Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    28-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 21,15-17 heb je mij lief?

    Joh 21,15-17 heb je mij lief?

    [15] Toen ze gegeten hadden, sprak Jezus Simon Petrus aan: ‘Simon, zoon van Johannes, heb je mij lief, meer dan de anderen hier?’ Petrus antwoordde: ‘Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.’ Hij zei: ‘Weid mijn lammeren.’ [16] Nog eens vroeg hij: ‘Simon, zoon van Johannes, heb je me lief?’ Hij antwoordde: ‘Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.’ Jezus zei: ‘Hoed mijn schapen,’ [17] en voor de derde maal vroeg hij hem: ‘Simon, zoon van Johannes, houd je van me?’ Petrus werd verdrietig omdat hij voor de derde keer vroeg of hij van hem hield. Hij zei: ‘Heer, u weet alles, u weet toch dat ik van u houd.’ Jezus zei: ‘Weid mijn schapen

    Petrus was diep terneergeslagen, nadat hij Jezus drie keer had verloochend in de nacht van zijn lijden. Als Jezus na zijn dood en verijzen Petrus weer ontmoet, ondervraagt hij hem niet over wat hij gedaan heeft, maar hij stelt een vraag over de kwaliteit van zijn liefde.  Jezus weet dat die liefde van Petrus voor Hem, ondanks alle pijn, niet verdwenen is.

    Na elke vraag vertrouwt Jezus een verantwoordelijkheid toe aan Petrus. Juist deze zwakke en zondige Petrus wordt bemind en geroepen om antwoord te geven en grote verantwoordelijkheden te dragen. Verantwoordelijkheid op je nemen betekent nooit een rol spelen, of laten zien dat je zo sterk en heilig bent. Wie verantwoordelijkheid op zich neemt, beweert niet beter te zijn dan de anderen.

    De vraag die Petrus en wij moeten beantwoorden is niet: “Ben je sterk; kun je het wel, ben je goed genoeg?” Maar Jezus vraagt ons “Heb je mij lief? Kun je liefhebben?” Want in die liefde geef ik je de kracht om verantwoordelijkheden te dragen, groot of klein.

    Drie keer antwoordt Petrus: “U weet, dat ik van u houd ...” Wat zouden wij geantwoord hebben? Petrus moet geweten hebben hoe gebrekkig hij gehandeld had. Maar toch zegt hij niet: “Ja, ik heb u een beetje lief,” of: “Ik zal proberen u meer lief te hebben.” Integendeel, Petrus laat al zijn zelfbeoordeling en analyses achter zich. Hij vertrouwt zich ten volle toe aan Jezus, als aan een echte vriend. Van nu af aan zullen Jezus ’vriendschap en liefde’ hem dragen. Petrus zegt niet: “Ik kan,” of: “Ik zal...” Maar: “U, u weet het..” Het gaat ook niet meer over, ga ik dat wel kunnen, misschien vraagt Jezus wel veel meer dan ik me kan indenken en sla ik een stom figuur. Ik zal me al maar pardonneren. Neen, zo communiceert Petrus niet, hij zegt U weet het, U weet wie ik echt ben, wat ik echt kan. Hij geeft zich totaal over aan Jezus, vertrouwt hem ten volle. Durven wij dat ook te doen?

    Een Levende Jezus wordt de bron van onze liefde. Hij komt aanvullen wat er nog onaf is aan onze liefde en aan onze daden. Onze zwakheid, zelfs onze zonde, vormt geen obstakel voor zijn liefde. Van nu af aan kan ik mijn zwakheid totaal aan Jezus geven. Hij kan deze veranderen in iets dat ik mij zelf niet kan voorstellen; hij kan van mij zelfs een getuige van zijn liefde voor anderen maken, zonder dat ik zelf weet hoe. Geloof ik dat zoals Petrus? Want zonder geloof en liefde in Jezus is er niets mogelijk.

    Jezus ondervraagt ons over de kwaliteit van onze liefde voor Hem. Wat is ons antwoord. Durven wij zeggen, Jezus , u weet dat ik u graag zie. Hoe voelen we ons bij dit antwoord? En wat betekent dat ‘graag zien’.

    Ik denk dat Jezus vooral wil dat we tot Hem praten en dat kan altijd en in elke situatie. Lieve Heer, dank dat ik kan voetballen, dat ik gezond ben, dat ik hier kan supporteren met mijn vrienden. Lieve Heer dank dat ik naar een voordracht kan gaan over mode en make up, ik wil er graag goed uitzien, Lieve Heer bescherm mijn kinderen tegen drugs en slechte vrienden, ik sta daar machteloos tegenover, Lieve Heer bescherm me voor dementie en vreselijke ziektes maar als dat toch mijn weg is , geef me dan de kracht om die weg te gaan en mensen te ontmoeten die mij graag zien.

    Waar zie ik het duidelijkst dat liefde centraal staat in mijn verantwoordelijkheden? Een heel moeilijke vraag, ik herhaal ze even , ook voor mezelf: Waar zie ik het duidelijkst dat liefde centraal staat in mijn verantwoordelijkheden? Nog anders geformuleerd, hoe zie ik me in staat om tijdens mijn doen en laten ‘liefde’ te laten primeren. Wanneer overstijg ik dus mezelf?

    Ben ik in staat liefde te laten primeren door een moment van liefdesverbondenheid met Jezus die me in staat stelt mijn ego te overstijgen.

    In mijn handelen, doen en laten, gaat het niet over mij, maar over mijn liefde voor Jezus, een antwoord zijn op Zijn liefde voor mij.

    Maar, ik denk dikwijls niet waardevol te zijn. Vertrouw ik Jezus genoeg in het feit dat hij toch mijn sterkte en zwakheden kent?

    Durf ik zeggen Jezus gij weet toch dat ik alles wil proberen om u te volgen en lief te hebben. Jezus ondervraagt ons over de kwaliteit van onze liefde voor Hem. Wat is ons antwoord? Formuleren we even nu een antwoord aan Jezus.

    Hoe kunnen we verbonden zijn met Jezus en antwoord op zijn liefde?

    Dat is teveel om op te noemen en voor iedereen verschillend, maar laten we vooral beginnen in de kleine en gewone dingen. Door bijvoorbeeld in de omgang met mensen rondom mij blij, behulpzaam en luisterend te zijn. Door te zwijgen als ik eigenlijk een scherp antwoord wil geven. Door niet altijd mijn mening te willen doorduwen ten koste van de ideeën van anderen. Door eens afstand te doen van mijn vragen voor het waarom, door zo maar iets doen voor anderen. Zou Jezus zo mijn liefde voor hem niet ervaren?

    We denken altijd dat liefde een gevoel is van warm worden, een spontaan gevoel van overweldiging. Ervaringen leren ons echter dat liefde veel meer is dan een gevoel, dat we zelfs kunnen liefhebben zonder overweldigende gevoelens. Het verwijst naar het feit dat beminnen altijd beslissen is. Liefde is een werkwoord, het vraagt om inspanningen. Beminnen gaat niet spontaan, niet vanzelf, het is een keuze voor de andere soms zelfs ten koste van mezelf.

    We willen even blijven stilstaan bij de uitspraak ‘ten koste van onszelf’. We hebben toch Jezus wat is dan ‘ten koste van mezelf’. Hij geeft me alles, tot en met eeuwig leven. Het lijkt eenvoudig hiervan voortdurend bewust te zijn. In praktijk vergeten we het dikwijls. Maar laat ons dan zoals Petrus antwoorden, Jezus ik leg al mijn kleinheid en al mijn falen in uw handen, voor U wil ik door het vuur gaan, ik kies ervoor om u te beminnen, zelfs al gaat dat boven mijn eigen comfort, te koste van mezelf. Zo had ik een vriendin die me verschrikkelijke verwijten stuurde, ik zei haar dat kan je toch niet menen, zo ken je me toch niet. Ik huilde bittere tranen van ontgoocheling, had ik maar zo weinig kunnen betekenen. Het koste me moeite haar geen verwijten te geven, mezelf te overstijgen, ten koste van mezelf mijn mond te houden en te blijven geloven in wie ik ben, waardevol, goed menend in die vriendschap. Daartoe ben ik alleen in staat dankzij Jezus. Jezus ik leg al mijn kleinheid en al mijn falen in uw handen. Onze vriendschap is er nu een geworden van geven en niet meer hopen te ontvangen. Ze belt me regelmatig als ze in de put zit en ik ben blij dat ik antwoord kan zijn.

     
    Voelen we ons zoals Petrus, Jezus je weet toch dat we u beminnen, we zijn blij en dankbaar omdat jij hier op aarde gekomen bent om te vertellen over uw Vader. Zo kunnen wij God leren kennen. We ontvangen uw kracht dankzij u verijzen voor ons, u laat ons nooit alleen.

    Dan zeggen we nooit meer, ten koste van onszelf, we kunnen beminnen dankzij Jezus, dankzij Zijn liefde voor ons.

    Laat ons blijvend kiezen voor onze verbondenheid met Jezus. Kiezen zoals Petrus, Jezus je weet toch dat we u beminnen en willen beminnen.

    Laat ons dagdagelijks spreken tot Jezus om zo in verbondenheid met hem te kunnen leven in alle verantwoordelijkheden die we moeten nemen, in al ons handelen, in al ons spreken. Enkel door onze verbondenheid met hem zijn we in staat te beslissen om te beminnen en boven onszelf uit te stijgen.

    We danken God dat we hier met u samen konden zijn. We wensen u vooral aandacht voor de jonge mensen die zoekend zijn naar de zin van hun bestaan. Jezus liefde doorgeven daar gaat het over. God heeft ons gehoord, Hij is ons nu nabij. Laat ons daarom vooral blije christenen zijn die licht uitstralen. Jezus, U weet toch dat we U beminnen.

     

     

     

     

     

     

     

    28-03-2015 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 1:35-42: Wat zoeken jullie?

    Johannes 1:35-42: Wat zoeken jullie?

    Toen Johannes Jezus voorbij zag komen, zei hij: ‘Daar is het lam van God.’ De twee leerlingen hoorden wat hij zei en gingen met Jezus mee. Jezus draaide zich om, en toen Hij zag dat ze Hem volgden, zei Hij: ‘Wat zoeken jullie?’ ‘Rabbi,’ zeiden zij tegen Hem (dat is in onze taal ‘meester’), ‘waar verblijft U?’ Hij zei: ‘Kom maar mee, dan zul je het zien.’ Ze gingen met Hem mee en zagen waar Hij onderdak had gevonden; het was ongeveer twee uur voor zonsondergang en ze bleven die dag bij Hem. Een van de twee die gehoord hadden wat Johannes zei en Jezus gevolgd waren, was Andreas, de broer van Simon Petrus. Vlak daarna kwam hij zijn broer Simon tegen, en hij zei tegen hem: ‘Wij hebben de messias gevonden’ (dat is Christus, ‘gezalfde’), en hij nam hem mee naar Jezus. Jezus keek hem aan en zei: ‘Jij bent Simon, de zoon van Johannes, maar voortaan zul je Kefas heten’ (dat is Petrus, ‘rots’).

    “Wat zoeken jullie?” Dit zijn de allereerste woorden die Jezus spreekt in het evangelie van Johannes. Hij stelt deze vraag aan zijn eerste twee leerlingen, die model staan voor de eerste christenen en voor allen die Christus willen volgen.

    De tekst begint met Johannes de Doper, die intens verlangt naar de komst van Christus. Zijn houding van hoopvol verwachten helpt hem om wat er gebeurt op een dieper niveau te duiden. Johannes kijkt niet slechts even om, als Jezus voorbij komt. Hij probeert door te dringen tot het diepste wezen van degene die voorbij gaat. Dat verlangt hij ook voor zijn leerlingen.

    Uit het feit dat Johannes Jezus ‘het Lam van God’ noemt, blijkt dat hij Jezus ziet als degene die Gods woorden en beloften zal vervullen, zoals de profeet Jesaja voorspelt heeft. Ikzelf vind het altijd moeilijk als ik hoor over het oude testament. Het klinkt me dikwijls zo vreemd. De profeet Jesaja is geboren rond 765 v.Chr. Jesaja schreef dus lang voor Jezus geboorte :Wij allen zijn als schapen verloren gelopen, en ieder van ons is eigen wegen gegaan; maar de heer heeft de schuld van ons allen op hem laten neerkomen Hij werd gefolterd, maar hij onderwierp zich; hij heeft zijn mond niet geopend, zoals een lam* dat naar de slacht wordt geleid. Jesaja spreekt dus over de lijdende dienstknecht , onschuldig als een lam geslacht (Jesaja 52:13 – 53:12). Jesaja wordt terecht de profeet van het geloof genoemd. Zijn prediking is gegrond op de zekerheid dat de heer groot en machtig is. Hij kondigt de geboorte aan van een vredebrengende vorst . Jezus. Zijn woorden komen voort uit bronnen waar wij geen weet van hebben. Is het niet wonderlijk dat de woorden al vijf eeuwen vóór de geboorte van Jezus klonken? Jesaja zegt verder nog: Ja, mijn dienaar zal slagen,hij zal groots zijn, hoog verheven in aanzien, omdat Hij zijn leven prijsgaf aan de dood en zich tot de zondaars liet rekenen. Hij droeg echter de schuld van velen en nam het voor zondaars op

    Zoals het paaslam, dat symbool staat voor Israëls bevrijding (zie Exodus 12:1-28), zo zal Jezus heel de mensheid bevrijden door zijn leven te geven uit liefde. Het is verrassend dat Jezus de wereld komt redden als een lam: een eenvoudig en nederig dier. Daarom dat wij dikwijls het lam Gods horen noemen in de misviering. Jezus komt voorbij. Hij loopt niet zomaar wat rond, Hij weet dat zijn leven een doel heeft. Het doel dat God met Hem voorheeft. Als je Hem wilt leren kennen, moet je Hem volgen. De twee leerlingen van Johannes reageren onmiddellijk. Ze horen, ze zien en ze volgen. Ook wij horen het goede nieuws over Jezus, en hopelijk besluiten we ook Hem te volgen.

    In de evangelietekst zegt men dat Jezus merkt dat Hij gevolgd wordt. Dat is een cruciaal moment. Hij draait zich om en vraagt: “Wat zoeken jullie?” Een fundamentele en universele vraag, die ook voor ons geldt. We leven in een wereld waar we uit heel veel mogelijkheden kunnen kiezen. Maar weten wij echt wat we willen? Zijn wij genoeg afgestemd op wat wij ten diepste en in alle oprechtheid verlangen? Dat klinkt als een eenvoudige vraag, maar als we het antwoord erop serieus nemen, kan dat ons leven veranderen.

    Bovendien stelt Jezus deze vraag aan twee mensen die al een ‘meester’ hebben: Johannes de Doper. Hij vraagt dus ook: wat heeft je ertoe gebracht om je eerste meester te verlaten? Wat zien jullie in mij? Waarin ben ik anders dan Johannes de Doper? Wat kan ik je bieden?

    Jezus neemt deze twee mensen serieus en vraagt hen naar hun verlangen. Als wij serieus genomen worden en er is iemand bereid om naar ons te luisteren, kan er wellicht iets in ons worden omgevormd.

    De leerlingen antwoorden met een vraag: “Rabbi (meester), waar verblijft U?” Die vraag gaat niet over Jezus’ woonplaats; ze vragen Hem niet naar zijn adres. De vraag begint met het woord ‘rabbi’ (meester), dat aanduidt dat de leerlingen Jezus zien als een gids; dat Jezus hen iets te zeggen heeft en dat ze bereid zijn om de stappen te zetten die nodig zijn om Hem te volgen. In bijbelse taal betekent het werkwoord ‘volgen’ veel meer dan alleen achter iemand aanlopen. Het betekent dat je met iemand samenleeft, dat je hem tot in zijn diepste wezen kent, zodat je zelfs op hem gaat lijken. We zien dat soms bij mensen die jarenlang getrouwd zijn.

    In de woordenschat van Johannes heeft het woord ‘verblijven, wonen’ een speciale betekenis. Weten waar iemand verblijft, betekent weten waarop zijn bestaan is gegrond. Jezus zegt ergens tegen zijn leerlingen: “Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals Ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf” (Johannes 15:10). Jezus blijft in de liefde van de Vader; zijn woonplaats is de liefde die Hem met zijn Vader verenigt. Dat is het geheim van zijn leven; dat is wat zijn leven betekenis geeft. Als de leerlingen vragen: “Waar verblijft U?”, vragen ze erom ook deel uit te gaan maken van die unieke relatie tussen Jezus en God.

    Willen wij ook deel hebben aan de unieke relatie tussen Jezus en God?

    Het antwoord dat Jezus de leerlingen geeft, is “Kom maar mee, dan zul je het zien”. Als zij dicht bij Jezus willen leven , moeten ze een risico nemen: het risico van vertrouwen, het risico van het geloof. In de taal van het Johannesevangelie staat ‘naar Jezus toekomen’ gelijk aan ‘in Hem geloven’. Geloof is allereerst een antwoord, een beweging in de richting van een persoon. Geloof zet ons leven in beweging; zodat wij die ander kunnen navolgen. De evangelist vertelt ons dat de leerlingen die dag bij Jezus bleven. Waar zouden ze over hebben gesproken? We weten het niet. Wat we wel weten, is dat deze ontmoeting met Jezus hun leven verandert. Wie met een open houding in het leven staat, kan in de ontmoeting met de ander zijn levensloop totaal zien veranderen.

    Heb je in je leven ooit ervaren dat ‘God voorbij kwam’? Wat ben je door die ervaring te weten gekomen over God?

    De leerlingen horen over Jezus en dan volgen ze Hem. Wat zie jij in Jezus, dat jij Hem kunt en wilt volgen?

     

    Wat zou jij antwoorden als Jezus je vraagt : “Wat zoek je?”

    Laat ons samen bidden

    Lieve God, laat ons niet los, Jezus , Zoon , lam Gods, we willen hem volgen, help ons daarbij

    Het is het enige dat wij u nu vragen, wij willen ons leven op een rots bouwen en voor u getuigen zijn in woord en daad. We willen doen wat Jezus zou doen. Hij is onze rabbi, onze meester, onze Messias. Wij zijn zwak en hebben uw kracht nodig , vooral in de moeilijke momenten van ons leven.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

     

     

    18-03-2015 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    08-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 16:16-24: Je verdriet zal in vreugde veranderen

    Johannes 16:16-24: Je verdriet zal in vreugde veranderen

    Jezus zei: ‘Nog een korte tijd en jullie zien me niet meer, maar kort daarna zien jullie me terug.’ Daarop zeiden een paar leerlingen tegen elkaar: ‘Wat betekent wat Hij nu zegt: “Nog een korte tijd en jullie zien me niet meer, maar kort daarna zien jullie me terug”? En: “Ik ga naar de Vader”? Wat betekent “nog een korte tijd”? Wat bedoelt Hij toch?’ Jezus begreep dat ze Hem iets wilden vragen. Hij zei: ‘Proberen jullie te begrijpen wat ik bedoelde met “Nog een korte tijd en jullie zien me niet meer, maar kort daarna zien jullie me terug”? Waarachtig, ik verzeker jullie: je zult huilen en weeklagen, terwijl de wereld blij zal zijn. Je zult bedroefd zijn, maar je verdriet zal in vreugde veranderen.

    Ook een vrouw die baart heeft het zwaar als haar tijd gekomen is, maar wanneer haar kind geboren is, herinnert ze zich de pijn niet meer, omdat ze blij is dat er een mens ter wereld is gekomen. Jullie hebben nu verdriet, maar ik zal jullie terugzien, en dan zul je blij zijn, en niemand zal je je vreugde afnemen. Dan hoeven jullie mij niets meer te vragen. Maar ik verzeker jullie: wat je de Vader ook vraagt in mijn naam – hij zal het je geven. Tot nu toe hebben jullie niets in mijn naam gevraagd, maar vraag het en je zult het ontvangen. Dan zal je vreugde volmaakt zijn. (Joh. 16:16-24)

    Afscheid nemen is nooit eenvoudig, zeker niet van iemand die je liefhad en die hoop en betekenis gaf aan je leven. Jezus vertelt zijn leerlingen dat Hij moet heengaan. Hij spreekt over zijn heengaan als ‘naar de Vader gaan’ (Joh. 16:5,17). Het is begrijpelijk dat deze aankondiging van een scheiding, de leerlingen bedroefd. Bovendien is Jezus’ uitleg ervan raadselachtig, zodat ze niet alleen verdrietig worden, maar ook verward.

    Deze tekst staat in het evangelie vlak vóór het lijden van Christus, op het moment dat Jezus zijn leerlingen voorbereidt op zijn dood. Hij werd echter pas opgetekend ná de dood van Jezus. Johannes schrijft aan dit een gemeenschap van christenen die ontmoedigd is. Zij geloven in Jezus’ boodschap; zij geloven in de opstanding, maar de boodschap die zij verkondigen, wordt door mensen niet geaccepteerd. Lijkt dit niet op de situatie waarin de christelijke gemeenschap van vandaag zich bevindt?

    Jezus belooft zijn leerlingen niet dat de uiterlijke omstandigheden zullen veranderen. Juist het feit dat zij ervoor hebben gekozen om Hem te volgen, maakt hun leven er niet gemakkelijker op. Jezus zegt zelfs Waarachtig, ik verzeker jullie: je zult huilen en weeklagen, terwijl de wereld blij zal zijn. Je zult bedroefd zijn, maar je verdriet zal in vreugde veranderen.

    Hoe geeft Jezus zijn leerlingen en ons dan toch nieuwe hoop?

    Hij doet dat door hen en ons uit te nodigen om de situatie vanuit een andere hoek te bekijken. Verdriet vertekent de werkelijkheid en hangt een sluier voor onze ogen. Als leed en verdriet ons hart aangrijpen, kunnen we zo ver uit onszelf worden weggetrokken dat we niet langer zien wat er eigenlijk aan de hand is. Dan raken we ontmoedigd, en ontmoediging is een machtige vijand. Door zijn dood en verrijzenis openbaart Jezus ons dat pijn, lijden en dood weliswaar reëel zijn, maar dat zij niet het laatste woord hebben.

    Om dit duidelijk te maken, vertelt Jezus een gelijkenis over een universele ervaring: een vrouw die een kind baart (v.21). Bij het baren kan een vrouw niet ontkomen aan pijn. Ze moet eerst pijn ervaren, om dan vreugde te kunnen ervaren. Zo kan ook het kruis alleen worden begrepen in het licht van de verrijzenis. De verrijzenis wist het kruis niet uit, maar vormt het lijden van het kruis om tot hoop, zodat de leerlingen weer kunnen geloven dat er, ondanks de pijn van dit moment, een toekomst bestaat. Jezus nodigt de leerlingen uit om het Paasmysterie te zien als een model voor de christelijke en de menselijke ervaring.

    Echte vreugde maakt ons vrij. Valse vreugde duurt nooit lang en kan ons in gevangen houden in slavernij. Om bevrijd te worden van hun verdriet, moeten de leerlingen zich bewust worden van een vreugde die net zo diepgaand en verrassend is als hun pijn. Die vreugde is niet onnatuurlijk of gekunsteld. Net als het leven zelf, is het een gave die ons op de meest onverwachte momenten wordt geschonken. Het is een innerlijke vreugde, die de hoop ontsluiert die zo vaak verborgen blijft. Deze vreugde geeft ons de moed en de kracht om zonder voorbehoud ons leven te geven voor anderen. Het is de vreugde van de verrijzenis.

    Hoe kunnen we een pijnlijke en verdrietige situatie omvormen tot vreugde? Misschien moeten we nu eerst op onze knieën gaan en bidden om kracht en dan moeten we misschien naar buiten, of een telefoon doen of ons inschrijven in een cursus of vrijwilligerswerk gaan zoeken, of misschien brengt cultuur en of kunst die vreugde. Misschien moeten we een groot papier pakken en teksten schrijven vanuit de spreuken en ons huis vol hangen met deze papieren, op het toilet blijven we iets langer, we kunnen het dan even tot ons laten doordringen, Wat helpt om in het dagelijks leven te ‘kiezen voor vreugde’? Durf ik te kijken naar al de vreugde die ik reeds in mijn leven ontvangen heb. Durf ik daar dankbaar en blij voor zijn, nu en daar vandaag energie uit putten. Ga ik me terug optutten zodat ik me beter voel, ga ik mijn eten beter verzorgen, ga ik op zoek naar waardevolle mensen.

    Je zult bedroefd zijn, maar je verdriet zal in vreugde veranderen.

    ik verzeker jullie: wat je de Vader ook vraagt in mijn naam – hij zal het je geven. Tot nu toe hebben jullie niets in mijn naam gevraagd, maar vraag het en je zult het ontvangen. Dan zal je vreugde volmaakt zijn.

    Laat ons bereid zijn het plan van God voor ons leven te aanvaarden, dan kunnen we vragen om kracht om de dingen die nu gebeuren aan te kunnen. Laat ons vragen om Zijn licht, Zijn fris water. Laat ons vragen om dat te zien wat we nodig hebben, kijk het is er al.

    Lieve God

    Dank voor uw zoon Jezus die ons leert te om voor het juiste te kiezen

    Dank voor uw zoon die onze schuld wegneemt, hij was perfect had geen fouten, hoeft dus geen schuld te dragen ,maar hij ging door lijden en stierf aan het kruis voor onze schuld te dragen . Zo kunnen we een pijnlijke en verdrietige situatie omvormen tot vreugde, alles in zijn handen leggen en opnieuw beginnen , elke dag .

    Dank voor uw zoon die ons in staat stelt als mens een beetje perfect te worden om zo dichter bij u te komen, ons af te vragen wat zou Jezus nu doen?

    Wat danken u voor zijn leven hier op aarde en daarom bidden wij het gebed dat hij ons geleerd heeft:

     

     

     

    08-03-2015 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteüs 11:28-30 Zijn juk is zacht en Zijn last is licht

    Zijn juk is zacht en Zijn last is licht

    Matteüs 11:28-30

    Jezus zei: “Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.’

    In zekere zin zijn wij allemaal vermoeid en overbelast. Wij kunnen gebukt gaan onder de angsten veroorzaakt door een financiele last, de last van angsten en bezorgdheden rond de kinderen, de last van onze zwakheden die wij soms diep verborgen in ons meedragen en die ons angst inboezemen. We voelen ons niet waardevol, angstig om niet mee te tellen, belangrijk te zijn, te falen. Zovele redenen om vermoeid en overbelast te zijn.

    Uit de woorden die Jezus in deze tekst spreekt, blijkt dat Hij zich niet laat afschrikken door al onze problemen en zwakheden. Hij verwelkomt ons “Kom naar mij”, zegt Hij.

    Jezus lijkt ons aan te sporen om onze zwakheden aan God aan te bieden, omdat Hij de enige is die ze op de juiste manier kan bekleden. Door onze moeilijkheden en onmogelijkheden te aanvaarden, neemt Christus juist dat deel van onszelf op zich, waar wij het meeste moeite mee hebben.

    Jezus noemt deze last een ‘juk’: een groot stuk hout dat twee ossen met elkaar verbindt, zodat ze samen kunnen ploegen of een kar trekken.

    In plaats van alles alleen te moeten dragen, worden wij nu betrokken in een gezamenlijke inspanning. Ik een deel , jezus een deel. Samen met Christus als os in een tweespan lopen, dat is toch wel een heel bijzonder beeld! De inspanning van het samen dragen, verbindt ons met God. Hij laat zich niet afschrikken door onze zwakheden, maar Hij nodigt ons zelfs uit om met Hem mee te werken aan de verlossing van de wereld! God wil de mens bevrijden door zijn last te dragen, zeker ook als het gaat om een zware last van schuldgevoelens die wij onszelf hebben opgelegd.

    Die bevrijding kunnen we niet voor onszelf bewerken. Als we alles alleen dragen, draag je jezelf en worden we al snel zo overbezorgd over onze eigen zaken dat we anderen vergeten of, erger nog, we gaan anderen belasten met onze ellende. Als we goed luisteren naar wat Jezus hier zegt, blijkt dat het er eerder om gaat dat wij onze lasten aan christus doorgeven in plaats van moeilijk te doen en onmogelijk te worden voor onze omgeving omwille van onze tegenslagen, angsten en lasten.

    Christus heeft onze menselijkheid aangetrokken om ons te bekleden met zijn goddelijkheid. Zo maakt Hij ons tot koningen die niets anders moeten doen dan de lasten dragen van de kleinen.

    Als wij willen dat we niet langer slachtoffer zijn van onszelf, moeten wij dus onze nek uitsteken en onze schouders zetten onder de lasten van anderen. Zelfs als we ziek zijn, machteloos in ons bed, kunnen we onze last vriendelijk dragen, goed zijn voor de mensen die ons verzorgen, luisteren naar hun moeilijkheden. Dat is het juk dragen met Christus. Neem mijn juk op je en leer van mij. Jezus steunt ons in onze zorgen en lijden en wij worden opgenomen in zijn goddelijke kracht waardoor we tot meer in staat zijn en er kunnen zijn voor anderen, zelfs in onze grootste moeilijkheden. Jezus zegt ons “ik ben zachtmoedig en nederig van hart”, zo moeten wij ook worden . Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, zegt Jezus ons, Hoe meer we in staat zijn een beetje Jezus na te volgen, hoe meer we zijn goddelijk kracht krijgen en dan wordt het juk is zachter en de last is lichter. Hoe meer we gefocust zijn op anderen, anderen helpen er zijn voor anderen, luisteren naar andere, dat is een Koninklijke dienst, het begin van de grote bevrijding. Dàt is de komst van het Hemels Koninkrijk hier op aarde.

    Ik vroeg eens aan iemand waarom hij zulke dure spullen koopt op afbetaling, het antwoord was als anderen dat kunnen moet ik dat ook kunnen. Dikwijls zit hier een tekort aan eigenwaarde achter. Dit is wereldlijk denken en verlangen naar materiele rijkdom leidt dikwijls naar problemen en ontgoocheling. Onszelf vergelijken met anderen leidt altijd naar ontgoocheling en naar lasten en angsten en waarom? Jezus zegt geef uzelf in al uw zwakheden aan mij en ik geef mijzelf aan u , door samen angsten te dragen vinden we de juiste weg in de angsten. Christus zal ons sterk maken, we hebben op die manier geen dure spullen nodig, we kunnen zelfs blij zijn als anderen succes hebben.

    Waarom heb ik kanker, waarom ik, daar is geen antwoord op, het is een reactie van onze cellen in ons lichaam. Waarom heb ik een gehandicapt kind, waarom wordt mijn leven daardoor vernield? Als we ons naar Jezus richten zullen we antwoorden vinden, Jezus maakt ons sterk, we zien dikwijls dat ouders en grootouders van gehandicapte kinderen ongelooflijk sterk zijn in hun tegenslag. Ze durven dikwijls ook getuigen hoeveel ze geleerd hebben door hun tegenslag. Ik heb een vrouw ontmoet die zei, mijn huisdokter heeft me gered en duidelijk gemaakt hoe ik in mijn leven terug blijheid kon vinden. Jezus zendt ons inderdaad soms mensen die ons dingen duidelijk doen zien, het kan ook de natuur zijn of de kunst, maar soms , plots wordt er iets duidelijk dat we voordien nooit zo gezien hebben. Daar is God aanwezig, hij wil met ons samen op pad gaan, samen het juk dragen. Hij maakt ons een beetje dichter bij Hem zo zijn we tot meer in staat en kunnen wij meer leven vanuit zorg en aandacht voor anderen.

    Laat ons daarvoor samen bidden:

    Heer,

    Geef ons de moed om U beter te leren kennen en de kracht om het goede en het juiste van het oppervlakkige te onderscheiden

    Heer,

    Uw aanwezigheid maakt ons blij en dankbaar, houdt ons wakker,scherp onze blik naar Jezus die samen met ons op weg wil gaan.

    Leer ons zijn nederigheid en zachtmoedigheid te verwerven om zo meer attent te kunnen zijn voor de nood van anderen

    28-02-2015 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11 v 1 tot 4: het gebed van Jezus

    Lukas 11 v 1 tot 4: het gebed van Jezus

    [1] Eens was Jezus aan het bidden, en toen hij zijn gebed beëindigd had, zei een van zijn leerlingen tegen hem: ‘Heer, leer ons bidden, zoals ook Johannes het zijn leerlingen geleerd heeft.’

    Hij zei tegen hen: ‘Wanneer jullie bidden, zeg dan: “Vader,* laat uw naam geheiligd worden
    en laat uw koninkrijk komen

    Geef ons dagelijks het brood dat wij nodig hebben.

    Vergeef ons onze zonden,
    want ook wijzelf vergeven iedereen
    die ons iets schuldig is.
    En breng ons niet in beproeving.”

    We staan even stil bij het gebed Onze vader. Wat betekent elke zin van dit gebed ?

    Onze Vader die in de hemelen zijt: We zeggen eigenlijk tot God: Gij die vanuit den hoge- niets anders dan puur verlangen zijt om van mij en van alle mensen te houden.

    Enkel Gods verlangen om ons graag te zien, is voor God dus belangrijk.

    Om dat te bereiken zond hij zijn Zoon. Hij wil door Jezus dicht bij ons komen. Hij wil geen God zijn hoog en verheven en ver van ons. Jezus was bereid alle schuld voor ons falen op zich te nemen om ons op die manier zuiver voor God te brengen. Zuiver zijn is belangrijk omdat God zuiver is. We kunnen niet met God in relatie leven en tot Hem spreken als een kind tot zijn vader als we geen spijt hebben over wat we fout deden.

    Zuiver worden kunnen we leren van Jezus. Jezus weigert ons nooit zijn nabijheid, want Hij is zoals zijn Vader, gericht op de pure liefde. Een liefde die geen voorwaarden en geen beperkingen kent .

    Wat wordt eigenlijk bedoeld wanneer we bidden: Geheiligde zij uw naam

    Eigenlijk zeggen we dan : Gods naam zal altijd een aparte naam blijven, uniek in vergelijking met andere namen want Zijn naam is gericht op zijn liefde voor ons.

    God antwoordt: Ik ben die is. Dat is mijn naam.

    Hij bedoelt hier dus : van de ware God kunnen er NIET meerdere zijn.

    We kunnen Gods naam gebruiken , maar ook misbruiken ,bijvoorbeeld door Hem te verzwijgen.

    Dat zou het grootste onrecht zijn wat we God kunnen aandoen. Onrecht voor zijn grenzeloze liefde waarmee Hij naar ons toekomt , voor ons klaar staat met open armen. Zijn naam zal altijd een aparte naam blijven,enig in vergelijking met andere namen want Zijn naam is gericht op liefde voor ons. Zijn aparte naam houdt heiligheid in , zoals God ons, mensen, ook apart zet om heilig te worden.

    Uw rijk kome

    Gij, God, zult uitstraling hebben op alle mensen vanuit uw onuitputtelijke goed-dadigheid

    Vanuit Gods pure liefde komt er iets van God immense goedheid tot ons, zo kunnen wij die goedheid doorgeven aan anderen. Zijn rijk komt hier een beetje op aarde , op voorwaarde dat we bereid zijn om God een plaats te geven in ons leven.

    Het rijk Gods is ‘wat God aanbelangt’, Zijn wil, Zijn dromen en verlangens voor Zijn schepping.

    Door God immense goedheid zijn we in staat om naar waarheid te handelen, maar we zijn vrij en kunnen Gods liefde en goedheid aannemen of weigeren.

    Wanneer we bidden : laat uw koninkrijk komen zeggen we dat we akkoord zijn dat God moet heersen en niet wijzelf. Met ander woorden we kiezen ervoor om God de leiding van ons leven te geven. Deze keuze is niet niks, maar eens we in ons in diep geloof tot God richten, mogen we ervaren hoe bijzonder Zijn genade is.

    Uw wil geschiedde op aarde als in de hemel

    Uw zielsverlangen, zal op ons gericht blijven zowel in denhoge als hier op aarde. Gods intens zielsverlangen zal altijd op ons gericht blijven. Hij wil ons overladen met zijn liefde .Wat een cado!

    Geef ons heden ons dagelijks brood

    Geef ons dag aan dag het brood voor morgen

    Het gebed om ons dagelijks brood heeft 2 betekenissen in zich , het brood dat iedereen nodig heeft om in leven te blijven en het brood dat Gods woord is en dat ons het materiële doet overstijgen. God vraagt ons om daarin zorg te dragen voor elkaar .

    Al onze materiele noden en zorgen kunnen we overstijgen door Jezus. Jezus is ons voedsel voor elke dag , Hij die onze zonden heeft vergeven door zijn leven te geven. Jezus , de ichtus , de vis ,als voedsel voor ieder van ons

    Geef ons heden ons dagelijks brood is een vraag om kracht om telkens opnieuw te kiezen om in verbondenheid met Jezus te leven en zo het juiste en het goede te doen, voor onszelf en voor anderen.

     

    en vergeef ons onze schulden

    vergeef ons dat wij U vergeten, zoals ook wij zullen vergeven aan anderen die ons vergeten

    God is een God die vergeeft, omdat Hij van zijn schepselen houdt, maar Zijn vergeving kan alleen werkzaam worden in diegenen die zelf vergeving schenken. Vergeef ons wil zeggen dat wij eigenlijk vergeten dat U, God, ons steeds vergeeft. Enkel door Uw vergeving kunnen wij ook aan anderen vergeven. De wereld doet ons geloven dat ‘vergiffenis vragen’ en ‘vergiffenis geven’ als een ‘zwakheid’ beschouwd wordt. En als iets fout was maar men had goede bedoelingen, dan is er helmaal geen reden voor vergiffenis. Dit is niet juist.

    Durf ik me afvragen of ik in mijn huidige situatie , in een zuivere relatie kan leven met God ?

    Wanneer we fouten maakten kunnen we niet doen alsof er niets is.Het kwade heeft zoveel vormen, de liefde heeft er maar 1, Jezus Christus die voor ons gestorven is om onze zonde te vergeven , om ons te genezen van binnen uit. Door Hem zijn wij bevrijd. Door Hem kunnen we terug vrij worden en de anderen vergeven.

    God heeft alle mensen lief. Als wij iemand niet vergeven of vergiffenis vragen maken we God ongelukkig. Onze relatie met Hem is dan niet zuiver.

    Christen zijn kan alleen maar wanneer we een zuivere relatie hebben met God. En Christus is daarvoor de weg.

     

    En leidt ons niet in bekoring maar verlos ons van het kwade

    Het wil zeggen dat wij willen ophouden U, God, ter verantwoording te roepen voor al wat misloopt in deze wereld, verlos ons van die kwalijke neiging.

    Ons geloof in God wordt dikwijls beproefd door onze tegenslagen. We beginnen soms te twijfelen . Is het zo dat God voor ons zorgt vragen wij ons af? Wat voor een God is het die zoveel onrechtvaardigheid toelaat zeggen zoveel mensen. We vergeten dat dit ‘aards denken’ is.

    God heeft zijn zoon gezonden en staat voortdurend dicht bij ons om ons met alles te helpen hier op aarde , elke minuut , elke seconde van ons bestaan

    Omdat Jezus zelf de weg van beproevingen doorstaan heeft kan hij ons helpen wanneer wij beproefd worden.

    We kunnen ons naar Hem richten . Jezus neemt ons bij de hand en brengt ons naar boven.

    Verlos ons is een bede tot God om ons niet los te laten , niet te vergeten.

    God vergeet ons echter niet, nooit, maar wijzelf twijfelen daaraan , we worden zwak en bang en vallen zo gemakkelijker ten prooi aan het wereldlijk denken en de wereldlijke normen.

    We vragen God in onze bede, ‘verlos ons van het kwade ‘ dat ons geloof in Hem ons niet ontnomen wordt. Want ons geloof laat ons God zien en verbindt ons met Christus. We kunnen veel goederen en geld verliezen,   maar wanneer we God verliezen zijn we pas echt verloren.

    De apostel Paulus zegt ons in zijn brief aan de Romeinen: Als God voor ons is, wie zal dan tegen ons zijn? Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Over alles zegevieren wij dankzij Hem die ons lief heeft.

     

    Aan U ben ik gehecht zeggen we met het woord Amen

    Met U ben ik verbonden aan U ben ik gehecht

    door U word ik gevonden bij U kom ik terecht.

     

    We bidden tot slot

    Mijn God naar U willen we blijven zoeken. We weten dat onze intentie om tot U te bidden reeds een antwoord is op uw liefde.

    We willen geloven en geraakt worden door U.

    We willen kracht vinden in de verbondenheid met U.

    We weten dat U ons altijd ter hulp komt als we in U geloven, als we in uw Zoon geloven, als we U een plaats geven in ons leven , de belangrijkste plaats in ons leven.

    Wij willen U trouw blijven en ons ogen richten op uw hemel , daar waar uw wil zegeviert. We willen werken aan uw hemel op aarde, U niet vergeten, uw wil doen, aan U gehecht zijn.

     

    In de naam van de vader de zoon en de Heilige Geest willen we met u verbonden zijn vandaag en alle dagen.

     

    Beste mensen we danken u dat u weer bij ons was en wensen u nog een zeer vruchtbare dag vandaag en alle andere dagen.

     

     

     

    18-02-2015 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.matheus 18,23-35 vergeven

    Vele onder ons maken van het leven een hel door het gif van hardheid,onvriendelijkheid, bitterheid en geen bereidheid tot vergeven

    Leven met haatdragende gedachten die rond tollen in je hoofd is een marteling voor jezelf.

    Daarom is vergeven zo belangrijk: daarover gaat het vandaag.

     uit matheus 18,23-35

      [21] Daarop kwam Petrus bij hem staan en vroeg: ‘Heer, als mijn broeder of zuster tegen mij zondigt, hoe vaak moet ik dan vergeving schenken? Tot zevenmaal toe?’ [22] Jezus antwoordde: ‘Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven. [23] Daarom is het met het koninkrijk van de hemel als met een koning die rekenschap wilde vragen van zijn dienaren. [24] Toen hij daarmee begonnen was, bracht men iemand bij hem die hem tienduizend talent schuldig was. [25] Omdat hij niets kon terugbetalen, gaf zijn heer bevel dat de man samen met zijn vrouw en kinderen en alles wat hij bezat verkocht moest worden, zodat de schuld kon worden ingelost. [26] Toen wierp de dienaar zich aan de voeten van zijn heer en smeekte hem: “Heb geduld met mij, ik zal u alles terugbetalen.” [27] Zijn heer kreeg medelijden, hij liet hem vrij en schold hem de geleende som kwijt. [28] Toen deze dienaar naar buiten ging, trof hij daar een van de andere dienaren, die hem honderd denarie schuldig was. Hij nam hem in een wurggreep en beet hem toe: “Betaal me alles wat je me schuldig bent!” [29] Toen wierp deze zich voor hem neer en smeekte hem: “Heb geduld met mij, ik zal je betalen.” [30] Maar hij wilde daar niet van weten, integendeel, hij liet hem gevangenzetten tot hij de hele schuld zou hebben afbetaald. [31] Toen de andere dienaren begrepen wat er gebeurd was, waren ze zeer ontdaan, en gingen ze naar hun heer om hem alles te vertellen. [32] Daarop liet zijn heer hem bij zich roepen en hij zei tegen hem: “Je bent een slechte dienaar. Heel die schuld heb ik je kwijtgescholden, omdat je me erom smeekte. [33] Dan had jij toch zeker ook medelijden moeten hebben met die andere dienaar, zoals ik medelijden heb gehad met jou?” [34] En zijn heer was zo kwaad dat hij hem in handen van de gerechtsbeulen gaf tot hij de hele schuld zou hebben terugbetaald.

    vergeven is soms verschrikkelijk moeilijk.

    Maar als je kan vergeven help je voornamelijk jezelf het meest . Maar het lijkt zo onfair als ‘ik’ iemand moet vergeven terwijl ik zelf het meest heb afgezien.
    ‘Ik’ had de pijn en nu hebben ‘zij’ de vergiffenis gekregen zonder dat ze een prijs moeten betalen voor de pijn die zij mij hebben veroorzaakt.

    Mensen zomaar gratis vergeven lijkt onrechtvaardig. Toch kan ik daardoor zelf bevrijd leven.
    Ik wordt ook geholpen omdat ik door mijn vergeven de persoon aan God toe vertrouw, zodat God kan doen wat alleen Hij kan doen.

    Als ik dat kan , bewijs het dat ik vertrouwen heb in God en Hem wil gehoorzamen.

    God vraagt ons om te vergeven en Christus is daarvoor op de wereld gekomen. Wij worden door Hem vergeven en daarom moeten wij ook vergeven.  Jezus zegt ons Want als jullie anderen hun misstappen vergeven, zal jullie hemelse Vader ook jullie vergeven. [15] Maar als je anderen niet vergeeft, zal jullie Vader jullie je misstappen evenmin vergeven.

     

    Door te vergeven kan God mij helpen, Hij kan Zijn werk doen in mij. Door zijn genade en de kracht van de Heilige Geest kan ik me gelukkiger voelen.

    Als ik niet ben gevuld ben met het venijn van ‘niet kunnen vergeven’ zal ik me fysiek ook beter voelen. Ernstige ziekten kunnen ontwikkelen als gevolg van de stress, bitterheid, wrok.

    Niet kunnen vergeven belemmert ons werken. Want God de vader kan onze fouten niet vergeven als we net bereid zijn andere mensen te vergeven.

     

    Wij oogsten wat we zaaien. Zaai genade, en je zult genade plukken Dus doe jezelf een plezier en vergeef. En kan je door omstandigheden niet tegen de persoon in kwestie spreken , spreek dan tot God en zeg hem dat je wil vergeven. Maar doe dat dan ook in je hart. Doe wat je kan doen en God zal de rest wel doen. We denken hierbij aan de vele mensen die ooit seksueel misbruikt zijn of mishandeld. De pijn is daarbij zo groot dat vergeven haast onmogelijk is. Zeg dat aan God, zeg hem dat je wel wil, maar dat je het fysiek niet kan, niet met woorden , niet met handen,of voeten om erheen te gaan of een hand te geven. De pijn is te groot. Geef Jezus toelating om diegene te vergeven die jou zoveel kwaad heeft aangedaan. Bevrijdt zo jezelf van je verleden en kijk naar de toekomst, God zal je daarbij helpen.

     

    Er zijn nog meer voordelen van vergeving.

    Het is ook moeilijk om iemand te haten en tegelijk van iemand anders te houden. Het is moeilijk anderen correct te behandelen als ons hart zich niet goed voelt.

    Zelfs mensen die we willen beminnen kunnen lijden van onze bitterheid, wrok en niet willen vergeven.

    Laat ons de persoon vergeven die ons lang geleden pijn deed en ook de vreemdeling die op onze teen in de supermarkt stapte. Laat ons deze twee uitersten nemen en iedereen daartussenin vergeven.

    Hoe kunnen we meer succesvol zijn in vergeven?

    Er zijn praktische stappen die moeten worden genomen. Als we daarvoor even gaan zoeken in de bijbel dan vinden we het volgende.

    1-Wees gehoorzaam aan God

    In de bijbel vinden we meermaals dar we onze onze moeten vijanden vergeven

    Een tweede aandachtspunt is te weten dat we vergeving een beslissing vraagt. Het komt niet vanzelf.

    We kunnen niet vergeven als we ons laten drijven op emoties.

    We moeten ervoor kiezen om God te gehoorzamen en vastberaden zijn om te stoppen met bittere gedachten.

    Wanneer we kunnen beslissen te vergeven, zal God ons genezen en ons gekwetst zijn , onze wonde, zal helen, beetje bij beetje.

     

    Een derde aandachtspunt : Wees aanhankelijk aan God .

    We kunnen niet vergeven zonder de kracht van Zijn Heilige Geest. Het is zeer moeilijk, zo niet haast onmogelijk te vergeven op eigen krachten. Mensen die dat kunnen bewonder ik bijzonder, zij zijn volgens mij een beetje heilig , zelfs al zeggen ze niet gelovig te zijn.

    Als we werkelijk bereid zijn te vergeven, zal God dat mogelijk maken. Maar we moeten zelf nederig zijn en schreeuwen om Gods hulp.

    Vraag we God om de kracht van de Heilige Geest zodat we kunnen vergeven aan wie heb ons gekwetst heeft. We moeten dat niet ver gaan zoeken, dagdagelijks kunnen we dat doen naar onze partner , onze kinderen, onze ouders, onze broers en zussen.

     

    Een vierde aandachtspunt is geen kwaad te spreken over mensen die ons gekwetst hebben. We kunnen niet in Gods genade leven wanneer we roddelen.

    Bij de spreuken 9vers 9, lezen we : Wie vriendschap zoekt, dekt fouten toe, wie ze telkens oprakelt, verliest zijn vrienden

     

    Jezus vraagt ons ook snel te vergeven.

    Hoe sneller we vergeven hoe makkelijker het is. Jezus zegt ons: Om niet hebben jullie ontvangen, om niet moeten jullie geven

    Een volgend aandachtspunt is vergeven van schuld. Wanneer we vergeven spreken we niet meer over schuld

    Zo herinner ik me een dame die me verteld dat ze haar 18 jarige zoon verloor in een verkeersongeval, haar man had tegen hem gezegd ‘ga maar lekker uit en neem mijn wagen, je hebt het verdiend met je goede schoolresultaten. De jongen is die avond dodelijk verongelukt.

    Vergeef anderen maar vergeef ook jezelf voor mogelijke pijn die je hebt veroorzaakt. Vergeven wil zeggen, niet over schuld spreken.


    Vergeef ook God als u kwaad bent op hem omdat uw leven niet loopt zoals u gedacht hebt.

    God heeft onze vergiffenis niet nodig, maar het kan helpen in onze boosheid op God

    God is altijd juist . Er kunnen zijn zaken die we niet begrijpen, maar God houdt van ons en we maken een ernstige vergissing zijn wanneer we geen hulp willen ontvangen van de enige die ons echt kan helpen.

     

    We moeten ons bevrijden van alle gif dat afkomstig is van bitterheid, wrok en het niet willen vergeven.

     

    We lezen bij de Spreuken 4: vers 23: Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.

     

    Niet willen vergeven is onze geest bezoedelen. Laat ons God vragen gewassen te worden met Zijn woord om te kunnen vergeven en zuiver te leven.

    Laat ons daarvoor bidden

    God we willen gehoorzaam zijn aan U , Beslissen te vergeven ,

    aanhankelijk zijn aan u , zoals kinderen aan u God die wij onze vader noemen.

    We vragen u om de kracht van de heilige geest, want we kunnen niet vergeven op eigen krachten. Laat ons geen kwaad spreken over mensen die ons gekwetst hebben en laat ons zo in uw genade leven

    We willen snel vergeven , help ons daarbij.

    God help ons ook om anderen en onszelf de schuld vergeven die blijft hangen na een zeer zwaar lijden en verdriet.

    We smeken u dit alles is Jezus naam, want we weten wat we in zijn naam vragen daar zult u ons bij helpen. En vergeef ons ook als we soms kwaad zijn op U .

     

     

     

     

     

     

    08-02-2015 om 22:48 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We maken allemaal fouten.

    We maken allemaal fouten, niemand is perfect. We moeten niet alleen dijken bouwen om overstromingen te voorkomen, we moeten ook aan onszelf bouwen, ons karakter in de juiste richting sturen, onze driften sturen door ons denken te sturen naar hogere waarden en normen, ons egoïsme, onze angsten onze agressie onder controle houden. Dit kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we Gods kracht nodig

    Het is zoals Paulus zegt in zijn brief aan de Romeinen: Ik begrijp mijn eigen daden niet. Ik doe immers niet wat ik wil, maar wat ik verafschuw. Tot daar Paulus. Wij zijn vol goede wil en toch falen we .

    Enkel al gevend wordt de mens zichzelf, want wij ontplooien ons slechts in een situatie waarin nog veel werk te verzetten is . Vanuit het lijden van de wereld schenkt God aan ons allen onze persoonlijke roeping en taak, want God heeft ons geschapen naar zijn eigen beeld, dus naar het beeld van een schepper. Het christendom stelt het scheppen van liefde centraal en daarmee ook onze inzet voor anderen. Teilhard de chardin zegt daarover, ‘er is geen vooruitgang in de wereld zonder een tol van tranen bloed en goed en kwaad’

    En dikwijls is het zo dat grote moeilijkheden ons nog sterker maakt. Het tegengestelde zien we bij verwende kinderen, alle weerstand is weggenomen, anderen lossen alle problemen voor hen op, futloosheid en verveling zijn het gevolg. Onze goddelijke vader verwent ons echter nooit. God heeft een wereld geschapen waarin het goede verwezenlijken een soms moeilijke opgave is.

    God schept geen kwade bekoorlijke dingen op zichzelf ,het kwaad ontstaat door verkeerde keuzes. Wie meer houdt van zijn knappe secretaresse dan van zijn vrouw maakt een verkeerde keuze en doet kwaad. Wie teveel wijn drinkt gaat in de fout, maar wijn of een knappe secretaresse is op zichzelf niet het kwaad. De andere is nooit de oorzaak van ons voelen en handelen, hij of zij is hoogstens de aanleiding, maar beslissen doen wijzelf.

    Wij ontvangen van God voor ons handelen de volle vrijheid. Zelfs neen zeggen op Zijn bestaan is een mogelijke keuze. Want door het bestaan van lijden en kwaad, zouden we kunnen twijfelen aan zijn bestaan.

    Geloven is een vrije daad en die vrijheid en vrije keuze is voor God intens belangrijk en een geschenk van hem aan ons.

    God kan ons niet verplichten Hem te beminnen. De mens is vrij te kiezen. Geloven is het resultaat van woorden, het horen spreken over God en Jezus en dan op zoek gaan. Daar moeten wij als gelovigen aan meewerken, we mogen God niet dood zwijgen. Maar over God spreken en in hem geloven is heden ten dage niet populair. Veel populairder is uitspreken dat ik tegen Hem ben en dat ik niet in een God geloof. Dat klinkt modern en getuigt van ruimdenkendheid. Spreken over God of over Jezus vraagt dus vandaag heel veel moed. Dat wensen wij u toe.

    ( naar Herwig Arts, waarom lijden)

    25-11-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God heeft een ander plan met ons

    Dat de mens fundamenteel goed is en de maatschappij hem bederft is niet juist vanuit onze christelijke visie. We zijn vol van verlangen naar erkenning, we hebben een geldingsdrang, moeten oppassen of onze instincten krijgen de bovenhand, kwaadheid machteloosheid halen slechte dingen in ons naar boven.

    ik mag toch mezelf zijn, ik heb daar nood aan anders hou ik het niet vol. Het zijn slogans die modern aanvoelen.

    Maar, God heeft een ander plan met ons, onze, door God geschapen driften, zoals geldingsdrang, nood aan seksualiteit, ambitie, staan in dienst van iets wezenlijker, iets hoger, iets dat ons verheft. Seksualiteit dient om mijn relatie dieper en hechter te maken en dient niet om een antwoord te vinden op mijn eigen lusten. Het dient als een geschenk aan de andere, de andere die ik intens liefheb

    Zo worden we verheven naar een liefdesrelatie van geven en ontvangen, een liefdesrelatie die God voor ons wenst, maar die inspanningen vraagt

    De verdringing van hogere verlangens in de mens leidt tot hyperactivering van de lager driften. Met ander woorden, als we ons verlangen naar diepgang negeren dan blijven we oppervlakkig denken en handelen, dan zeggen we soms gemene dingen tegen elkaar, omdat we egoïstisch denken verlangen en handelen

    Naast al het goede dat de mens in zich heeft is er ook veel kwaad in elke mens.

    Wat is dat natuurlijke kwaad in de mens, ook erfzonde genoemd

    God heeft geen paradijselijke perfecte toestand geschapen, geen paradijs waardoor Christus dan moest redden wat er nog te redden viel wat door de zonde van de mensen verprutst werd

    Van meet af aan werden alle mensen geboren in een wereld van pijn, lijden en dood. Door christus is duidelijk geworden wie God is en wat hij bedoelt met de mens die hij geschapen heeft. God heeft de mens voor iets heel speciaals bestemd.

    De mens moet de weg gaan van een moeilijk begin naar een volgende groei. Het vraagt tijd en inspanning om stap voor stap een beter mens te worden en onszelf te kennen en te controleren naar waarheid. Een vooruitgang die onvermijdelijk lijden en tranen, vallen en opstaan vraagt. Stilaan de weg vinden naar de bevrijding, naar een innerlijke vrijheid in alle omstandigheden. Stap voor stap kunnen wij door Jezus woorden inzichten krijgen in onszelf. In ons stapjes zetten laat Hij ons ook nooit alleen.

    Uit goed en kwaad, uit vreugde en lijden moet elke mens sinds zijn bestaan zijn persoonlijke roeping beleven. Zijn roeping, zijn opdracht, zijn taak is zijn talenten inzetten, proberen te volbrengen wat God van hem verwacht, niettegenstaande alle moeilijkheden van de wereld

    Het scheppingsverhaal gaat niet over een paradijs wat eens bestond, het gaat over wat God voorheeft met ieder van ons. Het zou al te gemakkelijk zijn de schuld van het lijden en het kwaad in de wereld te zoeken bij de eerste mens, Adam en Eva, oorzaak van alle ellende en satan de oorzaak van het kwade.

    Het scheppingsverhaal is een beetje zoals ouders die een leeg kleurboek kopen voor hun kind. Het is aan ons om er kleur in te brengen door onze gekregen vrijheid, onze talenten, onze specifieke eigenheid. Dat is Gods geschenk, dat maakt ons uniek, anders dan anderen en dat moeten we gebruiken ( naar H. Arts-Waarom lijden)

    15-11-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus volgen wil echter ook zeggen het kruis van het lijden dragen

    Met het lijden begint dikwijls een heel nieuw hoofdstuk in ons leven. Eerst is alles onduidelijk en boosheid en onmacht overspoelt ons. Maar als gelovige weten we dat het lijden niet zinloos kan zijn. Toch is het moeilijk in het lijden zelf antwoorden te vinden. Daarom is het zo belangrijk op tijd in ons leven op zoek te gaan naar mogelijke antwoorden.

    Maar niemand wordt door God geroepen om zijn lijden alleen te dragen!!

    De gelovige verschilt niet van de ongelovige door een betere kennis inzake lijden of het beschikken over heldhaftigere moed. Als gelovige kunnen we het lijden misschien iets beter aanvaarden omdat ons gezichtsveld verder reikt, want er is de toekomst van de eeuwigheid, ons beloofd door Jezus.

    Wanneer wij ons volgelingen van christus noemen dan is het kruis van de lijdende Messias het centrale symbool in ons lijden en verdriet. Wie zijn kruis niet opneemt en mij volgt, is mij niet waardig zegt Jezus.

    Maar dit alles is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het vraagt om een grote verbondenheid met Jezus

    God heeft de mensen geschapen binnen een wereld van goed en kwaad, vreugde en lijden omdat dit misschien de meest vruchtbare bodem zou kunnen zijn voor onze volledigheid.

    Het is doorgaans op ogenblikken van diepe frustraties of ontgoocheling over onszelf, dat de mens tot nadenken komt, zelden komen we tot bezinning op ogenblikken van succes en enthousiasme over onze eigen prestaties.

    Jezus zegt daarover ‘elke dag heeft genoeg aan het eigen leed.’ Hij zegt ons dus eigenlijk wees niet te bang voor de dag van morgen. Leef vreugdevol en intens vandaag maar neem wel elke nodige verantwoordelijkheid voor morgen.

    Niemand zal ontsnappen aan het lijden. Soms is het gelukkig kort, soms echter lang, soms draagbaar, soms ondraagbaar.

    Dan rijst de vraag moet men het lijden niet stopzetten door het leven stop te zetten. We gaan hier niet verder op in omdat we als gelovige daar een duidelijk antwoord op hebben. De wetenschap is gelukkig al zover gevorderd dat ze ons intens kan helpen wanneer pijn ondraaglijk wordt.

    Als gelovige willen we echter nooit mensen oordelen die wel de keuze maken voor euthanasie. Wanneer we Jezus willen volgen kunnen we nooit of nooit oordelen. God is er voor alle mensen, niet alleen voor gelovigen. Jezus volgen wil echter ook zeggen het kruis van het lijden dragen zoals hij het ook gedragen heeft. Hij zal ons bijstaan, geen moment zijn we alleen wanneer we met Hem in verbondenheid leven. Daarom is het een geschenk inzichten te ontvangen om te zoeken naar wegen om de verbondenheid met God op te bouwen door te luisteren naar Jezus woorden.

    God kan niet lijden, maar Hij lijdt wel mee met ons.

    Jezus, de God-mens, kent het lijden wel en onder het kruis van Jezus wordt het duidelijk wat het betekent. Maria en Johannes hadden onder het kruis vreselijk verdriet om zoveel onrecht dat Jezus werd aangedaan. Kunnen we ons in ons verdriet verbonden voelen met Maria en Johannes? Kunnen wij troost vinden in ons geloof in God, Hij omringt ons, hij zal ons bijstaan en troosten als we verdriet hebben om het onrecht en het lijden dat wijzelf of onze geliefden moeten doorstaan.

    (Naar H. Arts Waarom lijden)

    05-11-2014 om 21:34 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.joh 15,1-17 uw vriendschap met God ontwikkelen

    joh 15,1-17

    uw vriendschap met God ontwikkelen

    vertrouwelijk omgaan doet God alleen met mensen die oprecht zijn! (spreuken 3,32)

    als u dichter bij God komt, komt God dichter bij u. Jacobus 4, 8

    Wij bepalen dus zelf hoe dicht we bij God komen.

    We lezen daarom uit het evangelie bij joh 15=1-17

    De wijnstok en de ranken
    [1] ‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. [2] Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit hij bij, opdat hij meer vruchten draagt. [3] Jullie zijn al rein door alles wat ik tegen jullie gezegd heb. [4] Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven. [5] Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. [6] Wie niet in mij blijft wordt weggegooid als een wijnrank en verdort; hij wordt met andere ranken verzameld, in het vuur gegooid en verbrand. [7] Als jullie in mij blijven en mijn woorden in jullie, kun je vragen wat je wilt en het zal gebeuren. [8] De grootheid van mijn Vader zal zichtbaar worden wanneer jullie veel vrucht dragen en mijn leerlingen zijn.
    [9] Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad. Blijf in mijn liefde: [10] je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf. [11] Dit zeg ik tegen jullie om je mijn vreugde te geven, dan zal je vreugde volkomen zijn. [12] Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad. [13] Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden. [14] Jullie zijn mijn vrienden wanneer je doet wat ik zeg. [15] Ik noem jullie geen slaven meer, want een slaaf weet niet wat zijn meester doet; vrienden noem ik jullie, omdat ik alles wat ik van de Vader heb gehoord, aan jullie bekendgemaakt heb. [16] Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. Wat je de Vader in mijn naam vraagt, zal hij je geven. [17] Dit draag ik jullie op: heb elkaar lief.

    Blijf in mij, dan blijf ik in jullie zegt Jezus ons. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen.

    Het kost ons inspanningen om een vriendschap met God te ontwikkelen

    We moeten kiezen voor eerlijkheid tegen God, vertrouwen en geloof in Hem , zelfs als het antwoord op onze gebeden niet is wat we hadden verwacht.

    Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf.

    Zelfs als het moeilijk is dan moeten we God blijven gehoorzamen en dat is niet altijd een gemakkelijke keuze. God zeg ons niet dat we niet boos mogen zijn of verdrietig, hij aanvaardt dat we soms twijfelen. Maar uiteindelijk vraagt hij geloof en vertrouwen in Hem.

    We moeten en mogen kiezen voor eerlijkheid met God, eerlijkheid tegenover onze tekortkomingen. Jezus is de vriend van zondaars , die vriend van tollenaars en zondaars lazen we in het evangelie. Oprechte vriendschap is gebaseerd op openheid met God. We kunnen bij Hem alles kwijt. Vrijpostigheid is voor God :oprechtheid, eerlijke werkelijkheid. God luistert naar hartstochtelijke woorden van zijn vrienden.

    We moeten niet alleen spreken over wat we denken, we mogen ook spreken over wat we voelen.

    Alles gebruikt God ten goede, er komt pas een breuk, wanneer de schuld van pijn, aan God wordt toegeschreven. Gos zal dan wel aanwezig blijven maar Hij staat machteloos.

    Bitterheid vormt de grootste belemmering van vriendschap met God. Onze wrok loslaten en onze gevoelend uiten is de eerste stap tot genezing. Koning David zei: ik stort heel mijn hart voor Hem uit, al mijn ellende vertel ik Hem. Al de beste vrienden van God hadden hun twijfels, daarover vertellen is een eerste stap naar een diepere intimiteit met God

    God vraagt ons te kiezen voor de waardevolle dingen in ons leven. Om dit alles te kunnen is het belangrijk dat we sterk verlangen naar Gods vriendschap. We moeten ervoor kiezen belangrijk te vinden, wat God belangrijk vindt dat is geen gemakkelijke opgave en daarvoor hebben we de woorden van Jezus nodig.

    En wanneer we zowel vreugde als verdriet en zorgen delen met God, gaan we inzichten krijgen naar wat we ons leven moeten richten. Boven alles moeten we verlangen naar die vriendschap met God.

    Koning David gebruikte woorden als verlangen, dorsten, hunkeren en wensen. Uw liefde is meer waard dan het leven zegt hij. 63,3

    Ook Jacob wilde dat God hem zegende, hij worstelt met God en zegt ik laat U niet gaan tenzij Gij mij zegent , dat kunnen we lezen in Genesis 32, 26.

    Worstelen is een hartstochtelijke activiteit en God geniet ervan wanneer we hartstochtelijke gevoelens voor Hem hebben

    Ook de apostel Paulus ultiemste doel was vriendschap met God. In de brief aan de Filippenzen 3,10 schrijft hij: ik heb de vaste wil en het is mijn doel God op een diepere en intiemere manier te leren kennen en steeds meer inzicht te krijgen in wie Hij is. Tot daar Paulus

    De waarheid is dat we zelf bepalen hoe dicht we bij God komen. Het komt niet toevallig!

    Soms doen we de juiste dingen uit plichtsbesef maar echter niet uit liefde. Dikwijls raken we dan in ontgoocheling en vermoeidheid vooral als dingen tegenslagen. Maar pijn geeft ons soms energie om te veranderen, het kan ons uit de geestelijke slaap te halen.

    God zal alles doen om weer contact te hebben met ons.

    Als we vriendschap met God willen moeten we aan de wijnstok blijven om zo voeding te krijgen, dan kunnen we vruchten dragen.

    Er is niets belangrijker dan een vriendschap te ontwikkelen met God. Deze vriendschap blijft voor eeuwig bestaan.

    Paulus zei tot Timotheüs : sommigen missen het belangrijkste in het leven, zij kennen God niet (1Tim6=21)

    De keuze is aan ons. Blijf in mij, dan blijf ik in jullie zegt Jezus ons. Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Je blijft in mijn liefde als je je aan mijn geboden houdt, zoals ik me ook aan de geboden van mijn Vader gehouden heb en in zijn liefde blijf.

    10-10-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 13,2-21 wat is de zin van ons bestaan

    Waar komen we vandaan, wat is de zin van ons bestaan, waar vind ik mijn moraal voor het leven, waar gaan we naartoe

    uit het evangelie van Joh 13,2-21

    Zo was er een Farizeeër, een van de Joodse leiders, met de naam Nikodemus. [2] Hij kwam in de nacht naar Jezus toe. ‘Rabbi,’ zei hij, ‘wij weten dat u een leraar bent die van God gekomen is, want alleen met Gods hulp kan iemand de wondertekenen doen die u verricht.’ [3] Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’ [4] ‘Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is?’ vroeg Nikodemus. ‘Hij kan toch niet voor de tweede keer de moederschoot ingaan en weer geboren worden?’ [5] Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: niemand kan het koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest. [6] Wat geboren is uit een mens is menselijk, en wat geboren is uit de Geest is geestelijk. [7] Wees niet verbaasd dat ik zei dat jullie allemaal opnieuw geboren moeten worden. [8] De wind waait waarheen hij wil; je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit de Geest geboren is.’ [9] ‘Maar hoe kan dat?’ vroeg Nikodemus. [10] ‘Begrijpt u dit niet,’ zei Jezus, ‘terwijl u een leraar van Israël bent? [11] Waarachtig, ik verzeker u: wij spreken over wat we weten en we getuigen van wat we gezien hebben, maar jullie accepteren ons getuigenis niet. [12] Wanneer jullie me niet geloven als ik over aardse dingen spreek, hoe zouden jullie me dan geloven als ik over hemelse dingen spreek? [13] Er is toch nooit iemand opgestegen naar de hemel behalve degene die uit de hemel is neergedaald: de Mensenzoon?     [14] De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhoog geheven heeft, [15] opdat iedereen die gelooft, in hem eeuwig leven heeft. [16] Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. [17] God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. [18] Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon. [19] Dit is het oordeel: het licht kwam in de wereld en de mensen hielden meer van de duisternis dan van het licht, want hun daden waren slecht. [20] Wie kwaad doet, haat het licht; hij schuwt het licht omdat anders zijn daden bekend worden. [21] Maar wie oprecht handelt zoekt het licht op, zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet.’

    Je bent opnieuw in je waarde hersteld door Jezus. Hij geeft ons alles wat we nodig hebben.

    Waarheid sluit automatisch dingen uit omdat er maar 1 waarheid is. Maar geeft Jezus ons die waarheid? Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien. God wil dus dat we op zoek gaan naar nieuwe dingen, naar wat we diep in ons verlangen, een antwoord op de vraag “waarvoor zijn we hier op aarde”

    God is de volmaaktheid zelf en als we met Hem in relatie leven zal het ons wel vanzelf toekomen hoe we moeten en kunnen leven. Wie kwaad doet, haat het licht; hij schuwt het licht omdat anders zijn daden bekend worden. [21] Maar wie oprecht handelt zoekt het licht op, zodat zichtbaar wordt dat God werkzaam is in alles wat hij doet.’

    Waar kom ik vandaan wat is de zin van mijn leven, wat is mijn moraal waar ga ik naartoe? Dat zijn de vragen die we stellen en daar willen we antwoorden op. Die antwoorden vinden we bij Jezus,  [16] Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

    Jezus beantwoordt alle vragen en alles komt samen en klopt uiteindelijk.

    Uniek van het volgen van Jezus is de vergiffenis die we gratis krijgen. Je bent opnieuw in waarde hersteld door Jezus

    Gods vaderschap, zijn liefde ontvangen we gratis, wij kunnen weggaan in vrijheid, we zijn her gewaardeerd door God dank zij Jezus. ] God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door hem te redden. [18] Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken.

    Jezus woorden zijn eenvoudig te begrijpen en duidelijk voor de gewone mens en de grootste intellectueel. Iedereen vindt antwoorden op de kernvragen van het leven.

    We willen antwoorden. Hoe is het mogelijk dat we onze zielen leeglaten? Mensen verwachten meer en meer en sneller en sneller. Verwondering, liefde veiligheid en waarheid hebben we allen nodig. Dat alles vinden we in de relatie met de persoon van Jezus christus

    Zielen zijn hongerig voor schoonheid, een kind is verbaasd gaat opzoek om alles te ontdekken, veel volwassenen stoppen met zoeken. Hoe ouder je wordt hoe moeilijker het wordt verwonderd te zijn, maar Jezus geeft antwoorden en uit ervaring weet ik dat die antwoorden ons telkens verbazen, blij maken, inzicht geven en kracht. Men kan toch niet blijven gaan eten in een volgend en volgend restaurant. Jezus voedt ons intens als wij dat willen.

    Schoonheid is kwetsbaar en kan vernietigd worden, maar Jezus geeft ons de weg naar de echte schoonheid. Denk maar aan seksualiteit, we kunnen deze schoonheid vernietigen tot porno of de weg gaan van geschenk zijn voor elkaar.

    Men spreekt heel veel over mensenrechten maar waar zijn de rechten om mens te zijn? Wat gaat binnen in ons om, hoe kunnen we gelukkig zijn? Door in mij, alles weg te nemen dat me bitter maakt. Jezus is degene die alle bitterheid wegneemt als we met hem in relatie leven, als we geloven in hem die kracht geeft..

    Voor een persoon die aanvaardt dat een leven zonder God mogelijk is, is de afstand tussen hoofd en hart enorm groot.

    De langste dag is tussen hoofd en hart, alles is te organiseren, maar we leven in een wereld van haat en we willen een wereld van liefde. Hoe moeten we dat realiseren? Eens je hart aan Jezus is gegeven dan kunnen we op ontdekking gaan naar de liefde en de echte waarden in het leven, zo niet blijven we op restaurant gaan om ons met vreugde te vervullen.

    David Hodges, trappist zegt: Durf te beginnen aan de langste reis in een mensenleven: van je hoofd naar je hart.

    Want een tevreden geest is de grootste zegening die een mens in deze wereld kan hebben. En Kierkegaard , Deense theoloog en filosoof zegt ons: De meeste mensen jagen zo bezeten het geluk na, dat ze er aan voorbijlopen.

    De mensheid onderzoekt het heelal, de leegte, de ruimte. Wanneer zoeken we in ons zelf. De mens moet zoeken naar wat zijn geest verlangt. We moeten herboren worden van een vleselijke mens met wereldlijke verlangens naar een geestelijke mens met verlangens naar schoonheid, waarheid, eenvoud, goedheid, liefde, vrede vreugde zelfcontrole, Dat alles vinden we in Jezus door de kracht die wij door zijn verrijzenis ontvangen van de heilige geest. Door de geest is er een vernieuwing . En dit proces is iets wat we niet kunnen waarnemen maar we kunnen wel de effecten daarvan voelen.

    We doorkennen ons leven niet als we niet willen ingaan op ons diepste verlangen. We hebben zoveel in ons maar wanneer willen we ons verdiepen in ons eigen bestaan in plaats van onze tijd te geven aan onwaardige zaken en de ontkenning van wat we diep in ons verlangen. We weten dat er een leegt is en we doen er niets voor om dat te veranderen.

    God is aanwezig en Jezus wil ons daarover vertellen aan ons om op zoek te gaan.

    Laat ons daarvoor bidden

    Lieve God hier staan we dan met lege handen, niet wetend hoe daaraan te beginnen. Woorden zijn mooi maar tegelijk leeg als ik de weg niet vind naar u.

    Geef me de kracht u te zoeken, daarvoor al het nodige te doen en niet op te houden om te geloven dat u bestaat , dat u mij het eerst hebt liefgehad en mij alles wil vergeven om wat ik tot hiertoe gedaan heb.

    Wij willen tot u samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft. En bent u met iemand samen op dit moment , neem zo mogelijk elkaars hand, om zo de verbondenheid met elkaar en met Jezus uit te drukken.

    Het vraagt soms moed, maar het straalt iets uit van bezorgdheid voor elkaar, we wensen elkaar alle kracht toe van Jezus en God onze vader tot wie wij bidden.

     

     

     

    28-09-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 16,20-33 hoop voor de toekomst

    Johannes 16,20-33 hoop voor de toekomst

    20 Waarachtig, ik verzeker jullie: je zult huilen en weeklagen, terwijl de wereld blij zal zijn. Je zult bedroefd zijn, maar je verdriet zal in vreugde veranderen. [21] Ook een vrouw die baart heeft het zwaar als haar tijd gekomen is, maar wanneer haar kind geboren is, herinnert ze zich de pijn niet meer, omdat ze blij is dat er een mens ter wereld is gekomen. [22] Jullie hebben nu verdriet, maar ik zal jullie terugzien, en dan zul je blij zijn, en niemand zal je je vreugde afnemen. [23] Dan hoeven jullie mij niets meer te vragen. Maar ik verzeker jullie: wat je de Vader ook vraagt in mijn naam – hij zal het je geven. [24] Tot nu toe hebben jullie niets in mijn naam gevraagd, maar vraag het en je zult het ontvangen. Dan zal je vreugde volmaakt zijn.
    [25] Ik heb jullie dit alles in beelden verteld, maar er komt een tijd dat ik niet meer in beelden spreek, maar jullie zonder omwegen over de Vader vertel. [26] Als je dan iets vraagt in mijn naam, hoef ik het niet meer namens jullie aan de Vader te vragen, [27] want de Vader zelf heeft jullie lief, omdat jullie mij liefhebben en geloven dat ik van God ben gekomen. [28] Ik ben bij de Vader vandaan gegaan en naar de wereld gekomen, nu verlaat ik de wereld weer en ga ik terug naar de Vader.’
    [29] Toen zeiden de leerlingen: ‘Ja, nu spreekt u rechtstreeks en niet in beelden. [30] Nu begrijpen we dat u alles weet en dat niemand u iets hoeft te vragen, nu geloven we dat u van God bent gekomen.’ [31] Jezus vroeg: ‘Nu geloven jullie? [32] Er komt een tijd, en die tijd is er al, dat jullie uiteengedreven worden, dat ieder zijn eigen weg gaat en mij alleen achterlaat. Maar ik ben niet alleen, want de Vader is bij mij. [33] Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen.’

    Jezus kwam om ons te redden van zonde en dood om ons overvloedig leven te schenken. Dat is waarom Jezus voor ons gestorven is en verrezen. Hij bracht ons zo de heilige Geest, Zijn kracht die in ons werkt in moeilijke tijden.

    Maak een besluit om alles te hebben om dat te ontvangen waar Jezus voor gestorven is. Hij stierf om het u te geven.

    Wees vastberaden om te doen wat God vraagt, weiger te leven met negatieve verwachtingen. Vraag God om te blijven leven in hoop en geloof,. "iets goed gaat gebeuren voor mij, volheid van leven in kleine dingen. Ik vind vrede vinden bij Jezus.

    Het vraagt moed om dit luidop te zeggen: "iets goed gaat gebeuren. Ik vind vrede bij Jezus.

    Hebt u hoop voor uw toekomst? Of verwacht u dat over het algemeen negatieve of teleurstellend dingen gebeuren?

    Mensen die als kind opgroeien in een beledigend sfeer met negatieve mensen, alcoholisme, angst, vloekend en tierend hebben het zeer moeilijk in het goede te geloven... Ze ontwikkelen een houding die zegt dat het beter is niets goeds te verwachten. Goede mensen bestaan toch niet. Er is steeds dat kwaad voorgevoelen en dat vaag gevoel dat er iets ergs zal gebeuren.

    God vertelt dat “welzijn en vrede” Zijn gedachten en plannen zijn voor ons. Dat lezen we bij de profeet Jeremia 29.

    God wil niet dat we altijd negatief denken. God zegt ons in vers [13] Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. [14] Ik zal me door jullie laten vinden. Tot daar de tekst.

    God werkt niet in ons door onze negatieve houding vol zelfmedelijden, luiheid, passiviteit of een perspectief van ‘niemand houdt van mij’. God werkt door een houding van hoop en geloof !

    Hoop is een gunstig en vol vertrouwen houding, het is een zwangere houding iets goed gaat gebeuren en dingen zullen werken, ongeacht met wat voor situatie we geconfronteerd worden. Bij de profeet Zacharia spreekt God over gevangenen van hoop, Ik zal u het dubbele vergoeden.
    Ik hou van de uitdrukking "een gevangene van hoop.” Als je gevangen bent hebt je geen andere keuze, je kan niet negatief zijn of je vernietigt elke strohalm van leven. Wanneer er moeilijke tijden zijn of je hebt met teleurstelling te maken, dan zal hoop je leiden tot geloof om te kunnen zeggen , "God, ik loof u en ik denk dat u bezig bent met mijn situatie , ik weet dat ik in u in ben. U ziet me, U bent bezorgd voor mij en U houdt van mij, ook al leef ik hier op aarde in moeilijke omstandigheden. Mijn geloof, vertrouwen en hoop zijn in U.

    Hoop is een houvast om niet op te geven. God wil dat we worden opgesloten in hoop, vertrouwende dat Hij kan veranderen wat moet worden veranderd, opdat wij kunnen doen wat Hij wil dat we doen. Alle dingen zijn mogelijk met God zijn. Als wij standvastig in onze hoop zijn, zullen we niet verliezen. Zo zag ik een doodziek iemand zijn bezoekers moed inspreken. Dat kan enkel door de hoop.

    Wij hebben enkele jaren geleden een wekelijkse gebedsavond georganiseerd met gezangen van Taize. Maar na een jaar waren we nog steeds maar met een 10 tal mensen. We kregen van niemand aanmoediging, moesten de huur van de zaal betalen en we hebben het opgegeven. We hebben daar nu spijt over, want sommige taken in het leven zijn aartsmoeilijk, maar als we volhouden, bijsturen, niet opgeven en geloven in het goede, dan zullen we de overwinning bereiken.

    Een mens is ongeduldig, egoïstisch en wil dingen die snel tot succes leiden. Waarom verwachten we van God om ons snel uit die ellende te halen?
    Jezus vertelt ons dat we momenten van verdrukking, beproeven, angst en frustratie gaan hebben in deze wereld, maar we moeten goede moed hebben, omdat hij de wereld overwonnen heeft. Als wij in hem leven kunnen we ook overwinnaars worden.

    De Zoon van God leefde op aarde als een volkomen rechtvaardige. Hij behaagde God altijd. Toch veroordeelde de wereld Hem als een onrechtvaardige.

    Gelovigen bevinden zich soms in moeilijke omstandigheden. Jezus

    heeft nooit gezegd dat dit leven comfortabel zou zijn! We zijn als gelovigen niet alleen in de wereld. We zijn in christus en Jezus zegt ons “in Mij zult u vrede hebben” te midden van het ongemak, te midden van heftige stormen, te midden van een problematische wereld!

    Laat ons nu in verbondenheid bidden:

    God, Help ons om in alle omstandigheden hoop te geven en te durven vragen ‘wat Jezus zou doen’. We weten dat we de kracht ontvangen van de Heilige Geest als we beslissen Jezus te volgen om zo uw rijk hier op aarde mogelijk te maken.

    God geef ons kracht om onze handen naar u uit te strekken en ons leven in uw handen te leggen, zo hebben we hoop in u en weten we dat ook de kracht van u zal komen voor mijn taak hier op aarde

    18-09-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 Johannes 3,11-18: Kiezen voor liefde

    1 Johannes 3,11-18: Kiezen voor liefde

    Het thema van vandaag is kiezen voor de liefde. Maar hoe verloopt het in de praktijk van ons leven

    11 Dit is immers wat u vanaf het begin hebt horen verkondigen: dat we elkaar moeten liefhebben 12 en niet moeten doen zoals Kaïn, die voortkwam uit hem die het kwaad zelf is en zijn broer doodsloeg. En waarom sloeg hij hem dood? Omdat zijn eigen daden slecht waren en die van zijn broer rechtvaardig. 13 Wees niet verbaasd, broeders en zusters, als de wereld u haat. 14 Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben. Wie niet liefheeft blijft in de dood. 15 Iedereen die zijn broeder of zuster haat, is een moordenaar en u weet dat een moordenaar het eeuwige leven niet blijvend in zich heeft. 16 Wat liefde is, hebben we geleerd van Hem die zijn leven voor ons gegeven heeft, Jezus, daarom horen ook wij ons leven te geven voor onze broeders en zusters. 17 Hoe kan Gods liefde in iemand blijven die meer dan genoeg heeft om van te bestaan, maar zijn hart sluit voor een broeder of zuster die hij gebrek ziet lijden? 18 Kinderen, we moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden. (1 Johannes 3:11-18)

    Als broeders en zusters samen leven, komt de liefde niet vanzelf. Rivaliteit en conflicten liggen altijd op de loer. Hoe moeten wij daarmee omgaan?

    ‘Niet zoals Kaïn’, zegt deze tekst (v.12), maar zoals ‘Hem’ (v.16). En ‘Hem’ duidt natuurlijk op Jezus. Hij was bij machte zijn aardse, voorbijgaande en kwetsbare leven te geven voor zijn broeders, voor de anderen (v.16). Wat liefde is, hebben we geleerd van Hem die zijn leven voor ons gegeven heeft, Jezus, daarom horen ook wij ons leven te geven voor onze broeders en zusters

    Voor de schrijver van deze brief, staat de broederliefde liefde precies in het hart van deze paradox tussen leven en dood. Liefhebben betekent een keuze maken. Het gaat erom te ‘kiezen voor liefde’. Ook al moeten wij - zoals een een joods commentaar zegt - mededogen hebben met Kaïn, omdat in ieder van ons een Kaïn schuilt; wij moeten ervoor kiezen om niet te doen wat hij deed. Wij mogen het leven dat ons in Christus werd gegeven, verkiezen boven de doodse wereld die ons van nature omringt.

    Liefhebben, dat is leven en doen leven. Het enige ware leven, dat blijvend is.

    Liefde houdt altijd een beweging naar beneden in. Zij stelt zich nooit tevreden met woorden, gedachten of gevoelens. Zij laat zich diep raken door de concrete ellende die zij tegenkomt. Zij zoekt naar wegen om die ellende het hoofd te bieden, blijft zich onvermoeibaar inzetten en is niet bang voor zwaar en nederig werk.

    Toch koppelt Johannes zijn aansporing om lief te hebben met daden, aan een dringende oproep om ‘waarachtig’ lief te hebben (v.18). Daarmee bedoelt hij niet zozeer dat de liefde oprecht moet zijn en zich daadwerkelijk moet bewijzen. Het woord ‘waarachtig’ verwijst voor hem naar de manier waarop God zich heeft geopenbaard, naar wat Jezus ons heeft laten zien als het gaat om wat liefde betekent (v.16).

    Ook al hebben wij gevoel voor liefde en streven wij er nog zo naar, wij weten uiteindelijk niet wat “liefhebben” betekent. Wat wij ‘liefde’ noemen, is niet altijd liefde. Om geheel te kunnen beseffen wat dit woord inhoudt, moeten wij lang naar het voorbeeld van Jezus kijken: Hij die zichzelf nooit boven zijn broeders stelde en bovendien niet aarzelde om zijn leven voor hen te geven. De waarachtigheid van onze liefde laat zich niet beoordelen aan de hand van puur menselijke of psychologische criteria. Zij bestaat enkel in wat Jezus ons te zien en te verstaan gaf.

    We zouden deze tekst kunnen samenvatten door te zeggen dat liefde betekent: kiezen voor het leven en de waarheid.

    Liefhebben is voor christenen een plicht, een gebod. Hoe kunnen wij er steeds dieper van overtuigd raken dat er niets mooiers bestaat dan liefhebben.

    Hoe kunnen wij onze liefde voor anderen steeds dieper laten wortelen in een waarachtig leven? Hoe kunnen wij ons daarbij laten leiden door de waarheid van het evangelie?

    Jezus leert ons te ontdekken wat echte liefde is. Liefde is niet begeerte, liefde is niet bezit, liefde is geen zelfzuchtige, egocentrische bezigheid - eerst ik en dan jij.

    De mens praat eindeloos over liefde: Maar zoals het nu is zijn we net zo min vriendelijk als zachtaardig. We zijn op onszelf geconcentreerd, dat het ons ontbreekt aan liefde.

    Om liefde te ontvangen en liefde te geven moeten we hard werken of ons overgeven aan Gods genade. Dan ontvangen we Zijn kracht en komen we tot inzicht in onszelf.

    Liefde kan alleen ontstaan bij totale zelfovergave. En alleen liefde kan orde tot stand brengen, een nieuwe cultuur, een nieuwe manier van leven. 

    Heer Jezus Christus, laat mij met alle krachten en  tot in het diepste van mijn wezen beseffen, wat ik U te danken heb. Omdat U mij hebt geschapen, heb ik mijzelf geheel aan uw liefde te danken

    Beziel mij met uw liefde. Al wat ik ben, is uw eigendom. Heer, mijn hart staat open voor U. Het hunkert naar U, maar mist de kracht om tot U te gaan, breng tot stand, wat ik niet vermag.

     

     

     

    08-09-2014 om 20:43 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 1,14-15 Wat betekent: het rijk Gods is nabij’

    26 Markus 1,14-15 Wat betekent: het rijk Gods is nabij’

     

    Na het verblijf van 40 dagen in de woestijn ging Jezus prediken in Galilea.

    14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde.

    15. Dit was wat hij zei: ‘De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

     

    We staan hier even stil bij vers 15 waarin Jezus zegt het Rijk Gods is nabij, kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

    Wat verlangt Jezus van ons? Wat bedoelt Hij hier?

    Het goede nieuws, het koninkrijk van God is nabij!

    Het goede nieuws verwijst naar het grootse, naar de reddende boodschap voor ons mensen. Het koninkrijk Gods is nabij en verandert de wereld ten goede. Het gaat hier over een boodschap met macht, met werkelijkheid, actie en daadkracht die voor ons verlossend is en ons verandert.

    Jezus verkondigt het Rijk Gods en roept ons op om naar zijn woorden te luisteren.

    Waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde in de Heilige Geest, daarin bestaat het koninkrijk van Christus. Zo kunnen we leren om het goede te doen tot het dicht bij het goddelijk handelen wordt. Zo maken we God blij.

     Door Christus en in de Heilige Geest hebben we toegang tot het diepste wezen van God de Vader om zo op zoek te gaan om juist te leven in waarheid.

     In die blijde boodschap treedt de echte Heer van de wereld op, de levende God.

    De God die dicht bij ons komt en in ons leeft als wij antwoord zijn op zijn liefde. Paulus zegt ons: ‘niet ik leef, maar Christus is het die leeft in mij’ (Gal. 2, 20).

     

    Jezus zegt ons dat God liefde is en ons intens lief heeft. Iedereen zonder uitzondering, maar er wordt een antwoord van ons gevraagd op dit geschenk.

    Ons geloof is een antwoord. Ons ja zeggen. God ik geloof dat jij liefde bent en klaar staat voor mij. Niet om mijn leven gemakkelijker te maken, maar om me kracht te geven, aan te kunnen wat in mijn leven gebeurt en om mijn leven naar de waarheid te richten.

     Geloven heeft te maken met kennen. Als wij onze vrienden echt kennen dan geloven we in hun vriendschap voor ons en dan geven we vriendschap terug. We vertrouwen hen, we geloven wat ze zeggen. We worden geen vriend met iemand die we niet kennen.

    We kunnen God kennen door te luisteren naar Jezus woorden. Ook de waarheid in ons handelen vinden we door te luisteren naar Jezus woorden.

    Jezus staat centraal in het rijk Gods, Jezus verkondigt God zelf als hij over Gods rijk spreekt. Hij spreekt ons over de levende God die in ons leeft.

    God is zo aanwezig op elk moment van ons bestaan. Jezus zegt ons: God bestaat. God is werkelijk God. God is altijd aanwezig in ons leven als we dat toelaten. Hij staat te wachten met zijn liefde en kracht, ook al zijn we niet perfect, misschien gingen we zelfs zwaar in de fout, Hij houdt van ons.

    Als mensen tot God spreken kijken ze dikwijls naar boven. Daardoor is het precies of God is ver weg. Maar het kruis van Jezus stond op de grond. Het kruis is de weg tussen de mensen hier op de aarde en God die we hoog en machtig boven ons voelen. Christus brengt ons God .

    Daarom moeten we ons richten tot God door ons geloof in Jezus, door ons geloof in zijn woorden die we lezen in het evangelie. Het is een taak hier en nu voor iedereen die zich Christen wil noemen. “Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws” vraagt Jezus ons.

    Wij moeten bidden om de weg naar God te vinden. We moeten er moeite voor doen, niet opgeven, op zoek gaan naar de juiste mensen, naar de juiste boeken. En dan weer niet opgeven maar blijvend verder zoeken. Internet is een ongelooflijke bron om uitleg te vinden voor teksten uit het evangelie, priesters zetten hun preken op internet. God leren kennen vraagt een start, een ja zeggen en een blijvend ja zeggen. Smeek God om hulp om de weg te vinden. Door de kracht van de Heilige Geest is het antwoord voor ons beschikbaar.

     De waarheid is bij God en Jezus spreekt ons daarover. Gods rijk gaat over waarheid en gerechtigheid, vrede en vreugde door de kracht van de Heilige Geest, beschikbaar voor ons.

    De wereldse waarheid is ‘ieder zijn waarheid’, daar kunnen we dan moeilijk op bouwen.

    Ik luisterde naar de getuigenis van een gevangene die wachtte op zijn vrijlating en terug op de juiste manier wou leven. Nadat zijn vrouw en zijn kind verongelukt waren, was hij aan de drugs geraakt en had inbraken gepleegd. Toen hij vrij was leerde hij een nieuwe vrouw kennen, kreeg 2 kinderen maar deze verliet hem. Weer ging hij aan de drugs met diefstal tot gevolg, weer belande hij in de gevangenis.

    Ik heb dan medelijden met die man. Hoe kan zo iemand het nu alleen redden en een nieuwe toekomst opbouwen? Moeilijk, zeer moeilijk. Ik denk dat we vooral moeten bidden dat mensen die zulke grote tegenslagen meemaken God zouden vinden.

    In Jezus woorden is er een antwoord op alle moeilijkheden in ons leven.

    Maar Jezus laat ons vrij, tenvolle, het is aan ons om zijn woorden ernstig te nemen: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.

     

    Laat ons samen bidden tot onze God:

     God,

    Jezus spreekt ons over U als de levende God hier op aarde, uw aanwezigheid op elk moment van ons bestaan. Door ons handelen en onze manier van leven brengen we uw Rijk tot realiteit en dat willen wij, maar we kunnen dat niet zonder U.

    Geef ons de kracht om ons dagdagelijks tot U te richten, tot U te spreken, de ganse dag door een gevoel te hebben van met U verbonden te zijn.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Lieve God,

    Wanneer we ons beroemen om onze eigen daden, om onze eigen prestaties en gedane inspanningen dan vertrekken we niet vanuit U, maar vanuit onszelf en zo kunnen we uw rijk op aarde niet realiseren. Vergeef ons dat we zulke nood hebben aan bevestiging, aan erkenning en waardering.

    Laat ons weten en geloven dat U ons de erkenning en waardering geeft. Laat ons geloven dat die erkenning en waardering groot is, enorm groot, want voor u zijn we uniek.

    Laat uw erkenning en waardering voor ons voldoende zijn. Laat ons toe met u in relatie te leven een relatie die vertrekt vanuit U en niet vanuit de aandacht voor onszelf.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Lieve God,

    Wij bidden speciaal voor alle mensen die zich tekort gedaan voelen, mensen die zich mislukt voelen, niet waardig om graag gezien te worden. Mensen die door omstandigheden in grote
    moeilijkheden komen.

    Geef al deze mensen de kracht u te vinden en niet ophouden u te zoeken wanneer ze terug ontgoochelingen mee maken.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Lieve God,

    Laat ons bidden zoals de tollenaar die zich bewust was van zijn fouten.

    We willen u zeggen dat we u nodig hebben. Wij leven dankzij uw goedheid.

    Geef ons uw barmhartigheid Heer, opdat we zelf barmhartig mogen worden voor anderen.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     God,

    In uw rijk kunnen wij ons op niets beroemen, wij bidden om uw genade. Het is uw geschenk voor ieder van ons.

    We weten dat we uw goedheid en vergeving ontvangen en willen dit doorgeven aan anderen. Help ons daarbij. Vele malen per dag gaan we hiermee in de fout. Laat ons altijd opnieuw met u in verbondenheid leven.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     God,

    Uw genade ontvangen wij om werkelijk goed te doen. Wij danken u daarvoor, Dankzij uw goedheid kunnen wij een goed mens worden. Wij willen in relatie leven met U, dan doen we de juiste dingen en is er geen ontgoocheling in onszelf mogelijk.

    U geeft ons een vrijheid waarvoor we in nederigheid zo dankbaar zijn.

    Geef mensen die nu luisteren de moed om ‘gerichtheid op eigen’ ik los te laten en alles in uw handen te leggen en vanuit U te vertrekken in alles wat er vandaag moet gedaan worden.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Het evangelie is zo rijk, elk vers vertelt ons iets nieuws. We hebben vandaag enkel blijven stilstaan bij de betekenis van het rijk Gods.

    We bidden dat u dit vandaag mag ervaren door Gods genade een gratis geschenk voor ons en door de kracht van de Heilige Geest, doorheen de ganse dag, zoals ademhalen. Het inademen van Zijn Heilige Geest om Zijn Rijk mogelijk te maken.

     

     

     

     

    29-07-2014 om 12:58 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 16,21-27 de kerk opbouwen

    Mat 16,21-27 de kerk opbouwen

    God belooft ons zijn kerk te bouwen. Hij zal de kerk opbouwen met al de mensen over de wereld, dit wil dus zeggen met iedereen, boven alle ras en stand.

    Hij zal het doen door Zijn kruisdood en de dood van zijn mensen. Toen Petrus zei ‘Dat zal u zeker niet gebeuren!’ antwoord Jezus : ‘Ga terug, achter mij, Ge zou me nog van de goede weg afbrengen. Je denkt niet aan wat God wil, maar alleen aan wat de mensen willen.’Zelfs al gaat het hier over de goede bedoelingen van Petrus, het is niet juist zegt Jezus, hop terug achter mij en geef mij geen verkeerde raad.

    Jezus laat hier dus duidelijk zien dat het ook voor hem niet vanzelfsprekend is om te doen wat God verlangt en dat zelfs zijn devote leerling hem op ander gedachten kan brengen, de gedachte om toch niet door de hel van het martelen en de kruisdood te gaan.
         [24] Toen zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Wie achter mij aan wil komen, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en mij volgen.

    Daarom wil Jezus dat wij verzaken aan invloeden die ons weghouden van wat God wil voor ons leven.

    God belooft omzijn kerk te bouwen Peter was de vertegenwoordiger, en niemand zal deze autoriteit kunnen vernietigen. Het gaat hier niet over de persoon van Petrus, maar over Gods kerk, Gods kerk zal nooit vernietigd worden. Petrus wordt gekozen als eerste autoriteit.

    Jezus zegt ,ik ga dit doen , ik ga een kerk bouwen, dit wil niet zeggen gebouwen of missionarissen. Het gaat hier over ons geloof en vertrouwen in Jezus. Jezus gebruikt ons allen om zijn kerk te zijn , maar het is Jezus die de taak volbrengt door zijn kruisdood.

    Alle autoriteit is Mij gegeven zegt Jezus, ga en maak apostelen , bij mij ben je veilig ik heb autoriteit over alles.

    Jezus is de koning. Maar zijn wegen zijn ondoorgrondelijk en onze weg is anders dan wij onze weg zien en begrijpen.

    Niettegenstaande alle wreedheden of lijden zegt Jezus ‘ik zal mijn kerk bouwen’. Ons vertrouwen in Jezus moet groot zijn.

    Jezus gebruikt alle mensen over heel de wereld in zijn doel. Hij spreekt dikwijls uit dat Hij lijdt en sterft voor alle mensen.

    Het is belangrijk dat wij weten wie Jezus is. Jezus is geen gewone profeet, maar Hij is de zoon voor God gestorven en verrezen voor onze zonde en Hij brengt mensen naar God. Hij doet ons God kennen . Het is belangrijk dat we dat weten en geloven. Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien Alles vertrekt vanuit Jezus, dus we moeten een juiste visie hebben over Jezus. Zo kunnen we ons geloof en vertrouwen bouwen op Hem. Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond.

    God wil geen perfectie, geen volmaaktheid aan de wereld schenken omdat de perfectie, de volmaaktheid voorbehouden is voor ons eeuwig leven en voor onze tijd samen met alle mensen die ooit geleefd hebben.

    Ik wil mijn kerk bouwen zelfs op mensen die als dood leven , Ik zal deze mensen nieuw maken. Wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden

    Jezus is ook gestorven , God heeft het zo gewild. Dat Jezus, Gods zoon en de koning, gekruisigd is , is een gekheid voor vele mensen. Een koning of een Zoon van God kan niet dienen als voorbeeld als hij een gekruisigde sukkelaar is. Hoe kun je hem nu aanbidden, een sukkelaar aanbidt je toch niet.

    Maar voor ons christenen is Jezus is waarlijk aan het kruis gestorven om ons te bevrijden. God heeft het zo gewild voor zijn Zoon, de koning van het rijk der hemelen.

    Hij gaat gedood worden en Hij zal verijzen, de uitgang gaat hopen. De sleutels van de dood hangen aan de binnenkant van de deur. Ik ga dood zegt Jezus ons en ik doe de deur terug open bij de verrijzenis en breng al mijn mensen mee, mijn mensen die in mij geloven. Dat is wat Jezus ons wil vertellen. Niemand is voor mij onbelangrijk zegt Hij ons. Dat is wat Jezus wil, maar wat willen wij? Willen wij door de deur gaan met Jezus?

    Hoe kunnen wij met Jezus meegaan? Neem u kruis op en volg mij. Zet jezelf niet op de eerste plaats, wie zijn leven op de eerste plaats zet zal het verliezen, hij gaat dood, hij leeft alleen voor de wereldlijke belangen. Wie mij op de eerste plaats zet, zal vinden en winnen zegt Jezus ons. Ga dood aan jezelf en leef. Jezus vraagt ons ook om te sterven. Hij bedoelt dit niet fysiek, maar hij vraagt ons te sterven aan onszelf. Aan het feit dat we zo diep verlangen om mee te tellen, belangrijk te zijn .

    Ik ga dood aan mezelf zegt Petrus en leef van Christus die in mij leeft.

    Zo kunnen ook wij Jezus volgen.

    Wat doen wij met al onze aandacht voor al de materiële dingen? Bevrijdt u van overdreven aandacht voor alle hebbedingen vraagt Jezus ons , want zo is er geen plaats voor mij, zo is er geen tijd voor mij.

    Hoe lang op voorhand moeten mensen met u een afspraak maken om met u te kunnen en mogen spreken . Misschien hebben ze wel vanavond uw hulp nodig, uw luisterend oor, uw raad . Maken wij tijd voor Jezus, Jezus die zich laat zien in mensen die ons nodig hebben ? Waaraan geven we onze tijd waardoor onze agenda zo druk is en overladen. De maatschappij dwingt ons om dingen te doen en sleurt ons mee in de stress. Maar toch kunnen wij op vele dingen neen zeggen. Maar doen we dat? Hoe kiezen we in onze job voor de balans tussen tijd, loon, verantwoordelijkheden en de druk van het werk. Zeggen we nog eens neen op de zoveelste citytrip, neen op de zoveelste voetbalmatch , neen op lang tv kijken, neen op ons teveel poetsen, neen op de perfecte tuin, neen op ons teveel eten, neen op ons teveel slapen, neen op ons perfectionisme, neen op onze luiheid, neen op ons principieel zijn. Neen op ons te laat komen, neen op ons te vroeg weggaan uit eigen belang.

    Alles gaat hier over het belang dingen naar voor te schuiven die voor mij noodzakelijk zijn.

    Ik heb toch recht om eens onderuit te gaan en tv te kijken , uit te slapen, lekker te eten, cultuur op te doen. Natuurlijk hebben wij dat recht. God geniet mee als wij genieten. Maar is het voor ons echt genieten of eerder de zoveelste stress of hebbeding of meedoen met anderen. Waarom doen we dingen? Hebben we nog tijd voor anderen, zijn ze onverwachts nog welkom of moet eerst alles perfect zijn?

    Christus stierf om zijn kerk te redden , Hij vraagt aan ons om hetzelfde te doen. Sterven aan ons egoïsme, aan onze angst niet genoeg te hebben, aan onze kwaadheid voor het onrecht dat ons is aangedaan. Hij vraagt ons te sterven aan onze twijfel of Hij inderdaad zo belangrijk is en de man die we moeten volgen. Hij vraagt ons te sterven aan ons verdriet dat ons neerhaalt en verhindert nog normaal te functioneren en anderen lief te hebben . De sleutel hangt aan de binnenkant van de deur, Jezus zal de deur opendoen voor ieder van ons.

    Wij willen hier bidden voor onszelf en voor onze vrienden.

    Lieve God, sommige mensen denken dat je hen vergeten bent, ze lijden al zolang en begrijpen niet waarom. Geef hen vooral vandaag uw steun en raak hen zodat ze dichter bij u kunnen komen, al zijn deze mensen niet gelovig of gelovigen die U wat vergeten zijn en zich vele vragen stellen. Laat hen voelen dat U ook voor hen aanwezig bent.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Heer,

    Geef ons de kracht om samen uw kerk te vormen. Een kerk die terug blijheid uitstraalt. Een kerk waar mensen vriendelijk zijn voor elkaar, gastvrij met tijd om naar elkaar te luisteren, met belangstelling voor eenieders leven.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    16-07-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johannes 8,27-36 God is altijd bij ons zegt Jezus ons

    Johannes 8 v 27 tot 36 God is altijd bij ons zegt Jezus ons.

     In het evangelie getuigt Jezus over zichzelf en spreekt over zijn Vader door wie alles tot hem komt.

    27.Jezus sprak, maar: de mensen begrepen niet dat hij over' de Vader' sprak.

    28.‘Wanneer u de Mensenzoon hoog verheven hebt,’ ging Jezus verder, ‘dan zult u weten dat ik het ben, en dat ik niets uit mijzelf doe, maar over deze dingen spreek zoals de Vader het mij geleerd heeft.

    29.Hij die mij gezonden heeft is bij mij; hij heeft me niet alleen gelaten, omdat ik altijd doe wat hij wil.’
    30.Toen hij deze dingen zei, kwamen velen tot geloof in hem.

    31.En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen.

    32.U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’

    33.Ze zeiden: ‘Wij zijn nakomelingen van Abraham en we zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?’

    34.Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde.

    35.Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig.

    36.Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.

     Op sommige momenten in het leven heeft iedereen zich al eens erg alleen gevoeld. Zelfs met familie en vrienden rondom ons of met personeel of collega’s, moeten we nog steeds problemen dikwijls alleen oplossen of alleen onze gevoelens verwerken. Niemand komt als vanzelf oplossingen bieden. Niemand van onze geliefden of vrienden kan altijd en op elk moment bij ons zijn om ons te helpen als we ons alleen voelen.

     Behalve één iemand zegt Jezus ons in dit evangelie.

    God is altijd aanwezig, op elk moment. In het evangelie zegt Jezus in vers 29: “Hij die mij gezonden heeft is bij mij, hij heeft me niet alleen gelaten”. Tot daar het vers.

    Mijn man en ik verschillen erg in ons tempo van werken, als ik hem zie nadenken met zijn handen in zijn zakken over hoe hij de dingen gaat aanpakken, dan denk ik ‘ komaan begin eraan ‘. Ik zei dan vroeger tot God, God geef hem a.u.b. een sneller tempo, ik heb daar last van en zo hebben we discussies. Maar naarmate ik groeide in mijn geloof zag ik in dat ik zo niet in juiste communicatie was met God. Ik moet bidden om geduld voor mijzelf, en niet voor een beter tempo voor mijn man. Mijn echtgenoot mag anders zijn en verschillend van mij. Geduld is een gave van de Heilige Geest en omdat God altijd bij me is kan ik Hem altijd aanspreken om me te helpen op het moment dat ik hem nodig heb.

    Ik leg mezelf in de handen van God, zo voel ik me vrij. God zal ons de waarheid doen kennen zegt Jezus in dit evangelie. Door te groeien in geloof, door gesprekken en literatuur, zag ik inderdaad dat ik niet met verwachtingen moet leven, ik krijg de kracht door de Heilige Geest om blij te zijn met het anders zijn van mijn echtgenoot.

     Zo vertelde mijn zus dat ze zich kwaad voelt als ze iets fout of niet perfect gedaan heeft, ze is dan niet tevreden en diep ontgoocheld over zichzelf. Ook al deed ze haar beste best. Wel ook dan kan God ons helpen om over de ontgoocheling te stappen. Bidden opdat niemand iets zou merken is geen goed gebed, maar bidden: Heer help me om terug blij en krachtig te zijn, nu alles is tegengevallen, is een vraag aan God om te leven in de kracht van de Heilige Geest. Zoals Paulus ons leert in zijn brief aan de Galaten hoofdstuk 5 vers 22: Hij zegt daar: maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof,] zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     Omdat God altijd aanwezig is moeten we ons nooit afvragen is God hier bij me. Waar u ook bent, weet dat God bij u is, vlakbij U.

    We moeten ons niet afvragen zou God me willen helpen, vandaag en morgen?

    God is onze altijd aanwezig vriend. In vreugde, verdriet, in bekoringen en angst en ontgoocheling, altijd kunnen we Hem vragen ons niet alleen te laten, maar ons te helpen en te leiden. We zullen de waarheid kennen wanneer we bij Jezus woorden blijven en geloven dat zijn waarheid ons zal bevrijden. Jezus heeft het ons beloofd.

    In Jozua eerste hoofdstuk lezen we ook: Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de Heer, je God, staat je bij.’

    Ook in de brief van Paulus aan de Hebreeuwen lezen we:

    5.Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’

    6. zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’

     We vergeten dikwijls dat God elk van ons zo intens liefheeft.

    Laten we daarom bidden: God, bij u zijn we veilig, u helpt ons in nood, u geeft ons inzicht en wijst ons de weg. U geeft raad. Laat ons toch niet vergeten dat U altijd bij ons bent. U houdt ons bij de hand en leidt ons volgens uw plan. Bij U te zijn is ons verlangen, help ons daarbij elk moment van de dag. Breng het in ons geheugen vooral op moeilijk momenten. Dat vragen we u in Jezus naam.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed
     

    God, wij bidden voor onze vrienden, nu met ons verbonden, die in moeilijkheden leven. In pijn en zorgen voelen we ons soms hopeloos. Geef ons en hen toch de kracht om op onze knieën te gaan en te bidden tot u voor wat we nu echt nodig hebben, in de bereidheid om te aanvaarden wat u ons geeft. Aanhoor onze smeekbede om hulp, u bent dicht bij ons, hou ons vast in de moeilijkheden. Zonder u zinken we.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    Omdat God alomtegenwoordig is, is hij altijd en overal bij ons.

     

     

    08-07-2014 om 13:17 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 8, 32-36 de waarheid zal u vrij maken.

    Joh 8, 32-36 de waarheid zal u vrij maken.

    En tegen de Joden die in hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. [32] U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’ [33] Ze zeiden: ‘Wij zijn nakomelingen van Abraham en we zijn nooit iemands slaaf geweest – hoe kunt u dan zeggen dat wij bevrijd zullen worden?’ [34] Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: iedereen die zondigt is een slaaf van de zonde. [35] Nu blijft een slaaf niet voor eeuwig in huis, maar de Zoon blijft wel voor eeuwig. [36] Dus wanneer de Zoon u vrij zal maken, zult u werkelijk vrij zijn.

    Hoe we ons vandaag voelen is dikwijls het resultaat van wat ge gisteren hebt gedaan, meegemaakt enz.... Zelf maken we soms ook fouten en de gevolgen daarvan kunnen soms lang nawerken. Veel problemen die we meemaken zijn geworteld in de relatie met onszelf, niettegenstaande we dat niet graag toegeven.

    Hoe beslissen we met problemen in ons leven om te gaan. Wanneer we God toelaten dan zal dat duidelijker worden.

    De heilige geest is de geest van waarheid, hij zal ons leiden om de waarheid te zien. Hij is onze leraar.

    We moeten God toelating geven dat hij van ons een persoon maakt die hij bedoelt heeft.

    We moeten onze eigen waarden vinden in verbondenheid met Jezus die ons zegt “ik heb je lief”

    Iedereen wil graag gezien worden, maar 10 % van de mensen houden niet van je, dat hebben studies uitgemaakt. Overal, in uw werkomgeving in uw woonomgeving. Als ik dus probeer iemand anders te zijn dan zijn er weer andere 10 % die me niet graag hebben, dus ik kan beter mezelf blijven.

    Mensen hebben soms zoveel pijn gehad in het verleden , dat ze alles doen om in de genade van mensen te vallen. Ons doel moet zijn om in Gods genade te vallen.

    Misschien heb je geen goed begin in uw leven , tijdens uw kinderjaren , maar God vraagt ons van goed te eindigen, daaraan moet we werken. Groeien , stappen zetten, licht zijn voor anderen

    Het is niet gemakkelijk want we zijn allemaal verschillend. Als iemand iets doet voor mij maar niet op mijn manier, voel ik me al afgewezen. Een afwijzing van een opinie is iets anders dan afgewezen worden als persoon. Maar soms verwarren we dat. We moeten weten wie we zijn. Het gaat er niet over de andere te doorgronden, maar het gaat over ontmoeten, de andere mag anders zijn.

    Als anderen ons afwijzen doet het pijn, maar we moeten we niet in de pijn blijven.

    We moeten wegen vinden om vrede te vinden in onszelf. We mogen niet toelaten dat onze vrede verstoord wordt. Door dicht bij God te leven, door te luisteren naar Jezus woorden en ons af te vragen wat zou Jezus doen zullen we snel onze vrede terug vinden. God vergeeft onmiddellijk als we vergiffenis vragen.

    Ik heb me vaak afgevraagd waarom God niet zou niet willen dat mensen hem begrijpen. Maar als ik dieper in mezelf zocht, realiseerde ik me dat het aan ons is om Hem te willen begrijpen .

    Dit is het proces van het vinden van hem.
    Je hart is eigenlijk waar je van houdt of bij wat je onbewust denkt.

     Wat we alle dagen denken en zien sijpelt in ons hart en wordt onze overtuigingen. Ideeëngoed komt uit onze opvoeding en onze omgeving. Denkpatronen controleren onze standpunten, emoties en besluiten. We kunnen er voor kiezen om God's woord te laten insijpelen in ons hart totdat het iets wordt wat ons denken en handelen beïnvloed.

     "Niemand kan ons ongelukkig maken tenzij wij hen de bevoegdheid te geven." We zullen zo gelukkig zijn voor wat we geloven in ons hart. Die dingen die haalbaar zijn , die dingen die voor ons belangrijk zijn . Als we goed weten dat we eerlijk ons best doen op ons werk dan kan niemand ons daar ongelukkig maken. Dat wil niet zeggen dat we blij gaan zijn, maar het wil wel zeggen dat het ons niet vernietigd. Het is misschien wel nodig ander werk te zoeken, zodat werk ons wel blijheid geeft.

    Zo sprak ik onlangs met een meisje dat haar vriend adoreerde. Maar deze vriend ging vreemd en het meisje was voordurend bezig hem te controleren.   Het maakte haar verschrikkelijk ongelukkig. U zal nu zeggen dan maak je de relatie toch uit en ja dat is juist, maar het denken van dat meisje was nog bij de adoratie van die knappe intelligente kerel. Ons denken ons geloof in ons hart maakt ons gelukkig of ongelukkig.

    Als we dat dus weten kunnen we ons dus oefenen juist te denken en Jezus woorden kunnen ons daarbij helpen.


    De mens is soms verstoord, niet door dingen, maar door de manier hoe we over de dingen denken . Zo verscheen koningin Fabiola bij het overlijden van koning Baudwijn in het wit. Ze geloofde intens dat haar man verder leefde in de dichte nabijheid van God. Het verdriet en de pijn blijft maar vreugde is hier ook aanwezig. Dat is wat Jezus bedoelt met volheid van leven, het is hoe we de dingen bekijken, hoe we er mee omgaan dank zij ons leven in Gods genade. En het begint nu hier op aarde.

     We willen allemaal minder gefrustreerd, zijn, minder bang, geïrriteerd, boos en we willen graag minder klagen! Wanneer wij leren dat deze symptomen afkomstig zijn van een foutief denken dan kunnen we ze vervangen met Gods waarheden.
    Paulus leert ons in zijn brief aan de galaten 5, 22 dat God wil dat we vruchten voortbrengen van liefde, vrede, vreugde, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw en zelfbeheersing. Door de overtuiging van een leven in Gods nabijheid na de dood hier op aarde kunnen we gemakkelijker deze vruchten voortbrengen.

     Er is slecht één type van hart die een gewas zal produceren . Als we Gods woord over het veld loslaten, zaaien we spirituele leven.
    in het hart. Ons denken wordt beïnvloed, we gaan groeien in doorzettingsvermogen, hoop, onderscheidingsvermogen, karakter . Soms ondervinden we zelfs dat we nog krachtiger worden wanneer de moeilijkheden intens zijn. Dan leren we dikwijls het meest. Paulus schrijft daarover aan de romeinen in hdst 5 [3] we prijzen ons zelfs gelukkig onder alle ellende, omdat we weten dat ellende tot volharding leidt, [4] volharding tot betrouwbaarheid, en betrouwbaarheid tot hoop. [5] Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is

     
    Laat ons daarvoor bidden:

    Lieve god leer ons juist te denken in elke situatie

    Leer ons de woorden van Jezus te begrijpen en toepassen in ons leven.

    Leer ons te weten en te geloven dat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is opdat we krachtig en vruchtbaar mogen zijn, zelfs in moeilijker omstandigheden.

    24-06-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. lukas 7,36-50 Bevestiging

    lukas 7,36-50 Bevestiging

    Bevestiging ontvangen is enorm belangrijk om tot een goede relatie te komen. Weten dat iemand u goed vind schept vertrouwen en doet ons groeien.

    Wat kunnen we in het evangelie daarover terugvinden zodat we tot meer in staat zijn, dankzij Gods genade.

    Jezus leert ons dat we mensen moeten bevestigen, want dat is het begin van een relatie. In schenken en ontvangen voelen we dat we belangrijk zijn. De bevestiging ontvangen was ook voor Jezus enorm belangrijk. Dat lezen we in het evangelie van lukas 7,36-50

    36] Een van de Farizeeën nodigde hem uit voor de maaltijd, en toen hij het huis van de Farizeeër was binnengegaan, ging hij aan tafel aanliggen. [37] Een vrouw die in de stad bekendstond als zondares had gehoord dat hij bij de Farizeeër thuis zou eten, en ze ging naar het huis met een albasten flesje met geurige olie. [38] Ze ging achter Jezus staan, aan het voeteneinde van het aanligbed; ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen. Ze droogde ze met haar haar, kuste ze en wreef ze in met de olie. [39] Toen de Farizeeër die hem had uitgenodigd dit zag, zei hij bij zichzelf: Als hij een profeet was, zou hij weten wie de vrouw is die hem aanraakt, dat ze een zondares is. [40] Maar Jezus zei tegen hem: ‘Simon, ik heb je iets te zeggen.’ ‘Meester, spreek!’ zei hij. [41] ‘Er was eens een geldschieter die twee schuldenaars had: de een was hem vijfhonderd denarie schuldig, de ander vijftig. [42] Omdat ze het geld niet konden terugbetalen, schold hij beiden hun schuld kwijt. Wie van de twee zal hem de meeste liefde betonen?’ [43] Simon antwoordde: ‘Ik veronderstel degene aan wie hij het grootste bedrag heeft kwijtgescholden.’ Hij zei tegen hem: ‘Dat is juist geoordeeld.’ [44] Toen draaide hij zich om naar de vrouw en vroeg aan Simon: ‘Zie je deze vrouw? Ik ben in jouw huis te gast, en je hebt me geen water voor mijn voeten gegeven; maar zij heeft met haar tranen mijn voeten natgemaakt en ze met haar haar afgedroogd. [45] Je hebt me niet begroet met een kus; maar zij heeft, sinds ik hier binnenkwam, onophoudelijk mijn voeten gekust. [46] Je hebt mijn hoofd niet met olie ingewreven; maar zij heeft met geurige olie mijn voeten ingewreven. [47] Daarom zeg ik je: haar zonden zijn haar vergeven, al waren het er vele, want ze heeft veel liefde betoond; maar wie weinig wordt vergeven, betoont ook weinig liefde.’ [48] Toen zei hij tegen haar: ‘Uw zonden zijn u vergeven.’ [49] Zijn tafelgenoten dachten bij zichzelf: Wie is hij, dat hij zelfs zonden vergeeft? [50] Hij zei tegen de vrouw: ‘Uw geloof heeft u gered; ga in vrede

    Jezus geeft enorm heeft enorm veel voorbeelden in zijn leven waarin hij bevestigd. Wanneer hij mensen ontmoet met een groot geloof dan geeft hij antwoord, dan geeft hij ons bevestiging, de stgart van een verbondenheid met Hem. Jezus was een kinstenaar in het schenken en ontvangen van de bevestiging. Want door ons geloof bevestigen wij Jezus, het is ons geschenk aan hem en hij schenkt ons zijn liefde terug.

    Jezus vraagt soms openlijk aan zijn leerlingen en ook aan ons, bemint gij mij? En God zelf bevestigt Jezus met te zeggen: Deze is mijn welbeminde zoon in wie ik mijn welbehagen heb. En op de berg Tabor zegt God Deze is Mijn welbeminde luister naar Hem.

    We leven allemaal met het verlangen goed bevonden te worden. We hebben daar dan ook allemaal verantwoordelijkheden in.

    Kinderen groeien dankzij onze bevestigingen, van daaruit zijn ze ook in staat iets voor ons terug te doen. In een huwelijk ontvang ik het vertrouwen van mijn partner, van daaruit heb ik de kracht ook mijn vertrouwen terug te schenken. Elke relatie heeft dus te maken met geven en ontvangen en Jezus is ons daarin voorgegaan. We moeten daar dan ook naar waarheid moeite voor doen.

    Iets doen voor een ander omdat ge dan iets gaat gedaan krijgen is niet de juiste waarheid, niet de juiste richting, het is grijpen, het is nemen. Bevestigen gaat hier over geven en ontvangen zonder bijbedoelingen. Jezus geeft ons zijn liefde altijd en overal. Hij staat te wachten en klopt op onze deur. Maar wij moeten antwoord zijn , zijn liefde ontvangen. Weet wanneer we zelf onze liefde en geloof aan Hem schenken hij altijd antwoord zijn . dat bewijzen de vele getuigenissen in het evangelie.

     

    Door bevestiging te ontvangen kunnen wijzelf groeien door bevestiging te geven groeien anderen. En wat dan als we geen bevestiging ontvangen. Dat is erg, zeer erg. Maar zijn we dan niet meer in staat zinvol te leven? Jawel. Denken we weer aan de zondige vrouw, denkelijk zal ze niet veel bevestiging van mensen ontvangen hebben. En wat doet ze, ze gaat op zoek naar die Jezus, zij heeft zoveel verdriet over haar zondig leven dat ze met haar tranen de voeten van Jezus kan wassen. Dan moeten er toch vele tranen lopen. Het gaat hier over echt spijt over het leven dat geleefd is en ze heeft een groot geloof in Jezus. Ze weet niet wat er gaat gebeuren. Ze wil hem haar respect tonen door het drogen, zoenen en het oliën van Jezus voeten. Simon had Jezus geen bevestiging gegeven, geen water voor zijn vuile voeten , geen zoen als welkom, geen olie voor zijn hoofd zoals in die tijd gebruikelijk was. Olie als parfum en ontsmettend middel. De zondige vrouw had alles gedaan voor Jezus en toonde hem haar diep respect. En Jezus antwoordt daarop; uw zonden zijn u vergeven.

    Daarom kunnen wij allen, die een zondig leven hebben geleefd er zeker van zijn dat wij een nieuwe start ontvangen van Jezus.

    Uw geloof heeft u gered ga in vrede zegt Jezus ons. En dan begint onze weg in de kracht van Gods genade en hulp. We staan er niet meer alleen voor ook al zal het niet gemakkelijk zijn. Maar wanneer we de relatie met Jezus verder zetten, elke dag opnieuw en opnieuw, zal hij ons nooit alleen laten. Met Gods kracht en genade kunnen we onszelf overtreffen. Ook wanneer we meer moeten doen dan wat we zelf ontvangen zal de kracht van God ons helpen door ons geloof en onze nabijheid bij Hem die ons zijn kracht schenkt.

    Laat ons daarvoor bidden;

    God onze Vader, we willen niet achterom kijken maar naar de dag van morgen. Al lijkt de toekomst zo onzeker, maakt het ons soms een beetje bang, we hebben vertrouwen in U en blijven geloven in uw liefde voor ons en in uw plan met ons leven. We willen ons leven daarom in uw handen leggen in het grote geloof en vertrouwen dat u ons zal leiden elke dag opnieuw en opnieuw. Leer ons hoe we in overgave aan u kunnen leven. We willen onze handen open vouwen, naar u gericht, niet grijpen , niet controleren, maar geven en ontvangen. Geef ons de kracht alle inspanningen te doen die nodig zijn om met mensen in goede relatie te leven.

     

     

     

    17-06-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over "Hoop" Genesis 15,1-6 Rom 4,18-25

    Over "Hoop"

    Genesis 15,1-6 en Rom 4,18-25

    [1] Enige tijd later richtte de HEER zich tot Abraham in een visioen: ‘Wees niet bang, Abraham: ikzelf zal jou als een schild beschermen. Je loon zal vorstelijk zijn.’ [2] ‘HEER, mijn God,’ antwoordde Abraham, ‘wat voor zin heeft het mij te belonen? Ik zal kinderloos sterven, en alles wat ik bezit zal het eigendom worden van Eliëzer uit Damascus. [3] U hebt mij immers geen nakomelingen gegeven; daarom zal een van mijn dienaren mijn erfgenaam worden.’ [4] Maar de HEER sprak opnieuw tot hem: ‘Nee, niet je dienaar zal jouw bezittingen erven, maar een kind dat jijzelf zult verwekken.’ [5] Daarop leidde hij Abraham naar buiten. ‘Kijk eens naar de hemel,’ zei hij, ‘en tel de sterren, als je dat kunt.’ En hij verzekerde hem: ‘Zo zal het ook zijn met jouw nakomelingen.’ [6] Abraham vertrouwde op de HEER en deze rekende hem dit toe als een rechtvaardige daad. Genesis 15,1

    Wat God ons hier zegt is dat we niet hopeloos moeten blijven toekijken maar naar buiten moeten komen. Naar de hemel kijken, de sterren tellen, de ruimte ervaren, de schoonheid. De sterren aan de hemel zeggen ons iets over ons vruchtbaar zijn zegt God ons. Als we ons leven in zijn handen leggen zullen we vruchtbaar zijn ook al geloven we dat niet en kunnen we dit niet begrijpen.

    We leven allemaal in onze tent, hebben onze zorgen, al wat ik zie zijn mijn lastige kinderen, mijn man verliest zijn haar en de auto is kapot. En God zegt me komt uit die tent en kijk omhoog, ontmoet mensen doe iets voor anderen, maak tijd voor anderen. zo wordt je vruchtbaar . Focus niet op jezelf en alle ellende. We worden daar gek van.

    [18] Hoewel het eigenlijk niet kon, bleef Abraham hopen en geloven dat hij de vader van vele volken zou worden, zoals hem was beloofd: ‘Zo talrijk zullen je nakomelingen zijn.’ [19] En zijn geloof verzwakte niet toen hij, ongeveer honderd jaar oud, besefte dat zijn krachten hem hadden verlaten en Sara niet langer vruchtbaar was. [20] Hij twijfelde niet aan Gods belofte; zijn geloof verloor hij niet, integendeel, hij werd erin gesterkt en bewees zo eer aan God. [21] Hij was ervan overtuigd dat God bij machte was te doen wat hij had beloofd, [22] en dat werd hem als een daad van gerechtigheid toegerekend. [23] En dit is niet alleen voor hem geschreven, [24] maar ook voor ons, want ook wij zullen als rechtvaardigen worden aangenomen omdat we geloven in hem die Jezus, onze Heer, uit de dood heeft opgewekt: [25] hij die werd prijsgegeven om onze zonden en werd opgewekt omwille van onze rechtvaardiging.( Rom 4,18-25)

    Onze hoop is niet gebaseerd op menselijk redenen maar onze hoop is gebaseerd op God. Dat was ook bij abraham. Hij zag znaar zichzelf en zag een oude man met een vrouw vol met rimpels. Maar God zei; kom uit je tent. We zijn in problemen als we alleen zien wat we zien, als we teveel naar onszelf kijken, naar onze zwakheden, onze problemen, als we willen zijn zoals de andere die geluk heeft. Wanneer we zo leven zitten we dag in dag uit in de problemen.

    Abraham wist dat wat God zei, onmogelijk was. Toch besliste hij hoop te hebben en te geloven, ook al klonk dat onnozel, want hij was oud en Sarah ook, hoe konden ze nog vruchtbaar zijn.

    Laat ons ook geloven vruchtbaar te zijn door te hopen op God die altijd aanwezig is en ons kracht geeft. Maar daarom moeten we alles uit handen geven, onze toekomst in zijn handen leggen en vragen om ons te leiden elke dag opnieuw en opnieuw opdat wij zo vreugde mogen ervaren.

    Hopen op God is moeilijk omdat we met onszelf bezig zijn.

    Mensen discussiëren altijd over alles en nog wat. Hun mening is belangrijk en dat is goed, maar soms overdrijven we een beetje en daardoor geraken we zelf in de problemen.

    Ik denk, ik wil, ik voel, daar draait het heden ten dagen om in ons leven. Abraham stopte met denken, willen en voelen, hij vertrouwde op God. Zijn hoop was bij God en alles zou goed zijn. Hij geeft het uit handen en legt zijn leven in Gods handen. God beslist, Abraham wist niet wat er zou gebeuren.

    Wat wil God voor ons leven. We weten dat niet, maar we kunnen hem vertrouwen. Het is daarbij niet belangrijk wat we denken, willen en voelen, het woord van God is belangrijkste, samen met onze hoop en ons vertrouwen. We kunnen op God rekenen, Hij is onze helper, Hij geeft ons kracht.

    Als we te lang naar onszelf kijken, te lang naar onze problemen, onze tegenslagen, dan geraken we in problemen. Laat ons naar Jezus kijken het anker van ons leven.

    Abraham wist dat wat God zei onmogelijk was. Hij was een gevangene van hoop. Hij ging hopen en geloven, hoe onnozel en onvolwassen dat ook leek.

    Wat als ik in mijn geloof en hoop God niet vindt , geen zorg hij zal je vinden. Wie in mij gelooft zal me vinden zegt Jezus ons. Hij wil ons horen zeggen, uw wil geschiede. Het woord van God is belangrijk, maar meestal hangen we sterk vast aan ons denken of het denken van anderen. Ook als onze gevoelens, onze angst onzekerheid ons verdriet ons scheiden van God dan moeten we ervoor kiezen God eerst te zetten. Het is een actie van de wilL

    Nog even iets uit de brief van Paulus aan de Thessalonicenzen hfdstuk 1

    1 tes 5-8 . [8] maar laten wij, die toebehoren aan de dag, op onze hoede zijn, omgord met het harnas van geloof en liefde, en getooid met de helm van de hoop op redding . tot daar de tekst.

    Abraham kon het , wij kunnen het ook. Ik alleen ben in controle van mijn vreugde in mijn leven. Zelf al heb ik moeilijkheden en zorgen of problemen met mensen rondom mij.

    Paulus zegt ons: [5] Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil. [6] Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede. [7] Onze eigen wil staat vijandig tegenover God, want hij onderwerpt zich niet aan zijn wet en is daar ook niet toe in staat. [8] Wie zich door zijn eigen wil laat leiden, kan God niet behagen Rom 8, 5-7

     

    Als we lang genoeg naar een chokolade cake kijken dan willen we er een. Als we iemand ontmoeten de ons gekwetst heeft dan is de kans groot dat we hem of haar niet respectvol gaan behandelen.Laat ons dus voorzichtig wezen met wat we denken. Kijken we naar Jezus. Denken we aan wat Hij voor ons gedaan heeft, kijken we niet om wat we niet hebben verkregen maar om wat we wel verkregen, wat dikwijls vergeten we dat. Danken we ook om wat we niet verkregen hebben, het was misschien voor ons goed. Maar zo denken vraagt al om een sterke inspanning. Jezus wil dat we handelen in zijn Spirit.

    Ook al ontvangen we kritiek van mensen omwille van ons geloven. Laat ons kiezen om in de cirkel te blijven van de vader, de zoon en de heilige geest. Laat ons een beetje dieper gaan in ons denken, stoppen we met ons vragen om wat we niet begrijpen, zoeken we Gods woord

    Paulus zegt ons:  [12] Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil. [13] Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven. [14] Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God. [15] U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’.Rom 8 12,13

    Het is niet goed onze emoties te voeden als ze ons overheersen en wanhopig maken. Geef ze niet toe. Het is zoals een klein kind. We hebben compassie met onszelf. Klagen maar door, voelen ons hopeloos, we doen niet meer mee. We blijven maar in onze tent zitten. Kom naar buiten zegt God tegen Abraham, tel de sterren, kijk omhoog, je zal vruchtbaar worden.

    Stop de compassie fuiven. Veranderen we ze in kracht fuiven. Echt zijn, mensen helpen, vriendelijk zijn, willen vriendelijk zijn, contact houden met God niettegenstaande onze moeilijkheden.

    God heeft een plan voor ons leven. God heeft ons onvoorwaardelijk lief. Wij zijn het licht in een donker leven. Laat ons blijven onze helm van hoop opzetten. We hebben de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, we hebben de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’ 

     

    10-06-2014 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen we God echt kennen? joh 17,6-9

    joh 17,6-9 wat leert jezus ons

    Kunnen we God echt kennen? Kunnen we God genoeg kennen om Hem te vertrouwen? Kunnen we God genoeg kennen om Hem te beminnen en Hem te gehoorzamen in alles wat Hij ons door Jezus vraagt?

    Jezus zegt: Vader , Ik heb aan de mensen die u mij uit de wereld gegeven hebt uw naam bekendgemaakt. Zij waren van u, maar u hebt hen aan mij gegeven. Ze hebben uw woord bewaard, [7] en nu begrijpen ze dat alles wat u mij hebt gegeven, van u komt. [8] Ik heb de woorden die ik van u ontvangen heb aan hen doorgegeven, zij hebben ze aanvaard en nu weten ze echt dat ik van u gekomen ben, en ze geloven dat u mij hebt gezonden.
    [9] Ik bid voor hen. Ik bid niet voor de wereld, maar voor de mensen die u mij hebt gegeven, omdat zij van u zijn (Joh 17)

    Wat heeft Jezus ons allemaal geleerd over God?

    Gods is Oneindig, kent geen grenzen en limieten in zijn liefde, heiligheid en barmhartigheid

    God is de schepper op zichzelf bestaand, Hij is het begin en het einde

    God is eeuwig, er bestaat voor Hem geen tijdsdimensie. Alles is in Zijn bewustzijn = verleden, heden en toekomst

    God is onafhankelijk. Hij heeft ons niet nodig, maar nodigt ons uit om antwoord te zijn van zijn liefde voor ons.      

    God is 3 personen in 1 met een kenmerkende rol:

    God de Vader= de eerste persoon,Hij leidt de acties, zond Zijn Zoon en schenk Zijn gezag aan Hem

    Jezus Christus = Zoon van God,vol God en vol mens, naar de wereld gekomen om Gods woord te brengen, maar het eindigt in een tragedie, hij wordt aan een de schandpaal genageld en vervloekt. Hij was volmaakt en daarom kan hij zeggen “ik deed dit tot vergeving van jullie fouten”. Zo zijn we elke dag bevrijd van elke last en schuld wanneer we sorry zeggen voor onze fouten en deze volmaakte mens Jezus willen navolgen.

    De H. Geest = derde persoon,en actieve arm van God op aarde. Hij leeft in ons gelovigen. Hij is onze gids voor alle waarheid

    Hij helpt ons om onze fouten te herkennen en erkennen. Hij helpt ons God te kennen en Zijn wil

    God is niet gescheiden, in drie maar elk deel van de éénheid is vol God,en belangrijk, Almachtig,en mysterievol .

    Om iets te begrijpen van dit mysterie kan je de drie eenheid kan je vergelijken met water, het komt voor onder verschillende vormen, vloeibaar water, ijs en stoom, maar allen zijn het ene water.

    We mogen God volledig vertrouwen

    Vertrouwen gaat gepaard met ten diepste verstaan hoe God werkelijk is

    Hij is werkelijk de meest liefdevolle en bezorgde Vader. Slechts wanneer we dat aanvaarden zullen we in staat zijn Hem ten volle te vertrouwen

    Hoe doen we dat ?

    De bijbel is zeer helder en klaar = God heeft absoluut onbeperkte mogelijkheden, alles is in Zijn bereik. Hij is onafhankelijk, heel krachtig,omni –present en Hij weet alles

    Omdat God almachtig is kan Hij ons helpen met alles

    God is onze persoonlijke Spirit ,omni present, altijd aanwezig.

    God weet alles, we moeten dus naar Hem gaan met al onze vragen en zorgen

    Omdat God zich totaal aangetrokken voelt,tot een relatie met ons zal Hij alles doen wat het beste is voor ons.

    God is de absolute waarheid daarom mogen we geloven wat Hij zegt en ons leven richten naar de woorden van Jezus., rechtvaardig leven naar Zijn standaards om zo zeker te zijn van een rechtvaardige behandeling

    God is liefde, hij is onvoorwaardelijk bezorgd om ons welzijn

    God is barmhartig, Hij vergeeft ons indien we werkelijk berouw tonen.

    Jezus sprak vele beloften uit tijdens zijn leven, Laten we op Hem vertrouwen en op Zijn beloften, onze toekomst is veilig en eeuwig

    God is almachtig, Onze God faalt nooit en is nooit moe. Hij is machtig, meer dan het universum dat Hij gecreëerd heeft.

    De profeet Jesaia zei: ziet naar de hemel, wie heeft dat alles geschapen, Hij die hun legerscharen in vollen getale uitrukken doet en ze alle bij name roept,zo groot is Zijn macht,zo geweldig Zijn kracht, dat er aan niets ontbreekt. Jesaia (40, 26)

    Een schatting van het totaal aantal sterren zou betekenen dat elke persoon op aarde drie triljoen sterren zou moeten hebben en elke dag vindt men meer sterren. Alle macht is van God, nu en in de toekomst en voor eeuwig

    Jesaia (40,15) zegt verder nog : zie de volkeren zijn niet meer dan een druppel water in een emmer, ze betekenen zo weinig als en stofje op de weegschaal;zie, de eilanden weegt Hij als poeder

    God is meer dan alle naties. Geen natie kan iets doen zonder Zijn macht,in de bijbel zien we hoe Hij de geschiedenis en naties controleert , Hij houdt ons in de palm van Zijn hand.

    God weet alles, Hij kent ons door en door ,Hij weet onze verlangens, motivaties en gedachten, Hij is de bron van alle wijsheid ( in het verleden, heden en toekomst)

    Bij de profeet Jesaia lezen we daarover,( 46,9-10) Ik ben God, en er is niemand anders zoals Ik , alleen Ik kan u vertellen ,wat er gaat gebeuren, alvorens het gebeurd is.

    Zelfs onze gedachten of een motivatie in ons hart is God bekend

    Laten  we in verbondenheid bidden zoals Koning David : Heer , Gij doorgrondt en kent mij, wanneer U mijn hart en gedachten onderzoekt, verstaat Ge me van verre, U weet van mijn zitten en opstaan, al mijn wegen zijn U vertrouwt, want er komt geen woord op mijn tong, of zie, Heer, Gij kent het volkomen,-achter mij zijt Gij, voor mij, rondom mij, Gij hebt Uw hand op mij gelegd. Dit te vatten, het is mij te wonderbaar, te verheven, ik reik er niet toe (psalm 139,1-6)

     

    04-06-2014 om 12:05 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!