Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 8,1-11 Gods kracht in onze zwakheid

     Joh hfdst 8,1-11  Gods kracht in onze zwakheid

     [1] Jezus ging naar de Olijfberg, [2] en vroeg in de morgen was hij weer in de tempel. Het hele volk kwam naar hem toe, hij ging zitten en gaf hun onderricht. [3] Toen brachten de schriftgeleerden en de Farizeeën een vrouw bij hem die op overspel betrapt was. Ze zetten haar in het midden en [4] zeiden tegen Jezus: ‘Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt toen ze overspel pleegde. [5] Mozes draagt ons in de wet op zulke vrouwen te stenigen. Wat vindt u daarvan?’ [6] Dit zeiden ze om hem op de proef te stellen, om te zien of ze hem konden aanklagen. Jezus bukte zich en schreef met zijn vinger op de grond. [7] Toen ze bleven aandringen, richtte hij zich op en zei: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ [8] Hij bukte zich weer en schreef op de grond. [9] Toen ze dat hoorden gingen ze weg, een voor een, de oudsten het eerst, en ze lieten hem alleen, met de vrouw die in het midden stond. [10] Jezus richtte zich op en vroeg haar: ‘Waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?’ [11] ‘Niemand, heer,’ zei ze. ‘Ik veroordeel u ook niet,’ zei Jezus. ‘Ga naar huis, en zondig vanaf nu niet meer.’

    God houdt eraan zwakke mensen te gebruiken tot zijn eer en glorie, want God heeft een andere kijk op zwakheid. Hij handelt daarom vaak op een manier die precies het tegenovergestelde is van wat we verwachten. We zouden verwachten dat hij de overspelige vrouw straft. Maar God wil naast onze sterkte ook onze zwakheden tot Zijn eer gebruiken.

    Iedereen heeft zwakheden, meestal ontkennen en verdedigen we ze of we houden ze verborgen, erger nog we verfoeien ze, daardoor kan God ze niet gebruiken, op de manier die Hij wil. Hij vraagt ons om nederig te zijn en onze zwakheden en fouten toe te geven.

    Onze zwakheden zijn geen toeval, God heeft ze opzettelijk in ons leven toegestaan, met als doel Zijn kracht door ons heen te laten gaan.

    Het is bemoedigend te weten dat God onvolmaakte mensen gebruikt. Wanneer God alleen volmaakte mensen zou gebruiken zou er niets gebeuren, want niemand is zonder fouten.

    Een zwakheid is een onvolkomenheid in ons karakter die we kunnen veranderen. Een fysieke zwakheid kunnen we soms niet veranderen.

    Denk niet God zal mij nooit kunnen gebruiken. God wordt nooit beperkt door onze beperkingen. Integendeel Hij houdt ervan geweldige kracht in eenvoudige vaten te stoppen.

    Hoe kan God door onze zwakheden werken.

    Paulus zegt daarover :Geef uw zwakheden eerlijk toe en aanvaardt uw zwakheden, deel uw zwakheden eerlijk, wees blij met uw zwakheden want het verplicht ons op God te steunen.

    Als we willen dat God ons gebruikt, dan moeten we weten wie God is, en we moeten ook weten wie we zelf zijn , met onze sterke en onze zwakke kanten.

    In de tweede brief aan de Kor12=9-10 zegt Paulus, het liefst roem ik mij op mijn zwakheden, dan zal de kracht van Christus in mij wonen; ter wille van Christus wil ik graag zwak zijn. Dit is moeilijk te begrijpen! Wij willen bevrijd worden van elke zwakheid, en ons zeker niet bij neerleggen. Maar wanneer we ons daarbij neerleggen, geven we blijk van geloof in Gods goedheid, we spreken dan tot Hem.  Heer ik geloof dat U van mij houdt en dat U weet wat het beste is voor mij

    Paulus gaat verder :want juist als ik zwak ben, ben ik sterk

    Dus telkens we zwak zijn, herinnert God ons dat we op Hem moeten vertrouwen. Het voorkomt ook dat we hoogmoedig worden. Nederig blijven is de boodschap. Het gebeurt nogal eens dat mensen in hun kinderjaren hebben afgezien en dan in hun volwassenheid zeggen, nu is het mijn tijd, dit is niet juist. God vraagt ons om juist nederig te zijn en te blijven.  Zo kunnen we rekening houden met de zwakheid van anderen.  God wil dat we dienen op aarde, zo kunnzn we op Christus lijken;

     

    Door onze zwakheid hebben we anderen nodig. En  andere mensen vinden genezing door mijn zwakheden, door mijn wonden. Ze voelen steun, herkennen zich soms in mijn verhaal

    De dingen waar u zich voor schaamt,  zijn precies de instrumenten, die God gebruikt om anderen te genezen, denken we eens aan de wonderbaarlijke ontmoetingen die gebeuren in de gemeenschap van de anonieme alcoholisten. 

    De impulsieve Petrus, die Jezus ontkende(3x tot de haan kraaide) werd de steenrots waarop hij zijn kerk bouwde.

    De overspelige koning David werd een man naar Gods hart en zo zijn er nog vele mensen bekend die in hun zwakheid groots werden. We denken hierbij aan de vele mensen die door een echtscheiding moeten maar hun tegenslag als een leerschool gebruikten voor een prachtige volgende huwelijksrelatie.

    God wil onze grootste zwakheden transformeren naar kracht en sterkte.

    Soms verandert God een sterk in een zwak punt om ons nog meer te gebruiken het voorbeeld hier is  Jacob die met God’ engel worstelde. Dat verhaal kan je lezen in Genesis hfdst 32. Het is de moeite waard op te lezen.

    Jacob was een manipulator die veel plannen smeedde, maar vervolgens weg liep van de consequenties. God veranderde de kracht van Jacob, door zijn dijspier te breken. Zijn heup was uit de kom. Vanaf dat moment kon Jacob niet meer weglopen.

    Dus als u wilt dat God u zegent en u op een krachtige manier gebruikt, dan moet u bereid zijn de rest van uw leven mank te lopen

     

    God maakt gebruik van zwakke mensen en het begon met de overspelige vrouw ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ iedereen werd hierdoor bewust van eigen zwakheid en fouten. 

    We moeten niet doen alsof we zelfzeker en onkwetsbaar zijn. En heb je iets overwonnen , weet dan dat dit gebeurt dankzij de kracht en de genade is die we van God mogen ontvangen. Die eigen inzet komt ook van God, dat is wat we bedoelen met nederig zijn.

    Beperk ik de kracht van God in mijn leven doordat ik mijn zwakheden probeer te verbergen? Waar dien ik eerlijk over te zijn om zo anderen te kunnen helpen?

     

     

     

          

     

    04-04-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas 23:32 over Gods kracht om ons allen te vergeven

     Lucas 23:32  over Gods kracht om ons allen te vergeven als we ons naar Jezus richten.

     [32] Samen met Jezus werden nog twee anderen, beiden misdadigers, weggeleid om terechtgesteld te worden.
    [
    33] Aangekomen bij de plek die de Schedelplaats heet, werd hij gekruisigd, samen met de twee misdadigers, de een rechts van hem, de ander links. [34] Jezus zei: ‘Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.’* De soldaten verdeelden zijn kleren onder elkaar door erom te dobbelen. [35] Het volk stond toe te kijken. De leiders hoonden hem en zeiden: ‘Anderen heeft hij gered; laat hij nu zichzelf redden als hij de messias van God is, zijn uitverkorene!’ [36] Ook de soldaten dreven de spot met hem, ze gingen voor hem staan en boden hem zure wijn aan, [37] terwijl ze zeiden: ‘Als je de koning van de Joden bent, red jezelf dan!’ [38] Boven hem was een opschrift aangebracht: ‘Dit is de koning van de Joden’. [39] Een van de gekruisigde misdadigers zei spottend tegen hem: ‘Jij bent toch de messias? Red jezelf dan en ons erbij!’ [40] Maar de ander wees hem terecht met de woorden: ‘Heb jij dan zelfs geen ontzag voor God nu je dezelfde straf ondergaat? [41] Wij hebben onze straf verdiend en worden beloond naar onze daden. Maar die man heeft niets onwettigs gedaan.’ [42] En hij zei: ‘Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’ [43] Jezus antwoordde: ‘Ik verzeker je: nog vandaag zul je met mij in het paradijs zijn.’

    We staan even stil bij de misdadigers die links en rechts van Jezus gekruisigd waren.

    Ze waren allebei schuldig aan zware misdaden.  Ze wisten dat dood snel  hun lot zou zijn. Beiden waren evenals Jezus in grote pijn. Ze voelden zich waarschijnlijk alleen en zonder hoop op redding. Alles leek verloren. Maar te midden van hen hing ook Jezus vastgenageld op  een stuk hout.  Het is belangrijk voor mij dat Jezus in de "midden is". Hij is beschikbaar voor beide, maar zoals we zien in het verhaal reageert slechts één  met geloof in Jezus. De andere koos om  Jezus te beledigen:  ‘Jij bent toch de Messias? Red jezelf dan en ons erbij!

     

    De ene misdadiger bleef steken in zijn oude denkpatronen en werd niet geraakt door wie Jezus was. De andere dief zag  iets meer in die Jezus.’Hij wees  de eerste boosdoener terecht, met de woorden: ‘Heb jij dan zelfs geen ontzag voor God nu je dezelfde straf ondergaat? [41] Wij hebben onze straf verdiend en worden beloond naar onze daden. Maar die man heeft niets onwettigs gedaan.’ [42] En hij zei: ‘Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’

    Het is duidelijk dat deze moordenaar Jezus zag als onschuldig en een koning. Misschien was het door de uitdrukking op het gelaat van Jezus, of zijn liefdevolle verwijzing, of het kan zijn dat hij getroffen was door Jezus woorden naar de hatelijke menigte toen hij zei:  "Vader vergeef hen,  want zij weten niet wat ze doen

    Misschien was dit vermogen om te worden vergeven dat hem deed vragen:  Jezus, denk aan mij wanneer u in uw koninkrijk komt.’

    Hij hoopte op vergeving, hij zag in dat hij fout was geweest.

    Waarschijnlijk had deze man wel vaag over die Jezus gehoord, maar vermist hij toen met andere dingen bezig was interesseerde hem dat niet. En nu plots herinnert hij zich misschien dat er een Messias zou komen om mensen te redden en zei dat er leven was na de dood.

    Het enige wat  we weten is dat Jezus altijd op geloof reageert. We zien in de gehele schrift  de grote genade van Jezus voor mensen die zelfs grote fouten hebben begaan. Zelfs een man die zijn hele leven had verspild kon een gunst bij God verkrijgen omdat Jezus zijn spijt zag. Jezus maakte een belofte aan hem: "Vandaag  zult u met mij in het paradijs zijn"

     

    Jezus zei, "het is volbracht, zijn laatste adem van verlossing en vergeving voor elke zonde wordt ter beschikking gesteld van iedere gelovige zondaar. De stervende moordenaar  werd ook vergeven.

    De ander moordenaar niet omdat hij niet geloofde.  De goede moordenaar geloofde in Jezus en zijn belofte van het eeuwige leven.

    Iemand zei ooit tegen mij: er  zijn slechts twee soorten mensen in de wereld : degenen die geloven in Jezus en degenen die hem verwerpen. Het klopt met het beeld van de 2 gekruisigde misdadigers.  Laten we onze kans niet missen om Jezus te ontmoeten.

    Hoe moet dat dan denkt u, vraag het aan Jezus,  doe zoals de goede misdadiger, luister naar Jezus woorden. Heel veel teksten gaan over vergeving van zonden en het geschenk van eeuwig leven. Als u deel wil hebben aan dit gebeuren raden we u aan u deze dagen speciaal verbaal te richten naar Jezus wetende dat hij ons allen vergeeft. Doe de bijbel eens open en lees iets over die Jezus. Hij is waarlijk een bijzonder man geweest, een man die ons verteld hoe  God ons als eerste oneindig liefheeft en met ons is op elk moment van ons leven en in elke omstandigheid. Als we iets fouts doen is hij niet bij ons, want God en Jezus kent het kwade niet, daar wil hij niets mee te maken hebben. Hij keert dan zijn rug naar ons, hij kijkt weg. Maar naar de goed misdadiger heeft hij zonder twijfel gekeken en hem is dan ook vergeving geschonken en eeuwig leven.

    Onthoud dit waar de zonde overvloedig aanwezig,  is ook genade veel meer in overvloedig aanwezig, dus niets is onmogelijk voor Jezus.

    God,

    Ik wil gaan  waar U zult gaan.
    ik dien U met mijn leven, met alles wat ik ben
    wil  ik mij aan U geven!


    Toch is mijn hart is bang om alles op te geven,
    daarom ontwijkt ik U al zolang

    Vergeef mij, doorgrond mij.

    wees mij genadig, God van trouw.
    Vergeef al  mijn zonden want ik wil opnieuw beginnen
    Ik wil gaan  waar U zult gaan.
    ik wil u dienen, met alles wat ik ben
    zal ik mij aan U geven

     

    29-03-2013 om 12:53 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luk 15,1-3, 11-32 vasten- zondaars

    Luk 15,1-3, 11-32 vasten- zondaars

     

    Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. [2] Maar zowel de Farizeeën als de schriftgeleerden zeiden morrend tegen elkaar: ‘Die man ontvangt zondaars en eet met hen

    [11] Vervolgens zei Jezus tot hen: ‘Iemand had twee zonen. [12] De jongste van hen zei tegen zijn vader: “Vader, geef mij het deel van uw bezit waarop ik recht heb.” De vader verdeelde zijn vermogen onder hen. [13] Na enkele dagen verzilverde de jongste zoon zijn bezit en reisde af naar een ver land, waar hij een losbandig leven leidde en zijn vermogen verkwistte. [14] Toen hij alles had uitgegeven, werd dat land getroffen door een zware hongersnood, en begon hij gebrek te lijden. [15] Hij vroeg om werk bij een van de inwoners van dat land, die hem op het veld zijn varkens liet hoeden. [16] Hij had graag zijn maag willen vullen met de peulen die de varkens te eten kregen, maar niemand gaf ze hem. [17] Toen kwam hij tot zichzelf en dacht: De dagloners van mijn vader hebben eten in overvloed, en ik kom hier om van de honger. [18] Ik zal naar mijn vader gaan en tegen hem zeggen: “Vader, ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, [19] ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden; behandel mij als een van uw dagloners.” [20] Hij vertrok meteen en ging op weg naar zijn vader. Zijn vader zag hem in de verte al aankomen. Hij kreeg medelijden en rende op zijn zoon af, viel hem om de hals en kuste hem.
    [21] “Vader,” zei zijn zoon tegen hem, “ik heb gezondigd tegen de hemel en tegen u, ik ben het niet meer waard uw zoon genoemd te worden.” [22] Maar de vader zei tegen zijn knechten: “Haal vlug het mooiste gewaad en trek het hem aan, doe hem een ring aan zijn vinger en geef hem sandalen. [23] Breng het gemeste kalf en slacht het. Laten we eten en feestvieren, [24] want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden.” En ze begonnen feest te vieren.
    [25] De oudste zoon was op het veld. Toen hij naar huis ging en al dichtbij was, hoorde hij  en gedans. [26] Hij riep een van de knechten bij zich en vroeg wat dat te betekenen had. [27] De knecht zei tegen hem: “Uw broer is thuisgekomen, en uw vader heeft het gemeste kalf geslacht omdat hij hem gezond en wel heeft teruggekregen.” [28] Hij werd woedend en wilde niet naar binnen gaan, maar zijn vader kwam naar buiten en trachtte hem te bedaren. [29] Hij zei tegen zijn vader: “Al jarenlang werk ik voor u en nooit ben ik u ongehoorzaam geweest als u mij iets opdroeg, en u hebt mij zelfs nooit een geitenbokje gegeven om met mijn vrienden feest te vieren. [30] Maar nu die zoon van u is thuisgekomen die uw vermogen heeft verkwanseld aan de hoeren, hebt u voor hem het gemeste kalf geslacht.” [31] Zijn vader zei tegen hem: “Mijn jongen, jij bent altijd bij me, en alles wat van mij is, is van jou. [32] Maar we konden toch niet anders dan feestvieren en blij zijn, want je broer was dood en is weer tot leven gekomen. Hij was verloren en is teruggevonden.”’

     

    In Lukas 15 in het verhaal van de verloren zoon lezen we: De dagloners van mijn vader hebben eten in overvloed, en ik kom hier om van de honger.

    In Ezechiël 47 vers  9 lezen we :  overal waar de rivier stroomt komt leven, er zal vis zijn in overvloed.

    Kijken we nu even naar ons eigen leven:

     

    Wat betekent vasten tijd voor ons: Jezus, en het kruis. Daar gaat het vooral over. Maar misschien denken mensen onder u ook, die vasten daar heb je het weer, ik blijf op afstand, ik word er niet echt warm van.

    Toch willen we  een leven in overvloed, zoals de dagloners in het verhaal van de verloren zoon. We willen ook stromend water, water dat er altijd is en fris en zuiver. Heb jij dorst? Kom dan bij Mij,zegt Jezus Ik heb wat voor jullie.
    Jezus zegt: de stromen water waarover ik regelmatig spreek  staan symbool voor wat Ik in jullie leven ga doen, door Mijn Geest.
    Ik ga zo met jullie bezig dat niet alleen het land Kanaaän weer opbloeit, de woestijnen daar, tot en met de Dode Zee…nee…ik ga zo met jullie bezig dat jullie persóónlijk opbloeien. Zodat dode mensen weer levend worden.
    Kijken we weer eens even naar ons leven. Wat is het effect van onze manier van leven? De keuzes die wij in ons leven maken zijn zeer belangrijk voor onszelf en voor anderen. Het effect is groot. 
    We zijn  er als christen pas op een goede manier mee bezig als we in  Jezus geloven en als we voeling krijgen met wat de bedoeling is van Zijn sterven en lijden dat gaat komen. Jezus woorden en leven  aannemen, dat indrinken net zo lang tot je er helemaal vol van bent. Van daaruit krijgt alles in de geschriften  pas warmte.Van daaruit krijgt ons  leven pas warmte. En gaat  ons leven stromen, zoals het water, er gaat echt volheid van leven komen dat niet meer te stoppen is
    Overal waar het komt, zal alles leven (Ez.47,9c).
    Een verademing voor ieder die al te lang dorst heeft gehad.
    De bron van dit levenswater zijn wijzelf niet maar Jezus in ons.

     

     


    We vinden het leven soms zinloos, te zwaar, er zijn weinig goede vrienden te vinden, we  hebben dorst, maar we  hebben er niks voor over om die dorst te lessen. En anderen hebben ook dorst, maar dat is dan hun probleem.
    We houden  afstand van het levenswater dat de Geest van Jezus wil laten stromen.
    We houden afstand van Jezus:  we nemen aan wat Hij zegt, maar  we  drinken het niet in.
    Het is allemaal zo vaag, ik weet niet hoe ik voeling moet krijgen en eraan beginnen zeggen vele mensen. Dat heeft te maken met geloof en gebed. Jezus trok zich ook terug op de berg om te bidden, Hij wist het ook niet meer.

    Vragen we aan God ons te helpen om voeling te krijgen met Jezus.
    Jezus is het water, de bron van alles .
    Jezus  is  nu al 2000 jaar over ons uitgestort: het water komt nu inderdaad aan alle kanten naar beneden.  Laat ons genieten van wie Jezus is.
    Zetten we  alle kamers in ons leven open voor Zijn genade. Juist de donkere, hoe moeilijk dat misschien ook lijkt. Vertrouw op Jezus en zijn offer. En maak het tot een dagelijks terugkerend gebed:
    Uw kracht moet in mij overvloeien, ja doorstroom mij met het levende water, want pas dan ben ik echt vruchtbaar.

     

     

    Vele mensen zeggen we krijgen geen voeling, maar willen we wel of willen we het houden zoals het is. Beslissen om  problemen, zorgen, stress, ongenoegen en alle onbeantwoorde vragen aan het kruis te nagelen met Jezus is een goede start. Daar geraken mijn problemen niet mee opgelost zegt men. Juist God gaat uw materiele problemen niet oplossen. Maar geef je zorg over al die problemen aan Hem en geloof dat Hij je kracht zal geven om alle problemen aan te kunnen en op te lossen.  Doe dit elke dag en werk hard . Ontvang de genade van God en werk met de kracht van de H. Geest. Ontvang zo ook de vruchten van de Heilige geest. Ons leven gaat er anders uitzien als we geloven in Jezus. We gaan ook antwoorden vinden op al onze vragen, de juiste antwoorden. We gaan aangenamere mensen worden voor onze partner, onze kinderen, de collega’s en mensen rondom ons. Door Jezus krijgen we de kracht om aan te kunnen wat op onze weg komt en kunnen we daarenboven nog liefdevol blijven, omdat we de vruchten ontvangen van de H. Geest.

    Zoal Paulus schrijft in zijn brief aan de Galaten: in hoofdstuk 5 vers 22 tot 25

    Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst.

     

    Laat ons samen bidden tot God

     

    Heer,

    Als gelovigen  willen we voeling met U krijgen, met de zin van uw leven , lijden en sterven en verrijzenis. Geef ons de kracht te kiezen voor  U, vandaag en elke dag van ons leven.

    Laat ons deze keuze niet uitstellen of niet oppervlakkig beleven.

    We willen  intens in verbondenheid leven met u en uw genade aannemen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer onze God

    Onze oorsprong ligt bij U  en onze bestemming is te worden zoals  Jezus.

    We willen  leven in uw licht, die liefde, goedheid en  waarheid uitstraalt.

    Wij vragen u Heer om alle mensen die nu luisteren Uw genade te schenken opdat ze het licht mogen zien. Laat hen op zoek gaan naar u en u ook vinden.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

     

    25-03-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas 13,1-9 Daniël 3,24-30 God de eeuwige redder

    Vasten Lucas 13,1-9      Daniël 3,24-30 

     

    In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

    Vandaag lezen wij uit het boek Daniel 3,24-30 

    Het is ongewoon dat we eens een tekst uit het oude testament bespreken, maar het is boeiend dat af en toe eens te doen. We vragen ons soms af of dit verhaal van het oude testament echt gebeurt is, maar daar gaat het niet om .

    De schrijver wil ons hier duidelijk maken dat God  de eeuwige redder is .

     

    We lezen u uit het boek Daniël 3,24-30 

     

     [24] Toen sloeg de schrik koning Nebukadnessar om het hart. Hij stond haastig op en zei tegen zijn raadsheren: ‘Wij hebben toch drie geknevelde mannen in het vuur gegooid?’ Zij antwoordden: ‘Zeker, majesteit.’ [25] Hij vervolgde: ‘Maar ik zie vier mannen vrij rondlopen in het vuur. Ze zijn ongedeerd en de vierde lijkt op een godenzoon!’ [26] Nebukadnessar liep naar de deur van de brandende oven en riep: ‘Sadrach, Mesach en Abednego, dienaren van de hoogste God, kom naar buiten, kom hier!’ Toen kwamen Sadrach, Mesach en Abednego uit de vlammen naar buiten. [27] De stadhouders, gouverneurs en raadsheren van de koning drongen naar voren. Ze bekeken de mannen en zagen dat het vuur geen vat had gekregen op hun lichaam. Geen haar op hun hoofd was verschroeid, hun jassen waren nog heel, er hing zelfs geen brandlucht om hen heen.
         [28] Nebukadnessar nam het woord. Hij zei: ‘Geprezen zij de God van Sadrach, Mesach en Abednego, die zijn engel heeft gezonden en zijn dienaren gered. Zij hebben zich op hem verlaten, zij hebben het bevel van de koning genegeerd en hun lichaam prijsgegeven, omdat zij voor geen andere dan hun eigen God willen neerknielen of buigen. [29] Daarom vaardig ik het bevel uit dat eenieder, van welk volk, welke natie of taal ook, die zich oneerbiedig uitlaat over de God van Sadrach, Mesach en Abednego, in stukken wordt gehakt en dat zijn huis in puin wordt gelegd, want er is geen god die kan redden als deze.’ [30] Vervolgens gaf de koning Sadrach, Mesach en Abednego een hogere positie in de provincie Babel.

     

     

    Later krijgt de koning  te horen van de drie vrienden dat de vierde een 'gezondene' is. Gezonden uit de hemel. Een engel van God. De speciale gezant van God. De Engel van de Heer, die bekende figuur uit het Oude Testament, die we wel vaker tegengekomen zijn.

    Het wonder dat koning Nebukadnessar te zien kreeg is typerend voor Gods wijze van verlossing. Ook al is de kudde maar klein, Gods engel zal er zijn. Wie zijn hulp op God gesteld heeft, zal verlost worden Als de drie door de deur van de oven naar buiten geleid worden, stelt men vast dat er zelfs geen schroeilucht aan hun kleding te merken is. Alleen het touw waarmee de vrienden geboeid waren, was verkoold. Als God zijn engel zendt, dan worden Gods kinderen vuur- en hittebestendig.

    De koning van Babel moet even duizelig geworden zijn van dit wonder. Hij is ook veranderd. Als hij 'veranderd' is, dan is het maar voor even, want in het volgende hoofdstuk in het bijbelverhaal  gelooft hij al weer meer in zichzelf dan in God...

     

    Ik herinner me dit verhaal nog goed vanuit mijn kindertijd.

    Het is eigenlijk vreemd, dat je in je kinderlijke enthousiasme het vanzelfsprekend vindt dat je door engelen gered wordt uit het vuur .

    Bij het ouder worden stapelden de vragen zich op. Waarom zijn er in de loop van de geschiedenis van Christus kerk zoveel brandstapels opgericht? Er werden geen engelen gezonden om het vuur te blussen of de martelaren te redden. Geregeld lezen we in de kranten berichten van vervolgingen en martelingen.

    Wij hebben hier in zekere zin nog gemakkelijk praten. We hebben  alle ruimte om onze God te dienen zoals Hij dat van ons vraagt. We kunnen openlijk voor onze geloofsovertuiging uitkomen, ook al kijken mensen dan soms wel vreemd op, we worden niet in het vuur gegooid.

     

    We vragen ons af of dit verhaal van het oude testament allemaal echt gebeurt is, maar daar gaat het niet om .

    De schrijver wil ons hier duidelijk maken dat God  de eeuwige redder is .

    3 mensen gaven hun leven voor de liefde van God, door  te weigeren afgoden te vereren.

    Ze geloven dat God hen kan redden maar ze houden er ernstig rekening mee dat ze hun geloofskeuze met de vuurdood zullen moeten bekopen. Onze God is in staat om ons te bevrijden. Hij kan onze redden, maar daarover hebben wij geen wiskundige zekerheid. Toch is ons doel als gelovige  trouw te blijven aan onze God, in leven en sterven. Jezus ging ons voor als mens onder ons .
    De verlossing is geen zaak van mensen.

    Indien wij vertrouwen op God , door onze verbondenheid te tonen ,zullen we gered worden door onze Heer Jezus Christus

     

    God vraagt van ons in deze vastentijd om na te denken over ons leven. Wat zijn onze afgoden, geld, luiheid, drank, drugs, vreemd gaan? Dat klinkt hard minder hard zijn afgoden zoals, de gedachte “ik ben niks waard”ik aanbid anderen die veel knapper zijn en slimmer dan ik, of “ik zal eens laten zien wie ik ben”, ik heb genoeg afgezien, nu is het mijn tijd. De afgod van macht en kracht is hier aanwezig.  

    Alle vormen van belang hechten aan dingen die voor God onbelangrijk zijn, zijn fout.

    Onze God is een God die verlost door het offer van zijn Zoon, die door het vuur van pijn  ging voor ons. Opdat wij bevrijdt zouden kunnen leven, vrij van angst en schuld.  

    God heeft gezegd: Ik zal er zijn. Vertrouw maar op Mij! Ik vraag aan jou dat je mij trouw blijft. Dat je blijft geloven. Want alleen geloof overwint het geweld. Mijn Rijk van de vrede kómt. Aan al het geweld zal een einde komen. Want mijn Zoon heeft overwonnen en bezit alle macht in hemel en op aarde. Het rijk van de boze zal dat nooit kunnen verhinderen.

    Als wij, door omstandigheden, denken om  beelden van afgoderij  te moeten aanbidden, laat het geloof van de drie vrienden ons dan tot voorbeeld zijn. En laat ons niet bezwijken onder de druk van de wereldse verwachtingen.

     

    Lieve God

    We herinneren ons uw zoon die door het lijden gaat. Daarom willen wij vasten, om Zijn lijden te herdenken. We willen door deze gedachte niet dramatisch worden , maar voeling krijgen met  wat Jezus deed voor ons, voor ieder van ons.

    Zou ik sterven voor iemand als ik geen enkel schuld had. Neen. Jezus deed dat wel omdat jij het Hem vroeg . Hij kwam op aarde opdat wij door Hem dicht bij U  kunnen komen.

    U wil ons zo benaderen en uw liefde aan ons geven.

    Wij danken u daarvoor

     

    Lieve God

    Jezus zal door het vuur gaan en jij zal het laten gebeuren voor ons opdat Hij kan verijzen.

    We willen  voeling krijgen met  wat Jezus verrijzenis .Raak ons aan  in deze voorbereiding tot de verrijzenis . We hebben het zo druk, we weten allemaal uit onze kindertijd wat er met Jezus gebeurde. Door de veeleisendheid in de maatschappij kiezen we niet meer om voeling te hebben met Jezus. We willen niet denken aan ons eigen lijden en sterven .. Help ons om Jezus te ontmoeten in ons dagdagelijks leven , hem aan t spreken en rotsvast in zijn woorden te geloven. Zo sterk geloven dat we voor Jezus door een vuur zouden gaan.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Lieve God

    Laat ons door ons  rotsvast geloven weigeren om ook maar iets verkeerd te doen in ons leven door aandacht te geven aan waardeloze en foutieve waarden.

    God, geef ons de kracht enkel te doen wat uw Zoon zou doen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    19-03-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas 9,28-36 en JESAJA 1,10 - 11

    vasten Lucas 9,28-36 en JESAJA 1,10 - 11

    We lezen uit het oud testament Jesaja 1 , 10 tot 11 = Het gaat over het Rijke en  bandeloos leven in de steden Sodom en Gomorra en God is zegt boze woorden , zeer boze woorden.

     

    ‘Hoor de woorden van de HEER, leiders van Sodom,
    geef gehoor aan het onderricht van onze God, volk van Gomorra.

     

    Wat moet ik met al jullie offers? zegt de HEER.
    Ik heb genoeg van die schapen, die vetgemeste kalveren;
    het bloed van stieren, rammen en bokken wil ik niet meer’ Wanneer jullie je handen opheffen, wend ik mijn ogen af,ook als je aanhoudend bidt, luister ik niet. Aan jullie handen kleeft bloed, Was je, reinig je,maak een eind aan je misdaden, ik kan ze niet meer zien. Vermijd alle kwaad en leer goed te doen.
    Zoek het recht, houd tirannen in toom,bied wezen bescherming, sta weduwen bij. De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat.
    Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw,
    Al zijn ze rood als purper,

    ze worden wit als wol, als je weer naar mij wilt luisteren

     

    Wat een Boze God horen we hier. God  is het beu.

    Als we het vertalen naar onze maatschappij dan zegt God ook iets aan ons:  wat moet ik met al dat materialisme op jullie wereld en al dat individualisme en egoïsme.

    Als we niet luisteren zullen we  eindigen zoals het volk van Sodom en Gomorra alle zin van ons leven zal  verdwijnen, niets schiet er nog van over.

    Wanneer we sterven nemen we niets mee, jawel de herinnering zeggen mensen dan, en daarbij ik heb het dan toch goed gehad hier op aarde.

    Voor mij is dat voldoende. Ik voel dan altijd pijn. Ik zet mijn kinderen hier niet op de wereld opdat ze  het eventjes goed  hebben om dan dood te gaan. Daarvoor zijn ze te waardevol, zo denkt toch elke moeder. Ik beschouw mezelf ook als waardevol, te waardevol om tevreden te zijn met het banale.

     

    Vermijd alle kwaad vraagt God ons

    en leer goed te doen.
    Zoek het recht, bied bescherming.

    De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat.
    Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw,
    al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol

    Als je weer naar mij wilt luisteren

     

    Hier kunnen we een verwijzing zien naar Jezus. In hoeverre luisteren we naar Jezus woorden. Geen waarheid, wel waarden, zeggen mensen ons.

    Neen, Jezus is de weg , de waarheid en het leven.

    Het is dus de hoogste tijd om ons te bezinnen en terug de zin te zoeken van ons leven door ons te bekeren dwz keren naar God en herkennen dat God ons een redder heeft gezonden in de naam van onze Heer Jezus Christus,die ons liefheeft en die wij vrij mogen volgen, om zo met Hem in verbondenheid te leven omdat dit zin geeft aan ons leven. Luisteren naar wat Hij zegt ons geeft vrijheid om echt onszelf te ontdekken in wie we zijn en waar we naartoe willen. Echte leiders geven vrijheid, zo is Jezus .Door geloof in Hem voel ik me zo vrij en zeker omdat ik weet dat Hij mij draagt, daarom  kies ik ervoor mijn leven te leiden naar zijn wil, met vallen en opstaan.

     

    We kunnen reeds met grote zekerheid de  ramp in Sodom en Gomorra wetenschappelijk verklaren, ook de vuurhaarden . Die zouden ontstaan zijn door gas in de onderliggende aardlagen. Maar hoe het ook gebeurt is, God wil ons hier door het gebeuren iets anders vertellen. Verhalen maken duidelijk wat God ons wil vertellen. Er wordt hier stilgestaan bij het feit dat we God moeten gehoorzamen en als we dat niet doen, dan is ons leven zinloos en gaan we de vernietiging in of veranderen we figuurlijk in een zoutklomp, zoals de vrouw van Lot

    We durven dikwijls ons leven niet uit handen geven in Gods handen. Maar wat zin heeft het onszelf steeds in de eerste plaats te stellen. Wie dienen we daarmee? De anderen zeker  niet, dus alleen onszelf? dat is nog de vraag? Zet ik mezelf vooral  in de schijnwerper omdat ik bang ben niet mee te tellen?

    Ik ken  mensen die heel sterk bepalen wat en wanneer en hoe, uit angst. Alles  moet perfect zijn, dan worden ze gelukkig . Andere mensen hebben dan weer steeds het hoge woord , om zo toch zeker mee te tellen. En toch hebben ze nadien niet het gevoel mee te tellen . Ik ken ook mensen  die vreemd  gaan en niet gelukkig zijn. Ik ken mensen die alles kunnen kopen en  niet gelukkig zijn. Vele mensen zijn hopeloos op zoek naar geluk en doen daarvoor de gekste dingen.

    We leven in een vastentijd, in voorbereiding op de verrijzenis . Hebben wij nog iets te maken met die Jezus die ons leven de juiste richting en zin  kan geven .

    Hij zegt ons om geen dingen te doen  die niet leiden naar echt geluk. Het echte geluk ligt in het kennen van God, Bij  Hem voelen we ons niet bang en hopeloos.

    God volgen door te luisteren naar Jezus woorden brengt ons dichter bij de waarheid voor ons leven. Ik doe niks fout en we zullen wel zien . Zo handelen en denken de meeste mensen,

    Het is gemakkelijk , maar brengt het echt vreugde? En waar is dan de bron van ons werken en waar willen we  naartoe?

    God vraagt ons naar Hem te luisteren en te stoppen met al de aandacht voor het materialisme en egoïsme dat ons eigen leven vernietigt en het leven van anderen.

     

    In Lukas 9 vers 28 – 36 lezen we : Jezus was aan het bidden op de berg en twee mannen waren met Hem in gesprek,het waren Mozes en Elia  die in heerlijkheid verschenen waren , zij spraken over zijn heengaan .

    Later zei Petrus tot Jezus ; Meester ,het is goed dat we hier zijn.Laten we drie tenten bouwen ,een voor U ,een voor Mozes en een voor Elia . Maar hij wist niet wat hij zei.

    En toen sprak God: Dit is mijn Zoon , de uitverkorene, luistert naar Hem

     

    Ook hier is God de Vader weer   heel duidelijk, men moet alleen Zijn Zoon volgen en verheerlijken en niet Mozes of Elia

    Het geeft ook aan dat we door Jezus Christus uitzicht hebben op een eeuwig leven over de dood heen, zoals Mozes en Elia,indien we actief meewerken aan het Rijk Gods

    Paus Benedictus zegt hierover ,indien we de kwaliteit van ons christelijk  leven proberen op te trekken  naar het voorbeeld van Christus , staat ons een overvloedig en eeuwig leven te wachten. Een eeuwig leven in overvloed dat tijdens ons leven reeds een aanvang neemt.

     

    Laat ons samen bidden

    Bidden we dankbaar voor de manier waarop God ons tot nog toe heeft geleid en beschermd

    Heer God geef ons nog meer dankbaarheid om ons in  Uw verlossing nog meer te verdiepen 

    Laten we bidden , verhoor ons Heer

     

    Heer God geef ons de kracht om Uw licht, uw liefde uit te dragen altijd en overal , in ons gezin, op ons werk en overal waar we mensen ontmoeten.

    Laten we bidden , verhoor ons Heer

     

    Heer God  gij hebt ons weer opgeroepen om u te volgen ,deze keer was je een beetje boos. Maar boosheid is geen eigenschap van u, u bent liefde en boosheid kent u niet. Toch kan duidelijke taal soms nog zijn om ons wakker te schudden

    Heer wij danken u omdat u misschien één iemand van ons wakker hebt gemaakt of opnieuw wakker schudde.

    Geef ons de kracht zelf nog anderen wakker te schudden door te durven getuigen van ons geloven. Mensen moeten aan ons kunnen zien dat we u volgen, anders heeft ons bidden naar U inderdaad geen enkel zin.

    Laten we bidden , verhoor ons Heer

    Goede vrienden, we danken u dat we hier samen mochten zijn en tot u spreken.

    We wensen u intense verbondenheid met Jezus, om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen en  veel te kunnen betekenen voor anderen. Niet omwille van onszelf  , maar om wat God wil. Laten we op zoek gaan naar wat Jezus ons wil vertellen en laten we beseffen dat Hij 2000 jaar geleden door pijn onrecht lijden en dood ging om ons vrij te maken van alle schuld. Zo kunnen we elke dag opnieuw starten wit als sneeuw.

    Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw,
    al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol, dat zijn uw woorden en daarvoor zijn we dankbaar dat u ons Jezus gezonden hebt. Hij gaat de rode mantel dragen van onrecht en pijn om ons wit te maken.

     

     

    12-03-2013 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 4, 1-13 Waarvoor leef ik hier op aarde ?

    vasten 2013

    Lukas 4, 1-13 Waarvoor leef ik hier op aarde ?

    Welkom, In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

    We willen loskomen van  onszelf  en ervoor kiezen om onze aandacht volledig naar God te richten. Zo komen we los van alleen maar woorden en  gaan we echt in gesprek met onze Heer.

    Laat ons bidden Heer , we willen tot U komen en uw woorden lezen, help ons te begrijpen wat in de tekst geschreven staat. We  willen  begrijpen , maar we willen  ook door uw genade geraakt worden, slechts dan kunnen we ervan leven vandaag tot uw glorie. Heer, dank daarvoor

    Uit het evangelie van Lukas 4, 1-13

    1] Vervuld van de heilige Geest trok Jezus weg van de Jordaan, en geleid door de Geest zwierf hij veertig dagen rond in de woestijn, [2] waar hij door de duivel op de proef werd gesteld. Al die tijd at hij niets, en toen de veertig dagen verstreken waren, had hij grote honger. [3] De duivel zei tegen hem: ‘Als u de Zoon van God bent, beveel die steen dan in een brood te veranderen.’ [4] Maar Jezus antwoordde: ‘Er staat geschreven: “De mens leeft niet van brood alleen.”’* [5] Toen bracht de duivel hem naar een hooggelegen plaats en liet hem in een en hetzelfde ogenblik alle koninkrijken van de wereld zien. [6] De duivel zei tegen hem: ‘Ik geef u de macht over dat alles en ook de roem die ermee gepaard gaat, want ik kan daarover beschikken en ik geef het aan wie ik wil; [7] als u in aanbidding voor mij neervalt, zal dat allemaal van u zijn.’ [8] Maar Jezus antwoordde: ‘Er staat geschreven: “Aanbid de Heer, uw God, vereer alleen Hem.”’ [9] De duivel bracht Jezus naar Jeruzalem en zette Hem op het hoogste punt van de tempel, en hij zei tegen Hem: ‘Als u de Zoon van God bent, spring dan naar beneden. [10] Want er staat geschreven: “Zijn engelen zal Hij opdracht geven om over U te waken.” [11] En ook: “Op hun handen zullen zij U dragen, zodat U uw voet niet zult stoten aan een steen.”’ [12] Maar Jezus antwoordde: ‘Er is gezegd: “Stel de Heer, uw God, niet op de proef.”’ [13] Toen de duivel Jezus aan al deze beproevingen had onderworpen, ging hij voor een tijd bij hem vandaan.

    De bijbel  maakt ons duidelijk  dat de tijdspanne 40 dagen een geestelijke betekenis heeft. Het is de tijd dat God iemand wil voorbereiden  om Zijn doel te bereiken, m.a.w. het is de tijd dat God ons wil voorbereiden opdat we duidelijk zouden zien wat het doel is van ons leven hier op aarde.

    In de bijbel vinden we nog voorbeelden van 40 dagen om mensen voor te bereiden op verandering.

    We denken aan de  40 dagen regen in het leven van Noach

    -Mozes verbleef 40 dagen op de berg Sinaï

    -Elia kreeg 40 dagen kracht door 1 maaltijd

    -Jezus verbleef 40 dagen in de woestijn

    -de leerlingen werden totaal veranderd in de 40 dagen tussen Pasen en  Hemelvaart.

    Jezus focust in de woestijn op de wil van zijn vader. Hij vraagt aan ons om dat ook te doen . Hij vraagt ons ook sterk te staan in onze wereld om ons niet te laten verleiden door een verkeerde doelstelling in ons leven. Jezus wil sterk staan en kiest om het doel van zijn vader te volgen. Het doel voor zijn leven.

    Paulus schrijft  in zijn brief aan de Kolossenzen 1 = Vers 16: in Hem is alles geschapen,alles in de hemel en alles op aarde, het zichtbare en het onzichtbare,vorsten en heersers, machten en krachten. Alles is door Hem gemaakt en vindt in Hem zijn doel. Hij bestaat vóór alles en alles bestaat in hem.

    Als we dit goed beluisterd hebben dan is het duidelijk dat mijn gekregen leven gekregen niet om mij gaat, maar om Hem die mij geschapen heeft.

    De vraag is dan :  hoe kan ik mezelf er aan herinneren dat het er in het leven uiteindelijk om gaat, dat ik voor God leef, en niet voor mezelf?

    Het doel van ons leven omvat veel meer dan onze persoonlijke vervulling en ons geluk,  carrière, dromen en ambities

    We moeten beginnen bij God, we zijn geboren dank zij en voor het doel dat Hij met ons heeft.

    In die zoektocht vertrekken we dikwijls met een verkeerd uitgangspunt, mijn eigen “ik” : wat wil ‘ik’ worden? Wat moet ‘ik’ met mijn leven doen? Wat zijn ‘mijn’ doelen en toekomst dromen?

    We zullen het nooit ontdekken, wanneer we op onszelf gericht zijn

    Ook in het boek Job lezen we  dat God het leven van zijn schepselen leidt , ons leven ligt in de hand van God  (Job12,10). We bewandelen een doodlopende weg, wanneer we helemaal met onszelf bezig zijn, maar hebben een leven vol vrijheid en mogelijkheden, wanneer we onze aandacht op God richten zegt Paulus ons in de brief aan de Rom 8,6.

     Zelfhulp leidt tot niets, maar met zelfopoffering kunt ge de ware ik ontdekken.

    De vraag is nu hoe kunnen we het doel ontdekken waarvoor we geschapen zijn.

    Er zijn 2 mogelijkheden speculeren of  openbaring.

    Wanneer we een antwoord moeten zoeken naar het doel van ons leven, dan gokken we en gissen we, we voelen ons niet zeker, dat is speculeren.  De gemakkelijkste manier om te ontdekken welk doel de uitvinding heeft, is de bedenker ervan naar dat doel te vragen dat is de openbaring

    Dus voor ons leven moeten we ons naar God richten: de vraag is dus : God wal wil je dat ik doe.

    Paulus zegt in de eerste brief aan de Kor2,7 dat Gods doelen doortrokken zijn met “Zijn” wijsheid  en dat ze het beste “in ons” voortbrengen.

    We moeten ons leven op eeuwige waarheden bouwen en niet op populaire psychologie of streven naar succes en inspirerende verhalen.

    Paulus zegt verder: in Christus ontdekken we wie we zijn en waarvoor we leven.

    Wanneer we in het duister tasten over het doel van ons leven, dan staan we nu  bij het begin van de vastentijd  op het punt in het licht te treden. Maar we zijn vrije mensen, we kunnen kiezen. God volgen of het kwade. Dat is de keuze die Jezus ook maakte in de woestijn.

    Het vraagt moed en kracht om te willen kiezen en ons te richten naar wat God wil, de schepper van ons leven. Want meestal zijn wereldlijke waarden vlugger te realiseren, we zien er ook sneller het resultaat van. Wanneer we God volgen worden we niet steeds bejubeld. We zijn dan maar gewone mensen, een gewone leerkracht die zich inzet voor de studenten, een gewone huisvrouw beschikbaar voor het gezin, een gewone poetsvrouw, een gewone arbeider die zijn werk goed probeert te doen, een gewone arts die zich intens inzet voor zijn patiënten,  een gewone student die zijn gekregen intellect ontwikkelt om zich later in te zetten voor anderen. M.a.w. het gaat om een gewoon mens die eerlijk in het leven probeert te staan en inspanningen doet om al zijn talenten in te zetten voor anderen met heel zijn hart met heel zijn ziel met al zijn krachten.

    07-03-2013 om 21:49 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 Johannes 4,7-21. God heeft ons als eerste lief!

    Sommige mensen hebben een fris en vitaal geloofsleven. Hun geloof is echt. Het lééft. Wat is hun geheim? Zij erkennen Jezus als Heer en onderhouden een gepassioneerde relatie met Hem, alsof ze vandaag voor het eerst ontdekt hebben hoe ze op Gods liefde mogen ingaan.
    Over dat geheim gaat het vandaag. Hoe kunnen we ’de eerste liefde’ ontdekken of herontdekken en hoe kunnen we die dagelijks beleven.

    We gaan dit uitdiepen en lezen in de bijbeltekst uit de 1 ste brief van Johannes hoofdstuk 4 vers 7 tot 21.

    Wie de Zoon heeft, heeft het leven

         [ 7] Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God. [ 8] Wie niet liefheeft kent God niet, want God/ is liefde. [ 9] En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven. [ 10] Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat Hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden.  [ 11] Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. [ 12] Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden. [ 13] Dat wij in hem blijven en hij in ons, weten we doordat hij ons heeft laten delen in zijn Geest. [ 14] En we hebben zelf gezien waarvan we nu getuigen: dat de Vader zijn Zoon gezonden heeft als redder van de wereld. [ 15] Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en blijft hij in God. [ 16] Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem.
         [ 17] Zo is de liefde bij ons werkelijkheid geworden, en daardoor kunnen we op de dag van het oordeel vol vertrouwen zijn, want hoewel wij nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus. [ 18] De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent is de liefde geen werkelijkheid geworden. {19} Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. {20} Als iemand zegt: "Ik heb God lief", maar hij haat zijn broeder of zuster, is hij een leugenaar. Want iemand kan onmogelijk God, die hij nooit gezien heeft, liefhebben als hij de ander, die hij wel ziet, niet liefheeft. {21} We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen: wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben.

    Jezus zocht contact met de mensen om ons met Gód in contact te brengen. Want God wil dat we met Hem sámen leven. Jezus was de Zoon van God. De enige mens, die méér was dan mens alleen. Ik ben door mijn geloof in Jezus Christus, kind van God en mag God mijn vader noemen, mijn vader van wie al het goede komt.
    Kinderen van God zijn heeft een dynamiek in zich. We ontwikkelen ons tot kinderen van God door steeds dieper in relatie met Jezus te leven. Kind van God zijn wordt dus Christus navolgen, zegt Paus Benedictus in zijn boek over Jezus van Nazareth.
    God houdt van mij. Hij staat te wachten om met mij in relatie te leven, maar ik vergeet Hem dikwijls, heb het zo druk en soms voelt God zo vaag en ver weg.

    Durf en wil ik nu, in het licht van de Heilige Schrift, naar mezelf kijken?
    Hoe moet ik terugkeren naar de staat van de eerste liefde? Hoe moet ik zonder enige twijfel geloven in Gods overweldigende liefde voor mij persoonlijk?
    We kunnen het zowat vergelijken met de sterke liefde die een jong gehuwd koppel voor elkaar heeft. Er zijn geen twijfels en het geloof in elkaar is enorm.
    Zo willen wij ook onze verbondenheid voelen met God.

    Ik ben waardevol, ik ben uniek voor Hem. Ik ben als Jezus. Wat een ongelofelijke boodschap. Maar ben ik het vergeten of weet ik het nog?

    Wij hebben lief, omdat God ons het eerst heeft liefgehad lezen we in de bijbel. Wat is die eerste liefde?
    Het is de liefde van God voor mij! God zegt mij: zonder jou ben ik niet volkomen!
    Omdat God mij het eerst heeft liefgehad kan ik leven zonder angst en in volle overgave, ik ben tot meer in staat door Hem.
    Als je bang bent en angstig, laat je dan liefhebben door Mij, zegt God.
    Dank U, liefdevolle Heer, dat ik me niet hoef te laten leiden door angst.

    God kiest ervoor om mij lief te hebben. Houdt God dan van iedereen? Ja, zijn liefde gaat uit naar alle mensen! Ieder mens is zijn unieke creatie, dat is Gods bedoeling.
    Hij houdt zoveel van zijn schepselen, dat Hij ze wil redden van de ondergang. Het is nodig om dit te weten en te geloven. Zijn liefde drijft angst uit. Als ik toch nog angst hebt, dan besef ik nog onvoldoende dat God van me houdt en wat dat betekent. Door te spreken met God wordt mijn angst draagbaar, God gaat voor me zorgen.

    We kunnen vele goede daden doen, maar, als we niet in een liefdesrelatie leven met God, worden we moe, omdat alle kracht uit onszelf moet komen.
    We doen het goede en toch is het soms frustrerend, we zitten met ontgoocheling. We gaan dus onze rechten opeisen, dingen afmeten, beoordelen, we worden angstig, depressief, kwaad, we twijfelen aan de zin van ons bestaan, het doel van ons leven.
    Indien we echter Gods liefde ontvangen, ja zeggen voor Zijn liefde, kunnen we ook anderen echt liefhebben, ten volle, zonder iets terug te verwachten.
    Het is God die door ons werkt, om zijn liefde te tonen, door ons naar anderen, dat is Zijn plan, Zijn wil voor ons leven. Hij heeft ons nodig.

    Een eerste voorwaarde om te leven in verbondenheid met God is ons geloof.
    Geloof ik dat God mij liefheeft en staat te wachten met zijn liefde voor mij elke dag opnieuw en opnieuw?

    Laten we daarvoor samen bidden: Lieve God, Mijn vader,
    Ik kan zo moeilijk geloven dat U mij nodig hebt. Ik heb U nodig.
    God, Jezus Christus, help me vandaag om Uw liefde toe te laten in mij.
    Help me om bewust uw overvloedige liefde te ontvangen.
    Ik moet er niets voor doen, ik weet dat u me overlaadt met uw liefde, maar ik kan het soms moeilijk geloven, verdien ik het wel?
    Help me te weten en te geloven dat ik dit geschenk van U krijg.
    Help me dit geschenk vandaag te gebruiken voor de mensen rondom mij, met de kracht van uw Heilige Geest en volgens uw wil. Amen

    Wanneer we nu weten dat God onze bron is, het eerste, de start, dan kunnen we door Zijn liefde ten volle leven in liefde ,vreugde, geduld, goedheid.
    Soms kan ik de andere niet waarderen omdat die persoon een andere mening heeft, anders reageert. In goede relatie leven is niet altijd gemakkelijk. We ervaren dat allemaal. Vanuit Gods liefde voor mij, ben ik echter tot meer instaat. Dit is liefhebben, omdat God mij eerst heeft liefgehad. Het wil zeggen tot meer in staat zijn.
    In verbondenheid met Hem leven en van daaruit Gods liefde weerkaatsen, uitstralen.
    Het is ervaren hoe ik een blije christen kan zijn zodat ook andere mensen mijn blijheid mogen ervaren.

    Laat ons ook daarvoor bidden : Heer, we willen niet afglijden naar een slapheid, we willen in uw liefde voor ieder van ons geloven en van daaruit leven. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Lieve God, Jij bent Liefde, zo overvloedig voor ons, het is moeilijk om te geloven dat we die liefde niet moet verdienen. Uw liefde is een geschenk, zelfs al gaan we zwaar in de fout. Nooit gaat U weg. Laat ons door het ontvangen van uw liefde blije christenen zijn voor anderen. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Heer, laat ons vandaag begrijpen dat U daar bent. Laat ons inloggen in uw liefde, in relatie leven met U. We willen dat, maar we vergeten het zo vaak. We gaan dan op eigen kracht onze beslissingen nemen en vragen niet aan U om ons te leiden in die beslissingen, zo nemen we het geschenk van uw liefde niet aan. God, dit willen we niet, raak ons hart zodat we leven in uw liefde. Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Heer Jezus Christus, door geloof in uw leven en sterven kunnen we u bereiken, we weten dat U ons gebed hoort en dat U ons nu overlaadt met uw liefde. Dank daarvoor.

     De kwaliteit van Gods liefde voor ons is niet te vatten, niet te omschrijven, maar laten we de woorden van Johannes geloven.

    Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat Hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem. We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen: wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben.

     

    03-01-2013 om 09:52 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KRACHT VAN HET GEBED.

    Matteus hoofdstuk 7 vers 7 tot 12

    DE KRACHT VAN HET GEBED.

    We zijn blij en weten dat we God loven en prijzen door tijd te maken voor deze morgenwijding, maar dit vraagt ook willen loskomen van onszelf en ervoor kiezen om onze aandacht volledig naar God te richten. Zo komen we los van alleen maar woorden en gaan we echt in gesprek met onze Heer.

     

    Heer, help me te begrijpen wat in de tekst geschreven staat. Ik wil begrijpen, maar ik wil ook door uw genade geraakt worden, slechts dan kan ik ervan leven vandaag tot uw glorie.

    Heer, Ik dank u daarvoor.

    Matteus hoofdstuk 7 vers 7 tot 12

    7 Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan.

    8 Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan.

    9 Is er iemand onder jullie die zijn kind, als het om een brood vraagt, een steen zou geven?

    10 Of een slang, als het om een vis vraagt?

    11 Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal jullie Vader in de hemel dan het goede geven aan wie hem daarom vragen.

    Het evangelie van Matheus gaat over De kracht van het gebed.

    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan anders is het

    eerst nodig vergiffenis te vragen alvorens we ons tot God richten.
    We kunnen alleen spreken, tot God bidden, wanneer we in een eerlijke relatie met God staan of willen starten met God te betrekken in ons leven .

    Om te groeien is het nodig te luisteren naar de woorden uit het evangelie want zo verkrijgen we kennis en weten we hoe te leven als echte christen en hoe te geloven in een vertrouwenswaardige God.

    Indien we niet op God vertrouwen, hebben we angst om de leiding voor ons leven uit handen te geven en willen we zelf alles onder controle houden.

    God is een liefdevolle Vader, Hij is ons vertrouwen meer dan waardig, Jezus zegt in Vers 11 ‘ indien wij mensen, die fouten maken, iets goeds willen geven aan onze kinderen, hoeveel meer zal Onze Vader in de hemel goede gaven aan ons geven, aan diegenen die het Hem vragen!’

    Wanneer we in verbondenheid leven met de Christus, geeft God meer terug dan wat we zelf kunnen geven, ook al ervaren we dat niet direct, we hebben niet leren luisteren naar zijn antwoorden. Stilte, studie, gebed, gemeenschap en ontmoeting is hiervoor nodig.

    Opdat ons gebed gehoord kan worden moeten we ten diepste geloven en in relatie leven met God.

    We willen even een moment houden om de volgende vragen te overdenken:

    - geloof ik ten diepste dat God van me houdt?

    - geloof ik dat God een plan heeft voor mijn leven?

    - geloof ik dat God mij de kracht geeft door het geschenk van Zijn heilige Geest, Zijn kracht die ik nodig heb om te leven zoals Hij het verwacht. Vertrouw ik God daarvoor.

    - ben ik bereid God’s wil te doen als Hij iets anders geeft dan wat ik verwacht?

    In staat zijn om uit te maken wat Gods wil is, was voor mij zeer moeilijk te begrijpen.

    Ik wou bidden en luisteren, maar ik hoorde niet wat God antwoordde.

    Ik heb niet leren luisteren. Het is al zo moeilijk te luisteren naar wat mijn partner te vertellen heeft, me in te leven in zijn denken en verlangen.

    Bij Gods denken en verlangen heb ik nooit stil gestaan.

    Ik heb ontdekt dat God antwoordt door stil te zijn, door te focussen op wat God in mijn gedachten brengt .

    Jezus zegt en belooft ‘ wie Mijn geboden onderhoudt en opvolgt, hij of zij is diegene die Mij liefheeft, en die Mij liefheeft, zal mijn Vader liefhebben en ook Ik zal hem liefhebben en ik zal Mezelf laten kennen aan hem.’

    We hebben de verzekering, indien we God benaderen en iets vragen volgens Zijn wil, dan zullen we dat verkrijgen. Hij hoort ons wel degelijk.

    Zijn wil, wil zeggen: Zijn plan voor ons, op het tijdstip dat Hij verkiest.

    Indien we leven in de gave van de Heilige Geest is dit haalbaar, geloven dat Hij het beste met ons voorheeft en geduld hebben. God zegt en beveelt: ‘Bedwelmt u niet met wijn, maar laat u bezielen door de Geest.’

    De H.Geest is onze krachtbron voor het leven.

    We kunnen bidden wanneer we klaar zijn om God een plaats te geven in ons leven, het is belangrijk dat het onze eigen beslissing is, op ons eigen gekozen moment en naarmate we meer en meer met God verbonden zijn zullen we zijn antwoord beter horen.

    Laten wij vandaag samen bidden :

    God, ik wil dienaar zijn van U, ik wil dienend uitverkoren zijn, volkomen met Christus zijn, geen focus op mijn eigen succes. Ik wil uw Zoon, Christus, op de troon van mijn leven plaatsen. Ik wil Uw weg volgen.

    Ik wil alles in uw handen leggen, volledig vertrouwen op U en uw wil vervullen.

    Wij bidden u, verhoor ons gebed.

    Heer, laat mij gemeenschap vormen met mensen rondom mij, open deuren waar ik geloof, hoop en liefde kan brengen. Soms ben ik bang, ik sluit me af, schrik dat anderen me toch niet graag zien zoals ik ben.

    Ik wil mijn leven in uw handen leggen, ik weet en geloof dat ik door de H. Geest de kracht van U krijg om dit te doen. Laat me niet leven om zelf belangrijk te zijn, ik wil leven omdat Gij belangrijk bent voor mij en liefde wil brengen door mij. Leer me dus nederig zijn en dienend al mijn talenten inzetten.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Lieve God, ik wil naar uw antwoord luisteren, laat me ook uw antwoord begrijpen, want het is niet altijd gemakkelijk te weten wat uw antwoord is.

    Ik weet, wanneer ik iets in Jezus naam vraag, U het zal doen volgens Uw plan voor mijn leven, volgens uw wil en op het door U gekozen tijdstip.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Heer, laat me in U geloven, ten diepste want dan voel ik me sterk.

    Leer me bidden met verlangen, overgave en berouw, om te leven in geloof de enige weg waardoor ik U kan behagen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    God ,

    We willen vandaag bidden voor mensen die bidden zo moeilijk vinden.

    God, U bent met alles tevreden, met elk woord, met elke gedachte.

    Bidden is naakt staan voor u, u kent ons tenvolle, eigenlijk moeten we al niets meer zeggen, U weet wie we zijn, hoe we ons voelen en wat we verlangen.

    Geef de mensen die angst hebben om niet te voldoen aan U een gevoel van zeer nabij te mogen zijn, zoals een kind bij zijn Vader. U bent niet ver weg maar heel dichtbij, maar sommige mensen ervaren dit zo niet. We bidden dat alle mensens die nu vandaag luisteren deze nabijheid mogen ervaren en zo intens verbonden met U de weg naar gebed vinden.

    Wij bidden u verhoor ons gebed

    12-12-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De goede herder

    Johannes Hoofdstuk 10 verzen 1 tot 11

    We lezen uit de evangelietekst van Johannes Hoofdstuk 10 .verzen 1 tot1
    De goed herder

    1 ‘Waarachtig, ik verzeker u: wie de schaapskooi niet binnengaat door de deur maar ergens anders naar binnen klimt, is een dief of een rover.

    2 Wie door de deur naar binnen gaat, is de herder van de schapen.

    3 Voor hem doet de bewaker open. De schapen luisteren naar zijn stem, hij roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten.

    4 Wanneer hij al zijn schapen naar buiten gebracht heeft, loopt hij voor ze uit en de schapen volgen hem omdat ze zijn stem kennen.

    5 Iemand anders volgen ze niet, ze lopen juist van hem weg omdat ze de stem van een vreemde niet kennen.

    6 Jezus vertelde hun deze gelijkenis, maar ze begrepen niet wat hij bedoelde.
    7 Hij ging verder: ‘Waarachtig, ik verzeker u: ik ben de deur voor de schapen.

    8 Wie vóór mij kwamen waren allemaal dieven en rovers, maar de schapen hebben niet naar hen geluisterd.

    9 Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden, hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden.

    10 Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid.
    11 Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor deschapen

    Binnengaan door de deur, die Jezus is, zo zijn we met Jezus in liefde verbonden. Jezus is onze herder, wij mogen Jezus leren kennen en Hem toebehoren. In vers 3 staat : Hij roept zijn eigen schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten.

    Dit wil zeggen : Jezus kent ons omdat we deel uitmaken van Zijn volgelingen en wij kennen Jezus omdat Hij onze herder is, wij behoren tot zijn kudde. De herder spreekt nooit over het bezitten van zijn kudde. Wij horen bij Hem omdat Hij ons kent en wij Hem. Toebehoren is iets totaal anders dan bezitten. Zo is het ook met onze kinderen. Ze komen door ons ter wereld maar zijn niet van ons. Kinderen zijn vrije schepselen van God met een eigen roeping en een unieke nieuwheid voor God. Kinderen en ouders zijn verantwoordelijk voor elkaar. Ze ondersteunen elkaar ten diepste omdat ze elkaar kennen. Onze kinderen aanvaarden in hun eigenheid, onze ouders aanvaarden in hun eigenheid is niet altijd gemakkelijk, ons eigen verlangen, onze eigen weg primeert dikwijls. Maar dan handelen we zoals de rover.

    Voor de ware herder zijn ouders en kinderen vrije mensen die waarheid en liefde zoeken. Daarom gaf Hij zijn leven en nodigt Jezus ons uit om te leven in overvloed.

    Jezus geeft leven opdat ik mag leven in overvloed. Dat zegt hij in vers 10.

    Jezus belooft iets bijzonders: leven in overvloed, ieder mens wil leven in overvloed. Waar is het te vinden? Wanneer hebben we leven in overvloed en hoe gaat dat dan?

    De wereld zoekt overal naar zekerheid, liefde, blijdschap, vrede, zingeving en hoop. We vinden deze dingen allemaal wel een beetje, maar in Christus die ons bij God en God ‘s woord brengt, vinden we al deze dingen in zijn volheid. We weten dan welke weg we moeten gaan. Door ons geloven hebben we ons aan hem toegewijd en Hij heeft zich toegewijd aan ons. Hij is bij ons. Hij werkt in ons. Hij zal ons nooit teleurstellen. Hij is de Herder en Hij is ook de weidegrond, het voedsel voor ons leven.

    Het is niet altijd gemakkelijk in moeilijke momenten van pijn of verdriet om dit alles te blijven geloven. Op zulke momenten worden we maar eerst geconfronteerd met echt kiezen om te blijven geloven. Het kost soms tranen.

    Als gelovigen kunnen we leven in volheid zegt Jezus, dat is dus veel meer dan we zelf kunnen creëren.

    De volheid van leven is een belofte van Jezus aan ons.

    Durf ik die belofte aan?

    We kunnen bidden en vragen aan God om deze volheid te zien, te ervaren.

    We moeten bidden en vragen aan God om geduldig te zijn en te aanvaarden dat er dingen gebeuren die we niet in die volheid begrijpen.

    Het lijden, het ziek zijn, het kind dat gehandicapt geboren wordt, het gebeurt allemaal en hoe moeten we dan het leven in volheid begrijpen .

    We ervaren de belofte van volheid van leven als we intens in relatie leven met God, dagdagelijks, door ons geloof in Jezus, door ons gebed, onze gesprekken met Hem, de keuze om Hem de leiding over ons leven te geven. We ervaren de belofte van volheid van leven door hulp te vragen aan God bij elke verantwoordelijkheid die we moeten nemen, bij angst en onmacht om te kiezen voor de waarheid.

    Ieder ervaart die volheid van leven anders. Toen ik voor het eerst aandacht gaf voor mijn relatie met Jezus gaven ook voor het eerst kleine dingen me intense blijheid. Dingen die ik vroeger helemaal niet zag of waarvan ik dacht ‘ook toevallig’. Nu ervaar ik echter dat het Jezus is die voor me zorgt.

    Wanneer we beslissen door de deur te gaan, erkennen we Jezus als onze Heer en Herder, we geven aan Hem de leiding in ons leven. We mogen onze zorgen in Zijn handen leggen. Dat is een groot geschenk.We kunnen dan leven zonder angsten en kunnen ten diepste geloven dat Hij voor ons zorgt.

    Wij maken nu even tijd om te bidden:

    Bidden wij zoals in PSALM 23 vers 2-5

    Heer laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water, geef mij nieuwe kracht breng me behouden terug en leidt mij langs veilige paden tot eer van uw naam.

    Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed ,

    U nodigt mij uit aan tafel voor het oog van de vijand, U zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over.

    Een goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen lezen we in vers 11.

    Hier staat Jezus lijden en sterven centraal, het was zijn vrije wil. Het was zijn keuze voor ons, Jezus geeft niet iets, maar geeft zichzelf, Hij schenkt Zijn leven voor ons.

    Hij vraagt daarom ook dat wij vergeven en vergiffenis vragen, hoe klein ook. Slechts dan kan Hij ons steeds opnieuw leiden naar de groene weiden en de volheid van het leven tonen.

    Soms falen we in die keuze, maar we kunnen beslissen om telkens terug door de deur te gaan, naar Hem, de leider voor ons leven. Onze herder.

    Daarom willen we nu bidden:

     God, ik heb uw woorden hier gehoord en wil U nu een beetje vertellen waar ik, in mijn leven, uw volheid zo nodig heb om een blije christen te kunnen zijn en een hulp herder voor Uw kudde.

    Mogen we iedereen nu uitnodigen tijd te nemen voor een persoonlijk gebed.

    Lieve God,

    We zijn dankbaar dat U ons de kans geeft, beetje bij beetje te begrijpen dat we in relatie kunnen leven met U en hoe we dit moeten doen.

    We bidden voor mensen die misschien vol twijfel zijn, we bidden voor mensen die keihard werken en toch in eenzaamheid en ontgoocheling leven. Help hen de weg te vinden om door uw deur te gaan.

    Wij bidden u Heer, verhoor ons gebed.

    Lieve God laat ons allen, Uw volheid ervaren, dat we moge zien hoe de weg naar U te vinden of de weg ‘terug’ naar U te vinden, de deur en het geschenk van de volheid van leven.

    Dat vragen wij voor onszelf en voor anderen rondom ons.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     Beste mensen,

    We nodigen u uit om mensen bij hun naam te noemen, mensen voor wie we bezorgd zijn en voor wie we de ervaring van volheid van leven toewensen.

    Verder willen we in verbondenheid met u leven en daarom bidden we tot slot het gebed dat Jezus ons geleerd heeft:

    05-12-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.God werkelijk kennen
    Matteus 11: 25 – 30 God werkelijk kennen

     

    Bijbeltekst: hoofdstuk 11 verzen: 25 - 30.

    25 In die tijd zei Jezus ook: ‘Ik loof u, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat u deze dingen voor wijzen en verstandige verborgen hebt gehouden, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld.

    26 Ja, Vader, zo hebt u het gewild.

    27 Alles is mij toevertrouwd door mijn Vader, en niemand dan de Vader weet wie de Zoon is, en wie de Vader is, dat weet alleen de Zoon, en iedereen aan wie de Zoon het wil openbaren. 28 Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven.

    29 Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden,

    30 want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

    In vers 27 lezen we: Alleen de Zoon kent werkelijk de Vader. Kennen veronderstelt altijd iets van gelijkheid. God werkelijk kennen veronderstelt samenzijn met God, zelfs éénheid van Zijn. Elkaar volmaakt kennen is pas mogelijk als hetzelfde bestaan gedeeld wordt.

    Alleen de Zoon kent de Vader en alleen deel hebben aan de Zoon leidt tot echte kennis van de Vader.

    Het evangelie zegt hier dat wij deel moeten hebben aan de Zoon om zo tot de kennis van de Vader te komen.

    In contact zijn met Jezus om Gods woorden kunnen begrijpen daar gaat het om, zo kunnen wij weten hoe we moeten handelen, spreken, denken.

    God is er voor de eenvoudigen

    In vers 25 prijst Jezus God, omdat God zich openbaart aan de eenvoudigen. Hier wordt niet bedoeld op kleine kinderen of armen. Soms kan ook het hart van degene die niets bezitten zeer verhard zijn, kwaad, vanbinnen vol hebzucht. Ook hier wordt God dan totaal vergeten en kijkt men uit naar materieel bezit.

    God openbaart zich aan de eenvoudigen, gaat hier over mensen die dienstbaar zijn, zich niet laten meeslepen enkel om te bezitten, mensen met een innerlijke vrijheid, zachtmoedigheid, mildheid en nederigheid, die zo mee kunnen werken aan elke vorm van rechtvaardigheid.

    Alles is mij door mijn Vader in handen gegeven zegt Jezus.

    God schenkt. ‘Al het mijne is het uwe en al het uwe is het mijne’ zegt Jezus tot zijn Vader. Het geven van de Vader wordt voltooid in de liefde die de Zoon betoond tot het uiterste, dit wil zeggen op het kruis.

    Wij moeten ook tot Jezus zeggen: al het mijne is het uwe, dan mogen we ook weten en al het uwe is het mijne. Hij gaf Zijn leven voor ons. Daarom behoren wij ook toe aan Hem. Daarom kan God ook zo dicht bij ons komen en wij dus bij Hem. God is helemaal niet veraf. Hij is bij ons, in onze huiskamer, ons ziekbed, onze werkplek, in onze auto. Hij is waar wij zijn. Dicht, dichter, dichtst.

    We vergeten al te vaak dat dit een uniek gegeven is voor het christendom.

    Jezus wil ons de Vader openbaren lezen we in vers 27 Hij deed dat door op aarde te leven. Wij kunnen kennis hebben door het lezen van de schrift, door studie, door ontmoetingen.

    Komt allen tot mij die uitgeput zijt en onder lasten gebukt. Lezen we in de evangelie tekst onder vers 28.

    Mijn juk is zacht en mijn last is licht:

    Maar is Jezus navolgen dan gemakkelijk? Hoe moeten we dit dus begrijpen.

    Jezus was geen hervormer die het leven gemakkelijker wilde maken, zonder wereldlijke lasten. Hij heeft dat nooit beloofd.

    Hij zegt over zichzelf, ik ben zachtmoedig en nederig van hart.

    Zo is het ook werkelijk. Jezus is waarlijk zachtmoedig en zuiver van hart en ziet daarom God voortdurend. In Jezus is de zuivere goedheid aanwezig die hoort bij de waarlijk grote heerser.

    Dat moet ook ons verlangen zijn, goedheid, zachtmoedig zijn, nederig en zuiver van hart. Zijn voorbeeld volgen, alles in zijn handen leggen door ons geloof in Hem. Dan kunnen we zijn als Jezus en kunnen we rust vinden. Door Jezus kunnen we dicht bij God leven.

    Als we gelovig zijn is dat ons doel, ons verlangen. Zo ontvangen we Zijn genade, God gaat ons beschermen, we worden zijn kind en we ontvangen de kracht van de Heilige Geest om de moeilijkheden van het leven aan te kunnen, de last wordt dan lichter .

    Laat ons nu samen bidden

    Heer Laat ons de weg vinden om zeer dicht bij U te komen.

    Help ons om in deze ik gerichte wereld terug op onze knieën te gaan, terug nederig worden en elke avond U dank te zeggen voor de voorbije dag en hulp te vragen voor de zorgen die we hebben.

    Niet alleen ’s avonds maar elk moment kunnen we dicht bij u komen.

    Als we dit in ons leven vergeten zijn Heer, geef ons dan nu de kracht om die keuze opnieuw te maken. Geef ons de durf om ervoor uit te komen dat U belangrijk bent voor ons elke dag opnieuw en opnieuw.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Heer laat ons Uw woorden begrijpen, om te weten hoe we moeten handelen, spreken, denken.

    Men zegt dat Gij tot ons spreekt, maar we horen u dikwijls niet.

    We zijn dan te druk bezig. Help me te kiezen om tijd te maken, help me om mijn agenda goed te organiseren en te kiezen voor wat echt belangrijk is. Durven nee zeggen is soms nodig om tijd te maken voor U, om te volbrengen van hetgeen U wilt.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Heer, God werkelijk kennen verondersteld samenzijn met U.

    Elkaar volmaakt kennen is pas mogelijk als hetzelfde bestaan gedeeld wordt, dat waren uw woorden vandaag.

    We bidden voor zovele mensen die alleen luisteren naar woorden van mensen die niet in U geloven. Geef hen de kracht om te kunnen luisteren naar uw woord. Laat ze ervaren dat U leren kennen de weg opent naar geloven. Geef hen de kracht om in U te durven geloven, zich over te geven aan U. Niet te wachten op de bewijzen van uw bestaan .

    Daarvoor bidden wij u Heer, verhoor ons gebed.

    Heer, wij bidden vandaag vooral voor alle bedrijfsleiders. We bidden vooral voor de bedrijfsleiders die nu luisteren. Gij zegt: komt allen tot mij die uitgeput zijt en onder lasten gebukt. Bedrijfsleiders hebben grote lasten en verantwoordelijkheden.

    In Jezus is de zuivere goedheid aanwezig die hoort bij de waarlijk grote heerser.

    God, het is enorm moeilijk een goed bedrijfsleider te zijn.

    Geef de bedrijfsleiders die nu luisteren de zuivere goedheid zoals Jezus, geef hen de kracht om waarlijk goede leiders te zijn, geef hen de kracht om de leiding in uw handen te geven, uw hulp te vragen, alvorens ze het volgende moeilijke gesprek aangaan om hun bedrijf goed te laten werken. Laat hen het bedrijf leiden in uw wil, gesteund op waarheid bij alle aspecten die aanwezig zijn binnen een bedrijf.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Jezus is waarlijk zachtmoedig en zuiver van hart en ziet daarom God voortdurend.

    God, laat ons vandaag ook zachtmoedig zijn en zuiver van hart. We weten dat we in dit gebed de hulp krijgen van de Heilige Geest, Hij is onze Redbull, onze energiedrank. Door zijn kracht kunnen we alles, maar dikwijls leven we niet in relatie met U. We gaan dan onze eigen weg, creëren onze eigen energie om onze verantwoordelijkheden te nemen.

    Laat ons vandaag uw energiedrank drinken en onze zorgen in uw handen leggen. Zo kunnen we leven in de vruchten van de Heilige Geest met liefde, goedheid, vreugde, vrede, geduld, trouw, zachtheid, nederigheid, voor de mensen rondom mij.

    We vragen U dit in verbondenheid met Jezus.

     

    30-11-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de perfecte liefde

    De bron van waaruit we kracht putten voor ons leven is de liefde van God voor ons.

    De kwaliteit van deze liefde is niet te begrijpen door ons menselijk verstand, ze is veel meer dan we kunnen wensen of dromen. Een soort liefde die wijzelf niet kunnen benaderen , de perfecte liefde en ook dit begrip van perfectie is niet te omschrijven. Geloven dat God mij oneindig lief heeft is een eerste vereiste voor mijn christelijk leven. Zo kan ik tot geloof komen en groeien in mijn geloof. Daar gaat het vandaag over in deze morgenwijding.

    We gaan U zo dadelijk voorlezen uit het evangelie van Johannes 3:1-17

    Het evangelie volgens Johannes hfdst 3:1-17

    1 Zo was er een farizeeër, een van de Joodse leiders, met de naam Nikodemus.

    2 Hij kwam in de nacht naar Jezus toe. ‘Rabbi,’ zei hij, ‘wij weten dat u een leraar bent die van God gekomen is, want alleen met Gods hulp kan iemand de wondertekenen doen die u verricht.’

    3 Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.

    4 ‘Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is?’ vroeg Nikodemus. ‘Hij kan toch niet voor de tweede keer de moederschoot ingaan en weer geboren worden?’

    5 Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: niemand kan het koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest.

    6 Wat geboren is uit een mens is menselijk, en wat geboren is uit de Geest is geestelijk. 7 Wees niet verbaasd dat ik zei dat jullie allemaal opnieuw geboren moeten worden.

    8 De wind waait waarheen hij wil, je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit de Geest geboren is.

    9 ‘Maar hoe kan dat?’ vroeg Nikodemus.

    10 ‘Begrijpt u dit niet,’ zei Jezus, ‘terwijl u een leraar van Israël bent?

    11 Waarachtig, ik verzeker u: wij spreken over wat we weten en we getuigen van wat we gezien hebben, maar jullie accepteren onze getuigenis niet.

    12 Wanneer jullie me niet geloven als Ik over aardse dingen spreek, hoe zouden jullie me dan geloven als Ik over hemelse dingen spreek?

    13 Er is toch nooit iemand opgestegen naar de hemel behalve degene die uit de hemel is neergedaald: de Mensenzoon.

    14 De Mensenzoon moet hoog verheven worden, zoals Mozes in de woestijn de slang omhoog geheven heeft,

    15 opdat iedereen die gelooft, in Hem eeuwig leven heeft.

    16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

    17 God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om een oordeel over haar te vellen, maar om de wereld door Hem te redden.

    Tot daar het citaat uit de bijbel.


    Een bijzonder mens dus, deze Nikodemus , die persoonlijk geraakt moet zijn door wat hij heeft gehoord en gezien. En dan blijkt al meteen hoe Nikodemus, ondanks zijn sympathie voor Jezus, toch op de verkeerde golflengte zit.

    “Wij weten dat u een leraar bent die van God gekomen is”, zo zet hij het gesprek in. “Wij weten.”

    Alsof het daarom draait in het geloof. Alsof in het geloof het verstand het belangrijkste is. Jezus wil zo niet over geloven praten. Hij maakt dit duidelijk met het beeld van het opnieuw geboren worden: “alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.” En: “Niemand kan het Koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest”.

    Nikodemus begrijpt er niets van. Nikodemus is een Farizeeër, hij is onder de indruk van de tekenen van Jezus, maar kan het niet begrijpen.

    Jezus nodigt Nikodemus uit voor een gesprek om te kunnen groeien in geloof.

    Ook wij moeten in gesprek durven gaan, want soms hebben we misschien ook moeite met geloven, we kijken met onze zintuigen, en vanuit ons verstand verwachten we een bewijs voor elk antwoord. We geloven niet echt omdat we luisteren en redeneren vanuit ons eigen denken. Dikwijls zien we de dingen vanuit ons verleden, onze ontgoochelingen, onze persoonlijke ervaringen, we blijven er in vaststeken. We hebben nog een godsbeeld vanuit onze kinderjaren.

    Door de verstandelijke benadering van Nikodemus gaan de woorden van Jezus hem boven zijn pet. Er is een andere benadering nodig om Jezus te begrijpen. In het evangelie gaat het over “ opnieuw geboren worden”. Wanneer hier gesproken wordt over geboren worden uit de geest dan bedoelt Jezus hier de mens die zich tijdens zijn leven laat bepalen door de kracht van God. God wil ons overladen met zijn liefde Hij heeft een plan met elk van ons.

    opnieuw: geboren worden’ betekent ‘opnieuw’ het koninkrijk van God zien.

    We worden als katholieke christenen gevormd op ons 12de jaar.

    Het vormsel is een Sacrament, toegediend door handoplegging en zalving van de bisschop, dat kracht geeft om het geloof volwassen te beleven.

    Het `vormsel` (in het Latijn `confirmatio`, van het werkwoord `firmare` = bevestigen) is een sacrament waardoor een gedoopte de kracht van de Heilige Geest ontvangt om zijn geloof standvastig te kunnen belijden.

    Wie in deze wereld God wil ontdekken, heeft de blik nodig van iemand die opnieuw geboren is en dat kan niet op onze eigen krachten.

    Daarom ontvangen we de kracht van de Heilige Geest in het sacrament van het vormsel wanneer we 12 jaar zijn. Maar dat is slechts een start.

    Ik ben me toen niet bewust geweest van de kracht van het vormsel. Ik was er te jong voor. Maar God blijft beschikbaar, Hij is liefde. Hij is bezorgd en staat klaar met zijn overvloedige liefde en hoopt dat we ons richten naar Hem en dat is bij mij ook gebeurt. Ik heb er lang over gedaan om het allemaal te begrijpen. Ik weet nu beter hoe ik kan leven in de genade van de Heer en in de kracht van Zijn heilige geest.

    Als we spreken over Gods Heilige Geest, steunt ons geloof niet op ons verstand, maar op een keuze voor een dagdagelijkse verbondenheid met God om zo te leven in de kracht van de Heilige Geest. Het gaat hier om de manier waarop wij in het leven staan. Opnieuw geboren worden is dan ook een oproep, een oproep om zoveel mogelijk bewust te zijn van mijn keuze om God de leiding te geven over mijn leven, om zo Zijn plan voor mijn leven mogelijk te maken. Even tijd nemen en me richten naar God wanneer ik bijvoorbeeld mensen ontmoet of belangrijke beslissingen moet nemen of wanneer ik ontgoocheling beleef en het moeilijk heb met sommige mensen.

    Lieve God, onze Vader : Wij bidden u opdat wij allen geraakt mogen worden door de H. Geest, we bidden dat wij de kracht mogen hebben om aan andere mensen te vertellen over ons geloven, wat ons raakt en hoe we steun vinden bij U. Zo willen we samen uw liefde waar maken.

    U houdt van alle mensen, U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus. Want door zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

    Beste mensen laat ons even tijd maken om samen te bidden:

    Heer, U houdt van alle mensen, U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus. Want door zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

    Geef ons de mogelijkheid om te groeien in geloof en u opnieuw te ontdekken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Heer, ik wil geen onvolwassen gelovige zijn zoals Nikodemus, raak mijn hart wanneer ik geen antwoord vind op dingen die gebeuren.

    Mijn God en Vader, Help mij, om zelfs in moeilijke omstandigheden, te blijven geloven in uw liefde voor mij. Help me te vertrouwen op uw wil.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Heer, Geef me de kracht om me te richten op de Heilige Geest, om zo de moeilijkheden in mijn leven aan te kunnen.

    In de Heilige Geest ben ik opnieuw geboren en kan ik het koninkrijk van God zien.

    Ik dank u Heer om uw zoon Jezus Christus die voor mij gestorven is.

    Help me om mijn geloof nooit te laten verzwakken en steeds in relatie met U te leven alle dagen van mijn leven.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    Om goed te bidden moet de mens in de waarheid staan, het koninkrijk Gods zoeken en zijn gerechtigheid. Door het lezen van het evangelie kunnen we bewuster in relatie leven met God om zo zijn koninkrijk te ontvangen en zijn gerechtigheid en dan mogen we ook samen het gebed bidden dat Jezus ons geleerd heeft:

     En laat ons ook bidden voor de mensen die twijfelen en vragen stellen zoals Nikodemus. Geef hen kracht Heer om de weg naar U te vinden.

    Wij denken hierbij vooral aan onze kinderen, ook aan de mensen die het beleid voeren in ons land. Er worden aan hen hoge eisen gesteld. Geef hen inzicht en laat hen kiezen voor belangrijke waarden om zo te groeien en U te ontdekken en te geloven dat U de enige bent die ons de echte kracht kan geven die we nodig hebben.

    Wij wensen u oprecht ‘echt’ een blije dag in de kracht van de Heilige Geest.

    Dat God ons hiertoe mag zegenen : de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

    28-11-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kunnen we ’de eerste liefde’ ontdekken of herontdekken

    Sommige mensen hebben 
    een fris en vitaal geloofsleven . Hun geloof is echt. Het lééft. Wat is
    hun geheim?. Zij erkennen Jezus als Heer en onderhouden een gepassioneerde
    relatie met Hem, alsof  ze vandaag
    voor het eerst ontdekt hebben hoe ze op Gods liefde mogen ingaan.
    Hoe kunnen we ’de eerste liefde’ ontdekken of
    herontdekken en  hoe kunnen we die
    dagelijks beleven.

    We gaan dit uitdiepen en lezen in de bijbeltekst uit de 
    1ste brief van Johannes hoofdstuk 4 vers 7 tot 21

    Geliefde broeders en zusters, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt uit God
    voort. Ieder die liefheeft is uit God geboren en kent God.
    [8] Wie niet liefheeft kent God niet, want God is liefde. [9]
    En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon
    in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven.
    [10]
    Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad,
    maar dat hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden.
        
    [11]
    Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. [12] Niemand heeft God ooit gezien. Maar als we elkaar liefhebben, blijft
    God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden.
    [13]
    Dat wij in hem blijven en hij in ons, weten we doordat hij ons heeft laten delen in zijn Geest. [14] En we hebben zelf gezien waarvan we nu getuigen: dat de Vader zijn Zoon gezonden heeft als redder van de wereld. [15] Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en blijft hij in God. [16] Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen
    daarop. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem.
        
    [17]
    Zo is de liefde bij ons werkelijkheid geworden, en daardoor kunnen we op de dag van het oordeel vol vertrouwen zijn, want hoewel wij nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus. [18] De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst
    uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden.
    [19] Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. [20]
    Als iemand zegt: ‘Ik heb God lief,’ maar hij haat zijn broeder of zuster, is hij een leugenaar. Want iemand kan onmogelijk God, die hij nooit
    gezien heeft, liefhebben als hij de ander, die hij wel ziet, niet liefheeft.
    [21]
    We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen: wie God liefheeft, moet ook de ander liefhebben.

    Jezus zocht contact met de mensen om ons met Gód in contact te
    brengen. Want God wil dat we met Hem sámen leven .Jezus was de Zoon van God. De
    enige mens, die méér was dan mens alleen.

    Ik ben door mijn geloof in Jezus Christus, kind van God en mag God
    mijn vader noemen, mijn vader van wie al het goede komt.

    Kinderen  van God zijn  heeft een dynamiek in zich.
    We ontwikkelen ons tot kinderen van God door steeds dieper in relatie met Jezus te leven. Kind van God zijn wordt dus Christus navolgen , zegt Paus Benedictus in zijn boek over Jezus van Nazareth.

    God houdt van mij. Hij staat te wachten om met mij in relatie te
    leven, maar ik  vergeet Hem dikwijls, heb het zo druk en  soms
    voelt God zo vaag en ver weg.

    Durf  en wil ik nu ,  in het licht van de Heilige Schrift,
    naar mezelf kijken

    Hoe moet ik  terugkeren  naar de staat van de eerste liefde . Hoe moet ik zonder enige twijfel geloven in Gods
    overweldigende  liefde voor mij persoonlijk.

    We kunnen het zowat vergelijken met de sterke liefde die een jong
    gehuwd koppel voor elkaar heeft. Er zijn geen twijfels en het geloof in elkaar  is enorm.
    Zo willen wij ook onze verbondenheid voelen met
    God.

    Ik ben waardevol, ik ben uniek voor Hem .Ik ben als Jezus. Wat een
    ongelofelijke boodschap. Maar ben ik het vergeten of weet ik het
    nog?

    Wij hebben lief ,omdat God ons het eerst heeft liefgehad lezen we in
    de bijbel.

    Wat is  die eerste liefde. Het is  de liefde van God voor
    mij!
    God zegt mij: zonder jou ben ik niet volkomen

    Omdat God mij het eerst heeft liefgehad 
    kan ik leven  zonder angst en in volle overgave,ik ben tot meer in staat door Hem.

     Als je bang bent  en angstig  laat je dan liefhebben door Mij zegt
    God.

    Dank U liefdevolle Heer, dat ik me niet hoef laten te leiden door
    angst

    God kiest ervoor om mij lief te hebben. Houdt God dan van iedereen? Ja, zijn liefde gaat uit naar alle mensen!
    ieder mens is zijn unieke creatie,

    Dat is Gods bedoeling. Hij houdt zoveel van zijn schepselen, dat Hij
    ze wil redden van de ondergang. Het is nodig om dit
      te weten en  te geloven.
    Zijn liefde drijft angst uit.

    Als ik toch nog angst hebt, dan besef ik nog onvoldoende dat God van me houdt en wat dat betekent. Door te spreken met God  wordt mijn angst draagbaar, God gaat voor me zorgen.

    We kunnen vele goede daden doen, maar, als we niet in een liefdesrelatie leven met God,  worden we moe, omdat alle
    kracht  uit onszelf moet komen.
    We doen het goede en toch is  het soms frustrerend , we zitten met ontgoocheling. We gaan dus ons rechten opeisen, dingen afmeten, beoordelen . we worden  angstig, depressief, kwaad, we twijfelen aan 
    de zin van ons bestaan, het doel van ons leven.

    Indien  we echter Gods liefde ontvangen , ja zeggen voor Zijn liefde , kunnen we ook anderen echt liefhebben, ten volle, zonder iets terug te verwachten. Het is God die door ons werkt, om zijn liefde te tonen . door ons, naar anderen, dat is zijn plan , Zijn wil voor ons leven. Hij heeft ons nodig. 
    Een eerste voorwaarde om te leven in verbondenheid met God is ons
    geloof.

    Geloof ik   dat God mij liefheeft  en staat te wachten met zijn liefde voor mij elke dag opnieuw en opnieuw.

    Laten we daarvoor  samen bidden:

    Lieve God, Mijn vader,

    Ik kan zo moeilijk geloven dat U mij nodig hebt. Ik heb U
    nodig.
    God, Jezus Christus, help me vandaag om Uw liefde toe te laten in mij.
    Help me om bewust uw overvloedige liefde te
    ontvangen.
    Ik moet er niets voor doen, ik weet dat u me overlaad met uw liefde, maar ik kan het soms moeilijk geloven, verdien ik het
    wel?

    Help me te weten en te geloven dat ik dit geschenk van U krijg,
    Help me dit geschenk vandaag te gebruiken voor de mensen rondom mij ,met de kracht van uw Heilige Geest en volgens uw wil .Amen

    Wanneer we nu weten dat Gods onze bron is, het eerste, de start, dan
    kunnen we// door Zijn liefde,/ ten volle leven in
    liefde ,vreugde , geduld, goedheid,

    Soms  kan ik de andere niet waarderen omdat die persoon een andere mening heeft , anders reageert. In
    goede relatie leven is niet altijd gemakkelijk.
    We ervaren dat allemaal.


    Vanuit Gods liefde voor mij,   ben ik echter tot meer instaat
    .Dit is liefhebben omdat God mij eerst heeft liefgehad. Het wil zeggen tot meer in staat zijn. In verbondenheid met Hem leven en van daaruit Gods liefde weerkaatsen, uitstralen.

    Het is ervaren hoe ik een blije christen kan zijn  zodat ook andere mensen mijn blijheid mogen ervaren.

    Laat  ons ook daarvoor bidden :

    Heer, we willen niet afglijden naar een slapheid, we willen in uw
    liefde voor ieder van ons  geloven
    en van daaruit leven
    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.


    Lieve God, Jij bent Liefde ,
    Zo overvloedig voor ons, het is moeilijk om te geloven dat we  die liefde niet moet verdienen. Uw
    liefde  is een geschenk
      , zelfs al gaan we  zwaar in de fout. Nooit gaat U weg.

    Laat ons door het ontvangen van uw liefde  blije christenen zijn voor anderen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    Heer, Laat ons vandaag begrijpen dat U daar bent .

    Laat ons inloggen in uw liefde , in relatie leven met U.


    We willen dat, maar we vergeten het zo vaak .We gaan  dan
    op eigen kracht onze  beslissingen nemen, en vragen  niet aan U om ons te leiden in die beslissingen ,zo
      nemen we  het geschenk van
    uw liefde niet aan.

    God ,dit willen we niet , Raak ons hart zodat we leven in uw liefde.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.


    Heer Jezus Christus, Door  geloof in uw leven en sterven  kunnen we u bereiken , we weten  dat U ons 
    gebed hoort en dat U ons nu overlaadt met uw liefde . Dank daarvoor 
    De kwaliteit van Gods liefde voor ons is niet te vatten , niet te omschrijven, maar laten we de woorden van Johannes  geloven:


    Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat Hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden.God is liefde//. Wie in de liefde blijft,// blijft in God,// en God blijft in hem./ We hebben dan ook dit gebod van hem gekregen:/ wie God liefheeft,// moet ook de ander liefhebben


    Bidden we tot slot: God laat mij de juiste mensen ontmoeten die me 
    helpen uw liefde mogelijk te maken.

    Dit vraag ik u in de naam van de vader de zoon en de heilige
    geest.
    Amen


     

    21-11-2012 om 19:11 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 de bergrede vers 10 : vervolgd worden

    Matheus 5 de bergrede vers 10 : vervolgd worden

    We willen samen stilstaan bij het evangelie van Matheus  hoofdstuk 5 vers 10

    We maakten voor u een reeks over zaligsprekingen, de bergrede, waarin we elk  vers afzonderlijk bespreken.

     [1] Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:  10 Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    Vandaag staan we stil bij de laatste vers, vers 10, Op het eerste zicht wordt hier verwezen naar mensen die vervolgd worden, die geleden hebben omwille van hun geloven, maar voor ons hier wat zou Jezus met deze woorden aan ons willen vertellen.

    Heb u al ervaren dat u niet meer durft te zeggen dat u gelovig bent, dat u bidden belangrijk vindt en durf je nog te vertellen waarom. We zwijgen meestal, willen niemand de les spellen. Maar vertelt ons gedrag niet meer iets over onze angst uitgelachen te worden, niet voor vol aanzien, ofwel verdacht te worden van overdreven spirituele aandacht, niet met de voeten die op de grond staan .

    Wijzelf hebben angst nog iets in onze familie te vertellen over ons geloven. “Wij doen het op onze manier” zei men ons en dat vinden wij ook goed. Maar we  durven soms niet meer over ons geloven spreken  uit angst niet aanvaard te worden..

    Is het dat wat Jezus van ons verwacht?

    De Bergrede spreekt over nederigheid, over verdriet doordat de pijn van mensen  ons aangrijpt, zacht en moedig, met honger en dorst naar gerechtigheid, barmhartig, zuiver van hart, een vredestichter, vervolgd om ons geloven.  

    Het is een heel andere manier van leven dan wat we  om ons heen zien. Dat gaat meer zo:

    Gelukkig wie kracht zoekt in zichzelf, want zij zullen de aarde veroveren.

    Gelukkig de doelbewuste optimisten, want zij maken zich onafhankelijk van anderen 

    Gelukkig wie voor zichzelf gaan, want zij zullen hun eigen koninkrijk bouwen

    Gelukkig wie de macht hebben, want zij zullen rijk worden

    Gelukkig wie heldere grenzen trekken, want zij zullen respect afdwingen

    Gelukkig wie altijd zichzelf zijn, want zij zullen het genot zien

    Gelukkig wie zichzelf ontplooien, want zij komen tot hun recht

    Gelukkig wie het slim spelen en mee heulen met de wind, want zij zullen overal mee tellen

     De zaligsprekingen tekenen iemand die Jezus volgt. Iemand met de gezindheid van Jezus. Iemand in wie Jezus zichtbaar wordt. Het zijn mensen die beseffen dat ze van genade leven. Mensen die van de volheid van Christus doortrokken zijn. Mensen die zo zijn, voor hen is het koninkrijk van de hemel.

    Mensen die leven naar de regels van de bergreder, voor hen is het koninkrijk van de hemel. Het klinkt allemaal nog zo ver weg , maar daar gaat geloven dus nu over, we brengen het zeer dichtbij wanneer  we in een intense relatie  leven met God .

    Ik ben enthousiast. Maar anderen vinden het niks. Ik krijg ze niet mee. En ik merk dat ik soms boos word met gekrenkte trots. Ik kies dan  toch soms  voor het plan van de wereld , als ik me erger, als ik een beetje oppervlakkig leven wel prima vind, als ik me afsluit voor mijn pijn, voor mijn onrust wegloop en me maar druk maak om van alles en nog wat, mijn hart dicht doe. Ik kies voor het plan van de wereld, als ik iemand irritant vind en om haar heen loop en geen zin heb om het anders te doen, als ik rijk wil zijn en me goed voel en zonder probleem over iemand heen kan walsen.

    Maar we weten het allemaal, Gods rijk komt. Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel. We mogen dus  leven vanuit een intens verlangen naar Gods toekomst.

    Als we de zaligsprekingen lezen denken we misschien : dit is niet voor mij? Dit kan niet? Dit wil ik niet?

    Maar toch zegt Jezus ons : gelukkig als je zo bent, want dan is het koninkrijk van de hemel voor jou. Dit is de weg die Jezus wijst. De weg achter Jezus aan. De weg van het gelijk worden aan Jezus.

     Wie niet opnieuw geboren is, die lukt het niet.

    Wie niet opnieuw geboren is, die ziet er misschien ook niks in.

    Wie niet opnieuw geboren is, die wordt niet blijvend gelukkig en die zal het rijk van God niet zien. In de zaligsprekingen wijst Jezus de weg aan mensen die opnieuw geboren zijn, uit water en Geest. Voor de tweede keer geboren, en nu als kinderen van God. Nu als burgers van het koninkrijk van de hemel.

     Wij zijn Jezus’ leerlingen.

    Wij zijn het zout van de aarde.

    wij zijn het licht van de wereld.

    Wij zijn leerlingen van Jezus in een gevallen wereld.

    Makkelijk is dat niet. Het is niet de weg van de minste weerstand.

     Dank u Heer dat u steeds bij ons bent.

     

    15-10-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 de bergrede vers 9, de vredestichters

    Matheus 5 de bergrede vers 9, de vredestichters

     

    We maakten voor u een reeks over zaligsprekingen ,de bergrede, waarin we elk  vers afzonderlijk bespreken.

     

    We lezen uit Matheus hfdst 5 vers 9

    Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:  9. gelukkig de vredestichters, want zij zullen kinderen van God genoemd worden

     

    Jezus gaat de berg op en gaat zitten , een teken van volmacht van een leraar.

    De berg is belangrijk in deze tekst. Jezus zit op de leerstoel als leraar van Israel en als leraar van alle mensen. De berg is ook een plek waar Jezus bidt, de plek van intiem omgaan met zijn Vader. Precies daarom is het ook de plek waar Hij onderricht geeft, een plek waar Hij sterk verbonden is met zijn Vader.

    De Bergrede richt zicht tot Jezus leerlingen en nu tot ons. De leerlingen in de tijd van Jezus waren arm,  hadden honger,werden gehaat en vervolgd omwille van hun geloof in Jezus.

    Jezus ziet de feitelijke maar ook de theologische kwalificaties van de leerlingen. Hij spreekt dus tot hen bemoedigend en met een opdracht. Zo spreekt Jezus ook tot ons bemoedigend en met een opdracht.

    De zaligsprekingen zijn beloften, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de nieuwe wereld en de nieuwe mens er dankzij Jezus uitzien.  Het zijn beloften voor de eindtijd en voor het nu. Want degene die naar Gods normen in verbondenheid leeft met Jezus, leeft vanuit nieuwe maatstaven.

    In de nood brengt Jezus al de vreugde. En dit wordt beaamd door mensen die dit al ondervonden hebben. Laten we dus op weg gaan  met Jezus om echt te ervaren wat het betekent Christen te zijn.

     

    Gelukkig de vredestichters. Er klinkt iets door van wat er zich voortdurend in de wereldgeschiedenis afspeelt, oorlog en vrede. Keizer Caesar en Augustinus noemden zichzelf vredestichters.

    Onze joodse vrienden denken hier aan Salomo, de zoon van David. Salomo, die door God was aangeduid als een man die rust brengt. Hij zal een zoon zijn voor mij had God belooft, een man die vrede brengt. Jezus is echter de ware zoon van God en  de ware vredestichter, de ware Salomo, de brenger van de vrede. Deze zaligspreking roept ons op te zijn en te doen, wat de Zoon doet, om zo ook zoon en dochter van God te worden , Zijn kinderen.

    Dat gebeurt  vooral in de  eigen kleine leefomgeving. Maar we moeten daarenboven vrede hebben met God. Wanneer we God geen plaats geven is ons leven zijn we meer vatbaar voor het kwade, de weg naar God wordt dan soms erg moeilijk.

    Hoe Is er een weg naar God? Vooreerst moeten we weten dat er altijd een weg terug is, dichtbij het kruis heelt Jezus alle wonden. Maar meestal willen we onze fouten zo vlug mogelijk vergeten om zo gelukkig te kunnen zijn. Het echte geluk ligt echter in een ware verzoening en voor ons christenen is dat de ware verzoening met God. Alleen wie met God verzoend is , kan ook met zichzelf verzoend en in harmonie leven.

     

    Soms zijn we kwaad op God, omdat we ziek zijn,of ons kind is ziek,  we zijn kwaad omdat ons onrecht is aangedaan niettegenstaande we daar geen schuld aan hebben of we hadden goede bedoelingen en het liep anders uit. We zijn kwaad omdat we bestolen zijn of overvallen. De kwaadheid in de wereld is groot erg groot en we vinden dat God voor dat alles verantwoordelijk is. Dan spreken we nog niet over hongersnood en natuurrampen.

    Buiten het kwaad als gevolg van fysieke wetten, wordt het meeste kwaad in de wereld  veroorzaakt door “mensen”.

    God wil geen onvrede, kwaadheid en tegenslag. God is liefde, iemand die liefde is kent het kwade niet. We zijn “Zijn” kinderen, hoe kan iemand zijn kinderen kwaad doen. Het is door ons onbegrip en kwaadheid dat we God verantwoordelijk stellen. Alhoewel het begrijpelijk is en we soms tijd nodig hebben om dingen te verwerken,maar zo kunnen we geen vredestichters zijn. Door kwaadheid kunnen we nooit gelukkig worden.  Dicht bij het kruis ligt de oplossing. Het was Gods wil om zo deel te hebben aan het lijden van de mensen. Jezus weet wat lijden is. Jezus kan ons helen, terug heel maken . Laat ons aan Jezus vragen ons te helen, ons te verlossen van onze kwaadheid voor al het onrecht en lijden dat we moeten doorstaan.

    In de broedergemeenschap van Taizé nodigt men mensen uit om dicht bij het kruis te knielen, het kruis aan te raken en verdriet te vertellen. Zo kunnen we echt fysiek dicht bij Jezus komen om het gevoel te hebben dat Jezus ons echt wil helen en omarmen.

     

    Jezus  kan ons ook verlossen wanneer we zelf kwaad gedaan hebben aan anderen. Van iets kleins tot iets zeer erg. Ook daarvoor moeten we geheeld worden. Vele mensen denken dat er geen weg terug is. Eens slecht , altijd slecht. Zo is het niet. Maar we moeten eerst, terug heel gemaakt worden. Alleen wie zich met God verzoend wordt weer heel, en kan in volheid leven met Gods hulp en Gods genade.

    Vragen we dus aan God om vredevol en liefdevolle christen te mogen zijn door de kracht van de heilige Geest. Een vrede die Jezus ons voorleefde.  

    God , raak mensen die tijd maken om iets over u te vernemen. Geef deze mensen het geloof dat u de moeite waard bent. Geef hen de mogelijkheid om te ontdekken hoe  zij deel kunnen hebben aan uw vrede.

    God laat ons niet denken dat vredevol en liefdevol zijn alleen mogelijk is voor heiligen, geef ons de kracht om uw vrede en liefde  thuis waar te maken.

    Leer ons in ons verschillend zijn de liefde te laten primeren, liefde zonder voorwaarden waarin de andere anders mag zijn met een totale zekerheid van vergeving voor fouten en misverstanden.

    Geef ons de kracht om zelf als eerste het initiatief tot vrede  te nemen. Geef ons  Uw vrede om zo onze goddelijke toekomst  te vinden in onze relatie met onze  naaste.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    08-10-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 de Bergrede v 8

    Matheus 5 Bergrede v 8

     

     Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen

    8; Gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien

     

    We staan even stil bij vers 8 ,

    Om God te kunnen zien moet het hart zuiver zijn en moeten wij als mens zuiver zijn, innerlijk open en vrij.

    De heilige Theofilus van Antiochie heeft dat zeer duidelijk verwoord, hij zei: Jullie mensen vragen me mijn  God te laten zien, mijn antwoord is, laat je mens maar zien! God is namelijk te zien door mensen die daartoe in staat zijn, die de ogen van de geest open hebben. Een spiegel moet schoon zijn en zo moet ook het menselijke innerlijk zuiver zijn . Tot daar de woorden van Theofilius.

     

    Hoe kunnen we heden ten dage weer  klaar zien? 

    Men promoot de slogan 'Leef zoals je wil'. Interessant, maar de vraag is ‘wat je wil’. Op zich is er niets fout aan al die de slogan. Onze cultuur geeft ons prachtige kansen. Alleen… vaak zijn ze beperkt. Er is nog iets anders weggelegd voor de mens: een dieper, fundamenteler geluk.

    God  stelt alles in het werk  opdat wij mensen tot volle leven zouden komen. Meer nog: Hijzelf wordt geëerd waar de mens ten volle open bloeit. Met andere woorden , we kunnen God ten volle plezieren door ten volle gelukkig te zijn, door te leven in Zijn volheid.
    De zaligsprekingen tonen ons een weg naar dat geluk. Het zijn geen formules, geen recepten , wel een weg. Het geluk waarvan sprake is in de bijbel wordt altijd in verband gebracht met God.

    Maar in hoeverre laten wij God toe, in hoeverre is hij belangrijk in ons dagdagelijks leven en niet alleen op de momenten dat we ons in een kerk bevinden.

     

    Het geluk waar het in de bijbel en in de zaligsprekingen in het bijzonder over gaat,geeft  geen fase van pure zorgeloosheid, zoals  'Don't worry, be happy.

     Het gaat om het lessen van een heel diepe dorst. In het diepste van wie wij zijn, is plaats voor het geluk dat God schenken wil en dat alleen Hij schenken kan. Hijzelf is dat geluk. Jezus verwijst ernaar in zijn gesprek met de Samaritaanse vrouw (cf. Joh 4, 13-14), Hij spreekt er over water en verwijst daarmee naar zichzelf. God is de overvloedige, nooit ophoudende bron van fris water dat ons echt overvloed van leven geeft. Aards overvloed behoort echter niet tot Gods wereld. Als je dicht bij God leeft en Zijn woorden , Zijn water dus, drinkt dan zal je geen dorst meer  krijgen.

     

     

     

    'Gelukkig die zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien.' Dat is het woord dat ons vandaag zal leiden. Om het goed te verstaan hebben we een heel klein beetje bijbelse vocabulaire nodig.Het 'hart' is bij ons het tegendeel van ons verstand, maar in de bijbel gaat het om veel meer dan om onze gevoelens. Het hart is het centrum van onze persoon, waar ook ons karakter gelokaliseerd is. Het is het diepste niveau van onze persoon en de plaats van het gebed.

    God 'zien', is in het evangelie  niet 'even observeren', maar ‘echt ontmoeten’. Als Jezus zegt, 'wie Mij ziet, ziet de Vader', bedoelt Hij dat we in Hem de Vader echt kunnen ontmoeten. Dat 'zien' gaat niet vanzelf. Augustinus zegt daarover je kan niet ‘kijken’ met ontstoken ogen. Hij bedoelt hiermee: met een onzuiver hart zullen we niet  zien wat we met een zuiver hart kunnen zien.  Onverdeeld op God gericht  in alle aspecten van ons  bestaan aan Hem toebehoren. Daarover gaat het.

     

     Zuiverheid van hart is zoals de armoede van Geest: je naakt tegenover God weten. Naakt omdat de verpakking of de vermomming weg zijn. Enkel op God vertrouwend.

     Iemand met een zuiver hart is zo arm, zo onervaren, zo dwaas, dat hij op niets meer kan hopen dan op God, die hem geroepen heeft zegt Augustinus.

    Hebben wij ons hart  geheel aan Jezus overgegeven, zeggen wij aan Jezus, ok jij bent de leider voor mijn leven, ik vertrouw totaal op u en leg mijn zorgen in uw handen.

     

    Als we onszelf  loslaten en God vertrouwen in alle domeinen van ons  leven, dan ontdekken we Gods aanwezigheid, dan kan Hij ons ontmoeten.

     Denken we nu 'Mooi, maar niet realistisch voor mij'.Het is  enkel weggelegd voor de perfecte gelovigen, de supervromen? Neen, zo is het niet. Jezus is niet gekomen voor de supervromen , als die al, onder ons, zouden bestaan.

    Het is een misverstand dat je hart, je interne huishouden mooi op orde zou moeten zijn eer je in contact kan komen met God. God heeft namelijk besloten niet te wachten tot wij alles onder controle hebben.

    Het enige wat we moeten doen is arm en zuiver worden, dat wil vooral zeggen: inzien dat we zonder God niet verder kunnen. Want hoe zou God ons kunnen overladen als wij verzadigd zijn van onszelf? Het komt er op aan met lege handen naar God te gaan.

    Maar eerlijk gezegd, zelfs dat arm worden kan ik niet zonder God . Het is God zelf die ons  hart moet zuiveren. 'Schep in mij een zuiver hart' bidt de psalmist 'en geef mij weer een vastberaden geest.' Zo moeten wij ook bidden. We moeten vragen aan God te helpen.

     

     

     

    Wij zijn rijk, in verschillende opzichten: materieel, sociaal, intellectueel en daar is op zich niets fout mee. Het probleem is wel dat hoe rijker we zijn  hoe beter we kunnen verbergen voor anderen en voor onszelf  dat we  eigenlijk arm zijn.

     Gelukkig daarom de zuiveren van hart. Augustinus zegt :

    'Als het voor ons moeite kost om ons hart te reinigen, dan moeten we God aanroepen. Die zal het zeker niet beneden zijn waardigheid vinden om voor zichzelf een plaatsje schoon te maken. En Hij zal zeker bij ons willen wonen. Of zijn we  bang dat die zo grote en machtige God ons zenuwachtig zal maken, wanneer  we Hem in ons hart opnemen?

    Neem Hem gewoon op, dan zal Hij u verruimen. Neem Hem op, dan zal Hij u voeden. Hij zal u voeden met zichzelf. Hij zal uw voedsel zijn, want Hij heeft zelf gezegd: "Ik ben het levende brood dat uit de hemel is neergedaald." (Joh 6,41) Dat soort brood verkwikt en raakt nooit op.

     

    We hebben soms angst om God te ontvangen, en ook angst voor de gevolgen daarvan: het verantwoordelijkheidsgevoel ‘ik moet het goed doen’ en het bijhorende schuldgevoel ‘ik doe het niet goed genoeg’.

    De evangelische armoede, arm worden aan jezelf, is iets heel anders is dan jezelf minderwaardig vinden. Het gaat er om dat we ons op een juiste manier arm weten. Niet vanuit een minderwaardigheidscomplex, vanuit een onderdanigheid, of vanuit een zwijgzaamheid. Het is arm zijn met Gods armen rondom ons en leren leven in het licht van Zijn oneindige barmhartigheid .

     God heeft niet gewacht tot we in orde zijn met ons hart. Hij woont al in ons. Hij wacht. Paulus moet er zijn medechristenen aan herinneren: 'Weet u dan niet dat u een tempel Gods bent en de Geest van God in u woont?'  'Uw lichaam is een tempel van de Heilige Geest die in u woont, die u van God ontvangen hebt. U bent niet van uzelf.'

     

    God vraagt ons niet om een overspannen activist te worden voor Hem. De Geest drukt niemand terneer, in tegendeel, Hij schept vreugde. Als we die vreugde niet vinden, is dat een signaal voor ons. Een signaal dat we verkeerd bezig zijn. Niettegenstaande alle goede bedoelingen zijn we zijn dan gefocust op onze eigen prestatie en niet op wat God wil voor ons leven. We willen de resultaten van ons werken zien. Het is één van de moeilijkste , maar rijkste taken in ons leven: hard werken maar de resultaten aan God over laten.  Hij zal het doen slagen als Hij dat nodig vindt of… Hij zal een andere richting aangeven.  Focussen op wat God wil maakt ons tot familie van Jezus en geeft ons vreugde.

     

    God vraagt ons hard te werken, onze verantwoordelijkheden te nemen en onze gekregen talenten totaal in te zetten. Maar Hij vraagt ons ook onze zorgen, de verwachtingen voor onze prestaties en de resultaten in Zijn handen te leggen. Dat is Gods zorg. Dat vraagt van ons nederigheid en vertrouwen, armoede en zuiverheid.  

    Natuurlijk is het moeilijk om in de praktijk van elke dag die keuze te maken. Vooral tijdens ons  werk, of onze studie en alle moeilijkheden die daarbij horen. Zelfs tijdens onze ontspanning is het belangrijk, het gaat niet over winnen en verliezen of belangrijk zijn, het gaat over de kwaliteit van onze aanwezigheid en de relatie met mensen. Dat doel, die zorg, geven we aan God, wij kunnen enkel ons uiterste best doen.

     Indien wij als  gelovigen, in het luisteren en in het volgen van de oproep van de Geest, erin slagen alle innerlijke weerstanden prijs te geven, dus zuiver van hart worden, dan kunnen er wonderen gebeuren, echte mirakels. Geen mirakels die wijzelf creëren, maar de mirakels die de Geest in ons creëert .Mirakels van vreugde voor alle mensen  die zich gans aan God  willen toevertrouwen.

     

    We lezen even psalm 24 vers 3 tot 5

    Wie mag de berg van de HEER bestijgen,
    wie mag staan op zijn heilige plaats?

    Wie reine handen heeft en een zuiver hart,
    zich niet inlaat met leugens
    en niet bedrieglijk zweert.

    Zegen zal hij ontvangen van de HEER
    en recht verkrijgen van God, zijn redder

     

    Lieve God, Jezus heeft voor ons gebeden, we weten dat ieder van ons  heel belangrijk is voor U, wat we ook doormaken, U kan ons helpen , niets is voor U te moeilijk. Leer ons het juiste aan U te vragen , in overeenstemming met Uw wil.

    Lieve God

    Vermits U met ons in intense verbondenheid wil leven , wil U het beste voor ons. Als er dan pijnlijke dingen gebeuren die tot deze fysieke wereld behoren laat ons dan niet denken dat U ons tekort doet. U leeft in het goddelijke en wij willen naar U komen. Geef ons de juiste inzichten om te voelen en te geloven dat u steeds dicht bij ons blijft in al onze moeilijkheden.

    Lieve God

    Leer ons om tot U te bidden met de bereidheid uw wil te volgen. Falen we voor een examen niettegenstaande we keihard gewerkt hebben dan wil u ons misschien iets vertellen. Leer ons te begrijpen wat u wil vertellen wanneer dingen tegenslagen of anders verlopen dan wat wij verwachten. Laat ons inzien hoe wij dan moeten handelen en beslissen.

     

     

     

     

     

    02-10-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 de bergrede ,1-7 barmhartigheid

     Matteus 5 de bergrede ,1-7 barmhartigheid

    Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:

     

    [3]

    ‘Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    [4]

    Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden.

     

    [5]

    Gelukkig de zachtmoedigen,
    want zij zullen het land bezitten.

     

    [6]

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden.

     

    [7]

    Gelukkig de barmhartigen,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden.

     

    We hebben de zaligsprekingen maar gedeeltelijk gelezen en halt gehouden bij vers 7: Gelukkig de barmhartige, want zij zullen barmhartigheid ondervinden.

    De Bergrede richt zicht tot Jezus leerlingen en nu tot ons. De leerlingen in de tijd van Jezus waren arm,  hadden honger, huilend, gehaat en vervolgd. Jezus ziet de feitelijke maar ook de theologische kwalificaties van de leerlingen. Hij spreekt dus tot hen bemoedigend en met een opdracht. Zo spreekt Jezus ook tot ons bemoedigend en met een opdracht.

    De zaligsprekingen zijn beloften, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de nieuwe wereld en de nieuwe mens er dankzij Jezus uitzien.  Het zijn beloften voor de eindtijd en voor het nu. Want degene die naar Gods normen  in verbondenheid leeft met Jezus, leeft vanuit nieuwe maatstaven.

    In de nood brengt Jezus al de vreugde. En dit wordt beaamd door mensen die dit al ondervonden hebben. Laten we dus op weg gaan  met Jezus om echt te ervaren wat het betekent Christen te zijn.

     

    Jezus heeft het over barmhartigheid, Gelukkig de barmhartige,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden

    In alle andere zaligsprekingen bevat de belofte een ‘meer’. Zij leidt verder: de treurende  zullen getroost worden; wie zuiver van hart zijn, zullen God zien. Maar wat zou God nog meer kunnen geven aan degenen die barmhartig zijn? Barmhartigheid is de volheid van God zelf in verbondenheid met de mensen. Wie barmhartig is, leeft  Gods eigen leven.

    ‘Barmhartigheid’ is een oud woord. In de loop van haar lange geschiedenis heeft ze een rijkdom aan betekenis gekregen. In het Grieks, de taal van het Nieuwe Testament, is het woord voor barmhartigheid éléos. We kennen dit woord uit de bede Kyrie eleison, een roepen om de barmhartigheid van de Heer.

    Barmhartigheid van God duidt  een liefde aan die onwankelbaar is. Een liefde die in staat is de relatie  in stand te houden, wat er ook gebeurt: “Mijn liefde zal nooit van jou wijken” zegt God ons. Maar het is het overduidelijk dat een liefde die zo onvoorwaardelijk is ook vergeving veronderstelt.

     In psalm 103 lezen we : Zo ver als het oosten is van het westen, zo ver heeft Hij onze zonden van ons verwijderd

    Deze barmhartigheid is de verhevenheid van God. Verheven en tegelijkertijd zo nabij, is Gods barmhartigheid  in staat al het kwaad weg te nemen.

    God zegt ons: “Ik ben die er zijn zal” , “Ik schenk genade aan wie ik genade wil schenken  en ik ben barmhartig voor wie barmhartig wil zijn”

    Jezus’ woorden zijn hier in het evangelie een opdracht voor ons: “Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is”  God wordt het meest zuiver in een mensenleven weerspiegelt in de barmhartigheid. “Door de barmhartigheid jegens je naaste lijk je op God” zegt Basileüs de Grote. Vader van het Oosterse Monastieke Leven

    De barmhartigheid is de menselijkheid van God en ze is de goddelijke toekomst van de mens.

    Onze barmhartigheid houdt dus liefde in, vergeven, aanwezig zijn als het nodig is en ons inleven in wat onze naaste vertelt. We moeten liefde hebben die onwankelbaar is, wat er ook gebeurt.

    We moeten een liefde hebben die  onvoorwaardelijk is. Zonder voorwaarden anderen graag zien, er zijn voor anderen.  Maar het is het overduidelijk dat een liefde die zo onvoorwaardelijk is ook vergeving veronderstelt.

    U kan nu misschien denken , nu ik dat zo allemaal aanhoor dan is barmhartigheid  voor heiligen en niet voor mij.

    Maar laten we eens kijken naar onze leefwereld. Hoe leef ik in relatie met de mensen rondom mij. Welke eisen stel ik alvorens iemand mij mag benaderen.

    Eisen zoals: Ik heb geen tijd, , ik kan niets leren, ik moet eerst opruimen, ik heb niks in huis, ik ga dat tv programma missen.

    Kijken we nog eens dichterbij , alleen naar de relatie met onze partner.

    Ik wil u wel graag zien als gij eerst mee afwast, of de vuilbakken buiten hebt gezet, als ge even snel bent als ik, als ge leert zwijgen en luisteren, als ge tijd maakt voor mij. En zo gaat het verder.

    Jezus heeft het hier over barmhartigheid, liefde zonder voorwaarde, altijd aanwezig, vergevend, onwankelbaar.

    Samenleven in liefde is niet gemakkelijk omdat we zo verschillend zijn en de maatschappij moedigt dat verschillend zijn nog maar aan.

    We zijn allen verschillend, gelukkig maar.  Maar geef ik dat verschillend zijn ruimte of eis ik enkel dat ik anders mag zijn. Want de Eik en de Cipres groeien niet in mekaar schaduw zegt Kahil Gibran, m.a.w. alleen door ruimte te ontvangen als een liefdesgeschenk kunnen we groeien.

    Mensen die zeggen ik ben nu zo ge hebt het maar te nemen zijn niet barmhartig.

    Barmhartigheid moeten we dus niet te ver zoeken , laat ons barmhartig zijn thuis, in de eerste plaats voor onze partner, in de tweede plaats voor onze kinderen. Kinderen leven namelijk van de liefde die ze zien tussen partners.

    Vragen we dus aan God om deze barmhartigheid in ons leven mogelijk te maken door de kracht van de heilige Geest. Een barmhartigheid die God ons voorleeft door de vergeving van onze schuld door het lijden en sterven van Jezus. Wie barmhartig is, leeft al een stukje  Gods eigen leven zegt Jezus ons.

    God , raak mensen die tijd maken om iets over U te vernemen. Geef deze mensen het geloof dat u de moeite waard bent. Geef hen de mogelijkheid om te ontdekken hoe  zij deel kunnen hebben aan uw barmhartigheid.

    God laat ons niet denken dat barmhartigheid alleen mogelijk is voor heiligen, geef ons de kracht om uw barmhartigheid thuis waar te maken. Leer ons in ons verschillend zijn de liefde te laten primeren, liefde zonder voorwaarden waarin de andere anders mag zijn met een totale zekerheid van vergeving voor fouten en misverstanden.

    Geef ons de kracht om zelf als eerste het initiatief tot barmhartigheid te nemen. Geef ons God uw barmhartigheid  uw menselijke kant om zo onze goddelijke toekomst  te vinden in onze relatie met de naaste.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 de bergrede: vers 9 gerechtigheid

     

    Matheus  5 vers 9 gerechtigheid,

     

     

    Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:9:

    Zalig  wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden.

     

    Zalig  wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden.

    De zaligsprekingen zijn geen theorie het komt tot praktijk als we Jezus volgen. Waar het geloof kracht geeft om van eigenbelang af te zien en verantwoordelijkheid te dragen voor de naaste en voor het geheel, alleen daar kan ook sociale rechtvaardigheid tot stand komen.

    De uitleg van de schrift is geen louter academische aangelegenheid, noch beperkt tot  een historische uitleg. In de schrift liggen overal mogelijkheden verborgen , die pas in de omgang met haar woorden in het leven en lijden hier op aarde, naar boven komen.

    De zaligsprekingen vervangen vroegere geboden niet. Jezus is met grote vanzelfsprekendheid altijd uitgegaan van de geldigheid van de tien geboden. In al zijn spreken versterkt Jezus de geboden van God.

    Vandaag gaat Jezus de berg op en spreekt voor zijn leerlingen. Maar Jezus spreekt vandaag ook voor ons, Hij spreekt tot allen die willen luisteren en die het willen verder vertellen. Zo worden wij ook zijn leerlingen.

    Jezus vertelt ons hier dat we moeten kijken met de ogen van God de vader. Wereldse maatstaven vallen om zodra de dingen in het juiste perspectief gezien worden, namelijk de manier hoe God ertegenaan kijkt en dat is anders dan de wereld doet.

     

     

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden

    Maar wat wil gerechtigheid hier juist zeggen? Het heeft te maken met ons verlangen  om vrij te zijn van het maken van fouten. Fouten die ons van God scheiden. Het hongeren en dorsten om vrij te zijn van dat wat ons wereldlijk denken ons doet geloven. Ik ontmoette gisteren iemand die veel verdriet had omdat iets met de beste bedoeling gestart, toch fout was. We maken allemaal fouten maar God is een vergevende God en schuld hoeven we dus niet te dragen. Schuld vernietigt en ontneemt ons alle vreugde en God wil dat niet. Gods gerechtigheid gaat  veel verder dan rechtvaardigheid omdat Liefde primeert .

    Gods gerechtigheid wil zeggen dat hij ons blijvend graag ziet, ook al maakten we fouten.

     

    Onze verlangen naar gerechtigheid betekent verlangen naar een leven zonder zonden. Gerechtigheid is rechtvaardig  willen zijn voor Gods aangezicht , maar rechtvaardigheid overgoten met veel liefde. Liefde voor onszelf, maar geen egocentrische liefde, liefde voor onszelf wil zeggen dat we onszelf moeten aanvaarden zoals we echt zijn met onze sterke en zwakke kanten. We moeten niets verstoppen, geen angst hebben van niet graag gezien te worden als we tonen wie we echt zijn. Als men ons veroordeeld  moeten we dan desnoods maar veranderen van vrienden, want God heeft ons lief zoals we echt zijn, met onze sterk en zwakken kanten, ook al maken we nog fouten terwijl we dat eigenlijk niet willen maar toch doen.  Schuld en angst zijn dooddoeners. God wil dat niet.

    Hij wil ons bevrijden van angst omdat we zo pas echt diensbaar kunnen zijn voor anderen.  

    Dankzij het handelen van Christus, zijn sterven voor ons, kunnen wij binnentreden in een grotere gerechtigheid, die van Gods liefde. God heeft ons lief en geeft zichzelf totaal. Hij offert zichzelf totaal en schonk ons zijn Zoon om zo al onze schuld kwijt te schelden. Wanneer we in Gods gerechtigheid geloven gaan we  nederig handelen zoals God het wil en vragen we vergiffenis voor onze fouten.

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden zegt Jezus ons.

     

    Zijn gerechtigheid is doordrenkt met genade, barmhartigheid en vergeving. Het is structurele liefde

     

    Kijken we even naar onszelf. Hoe ver gaan wij in onze liefde.

     

    Jezus zegt ons dat God niet afweegt, met andere woorden , de grootste bandiet kan terug met God op weg. Gods liefde vraagt niet om wraak of straf. Straf is iets wereldlijks. Iemand die fout geweest is moet zelf spijt en schuld bekennen aan God en aan de naaste en daarvoor desnoods de wettelijke straf ondergaan tijdens ons leven hier op aarde. Maar God houdt zich daar niet mee bezig.  God gaat ons helpen vanaf het allereerste moment van spijt en verdriet en vraag om vergiffenis. God eist niets, God geeft liefde in overvloed opdat wijzelf Zijn liefde zouden kunnen doorgeven en soms zijn we niet in staat dat direct te doen. God eist dan niets en blijft geduldig bij ons.

     

    Hoe gaan wij om met onze naaste die fouten begaan heeft tegenover ons, tegenover anderen? Is er nog een tweede kans? Soms denken we: als hij of zij fouten maakt dan hebben ze de miserie  toch  zelf gezocht.

    Daarom verdienen mensen die anderen een tweede kans geven heel veel respect.

    Dat zijn mensen die hongeren en dorsten naar gerechtigheid . De liefde van God stelt ons in staat meer te realiseren dan wat volgens de wereldlijke rechtvaardigheid  nodig is. 

     

     “Zalig” wil in Jezus taal  zeggen,”je bent goed bezig”. Zalig  wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,want zij zullen verzadigd worden

    Honger en dorst hebben, dat kennen wij natuurlijk nog amper, maar ik ben eens verloren gelopen in een woestijngebied  bij een brandende hitte. Ik had slecht 250 ml water bij. Vanaf toen heb ik enig idee gehad van dorst. Je zou er alles voor doen om water te hebben zelfs een drinkbus van iemand anders stelen denk ik. We gaan dan dus tot uitersten. Zalig  wie  dorsten naar gerechtigheid. Gaan wij voor de gerechtigheid ook tot uitersten zoals voor onze nood aan water.  

    Verder gaan dan rechtvaardigheid dat is gerechtigheid. Het is rechtvaardigheid overgoten met massa’s aan liefde.

     

    Ik denk dikwijls eigen schuld dikken bult. Wie niet zorgzaam omgaat met wat hij krijgt verdient miserie. Maar Jezus zegt ons gelukkig die intens verlangen naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. Verlangen we gewoon rechtvaardig te zijn voor anderen of verlangen weverder te gaan en  God’s liefde te laten primeren in ons.  Wij zijn Zijn handen. God kan niets zonder ons. Al zijn we maar goed voor die ene. Die ene waarvoor we meer doen dan wat rechtvaardigheid van ons eist.

    Verzadigd worden klinkt mysterieus, het heeft te maken met genade, het in staat zijn om  meer van God te ontvangen en door te geven en daardoor intens gelukkig te zijn, beter christen.

     

     

     

    Lieve God , het woord gerechtigheid klonk altijd zo vaag en onduidelijk. Nu weet ik dat ik verder moet gaan in mijn liefde dan wat wettelijk nodig is. Ik weet dat ik daarvoor uw liefde krijg. Maar sorry God soms wil ik uw liefde ook voelen.

    Geef me de kracht om U vandaag  toe te laten in mijn leven.

    Laat me zo ervaren dat uw liefde voor mij mij vleugels geeft ommijn eigen leven te ordenen en  iets te doen voor anderen. Ik weet dat ik de tijd krijg van u om te groeien in deze taak.  

    God wij danken u hiervoor.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 5, de bergrede 3 gelukkig de zachtmoedigen

     Mat 5,3 gelukkig de zachtmoedigen

     

    Matteus beschrijft dat Galilea in die tijd wordt beschreven als de plaats van de heidenen. Dus mensen waren er zeker van dat de messias niet uit Galilea zou komen.  Men dacht dat de redder uit Jeruzalem zou komen of Judea, steden met aanzien. De hogepriester trad daar op als gouverneur  en leidde het volk  niet alleen in godsdienstige, maar ook in politieke zin. Degelijk dus, met degelijke mensen. Hier worden de koningen geboren.

    Maar, Jezus komt dus uit een vervallen streek. Nazaret in Galilea. Daarom wordt dit gezien als een bewijs van zijn Goddelijke zending.

    We luisteren naar wat Jezus ons te vertellen heeft door Matteus hdst 5 vers 3

     

    Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen. Jezus zei hen: 3:

    Gelukkig de zachtmoedigen,want zij zullen het land bezitten

     

    Waarden worden omgekeerd door Jezus. Degene die begint de zaken vanuit God te bezien en ernaar te leven, degene die onderweg is met Jezus, leeft vanuit nieuwe maatstaven. Jezus brengt nu al vreugde, tijdens ons leven hier op aarde. Maar om dat te ervaren moeten we de weg met Jezus gaan. Wanneer we  moeilijkheden ervaren zitten we bij Jezus  niet in nauwe schoentjes, wanneer we opgejaagd zijn voelen we ons toch niet in de steek gelaten.

    We voelen God nabij, Zijn genade, Zijn kracht van de Heilige geest. En hoewel het leven niet gemakkelijk is vinden we als christen altijd de weg naar innerlijke rust, omdat we Gods maatstaven hanteren.

    Een vriendin van me die in een mortuarium werkt zei me dat een gesprek naar aanleiding van het afsterven van een geliefde  totaal anders verloopt met gelovige of niet gelovige. De pijn en verdriet is even groot, maar er is iets dat anders is en dat is moeilijk te beschrijven zegt ze, maar bij iemand die gelovig is, is er minder wanhoop.

    Hoewel we soms  nog midden in het lijden zitten, ligt de glans van de verrijzenis al voor ons, zelfs al zien we dat zeker niet onmiddellijk.

     

    Gelukkig de zachtmoedigen, wat bedoelt Jezus hiermee?

    Mozes was een zachtmoedig man en Jezus zegt van zichzelf dat Hij zachtmoedig is, dat lezen we bij Matteus 11 vers 29: Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, tot daar de vers.

    In Christus is de zuivere goedheid aanwezig die hoort bij een waarlijk grote heerser.

    Jezus gehoorzaamde zijn Vader en bouwt een rijk van vrede. Jezus gebruikt nooit geweld of verlangt nooit naar aardse macht. Zo vervult hij wat reeds in oude geschriften voorspeld werd. Uw koning komt naar u toe zachtmoedig, en zittend op een ezel.

    Onze vraag is nu : Willen wij ook zachtmoedig worden zoals Jezus.  Ik hoor er 2 dingen in , zacht en moedig. Kunnen wij dat waar maken in ons leven van elke dag,

    Jezus roept ons op tot navolging van deze vrede.

     

    Jezus zegt ons: Zalig de zachtmoedigen want zij zullen het land bezitten

    Tijdens de tocht door de woestijn houdt Israel altijd het beloofde land  als doel voor ogen, dit gaat ver bovenuit het bezit van een stuk grond. Het land waar men hier over spreekt duidt op een oord van gehoorzaamheid , een plaats waar God welkom is, het duidt ook op rechtvaardig beheer van de aarde. God wil een plaats scheppen waar zijn liefde beantwoord wordt, een plaats waar gehoorzaamheid en vrijheid aanwezig is. God wil aanspraak op de aarde.

    Land heeft hier niets te maken met een nationale staat, maar met een land van vrede. Vrede houdt in dat de grenzen overstegen worden en dat de aarde vernieuwd wordt door de vrede die van God komt. De derde zaligspreking vraagt ons naar die toekomst toe te leven en daaraan mee te werken waar we ook kunnen, in ons gezin, op ons werk en in onze ruimere verantwoordelijkheden, daar waar we onze talenten inzetten. Ieder eucharistieviering is voor christenen zo een plaats waar de Koning van vrede heerst. Des te pijnlijker is het als we zien dat in parochies niet altijd echte vrede heerst en dat zelfs op hoger niveau in de kerk pijnlijke gebeurtenissen plaats vinden.

    Een jonge meid zei me Christus  doet onvrede ontstaan. Ik begreep het niet , tot ze verduidelijkte , de kerk doet onvrede ontstaan. Dat is waar, wij mensen maken er een boeltje van en dat is des te pijnlijker als we ons christen durven te noemen.  

    Daarom roept Jezus ons voortdurend op met zijn woorden. Hij wil ons blijvend moed geven en volgen en nabij zijn. Wat er ook fout liep in ons  leven, Christus zal het ons vergeven, hij heeft het al vergeven aan het kruis. Wij moeten alleen spijt hebben en vergeving vragen en  de intentie kwaadheid te vermijden.

     

     Zachtmoedig zijn is niet gemakkelijk, het vraagt ook nederigheid maar ons verlangen is juist mee te tellen. Zelfs zwijgen kan een verlangen zijn mee te tellen. Zwijgen is soms macht.

    Zachtmoedig zijn heeft dus niets te maken met spreken of zwijgen , handelen of niet handelen, het heeft te maken met onze verbondenheid met Jezus. Want als we verbonden zijn gaan we juist handelen, juist spreken. We weten dan welke woorden we moeten spreken. We weten dan wanneer we niet moeten spreken en niet moeten handelen, luisteren dus en er gewoon zijn . En dat alles kunnen we dan aan met zachtheid en moedigheid.

    Ik ken zo 2 priesters, ik zie in hun ‘zachtmoedig zijn’ dat ze verbonden zijn met Jezus. Soms maakt me dat wat jaloers, ze stralen de glans van Gods gelaat uit als ze spreken. We moeten blij en dankbaar zijn dat er niettegenstaande veel pijn  in onze kerken toch nog vele  zachtmoedige mensen zijn.

     

    Lieve God,

    laat me vandaag ervaren wat het is om in  relatie met U mijn dag op te bouwen .  Ik wil stilstaan alvorens ik een moeilijke beslissing neem en me afvragen wat zou  Jezus doen.  Ik wil zachtmoedig zijn zoals Hij om zo aan vrede te bouwen Vrede  met mijn studiegenoten, vrede met mijn partner, vrede op mijn werk.  Ik weet dat ik uw liefde ontvang en uw vergeving. Door uw genade , ben ik in staat om te luisteren  naar uw woord, me door uw woorden te laten raken.

    Ik kijk op naar U, ik kijk op naar uw Zoon, ik richt mijn ogen op uw  licht en laat mij daardoor volstromen.

    Ik richt tot U mijn gebed van dankbaarheid om uw aanwezigheid in mijn leven.

    Help mij om te doen waarvoor ik zo net tot u gebeden heb.

    Ik bid u Heer verhoor mijn gebed

     

    Lieve God

    We bidden hier samen vandaag vooral voor de mensen die in leiding staan en beslissingen moeten nemen. Zij hebben het moeilijk om zachtmoedige keuzes te maken omdat er soms zoveel fout loopt.

    Geef hen toch de zachtheid en de moed om op het juiste moment de juiste verantwoordelijkheden te nemen , om zo vrede te brengen tussen personeel, rechtvaardigheid in het sociaal stelsel, openheid tussen mensen van hier en mensen die vanuit verre landen naar hiertoe kwamen.

    Ik bid u Heer verhoor mijn gebed

     

     Jezus wenst ons geluk met onze zachtheid en onze moedigheid, mogen wij u dit ook toewensen,  dat we  in verbondenheid met Jezus,  veel kunnen betekenen voor anderen. Niet omwille van onszelf  , maar om wat God wil.

     

     

     

     

     

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 de bergrede 1-4 over de treurenden.

    Matheus 5,1-4 over de treurenden.

     

     [1] Toen Hij de mensenmassa zag, ging Hij de berg op. Daar ging Hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    3.Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    4.Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

     

    Vers 4 zegt : Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden.

    Is het goed verdriet te hebben of is verdriet zalig te verklaren?

    Laat we hier even dieper op ingaan.

    Er zijn 2 soorten verdriet , verdriet dat geen hoop meer heeft. Het is zoals  Judas die  nergens op durft te hopen. Hij  verhangt zich in vertwijfeling.

    Zovele mensen lopen met de gedachte rond een einde te maken aan hun leven, door Zelfdoding of euthanasie. Ze zien in hun verdriet de waarheid niet meer.

    Ze zien en geloven niet meer dat God van hen houdt en dat er nog vele mensen van hen houden, ouders ,kinderen , vrienden. Ze durven nergens meer op te hopen.  Ze zien nergens hulp of een uitweg.

    Verdriet dat de liefde niet meer vertrouwt en verdriet dat ook de waarheid, het juiste , niet meer ziet. Dit verdriet ondermijnt en vernielt de mens

     

    Een ander soort verdriet ,is het verdriet waarover Jezus het hier heeft,  het  ontstaat doordat wat er gebeurt iemand diep aangrijpt. Het is verdriet hebben omdat men onrecht ziet, leugen , bedrog.  Dit verdriet brengt verzet tegen dit onrecht . Dit verdriet gelooft nog in de liefde en bevat hoop. Het is een verdriet dat heelt. Dit verdriet is pijnlijk maar het is een  positief verdriet .

    Het verdriet is het verdriet van Petrus . Getroffen door de blik van Jezus barst hij in tranen uit. Het onrecht dat Jezus is aangedaan doet hem wenen. Maar de tranen genezen hem, hij wordt nieuw . Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden zegt Jezus en Petrus weet en gelooft dat hij  kracht krijgt van God in zijn verdriet 

     

    De heilige Bernardus van Clerveaux drukt het zo uit:

    God kan niet lijden , maar Hij lijdt wel mee.

    Onder het kruis van Jezus wordt het duidelijk wat het betekent, gelukkig die verdriet hebben uit liefde voor anderen, want zij zullen getroost worden. Maria en Johannes hadden onder het kruis  vreselijk verdriet om zoveel onrecht dat Jezus werd aangedaan.  In ons verdriet over onrecht worden ook wij  getroost door God. Hij omringt ons .We mogen niet ongevoelig worden aan het onrecht , we mogen niet meehuilen met de wolven. 

    God zal ons bijstaan en  troosten als we verdriet hebben om het onrecht

      

    God zal ons het licht laten zien wanneer we verdrietig zijn omwille van  onrecht en leugen. 

    Het is niet gemakkelijk zelf in de waarheid te staan, want in verdriet zien we dikwijls niet de waarheid maar we zien naar ons eigen lijden , ons eigen afzien door het onrecht. En daar gaat het hier niet over. Van het moment dat we vertrekken vanuit onszelf, hoe erg het voor onszelf wel is, doen we God onrecht aan,  we zijn dan egoïstisch en gefocust op onszelf. . God wil dat we focussen op het onrecht zelf. Het onrecht waar we zelf slachtoffer van zijn of waar onze naaste slachtoffer van is.

    De zaligspreking  gaat over de pijn die we beleven omwille van dat onrecht .

    Zoeken naar de echte waarheid in ons verdriet, de focus niet op onszelf maar op het onrecht, brengt ons bij Gods gerechtigheid . Het betekent trouw blijven aan Gods woord. Vasthouden aan de rechte weg, het betekent ‘geloven’ . De gelovige is de rechtvaardige die op Gods wegen gaat. Geloven betekent meegaan met Christus.

    God zal ons troosten door het licht te laten zien wanneer we verdrietig zijn omwille van  onrecht en leugen.  Door ons leven in Zijn licht krijgen we weer kracht zoals Petrus.

     

    We moeten God vragen dat we allen  kracht krijgen  om op de juiste manier het onrecht  te stoppen. Niet uit eigen belang of met het idee van ‘ziet eens hoe goed en rechtvaardig ik wel ben’.

    Het gaat in het evangelie over  het verdriet omdat niet gehandeld wordt  naar waarheid.

    En dat gaat van het zeer groot onrecht tot  het  kleine. Het kleine wordt dikwijls beschouwd als normaal en niet te vermijden. Maar ook dat is onrecht en onjuist. De maatschappij duldt  hiertegen echter geen protest  . Men is geacht mee te doen. Denken we maar aan ons  luisteren naar roddel.

    Wanneer we reageren of ons gewoon verwijderen omdat we naar waarheid verlangen  hebben we het niet gemakkelijk.

     Mensen gaan  het ons  moeilijk maken in woord en daad, en dan staan we dikwijls alleen.

    Maar zo volgen we Jezus, we leven in de waarheid, de waarheid is in ons en Jezus leeft in ons. We mogen zo kind zijn van God Onze Vader.

     

    We richten onze aandacht nu specifiek naar alle mensen die nu luisteren en met verdriet te maken hebben.

    Achter het verdriet zit dikwijls een hoop boosheid en onmacht. Boosheid om het onrecht dat ons is aangedaan .

    In boosheid leven is geen gave van de Heilige Geest.

    Als we in boosheid leven ontvangen we geen kracht om ons verdriet positief te richten en terug te groeien in Gods liefde. God komt ons in onze boosheid  niet nabij. Hij kan dat niet want Hijzelf  kent geen boosheid .

    We luisteren nu even naar  om iedereen die nu luistert en met verdriet te maken heeft ,de kans te geven om te zoeken of er inderdaad een gevoel van boosheid achter het verdriet zit.

     

    Laat ons nu samen bidden.

    Lieve God. We voelen achter ons verdriet  soms boosheid , we zijn maar mensen en we kunnen dat gevoel van boosheid zomaar niet wegvegen. We voelen ons dikwijls zo gekwetst.

    We willen u vragen ons allen  te helpen , geef ons  de kracht om vergiffenis te vragen om die boosheid.

    Laat ons  verder kijken in ons verdriet , over het boos zijn  heen, want daar ligt groei voor ons verder leven van elke dag, zo kunnen wij weer iets betekenen voor anderen, uw liefde mogen we dan ontvangen en doorgeven.

    Geef ons de kracht van de Heilige Geest om dit in ons leven mogelijk te maken. Geef ons ook de kracht om dit vandaag mogelijk te maken.

     

    Heer, Geef ons de kracht om binnen alle kerkgemeenschappen en parochies en katholieke organisaties kwaadsprekerij geen kans te geven , niet in woorden , niet in daden , niet in gedachten. 

    Verdriet onmacht boosheid en pijn krijgen dan geen kans.

    Laat ons de juiste woorden vinden om mensen vriendelijk te zeggen dat kwaadsprekerij niet van Jezus komt en verdriet veroorzaakt.

     

    God, Leer ons om naar de waarheid te kijken in ons verdriet wanneer wijzelf   anderen onrecht  aandeden omdat we zelf willen meetellen, belangrijk willen zijn , we hebben  een natuurlijke drang naar macht. Macht op ons werk, macht binnen onze relatie met onze partner.

    Geef ons de kracht om, vergiffenis te vragen aan u en aan waar mogelijk aan onze naaste , vergiffenis voor onze eigen tekortkomingen van onrecht, waarvoor we verdriet hebben.

     

    God, Leer ons om naar de waarheid te kijken in ons verdriet  waar  anderen ons onrecht deden. Anderen zijn de  oorzaak  voor ons verdriet. 

    Geef ons de kracht om, waar nodig , vergiffenis te schenken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Waar bent U als we U in ons verdriet nodig hebben?

    Leer ons  geloven dat u naast ons bent en  in ons .  Leer ons luisteren naar uw fluisterende stem en uw antwoord in ons gebed. Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden zegt U. We weten dat u met ons mee lijdt

    Laat ons uw troost voelen in ons verdriet om zo weer te groeien als volgeling van Jezus.

     

    God, De machteloosheid tegen onrecht geeft verdriet,  we zijn dikwijls niet in staat het onrecht te keren, het maakt ons verdrietig.  Het kwade en kwade mensen zullen altijd bestaan op elk niveau in onze samenleving. Daarom bidden we voor de mensen die wel iets kunnen doen aan  onrechtvaardigheid. We denken hier aan politieke leiders, bedrijfsleiders , mensen in de diplomatie, kerkleiders, mensen in het politiekorps, maar ook mensen in sociale  verenigingen , directeurs van scholen, en  gewone  mensen zoals u en ik  die soms te maken krijgen met onrecht , valsheid en kwaad.

    God bescherm ons allen en geef ons kracht onrecht te bannen

     

    Heer, laat ons blijvend attentvol zijn voor onrecht, laat ons niet meeheulen met de wolven. Laat ons zelf de juiste beslissingen nemen naar waarheid, tegenover onze partner en onze kinderen  en tegenover de mensen die we ontmoeten.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 5 de bergrede 1-10 nederig van hart

    Mat 5 vers 1 tot 10 nederig van hart

     

    De Bergrede is de onderwijzing van Jezus Christus gehouden op een berg.

     

    Het evangelie volgens Matteus hoofdstuk 5 verzen 1 tot 10

     

    [1] Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

    Gelukkig de zachtmoedigen,
    want zij zullen het land bezitten

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden

    Gelukkig de barmhartigen,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden

    Gelukkig wie zuiver van hart zijn,
    want zij zullen God zien. Gelukkig de vredestichters,
    want zij zullen kinderen van God genoemd worden

    Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    We staan vandaag  vooral stil bij de vers : Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

     

    Het gaat hier over een belofte van Jezus .

    Wereldlijke maatstaven vallen om zodra de dingen in het juiste perspectief gezien worden .Kijken vanuit de manier hoe God er tegenaan kijkt. En dat is anders dan de wereld doet.

    Degene die de zaken begint te bekijken vanuit God en ernaar leven, degene die onderweg is met Jezus leeft vanuit nieuwe maatstaven. Zij zijn nederig en handelen ernaar.

    Wanneer we leven in Gods waarheid dan ontkomen we niet aan verdriet, tegenslag en pijn, maar we gaan er niet aan ten onder. Als christen leven we hier op de wereld nog in het lijden. We hebben hier op aarde deel aan Jezus lijden, maar we ervaren reeds  de glans van Jezus verrijzenis.  We ervaren vreugde niettegenstaande moeilijkheden. Het wordt niet meer gemiddeld geluk, ons leven  wordt puur, zuiver en intens, zelf in de moeilijkheden.

    Christus leeft in ons , ons eigen ik hebben we mee aan het kruis genageld. Dat wil zeggen :we leggen ons leven in Gods handen, we doen wat God van ons vraagt, we vragen elke dag aan God om ons zijn wil kenbaar te maken.

     

     

     

    Jezus heeft het hier in het evangelie over nederigen van hart.

    Sommige mensen , die met twijfels zitten over God en Jezus zeggen me, ik probeer goed te doen, en God zal mij dan wel toelaten voor de hemel en  het eeuwig leven  Ik wil me er nu niet druk over maken.

    Nederig zijn van hart wil zeggen: niet van God eisen dat we omwille van onze daden beloond zullen worden.

    Nederig zijn wil zeggen Gods liefde over ons laten komen , beseffen dat we  niets zijn zonder God. Door Gods liefde kunnen we  leven in innerlijk overeenstemming met wie God is en wat Hij zegt.  Het is God die ons gebruikt om zijn liefde waar te maken. Zo antwoordde moeder theresa dat ze zichzelf  2 op 20 geeft in het recht op de hemel .Nederig zijn is niet eisen van God om ons rechtvaardig te beoordelen, het is met lege handen voor God staan en zeggen , alles wat u mij geeft is goed..

    Dat is wat Jezus ons probeert te zeggen met ‘zalig de nederige’

     

    Tegenwoordig eisen we  overal inspraak , we vinden dat democratisch en nodig.

    Maar is het niet mooi als iemand op een bedrijf of op school plots tegen de goede directeur zegt, ik vertrouw op u , u doet het goed, doe maar zoals u het goed vindt, ik volg u ook al is het anders. 

    Ervaart u ook hoeveel emails er soms over en weer gaan alvorens er bijvoorbeeld een cadeautje kan gekocht worden door collega’s

    Iedereen voelt zich zeer snel tekort gedaan , niet meegeteld, niet gerespecteerd.

    Maar als christen is er slecht 1 iemand waarvoor we zelfs 1000 % meetellen , dat is voor God. Hij heeft ons geschapen naar zijn beeld en gelijkenis.Voor hem zijn we uniek.  Geloven we dat nog.

    Geloof geeft ons kracht om van eigen belang af te zien en verantwoordelijkheid te dragen voor de naaste en voor het geheel van de maatschappij.

     

     

     

    Jezus belooft ons, nederigen van hart,  het koninkrijk van de hemel . Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel zegt hij.

     

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus , door te leven zoals God het wil. Nederig van hart , Gods liefde over ons laten komen , geen focus op onze eigen daden . Ons werelds beroep met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap  met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Zo is het ook met onze rijkdom,  ons geld , ons succes, ons lukken . We moeten bezitten alsof we niets bezitten. Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen .

     

    Christen zijn is enerzijds een zeer moeilijke taak en anderzijds een zeer gemakkelijke taak.

    Het heeft te maken met een klik in ons hoofd, ons geloven.

    Als we geloven dan begrijpen we Jezus, als we Jezus begrijpen gaan we handelen naar waarheid omdat Jezus de waarheid is. En dan ervaren we vreugde  in ons leven omdat we de dingen anders mogen en kunnen  zien .

    Vroeger waren dat zoveel holle woorden voor mij.

    Ik dank God dat hij met zijn genade mijn ogen heeft geopend.

     

     

    Laat ons  bidden voor alle mensen die nog met irritaties zitten , kritiek en ongeloof. Bidden we dat ze ook geraakt mogen worden door God, misschien nu door deze morgenwijding, door ons gezamenlijk gebed en onze vraag  aan hem , ons Vader.

     

    Lieve God geef mensen die zoekend een open hart  opdat ze zouden kunnen geloven en begrijpen

     

    Bidden we ook voor ons eigen nederigheid. Jezus vraagt het ons.

    Laat ons attent zijn elke dag in de woorden die we spreken , in de dingen die we doen. Laat ons God vragen  “spreekt door mij”, “geef me de juiste woorden” , “laat me de juiste dingen doen in nederigheid “ 

     

    Bidden we om onze bereidheid met lege handen voor God te staan.

    God te zeggen , alles is goed,Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd. Mijn daden zijn er niet om bij u in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

     

     

     

     

     

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!