijke deel van onszelf, het deel dat onze geest en lichaam verbindt. De ziel vertelt veel over onszelf . Ons voelen , denken, doen, onze wil, emoties, ons denken. Ons leven hangt erg af van wat we voelen, willen, denken, doen.

    God wil dat we afstappen om afhankelijk te zijn van ons denken, voelen, willen. Hoop brengt de beloften van God tot ons. Als we bidden moet we blijvend in contact zijn met God . Dat is hoop. Zo kan God ons bereiken zelfs al voelen we ons bijzonder klein, hij is daar en geeft ons kracht. Met hoop voelen we ons heel erg normaal, goed in ons vel, wat er ook gebeurt. Maar daarvoor moeten we in contact blijven met God.

    God wil dat ons leven zin heeft en wij moeten dat realiseren door hoop het anker te laten zijn voor ons leven.

    Wanneer een boot aan anker ligt, dan is de boot stabiel, het geeft zekerheid, er kan niet veel gebeuren. Dat beeld willen we even gebruiken. De boot is verbonden met het anker door een kabel. Het geeft de boot de mogelijkheid wat naar links en rechts te gaan, maar als de boot te ver zou afglijden houdt het anker hem stevig en veilig vast. God wil ons ook een veiligheid geven , dicht bij hem. We hebben speelruimte, maar als we te ver gaan dan zou de verbinding kunnen verbreken , de veiligheid met God ons anker in ons leven, onze hoop, ons heden en onze toekomst.

    Wanneer de verbinding verbroken is zijn we losgeslagen, moeten we alles zelf waar maken, God kan ons niet meer bereiken en kan geen veiligheid meer geven. Hoop is het anker dat ons verbindt met God, laten we dat niet verbreken. We hebben de belofte van God. God houdt ons graag dicht bij hem. Maar wij zijn vrij. Als we onze hoop blijven vasthouden houdt God ons vast.

    Onze toevlucht is vast te houden aan de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt. Als we bijna verdrinken houdt God ons recht zoals de boot die verbonden ligt aan het anker. Onze hoop is ons anker, onze verbinding met God. Maar hoop is natuurlijk niet genoeg, we moeten ook iets doen, laat ons daarvoor bidden.

    God we willen niet achterom kijken maar naar de dag van morgen,
    Want in elke nieuwe dag, ligt door U nieuwe hoop verborgen.
    Al lijkt de toekomst zo onzeker, maakt het soms een beetje bang.
    We hebben vertrouwen in U en blijven geloven in uw liefde voor ons en in uw plan met ons leven. We willen ons leven daarom in uw handen leggen in het grote geloof en vertrouwen dat u ons zal leiden elke dag opnieuw en opnieuw.

     

     

    09-12-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 14,12-14 De kracht om vol te houden

    Joh 14,12-14 De kracht om vol te houden

    12 Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader. [13] En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. [14] Wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen.

    Het gaat hier over de kracht die we nodig hebben om vol te houden

    Op het moment dat we denken zelf bedruipende mensen zijn, ontdekken we, door onze moeilijkheden, dat we eigenlijk kleine en hulpeloze kinderen zijn die geen grote dingen aan kunnen. We zouden dan naar God willen lopen, al schreeuwend, zoekende voor comfort en antwoorden

    Jezus zegt hier : Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat!

    Maar zijn we wel overtuigd dat God ons nabij, dat God met ons is?

    Vele mensen en ook ikzelf, heb met deze vraag geworsteld. Als God ons zo nabij is waarom heb ik dan zoveel moeilijkheden en is er in de wereld zoveel onrecht.

    Maar hoe kan Gods aanwezigheid en nabijheid iets voor ons betekenen als we ons amper bewust zijn van die aanwezigheid.

    In psalm 145 lezen we : de Heer is, wie Hem aanroept, nabij, elk die Hem aanroept in vertrouwen.

    Het sleutelwoord is vertrouwen. We zijn zo gewoon de dingen te doorstaan en op te lossen op onze eigen kracht , zonder voordeel te trekken van Gods aanwezigheid. We aanvaarden lijden en moeilijkheden zonder te roepen op Gods ongelimiteerde kracht die Hij ons wil geven. Het is zeker niet de manier die God wil.

    Maar wat verlangen we als we op God roepen? Zijn we bereid dagelijks in verbondenheid met Hem te leven of zijn we op zoek naar een onmiddellijke hulp, hier en nu? Zelfs onzuivere motivaties zullen God nooit doen stoppen om ons te zoeken ,maar zullen het onszelf wel moeilijker maken om Zijn volheid van liefde en kracht te beseffen.

    De vraag is dus : Willen we een rijk gevulde relatie met de Koning der Koningen, mag Hij ons leven beïnvloeden en hoezeer vragen we God ons te helpen in het volle vertrouwen dat Hij dat zal doen?

     Jezus zegt ons : En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt.

    Zijn we bereid Jezus in die belofte te vertrouwen? Of stellen we eisen aan Jezus?

    Sommige mensen doen dat ook in het dagdagelijks leven , ik doe dit voor u op voorwaarde dat jij dat voor mij doet. Of in de opvoeding van kinderen zeggen wij nogal vlug, als je braaf bent dan zal ik ‘dat’ voor je doen.

    Zo is het niet bij God . Jezus stelt geen voorwaarden, Hij is altijd aanwezig, zelfs al doen we verkeerde dingen en zitten we midden in de moeilijkheden.

    Jezus zal alles doen wat mogelijk is. Maar we moeten wel aanvaarden dat Zijn antwoord anders is dan wat wij verlangen. Als we bij het gokken 1000 euro zijn verloren, gaat God niet toevallig 1000 euro te voorschijn toveren. Zo werkt het niet. God weet wat voor ons het beste is en Hij zal ons helpen om te kunnen stoppen met gokverslaving op voorwaarde dat wij ons dagdagelijks tot Hem richten in vertrouwen dat Hij aanwezig is om te helpen onze moeilijkheden te dragen en ons te richten naar iets wat beter is voor ons.

    Op het moment dat we God aanroepen en vragen om hulp in Jezus naam, dan komt de kracht van de heilige Geest in ons.

    Op het ogenblik dat we Gods gave voor de mensheid aanvaarden, de redding die zijn zoon Jezus gebracht heeft door zijn lijden, sterven en verrijzen voor ons, op dat moment komt God ons nabij in de Persoon van de H. Geest.

    We zijn er ons niet altijd van bewust, maar de Geest verblijft elk ogenblik van de dag in ons, aanwezig zoals onze eigen adem.

    Hij maakt deel uit van ons leven en maakt het mogelijk ons kracht te geven indien we vertrouwen op de Heer Jezus Christus.

    Hij verandert ons leven na onze nieuwe start, Hij voorziet ons van troost in moeilijke tijden, Hij versterkt ons wanneer we zwak zijn. Hij komt tussen indien we niet weten hoe te bidden. Hij leert ons Gods waarheid te zien. Hij herinnert ons eraan dat we gekozen hebben tot God te behoren. Hij houdt ons steeds dichtbij zodat wij ons kunnen herbronnen en zoeken naar wat goed en zinvol is voor ons leven. Hij levert de vruchten van de Geest in ons leven, zodat we opnieuw in staat zijn om blij te zijn, vol vrede en goedheid met de mogelijkheid om onszelf beter onder controle te houden. Hij maakt het mogelijk om een heilig leven te leiden. Hij brengt ons een diepe vreugde en innerlijke vrede zodat niets ons nog fundamenteel verstoort. Bovenal, Hij geeft ons kracht, om de zending van Jezus te volbrengen, om liefde te brengen voor onze naaste.

    Late we op zoek gaan naar wie die Geest is, die de kracht geeft voor onze christelijke tocht in ons leven van elke dag.

    Laten we dan nu samen bidden in een uitdrukkelijk verlangen om deel te hebben aan de bron, ons te laven, ons overvloedig te voorzien, fris, onophoudelijk om zo te kunnen leven zoals God het wil voor ons.

    God, geef ons de kracht om U te vertrouwen, zo kan u ons leven leiden en zegenen. Wij bidden u ons kracht te geven om onze moeilijkheden te boven te komen. God help ons hierbij.

     

    God ,Leer ons selecteren , ten gronde. Leer ons neen zeggen tegen al wat niet goed is in ons leven zoals drugs , alcohol, gokken, veel kopen om belangrijke te zijn en mee te tellen. Leer ons ook neen zeggen op vreemd gaan, onze jaloersheid en voortdurend kijken naar anderen en zo altijd denken dat anderen het beter hebben . Leer ons ook neen zeggen op ons voortdurend klagen en zagen, leer ons neen zeggen op onze vraag waarom moet mij dit nu overkomen. Wij bidden u heer help ons om u in alles te vertrouwen.

    God, leer ons geloven, geloven dat U van ons houdt. Laat ons vandaag beslissen om naar U toe te komen, of terug naar U toe te komen. Vergeef ons onze fouten die ons verhinderen tot U te komen, om te drinken van uw water en uw bron te worden. Door uw water kan het gras in ons leven terug groen worden.

    Geef ons de kracht om te beslissen het goede te doen en te stoppen met hetgeen fout is. Wij bidden u heer verhoor ons gebed

    God , We gedragen ons meestal niet zo enthousiast .We zijn dikwijls niet blij, eerder zeurpieten, zelfs gelovige zeurpieten. We willen u daarvoor vergiffenis vragen. Leer ons vanaf vandaag dicht bij U te zijn, om zo de kracht te ontvangen van uw heilige geest.

     

    02-12-2013 om 18:56 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh. 1, 29-34 gedoopt worden, wat betekent het?

    Joh. 1, 29-34

     

    Vele mensen willen nog hun kinderen laten dopen, maar gedoopt worden , wat betekent het?

    We lezen u voor uit het evangelie van Joh. 1, 29-34

     

      [29] De volgende dag zag hij Jezus naar zich toe komen, en hij zei: ‘Daar is het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt. [30] Hij is het over wie ik zei: “Na mij komt iemand die meer is dan ik, want hij was er vóór mij.” [31] Ook ik wist niet wie hij was, maar ik kwam met water dopen opdat hij aan Israël geopenbaard zou worden.’ [32] En Johannes getuigde: ‘Ik heb de Geest als een duif uit de hemel zien neerdalen, en hij bleef op hem rusten. [33] Nog wist ik niet wie hij was, maar hij die mij gezonden heeft om met water te dopen, zei tegen mij: “Wanneer je ziet dat de Geest op iemand neerdaalt en blijft rusten, dan is dat degene die doopt met de heilige Geest.” [34] En dat heb ik gezien, en ik getuig dat hij de Zoon van God is.’

     

    We zoomen in op vers 29: ‘Daar is het lam van God, dat de zonden van de wereld wegneemt’ en vers 32: ‘Ik heb de Geest als een duif uit de hemel zien neerdalen, en hij bleef op Hem rusten’

    In het dagelijks leven heeft het woord "doop" veel betekenissen. Een vliegtuig, dat voor het eerst de lucht in gaat, krijgt zijn luchtdoop. Een schip, dat te water gaat wordt met champagne gedoopt. Soldaten ondergaan hun vuurdoop in de opleiding. Dat is allemaal woordgebruik zonder geloofsbetekenis.

    In geloofstaal heeft "doop" een diepere betekenis. Het beschrijft een soort binnen komst in de christelijke gemeenschap, een geloofsgemeenschap van bewust gelovige mensen, die een eigen, persoonlijke geloofsrelatie hebben met Jezus Christus., een persoonlijk geloofsvertrouwen in God, die mensen redt van dood en verlorenheid en hun een nieuw leven geeft. Het heeft met bekering te maken en met het persoonlijk aanvaarden van Gods liefde. Het betekent, een door de Geest herboren mens met Jezus.

    Zo spreekt Paulus er in de brief aan de Romeinen over. (1) Hij beschrijft het als een sterven en opstaan met Jezus in en door de doop. De doop is een afbeelding van het sterven en begraven worden, evenals het een afbeelding is van de opstanding uit d e dood. Zoals Jezus gestorven is en het graf is binnengedragen, zo sterft in samenhang met Hem een mens aan zijn oude, zondige leven. Zo komt ook een mens herboren weer uit het graf. Niet op eigen kracht, maar door Gods genade en door Jezus' verzoeningswerk. Gods genade gaat daarbij voorop; de geloofsbelijdenis is een reactie van mensenkant daarop. Het betekent ook, dat het gezag van de drie-enige God op de doop rust:

    Mensen worden gedoopt op hun geloofsbelijdenis in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De doop is zo allereerst een daad uitgaande van God zelf en vervolgens een daad van een mens. Je moet zelf de band met Christus kennen. Dan is er ook de eenheid in sterven en opstaan met Hem.

    Dopen betekent opgenomen worden in een gemeenschap, die achter een aantal waarden staan, betekent bij een familie behoren, die je opneemt en waar je thuis mag zijn.

    Ouders kiezen voor dit doopsel, omdat zij dat op zeker moment de beste waarborg vinden voor een ‘familie/omgeving’ voor hun kinderen. Later kiezen die kinderen eventueel of ze in die familie blijven. de doopouders drukken  hun geloofsvertrouwen in God  uit. En vragen naar  wijsheid en de zegen van God over het jonge leven..

    Het dopen in onze kerk/christelijke familie gebeurt niet alleen met water, maar ‘met de gaven van de H. Geest’, dat betekent dat het doopsel verbonden is met een reeks waarden, gaven van God zelf, sommigen noemen het ,de genades.

    We lezen even Paulus in zijn brief aan de Galaten hfdst 5 vers 22

     [22] Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, [23] zachtmoedigheid en zelfbeheersing

     

    Hoe ervaar je het behoren tot een gelovige gemeenschap?

    Roept je gedoopt zijn, je op om de vruchten , de gaven  van God  extra toe te passen of te beleven in je leven

     

     

     

    In Jezus tijd verwachtte men de Messias, een nieuw soort Koning, een machtige figuur die orde op zaken zou komen stellen en de Romeinen zou gaan overwinnen.

     

    In plaats van zo’n machtig iemand vertelt Johannes dat die langverwachte figuur Jezus, ‘het lam van God’ is, het ‘kleinste schaap’ uit de kudde. Dat kleine eenvoudige ‘dier’ zal de kudde leiden. Maw ‘het kleine, het eenvoudige, het kwetsbare zal ons leiden en zal de toetssteen zijn.

    Jezus komt niet het volk van de Romeinen verlossen, maar komt ons verlossen van onze zonden en tekortkomingen, Hij komt mij verlossen van mijn kleinheid, onmacht, negativiteit…

     

    Wat betekent dit voor de waardeschaal die wij moeten hanteren

    Wat betekent dit voor mijzelf in het omgaan met mijn kleinheid, kwetsbaarheid, opkomen voor zwakke en kleine mensen

     

     

    Laat ons bidden

    Heer,

    Geef ons de moed ons kwetsbaar,als een kind op te stellen en door U te laten leiden,zoals Jezus,het lam van God

     

    Heer,

    Geef ons de kracht van de heilige Geest om al Uw gaven daadwerkelijk te beleven

     

    Heer,

    Geef ons de genade om zonder ophouden te bidden,omdat het fijn is om ons veilig te weten ,als kinderen van God ,die in Uw nabijheid vertoeven

    26-09-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Johannes14 vers 6-1 kunnen we God echt kennen?

     Johannes14 vers 6-1 kunnen we God echt kennen?

    We stellen ons dikwijls vele vragen over God.

    Wat is zijn manier van bestaan, zijn ‘Zijnsvorm’, zijn natuur,kwaliteiten? Is Hij een persoon, treedt Hij persoonlijk op?

    In het evangelie lezen we dat God zich enkel openbaart aan wie gelooft omdat de gelovige  als rechtvaardige aangenomen wordt.

    Paulus schrijft aan de Romeinen in hfdstuk 1:  ‘De rechtvaardige zal leven door geloof. Wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. [20] Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken. Zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. Tot daar Paulus.

    We kunnen God  niet vinden in ‘formules en woorden zonder warmte, zonder zachtheid’.
    ‘God zijn’ betekent zich mateloos geven, eeuwig zichzelf verloochenen...
    Het is omdat God niets voor zich houdt, omdat hij totaal Liefde is, dat de Schepping te voorschijn komt en dat ze tegelijk vorm geeft aan een onuitputtelijk geheim, een eindeloze oproep tot liefde.' Een oproep aan ons christenen.

     

    We lezen uit het evangelie van Johannes14 vers 6-16

    Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij. [7] Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’ [8] Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’ [9] Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je me niet, Filippus? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien? [10] Geloof je niet dat ik in de Vader ben en dat de Vader in mij is? Ik spreek niet namens mezelf als ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in mij blijft, doet zijn werk door mij. [11] Geloof me: ik ben in de Vader en de Vader is in mij. Als je mij niet gelooft, geloof het dan om wat hij doet. [12] Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader. [13] En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. [14] Wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen.
         [
    15] Als je mij lief hebt, houd je dan aan mijn geboden. [16] Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: [17] de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

    Om deze God van liefde te zien en te kennen is het nodig te geloven.

    Als iemand veel voor ons betekent, willen we deze persoon veel liefde geven. Zo is dat ook voor God, Hij heeft ons geschapen, wij betekenen veel voor Hem en Hij wil heel veel voor ons betekenen. Maar dat moeten we willen geloven. We moeten het geschenk van Zijn liefde willen aannemen en niet denken dat God eerst iets verwacht van ons en dat we slechts nadien recht hebben op Zijn liefde. Zo is het niet. God wil zich mateloos geven. Om dit te ervaren moeten we bereid zijn ons tot God te richten, zodat Hij in ons kan wonen en blijven.

    Laten we daar even voor bidden;  

    ‘God ik kom naar U, ik leg mijn leven in Uw handen, mijn verleden , mijn toekomst, mijn zorgen, mijn doen , mijn denken. Bescherm me en leidt me, elke minuut van mijn leven .

    Ons leven in handen van God leggen  is een moeilijke  keuze, omdat we dikwijls bezig zijn met onze eigen grootheid. We willen meetellen, zelfs anderen daarvoor in de schaduw zetten. Wanneer we focussen op onszelf , onszelf als  meester zien van ons bestaan, dan is ons denken vertroebelt .

    Wanneer we God echter tot onze oppermachtige Meester maken krijgen we een andere waardeschaal aangereikt. een nieuwe, ongelooflijke  en wonderbare waardeschaal en wij zijn nog niet begonnen de draagwijdte ervan te verstaan.

    Jezus stond verwonderd over het ongeloof in zijn tijd. In Nazareth was er een zeer groot ongeloof.

    We moeten dus niet te veel treuren dat er nu zoveel ongeloof is en daardoor onze blijheid verliezen. Laat ons stilstaan bij onszelf in onze verbondenheid met God . Hoe is de kwaliteit van mijn verbondenheid met God?  Wil ik God leren kennen. Kennen is nodig om Hem te vertrouwen, kennen is nodig  om Hem te beminnen en  Hem te gehoorzamen in alles wat Hij vraagt

    Hoe wij ‘God zien’, onze inzichten en visie over God, zal ons leven bepalen, onze relatie naar Hem en naar onze naaste. Als we ons tot God richten en doen wat Hij verlangt, zullen we ervaren dat we in ons leven een speciale opdracht hebben. We zullen dan ons klein zelfbeeld overstijgen, want onze angst ‘niet goed genoeg’ te zijn weerhoudt ons dikwijls om verantwoordelijkheid te nemen. God zal ons echter de weg tonen en Hij zal ons stap voor stap tonen hoe we ons moeten voorbereiden op wat Hij wil voor ons leven. Daarvoor heeft Hij ons talenten gegeven. Niemand heeft zichzelf geschapen, ons leven is een geschenk dat we moeten gebruiken om God te dienen. Hij heeft ons talenten gegeven met een doel, namelijk om zo Zijn plan uit te voeren. Het vraagt inspanning en geduld, bereidheid en vertrouwen in God, maar wanneer we dat kunnen zullen we begrijpen en bereiken wat God wil voor ons leven. Daarenboven zullen we ervaren wat God bedoelt met een overvloedig leven. Jezus zegt ons Dan zal Ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: [17] de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want Hij woont in jullie en zal in jullie blijven.

    Zolang we niet in verbondenheid leven met God zullen we de Geest niet ontvangen en niet kennen. Maar eens we tijdens onze dag in korte flitsmomenten verbonden zijn met God en vragen om het juiste en het goede te moeten doen in ons spreken en in ons handelen , dan zullen we stap voor stap begrijpen wat Jezus bedoelt met “de geest van de waarheid”.

     God staat ons bij met de Geest van de waarheid. Wanneer onmacht en verdriet, kwaadheid, jaloersheid of angst ons beperkt om het goede te doen, spreek dan tot de H. Geest en vraag Hem om kracht. Als we ons verlangen om het juiste en het goede te doen, toevertrouwen aan  Gods plan voor ons leven,  zullen we de moeilijkheden overwinnen. Als we verkeerd bezig zijn zal God het ons ook duidelijk maken.

    Het vraagt dan gebed en nederigheid om soms andere wegen in te slaan. Het vraagt vertrouwen dat wat God ons wijst het juiste is. In de stilte van het gebed zullen we een antwoord krijgen daarom zijn we hier samen.

     

    Laat ons nu samen bidden

    Lieve God, wij willen op U vertrouwen. Jezus zegt ons  dat we hetzelfde zullen doen als Hij, zelfs meer dan dat. Dat lijkt ons onmogelijk, zoiets kunnen we niet begrijpen. Maar wat U zegt geloven we als waarheid, we leggen ons leven in Uw handen en willen hetzelfde doen als Jezus en luisteren om wat nog meer mogelijk is.

    Bescherm ons en leidt ons dat vragen we u in Jezus naam

    Lieve God

    Jezus zegt, wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal Ik het doen.  Ons wereldlijk denken zegt dan onmiddellijk, eerst zien en dan geloven, of, ik heb al zoveel gebeden en niets is gebeurt van wat ik vraag.

    God, leer ons om de juiste manier iets vragen , dat wil zeggen met de bereidheid Uw wil te volgen. U weet wat het beste voor ons is. We mogen vragen in Jezus naam , dat wil zeggen, vragen met groot geloof in wat uw Zoon Jezus Christus voor ons gedaan heeft.

    Help ons daarbij. Wij bidden U Heer verhoor ons gebed

    Lieve God,

    Jezus zegt ons dat door de Zoon de grootheid van U zichtbaar wordt.

    Geef ons de helderheid van het zien van Uw grootheid, we weten niet hoe we eraan moeten beginnen, daarom vragen we U, toon het ons. Toon ons hoe we Jezus moeten en kunnen volgen, geef ons de juiste literatuur, de juiste ontmoetingen, de juiste verhelderende gesprekken. Geef ons durf om zelf op zoek te gaan en vragen te stellen.

    wij bidden U Heer verhoor ons gebed.



     

     

     

     

    18-09-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mattheus 11,25-30 ieder mens draagt het evenbeeld van God in zich

    Mattheus 11 vers 25 tot 30

    We staan vandaag stil bij de manier waarop God zich aan ons kenbaar maakt. Daarom bidden wij: Heer maak me  de betekenis van Uw woorden duidelijk

    In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

    We lezen u voor uit het evangelie van Mattheus 11, 25 tot 30

    In die tijd zei Jezus ook: ‘Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat U deze dingen voor wijzen en verstandige mensen verborgen hebt gehouden, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. [26] Ja, Vader, zo hebt U het gewild. [27] Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren.
         [
    28] Kom naar Mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven. [29] Neem mijn juk op je en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, [30] want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’

    Ieder mens draagt het evenbeeld van God in zich, ergens zit een bron die verborgen zit en onbekend is maar wel bestaat. God legt deze gaven in elke menselijk schepsel.

    We moeten echter weten dat God zich niet opdringt aan zijn schepselen zonder de innerlijke toestemming van de mens. Christus komt en klopt bij ieder mens op de deur van het hart, de deur van onze innerlijke diepten, maar hij komt niet binnen als hij zich niet uitgenodigd voelt. Hij wil zich niet meester maken van de mens door macht . De mens is zozeer in zijn vrijheid een evenbeeld van God, vooral in zijn vrijheid, waardoor het ondenkbaar is het geloof op te leggen aan anderen. Wat niet wil zeggen dat we God moeten verzwijgen. We mogen getuigen van wat in ons leven belangrijk is en wat het betekent. De heiligen hebben ook nooit gezwegen

    Maar   God heeft Zelf stappen gezet, om zich te laten kennen aan ons op vele verschillende manieren. Door Zijn liefde en barmhartigheid voor de mensen, wil Hij dat we Hem vinden.

    Daarom openbaart God zich als onze grote Schepper van alles in de hemel en op de aarde. Hij toont ons Zijn almachtig werk, Zijn onbeperkte krachten en Zijn eeuwige kennis.

    We leren dat onze God – Schepper geen enkele beperking kent, maar de mens is altijd geneigd te ontkennen al wat hem onbegrijpelijk is.

    God openbaart zich  volledig als onze genadevolle  Redder, daarom zond Hij ons Zijn Zoon Jezus.

    Het leven, de dood en de opstanding van Jezus Christus  toont Gods barmhartigheid. We kunnen God leren kennen door de woorden die gesproken zijn door Jezus.

    Het rijke aan de woorden van Jezus is dat Hij niet moet overtuigen. Zijn woorden zijn van zulk hoog niveau in puurheid en waarheid dat iedereen zelf kan beslissen om zijn woorden te geloven of niet. Jezus, moet geen argumenten toevoegen of mensen overtuigen. Hij is de eenvoud zelf in zijn woorden en dus gemakkelijk te begrijpen. Grote genieën hebben hun autoriteit, hun glans, hun grootheid, hun glorie en roem en hebben geen enkele behoefte aan hoge wereldlijke posities. Jezus was de eenvoud zelf, aan ons om te beslissen om Hem te volgen en open te staan voor wat Hij vertelt en op zoek te gaan wat Hij  betekent in ons persoonlijk leven.

    Door Jezus leven ontdekken we dat God ook onze liefdevolle Vader is, niettegenstaande al de ellende in de wereld.

     Blaise Pascal, een buitengewoon wetenschapper, filosoof en theoloog zegt: God kennen en niet je eigen ellende, maakt hoogmoedig. Je eigen ellende kennen en God niet, leidt tot wanhoop. Christus kennen is de middenweg, want daarin vinden we zowel God als onze ellende. Tot daar Pascal Blaise.

    Maar Christus kennen vraagt dat we beslissen om Hem te willen kennen en daarvoor moeten we durven om ons leven in zijn handen te leggen en zijn woorden te lezen en zijn leven. Je wordt geen vriend met iemand die ge niet vertrouwd of niet kent en we kunnen van Jezus toch ook niet verlangen dat Hij ons bijstaat zonder dat we Hem vertrouwen.

    God maakte van ons vrije mensen, die vrij kunnen kiezen, dat is zijn geschenk.

    We zullen nooit weten hoe sterk we  in iets geloven tot het een kwestie is van leven en dood. Als we denken dat deze wereld een plaats is die simpelweg voor ons geluk is bedoeld, dan zullen we deze wereld vrij onverdraaglijk vinden: als we de wereld beschouwen als een plaats waar we opgeleid en gecorrigeerd worden dan ziet het er niet zo slecht uit. Opgeleid en gecorrigeerd door Jezus.

    Maar, als we enkel bereid zijn om Jezus te accepteren als een groots moreel leraar, en niet bereid  te accepteren dat hij ook God is dan is er een probleem. Dat is de éne uitspraak die we niet kunnen doen. We moeten een keuze maken. Of deze man was en is de Zoon van God, of hij was een gek of iets erger. Je kan Hem opsluiten als een idioot, je kan naar Hem spugen en Hem als een demon opsluiten, of je kan aan zijn voeten neervallen en Hem Heer en God noemen. Maar laten we niet  denken dat hij een groots menselijke leermeester was. Hij heeft die optie niet aan ons opengelaten. Dat was niet zijn bedoeling. Jezus zegt ons: Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren. Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. [29] Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, [30] want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’

    Een profeet kan geen werkelijke rust geven, dat kan alleen God. Een rust en een zekerheid waarvan allen die geloven kunnen getuigen. Als u de rust nog niet gevonden hebt ga dan dichter naar Jezus, spreek met hem van de morgen tot de avond en u zal stap voor stap Zijn rust en zekerheid vinden.

     Laat ons samen bidden:

    Heer,

    Geef ons de moed om U beter te leren kennen en de kracht om het goede van het andere te onderscheiden

    Heer,

    Uw aanwezigheid maakt ons  blij en dankbaar

    Houdt ons wakker, scherp onze blik naar elkaar

    Maakt ons attent voor de nood van anderen

    10-09-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11,1-4 Het Onze Vader

    Het Onze Vader

    Tekst naar Jeroen Witkam, abt van abdij in Zundert.

     

    We willen we het  hebben over het  “onze vader” Vele schrijvers hebben over dit gebed geschreven, vandaag gaan we het beetje bij beetje uitdiepen samen met Jeroen Witkam , gewezen abt van de cisterciënzer abdij in Zundert en een expert in Zen meditatie.  

    Wat was Jezus bedoeling met dit gebed.

     

    Uit het evangelie van Lukas 11,1-4: 'Op een keer was Jezus ergens aan het bidden. Toen Hij ophield, zei een van zijn leerlingen tot Hem: ,"Heer, leer ons bidden, zoals Johannes het ook aan zijn leerlingen geleerd heeft." Hij sprak tot hen: "Wanneer ge -bidt, zeg dan: Vader, uw Naam worde geheiligd, uw Rijk kome. Geef ons iedere dag ons dagelijks brood, en vergeef ons onze zonden, want ook wij zelf vergeven aan ieder die ons iets schuldig is. En leid ons niet in bekoring"

     

    Het 'Onze Vader' is het gebed dat Jezus zelf ons geleerd heeft en wel,  op uitdrukkelijke vraag van de leerlingen: 'Heer, leer ons bidden' Met het 'Onze Vader' toonde Jezus aan zijn leerlingen  dus ook aan ons, een weg van gebed.

    Het 'Onze Vader' leert ons een aantal woorden die Jezus ons heeft  toevertrouwd om daar doorheen God te ontmoeten. Die woorden zijn als het ware het middel dat ons wordt gegeven om thuis te komen in God. Het zijn woorden die de hele bijbelse boodschap samen vatten.

     

    Het 'Onze Vader' is het gebed dat door de eeuwen heen in de Kerk, door de christenheid, gebeden is. Het 'Onze Vader' is de uitdrukking van ons christen-zijn, van ons toebehoren aan Jezus, en in Jezus de uitdrukking van ons delen in zijn relatie met de Vader.

     

    Wanneer de mensen in Jezus tijd iets wilden leren of overbrengen, dan werd dat vaak op een ritmische manier verteld, in een poëtische stijl. Daarbij werd meestal tweemaal hetzelfde, op een andere manier gezegd, waardoor die woorden - die boodschap - diep in het geheugen kon doordringen. Hetzelfde gebeurde met de woorden van Jezus, die in die beginperiode veelal werden bewaard in het geheugen van zijn leerlingen en mondeling doorverteld. Pas veel later, lang na Jezus' dood, zijn ze opgeschreven en ons nu in de vier Evangeliën overgeleverd.

    De woorden van Jezus zijn als het ware naar ons toegekomen, omkleed met de ervaring van de eerste Kerk. Of we dat nu jammer vinden of niet: het is een feit dat Jezus' woorden niet alleen door de individuele mens, Jezus, zijn gesproken, maar ook teruggaan op de eerste christengemeenschappen en dat de precieze vormgeving, door Jezus of door de gemeenschappen, de kerk, niet met zekerheid te achterhalen valt.

    We zijn ons ervan bewust dat de verrezen Heer altijd bij zijn Kerk aanwezig bleef. Door zijn Geest bleef Hij in de eerste Kerk werkzaam. Vandaar dat er eigenlijk geen onderscheid is tussen de woorden die Jezus als aardse Jezus gesproken heeft en die welke Hij door zijn Geest gesproken heeft, dat wil zeggen: door mensen die vol waren van zijn Geest, die spraken in de kracht van de Heilige Geest.

     

    Lucas benadrukt dat Jezus aan het bidden was. Dat is het uitgangspunt. En dat de Heer aan het bidden is, moet op de leerlingen zo'n indruk gemaakt hebben dat ze Hem vragen te worden ingewijd: 'Heer, wijd ons in, leer ons bidden.' Er ligt hier een uitdrukkelijke band met het bidden van Jezus.

     

    In het 'Onze Vader' gaat het om een formuliergebed.

    In Jezus tijd was het een traditie om een gebed te 'murmelen' of 'hardop te herhalen en het was een traditie om een gebed te herdenken' of 'zich herinneren'.

    Wanneer Jezus ons het 'Onze Vader' leert, sluit Hij aan bij een methode van mediteren die je al vindt in het Oude Testament.

    In het Hebreeuws komt het woord 'haga' voor dat in het Latijn altijd vertaald wordt door 'meditari', waarvan het Nederlandse woord 'meditatie' is afgeleid.

    Wat betekent 'haga' = 'meditari' ? Het is een woord dat zowel op dieren als op mensen wordt toegepast. Bij dieren slaat het op het natuurlijke geluid dat zij voortbrengen, bijvoorbeeld het brullen van de leeuw. Wanneer het van mensen wordt uitgezegd, betekent het: 'murmelen'. Er ontstaat dan een soort aandachtig automatisme. Net zo goed als ons ademen spontaan gebeurt -je hoeft niet bij iedere ademhaling jezelf een duwtje te geven, het gebeurt gewoon - zo zou je kunnen zeggen dat ook ons spraakorgaan een zelfwerkend orgaan is.

    Wanneer je dus vertrouwd raakt met de Schriften, wanneer je voortdurend een woord, een zin murmelt, zoals een bij zoemt of een leeuw brult (de natuurlijke geluiden van die dieren), dan ontstaat er een grote vertrouwdheid met de woorden: ze worden je eigen geluid. Er ontstaat ook een soort vrijmoedigheid, een soort durf. Het spraakorgaan zorgt ervoor dat je als het ware je eigen ruimte inneemt; als je namelijk iets zegt, neem je ruimte in, het woord vervult ruimte. Ook al is het een zacht murmelen, het is de ruimte van je eigen bestaan naar God toe die je inneemt.

    Het eigene van het murmelen is dus de overgave aan het krachtveld van het spraakorgaan; je laat het spraakorgaan als het ware zelf zijn werk verrichten. Dat is heel belangrijk.

    Als gebedsmethode is murmelen heel kostbaar.

     

    Een tweede gebedsmethode die Jezus ons met het 'Onze Vader' gegeven heeft, is het zich herinneren. Het murmelen en het zich herinneren zijn met elkaar verwant en het zijn gebedsmethodes die elkaar aanvullen. Denken we hierbij aan de uitspraak van Jezus toen Hij bij het Laatste Avondmaal het brood brak en aan zijn leerlingen gaf, en de wijn ronddeelde, zeggend: 'Doe dit tot mijn gedachtenis, blijf aan Mij denken'

    Ook als wij afscheid nemen van iemand met wie we heel vertrouwd zijn, zeggen we:

    'Denk alsjeblieft aan mij.' Want als er iemand aan je denkt, besta je tenminste nog; dat is het eigenlijk wat onuitgesproken verondersteld wordt.

    En het is alsof Jezus aan zijn leerlingen, aan ons, vraagt: 'Blijf alsjeblieft aan Mij denken, dan blijf Ik bestaan.' Want als er niemand meer aan Jezus denkt of aan God, dan bestaan ze niet meer in deze wereld.

     

    Maar omgekeerd ook: wij blijven denken aan wat Jezus voor ons gedaan heeft om ook zelf te kunnen blijven bestaan. Na onze dood is het niet gedaan. De zin van ons bestaan heeft maar ten volle zin als we Gods waarheid zoeken en dat doen we door Jezus te zoeken. 

    Het zijn de grondfeiten, de oerfeiten waarop ons bestaan gegrond is. We blijven ons die herinneren omdat ze ons een richting geven, betekenis geven aan ons leven.

     

    Wanneer we de eerste beden van het 'Onze Vader' nagaan, zien we dat daarin de oerwoorden voorkomen die funda­menteel zijn voor heel Jezus' boodschap. Daar zijn de woorden: 'Vader', 'Naam', 'hemel', 'koningsheerschappij' en 'de wil van God'. Dit zijn allemaal woorden die iets laten zien van wat er van God uit naar ons toe gebeurt. Hoewel het eigenlijk steeds gaat om hetzelfde, heeft ieder woord zijn eigen inhoud, zijn eigen benadering.

    Van de ene kant vraagt het 'Onze Vader' ons dat we de woorden blijven murmelen, zonder er te veel bij te denken: het gaat om een eenvoud van aandacht. Maar van de andere kant wordt er ook verwacht dat die woorden naar hun inhoud en betekenis in ons bewustzijn doordringen, dat het woorden zijn die we blijven gedenken en waardoor we ons blijven herinneren wie Jezus voor ons is, was en zal blijven. Het gaat dus ook om de inhoud.

    Het is echter veeleer het spraakorgaan dan het denkvermogen dat zich deze woorden eigen maakt.

    We moeten dus stilstaan bij de betekenis van deze oerwoorden, om die helemaal tot ons te laten doordringen. Dat wil niet zeggen dat je bij ieder 'Onze Vader' al die betekenissen, nuances, verbindingen, bewust naar boven moet laten komen; neen, murmel maar en in de aandacht bij het murmelen zul je merken dat die woorden als het ware ook naar hun inhoud, hun lading, het hunne doen, die woorden werken wel, ze werken in je en je moet je alleen maar openstellen om je bewustzijn door die woorden te laten vormen. Het zijn oerwoorden die aansluiten bij wat er heel diep in ons leeft; het zijn geen woorden die puur vanbuiten komen, maar woorden die hun werk  doen als wij ons open stellen.

     

    God, U gedenken wij dankbaar:

    Gij zijt onze oorsprong en onze bestemming.

    Dat willen wij ons te binnen roepen,

    dat willen wij ons herinneren, telkens weer.

    Wij willen ons bewust worden tot in onze diepste kern,

    wie Gij voor ons zijt.

    In dankend gedenken herhalen we steeds opnieuw

    de woorden die Jezus uw Zoon ons heeft geschonken,

    woorden van leven, woorden geladen met kracht,

    woorden die ons binnenvoeren

    in het diepste Geheim van ons bestaan,

    daar waar wij thuis zijn bij U, in Jezus uw Zoon.

     

    03-09-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!