Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    16-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 16,21-27 de kerk opbouwen

    Mat 16,21-27 de kerk opbouwen

    God belooft ons zijn kerk te bouwen. Hij zal de kerk opbouwen met al de mensen over de wereld, dit wil dus zeggen met iedereen, boven alle ras en stand.

    Hij zal het doen door Zijn kruisdood en de dood van zijn mensen. Toen Petrus zei ‘Dat zal u zeker niet gebeuren!’ antwoord Jezus : ‘Ga terug, achter mij, Ge zou me nog van de goede weg afbrengen. Je denkt niet aan wat God wil, maar alleen aan wat de mensen willen.’Zelfs al gaat het hier over de goede bedoelingen van Petrus, het is niet juist zegt Jezus, hop terug achter mij en geef mij geen verkeerde raad.

    Jezus laat hier dus duidelijk zien dat het ook voor hem niet vanzelfsprekend is om te doen wat God verlangt en dat zelfs zijn devote leerling hem op ander gedachten kan brengen, de gedachte om toch niet door de hel van het martelen en de kruisdood te gaan.
         [24] Toen zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en mij volgen.

    Daarom wil Jezus dat wij verzaken aan invloeden die ons weghouden van wat God wil voor ons leven.

    God belooft omzijn kerk te bouwen Peter was de vertegenwoordiger, en niemand zal deze autoriteit kunnen vernietigen. Het gaat hier niet over de persoon van Petrus, maar over Gods kerk, Gods kerk zal nooit vernietigd worden. Petrus wordt gekozen als eerste autoriteit.

    Jezus zegt ,ik ga dit doen , ik ga een kerk bouwen, dit wil niet zeggen gebouwen of missionarissen. Het gaat hier over ons geloof en vertrouwen in Jezus. Jezus gebruikt ons allen om zijn kerk te zijn , maar het is Jezus die de taak volbrengt door zijn kruisdood.

    Alle autoriteit is Mij gegeven zegt Jezus, ga en maak apostelen , bij mij ben je veilig ik heb autoriteit over alles.

    Jezus is de koning. Maar zijn wegen zijn ondoorgrondelijk en onze weg is anders dan wij onze weg zien en begrijpen.

    Niettegenstaande alle wreedheden of lijden zegt Jezus ‘ik zal mijn kerk bouwen’. Ons vertrouwen in Jezus moet groot zijn.

    Jezus gebruikt alle mensen over heel de wereld in zijn doel. Hij spreekt dikwijls uit dat Hij lijdt en sterft voor alle mensen.

    Het is belangrijk dat wij weten wie Jezus is. Jezus is geen gewone profeet, maar Hij is de zoon voor God gestorven en verrezen voor onze zonde en Hij brengt mensen naar God. Hij doet ons God kennen . Het is belangrijk dat we dat weten en geloven. Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien Alles vertrekt vanuit Jezus, dus we moeten een juiste visie hebben over Jezus. Zo kunnen we ons geloof en vertrouwen bouwen op Hem. Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond.

    God wil geen perfectie, geen volmaaktheid aan de wereld schenken omdat de perfectie, de volmaaktheid voorbehouden is voor ons eeuwig leven en voor onze tijd samen met alle mensen die ooit geleefd hebben.

    Ik wil mijn kerk bouwen zelfs op mensen die als dood leven , Ik zal deze mensen nieuw maken. Wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden

    Jezus is ook gestorven , God heeft het zo gewild. Dat Jezus, Gods zoon en de koning, gekruisigd is , is een gekheid voor vele mensen. Een koning of een Zoon van God kan niet dienen als voorbeeld als hij een gekruisigde sukkelaar is. Hoe kun je hem nu aanbidden, een sukkelaar aanbidt je toch niet.

    Maar voor ons christenen is Jezus is waarlijk aan het kruis gestorven om ons te bevrijden. God heeft het zo gewild voor zijn Zoon, de koning van het rijk der hemelen.

    Hij gaat gedood worden en Hij zal verijzen, de uitgang gaat hopen. De sleutels van de dood hangen aan de binnenkant van de deur. Ik ga dood zegt Jezus ons en ik doe de deur terug open bij de verrijzenis en breng al mijn mensen mee, mijn mensen die in mij geloven. Dat is wat Jezus ons wil vertellen. Niemand is voor mij onbelangrijk zegt Hij ons. Dat is wat Jezus wil, maar wat willen wij? Willen wij door de deur gaan met Jezus?

    Hoe kunnen wij met Jezus meegaan? Neem u kruis op en volg mij. Zet jezelf niet op de eerste plaats, wie zijn leven op de eerste plaats zet zal het verliezen, hij gaat dood, hij leeft alleen voor de wereldlijke belangen. Wie mij op de eerste plaats zet, zal vinden en winnen zegt Jezus ons. Ga dood aan jezelf en leef. Jezus vraagt ons ook om te sterven. Hij bedoelt dit niet fysiek, maar hij vraagt ons te sterven aan onszelf. Aan het feit dat we zo diep verlangen om mee te tellen, belangrijk te zijn .

    Ik ga dood aan mezelf zegt Petrus en leef van Christus die in mij leeft.

    Zo kunnen ook wij Jezus volgen.

    Wat doen wij met al onze aandacht voor al de materiële dingen? Bevrijdt u van overdreven aandacht voor alle hebbedingen vraagt Jezus ons , want zo is er geen plaats voor mij, zo is er geen tijd voor mij.

    Hoe lang op voorhand moeten mensen met u een afspraak maken om met u te kunnen en mogen spreken . Misschien hebben ze wel vanavond uw hulp nodig, uw luisterend oor, uw raad . Maken wij tijd voor Jezus, Jezus die zich laat zien in mensen die ons nodig hebben ? Waaraan geven we onze tijd waardoor onze agenda zo druk is en overladen. De maatschappij dwingt ons om dingen te doen en sleurt ons mee in de stress. Maar toch kunnen wij op vele dingen neen zeggen. Maar doen we dat? Hoe kiezen we in onze job voor de balans tussen tijd, loon, verantwoordelijkheden en de druk van het werk. Zeggen we nog eens neen op de zoveelste citytrip, neen op de zoveelste voetbalmatch , neen op lang tv kijken, neen op ons teveel poetsen, neen op de perfecte tuin, neen op ons teveel eten, neen op ons teveel slapen, neen op ons perfectionisme, neen op onze luiheid, neen op ons principieel zijn. Neen op ons te laat komen, neen op ons te vroeg weggaan uit eigen belang.

    Alles gaat hier over het belang dingen naar voor te schuiven die voor mij noodzakelijk zijn.

    Ik heb toch recht om eens onderuit te gaan en tv te kijken , uit te slapen, lekker te eten, cultuur op te doen. Natuurlijk hebben wij dat recht. God geniet mee als wij genieten. Maar is het voor ons echt genieten of eerder de zoveelste stress of hebbeding of meedoen met anderen. Waarom doen we dingen? Hebben we nog tijd voor anderen, zijn ze onverwachts nog welkom of moet eerst alles perfect zijn?

    Christus stierf om zijn kerk te redden , Hij vraagt aan ons om hetzelfde te doen. Sterven aan ons egoïsme, aan onze angst niet genoeg te hebben, aan onze kwaadheid voor het onrecht dat ons is aangedaan. Hij vraagt ons te sterven aan onze twijfel of Hij inderdaad zo belangrijk is en de man die we moeten volgen. Hij vraagt ons te sterven aan ons verdriet dat ons neerhaalt en verhindert nog normaal te functioneren en anderen lief te hebben . De sleutel hangt aan de binnenkant van de deur, Jezus zal de deur opendoen voor ieder van ons.

    Wij willen hier bidden voor onszelf en voor onze vrienden.

    Lieve God, sommige mensen denken dat je hen vergeten bent, ze lijden al zolang en begrijpen niet waarom. Geef hen vooral vandaag uw steun en raak hen zodat ze dichter bij u kunnen komen, al zijn deze mensen niet gelovig of gelovigen die U wat vergeten zijn en zich vele vragen stellen. Laat hen voelen dat U ook voor hen aanwezig bent.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Heer,

    Geef ons de kracht om samen uw kerk te vormen. Een kerk die terug blijheid uitstraalt. Een kerk waar mensen vriendelijk zijn voor elkaar, gastvrij met tijd om naar elkaar te luisteren, met belangstelling voor eenieders leven.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    16-07-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 8,27-36 God is altijd bij ons zegt Jezus ons

    Johannes 8 v 27 tot 36 God is altijd bij ons zegt Jezus ons.

     In het evangelie getuigt Jezus over zichzelf en spreekt over zijn Vader door wie alles tot hem komt.

    27.Jezus sprak, maar: de mensen begrepen niet dat hij over' de Vader' sprak.

    28.‘Wanneer u de Mensenzoon hoog verheven hebt,’ ging Jezus verder, ‘dan zult u weten dat ik het ben, en dat ik niets uit mijzelf doe, maar over deze dingen spreek zoals de Vader het mij geleerd heeft.

    29.Hij die mij gezonden heeft is bij mij; hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil.’
    30.Toen hij deze dingen zei, kwamen velen tot geloof in hem.

    31.En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen.

    32.U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’

    33.Ze zeiden: ‘Wij zijn nakomelingen van Abraham en we zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?’

    34.Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde.

    35.Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig.

    36.Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.

     Op sommige momenten in het leven heeft iedereen zich al eens erg alleen gevoeld. Zelfs met familie en vrienden rondom ons of met personeel of collega’s, moeten we nog steeds problemen dikwijls alleen oplossen of alleen onze gevoelens verwerken. Niemand komt als vanzelf oplossingen bieden. Niemand van onze geliefden of vrienden kan altijd en op elk moment bij ons zijn om ons te helpen als we ons alleen voelen.

     Behalve één iemand zegt Jezus ons in dit evangelie.

    God is altijd aanwezig, op elk moment. In het evangelie zegt Jezus in vers 29: “Hij die mij gezonden heeft is bij mij, hij heeft me niet alleen gelaten”. Tot daar het vers.

    Mijn man en ik verschillen erg in ons tempo van werken, als ik hem zie nadenken met zijn handen in zijn zakken over hoe hij de dingen gaat aanpakken, dan denk ik ‘ komaan begin eraan ‘. Ik zei dan vroeger tot God, God geef hem a.u.b. een sneller tempo, ik heb daar last van en zo hebben we discussies. Maar naarmate ik groeide in mijn geloof zag ik in dat ik zo niet in juiste communicatie was met God. Ik moet bidden om geduld voor mijzelf, en niet voor een beter tempo voor mijn man. Mijn echtgenoot mag anders zijn en verschillend van mij. Geduld is een gave van de Heilige Geest en omdat God altijd bij me is kan ik Hem altijd aanspreken om me te helpen op het moment dat ik hem nodig heb.

    Ik leg mezelf in de handen van God, zo voel ik me vrij. God zal ons de waarheid doen kennen zegt Jezus in dit evangelie. Door te groeien in geloof, door gesprekken en literatuur, zag ik inderdaad dat ik niet met verwachtingen moet leven, ik krijg de kracht door de Heilige Geest om blij te zijn met het anders zijn van mijn echtgenoot.

     Zo vertelde mijn zus dat ze zich kwaad voelt als ze iets fout of niet perfect gedaan heeft, ze is dan niet tevreden en diep ontgoocheld over zichzelf. Ook al deed ze haar beste best. Wel ook dan kan God ons helpen om over de ontgoocheling te stappen. Bidden opdat niemand iets zou merken is geen goed gebed, maar bidden: Heer help me om terug blij en krachtig te zijn, nu alles is tegengevallen, is een vraag aan God om te leven in de kracht van de Heilige Geest. Zoals Paulus ons leert in zijn brief aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22: Hij zegt daar: maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,] zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     Omdat God altijd aanwezig is moeten we ons nooit afvragen is God hier bij me. Waar u ook bent, weet dat God bij u is, vlakbij U.

    We moeten ons niet afvragen zou God me willen helpen, vandaag en morgen?

    God is onze altijd aanwezig vriend. In vreugde, verdriet, in bekoringen en angst en ontgoocheling, altijd kunnen we Hem vragen ons niet alleen te laten, maar ons te helpen en te leiden. We zullen de waarheid kennen wanneer we bij Jezus woorden blijven en geloven dat zijn waarheid ons zal bevrijden. Jezus heeft het ons beloofd.

    In Jozua eerste hoofdstuk lezen we ook: Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer, je God, staat je bij.’

    Ook in de brief van Paulus aan de Hebreeuwen lezen we:

    5.Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’

    6. zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

     We vergeten dikwijls dat God elk van ons zo intens liefheeft.

    Laten we daarom bidden: God, bij u zijn we veilig, u helpt ons in nood, u geeft ons inzicht en wijst ons de weg. U geeft raad. Laat ons toch niet vergeten dat U altijd bij ons bent. U houdt ons bij de hand en leidt ons volgens uw plan. Bij U te zijn is ons verlangen, help ons daarbij elk moment van de dag. Breng het in ons geheugen vooral op moeilijk momenten. Dat vragen we u in Jezus naam.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed
     

    God, wij bidden voor onze vrienden, nu met ons verbonden, die in moeilijkheden leven. In pijn en zorgen voelen we ons soms hopeloos. Geef ons en hen toch de kracht om op onze knieën te gaan en te bidden tot u voor wat we nu echt nodig hebben, in de bereidheid om te aanvaarden wat u ons geeft. Aanhoor onze smeekbede om hulp, u bent dicht bij ons, hou ons vast in de moeilijkheden. Zonder u zinken we.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Omdat God alomtegenwoordig is, is hij altijd en overal bij ons.

     

     

    08-07-2014 om 13:17 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 8, 32-36 de waarheid zal u vrij maken.

    Joh 8, 32-36 de waarheid zal u vrij maken.

    En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. [32] U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’ [33] Ze zeiden: ‘Wij zijn nakomelingen van Abraham en we zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?’ [34] Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde. [35] Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig. [36] Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.

    Hoe we ons vandaag voelen is dikwijls het resultaat van wat ge gisteren hebt gedaan, meegemaakt enz.... Zelf maken we soms ook fouten en de gevolgen daarvan kunnen soms lang nawerken. Veel problemen die we meemaken zijn geworteld in de relatie met onszelf, niettegenstaande we dat niet graag toegeven.

    Hoe beslissen we met problemen in ons leven om te gaan. Wanneer we God toelaten dan zal dat duidelijker worden.

    De heilige geest is de geest van waarheid, hij zal ons leiden om de waarheid te zien. Hij is onze leraar.

    We moeten God toelating geven dat hij van ons een persoon maakt die hij bedoelt heeft.

    We moeten onze eigen waarden vinden in verbondenheid met Jezus die ons zegt “ik heb je lief”

    Iedereen wil graag gezien worden, maar 10 % van de mensen houden niet van je, dat hebben studies uitgemaakt. Overal, in uw werkomgeving in uw woonomgeving. Als ik dus probeer iemand anders te zijn dan zijn er weer andere 10 % die me niet graag hebben, dus ik kan beter mezelf blijven.

    Mensen hebben soms zoveel pijn gehad in het verleden , dat ze alles doen om in de genade van mensen te vallen. Ons doel moet zijn om in Gods genade te vallen.

    Misschien heb je geen goed begin in uw leven , tijdens uw kinderjaren , maar God vraagt ons van goed te eindigen, daaraan moet we werken. Groeien , stappen zetten, licht zijn voor anderen

    Het is niet gemakkelijk want we zijn allemaal verschillend. Als iemand iets doet voor mij maar niet op mijn manier, voel ik me al afgewezen. Een afwijzing van een opinie is iets anders dan afgewezen worden als persoon. Maar soms verwarren we dat. We moeten weten wie we zijn. Het gaat er niet over de andere te doorgronden, maar het gaat over ontmoeten, de andere mag anders zijn.

    Als anderen ons afwijzen doet het pijn, maar we moeten we niet in de pijn blijven.

    We moeten wegen vinden om vrede te vinden in onszelf. We mogen niet toelaten dat onze vrede verstoord wordt. Door dicht bij God te leven, door te luisteren naar Jezus woorden en ons af te vragen wat zou Jezus doen zullen we snel onze vrede terug vinden. God vergeeft onmiddellijk als we vergiffenis vragen.

    Ik heb me vaak afgevraagd waarom God niet zou niet willen dat mensen hem begrijpen. Maar als ik dieper in mezelf zocht, realiseerde ik me dat het aan ons is om Hem te willen begrijpen .

    Dit is het proces van het vinden van hem.
    Je hart is eigenlijk waar je van houdt of bij wat je onbewust denkt.

     Wat we alle dagen denken en zien sijpelt in ons hart en wordt onze overtuigingen. Ideeëngoed komt uit onze opvoeding en onze omgeving. Denkpatronen controleren onze standpunten, emoties en besluiten. We kunnen er voor kiezen om God's woord te laten insijpelen in ons hart totdat het iets wordt wat ons denken en handelen beïnvloed.

     "Niemand kan ons ongelukkig maken tenzij wij hen de bevoegdheid te geven." We zullen zo gelukkig zijn voor wat we geloven in ons hart. Die dingen die haalbaar zijn , die dingen die voor ons belangrijk zijn . Als we goed weten dat we eerlijk ons best doen op ons werk dan kan niemand ons daar ongelukkig maken. Dat wil niet zeggen dat we blij gaan zijn, maar het wil wel zeggen dat het ons niet vernietigd. Het is misschien wel nodig ander werk te zoeken, zodat werk ons wel blijheid geeft.

    Zo sprak ik onlangs met een meisje dat haar vriend adoreerde. Maar deze vriend ging vreemd en het meisje was voordurend bezig hem te controleren.   Het maakte haar verschrikkelijk ongelukkig. U zal nu zeggen dan maak je de relatie toch uit en ja dat is juist, maar het denken van dat meisje was nog bij de adoratie van die knappe intelligente kerel. Ons denken ons geloof in ons hart maakt ons gelukkig of ongelukkig.

    Als we dat dus weten kunnen we ons dus oefenen juist te denken en Jezus woorden kunnen ons daarbij helpen.


    De mens is soms verstoord, niet door dingen, maar door de manier hoe we over de dingen denken . Zo verscheen koningin Fabiola bij het overlijden van koning Baudwijn in het wit. Ze geloofde intens dat haar man verder leefde in de dichte nabijheid van God. Het verdriet en de pijn blijft maar vreugde is hier ook aanwezig. Dat is wat Jezus bedoelt met volheid van leven, het is hoe we de dingen bekijken, hoe we er mee omgaan dank zij ons leven in Gods genade. En het begint nu hier op aarde.

     We willen allemaal minder gefrustreerd, zijn, minder bang, geïrriteerd, boos en we willen graag minder klagen! Wanneer wij leren dat deze symptomen afkomstig zijn van een foutief denken dan kunnen we ze vervangen met Gods waarheden.
    Paulus leert ons in zijn brief aan de galaten 5, 22 dat God wil dat we vruchten voortbrengen van liefde, vrede, vreugde, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw en zelfbeheersing. Door de overtuiging van een leven in Gods nabijheid na de dood hier op aarde kunnen we gemakkelijker deze vruchten voortbrengen.

     Er is slecht één type van hart die een gewas zal produceren . Als we Gods woord over het veld loslaten, zaaien we spirituele leven.
    in het hart. Ons denken wordt beïnvloed, we gaan groeien in doorzettingsvermogen, hoop, onderscheidingsvermogen, karakter . Soms ondervinden we zelfs dat we nog krachtiger worden wanneer de moeilijkheden intens zijn. Dan leren we dikwijls het meest. Paulus schrijft daarover aan de romeinen in hdst 5 [3] we prijzen ons zelfs gelukkig onder alle ellende, omdat we weten dat ellende tot volharding leidt, [4] volharding tot betrouwbaarheid, en betrouwbaarheid tot hoop. [5] Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is

     
    Laat ons daarvoor bidden:

    Lieve god leer ons juist te denken in elke situatie

    Leer ons de woorden van Jezus te begrijpen en toepassen in ons leven.

    Leer ons te weten en te geloven dat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is opdat we krachtig en vruchtbaar mogen zijn, zelfs in moeilijker omstandigheden.

    24-06-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. lukas 7,36-50 Bevestiging

    lukas 7,36-50 Bevestiging

    Bevestiging ontvangen is enorm belangrijk om tot een goede relatie te komen. Weten dat iemand u goed vind schept vertrouwen en doet ons groeien.

    Wat kunnen we in het evangelie daarover terugvinden zodat we tot meer in staat zijn, dankzij Gods genade.

    Jezus leert ons dat we mensen moeten bevestigen, want dat is het begin van een relatie. In schenken en ontvangen voelen we dat we belangrijk zijn. De bevestiging ontvangen was ook voor Jezus enorm belangrijk. Dat lezen we in het evangelie van lukas 7,36-50

    36] Een van de Farizeeën nodigde hem uit voor de maaltijd, en toen hij het huis van de Farizeeër was binnengegaan, ging hij aan tafel aanliggen. [37] Een vrouw die in de stad bekendstond als zondares had gehoord dat hij bij de Farizeeër thuis zou eten, en ze ging naar het huis met een albasten flesje met geurige olie. [38] Ze ging achter Jezus staan, aan het voeteneinde van het aanligbed; ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen. Ze droogde ze met haar haar, kuste ze en wreef ze in met de olie. [39] Toen de Farizeeër die hem had uitgenodigd dit zag, zei hij bij zichzelf: Als hij een profeet was, zou hij weten wie de vrouw is die hem aanraakt, dat ze een zondares is. [40] Maar Jezus zei tegen hem: ‘Simon, ik heb je iets te zeggen.’ ‘Meester, spreek!’ zei hij. [41] ‘Er was eens een geldschieter die twee schuldenaars had: de een was hem vijfhonderd denarie schuldig, de ander vijftig. [42] Omdat ze het geld niet konden terugbetalen, schold hij beiden hun schuld kwijt. Wie van de twee zal hem de meeste liefde betonen?’ [43] Simon antwoordde: ‘Ik veronderstel degene aan wie hij het grootste bedrag heeft kwijtgescholden.’ Hij zei tegen hem: ‘Dat is juist geoordeeld.’ [44] Toen draaide hij zich om naar de vrouw en vroeg aan Simon: ‘Zie je deze vrouw? Ik ben in jouw huis te gast, en je hebt me geen water voor mijn voeten gegeven; maar zij heeft met haar tranen mijn voeten natgemaakt en ze met haar haar afgedroogd. [45] Je hebt me niet begroet met een kus; maar zij heeft, sinds ik hier binnenkwam, onophoudelijk mijn voeten gekust. [46] Je hebt mijn hoofd niet met olie ingewreven; maar zij heeft met geurige olie mijn voeten ingewreven. [47] Daarom zeg ik je: haar zonden zijn haar vergeven, al waren het er vele, want ze heeft veel liefde betoond; maar wie weinig wordt vergeven, betoont ook weinig liefde.’ [48] Toen zei hij tegen haar: ‘Uw zonden zijn u vergeven.’ [49] Zijn tafelgenoten dachten bij zichzelf: Wie is hij, dat hij zelfs zonden vergeeft? [50] Hij zei tegen de vrouw: ‘Uw geloof heeft u gered; ga in vrede

    Jezus geeft enorm heeft enorm veel voorbeelden in zijn leven waarin hij bevestigd. Wanneer hij mensen ontmoet met een groot geloof dan geeft hij antwoord, dan geeft hij ons bevestiging, de stgart van een verbondenheid met Hem. Jezus was een kinstenaar in het schenken en ontvangen van de bevestiging. Want door ons geloof bevestigen wij Jezus, het is ons geschenk aan hem en hij schenkt ons zijn liefde terug.

    Jezus vraagt soms openlijk aan zijn leerlingen en ook aan ons, bemint gij mij? En God zelf bevestigt Jezus met te zeggen: Deze is mijn welbeminde zoon in wie ik mijn welbehagen heb. En op de berg Tabor zegt God Deze is Mijn welbeminde luister naar Hem.

    We leven allemaal met het verlangen goed bevonden te worden. We hebben daar dan ook allemaal verantwoordelijkheden in.

    Kinderen groeien dankzij onze bevestigingen, van daaruit zijn ze ook in staat iets voor ons terug te doen. In een huwelijk ontvang ik het vertrouwen van mijn partner, van daaruit heb ik de kracht ook mijn vertrouwen terug te schenken. Elke relatie heeft dus te maken met geven en ontvangen en Jezus is ons daarin voorgegaan. We moeten daar dan ook naar waarheid moeite voor doen.

    Iets doen voor een ander omdat ge dan iets gaat gedaan krijgen is niet de juiste waarheid, niet de juiste richting, het is grijpen, het is nemen. Bevestigen gaat hier over geven en ontvangen zonder bijbedoelingen. Jezus geeft ons zijn liefde altijd en overal. Hij staat te wachten en klopt op onze deur. Maar wij moeten antwoord zijn , zijn liefde ontvangen. Weet wanneer we zelf onze liefde en geloof aan Hem schenken hij altijd antwoord zijn . dat bewijzen de vele getuigenissen in het evangelie.

     

    Door bevestiging te ontvangen kunnen wijzelf groeien door bevestiging te geven groeien anderen. En wat dan als we geen bevestiging ontvangen. Dat is erg, zeer erg. Maar zijn we dan niet meer in staat zinvol te leven? Jawel. Denken we weer aan de zondige vrouw, denkelijk zal ze niet veel bevestiging van mensen ontvangen hebben. En wat doet ze, ze gaat op zoek naar die Jezus, zij heeft zoveel verdriet over haar zondig leven dat ze met haar tranen de voeten van Jezus kan wassen. Dan moeten er toch vele tranen lopen. Het gaat hier over echt spijt over het leven dat geleefd is en ze heeft een groot geloof in Jezus. Ze weet niet wat er gaat gebeuren. Ze wil hem haar respect tonen door het drogen, zoenen en het oliën van Jezus voeten. Simon had Jezus geen bevestiging gegeven, geen water voor zijn vuile voeten , geen zoen als welkom, geen olie voor zijn hoofd zoals in die tijd gebruikelijk was. Olie als parfum en ontsmettend middel. De zondige vrouw had alles gedaan voor Jezus en toonde hem haar diep respect. En Jezus antwoordt daarop; uw zonden zijn u vergeven.

    Daarom kunnen wij allen, die een zondig leven hebben geleefd er zeker van zijn dat wij een nieuwe start ontvangen van Jezus.

    Uw geloof heeft u gered ga in vrede zegt Jezus ons. En dan begint onze weg in de kracht van Gods genade en hulp. We staan er niet meer alleen voor ook al zal het niet gemakkelijk zijn. Maar wanneer we de relatie met Jezus verder zetten, elke dag opnieuw en opnieuw, zal hij ons nooit alleen laten. Met Gods kracht en genade kunnen we onszelf overtreffen. Ook wanneer we meer moeten doen dan wat we zelf ontvangen zal de kracht van God ons helpen door ons geloof en onze nabijheid bij Hem die ons zijn kracht schenkt.

    Laat ons daarvoor bidden;

    God onze Vader, we willen niet achterom kijken maar naar de dag van morgen. Al lijkt de toekomst zo onzeker, maakt het ons soms een beetje bang, we hebben vertrouwen in U en blijven geloven in uw liefde voor ons en in uw plan met ons leven. We willen ons leven daarom in uw handen leggen in het grote geloof en vertrouwen dat u ons zal leiden elke dag opnieuw en opnieuw. Leer ons hoe we in overgave aan u kunnen leven. We willen onze handen open vouwen, naar u gericht, niet grijpen , niet controleren, maar geven en ontvangen. Geef ons de kracht alle inspanningen te doen die nodig zijn om met mensen in goede relatie te leven.

     

     

     

    17-06-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over "Hoop" Genesis 15,1-6 Rom 4,18-25

    Over "Hoop"

    Genesis 15,1-6 en Rom 4,18-25

    [1] Enige tijd later richtte de HEER zich tot Abraham in een visioen: ‘Wees niet bang, Abraham: ikzelf zal jou als een schild beschermen. Je loon zal vorstelijk zijn.’ [2] ‘HEER, mijn God,’ antwoordde Abraham, ‘wat voor zin heeft het mij te belonen? Ik zal kinderloos sterven, en alles wat ik bezit zal het eigendom worden van Eliëzer uit Damascus. [3] U hebt mij immers geen nakomelingen gegeven; daarom zal een van mijn dienaren mijn erfgenaam worden.’ [4] Maar de HEER sprak opnieuw tot hem: ‘Nee, niet je dienaar zal jouw bezittingen erven, maar een kind dat jijzelf zult verwekken.’ [5] Daarop leidde hij Abraham naar buiten. ‘Kijk eens naar de hemel,’ zei hij, ‘en tel de sterren, als je dat kunt.’ En hij verzekerde hem: ‘Zo zal het ook zijn met jouw nakomelingen.’ [6] Abraham vertrouwde op de HEER en deze rekende hem dit toe als een rechtvaardige daad. Genesis 15,1

    Wat God ons hier zegt is dat we niet hopeloos moeten blijven toekijken maar naar buiten moeten komen. Naar de hemel kijken, de sterren tellen, de ruimte ervaren, de schoonheid. De sterren aan de hemel zeggen ons iets over ons vruchtbaar zijn zegt God ons. Als we ons leven in zijn handen leggen zullen we vruchtbaar zijn ook al geloven we dat niet en kunnen we dit niet begrijpen.

    We leven allemaal in onze tent, hebben onze zorgen, al wat ik zie zijn mijn lastige kinderen, mijn man verliest zijn haar en de auto is kapot. En God zegt me komt uit die tent en kijk omhoog, ontmoet mensen doe iets voor anderen, maak tijd voor anderen. zo wordt je vruchtbaar . Focus niet op jezelf en alle ellende. We worden daar gek van.

    [18] Hoewel het eigenlijk niet kon, bleef Abraham hopen en geloven dat hij de vader van vele volken zou worden, zoals hem was beloofd: ‘Zo talrijk zullen je nakomelingen zijn.’ [19] En zijn geloof verzwakte niet toen hij, ongeveer honderd jaar oud, besefte dat zijn krachten hem hadden verlaten en Sara niet langer vruchtbaar was. [20] Hij twijfelde niet aan Gods belofte; zijn geloof verloor hij niet, integendeel, hij werd erin gesterkt en bewees zo eer aan God. [21] Hij was ervan overtuigd dat God bij machte was te doen wat hij had beloofd, [22] en dat werd hem als een daad van gerechtigheid toegerekend. [23] En dit is niet alleen voor hem geschreven, [24] maar ook voor ons, want ook wij zullen als rechtvaardigen worden aangenomen omdat we geloven in hem die Jezus, onze Heer, uit de dood heeft opgewekt: [25] hij die werd prijsgegeven om onze zonden en werd opgewekt omwille van onze rechtvaardiging.( Rom 4,18-25)

    Onze hoop is niet gebaseerd op menselijk redenen maar onze hoop is gebaseerd op God. Dat was ook bij abraham. Hij zag znaar zichzelf en zag een oude man met een vrouw vol met rimpels. Maar God zei; kom uit je tent. We zijn in problemen als we alleen zien wat we zien, als we teveel naar onszelf kijken, naar onze zwakheden, onze problemen, als we willen zijn zoals de andere die geluk heeft. Wanneer we zo leven zitten we dag in dag uit in de problemen.

    Abraham wist dat wat God zei, onmogelijk was. Toch besliste hij hoop te hebben en te geloven, ook al klonk dat onnozel, want hij was oud en Sarah ook, hoe konden ze nog vruchtbaar zijn.

    Laat ons ook geloven vruchtbaar te zijn door te hopen op God die altijd aanwezig is en ons kracht geeft. Maar daarom moeten we alles uit handen geven, onze toekomst in zijn handen leggen en vragen om ons te leiden elke dag opnieuw en opnieuw opdat wij zo vreugde mogen ervaren.

    Hopen op God is moeilijk omdat we met onszelf bezig zijn.

    Mensen discussiëren altijd over alles en nog wat. Hun mening is belangrijk en dat is goed, maar soms overdrijven we een beetje en daardoor geraken we zelf in de problemen.

    Ik denk, ik wil, ik voel, daar draait het heden ten dagen om in ons leven. Abraham stopte met denken, willen en voelen, hij vertrouwde op God. Zijn hoop was bij God en alles zou goed zijn. Hij geeft het uit handen en legt zijn leven in Gods handen. God beslist, Abraham wist niet wat er zou gebeuren.

    Wat wil God voor ons leven. We weten dat niet, maar we kunnen hem vertrouwen. Het is daarbij niet belangrijk wat we denken, willen en voelen, het woord van God is belangrijkste, samen met onze hoop en ons vertrouwen. We kunnen op God rekenen, Hij is onze helper, Hij geeft ons kracht.

    Als we te lang naar onszelf kijken, te lang naar onze problemen, onze tegenslagen, dan geraken we in problemen. Laat ons naar Jezus kijken het anker van ons leven.

    Abraham wist dat wat God zei onmogelijk was. Hij was een gevangene van hoop. Hij ging hopen en geloven, hoe onnozel en onvolwassen dat ook leek.

    Wat als ik in mijn geloof en hoop God niet vindt , geen zorg hij zal je vinden. Wie in mij gelooft zal me vinden zegt Jezus ons. Hij wil ons horen zeggen, uw wil geschiede. Het woord van God is belangrijk, maar meestal hangen we sterk vast aan ons denken of het denken van anderen. Ook als onze gevoelens, onze angst onzekerheid ons verdriet ons scheiden van God dan moeten we ervoor kiezen God eerst te zetten. Het is een actie van de wilL

    Nog even iets uit de brief van Paulus aan de Thessalonicenzen hfdstuk 1

    1 tes 5-8 . [8] maar laten wij, die toebehoren aan de dag, op onze hoede zijn, omgord met het harnas van geloof en liefde, en getooid met de helm van de hoop op redding . tot daar de tekst.

    Abraham kon het , wij kunnen het ook. Ik alleen ben in controle van mijn vreugde in mijn leven. Zelf al heb ik moeilijkheden en zorgen of problemen met mensen rondom mij.

    Paulus zegt ons: [5] Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil. [6] Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede. [7] Onze eigen wil staat vijandig tegenover God, want hij onderwerpt zich niet aan zijn wet en is daar ook niet toe in staat. [8] Wie zich door zijn eigen wil laat leiden, kan God niet behagen Rom 8, 5-7

     

    Als we lang genoeg naar een chokolade cake kijken dan willen we er een. Als we iemand ontmoeten de ons gekwetst heeft dan is de kans groot dat we hem of haar niet respectvol gaan behandelen.Laat ons dus voorzichtig wezen met wat we denken. Kijken we naar Jezus. Denken we aan wat Hij voor ons gedaan heeft, kijken we niet om wat we niet hebben verkregen maar om wat we wel verkregen, wat dikwijls vergeten we dat. Danken we ook om wat we niet verkregen hebben, het was misschien voor ons goed. Maar zo denken vraagt al om een sterke inspanning. Jezus wil dat we handelen in zijn Spirit.

    Ook al ontvangen we kritiek van mensen omwille van ons geloven. Laat ons kiezen om in de cirkel te blijven van de vader, de zoon en de heilige geest. Laat ons een beetje dieper gaan in ons denken, stoppen we met ons vragen om wat we niet begrijpen, zoeken we Gods woord

    Paulus zegt ons:  [12] Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil. [13] Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven. [14] Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God. [15] U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’.Rom 8 12,13

    Het is niet goed onze emoties te voeden als ze ons overheersen en wanhopig maken. Geef ze niet toe. Het is zoals een klein kind. We hebben compassie met onszelf. Klagen maar door, voelen ons hopeloos, we doen niet meer mee. We blijven maar in onze tent zitten. Kom naar buiten zegt God tegen Abraham, tel de sterren, kijk omhoog, je zal vruchtbaar worden.

    Stop de compassie fuiven. Veranderen we ze in kracht fuiven. Echt zijn, mensen helpen, vriendelijk zijn, willen vriendelijk zijn, contact houden met God niettegenstaande onze moeilijkheden.

    God heeft een plan voor ons leven. God heeft ons onvoorwaardelijk lief. Wij zijn het licht in een donker leven. Laat ons blijven onze helm van hoop opzetten. We hebben de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, we hebben de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’ 

     

    10-06-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen we God echt kennen? joh 17,6-9

    joh 17,6-9 wat leert jezus ons

    Kunnen we God echt kennen? Kunnen we God genoeg kennen om Hem te vertrouwen? Kunnen we God genoeg kennen om Hem te beminnen en Hem te gehoorzamen in alles wat Hij ons door Jezus vraagt?

    Jezus zegt: Vader , Ik heb aan de mensen die u mij uit de wereld gegeven hebt uw naam bekendgemaakt. Zij waren van u, maar u hebt hen aan mij gegeven. Ze hebben uw woord bewaard, [7] en nu begrijpen ze dat alles wat u mij hebt gegeven, van u komt. [8] Ik heb de woorden die ik van u ontvangen heb aan hen doorgegeven, zij hebben ze aanvaard en nu weten ze echt dat ik van u gekomen ben, en ze geloven dat u mij hebt gezonden.
    [9] Ik bid voor hen. Ik bid niet voor de wereld, maar voor de mensen die u mij hebt gegeven, omdat zij van u zijn (Joh 17)

    Wat heeft Jezus ons allemaal geleerd over God?

    Gods is Oneindig, kent geen grenzen en limieten in zijn liefde, heiligheid en barmhartigheid

    God is de schepper op zichzelf bestaand, Hij is het begin en het einde

    God is eeuwig, er bestaat voor Hem geen tijdsdimensie. Alles is in Zijn bewustzijn = verleden, heden en toekomst

    God is onafhankelijk. Hij heeft ons niet nodig, maar nodigt ons uit om antwoord te zijn van zijn liefde voor ons.      

    God is 3 personen in 1 met een kenmerkende rol:

    God de Vader= de eerste persoon,Hij leidt de acties, zond Zijn Zoon en schenk Zijn gezag aan Hem

    Jezus Christus = Zoon van God,vol God en vol mens, naar de wereld gekomen om Gods woord te brengen, maar het eindigt in een tragedie, hij wordt aan een de schandpaal genageld en vervloekt. Hij was volmaakt en daarom kan hij zeggen “ik deed dit tot vergeving van jullie fouten”. Zo zijn we elke dag bevrijd van elke last en schuld wanneer we sorry zeggen voor onze fouten en deze volmaakte mens Jezus willen navolgen.

    De H. Geest = derde persoon,en actieve arm van God op aarde. Hij leeft in ons gelovigen. Hij is onze gids voor alle waarheid

    Hij helpt ons om onze fouten te herkennen en erkennen. Hij helpt ons God te kennen en Zijn wil

    God is niet gescheiden, in drie maar elk deel van de éénheid is vol God,en belangrijk, Almachtig,en mysterievol .

    Om iets te begrijpen van dit mysterie kan je de drie eenheid kan je vergelijken met water, het komt voor onder verschillende vormen, vloeibaar water, ijs en stoom, maar allen zijn het ene water.

    We mogen God volledig vertrouwen

    Vertrouwen gaat gepaard met ten diepste verstaan hoe God werkelijk is

    Hij is werkelijk de meest liefdevolle en bezorgde Vader. Slechts wanneer we dat aanvaarden zullen we in staat zijn Hem ten volle te vertrouwen

    Hoe doen we dat ?

    De bijbel is zeer helder en klaar = God heeft absoluut onbeperkte mogelijkheden, alles is in Zijn bereik. Hij is onafhankelijk, heel krachtig,omni –present en Hij weet alles

    Omdat God almachtig is kan Hij ons helpen met alles

    God is onze persoonlijke Spirit ,omni present, altijd aanwezig.

    God weet alles, we moeten dus naar Hem gaan met al onze vragen en zorgen

    Omdat God zich totaal aangetrokken voelt,tot een relatie met ons zal Hij alles doen wat het beste is voor ons.

    God is de absolute waarheid daarom mogen we geloven wat Hij zegt en ons leven richten naar de woorden van Jezus., rechtvaardig leven naar Zijn standaards om zo zeker te zijn van een rechtvaardige behandeling

    God is liefde, hij is onvoorwaardelijk bezorgd om ons welzijn

    God is barmhartig, Hij vergeeft ons indien we werkelijk berouw tonen.

    Jezus sprak vele beloften uit tijdens zijn leven, Laten we op Hem vertrouwen en op Zijn beloften, onze toekomst is veilig en eeuwig

    God is almachtig, Onze God faalt nooit en is nooit moe. Hij is machtig, meer dan het universum dat Hij gecreëerd heeft.

    De profeet Jesaia zei: ziet naar de hemel, wie heeft dat alles geschapen, Hij die hun legerscharen in vollen getale uitrukken doet en ze alle bij name roept,zo groot is Zijn macht,zo geweldig Zijn kracht, dat er aan niets ontbreekt. Jesaia (40, 26)

    Een schatting van het totaal aantal sterren zou betekenen dat elke persoon op aarde drie triljoen sterren zou moeten hebben en elke dag vindt men meer sterren. Alle macht is van God, nu en in de toekomst en voor eeuwig

    Jesaia (40,15) zegt verder nog : zie de volkeren zijn niet meer dan een druppel water in een emmer, ze betekenen zo weinig als en stofje op de weegschaal;zie, de eilanden weegt Hij als poeder

    God is meer dan alle naties. Geen natie kan iets doen zonder Zijn macht,in de bijbel zien we hoe Hij de geschiedenis en naties controleert , Hij houdt ons in de palm van Zijn hand.

    God weet alles, Hij kent ons door en door ,Hij weet onze verlangens, motivaties en gedachten, Hij is de bron van alle wijsheid ( in het verleden, heden en toekomst)

    Bij de profeet Jesaia lezen we daarover,( 46,9-10) Ik ben God, en er is niemand anders zoals Ik , alleen Ik kan u vertellen ,wat er gaat gebeuren, alvorens het gebeurd is.

    Zelfs onze gedachten of een motivatie in ons hart is God bekend

    Laten  we in verbondenheid bidden zoals Koning David : Heer , Gij doorgrondt en kent mij, wanneer U mijn hart en gedachten onderzoekt, verstaat Ge me van verre, U weet van mijn zitten en opstaan, al mijn wegen zijn U vertrouwt, want er komt geen woord op mijn tong, of zie, Heer, Gij kent het volkomen,-achter mij zijt Gij, voor mij, rondom mij, Gij hebt Uw hand op mij gelegd. Dit te vatten, het is mij te wonderbaar, te verheven, ik reik er niet toe (psalm 139,1-6)

     

    04-06-2014 om 12:05 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 20 De verrijzenis, betekenis

    Johannes 20 ,

    [1] Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf. Ze zag dat de steen van de opening van het graf was weggehaald. [2] Ze liep snel terug naar Simon Petrus en de andere leerling, van wie Jezus veel hield, en zei: ‘Ze hebben de Heer uit het graf weggehaald en we weten niet waar ze hem nu neergelegd hebben.’ [3] Petrus en de andere leerling gingen op weg naar het graf. [4] Ze liepen beiden snel, maar de andere leerling rende vooruit, sneller dan Petrus, en kwam als eerste bij het graf. [5] Hij boog zich voorover en zag de linnen doeken liggen, maar hij ging niet naar binnen. [6] Even later kwam Simon Petrus en hij ging het graf wel in. Ook hij zag de linnen doeken, [7] en hij zag dat de doek die Jezus’ gezicht bedekt had niet bij de andere doeken lag, maar apart opgerold op een andere plek. [8] Toen ging ook de andere leerling, die het eerst bij het graf gekomen was, het graf in. Hij zag het en geloofde. [9] Want ze hadden uit de Schrift nog niet begrepen dat hij uit de dood moest opstaan. [10] De leerlingen gingen terug naar huis.
         [11] Maria stond nog bij het graf en huilde. Huilend boog ze zich naar het graf, [12] en daar zag ze twee engelen in witte kleren zitten, een bij het hoofdeind en een bij het voeteneind van de plek waar het lichaam van Jezus had gelegen. [13] ‘Waarom huil je?’ vroegen ze haar. Ze zei: ‘Ze hebben mijn Heer weggehaald en ik weet niet waar ze hem naartoe gebracht hebben.’ [14] Na deze woorden keek ze om en zag ze Jezus staan, maar ze wist niet dat het Jezus was. [15] ‘Waarom huil je?’ vroeg Jezus. ‘Wie zoek je?’ Maria dacht dat het de tuinman was en zei: ‘Als u hem hebt weggehaald, vertel me dan waar u hem hebt neergelegd, dan kan ik hem meenemen.’ [16] Jezus zei tegen haar: ‘Maria!’ Ze draaide zich om en zei: ‘Rabboeni!’ (Dat betekent ‘meester’.) [17] ‘Houd me niet vast,’ zei Jezus. ‘Ik ben nog niet opgestegen naar de Vader. Ga naar mijn broeders en zusters en zeg tegen hen dat ik opstijg naar mijn Vader, die ook jullie Vader is, naar mijn God, die ook jullie God is.’ [18] Maria uit Magdala ging naar de leerlingen en zei tegen hen: ‘Ik heb de Heer gezien!’ En ze vertelde alles wat hij tegen haar gezegd had.

    De getuigen van Jezus verrijzenis waren een paar mensen en zij moesten getuigen aan anderen van wat ze gezien hebben.

    We zijn 2000 jaar later, de vraag is nog altijd: ga ik die getuigen geloven en gaat de kwaliteit van mijn leven daardoor veranderen???

    Ook in Jezus tijd geloofden getuigen niet direct in verrijzenis, de steen is weg dus iemand heeft het lichaam gestolen, toch logisch dat men zo denkt! Ze zagen linnen doeken. De doeken verwijzen naar een lichaam dat er was, maar het lichaam is weg uit het graf. Johannes zegt : Jezus is verrezen, niet geestelijk maar met zijn lichaam! In die tijd dit bericht verspreiden was ongelofelijk gevaarlijk! ,

    Jezus staat plots bij de apostelen. En dan is daar Thomas, die denkt zoals wij en ongeloof voelt. Jezus zegt raak me aan en leg je handen in mijn wonden. Jezus was daar dus aanwezig met zijn veranderd verheerlijkt lichaam. Wij zullen ook veranderen hier op aarde als we Jezus aannemen. Jezus zal ons veranderen. Behoren wij tot hem, dan zullen wij samen met Jezus zijn en kunnen we de verrijzenis zien en begrijpen. Met Gods genade mogen we dit alles begrijpen en ervaren .

    Als er plots iemand bij me zou aankomen en zeggen : ga even zitten , ik heb werkelijk slecht nieuws voor u, uw broeder is plots gestorven. Na een eerste ongeloof van het schrikken is er het geloof. Ik geloof dat het zo gebeurt is, de getuige is de weg om de realiteit te zien, de man was erbij, hij was de getuige en wij geloven hem. Zo hebben we nu ook getuigen voor de verrijzenis, ze doen ons dingen zien, die we zelf niet gezien hebben. Dingen waar we niet bij waren.

    Hoe kunnen we iets al waarheid aannemen als we het niet gezien hebben?

    Ons leven hangt is doorweven met de invloed van getuigen . God opent onze ogen om te zien. Jezus zal ooit de wereld oordelen. Bidden we tot God: maak dat we zien, neem alle hindernissen weg zodat Jezus tot mij kan komen.

    De belofte van de verrijzenis en ons persoonlijk geloof in Jezus verijzen is de kern van ons christelijk geloven.

    Verrijzenisgeloof heeft alles te maken met vertrouwen. Het is: geloven dat de liefde van God sterker is dan alle vormen van mislukking, gebrek, lijden en dood. Het is: geloven dat in elk mensenleven en in elke situatie kiemen van hoop verborgen liggen, waar 'iets nieuws' uit kan voortkomen. Geloven in de verrijzenis steunt op ons geloven in
    Jezus Christus, in wiens leven Gods liefde op voortreffelijke wijze aanschouwelijk is geworden. Gods universele liefde is de peiler voor de christelijke hoop dat de dood niet het laatste woord krijgt en dat niets dat goed is, verloren zal gaan.

    Heer,

    Als gelovigen willen we voeling met U krijgen, met de zin van uw leven , lijden en sterven en verrijzenis. Geef ons de kracht te kiezen voor U, vandaag en elke dag van ons leven.

    Laat ons deze keuze niet uitstellen of niet oppervlakkig beleven.

    We willen intens in verbondenheid leven met u en uw genade aannemen.

    Heer onze God

    Onze oorsprong ligt bij U en onze bestemming is te worden zoals Jezus om voor altijd na de dood in uw nabijheid te mogen zijn voor eeuwig.

    We willen leven in uw licht, die liefde, goedheid en waarheid uitstraalt.

    Wij vragen u Heer om alle mensen die nu luisteren Uw genade te schenken opdat ze het licht mogen zien. Laat hen op zoek gaan naar u en u ook vinden.

    20-04-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 13,21-38 “ judassen”

    Johannes 13,21-38 “ judassen”

    Op Palmzondag wordt de grote schoonmaak gehouden, alles moet namelijk voor Pasen op zijn 'paasbest' zijn,

    Christenen herdenken dan de wederopstanding van Jezus. Eeuwenlang konden mensen op paaszaterdag wijwater krijgen. Met dit wijwater werden de huizen die op palmzondag schoongemaakt waren, gezegend.

    Vandaag staan we stil bij Jezus die ons door zijn spreken ,zijn handelen, zijn lijden en sterven de grootsheid van de Mensenzoon toont en door Hem, de grootsheid van God

    uit de blijde boodschap van Johannes 13, 21-38

         [21] ‘Waarachtig, ik verzeker jullie: een van jullie zal mij verraden.’ [22] De leerlingen keken elkaar aan en vroegen zich af wie hij bedoelde. [23] Een van hen, de leerling van wie Jezus veel hield, lag naast hem aan tafel aan, [24] en Simon Petrus beduidde hem dat hij moest vragen wie Jezus bedoelde. [25] Hij boog zich dicht naar Jezus toe en vroeg: ‘Wie, Heer?’ [26] ‘Degene aan wie ik het stuk brood geef dat ik nu in de schaal doop,’ zei Jezus. Hij doopte een stuk brood in de schaal en gaf het aan Judas, de zoon van Simon Iskariot. [27] Op dat moment nam de duivel bezit van Judas. Jezus zei: ‘Doe maar meteen wat je van plan bent.’ [28] Niemand aan tafel begreep waarom hij dit zei; [29] omdat Judas de kas beheerde, dachten sommigen dat Jezus bedoelde dat hij inkopen voor het feest moest doen, of dat hij iets aan de armen moest geven. [30] Judas nam het brood aan en ging meteen weg. Het was nacht. 

    Wie is in mijn leven de Judas. Het werkwoord judassen werd hier van afgeleid. Iemand waar we het moeilijk mee hebben.

    Hoe is mijn houding naar die persoon, Ben ik in staat toch vriendelijk te blijven en af en toe eens te helpen .

     Is mijn gedrag van die aard dat anderen zien en ervaren dat ik een leerling van Jezus bent? een volgeling , een christen,

    Gods liefde verandert nooit, is er en blijft er, voor ieder van ons. God vraagt daarom dat wij ook moeite doen om onze naaste lief te hebben. Bemin elkander vraagt jezus ons. Met vallen en opstaan. We leven dan niet voor onze eigen eer en glorie, maar voor Gods eer en glorie.

    We zijn voor God zeer belangrijk. Waarom moeten we dan soms zo ziekelijk verlangen naar menselijk erkentelijkheid? Dat getuigt van ongeloof in Gods liefde.

    Niets is zo groots en belangrijk als Gods eeuwigdurende en onveranderlijke liefde voor ons persoonlijk. Als we focussen op onze relatie met Jezus, dan ontvangen we de kracht van de Heilige Geest en kunnen we in alle omstandigheden krachtige mensen worden, niettegenstaande onze ontgoochelingen.

    Zoals ik jullie heb liefgehad, zo moeten jullie elkaar liefhebben. [35] Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen zien dat jullie mijn leerlingen zijn.’

    Jezus is in spreken en handelen één met God. Zo getuigt hij naar ons wie God is.

    Laten we samen bidden tot die God, Vader van Jezus en onze Vader.

    Lieve God, we zijn dankbaar om uw liefde voor ons.

    Laat ons groeien in geloof. Laat ons nooit twijfelen aan uw liefde, zelfs al maken we zware fouten. Laat ons geloven dat er steeds een weg terug is, door onze spijt, door onze vraag om vergiffenis aan U.

    Lieve God, Gij hebt uw hemelse glorie verlaten en bent mens geworden. U had en hebt ons lief nog voor we geboren waren. Help ons daarom niet te vergeten dat u staat te wachten met uw liefde elke dag.

    Help ons geloven, dat we U altijd mogen aanspreken om hulp en kracht. Help ons vooral u niet te vergeten als we volop in gevoelsmomenten leven van kwaadheid of angst of verdriet. We focussen dan dikwijls op onszelf in plaats van op U. Help ons om moeilijke momenten en situaties naar uw waarheid op te lossen.

    Lieve God, Jezus sprak over de noodzaak van Zijn dood. Hij vertelde dat Hij moest sterven om de gebrokenheid en zonden van de wereld. Zijn dood aan het kruis is dus veel meer dan een terechtstelling.

    Met die wetenschap is Pasen beter te begrijpen. Jezus onderging vrijwillig de straf op de zonde, niet zijn zonden, want hij was zonder zonden, maar hij koos voor de straf omwille van onze zonden. Voor allen die geleefd hadden en nog moesten geboren worden, want iedereen maakt fouten, nieand is zonder zonden. Hij bleef alleen niet in de dood maar overwon deze door de verijzenis. Door deze overwinning kunnen wij elke dag met een blanco blad beginnen wanneer we intens spijt hebben over ons falen Het betekent dat dood niet dood meer is. Er is perspectief en hoop. Met dit leven houdt het niet op. Er is door en in Jezus Christus echt Leven.

     

     

    07-04-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij laat me niet alleen Johannes 8, 27-36

    Johannes 8, 27-36 

    Vasten is de periode voor Pasen, het feest van de opstanding, kan helpen om de ware betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus door te laten dringen.

    Vasten: gaat over ons gehele zijn. Wanneer doen we iets om een beter mens te zijn. Wanneer laten we ons niet drijven op ons normale doen, ons egoïsme, eigenzinnigheid, ongeduld, misplaatste nieuwsgierigheid, we hebben inzicht en kracht nodig om te veranderen. Dat kunnen we bereiken door bij te leren om beter mens te worden. Wij christenen doen dat door naar de woorden van Jezus te luisteren. Wetende dat ook de kracht om beter mens te worden ons gegeven wordt door Jezus bij zijn verrijzenis.

     Het evangelie getuigt Jezus over zichzelf en spreekt over zijn vader door wie alles tot hem komt.

       [21] Hij nam opnieuw het woord en zei: ‘Ik ga weg, en u zult me zoeken. Maar u zult in uw zonde sterven. Waar ik naartoe ga, daar kunt u niet komen.’ [22] De Joden zeiden: ‘Hij zal toch geen zelfmoord plegen, dat hij zegt dat hij ergens naartoe gaat waar wij niet kunnen komen?’ [23] Jezus vervolgde: ‘U bent van beneden, ik ben van boven; u hoort bij deze wereld, ik hoor niet bij deze wereld. [24] Ik heb tegen u gezegd dat u in uw zonden zult sterven, want als u niet gelooft dat ik het ben, zult u inderdaad in uw zonden sterven.’ [25] ‘Wie bent u dan?’ vroegen ze. Jezus zei: ‘Wat ik vanaf het begin al tegen u gezegd heb. [26] Ik heb veel over u te zeggen, en veel in uw nadeel, maar ik zeg tegen de wereld wat ik gehoord heb van hem die mij gezonden heeft, en hij is betrouwbaar.’ [27] De mensen begrepen niet dat hij over de Vader sprak. [28] ‘Wanneer u de Mensenzoon hoog verheven hebt,’ ging Jezus verder, ‘dan zult u weten dat ik het ben, en dat ik niets uit mijzelf doe, maar over deze dingen spreek zoals de Vader het mij geleerd heeft. [29] Hij die mij gezonden heeft is bij mij; hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil.’
         [30] Toen hij deze dingen zei, kwamen velen tot geloof in hem. [

    God is altijd aanwezig, op elk moment. In het evangelie zegt Jezus : Hij die mij gezonden heeft is bij mij, hij heeft me niet alleen gelaten.

    Ik zeg tegen de wereld wat ik gehoord heb van hem die mij gezonden heeft, en hij is betrouwbaar.’ [27] De mensen begrepen niet dat hij over de Vader sprak. God zal ons de waarheid doen kennen zegt Jezus in dit evangelie.

    Omdat God altijd aanwezig is moeten we ons nooit afvragen is God hier bij me. Waar u ook bent , weet dat God bij u is, vlakbij U.

    We moeten ons niet afvragen zou God me willen helpen, vandaag en morgen.

    God is onze altijd aanwezig vriend. In vreugde, verdriet, in bekoringen en angst en ontgoocheling, altijd kunnen we Hem vragen ons niet alleen te laten, maar ons te helpen en te leiden. We zullen de waarheid kennen wanneer we bij Jezus woorden blijven en geloven dat zijn waarheid ons zal bevrijden. Jezus heeft het ons beloofd. In Jozua eerste hoofdstuk lezen we ook :9] Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer je God, staat je bij.’

    Ook in de brief van Paulus aan de Hebreeuwen lezen we ;

    [5] Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’ [6] zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

    We vergeten dikwijls dat God elk van ons zo intens liefheeft.

    Laten we daarom bidden: God , bij u zijn we veilig, u helpt ons in nood, u geeft ons inzicht en wijst ons de weg. U geeft raad. Laat ons toch niet vergeten dat U altijd bij ons bent U houdt ons bij de hand en leidt ons volgens uw plan. Bij U te zijn is ons verlangen, help ons daarbij elk moment van de dag. Breng het in ons geheugen vooral op moeilijk momenten. Dat vragen we u in Jezus naam

    God wij bidden voor onze vrienden, nu met ons verbonden, die in moeilijkheden leven. In pijn en zorgen voelen we ons soms hopeloos. Geef ons en hen toch de kracht om op onze knieën te gaan en te bidden tot u voor wat we nu echt nodig hebben, in de bereidheid om te aanvaarden wat u ons geeft. Aanhoor onze smeekbede om hulp, u bent dicht bij ons, hou ons vast in de moeilijkheden. Zonder u zinken we. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Nadat we nu hebben kunnen luisteren naar de woorden van Jezus, vragen we om even na te denken over een moment waar we ons erg alleen voelden en waar we vergeten hebben dat God bij ons was. Laat ons God meer vertrouwen in zijn aanwezigheid.

    Omdat God alomtegenwoordig is, is hij altijd en overal bij ons.

     

    30-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 9,1-41 Ziende blinden, blinde zienden

    Johannes 9,1-41,Ziende blinden, blinde zienden

    Vasten is de periode voor Pasen, het feest van de opstanding, kan helpen om de ware betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus door te laten dringen.

    [1] In het voorbijgaan zag Jezus iemand die al vanaf zijn geboorte blind was. [5] Zolang ik in de wereld ben, ben ik het licht voor de wereld.’ [6] Na deze woorden spuwde hij op de grond. Met het speeksel maakte hij wat modder, hij streek die op de ogen van de blinde [7] en zei tegen hem: ‘Ga naar het badhuis van Siloam en was u daar.’ (Siloam is in onze taal ‘gezondene’.) De man ging weg, waste zich, en toen hij terugkwam kon hij zien.[31] We weten dat God niet naar zondaars luistert, maar wel naar iemand die vroom is en zijn wil doet. [32] Dat de ogen van iemand die blind geboren is geopend worden – dat is nog nooit vertoond! [33]
     Jezus zei: ‘Ik ben in de wereld gekomen om het oordeel te vellen. Dan zullen zij die niet zien, zien en zij die zien, zullen blind worden.’ [40] Een paar Farizeeën die bij hem stonden en dat hoorden, zeiden: ‘Wij zijn toch zeker niet blind!’ [41] ‘Was u maar blind,’ zei Jezus, ‘dan zou u zonder zonde zijn. Maar u beweert dat u kunt zien, en dus blijft uw zonde.’

    In het evangelieverhaal gaat het over een innerlijk groeiproces van een blindgeborene die ziende wordt, en de zienden die gaandeweg blind worden.

    Hoe komt het dat de ene mens in de loop van zijn leven milder en wijzer wordt, terwijl de andere juist hardvochtiger en meer verblind raakt?
    Wat is er de oorzaak van dat sommige mensen in de loop van hun leven een steeds sterkere levensvreugde ervaren en uitstralen, terwijl anderen steeds meer in de greep raken van levensangst?
    Hoe komt het dat die twee zo uiteenlopende geestelijke ontwikkelingen zich voor kunnen doen onder gelijksoortige levensomstandigheden?
    Het zijn allemaal vragen die te maken hebben met een verborgen bloei of afstomping die zich in de kern van ons wezen voltrekken.

    In het evangelieverhaal loopt die dubbele lijn doorheen de gesprekken en de gebeurtenissen die zich afspelen: de blinde man wordt steeds meer ziende en de Farizeeën die menen te zien, verharden steeds meer in hun blindheid.

    U kunt dus niet altijd afgaan op wat u ziet. ‘Blindheid’ en ‘zien’ hebben een dubbele betekenis: je kunt immers met gezonde ogen blind zijn voor het feit dat je bv. je gezin verwaarloost; terwijl een blinde vrouw heel duidelijk kan waarnemen dat haar man overwerkt geraakt.

    Zien heeft te maken met inzien. Inzicht krijgen in wat er zich voordoet in je leven, en de nodige stappen zetten om je te heroriënteren.

    Zo krijgt de blindgeborene gaandeweg meer en meer zicht op wie hem genezen heeft en hoe de ontmoeting met die persoon zijn leven verandert.

    Daar is het om te doen in het verhaal: geraakt worden door de persoon van Jezus, zodat er een bevrijdend perspectief en licht valt op ons bestaan. Jezus is ‘het Licht van de wereld’ omdat hij meer dan wie ook perspectief en licht aanreikt op de weg naar een menswaardig en zinvol leven.

    In een van zijn preken over het Johannesevangelie zegt St Augustinus: ‘Het heeft allemaal geen zin als ik de hele tijd sta te preken, als jij je niet innerlijk laat raken, als je innerlijke leermeester er niet voor openstaat. De klank van onze woorden treffen jullie oren, maar de leraar zit in jullie, en als degene die onderricht geeft niet in uw binnenste zit, is al onze moeite om niets’.1

    Geloofsgroei komt van binnenuit. Wie niet geboeid blijft en geen inspanningen doet, brengt er weinig van terecht. Het blijft een uitdaging om ons te laten inspireren door de bevrijdende woorden en daden van Jezus. Ook al beseffen wij dat het uiteindelijk niet onze verdienste is, het is de Heer zelf die ons van onze blindheid geneest. Dat wordt ook duidelijk in de verf gezet in het evangelieverhaal. Wij blijven bedelaars: ‘Heer, maak dat ik zien kan’. Wie bedelt om te mogen zien kan tot inzicht komen. Kan zien zoals God ziet en dat is, zoals Paulus het zegt in zijn Efesiërsbrief: ‘goedheid, gerechtigheid en waarheid’.

    Laat ons daarvoor samen bidden

    Lieve God

    Het blijft een uitdaging om ons te laten inspireren door de bevrijdende woorden en daden van Jezus. Geef ons daarvoor de kracht, de juiste woorden, een luisterend oor in de ontmoetingen met anderen.

    Lieve God

    maak dat ik zien kan’. Ik wil uw goedheid, gerechtigheid en waarheid’.

    Lieve God

    Zien heeft te maken met inzien. Geef me inzicht en de nodige stappen zetten om mijn leven de juiste richting te geven.

    Wij bidden u heer verhoor mij gebed.

    23-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 4,7-14 over het levend water

    Johannes 4,7-14 over het levend water

    Het evangelie volgens Johannes; hoofdstuk 4 vers 7 tot 14

    [7] Toen kwam er een Samaritaanse vrouw water putten. Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken.’ [8] Zijn leerlingen waren namelijk naar de stad gegaan om eten te kopen. [9] De vrouw antwoordde: ‘Hoe kunt u, als Jood, mij om drinken vragen? Ik ben immers een Samaritaanse!’ Joden gaan namelijk niet met Samaritanen om. [10] Jezus zei tegen haar: ‘Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hém erom vragen en dan zou hij u levend water geven.’ [11] ‘Maar heer,’ zei de vrouw, ‘u hebt geen emmer, en de put is diep – waar wilt u dan levend water vandaan halen? [12] U kunt toch niet meer dan Jakobus, onze voorvader? Hij heeft ons die put gegeven en er zelf nog uit gedronken, en ook zijn zonen en zijn vee.’ [13] ‘Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen,’ zei Jezus, [14] ‘maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden waaruit water opwelt dat eeuwig leven geeft.’

    Jezus sprak meermaals over water.

    Wanneer een man dorstig is, laat hem dan tot Mij komen en drinken en wanneer hij in Mij gelooft zullen stromen van levend water vloeien over en in hem.

    Vandaag zegt Jezus in vers 14 : Iedereen die van het levend water drinkt zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen en integendeel het water dat Ik hem geef , zal in hem een waterbron worden, opborrelend tot overvloedig en eeuwig leven

    Door ons geloof in Jezus wordt het water dat Hij ons geeft een bron in ons.

    Dit wil zeggen , iets dat nooit stopt , iets dat fris blijft , iets dat leven geeft.

    Waarom hebben we het toch zo moeilijk te geloven in God of enkel bezig te zijn met onze verbondenheid met God als het ons uitkomt. Waarom denken sommigen onder ons nog altijd dat we er veel moeite voor moeten doen .

    ‘Ik voel de bron niet’ bewijst dat we niet in verbondenheid leven met Jezus. Het levend water, waarover Jezus spreekt in het evangelie, gaat dus over Hem en over Mij op dit moment.

    Jezus gaf zijn leven en leeft verder in ons. Zijn water wordt bron in ons.

    Om de bron te voelen moeten we in relatie leven met God vanuit het geloof in Christus. Betekent Jezus echt iets voor mij als ik zeg: ik geloof.

     De vraag is : betekent Jezus echt iets voor mij?

    De relatie met God is een constant leven in de kracht van de H.Geest: dit is: mijn leven in Gods handen leggen, vragen om te mogen doen wat Hij wil voor mijn leven en daarvoor kracht krijgen door de heilige Geest. Zo wordt het water, Jezus, in ons een waterbron, zo groeien we progressief en zijn er vruchten.

    Jezus zegt ons dat we kunnen vervuld worden door de H.Geest door Zijn water te drinken. Het water wordt levend door een diep geloof in Hem, dagdagelijks.

    De Heilige Geest is een gave van God, de kracht is beschikbaar voor ons. Drinken van het levend water betekent willen leven met de Heilige Geest ,door geloof in God en door Jezus te volgen.

    Door Jezus woorden te beluisteren en er naar te leven, wordt het water in ons levend water, een bron, Jezus in ons, daardoor zal ik in eeuwigheid geen dorst meer krijgen .

    Wanneer ik dan zeg “ik geloof in Jezus, Hij is voor mij de belangrijkste” dan gaan we de bron voelen . Omdat we er ‘s morgens mee opstaan , de ganse dag door ervan leven, ermee werken, in vreugde, maar ook in moeilijk momenten .

    Een waterbron die me overvloedig leven geeft tot in eeuwigheid. Dat beloofde Jezus . En God schonk ons Zijn Geest om dit waar te maken. We staan er niet alleen voor , Zijn Geest is de kracht die we kunnen aanspreken. Eisen zelfs.

    Zoals de apostelen de Heilige Geest ontvangen hebben om een wonderlijk leven te lijden en Christus kenbaar te maken niettegenstaande alle moeilijkheden , zo is dat voor ons nu nog steeds hetzelfde. Dat bedoelt Jezus met de bron, opborrelend tot overvloedig leven. Het verwijst naar blije en krachtige gelovigen.

    Geloven dat Jezus de zoon van God is en dat ik mijn leven totaal tot Hem kan richten om zo God te bereiken is een actie van de wil .

    Dagdagelijks. Laten we een actieve liefdesrelatie met Hem opbouwen om zo te doen wat Hij verlangt.

    Dit is misschien een opdracht voor onze voorbereiding naar het feest van Jezus verijzen. Want door Zijn verrijzenis komt de kracht van de heilige Geest tot ons, Hij laat ons nooit als wezen alleen achter. Hij is Godmens, daarom mogen we zo op Hem vertrouwen in alles wat Hij ons zegt.

    Laten we dan nu samen bidden in een uitdrukkelijk verlangen om deel te hebben aan de bron, ons te laven, ons overvloedig te voorzien, fris, onophoudelijk en leven gevend voor onszelf en anderen.

    God, leer ons geloven, geloven dat U van ons houdt. Laat ons vandaag beslissen om naar U toe te komen, of terug naar U toe te komen.

    Vergeef ons onze fouten die ons verhinderen tot U te komen, om te drinken van uw water en uw bron te worden

    Door uw water kan het gras in ons leven terug groen worden.

    Geef ons de kracht om te beslissen het goede te doen en te stoppen met hetgeen fout is. Wij bidden u heer verhoor ons gebed

    God,Leer ons leven in de kracht van de heilige Geest om zo te zien wat u juist van ons verwacht.

    Wanneer we echt en eerlijk verbonden willen zijn met U , laat ons dan toe

    om stil te zijn en vragen stellen

    Leer ons luisteren naar uw antwoord, naar hetgeen op moment van contact met U, in onze gedachten komt , of iets wat we door mensen vernemen of misschien lezen.

    Leer ons uw teken te zien Heer. Leer ons ook aanvaarden dat het anders is of nieuw en misschien niet zoals we verwachte hadden.

    God, geef ons de kracht om U te vertrouwen, zo kan u ons leven leiden en zegenen.

    wij bidden u, leer ons uw water drinken. Behoedt ons voor al het andere . We worden er door overspoelt. Dikwijls leidt het tot verslaving, of tot geen tijd hebben voor de echte belangrijke dingen of we leven in angst. Leer ons selecteren , ten gronde. Leer ons neen zeggen tegen al wat verslavend is , het maakt ons kapot in plaats dat het een bron wordt tot overvloedig leven.

    God , we bidden nu even speciaal voor mensen die verslaafd zijn aan alcohol of coke of andere drugs. Laat hen de waarheid zien. Laat hen inzien dat ze echt een probleem hebben. Leer hen bidden voor hun redding, die éne dag. 1 dag zonder drugs of alcohol , maar wel met uw ‘levend water’. En dan de volgende dag weer die éne dag zonder drugs of alcohol, maar wel uw levend water. God het is voor hen verschrikkelijk moeilijk, leer hen zo bidden tot u, de redding van elke keer die éne dag . Die éne dag laven aan uw bron en dan weer de volgende dag. Geef hen de kracht om op zoek te gaan naar mensen die hen kunnen helpen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    16-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 23 1-12 meegeteld worden

    We kunnen God leren kennen door te luisteren naar wat Jezus over God te vertellen heeft. Door hem kunnen we God ontdekken. God openbaart zich in Jezus woorden en daden. God is liefde, door zijn immense liefde voor ons zonder voorwaarden geeft Hij richting in ons leven .Hij zal ons beschermen als een Herder en Hij zal altijd aanwezig zijn voor ons.

    We zitten in de vasten en dat is een tijd om even stil te staan bij ons leven.

    Uit het evangelie van Mat 23 1-12

    Daarna richtte Jezus zich tot de menigte en tot zijn leerlingen [2] en zei: ‘De schriftgeleerden en de Farizeeën hebben plaatsgenomen op de stoel van Mozes. [3] Houd je dus aan alles wat ze jullie zeggen en handel daarnaar; maar handel niet naar hun daden, want ze doen zelf niet wat ze jullie voorhouden. [4] Ze bundelen alle voorschriften tot een zware last* en leggen die de mensen op de schouders, terwijl ze zelf geen vinger uitsteken om die te verlichten. [5] Al hun daden zijn erop gericht om door de mensen gezien te worden. Ze verbreden immers hun gebedsriemen en maken de kwastjes aan hun kleren langer, [6] ze verlangen een ereplaats bij feestmaaltijden en in synagogen, [7] en hechten eraan op het marktplein eerbiedig te worden begroet en door de mensen rabbi te worden genoemd. [8] Jullie moeten je niet rabbi laten noemen, want jullie hebben maar één meester, en jullie zijn elkaars broeders en zusters. [9] En noem niemand op aarde vader, want jullie hebben maar één vader, de Vader in de hemel. [10] Laat je ook niet leraar noemen, want jullie hebben maar één leraar, de Messias. [11] De belangrijkste onder jullie zal jullie dienaar zijn. [12] Wie zichzelf verhoogt zal worden vernederd, en wie zichzelf vernedert zal worden verhoogd.

    Het is zo klaar als pompwater wat Jezus ons hier wil vertellen, . [5] Al hun daden zijn erop gericht om door de mensen gezien te worden zegt Jezus over de Farizeeën. Maar hoe zit het met onze handelingen

    Kijken we even naar wat de psychologen daar over te zeggen hebben. Het is normaal en noodzakelijk dat we er alles aan doen om om onszelf ok, waardevol en belangrijk te voelen.

    Iedereen doet ter alles aan om meegeteld te worden, erkend, gezien. We kunnen bijvoorbeeld spreken want dan erkent de andere mij, dan tel ik mee, ben ik iemand, maar we kunnen ook zwijgen als middel om onze macht te tonen, ik creëer dan soms onzekerheid en angst bij de andere, oei oei oei, die zegt niks, of wat zou die wel denken.

    Omgaan met ons verlangen om iets te betekenen voor anderen is aards moeilijk. Wat is de juiste houding in het gebeuren van nu, soms is het zwijgen en luisteren, soms is het spreken.

    Jezus zegt ons hier nederig te zijn. Aartsmoeilijk en misschien een opdracht tijdens deze vastentijd.

    Paulus zegt ons duidelijk wat we moeten uitstralen: Lezen we even nog eens de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22-25

    Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, [23] zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. [24] Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. [25] Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. Tot daar Paulus

    Laat ons vandaag een starten met te groeien in onze persoonlijkheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we zeggen en denken’ dat hebben we weeral gehad’ en zondag de mis en dan ben ik goed bezig. Neen dus. Het gaat over ons handelen en zijn, onze totale persoonlijkheid. Wanneer houden ze eens op met commentaar te geven over onze partner. Waarom willen we nooit het afwasmachine inladen op zijn of haar manier, of de douche proper achterlaten zoals zij graag heeft. Het is ook mooi geen afspraak maken zonder de andere erin te betrekken. Vindt gij dat ok ? Het is modern, het getuigt van respect, van zekerheid, ik ben belangrijk, maar jij bent voor mij even belangrijk.

    God geeft ons zijn liefde en vraagt ons iets te doen voor de medemens. Dat is nederig zijn. Nederig zijn is moeilijk maar is niet iets slaps, slaafs en op de achtergrond. Christus was allesbehalve bescheiden en zijn voorbode Johannes de Doper was ook niet bescheiden te noemen. Van zijn leerlingen verwachtte Jezus van Nazareth geen bescheidenheid, maar lef nodig voor de verkondiging

    Nederig zijn is iets sterks, vanuit het weten dat we alles gekregen hebben en het weten dat we nog steeds krijgen . Het is weten dat God klaar staat met zijn immense vaderliefde voor zijn kinderen. Het is weten dat we Zijn kracht krijgen om dingen te kunnen uitvoeren. Jezus vraagt ons niet ‘slaafs’ te zijn maar te leven vol blijheid, kracht en passie en zonder leugens voor de echte droom voor ons leven.

    Als ons diepste verlangens in overeenkomst zijn met Gods verlangen dan mogen en moeten we daarvoor al onze krachten inzetten en ons leven soms zelf opnieuw bijsturen of een nieuwe richting geven.

    Nederige blije mensen, die hun talenten en diepste verlangens waar maken tot vreugde van zichzelf en van anderen, dat is Gods droom voor ons leven hier op aarde.

    Nederigheid waartoe Christus ons aanzet is niet hetzelfde als bescheidenheid. Nederig wijst op gelijkheid , niet beter maar ook niet minder dan de andere. Nederigheid is de houding van een krachtige dienaar, iemand met passie en overtuiging. De dienaar die helper is , niet omwille van zichzelf maar omwille van God. De dienaar die Gods liefde doorgeeft aan zijn naaste. Nederigheid is een deugd van mensen die zich in moeilijke tijden blijven onderwerpen en gehoorzamen aan God.

    Een nederig mens is zich bewust van zijn fouten, maar nederigheid houdt ook tevredenheid en blijheid in, energie en vreugde

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus , door te leven zoals God het wil. Nederig van hart , Gods liefde over ons laten komen , geen focus op onze eigen daden . Ons werelds beroep met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen

    Laat ons bidden dat we geraakt mogen worden door God,

     God geef ons nederigheid. Jezus vraagt het ons, niet slaafs, maar vol blijheid, kracht en passie, zonder leugens voor de droom voor ons leven. Laat ons attent zijn voor anderen, elke dag, spreekt door ons, geef ons de juiste woorden , laat ons de juiste dingen doen in nederigheid  

     Bidden we om onze bereidheid met lege handen voor God te staan, God te zeggen: alles is goed Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd, mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven’.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Amen zeggen is een bevestiging, het zij zo , het is geen gelatenheid maar een wens, het is een woord dat bindt, het is Ja zeggen. Het is het goede antwoord geven , antwoord op het eerste woord van God, het is God dienen, het is een houding en een reageren zoals in de 10 geboden van Mozes, een doen wat in de wet staat, de belofte zo ernstig nemen dat ge er een leven kunt op bouwen. Het is gehoorzamen, ja ik ga dat doen. Dat wensen wij u toe .

     

     

    09-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MATTEUS 6,7-10 wat bedoelde Jezus met uw wil geschiede

    MATTEUS 6,7-10

    Vasten is de periode voor Pasen, het feest van de opstanding, kan helpen om de ware betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus door te laten dringen.

    Vasten: is veel meer dan het zich onthouden van voedsel. Het gaat over ons gehele zijn. Wanneer doen we iets om een beter mens te zijn. Wanneer laten we ons niet drijven op ons normale doen. Dat kunnen we dikwijls niet alleen, we hebben daarvoor inzicht en kracht nodig. Dat kunnen we bereiken door bij te leren om beter mens te worden. Wij christenen doen dat door naar de woorden van Jezus te luisteren. Bij hem vinden we op alles een antwoord over alle onderwerpen, over onze totale zin en reden van bestaan, ons leven hier op aarde.

     uit de evangelietekst van Matteus 6,7-10
      [7] Bij het bidden moeten jullie niet eindeloos voortprevelen zoals de heidenen, die denken dat ze door hun overvloed aan woorden verhoord zullen worden. [8] Doe hen niet na! Jullie Vader weet immers wat jullie nodig hebben, nog vóór jullie het hem vragen.

    Laat uw koninkrijk komen
      en uw wil gedaan worden
      op aarde zoals in de hemel. 

    Wij staan vandaag stil bij wat Jezus bedoelde met uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel.

    Waar Gods wil geschiedt, daar is de hemel, waar Gods wil wordt genegeerd, daar is de aarde

    Met andere woorden, de hemel is waar er overeenstemming heerst met wat God wil. Wil en waarheid zijn één.

    De aarde wordt hemel wanneer er Gods wil gebeurt. Aarde blijft aarde als men Gods wil negeert. Daarom bidden we dat het op aarde wordt zoals in de hemel.

    Dat aarde een hemel wordt.Maar wat is Gods wil?

    God heeft ons zijn 10 geboden gegeven. Het zijn woorden van God zelf.

    Deze 10 geboden staan allen verweven in de vele teksten van het evangelie.

    Wat God wil komt voor uit ‘Wie’ Hij is. God is liefde en God staat voor waarheid.

    Omdat ons bestaan van God komt kunnen wij ondanks al de wereldlijke invloeden toch op weg gaan om de wil van God te doen. Maar het blijft onze persoonlijk keuze dag na dag.

    Er is een diep verankerd medeweten met God dat wij hier op aarde geweten noemen.

    Het ‘medeweten’ van God, daar willen we het tegenwoordig niet meer over hebben

    Wie over ‘het geweten spreekt’ wordt ouderwets genoemd.

    Toch weten we allemaal wanneer we verkeerd handelen.

    We moeten ons durven afvragen:

    Bemin ik God bovenal?

    Doe ik mijn best voor mensen rondom mij? Maak ik tijd om met mijn kinderen te praten? Wat zou Jezus antwoord zijn voor mij?

    Ben ik eerlijk? Drink ik niet te veel? Wat met mijn seksualiteit? Durf ik naar mijn gedrag te kijken?

    Als we over dit alles willen nadenken, ons concentreren op de waarheid, dan weten we het antwoord. Maar we verdringen het meestal omdat het soms moeilijk is. Of we doen op andere vlakken dan maar wat beter ons best. We doen dat dan om ons schuldgevoel weg te vegen.

    We willen er niet aan denken omdat het pijn doet of omdat we reeds gewoon zijn om met een schuldig gevoel te leven.

    We vernietigen zo onszelf en ook onze vrijheid.

    We worden ook beperkt in ons manier van leven.

    Onwaarheid in ons leven verhindert ons het goede te doen. Zo is het ook met de wil van God. We kunnen enkel maar blije christenen zijn als we ten volle leven zoals God het wil.

    Ben ik bereid God de leiding in handen te geven voor mijn leven en zijn wil te volgen?

    Wanneer we onze eigen wil volgen, worden we weggesleurd van Gods wil.

    Mijn voedsel is de wil doen van Hem die mij gezonden heeft, zegt Jezus.

    Jezus leeft om de wil van God te doen. Dat moet het ook voor ons zijn. Leven om de wil van God te doen, met onze talenten, in onze specifieke situatie.

    We moeten vragen aan God om ons daarbij te helpen.

    Maar Jezus zei ook , laat de kelk voorbij gaan, met andere woorden , soms is het moeilijk en willen we Jezus niet volgen en Gods wil niet doen.

    Soms krijgen we tegenslag op tegenslag.

    Maar niet mijn wil, maar uw wil geschiede zei Jezus dan.

    Jezus is de hemel, in Hem en door Hem geschiedt Gods wil.

    Wij kunnen dit nooit op eigen kracht.

    Onze eigen wil sleurt ons steeds weg van Gods wil.

    Maar door bij Jezus te horen ,te lezen wat Hij gezegd heeft ,tegen hem te praten gedurende onze dag, leren we om Gods wil te doen.

    Gods wil doen weten we, door een actieve aandacht, in de kracht van de H.Geest, waardoor we kunnen zien en begrijpen en kunnen antwoorden op Gods uitnodiging.

    We moeten bidden om kracht van de heilige Geest. Het is beschikbaar.

    Soms zijn we bereid Gods wil te doen maar we zijn verward . Vertrouw dan op de heilige Geest , die geeft kracht om uit die verwardheid te geraken.

    Maar dan moeten we ook geloven dat God het beste met ons voor heeft, dat wil zeggen dat we ook bereid moeten zijn om God te danken voor het ontvangen van een andere richting, een ander gebeuren, een andere oplossing.

    Christen zijn betekent ten diepste verbondenheid hebben met Onze Vader dicht bij Hem mogen komen, bij Hem horen, contact hebben met God. Christen zijn betekent, door geloof in Jezus Gods, genade krijgen en de kracht van de Heilige Geest.

    Laat ons bidden om groei in ons christen zijn:

    Heer ,We hebben u nodig, we verlangen naar een leven in relatie met u.

    We beseffen dat we teveel op onze eigen energie en op onze eigen denken vertrouwen. We durven niets uit handen geven.

    Geef ons kracht om u te vertrouwen als er iets anders gebeurt dan wat we willen. Geef ons dan de kracht te geloven dat dit uw wil is en dus beter voor ons, zelfs al begrijpen we dat niet.

    God, we willen U blijven vertrouwen terwijl we in pijn of in angst leven of geconfronteerd worden met de dood. We willen blijven zeggen, uw wil geschiede, help ons uw belofte te herinneren, eeuwig leven in uw nabijheid, na onze dood.

    Help ons om te geloven dat u ook hier bent, dichtbij in de ziekenkamer, in het bed, in ons huis waar we ons alleen voelen.

    Gij zijt onze bron voor ons leven, geeft ons de kracht voor onze blijheid, zelfs in de meest moeilijk momenten

    We vragen U ons te wapenen tegen ons wereldlijk denken en handelen, geef ons een schild om ons te beschermen.

    We vragen dit in Jezus naam en volgens Uw wil .

     

    03-03-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we geloven wel dat er iets is! 'geloven aan God' of 'geloven in God'

    Vele mensen zeggen “we geloven wel dat er iets is, maar we zullen wel zien en afwachten”.

    Wat is juist: 'geloven aan God' of 'geloven in God'?

    In de grote verklarend woordenboek vinden we bij het thema geloven “aan” God: "vast overtuigd zijn dat iemand of iets niet alleen in de verbeelding, maar in werkelijkheid bestaat, dus tot erkenning komen dat iets onvermijdelijk is".

    Geloven “in” God bestaat ook; dit heeft de betekenis 'vast vertrouwen op'. Geloven in God betekent volgens het woordenboek"overtuigd zijn van Gods bestaan en van de waarheid van de goddelijke openbaring.

    ‘In’ God   geloven heeft dus te maken met Gods woorden, ons verteld door Jezus. Het gaat over God kennen en een ontmoeting met God. Geloven en liefhebben doen we met ons hart,   ons hoofd en onze handen. Geloven ‘in’   God is een liefdesrelatie hebben met   God. Geloven ‘in’ God raakt ons bestaan, men gelooft in God en Jezus van   Nazareth , wat overgave en navolging insluit. Het is iets dat groeit en het   leven verandert , iets dat redt en heil brengt.

    Geloven   ‘in’ God is ook ‘aan’ Hem geloven. Geloven ‘aan’ het bestaan van God is   echter NIET in een toegewijde redding van God geloven. Aan God geloven wil   zeggen dat iemand toch zelf de gang van zaken van zijn leven controleert. In   God geloven wil zeggen dat we de gevaarlijke bereidheid tonen om voor God   door het vuur te gaan en de controle en leiding voor ons leven in Zijn handen durven te leggen. Dat   betekent dat we ons leven, ons doel en denken afstemmen op God zoals dat in   Jezus herkenbaar opdaagt, ook wanneer de impulsen die hij uitzendt tegen de   maatsschappelijke trends ingaan. Geloven ‘in’ God is geloven in de levende   christus en is een meer bevrijdende boodschap. Het vraagt geen slaafse   houding maar een intense bereidheid zich af te vragen wat zou Jezus nu doen.   Wat zou hij nu zeggen, hoe moet ik mijn leven richten welke is de volgende   stap die ik moet nemen.

    Als   we bereid zijn ons vertrouwen op God te stellen zal Hij zich laten kennen. Dit   is het begin van onze relatie met de liefhebbende levende God
      Het geloven gaat ergens over. Eerst hebben we dus kennis, informatie nodig. We   moeten er weet van hebben en moeite doen om het te verkrijgen, zo zullen we   merken dat we Hem werkelijk kunnen kennen.

    We ontdekken dat we op Gods woorden mogen vertrouwen, dat   zijn woorden waarheid zijn.

    We lezen zo enkele zeer belangrijke verzen uit de bijbel   waar God ons dingen duidelijk wil maken. Het zijn er een heleboel, we maken   een korte selectie van belangrijke uitspraken waadoor het we ons veilig   voelen in ons geloven in God.

    [9] En hierin is Gods   liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden,   opdat we door hem zouden leven. [10] Het wezenlijke   van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft   liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze   zonden.1 joh 4,9-10

    [7] In jezus zijn wij   door zijn bloed verlost en zijn onze zonden vergeven, dankzij de rijke genade   [8] die God ons in   overvloed heeft geschonken , uit de brief aan de christenen van Efeze, 1,7

    [8] Als we zeggen dat   we de zonde niet kennen, misleiden we onszelf en is de waarheid niet in ons. [9] Belijden we onze   zonden, dan zal hij, die trouw en rechtvaardig is, ons onze zonden vergeven   en ons reinigen van alle kwaad. 1 joh 1,8-9

    Want God had de   wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in   hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft joh 3,16

    [10] Een   dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben   gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.
      [11] Ik ben de goede   herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen. Joh 10, 10-11

    Jezus zegt : "[37] ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart   en met heel uw ziel en met heel uw verstand. [38] Dat is het   grootste en eerste gebod. [39] Het tweede is   daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf. Mat 22,38

    Al sprak ik de   talen van alle mensen– had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een   dreunende gong of een schelle cimbaal. [2] Al had ik de gave   om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en   had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou   niets zijn 1 cor 13,2

    Paulus schrijft : [1] Het geloof legt   de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid   van wat we niet zien.

    Door te luisteren naar wat Christus zegt kunnen we in God   geloven.( de Romeinen 10:17) Maar we hebben weinig tijd en hoe moeten we   eraan beginnen. Een eerste stap is alleen eens het evangelie van Johannes te   lezen. Door Johannes krijgen we kort en snel reeds een idee van wie Jezus is.

    Er blijven twijfels, teleurstellingen en verdriet ,   maar geloven is een dynamische relatie   die we aangaan met God . Geloven is een levenslang proces, waarin we over bergen   en door dalen zullen komen om steeds meer en meer te groeien als persoon tot   we onwankelbaar worden als kinderen van God, hier op aarde en voor het eeuwig   leven.

    Laat ons bidden om dit onwankelbaar geloof te mogen   ontdekken.

    .

     

     

                                                                         

     

    12-02-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 14 ,27 God maakt geen afval

    Joh 14 ,27

    Als je vrede wil hebben moeten we ons denken ook sturen voor die vrede

      [27] Ik laat jullie vrede na; mijn vrede geef ik jullie, zoals de wereld die niet geven kan. Maak je niet ongerust en verlies de moed niet.

    De vrede hebben we het al zegt de bijbel ons, waarom hebben we dan geen vrede met ons leven , omdat we de onvrede toelaten.

    Kies wat juist is en waar. Beslis vrede te hebben, ik heb het gekregen ik ga het beware. Ik wil niet overhoop zijn en door mijn emoties mijn leven laten leiden .

    Ik kan het niet helpen, ik wou dat ik het kon, Ik ben boos .

    Er zijn mensen die vlug tevreden zijn en anderen die alles onder controle hebben. De enen leven met handen die controleren, anderen leven met open handen. We moeten leren om vol vrede te zijn, maar mensen storen me, dingen storen me flits het door mijn hoofd.

    Onvrede is verloren tijd.

    We kunnen veranderen en stoppen met alle excuses aan te voeren, ik kan mezelf controleren als ik dat wil. Ik kan er voor kiezen anders om te gaan met de rommel van de kinderen. Stel u voor dat plots de buurvrouw in de kamer staat, dan zal de toon van mijn spreken direct veranderen. Dus kan ik het . Ik kan mezelf controleren.

    God is degen die ons het meest waardeert, voor Hem moeten we ons gedrag, onze woorden onder controle houden .

    We moeten Hem al het goede van ons laten zien en dat kunnen we als we dat willen. Ik kan er voor kiezen niet het zoveelste verwijt aan mijn man te geven of aan de kinderen. Ik kan er voor kiezen geen kwaad te spreken over de buren

    De opmerking; “Ik kan het niet helpen ik ben nu eenmaal zo, ik moet het eens kunnen zeggen” is niet juist , we kunnen leren de juiste woorden te gebruiken.

    In de bijbel lezen we in de eerste brief bij petrus. ‘Wie het leven liefheeft en gelukkig wil zijn, moet geen laster of leugens over zijn lippen laten komen, [11] hij moet het kwaad uit de weg gaan en het goede doen, en voortdurend vrede nastreven. [12] Want de Heer verliest de rechtvaardigen niet uit het oog en luistert naar hun gebeden, maar hij keert zich tegen wie kwaad doen.1 Peter 3,11

    Geen exuses meer ik kan mezelf controleren, Zoek vrede en zoek het met energie. Ga ervoor met alle kracht die je hebt. Vrede wil niet zeggen, slap zijn en passief, echte vrede is vol vreugdevolle kracht. Door die vrede zijn we tot veel in staat.

    Soms blijven we rondlopen met schuld, Zo voelde een vriend zich schuldig omdat hij toch niet lief genoeg was geweest voor zijn net overleden vrouw. Maar we moeten weten dat wanneer we God om vergiffenis gevraagd hebben, het dan ook echt vergeven is.

    God wil dat we ons leven vullen met vrede en vreugde.

    Jezus betaalde een hoge prijs voor mijn vrede Een mooi dankgebed is : Uw wil voor vrede en vreugde wil ik beleven. Ik zal daar alle kracht voor inzetten

    Vrede met God , vrede met jezelf en vrede met anderen, dat is zo wat de volgorde.

    Als je jezelf niet goed vind kan je niet van anderen houden. Zoveel energie zit in angst, ongeloof en negativiteit.

    vrede met mensen is heel belangrijk en is niet gemakkelijk. We moeten bereid zijn zonder voorwaarden van iemand te houden , mensen accepteren zoals ze zijn. Enkel God kan een persoon veranderen. Zo heb ik het zelf moeilijk met iemand op mijn werk die vergaderingen voorzit en altijd lacht met haar eigen woorden terwijl er niets te lachen valt. Ik ben niet fier op mezelf maar ik heb er moeite mee haar te respecteren in haar autoriteit. Ik probeer me echter correct te gedragen en nooit een negatief woord te spreken over haar. Enkel mijn echtgenoot weet van mijn gevoelens.

    Je kan nooit mensen veranderen, diep vanbinnen verander je mensen niet. Het is zoals iemand die intens van sport houdt. Er zijn mannen die van alle balspelen houden en onrustig in hun zetel zitten tijdens de match. Soms zien ze tv , luisteren tegelijk naar commentaar op de radio en tegelijk riemen ze hun sportschoenen aan. Wij veranderen onze mannen niet omdat wij dat zo graag willen. Er is ook nog een factor van fout. De vrouw op mijn werk maakt geen fout door haar lachen, de onrustige man maakt geen fout in zijn sportentousiasme. Het wordt fout als iemand er echt schade van ondervind. Zo gebeurt het dat kinderen niet mogen spreken of iets vragen tijdens een voetbalmatch op tv, papa wordt dan boos, dat is dan niet juist.

    Maar wij willen ook dat mensen ons aanvaarden zoals we zijn. Als iemand dus iets doet waar wij last van hebben dan moeten we daar niet zo zwaar aan tillen. Soms moeten mensen leren van hun fouten. Als we ons teveel bemoeien met anderen dan gaat onze eigen vrede en vreugde gestolen worden.

    Vrede met onszelf, dat wil God voor ons. God maakt geen afval.

     

     

     

     

     

     

    05-02-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 2,1-12 tevreden zijn met een beetje geluk?

    Markus 2,1-12

    Moeten we tevreden zijn met een beetje geluk , een beetje geloof in God, een beetje welkom, een beetje overeenkomen ? Neen, dat is niet juist, God vraagt meer! Hij vraagt om moed en kracht tot wat in onze mogelijkheden ligt

    Lieve God laat ons de woorden van het evangelie begrijpen om zo ons leven te richten naar het voorbeeld van Jezus.

    uit het evangelie van Markus 2,1-12

    [1] Toen hij enkele dagen later terugkwam in Kafarnaüm, werd bekend dat hij weer thuis was. [2] Er stroomden zo veel mensen toe dat er zelfs voor de deur geen plaats meer was, en hij verkondigde hun de heilsboodschap. [3] Er werd ook een verlamde bij hem gebracht, die door vier mensen gedragen werd. [4] Omdat ze zich niet door de menigte konden wringen, haalden ze een stuk van het dak weg boven de plaats waar Jezus zat, en toen ze een opening hadden gemaakt, lieten ze de verlamde op zijn draagbed naar beneden zakken. [5] Bij het zien van hun geloof zei Jezus tegen de verlamde: ‘Vriend, uw zonden worden u vergeven.’
         [6] Er zaten ook een paar schriftgeleerden tussen de mensen, en die dachten bij zichzelf: [7] Hoe durft hij dat te zeggen? Hij slaat godslasterlijke taal uit: alleen God kan immers zonden vergeven! [8] Jezus had meteen door wat ze dachten en dus zei hij: ‘Waarom denkt u zoiets? [9] Wat is gemakkelijker, tegen een verlamde zeggen: “Uw zonden worden u vergeven” of: “Sta op, pak uw bed en loop”? [10] Ik zal u laten zien dat de Mensenzoon volmacht heeft om op aarde zonden te vergeven.’ Toen zei hij tegen de verlamde: [11] ‘Ik zeg u, sta op, pak uw bed en ga naar huis.’ [12] Meteen stond hij op, pakte zijn bed en ging weg; allen die dit zagen, stonden versteld en loofden God. ‘Zoiets hebben we nog nooit gezien,’ zeiden ze.

     De mensen zochten een mogelijkheid om de lamme binnen te brengen en hem voor Jezus neer te zetten. Maar omdat ze vanwege de menigte geen kans zagen om hem binnen te brengen, gingen ze het dak op en lieten ze hem met bed en al tussen de tegels door neer in de kring voor Jezus

    Belangrijk is te weten dat gehandicapte mensen in de joodse samenleving van toen overal buitengesloten werden. Hun handicap werd gezien als een straf van God.

    Tegen die achtergrond krijgt de uitdrukking: "ze zochten een mogelijkheid om hem binnen te brengen" al een sterke symbolische betekenis: het vraagt moed van deze vier vrienden om tegen de gangbare opvattingen in een mogelijkheid te zoeken voor hun vriend om hem "binnen" te brengen. Binnen, betekent: hem erbij laten horen. Deze vrienden geven met hun gedrag blijk van het feit dat ze zich niet kunnen neerleggen bij de gangbare opvattingen: ze komen in verzet, ze laten zich er niet door 'verlammen'.

    Ze zetten de lamme "voor Hem neer": ze lokken een rechtstreekse confrontatie uit tussen hun verlamde vriend, waarvan we kunnen aannemen dat ze hem als mens goed kennen en groot vertrouwen hebben in zijn geloof en zijn menselijkheid (zo niet, zouden ze hier niet aan beginnen!). Ze willen de God waar Jezus over spreekt beter leren kennen door hem te confronteren met de situatie van hun vriend. Zal hij veroordeeld worden door Jezus, zoals hij veroordeeld wordt door de joodse wet, of neemt Jezus het voor hem op?

    Het is niet voor niets dat er staat dat de vrienden "vanwege de menigte geen kans zagen om hem binnen te brengen". Inderdaad, het is de menigte die de impasse in stand houdt: hun oordeel isoleert de lamme en neemt elke kans op een menswaardig bestaan weg. De menigte is een muur waar het leven van de lamme op stukloopt.

    "Ze gingen het dak op": ze stellen zich boven de menigte, ze vechten zich erboven uit, ze durven vanuit een nieuw perspectief in deze situatie te gaan staan. Het dak staat symbool voor een perspectiefwissel: van verdrongen worden door de menigte, naar er bovenuit klimmen en daar openheid vinden: durven anders te denken, anders te doen dan vastgeroeste opinies toelaten. Vanaf dan krijgt het verhaal plots vaart. De impasse is dan reeds doorbroken: immers er is nu ruimte voor ontmoeting. Verder in het verhaal zal blijken dat Jezus eigenlijk niets anders doet dan zeer veel bevestiging geven op wat de vrienden en de lamme bewogen heeft om deze krachttoer uit te halen: zij werken toe naar een wonder, daar is Jezus ondubbelzinnig duidelijk in: 'uw geloof heeft u genezen', zegt hij

    "voor Jezus" gebeurt iets dat door iedereen als een diep, aangrijpend en verwonderlijk gebeuren ervaren wordt: er komt opnieuw beweging in het leven van de lamme die tot daarvoor compleet vast zat in een uitzichtloos perspectief.
    "In de kring" wil zeggen: doordat zijn isolement doorbroken wordt en hij erbij mag horen en "voor Jezus" wil zeggen: hij is een volwaardig mens in de ogen van de God waar Jezus voor staat; het juk van zonde, van 'eigen schuld dikke bult' valt van hem af.
    Hij verdient respect als mens. En dit zowel in de ogen van God als in de ogen van zijn medemensen.
    Dat brengt herstel, genezing teweeg.

    De mensen in de Bijbelverhalen hebben een diep geloof in Jezus en doen wat Jezus hen vraagt. Ze doen wat ze moeten doen en God doet de rest. Daardoor kan de lamme lopen en de blinde zien

    Wij mogen niet opgeven, volhouden en stappen zetten , hoe klein ook, we moeten blijven verder gaan . Het vraagt om een verbondenheid in diep geloof met God.

    Niet blijven treuren om dingen die gebeurt zijn in het verleden, je kan je verder leven niet in verdriet, angst of boosheid blijven. Natuurlijk hebben we tijd nodig om dingen te verwerken, maar als we doen wat we moeten doen, zal God de dingen doen die we niet kunnen doen. Hij zal ons de kracht geven om stappen te zetten , maar wij moeten de eerste stap willen zetten en blijven zetten.

    Je kan het verleden niet meer veranderen, er zijn dingen die we verliezen, sta op en wandel , ga verder vraagt God ons. Laat ons bidden tot God dat Hij laat zien wat wijzelf moeten doen. We weten dat we Zijn kracht en genade krijgen..

     

    God u vraagt ons om heel ons leven stappen te zetten, stappen in verantwoordelijkheid , stappen in de kwaliteit van onze relaties, stappen in dienstbaarheid, stappen in kwaliteit van onze communicatie, stappen in vergiffenis geven en vragen. Kwaliteit in die dingen die onze relatie met onszelf en de anderen ten goede komt, zoals hulp bieden, administratie in orde houden, geld goed beheren, respect voor het anders zijn, ruimte geven in plaats van eisend zijn.

    Vele mensen blijven dikwijls enkel stilstaanbij de wereldlijke waarden, meer reizen maken, meer geld verdienen, meer macht, meer comfort. Meer eisen ,verwijten, beperkingen en regels. We maken onszelf wijs dat dit alles ook vooruitgang is voor ons leven. Het maakt ons leven gemakkelijker , mag dat niet? Wat zou Jezus hier op antwoorden? Ik denk dat hij verwijst naar Gods geboden.

    Is er nog tijd voor gebed en communicatie met de éne God , is er nog tijd om de zevende dag in teken van Gods glorie door te brengen , tijd en aandacht voor onze kinderen en familie, tijd voor de partner. Ik denk dat Jezus ons vraagt om aandacht voor kwaliteit in communicatie en luisteren , aandacht om ruimte scheppen voor wat anders is en voor ons ongemakkelijk.

    Eenvoud brengt echte waarden dichterbij, gewoon eens thuis blijven, gezelschapspelen spelen, eenvoudige maaltijd, eenvoudige aanleg van de tuin. We moeten ons eens afvragen waarom moet alles perfect in orde zijn in die tuin, is het om belangrijk te zijn voor de buren, geen kritiek te krijgen, te laten zien wat ik kan, of, werk ik in de tuin zoals de heilige Franciscus, met liefde om God te loven en te prijzen voor zoveel schoonheid ,met dankbaarheid en respect om het wonder van het groeien , van het kleine zaad tot prachtige bloemen en planten, groenten en fruit.

    Het is ook goed ons koopgedrag eens onder de loupe te nemen, minder kopen vraagt minder onderhoud, iets langer gebruiken geeft blijk van respect, iets gratis weggeven geeft vreugde. We moeten geen dingen hebben om zekerheid te voelen, het is God die ons zekerheid geeft.

    God vraagt ons om op te staan, om te lopen. Hij vraagt ons doe wat je kan en ik zal zorgen voor de rest als je met mij in verbondenheid wil leven. In verbondenheid wil zeggen in geloof en vertrouwen dat God bestaat en dat Jezus, Gods Zoon ons de weg wijst die we moeten volgen.

    Sta op en wandel. God vraagt niet om te rennen. Jezus had ook tijd voor de mensen. We hebben dikwijls geen tijd omdat we ons bezig houden met dingen die ons meer wereldlijk genot brengen, we verdienen meer, we amuseren ons meer. Maar is het echt zo belangrijk alle voetbalmatchen op televisie te volgen? Is het echt zo belangrijk om de volgend move voor een carrière met een hoger loon. Alles mag als we onszelf naar Jezus waarheid maar kritisch durven bekijken in ons denken doen en laten.

    Lieve God

    Jij zegt op te staan en voor te gaan. Begrijpt u niet dat onze tegenslagen zo groot zijn dat we liever blijven zitten. Maar U vraagt toch op te staan en Jezus geeft ons de lamme als voorbeeld. We willen de lamme volgen en weten dat we daarvoor de kracht krijgen van de heilige Geest. Geef ons ook de kracht te geloven in deze kracht die voor ons altijd beschikbaar is en als we met u in verbondenheid leven zullen we die kracht ook ervaren.

    28-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 12,30-32 we vergeten de H Geest gemakkelijk!

    Matteus 12,30-32 we vergeten de H Geest gemakkelijk!

    Het geloof heeft inhoud, Als we geloven dan doen we iets, dan herdenken we Jezus geboorte, zijn sterven ,zijn verijzen, maar we moeten ook durven spreken en Jezus waarden en waarheid als voorbeeld nemen in ons leven. Daarom is het belangrijk de geloofsinhoud beter te leren kennen. We willen vandaag spreken over de Heilige geest.

    We lezen uit Matteus 12,30-32

    [30] Wie niet met mij is, is tegen mij, en wie niet met mij samenbrengt, drijft uiteen. [31] Daarom zeg ik u: elke zonde en elke godslastering kan de mensen worden vergeven, maar wie de Geest lastert kan niet worden vergeven. [32] En iedereen die iets ten nadele van de Mensenzoon zegt, zal worden vergeven. Maar wie kwaadspreekt van de heilige Geest zal niet worden vergeven, noch in deze wereld, noch in de komende. Tot daar de woorden van Jezus.

    We lezen ook nog even de brief van Paulus aan de rom 8 , 6-8

    Ons leven wordt immers niet langer beheerst door onze eigen natuur, maar door de Geest. [5] Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil. [6] Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede. [7] Onze eigen wil staat vijandig tegenover God, want hij onderwerpt zich niet aan zijn wet en is daar ook niet toe in staat. [8] Wie zich door zijn eigen wil laat leiden, kan God niet behagen.

    We vergeten de Heilig geest gemakkelijk, die Geest van God. Hij komt veel minder in beeld dan de Vader en de Zoon.

    De Geest is geen versierseltje, geen speeltje voor theologen. Gods Geest is het leven dat ons bezielt.

    Misschien kunnen we het vergelijken met een spirituele ademhaling. We ademen Gods Geest in en ontvangen zo Zijn genade en kracht. Wat negatief is ademen we uit: de schuld voor onze fouten en daarmee onze machteloosheid, onze kwaadheid , ons verdriet, onze angst.

    Alles wat bestaat, bestaat omdat Gods Geest het bezielt. Hij schept en herschept. Gods Geest wordt ons geschonken, door Jezus. Aan het einde van zijn leven, als Hij zijn leerlingen verlaat, spreekt Jezus over de Helper die komen zal.

    We kunnen de Heilige Geest vragen om ons Jezus te tonen,ons Hem doen kennen als de Levende Heer. Want de Geest leidt ons naar de Zoon, de Zoon leidt ons naar de Vader.

    Spreken over de Geest is spreken over Gods verlangen naar intimiteit en vriendschap met ieder van ons.

    Kiezen voor Jezus wil zeggen God vrijgevig laten zijn, ruimte maken voor zijn Geest. Hem in ons werkzaam te laten zijn. We moeten de heilige Geest vertrouwen, door Hem zullen we kracht krijgen. Want Gods Geest wil werkzaam worden in ons leven, in deze wereld. Als wij vragen om Gods geest en kracht dan zal Hij ons helpen om naar waarheid te spreken en te handelen.

    Gods geest woont in ons door Jezus verrijzenis en door de kracht van Gods geest zullen we onsterfelijk worden.

    God is onze vader. Paulus schrijft verder: Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God. [15] U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’

    De Heilige Geest geeft Kracht. Om de druk van het   wereldlijk denken te weerstaan hebben we de deugd van kracht nodig, ons   geschonken door de h. Geest.

    Het is deze deugd   waardoor iemand kan voldoen aan het vervullen van de verplichtingen van alle   dag. Deze deugd vindt echter weinig erkenning in een maatschappij waar men   zich overgeeft aan gemak aan de ene kant en hardheid aan de andere kant,   welke wijdverspreid zijn in het economische, sociale en politieke relaties. Laffe   timiditeit en agressiviteit zijn twee   vormen van gebrek aan kracht welke vaak gevonden worden bij het menselijk   gedrag

    Vandaag nog meer dan ooit heeft de morele waarde van   sterkte de steun nodig van de overeenkomende gave van de Heilige Geest.

    De H geest geeft ons kracht om moedig stand te houden voor de   waarheid en oprechtheid, ook daar waar geen begrip is of zelfs vijandigheid.

    Bij menselijke fysieke en psychologische zwakten,   moeten we de Heilige Geest vragen voor de gave van kracht om sterk te blijven   en beslissend in het volgen van de goede weg.

    Dan zijn we in staat om met de Heilige Paulus te   zeggen: in zijn tweede brief aan de Kor , hdst 12 [10]   Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in   beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.

    God onze vader, we zijn u dankbaar voor de kracht die   gij ons geeft door uw geest. Zo kunnen we kiezen voor wat goed is voor ons.

    Daarom bidden we tot U

    God, Bron   van Zijn, die ik ontmoet in wat mij ontroert,
      Ik geef u een naam opdat ik u een plaats kan geven in mijn leven.
      Bundel uw licht in mij - maak het nuttig.
      Vestig uw rijk van eenheid nu,
      uw enige verlangen handelt dan samen met het mijne.
      Voed me dagelijks met brood en met inzicht.
      Maak de koorden van fouten los die me vastbinden aan het verleden,
      opdat ik ook anderen hun misstappen kunnen vergeven
      Laat oppervlakkige dingen me niet misleiden.
      Uit u wordt de al werkzame wil geboren
      de levende kracht om te handelen,

    Uw woord dat   alles verfraait en zich wonderbaarlijk van eeuw tot eeuw vernieuwd en   begrepen wordt door eenieder die naar U op zoek gaat.

     

     

     

    20-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 18,9-14 nederig van hart

    Lukas 18,9-14 nederig van hart

    We kunnen God leren kennen door te luisteren naar wat Jezus over God te vertellen heeft. Door hem kunnen we God ontdekken. God openbaart zich in Jezus woorden en daden. God is liefde, door zijn immense liefde voor ons zonder voorwaarden geeft Hij richting in ons leven, want niets is zo moeilijk dan op eigen kracht, de richting, de zin van ons leven in te vullen.

    We lezen uit het evangelie van Lukas,18,9-14

    Met het oog op sommigen die zichzelf rechtvaardig vinden en anderen minachten, vertelde hij de volgende gelijkenis. [10] ‘Twee mensen gingen naar de tempel om te bidden, de een was een Farizeeër en de ander een tollenaar. [11] De Farizeeër stond daar rechtop en bad bij zichzelf: “God, ik dank u dat ik niet ben als de andere mensen, die roofzuchtig of onrechtvaardig of overspelig zijn, en dat ik ook niet ben als die tollenaar. [12] Ik vast tweemaal per week en draag een tiende van al mijn inkomsten af.” [13] De tollenaar echter bleef op een afstand staan en durfde niet eens zijn blik naar de hemel te richten. In plaats daarvan sloeg hij zich op de borst en zei: “God, wees mij zondaar genadig.” [14] Ik zeg jullie, hij ging naar huis als iemand die rechtvaardig is in de ogen van God, maar die ander niet. Want wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden, maar wie zichzelf vernedert zal verhoogd worden.’

     

    Het is zo klaar als pompwater wat Jezus ons hier wil vertellen, maar het grote probleem zijn wijzelf! We zeggen of denken: Ik ben goed, op z’n minst heb ik steeds goede bedoelingen, ik ben rechtvaardig, ik geef op zijn minst toch iets, anderen geven niets. Ik ben beter, anderen begrijpen me gewoonweg niet, zij zijn het probleem, ik niet. Ik lieg niet en bedrieg niet en als ik toch eventjes ….dan is dat niet liegen, het is om bestwil. Ik moet soms wel liegen anders ben ik de dupe.

    En zo gaan we door. Goede Farizeeërs zijn we.

    Wij bedanken God dat we nu even samen mogen luisteren naar Jezus woorden; Zo hebben we kans om te herkennen en erkennen dat we huichelaars zijn, dikke nekken, sukkelaars die klagen en zagen omwille van anderen, zwakkelingen die eisen als sterke erkend te worden of als sukkelaar hulp verdienen.

     Wij wachten op antwoorden, wij willen wereldlijke wonderen zien, wij zijn eisend naar onze medemens. We maken God tot ‘niet perfecte God’. Want als Hij perfect was , dan zou de wereld er anders uitzien en zouden wijzelf niet zoveel tegenslag hebben. We stellen God verantwoordelijk voor al het lijden. Als het ons goed gaat hebben we geen tijd en als het ons slecht gaat geeft Hij niet wat we vragen. We maken ons eigen waarheden voor ons leven. Zoals: Als God goed is en liefdevol dan laat Hij toch toe dat we euthanasie plegen. We verplichten zo God om onze waarheden te volgen.

     

    Jezus zegt ons hier nederig te zijn. Nederig zijn begint met bidden en danken

    Waarom bidden we niet in momenten van gezondheid ,om sterkte te staan en Hem niet te vergeten wanneer we ziek zullen zijn en tegenslagen ondervinden. Waarom danken we God niet bij een tegenslag omdat het nog veel erger had kunnen zijn. Wanneer iemand ons beroofd maar hij laat ons in leven moeten we God danken om dit gebeuren. Wanneer de wagen perte total is, maar we zijn niet levensgevaarlijk gekwetst moeten we God danken. Wanneer we een gehandicapt kind hebben maar de mensen in de instelling zijn erg vriendelijk, dan moeten we God danken.

    We moeten dus eigenlijk bidden en danken om alles. Echt geloof zit in ons hart , aandacht voor onze gelovige keuze geeft ons een scheppende kracht. Maar wat is de scheppende kracht van een gelovige?

    Iets scheppen voor uzelf of anderen geeft vreugde, ook voor niet gelovige mensen. Als ge goed kunt breien dan gaat ge toch iets breien voor uzelf of iemand anders, als ge goed kunt schilderen dan gaat ge toch iets creëren, een goede kok die gaat toch koken voor anderen.

    Wat creëert een goede gelovige? Wanneer we steeds maar wachten dan wil dat zeggen dat we met ons gelovig zijn niet echt bezig zijn, we schenken geen aandacht aan wat het betekent om gelovig te zijn.

    Als we gelovig zijn moeten anderen iets aan ons hebben. Ze moeten het voelen, iets van een gouden boordje rond ons hoofd, zoals op oude schilderijen, iets uitstralen: Wat moeten we uitstralen? nederigheid en blijheid vraagt Jezus ons.

    Paulus zegt ons duidelijk wat we moeten uitstralen: Lezen we even nog eens de brief van Paulus aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22-25

    Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, [23] zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. [24] Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. [25] Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst

     Jezus zoeken met hart geest, ziel en kracht, gehoorzaam aan zijn geboden, nederig anderen dienen door al onze talenten in te zetten. Niet omdat ik zo goed geleerd heb te breien, te schilderen, te koken, maar omdat ik van God dit talent heb gekregen en van Hem de vreugde ontvang en me blij voel als ik iets doe met dit talent ten voordele van anderen. Niet om in de belangstelling te staan maar juist het tegengestelde. God geeft ons zijn liefde en vraagt ons iets te doen voor de medemens. Dat is nederig zijn. Ik dacht vroeger altijd, ja maar ik heb het toch maar gedaan, ik ben het die de inspanning lever! Niet nederig dus, het is God die mij kracht en vreugde geeft om dit te mogen en kunnen doen. Ja, ja maar al de miserie die ik heb gehad en de wilskracht die nodig was om vol te houden , ik heb het toch allemaal maar overwonnen. Neen, het is God die mij die wilskracht gaf en de kracht om de problemen te overwinnen. Nederig zijn is moeilijk maar is niet iets slaps, slaafs en op de achtergrond. Nederig zijn is iets sterks, vanuit het weten dat we alles gekregen hebben en het weten dat we nog steeds krijgen . Het is weten dat God klaar staat met zijn immense vaderliefde voor zijn kinderen. Het is weten dat we Zijn kracht krijgen om dingen te kunnen uitvoeren. Jezus vraagt ons niet ‘slaafs’ te zijn maar te leven vol blijheid, kracht en passie en zonder leugens voor de echte droom voor ons leven.

    Als ons diepste verlangens in overeenkomst zijn met Gods verlangen dan mogen en moeten we daarvoor al onze krachten inzetten en ons leven soms zelf opnieuw bijsturen of een nieuwe richting geven.

    Nederige blije mensen, die hun talenten en diepste verlangens waar maken tot vreugde van zichzelf en van anderen, dat is Gods droom voor ons leven hier op aarde.

     Laat ons bidden dat we geraakt mogen worden door God,

     Lieve God geef ons die zoekend zijn een open hart opdat we zouden kunnen geloven en begrijpen

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     God geef ons nederigheid. Jezus vraagt het ons, niet slaafs, maar vol blijheid, kracht en passie, zonder leugens voor de droom voor ons leven. Laat ons attent zijn voor anderen, elke dag, spreekt door ons, geef ons de juiste woorden , laat ons de juiste dingen doen in nederigheid  

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Bidden we om onze bereidheid met lege handen voor God te staan, God te zeggen: alles is goed Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd, mijn daden zijn er niet om bij U in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven’.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

    12-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11, 9-13 Wie is de Heilige Geest

     Lukas 11, 9-13 Wie is de Heilige Geest

     Ik zeg jullie: vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. [10] Want wie vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan. [11] Welke vader onder jullie zou zijn kind, als het om een vis vraagt, in plaats van een vis een slang geven? [12] Of een schorpioen, als het om een ei vraagt? [13] Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen.’

    Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Het is niet gemakkelijk om dit te geloven omdat we het verbinden aan onze aardse verlangens en aan ons wereldlijk denken.

    We denken dan: Ik krijg niet wat ik vraag en ik krijg wel wat ik niet gevraagd heb, ellende verdriet en pijn vraag ik niet en toch is het aanwezig. Hoe moeten we dit alles dan begrijpen. God is liefde, waarom moet ik door alle ellende en tegenslag.

    Beste mensen laat ons God niet verantwoordelijk maken voor onze tegenslagen. Tegenslagen en moeilijkheden zijn het gevolg van ons bestaan hier op aarde. Elke weg is verschillend. Geloven wil zeggen nederig kunnen aanvaarden dat onze weg anders is dan we verwachten . Geloven wil zeggen op zoek gaan naar wat echt is. Wat heb je aan vrienden waarmee je geen open en eerlijk gesprek kan voeren, wat heb je aan mensen die vragen stellen uit nieuwsgierigheid in plaats van uit bezorgdheid voor u. Wat heb je aan een mooi groot huis als er binnen mensen wonen die altijd ruzie maken. God is bezorgd voor ons en geeft ons kracht als we het hem vragen. Hij kan geen verdriet wegnemen , maar Hij kan ons wel doen aanvoelen om naar morgen te kijken , hij kan ons kracht geven om van onze toekomst nog iets moois te maken, maar hij vraagt ons altijd wel de stap naar Hem te zetten , vragen , zoeken, kloppen en dan gaat God met ons verder.

    Het geven van God heeft te maken met genade en kracht om de aardse tegenslagen te dragen. Als we zoeken zullen we voelen dat God erg bezorgd is om ons, we zullen antwoorden vinden om onze tegenslagen beter te begrijpen en God zal alle deuren openzetten opdat we niettegenstaande de moeilijkheden toch rust kunnen vinden. Dat zie je dikwijls bij mensen in de arme landen, ze zijn blij. Wij Belgen zijn niet meer vriendelijk en gastvrij, vraag het maar aan de buitenlanders die hier wonen. Hoe komt het toch dat we die waarden verloren zijn. Omdat we op zoek gaan naar de verkeerde dingen en de verkeerde mensen. Of we zijn bang niet te voldoen aan de eisen van de anderen. Die eisen leggen we ons echter zelf op. Waarom moet ik bijna perfect zijn, omdat ik angst heb dat de andere me anders niet belangrijk gaat vinden of niet graag gaat zien en dan tel ik niet mee. Weet dat iedereen zonder enige uitzondering meetelt voor God, maar dat is blijkbaar niet genoeg voor ons. We geloven niet dat we vanuit Gods liefde al het andere zullen vinden. Waarom maken we het voor onszelf zo moeilijk? Zijn we niet nederig genoeg? Vele heilige mensen zouden ons zeggen: inderdaad, je bent niet blij met het meest eenvoudige. Daar ligt een enorme groeikans voor ons al mensen van deze luxe westerse maatschappij.

     Wij zijn Gods kinderen. Kunnen wij God onze vriend en Vader noemen? Wanneer we verlangen om een bewuste en intieme verbondenheid met onze perfecte en rechtschapen God aan te gaan dan moeten we daar iets voor doen. We moeten beslissen om te beminnen, het komt niet vanzelf. Liefde is een werkwoord.

    Vertellen wij God voldoende dat we Hem echt nodig hebben? Durven vragen heeft ook te maken met geloven. Als Ik geloof dat mijn vriend bezorgd is om mij, durf ik iets te vragen. Hetzelfde gebeurt bij God.

    Een vriendschapsrelatie vraagt dus om geloof en vertrouwen.

    We mogen in volle vrijheid alles aan God vragen, zoals een kind tot zijn vader, maar we moeten geduldig zijn,nederigheid en blij met wat we verkrijgen, met het geloof dat God het beste geeft voor ons.

    God beslist dat we sommige dingen niet nodig hebben of dat het te vroeg is.

    We krijgen van God altijd een antwoord, maar misschien verschillend van wat we verwachten.

    Paulus bidt bijvoorbeeld direct na zijn bekering om een opdracht: ‘Heer, wat wilt U dat ik doen zal’? En als antwoord werd hij naar de eenzaamheid van de Arabische woestijn gestuurd. Werd de verhoring van zijn gebed afgewezen? Neen, alleen maar uitgesteld. Paulus was nog niet klaar voor zijn zendingsopdracht. Jezus bad ook tot zijn vader: ‘niet mijn wil maar uw wil geschiedde’

    God vertrouwen in Zijn antwoord, niet half maar ten volle 100 procent is niet gemakkelijk.

     We lezen nog even iets voor van sint Augustinus. Hij zegt:

    Ongelukkig is iedereen zolang hij gevangen zit in liefde voor dingen die niet van blijvende waarde zijn. Hopen op rijkdom of ijdele hoop voor dingen die niet reëel zijn, zijn waardeloos, daarom is het zo prachtig dat we als gelovigen een leven lang op zoek mogen gaan naar waarheid en wijsheid die onsterfelijk is. Dat geeft ons leven zin.

    Laat ons samen bidden:

    God, Jij weet wat voor ons het beste is.

    Help ons om dankbaar te leren zijn, zelfs om wat we niet verkrijgen.

    Leer ons dankbaar zijn omdat tegenslagen nog niet veel groter zijn.

    Geef ons daarvoor de kracht van de heilige Geest

    Help ons om te leven in de kracht van de Heilige Geest met Zijn gaven van geduld, blijheid, liefde, goedheid, vrede, trouw, zachtheid en nederigheid en zelfcontrole.

    Wij danken u God omdat we weten dat u ons gebed verhoord.

    Geloven is een groeiproces door de genade, een godsgeschenk dat ons de kans geeft in intense verbondenheid te leven met God en met de kracht van de heilige Geest. Dat wensen wij voor u

    In de naam van de vader , de zoon en de Heilige Geest.

     

    10-01-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 1,1-18 Het woord is mens geworden

    Johannes 1,1-18 Het woord is mens geworden

     [1] In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. [2] Het was in het begin bij God. [3] Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat.*[4] In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. [5] Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.      [6] Er kwam iemand die door God was gezonden; hij heette Johannes. [7] Hij kwam als getuige, om van het licht te getuigen, opdat iedereen door hem zou geloven. [8] Hij was niet zelf het licht, maar hij was er om te getuigen van het licht: [9] het ware licht, dat ieder mens verlicht en naar de wereld kwam. [10] Het Woord was in de wereld, de wereld is door hem ontstaan en toch kende de wereld hem niet. [11] Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen. [12] Wie hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden. [13] Zij zijn niet op natuurlijke wijze geboren, niet uit lichamelijk verlangen of uit de wil van een man, maar uit God.      [14] Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. [15] Van hem getuigde Johannes toen hij uitriep: ‘Hij is het over wie ik zei: “Die na mij komt is meer dan ik, want hij was er vóór mij!”’ [16] Uit zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt. [17] De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid en waarheid zijn met Jezus Christus gekomen. [18] Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is,* die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.

     De evangelist Johannes is een aangeraakte mens, een mens, die ons deelgenoot wil maken. Deelgenoot wil maken, opdat wijzelf ook ziende mensen kunnen worden.

    De evangelist verlegt het begin van zijn verhaal over Jezus naar de peilloze diepte van God zelf. Het is alsof de evangelist ons wil vertellen, dat hij, door met Jezus te leven, teruggebracht is tot de meest essentiële vragen in het leven: Vanwaar kom ik, waar ga ik naartoe? Waar vindt de mens zijn oorsprong en waartoe is hij bestemd? Johannes refereert aan het scheppingsverhaal omdat hij in Jezus een mens gezien heeft naar Gods beeld en gelijkenis.

    Er is ook díe werkelijkheid: de wereld van het nu, het donkere, de duistere wereld, die, geconfronteerd met het licht en deze confrontatie niet verdraagt. De wereld die zich met hand en tand verzet, zich afsluit voor het licht, bang is voor het licht dat waarheid brengt en zich daarmee opsluit in het donker.

    Stellen wij ons voor in Johannes plaats: Wat moet het niet zijn geweest om met eigen ogen te zien, dat het kwaad geen vat op Jezus had. Wat moet het zijn geweest om te zien hoe zelfbewust én nederig tegelijkertijd deze man zijn weg ging, aanrakend, liefhebbend, confronterend, over God als zijn Vader sprekend. Wat moet het zijn geweest om iemand te horen zeggen: ik ben de weg, de waarheid en het leven, wie mij ziet, ziet de Vader. Wat moet het zijn geweest om bij Iemand te zijn die zich zo met God waagt te verhouden. Bij iemand te zijn, die niet opgehouden is te beseffen dat we het leven ontvangen hebben uit Gods hand en dat wij Gods kinderen zijn.
     
    Het woord, dat scheppende woord van het begin, het woord dat om antwoord vraagt, is vlees, is persoon geworden. Het is Jezus, een mens, die ons bij God brengt, een mens die onder ons is komen wonen. Een mens die laat zien waartoe wij bestemd zijn en waar we naartoe gaan.

    Kunnen wij als Johannes worden aangetrokken door deze Jezus, en zien dat het mogelijk is een antwoord te geven .

    Soms ervaren we ook dagen van donkerte, zelfs als gelovige. Dingen zijn zinloos, leeg, het leidt nergens naartoe.

    In die ervaringen van donker klinkt er een stem: Er moet licht zijn! Deze stem gaat in tegen het duister, de leegte, de zinloosheid . Het verheft zijn stem tegen de wanorde, verzet zich tegen alles wat donker is.

    In het evangelie lezen we : In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen.

    Hoe dikwijls hebben we nog gesprekken waarin het woord leven gevend is?

    Wanneer is het woord nog licht voor ons?

    Jezus heeft dit woord van God ‘er moet licht zijn’ opgenomen, gedragen en geleefd. Naar hem kunnen wij ons richten . Zijn woorden zullen ons licht brengen. Met Gods genade en de kracht van de heilige Geest kunnen we dan in het licht leven . Zo brengen we Gods liefde en licht ook bij onze naaste .

    Ons leven hier is niet leeg en zinloos maar boordevol leven en licht wanneer we ons tot Hem richten. Aan ons de keuze.

    Heer,

    Als gelovigen willen we licht zien en willen we ook licht zijn. Geef ons de kracht te kiezen voor U, vandaag en elke dag van ons leven.

    Laat ons deze keuze niet uitstellen of niet oppervlakkig beleven.

    We willen intens in verbondenheid leven met u en uw genade aannemen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Heer onze God

    Onze oorsprong ligt bij U en onze bestemming is te worden zoals Jezus.

    We willen leven in uw licht, die liefde, goedheid en waarheid uitstraalt.

    Wij vragen u Heer om alle mensen die nu luisteren Uw genade te schenken opdat ze het licht mogen zien. Laat hen op zoek gaan naar u en u ook vinden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, in het licht, zodat het kwade , de duisternis, geen kans krijgt.

    Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn genade te ontvangen en zijn licht

     

     
     

     

    23-12-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!