Inhoud blog
  • 8 podcasts : betekenis van elke vers van het onze vader
  • innerlijke vrijheid Jaques Philippe
  • Waarom moeten mensen lijden Herwig Arts Jezuïet
  • beschikbare podcasts HUWELIJK , / THEMA'S UIT HET LEVEN / BIJBEL
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    GOD KENNEN DOOR JEZUS WOORDEN :
    volg onze podcasts OP: https://www.agapelifebelgium.be/nl/podcast1.html
    300 podcasts die steeds vernieuwen!
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 de bergrede ,1-7 barmhartigheid

     Matteus 5 de bergrede ,1-7 barmhartigheid

    Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:

     

    [3]

    ‘Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    [4]

    Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden.

     

    [5]

    Gelukkig de zachtmoedigen,
    want zij zullen het land bezitten.

     

    [6]

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden.

     

    [7]

    Gelukkig de barmhartigen,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden.

     

    We hebben de zaligsprekingen maar gedeeltelijk gelezen en halt gehouden bij vers 7: Gelukkig de barmhartige, want zij zullen barmhartigheid ondervinden.

    De Bergrede richt zicht tot Jezus leerlingen en nu tot ons. De leerlingen in de tijd van Jezus waren arm,  hadden honger, huilend, gehaat en vervolgd. Jezus ziet de feitelijke maar ook de theologische kwalificaties van de leerlingen. Hij spreekt dus tot hen bemoedigend en met een opdracht. Zo spreekt Jezus ook tot ons bemoedigend en met een opdracht.

    De zaligsprekingen zijn beloften, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de nieuwe wereld en de nieuwe mens er dankzij Jezus uitzien.  Het zijn beloften voor de eindtijd en voor het nu. Want degene die naar Gods normen  in verbondenheid leeft met Jezus, leeft vanuit nieuwe maatstaven.

    In de nood brengt Jezus al de vreugde. En dit wordt beaamd door mensen die dit al ondervonden hebben. Laten we dus op weg gaan  met Jezus om echt te ervaren wat het betekent Christen te zijn.

     

    Jezus heeft het over barmhartigheid, Gelukkig de barmhartige,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden

    In alle andere zaligsprekingen bevat de belofte een ‘meer’. Zij leidt verder: de treurende  zullen getroost worden; wie zuiver van hart zijn, zullen God zien. Maar wat zou God nog meer kunnen geven aan degenen die barmhartig zijn? Barmhartigheid is de volheid van God zelf in verbondenheid met de mensen. Wie barmhartig is, leeft  Gods eigen leven.

    ‘Barmhartigheid’ is een oud woord. In de loop van haar lange geschiedenis heeft ze een rijkdom aan betekenis gekregen. In het Grieks, de taal van het Nieuwe Testament, is het woord voor barmhartigheid éléos. We kennen dit woord uit de bede Kyrie eleison, een roepen om de barmhartigheid van de Heer.

    Barmhartigheid van God duidt  een liefde aan die onwankelbaar is. Een liefde die in staat is de relatie  in stand te houden, wat er ook gebeurt: “Mijn liefde zal nooit van jou wijken” zegt God ons. Maar het is het overduidelijk dat een liefde die zo onvoorwaardelijk is ook vergeving veronderstelt.

     In psalm 103 lezen we : Zo ver als het oosten is van het westen, zo ver heeft Hij onze zonden van ons verwijderd

    Deze barmhartigheid is de verhevenheid van God. Verheven en tegelijkertijd zo nabij, is Gods barmhartigheid  in staat al het kwaad weg te nemen.

    God zegt ons: “Ik ben die er zijn zal” , “Ik schenk genade aan wie ik genade wil schenken  en ik ben barmhartig voor wie barmhartig wil zijn”

    Jezus’ woorden zijn hier in het evangelie een opdracht voor ons: “Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is”  God wordt het meest zuiver in een mensenleven weerspiegelt in de barmhartigheid. “Door de barmhartigheid jegens je naaste lijk je op God” zegt Basileüs de Grote. Vader van het Oosterse Monastieke Leven

    De barmhartigheid is de menselijkheid van God en ze is de goddelijke toekomst van de mens.

    Onze barmhartigheid houdt dus liefde in, vergeven, aanwezig zijn als het nodig is en ons inleven in wat onze naaste vertelt. We moeten liefde hebben die onwankelbaar is, wat er ook gebeurt.

    We moeten een liefde hebben die  onvoorwaardelijk is. Zonder voorwaarden anderen graag zien, er zijn voor anderen.  Maar het is het overduidelijk dat een liefde die zo onvoorwaardelijk is ook vergeving veronderstelt.

    U kan nu misschien denken , nu ik dat zo allemaal aanhoor dan is barmhartigheid  voor heiligen en niet voor mij.

    Maar laten we eens kijken naar onze leefwereld. Hoe leef ik in relatie met de mensen rondom mij. Welke eisen stel ik alvorens iemand mij mag benaderen.

    Eisen zoals: Ik heb geen tijd, , ik kan niets leren, ik moet eerst opruimen, ik heb niks in huis, ik ga dat tv programma missen.

    Kijken we nog eens dichterbij , alleen naar de relatie met onze partner.

    Ik wil u wel graag zien als gij eerst mee afwast, of de vuilbakken buiten hebt gezet, als ge even snel bent als ik, als ge leert zwijgen en luisteren, als ge tijd maakt voor mij. En zo gaat het verder.

    Jezus heeft het hier over barmhartigheid, liefde zonder voorwaarde, altijd aanwezig, vergevend, onwankelbaar.

    Samenleven in liefde is niet gemakkelijk omdat we zo verschillend zijn en de maatschappij moedigt dat verschillend zijn nog maar aan.

    We zijn allen verschillend, gelukkig maar.  Maar geef ik dat verschillend zijn ruimte of eis ik enkel dat ik anders mag zijn. Want de Eik en de Cipres groeien niet in mekaar schaduw zegt Kahil Gibran, m.a.w. alleen door ruimte te ontvangen als een liefdesgeschenk kunnen we groeien.

    Mensen die zeggen ik ben nu zo ge hebt het maar te nemen zijn niet barmhartig.

    Barmhartigheid moeten we dus niet te ver zoeken , laat ons barmhartig zijn thuis, in de eerste plaats voor onze partner, in de tweede plaats voor onze kinderen. Kinderen leven namelijk van de liefde die ze zien tussen partners.

    Vragen we dus aan God om deze barmhartigheid in ons leven mogelijk te maken door de kracht van de heilige Geest. Een barmhartigheid die God ons voorleeft door de vergeving van onze schuld door het lijden en sterven van Jezus. Wie barmhartig is, leeft al een stukje  Gods eigen leven zegt Jezus ons.

    God , raak mensen die tijd maken om iets over U te vernemen. Geef deze mensen het geloof dat u de moeite waard bent. Geef hen de mogelijkheid om te ontdekken hoe  zij deel kunnen hebben aan uw barmhartigheid.

    God laat ons niet denken dat barmhartigheid alleen mogelijk is voor heiligen, geef ons de kracht om uw barmhartigheid thuis waar te maken. Leer ons in ons verschillend zijn de liefde te laten primeren, liefde zonder voorwaarden waarin de andere anders mag zijn met een totale zekerheid van vergeving voor fouten en misverstanden.

    Geef ons de kracht om zelf als eerste het initiatief tot barmhartigheid te nemen. Geef ons God uw barmhartigheid  uw menselijke kant om zo onze goddelijke toekomst  te vinden in onze relatie met de naaste.

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 de bergrede: vers 9 gerechtigheid

     

    Matheus  5 vers 9 gerechtigheid,

     

     

    Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:9:

    Zalig  wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden.

     

    Zalig  wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden.

    De zaligsprekingen zijn geen theorie het komt tot praktijk als we Jezus volgen. Waar het geloof kracht geeft om van eigenbelang af te zien en verantwoordelijkheid te dragen voor de naaste en voor het geheel, alleen daar kan ook sociale rechtvaardigheid tot stand komen.

    De uitleg van de schrift is geen louter academische aangelegenheid, noch beperkt tot  een historische uitleg. In de schrift liggen overal mogelijkheden verborgen , die pas in de omgang met haar woorden in het leven en lijden hier op aarde, naar boven komen.

    De zaligsprekingen vervangen vroegere geboden niet. Jezus is met grote vanzelfsprekendheid altijd uitgegaan van de geldigheid van de tien geboden. In al zijn spreken versterkt Jezus de geboden van God.

    Vandaag gaat Jezus de berg op en spreekt voor zijn leerlingen. Maar Jezus spreekt vandaag ook voor ons, Hij spreekt tot allen die willen luisteren en die het willen verder vertellen. Zo worden wij ook zijn leerlingen.

    Jezus vertelt ons hier dat we moeten kijken met de ogen van God de vader. Wereldse maatstaven vallen om zodra de dingen in het juiste perspectief gezien worden, namelijk de manier hoe God ertegenaan kijkt en dat is anders dan de wereld doet.

     

     

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden

    Maar wat wil gerechtigheid hier juist zeggen? Het heeft te maken met ons verlangen  om vrij te zijn van het maken van fouten. Fouten die ons van God scheiden. Het hongeren en dorsten om vrij te zijn van dat wat ons wereldlijk denken ons doet geloven. Ik ontmoette gisteren iemand die veel verdriet had omdat iets met de beste bedoeling gestart, toch fout was. We maken allemaal fouten maar God is een vergevende God en schuld hoeven we dus niet te dragen. Schuld vernietigt en ontneemt ons alle vreugde en God wil dat niet. Gods gerechtigheid gaat  veel verder dan rechtvaardigheid omdat Liefde primeert .

    Gods gerechtigheid wil zeggen dat hij ons blijvend graag ziet, ook al maakten we fouten.

     

    Onze verlangen naar gerechtigheid betekent verlangen naar een leven zonder zonden. Gerechtigheid is rechtvaardig  willen zijn voor Gods aangezicht , maar rechtvaardigheid overgoten met veel liefde. Liefde voor onszelf, maar geen egocentrische liefde, liefde voor onszelf wil zeggen dat we onszelf moeten aanvaarden zoals we echt zijn met onze sterke en zwakke kanten. We moeten niets verstoppen, geen angst hebben van niet graag gezien te worden als we tonen wie we echt zijn. Als men ons veroordeeld  moeten we dan desnoods maar veranderen van vrienden, want God heeft ons lief zoals we echt zijn, met onze sterk en zwakken kanten, ook al maken we nog fouten terwijl we dat eigenlijk niet willen maar toch doen.  Schuld en angst zijn dooddoeners. God wil dat niet.

    Hij wil ons bevrijden van angst omdat we zo pas echt diensbaar kunnen zijn voor anderen.  

    Dankzij het handelen van Christus, zijn sterven voor ons, kunnen wij binnentreden in een grotere gerechtigheid, die van Gods liefde. God heeft ons lief en geeft zichzelf totaal. Hij offert zichzelf totaal en schonk ons zijn Zoon om zo al onze schuld kwijt te schelden. Wanneer we in Gods gerechtigheid geloven gaan we  nederig handelen zoals God het wil en vragen we vergiffenis voor onze fouten.

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden zegt Jezus ons.

     

    Zijn gerechtigheid is doordrenkt met genade, barmhartigheid en vergeving. Het is structurele liefde

     

    Kijken we even naar onszelf. Hoe ver gaan wij in onze liefde.

     

    Jezus zegt ons dat God niet afweegt, met andere woorden , de grootste bandiet kan terug met God op weg. Gods liefde vraagt niet om wraak of straf. Straf is iets wereldlijks. Iemand die fout geweest is moet zelf spijt en schuld bekennen aan God en aan de naaste en daarvoor desnoods de wettelijke straf ondergaan tijdens ons leven hier op aarde. Maar God houdt zich daar niet mee bezig.  God gaat ons helpen vanaf het allereerste moment van spijt en verdriet en vraag om vergiffenis. God eist niets, God geeft liefde in overvloed opdat wijzelf Zijn liefde zouden kunnen doorgeven en soms zijn we niet in staat dat direct te doen. God eist dan niets en blijft geduldig bij ons.

     

    Hoe gaan wij om met onze naaste die fouten begaan heeft tegenover ons, tegenover anderen? Is er nog een tweede kans? Soms denken we: als hij of zij fouten maakt dan hebben ze de miserie  toch  zelf gezocht.

    Daarom verdienen mensen die anderen een tweede kans geven heel veel respect.

    Dat zijn mensen die hongeren en dorsten naar gerechtigheid . De liefde van God stelt ons in staat meer te realiseren dan wat volgens de wereldlijke rechtvaardigheid  nodig is. 

     

     “Zalig” wil in Jezus taal  zeggen,”je bent goed bezig”. Zalig  wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,want zij zullen verzadigd worden

    Honger en dorst hebben, dat kennen wij natuurlijk nog amper, maar ik ben eens verloren gelopen in een woestijngebied  bij een brandende hitte. Ik had slecht 250 ml water bij. Vanaf toen heb ik enig idee gehad van dorst. Je zou er alles voor doen om water te hebben zelfs een drinkbus van iemand anders stelen denk ik. We gaan dan dus tot uitersten. Zalig  wie  dorsten naar gerechtigheid. Gaan wij voor de gerechtigheid ook tot uitersten zoals voor onze nood aan water.  

    Verder gaan dan rechtvaardigheid dat is gerechtigheid. Het is rechtvaardigheid overgoten met massa’s aan liefde.

     

    Ik denk dikwijls eigen schuld dikken bult. Wie niet zorgzaam omgaat met wat hij krijgt verdient miserie. Maar Jezus zegt ons gelukkig die intens verlangen naar gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. Verlangen we gewoon rechtvaardig te zijn voor anderen of verlangen weverder te gaan en  God’s liefde te laten primeren in ons.  Wij zijn Zijn handen. God kan niets zonder ons. Al zijn we maar goed voor die ene. Die ene waarvoor we meer doen dan wat rechtvaardigheid van ons eist.

    Verzadigd worden klinkt mysterieus, het heeft te maken met genade, het in staat zijn om  meer van God te ontvangen en door te geven en daardoor intens gelukkig te zijn, beter christen.

     

     

     

    Lieve God , het woord gerechtigheid klonk altijd zo vaag en onduidelijk. Nu weet ik dat ik verder moet gaan in mijn liefde dan wat wettelijk nodig is. Ik weet dat ik daarvoor uw liefde krijg. Maar sorry God soms wil ik uw liefde ook voelen.

    Geef me de kracht om U vandaag  toe te laten in mijn leven.

    Laat me zo ervaren dat uw liefde voor mij mij vleugels geeft ommijn eigen leven te ordenen en  iets te doen voor anderen. Ik weet dat ik de tijd krijg van u om te groeien in deze taak.  

    God wij danken u hiervoor.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 5, de bergrede 3 gelukkig de zachtmoedigen

     Mat 5,3 gelukkig de zachtmoedigen

     

    Matteus beschrijft dat Galilea in die tijd wordt beschreven als de plaats van de heidenen. Dus mensen waren er zeker van dat de messias niet uit Galilea zou komen.  Men dacht dat de redder uit Jeruzalem zou komen of Judea, steden met aanzien. De hogepriester trad daar op als gouverneur  en leidde het volk  niet alleen in godsdienstige, maar ook in politieke zin. Degelijk dus, met degelijke mensen. Hier worden de koningen geboren.

    Maar, Jezus komt dus uit een vervallen streek. Nazaret in Galilea. Daarom wordt dit gezien als een bewijs van zijn Goddelijke zending.

    We luisteren naar wat Jezus ons te vertellen heeft door Matteus hdst 5 vers 3

     

    Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen. Jezus zei hen: 3:

    Gelukkig de zachtmoedigen,want zij zullen het land bezitten

     

    Waarden worden omgekeerd door Jezus. Degene die begint de zaken vanuit God te bezien en ernaar te leven, degene die onderweg is met Jezus, leeft vanuit nieuwe maatstaven. Jezus brengt nu al vreugde, tijdens ons leven hier op aarde. Maar om dat te ervaren moeten we de weg met Jezus gaan. Wanneer we  moeilijkheden ervaren zitten we bij Jezus  niet in nauwe schoentjes, wanneer we opgejaagd zijn voelen we ons toch niet in de steek gelaten.

    We voelen God nabij, Zijn genade, Zijn kracht van de Heilige geest. En hoewel het leven niet gemakkelijk is vinden we als christen altijd de weg naar innerlijke rust, omdat we Gods maatstaven hanteren.

    Een vriendin van me die in een mortuarium werkt zei me dat een gesprek naar aanleiding van het afsterven van een geliefde  totaal anders verloopt met gelovige of niet gelovige. De pijn en verdriet is even groot, maar er is iets dat anders is en dat is moeilijk te beschrijven zegt ze, maar bij iemand die gelovig is, is er minder wanhoop.

    Hoewel we soms  nog midden in het lijden zitten, ligt de glans van de verrijzenis al voor ons, zelfs al zien we dat zeker niet onmiddellijk.

     

    Gelukkig de zachtmoedigen, wat bedoelt Jezus hiermee?

    Mozes was een zachtmoedig man en Jezus zegt van zichzelf dat Hij zachtmoedig is, dat lezen we bij Matteus 11 vers 29: Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, tot daar de vers.

    In Christus is de zuivere goedheid aanwezig die hoort bij een waarlijk grote heerser.

    Jezus gehoorzaamde zijn Vader en bouwt een rijk van vrede. Jezus gebruikt nooit geweld of verlangt nooit naar aardse macht. Zo vervult hij wat reeds in oude geschriften voorspeld werd. Uw koning komt naar u toe zachtmoedig, en zittend op een ezel.

    Onze vraag is nu : Willen wij ook zachtmoedig worden zoals Jezus.  Ik hoor er 2 dingen in , zacht en moedig. Kunnen wij dat waar maken in ons leven van elke dag,

    Jezus roept ons op tot navolging van deze vrede.

     

    Jezus zegt ons: Zalig de zachtmoedigen want zij zullen het land bezitten

    Tijdens de tocht door de woestijn houdt Israel altijd het beloofde land  als doel voor ogen, dit gaat ver bovenuit het bezit van een stuk grond. Het land waar men hier over spreekt duidt op een oord van gehoorzaamheid , een plaats waar God welkom is, het duidt ook op rechtvaardig beheer van de aarde. God wil een plaats scheppen waar zijn liefde beantwoord wordt, een plaats waar gehoorzaamheid en vrijheid aanwezig is. God wil aanspraak op de aarde.

    Land heeft hier niets te maken met een nationale staat, maar met een land van vrede. Vrede houdt in dat de grenzen overstegen worden en dat de aarde vernieuwd wordt door de vrede die van God komt. De derde zaligspreking vraagt ons naar die toekomst toe te leven en daaraan mee te werken waar we ook kunnen, in ons gezin, op ons werk en in onze ruimere verantwoordelijkheden, daar waar we onze talenten inzetten. Ieder eucharistieviering is voor christenen zo een plaats waar de Koning van vrede heerst. Des te pijnlijker is het als we zien dat in parochies niet altijd echte vrede heerst en dat zelfs op hoger niveau in de kerk pijnlijke gebeurtenissen plaats vinden.

    Een jonge meid zei me Christus  doet onvrede ontstaan. Ik begreep het niet , tot ze verduidelijkte , de kerk doet onvrede ontstaan. Dat is waar, wij mensen maken er een boeltje van en dat is des te pijnlijker als we ons christen durven te noemen.  

    Daarom roept Jezus ons voortdurend op met zijn woorden. Hij wil ons blijvend moed geven en volgen en nabij zijn. Wat er ook fout liep in ons  leven, Christus zal het ons vergeven, hij heeft het al vergeven aan het kruis. Wij moeten alleen spijt hebben en vergeving vragen en  de intentie kwaadheid te vermijden.

     

     Zachtmoedig zijn is niet gemakkelijk, het vraagt ook nederigheid maar ons verlangen is juist mee te tellen. Zelfs zwijgen kan een verlangen zijn mee te tellen. Zwijgen is soms macht.

    Zachtmoedig zijn heeft dus niets te maken met spreken of zwijgen , handelen of niet handelen, het heeft te maken met onze verbondenheid met Jezus. Want als we verbonden zijn gaan we juist handelen, juist spreken. We weten dan welke woorden we moeten spreken. We weten dan wanneer we niet moeten spreken en niet moeten handelen, luisteren dus en er gewoon zijn . En dat alles kunnen we dan aan met zachtheid en moedigheid.

    Ik ken zo 2 priesters, ik zie in hun ‘zachtmoedig zijn’ dat ze verbonden zijn met Jezus. Soms maakt me dat wat jaloers, ze stralen de glans van Gods gelaat uit als ze spreken. We moeten blij en dankbaar zijn dat er niettegenstaande veel pijn  in onze kerken toch nog vele  zachtmoedige mensen zijn.

     

    Lieve God,

    laat me vandaag ervaren wat het is om in  relatie met U mijn dag op te bouwen .  Ik wil stilstaan alvorens ik een moeilijke beslissing neem en me afvragen wat zou  Jezus doen.  Ik wil zachtmoedig zijn zoals Hij om zo aan vrede te bouwen Vrede  met mijn studiegenoten, vrede met mijn partner, vrede op mijn werk.  Ik weet dat ik uw liefde ontvang en uw vergeving. Door uw genade , ben ik in staat om te luisteren  naar uw woord, me door uw woorden te laten raken.

    Ik kijk op naar U, ik kijk op naar uw Zoon, ik richt mijn ogen op uw  licht en laat mij daardoor volstromen.

    Ik richt tot U mijn gebed van dankbaarheid om uw aanwezigheid in mijn leven.

    Help mij om te doen waarvoor ik zo net tot u gebeden heb.

    Ik bid u Heer verhoor mijn gebed

     

    Lieve God

    We bidden hier samen vandaag vooral voor de mensen die in leiding staan en beslissingen moeten nemen. Zij hebben het moeilijk om zachtmoedige keuzes te maken omdat er soms zoveel fout loopt.

    Geef hen toch de zachtheid en de moed om op het juiste moment de juiste verantwoordelijkheden te nemen , om zo vrede te brengen tussen personeel, rechtvaardigheid in het sociaal stelsel, openheid tussen mensen van hier en mensen die vanuit verre landen naar hiertoe kwamen.

    Ik bid u Heer verhoor mijn gebed

     

     Jezus wenst ons geluk met onze zachtheid en onze moedigheid, mogen wij u dit ook toewensen,  dat we  in verbondenheid met Jezus,  veel kunnen betekenen voor anderen. Niet omwille van onszelf  , maar om wat God wil.

     

     

     

     

     

    11-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matheus 5 de bergrede 1-4 over de treurenden.

    Matheus 5,1-4 over de treurenden.

     

     [1] Toen Hij de mensenmassa zag, ging Hij de berg op. Daar ging Hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    3.Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    4.Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

     

    Vers 4 zegt : Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden.

    Is het goed verdriet te hebben of is verdriet zalig te verklaren?

    Laat we hier even dieper op ingaan.

    Er zijn 2 soorten verdriet , verdriet dat geen hoop meer heeft. Het is zoals  Judas die  nergens op durft te hopen. Hij  verhangt zich in vertwijfeling.

    Zovele mensen lopen met de gedachte rond een einde te maken aan hun leven, door Zelfdoding of euthanasie. Ze zien in hun verdriet de waarheid niet meer.

    Ze zien en geloven niet meer dat God van hen houdt en dat er nog vele mensen van hen houden, ouders ,kinderen , vrienden. Ze durven nergens meer op te hopen.  Ze zien nergens hulp of een uitweg.

    Verdriet dat de liefde niet meer vertrouwt en verdriet dat ook de waarheid, het juiste , niet meer ziet. Dit verdriet ondermijnt en vernielt de mens

     

    Een ander soort verdriet ,is het verdriet waarover Jezus het hier heeft,  het  ontstaat doordat wat er gebeurt iemand diep aangrijpt. Het is verdriet hebben omdat men onrecht ziet, leugen , bedrog.  Dit verdriet brengt verzet tegen dit onrecht . Dit verdriet gelooft nog in de liefde en bevat hoop. Het is een verdriet dat heelt. Dit verdriet is pijnlijk maar het is een  positief verdriet .

    Het verdriet is het verdriet van Petrus . Getroffen door de blik van Jezus barst hij in tranen uit. Het onrecht dat Jezus is aangedaan doet hem wenen. Maar de tranen genezen hem, hij wordt nieuw . Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden zegt Jezus en Petrus weet en gelooft dat hij  kracht krijgt van God in zijn verdriet 

     

    De heilige Bernardus van Clerveaux drukt het zo uit:

    God kan niet lijden , maar Hij lijdt wel mee.

    Onder het kruis van Jezus wordt het duidelijk wat het betekent, gelukkig die verdriet hebben uit liefde voor anderen, want zij zullen getroost worden. Maria en Johannes hadden onder het kruis  vreselijk verdriet om zoveel onrecht dat Jezus werd aangedaan.  In ons verdriet over onrecht worden ook wij  getroost door God. Hij omringt ons .We mogen niet ongevoelig worden aan het onrecht , we mogen niet meehuilen met de wolven. 

    God zal ons bijstaan en  troosten als we verdriet hebben om het onrecht

      

    God zal ons het licht laten zien wanneer we verdrietig zijn omwille van  onrecht en leugen. 

    Het is niet gemakkelijk zelf in de waarheid te staan, want in verdriet zien we dikwijls niet de waarheid maar we zien naar ons eigen lijden , ons eigen afzien door het onrecht. En daar gaat het hier niet over. Van het moment dat we vertrekken vanuit onszelf, hoe erg het voor onszelf wel is, doen we God onrecht aan,  we zijn dan egoïstisch en gefocust op onszelf. . God wil dat we focussen op het onrecht zelf. Het onrecht waar we zelf slachtoffer van zijn of waar onze naaste slachtoffer van is.

    De zaligspreking  gaat over de pijn die we beleven omwille van dat onrecht .

    Zoeken naar de echte waarheid in ons verdriet, de focus niet op onszelf maar op het onrecht, brengt ons bij Gods gerechtigheid . Het betekent trouw blijven aan Gods woord. Vasthouden aan de rechte weg, het betekent ‘geloven’ . De gelovige is de rechtvaardige die op Gods wegen gaat. Geloven betekent meegaan met Christus.

    God zal ons troosten door het licht te laten zien wanneer we verdrietig zijn omwille van  onrecht en leugen.  Door ons leven in Zijn licht krijgen we weer kracht zoals Petrus.

     

    We moeten God vragen dat we allen  kracht krijgen  om op de juiste manier het onrecht  te stoppen. Niet uit eigen belang of met het idee van ‘ziet eens hoe goed en rechtvaardig ik wel ben’.

    Het gaat in het evangelie over  het verdriet omdat niet gehandeld wordt  naar waarheid.

    En dat gaat van het zeer groot onrecht tot  het  kleine. Het kleine wordt dikwijls beschouwd als normaal en niet te vermijden. Maar ook dat is onrecht en onjuist. De maatschappij duldt  hiertegen echter geen protest  . Men is geacht mee te doen. Denken we maar aan ons  luisteren naar roddel.

    Wanneer we reageren of ons gewoon verwijderen omdat we naar waarheid verlangen  hebben we het niet gemakkelijk.

     Mensen gaan  het ons  moeilijk maken in woord en daad, en dan staan we dikwijls alleen.

    Maar zo volgen we Jezus, we leven in de waarheid, de waarheid is in ons en Jezus leeft in ons. We mogen zo kind zijn van God Onze Vader.

     

    We richten onze aandacht nu specifiek naar alle mensen die nu luisteren en met verdriet te maken hebben.

    Achter het verdriet zit dikwijls een hoop boosheid en onmacht. Boosheid om het onrecht dat ons is aangedaan .

    In boosheid leven is geen gave van de Heilige Geest.

    Als we in boosheid leven ontvangen we geen kracht om ons verdriet positief te richten en terug te groeien in Gods liefde. God komt ons in onze boosheid  niet nabij. Hij kan dat niet want Hijzelf  kent geen boosheid .

    We luisteren nu even naar  om iedereen die nu luistert en met verdriet te maken heeft ,de kans te geven om te zoeken of er inderdaad een gevoel van boosheid achter het verdriet zit.

     

    Laat ons nu samen bidden.

    Lieve God. We voelen achter ons verdriet  soms boosheid , we zijn maar mensen en we kunnen dat gevoel van boosheid zomaar niet wegvegen. We voelen ons dikwijls zo gekwetst.

    We willen u vragen ons allen  te helpen , geef ons  de kracht om vergiffenis te vragen om die boosheid.

    Laat ons  verder kijken in ons verdriet , over het boos zijn  heen, want daar ligt groei voor ons verder leven van elke dag, zo kunnen wij weer iets betekenen voor anderen, uw liefde mogen we dan ontvangen en doorgeven.

    Geef ons de kracht van de Heilige Geest om dit in ons leven mogelijk te maken. Geef ons ook de kracht om dit vandaag mogelijk te maken.

     

    Heer, Geef ons de kracht om binnen alle kerkgemeenschappen en parochies en katholieke organisaties kwaadsprekerij geen kans te geven , niet in woorden , niet in daden , niet in gedachten. 

    Verdriet onmacht boosheid en pijn krijgen dan geen kans.

    Laat ons de juiste woorden vinden om mensen vriendelijk te zeggen dat kwaadsprekerij niet van Jezus komt en verdriet veroorzaakt.

     

    God, Leer ons om naar de waarheid te kijken in ons verdriet wanneer wijzelf   anderen onrecht  aandeden omdat we zelf willen meetellen, belangrijk willen zijn , we hebben  een natuurlijke drang naar macht. Macht op ons werk, macht binnen onze relatie met onze partner.

    Geef ons de kracht om, vergiffenis te vragen aan u en aan waar mogelijk aan onze naaste , vergiffenis voor onze eigen tekortkomingen van onrecht, waarvoor we verdriet hebben.

     

    God, Leer ons om naar de waarheid te kijken in ons verdriet  waar  anderen ons onrecht deden. Anderen zijn de  oorzaak  voor ons verdriet. 

    Geef ons de kracht om, waar nodig , vergiffenis te schenken.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

    God, Waar bent U als we U in ons verdriet nodig hebben?

    Leer ons  geloven dat u naast ons bent en  in ons .  Leer ons luisteren naar uw fluisterende stem en uw antwoord in ons gebed. Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden zegt U. We weten dat u met ons mee lijdt

    Laat ons uw troost voelen in ons verdriet om zo weer te groeien als volgeling van Jezus.

     

    God, De machteloosheid tegen onrecht geeft verdriet,  we zijn dikwijls niet in staat het onrecht te keren, het maakt ons verdrietig.  Het kwade en kwade mensen zullen altijd bestaan op elk niveau in onze samenleving. Daarom bidden we voor de mensen die wel iets kunnen doen aan  onrechtvaardigheid. We denken hier aan politieke leiders, bedrijfsleiders , mensen in de diplomatie, kerkleiders, mensen in het politiekorps, maar ook mensen in sociale  verenigingen , directeurs van scholen, en  gewone  mensen zoals u en ik  die soms te maken krijgen met onrecht , valsheid en kwaad.

    God bescherm ons allen en geef ons kracht onrecht te bannen

     

    Heer, laat ons blijvend attentvol zijn voor onrecht, laat ons niet meeheulen met de wolven. Laat ons zelf de juiste beslissingen nemen naar waarheid, tegenover onze partner en onze kinderen  en tegenover de mensen die we ontmoeten.

     

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

    03-09-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mat 5 de bergrede 1-10 nederig van hart

    Mat 5 vers 1 tot 10 nederig van hart

     

    De Bergrede is de onderwijzing van Jezus Christus gehouden op een berg.

     

    Het evangelie volgens Matteus hoofdstuk 5 verzen 1 tot 10

     

    [1] Toen hij de mensenmassa zag, ging hij de berg op. Daar ging hij zitten met zijn leerlingen om zich heen. [2] Hij nam het woord en onderrichtte hen:

    Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

    Gelukkig de treurenden,
    want zij zullen getroost worden

    Gelukkig de zachtmoedigen,
    want zij zullen het land bezitten

    Gelukkig wie hongeren en dorsten naar gerechtigheid,
    want zij zullen verzadigd worden

    Gelukkig de barmhartigen,
    want zij zullen barmhartigheid ondervinden

    Gelukkig wie zuiver van hart zijn,
    want zij zullen God zien. Gelukkig de vredestichters,
    want zij zullen kinderen van God genoemd worden

    Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel.

     

    We staan vandaag  vooral stil bij de vers : Gelukkig wie nederig van hart zijn,
    want voor hen is het koninkrijk van de hemel

     

    Het gaat hier over een belofte van Jezus .

    Wereldlijke maatstaven vallen om zodra de dingen in het juiste perspectief gezien worden .Kijken vanuit de manier hoe God er tegenaan kijkt. En dat is anders dan de wereld doet.

    Degene die de zaken begint te bekijken vanuit God en ernaar leven, degene die onderweg is met Jezus leeft vanuit nieuwe maatstaven. Zij zijn nederig en handelen ernaar.

    Wanneer we leven in Gods waarheid dan ontkomen we niet aan verdriet, tegenslag en pijn, maar we gaan er niet aan ten onder. Als christen leven we hier op de wereld nog in het lijden. We hebben hier op aarde deel aan Jezus lijden, maar we ervaren reeds  de glans van Jezus verrijzenis.  We ervaren vreugde niettegenstaande moeilijkheden. Het wordt niet meer gemiddeld geluk, ons leven  wordt puur, zuiver en intens, zelf in de moeilijkheden.

    Christus leeft in ons , ons eigen ik hebben we mee aan het kruis genageld. Dat wil zeggen :we leggen ons leven in Gods handen, we doen wat God van ons vraagt, we vragen elke dag aan God om ons zijn wil kenbaar te maken.

     

     

     

    Jezus heeft het hier in het evangelie over nederigen van hart.

    Sommige mensen , die met twijfels zitten over God en Jezus zeggen me, ik probeer goed te doen, en God zal mij dan wel toelaten voor de hemel en  het eeuwig leven  Ik wil me er nu niet druk over maken.

    Nederig zijn van hart wil zeggen: niet van God eisen dat we omwille van onze daden beloond zullen worden.

    Nederig zijn wil zeggen Gods liefde over ons laten komen , beseffen dat we  niets zijn zonder God. Door Gods liefde kunnen we  leven in innerlijk overeenstemming met wie God is en wat Hij zegt.  Het is God die ons gebruikt om zijn liefde waar te maken. Zo antwoordde moeder theresa dat ze zichzelf  2 op 20 geeft in het recht op de hemel .Nederig zijn is niet eisen van God om ons rechtvaardig te beoordelen, het is met lege handen voor God staan en zeggen , alles wat u mij geeft is goed..

    Dat is wat Jezus ons probeert te zeggen met ‘zalig de nederige’

     

    Tegenwoordig eisen we  overal inspraak , we vinden dat democratisch en nodig.

    Maar is het niet mooi als iemand op een bedrijf of op school plots tegen de goede directeur zegt, ik vertrouw op u , u doet het goed, doe maar zoals u het goed vindt, ik volg u ook al is het anders. 

    Ervaart u ook hoeveel emails er soms over en weer gaan alvorens er bijvoorbeeld een cadeautje kan gekocht worden door collega’s

    Iedereen voelt zich zeer snel tekort gedaan , niet meegeteld, niet gerespecteerd.

    Maar als christen is er slecht 1 iemand waarvoor we zelfs 1000 % meetellen , dat is voor God. Hij heeft ons geschapen naar zijn beeld en gelijkenis.Voor hem zijn we uniek.  Geloven we dat nog.

    Geloof geeft ons kracht om van eigen belang af te zien en verantwoordelijkheid te dragen voor de naaste en voor het geheel van de maatschappij.

     

     

     

    Jezus belooft ons, nederigen van hart,  het koninkrijk van de hemel . Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel zegt hij.

     

    Het koninkrijk van de hemel begint hier reeds op aarde. Jezus bracht het koninkrijk, wij kunnen er deel van zijn door ons geloof in Jezus , door te leven zoals God het wil. Nederig van hart , Gods liefde over ons laten komen , geen focus op onze eigen daden . Ons werelds beroep met al zijn verplichtingen aannemen en de diepe innerlijke gemeenschap  met Christus nastreven in ons werk, wat het ook is, van huisvrouw of poetsvrouw, tot topdirecteur of rentenier.

    Zo is het ook met onze rijkdom,  ons geld , ons succes, ons lukken . We moeten bezitten alsof we niets bezitten. Nederig Gods liefde over ons laten komen en zijn liefde doorgeven aan anderen. Nederig in waarheid denken en handelen .

     

    Christen zijn is enerzijds een zeer moeilijke taak en anderzijds een zeer gemakkelijke taak.

    Het heeft te maken met een klik in ons hoofd, ons geloven.

    Als we geloven dan begrijpen we Jezus, als we Jezus begrijpen gaan we handelen naar waarheid omdat Jezus de waarheid is. En dan ervaren we vreugde  in ons leven omdat we de dingen anders mogen en kunnen  zien .

    Vroeger waren dat zoveel holle woorden voor mij.

    Ik dank God dat hij met zijn genade mijn ogen heeft geopend.

     

     

    Laat ons  bidden voor alle mensen die nog met irritaties zitten , kritiek en ongeloof. Bidden we dat ze ook geraakt mogen worden door God, misschien nu door deze morgenwijding, door ons gezamenlijk gebed en onze vraag  aan hem , ons Vader.

     

    Lieve God geef mensen die zoekend een open hart  opdat ze zouden kunnen geloven en begrijpen

     

    Bidden we ook voor ons eigen nederigheid. Jezus vraagt het ons.

    Laat ons attent zijn elke dag in de woorden die we spreken , in de dingen die we doen. Laat ons God vragen  “spreekt door mij”, “geef me de juiste woorden” , “laat me de juiste dingen doen in nederigheid “ 

     

    Bidden we om onze bereidheid met lege handen voor God te staan.

    God te zeggen , alles is goed,Heer , ik ben er voor U vandaag en morgen en altijd. Mijn daden zijn er niet om bij u in een goed daglicht te staan , maar alleen om uw liefde door te geven.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed

     

     

     

     

     

     

     

     

    28-08-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 23 v 32-38 Vader vergeef hen

    Lukas 23 v 32-38 Vader vergeef hen

    We willen luisteren naar wat Jezus ons wil vertellen over vergeven. Lucas hoofdstuk 23,32-38

    [33] Aangekomen bij de plek die de Schedelplaats heet, werd Jezus  gekruisigd, samen met de twee misdadigers, de een rechts van hem, de ander links. [34] Jezus zei: ‘Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.’ De soldaten verdeelden zijn kleren onder elkaar door erom te dobbelen. [35] Het volk stond toe te kijken. De leiders hoonden hem en zeiden: ‘Anderen heeft hij gered; laat hij nu zichzelf redden als hij de messias van God is, zijn uitverkorene!’ [36] Ook de soldaten dreven de spot met hem, ze gingen voor hem staan en boden hem zure wijn aan, [37] terwijl ze zeiden: ‘Als je de koning van de Joden bent, red jezelf dan!’ [38] Boven hem was een opschrift aangebracht: ‘Dit is de koning van de Joden’.

    We hebben vergiffenis nodig. Jezus bidt voor ons zegt hij vraagt God ons te vergeven. En God zal dat doen, altijd en altijd opnieuw, wat we ook doen op voorwaarde dat we intens spijt hebben.

    Vele mensen hebben het nog moeilijk met het erkennen van Jezus als  onze redder, zelfs christenen.  Nochtans hebben we genoeg tekens voor ontvangen: Jezus is geen sprookjesfiguur, Hij heeft werkelijk geleefd. Als we het evangelie lezen beschrijft men zijn bovennatuurlijke genezingen waarvan vele getuigen zijn. Zijn autoriteit over de natuur, zijn ongelooflijke aandacht voor de meest zwakke mensen, zijn aandacht voor de eenvoud in het leven, Zijn afkeer voor de hebzucht. We lezen ook Jezus  rijkdom van woorden, het doorzicht dat hij heeft in een leugenachtige houding. Zijn leven naar Gods wil en glorie, Zijn bereidheid te sterven voor ons. Hij durft te zeggen’ Ik ben de zoon van God, de langverwachte Messias’.

    Als wij Hem niet erkennen handelen wij zoals de mensen ten tijde van Jezus en zijn we schuldig, misschien zelfs nog meer, want wij beschikken nu over veel meer informatie via studie.

    Kijken we even verder naar ons persoonlijk leven. Durven wij de echte waarheid zien van ons handelen en hoe gedragen we ons? Een goede test is eens te durven vragen aan onze beste vrienden hoe zij zien hoe we ons gedragen.

    Ik kan getuigen dat ik bepaalde zaken niet wou toegeven en het kostte me veel moeite te geloven dat het wel waar zal zijn.

    Kijken we ook eens hoe we denken en redeneren, waarop is onze mening gebouwd en is het wel juist waarop we bouwen of weten we het niet. Hoe dikwijls zeggen we niet, ‘o dat wist ik niet’. We verdedigen ons gedrag omdat we niet geïnformeerd waren of omdat we niet wisten.

    Niet weten waarmee we bezig zijn , het komt zoveel voor in ons leven. Van kleine dingen tot grote. Soms doe ik alsof ik niet hoor wat mijn man zegt, in wezen wil ik gerust  worden gelaten en soms doe ik dat niet met opzet, ik ben te sterk bezig met mezelf en hoor het echt niet. Maar waarom moet ik dan vergiffenis vragen. Ik moet vergiffenis vragen voor het feit dat ik misschien niet betrokken genoeg ben op mijn echtgenoot, of misschien waardeer ik zijn anders zijn niet en negeer ik hem.

    Ander  dingen zijn het gebruik van alcohol, ‘ik heb niet gedronken’ zeggen we soms, terwijl anderen aan onze adem rieken dat het wel zo is. Drugs dan, ik heb niks gepakt! We gaan ook vreemd en zeggen er is niks verkeerds gebeurd. Ik heb iemand ontmoet die me vertelde dat het 2 jaar heeft geduurd alvorens hij voor zichzelf naar waarheid kon toegeven dat hij wel in de fout was gegaan met een andere vrouw.

    We praten ons goed, hebben voor alles een reden zoals ik wist dat niet, of ik bedoel dat zo niet of de andere is in fout, dus ik heb het recht zo te handelen. Het niet handelen naar waarheid omdat de waarheid me niet uitkomt en daarom het niet willen weten.  Het niet weten is fout en geeft schuld , niet weten of abortus goed is of fout, niet weten of euthanasie goed is of fout, niet weten of armen rechten hebben, ze werken niet hard genoeg, ze houden er rare ideeën op na.

    Ik hoorde een verhaal van een vrouw in moeilijkheden. Ze loog tegen iedereen om voordelen te verkrijgen. Tegen een dame die steeds zo vriendelijk voor haar was geweest  zei deze persoon uiteindelijk: tegen jou ga ik niet meer liegen, je bent te goed voor mij. Ze is gaan zitten en heeft heel haar levensverhaal vertelt naar waarheid.

     

    Hoelang gaan wij nog liegen tegen Jezus. Wanneer gaan wij beseffen dat Jezus alles voor ons doet en gedaan heeft, ons alle kansen biedt. Wanneer gaan wij Hem erkennen als Zoon van God en stoppen met te zeggen God bestaat niet, Jezus is niet de zoon van God, de bijbel vertelt de waarheid niet maar gaat over waarden. God is niet almachtig anders zou hij al het lijden niet toelaten. Dat we deze vragen stellen is niet verkeerd, dat we twijfels hebben en soms onmacht en boosheid, dat is ook niet fout, maar dat we christus verloochenen en zijn woorden als onwaar beschouwen daarvoor hebben we vergiffenis nodig. We moeten beter weten.

    Hoever doen we inspanningen om te groeien en de waarheid te zoeken. Want de waarheid is er, maar ik heb geen tijd. Niemand heeft nog tijd en op zondag moeten we toch uitslapen, je moet dat toch begrijpen ,dat is de enige dag dat ik kan uitslapen. Vader ze weten niet wat ze doen zegt Jezus en hij vraagt vergiffenis omdat we schuldig zijn aan dit niet weten. Hoelang gaan we nog verder met ons niet willen weten.

    Ik doe niets verkeerds , ik help mensen dus laat me toch gerust Jezus. Maar Jezus houdt van ons en bidt tot Zijn vader voor ons.

    Waarom zoek ik U niet, ontken ik wie U bent?
    Zelfs al weet ik dat U de reden kent.
    ik ben veel te bang, om alles op te geven,
    ik ontwijkt U , mijn druk bezig zijn houdt mij tegen!

    Ik weet dat u me alles wil vergeven en nog is dat blijkbaar niet genoeg

    Vergeef me God en help me om u te zoeken.

     

     

     

     

     

     

    20-08-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 4 v 23-25 Waarom laat God het lijden toe?

    Matteus  4 v 23-25 Waarom laat God het lijden toe?

     

    uit Mateus 4, 23-25

      [23] Jezus trok rond in heel Galilea; hij gaf er onderricht in de synagogen, verkondigde het goede nieuws van het koninkrijk en genas iedere ziekte en elke kwaal onder het volk. [24] Het nieuws over hem verspreidde zich in heel Syrië. Allen die ergens aan leden en die gekweld werden door een ziekte of door pijn, en ook bezetenen en maanzieken en verlamden werden bij hem gebracht, en hij genas hen. [25] En grote groepen mensen volgden hem, uit Galilea en Dekapolis, uit Jeruzalem en Judea en uit het gebied aan de overkant van de Jordaan.

     

    Als we deze tekst lezen dan vragen we ons af, waarom voorkomt God dat vele lijden niet, dat had voor Jezus toch ook gemakkelijker geweest en ….zijn er niet vele zieken die Jezus enkel volgden omdat ze door Hem genezen werden?

    Hoe begrijpen wijzelf ons lijden en het lijden in de wereld en blijven we Jezus volgen zelfs als Hij ons niet geneest of ons afzien niet wegneemt?

    Kijken we naar wat de wereld ons te bieden heeft wanneer we lijden.

    We horen antwoorden zoals: de beste moeten eerst gaan, God wil een extra engel. God is niet perfect, dus we vergeven het Hem. Allemaal antwoorden die niet voldoen.

    God is perfect en heeft geen nood aan een extra engel omdat Hij zich, volgens ons wereldlijk denken , alleen zou voelen. Veel antwoorden worden gegeven omdat mensen willen troosten en getroost worden, maar deze goedbedoelde antwoorden zijn niet juist en helpen slechts even. De waarheid is dat er geen antwoorden zijn. Lijden hoort bij het leven zoals ook vreugde bij het leven hoort.

    We kunnen geen antwoorden geven voor het waarom van het lijden.

     

    In het boek ’Job’ zien we een lichtpunt. Nochtans wanneer we in de bijbel het verhaal van Job lezen dan zien we op het eerste zicht geen antwoord voor Job.

    Ook wij krijgen op het eerste zicht geen antwoord. In ons leven willen we alles onder controle hebben daarom vragen we verduidelijking aan God om wat ons zo onrechtvaardig lijkt . We proberen te begrijpen wat we haast niet kunnen begrijpen.

    Daarover zegt Job uit de Bijbel: Waarom ben ik niet in de baarmoeder gestorven, waarom ben ik niet gestikt toen ik ter wereld kwam.

    Misschien denken velen onder ons die in het lijden zitten ook zoals Job. En Job gaat verder, hij zegt tot zijn vrienden: Weeg mijn verdriet en mijn boosheid, leg mijn lijden erbij in de weegschaal, zwaarder is het dan het zand van de zee!

    Vrienden verwijten Job dat het nu wel eens moet gedaan zijn met zijn klagen en zeggen hem: God zal wel voor je zorgen, je toekomst zal groter zijn, kijk eens naar je voorouders en steun op hun wijsheid.

    Maar Job spreekt verder in grote boosheid tot God: Heb ik gezondigd, heb ik U God iets misdaan? Bespieder van de mens. Waarom hebt u mij tot mikpunt gekozen? Ik ben mezelf al tot last.

     

    Job, die God terechtwijst voor al zijn lijden, zegt echter ook tot God: in al mijn lijden leg ik mijn hand nu op mijn mond. Hij zegt tot zijn vrienden: God kent de wegen die ik kies. Als Hij me toetste zou ik puur als goud zijn. Ja, God heeft mij recht gehouden zolang het leven in mij ademt. Zolang Gods geest mij nog doortrekt zullen mijn lippen geen onwaarheid spreken en zal geen leugen aan mijn tong ontsnappen.

    Zijn lijden blijft alsmaar aanhouden en Job’s vrouw zegt tegen hem: ‘Waarom blijf je zo onberispelijk? Vervloek God toch en sterf.! Maar Job zei tegen haar: ‘Je woorden zijn de woorden van een dwaas. Al het goede aanvaarden we van God, zouden we dan het kwade niet aanvaarden?

    Ondanks alle lijden bleef Job het goede doen en sprak hij geen slecht woord over God.

     

    We horen dus Job’s boosheid en tegelijk Job’s groot respect voor God

    Job blijft trouw aan God niettegenstaande alles. Terwijl hij wacht op een antwoord van God blijft hij onberispelijk en rechtvaardig.

     

    En God spreekt en zegt tegen Jobs vrienden: Ik ben in woede ontstoken, omdat jullie niet juist over mij hebben gesproken. Job, mijn dienaar, zal voor jullie bidden, want Ik ben alleen hem goedgezind.

    God spreekt dus toch!

    God wil ons duidelijk maken dat er maar één iemand is op wie we in het lijden kunnen steunen en dat is op Hem en dat is wat Job doet.

    God gaf ons het boek Job opdat wij zouden doen wat Job deed. Job had in zijn pijn en lijden een groot geloof tot God, een nederig hart, een hand over zijn mond om niet foutief te spreken.

     

    Laat ons daarom bidden:

    God geeft ons ook een groot geloof zoals Job. U laat ons niet alleen, maar wij voelen ons wel alleen.

     

     

    Graag wil Ik mijn ogen sluiten·Ik vind me laf,
    steeds blijf ik schreeuwen·God, neem de ellende van mij af.

    Ik open mijn ogen
    Om de werkelijkheid te zien.
    Tranen komen naar buiten
    ik hoop dat de ellende ooit over gaat, misschien

     

    Ik zoek, kijk en bidt tot God

    Op U wil ik vertrouwen

    Ik open en sluit mijn ogen want ik geloof

    Alleen op U kan ik verder bouwen

     

    Ik droomde eens en zie

    Ik liep aan het strand bij lage tij

    Ik was daar niet alleen want ook de Heer was aan mij zij

    We liepen samen het leven door en lieten in het zand

    een spoor van stappen

    Twee aan twee, de Heer liep aan mij hand

    Ik stopte en keek achter mij, En zag mijn levensloop

    In tijden van geluk en vreugde, Van diepe smart en hoop

    Maar als ik het spoor goed bekeek, Zag ik langs heel de baan

    Daar waar het juist het moeilijkste was, Maar één paar stappen staan

    Ik zei toen Heer waarom dan toch, Juist toen ik u nodig had,

    op het zwaarste deel van mijn pad

    De Heer keek mij toen vol liefde aan en antwoordde op mijn vragen

    Mijn lieve kind toen het moeilijk was, toen heb Ik jou gedragen.

     

    Heer

    Het lijkt zo onmogelijk om in de diepste ellende te weten dat U ons draagt.

    Laat ons niet tot U bidden in ongeloof met de gedachte “we zullen eens zien wat er gebeurt”, maar laat ons bidden in groot geloof tot u.

    Laat ons een sprenkeltje van uw vreugde en kracht ervaren.

    We willen geloven dat u naast ons gaat en ons in de moeilijkste momenten draagt.  

    Wij bidden u verhoor ons Heer

     

     

     

    14-08-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 12, 36-37 kwaliteit van ons spreken

    Matteus 12, 36-37 kwaliteit van ons spreken 

     

    Jezus zegt ons: 36 Ik zeg u: van elk nutteloos woord dat mensen spreken, zullen ze op de dag van het oordeel rekenschap moeten afleggen. [37] Want op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken, en op grond van je woorden zul je worden veroordeeld.’

     

    Elk woord dat uit je mond komt is als een zaad . Sommige mensen denken niet na over wat ze zeggen. Maar Jezus zegt ons: dat we  verantwoordelijk zijn voor wat we zeggen.

    Wanneer we nutteloze woorden spreken, wat zijn dan de vruchten hiervan? 

    Kijken we niet  naar anderen, kijken we naar onszelf.

    Dood en leven zijn in de kracht van de tong ,van je woorden. De woorden die we spreken creëren leven of dood.

     

    Hoe belangrijk woorden zijn lezen we nog in de bijbel bij de  spreuken hoofdstuk 18 verzen  20 en 21

    We lezen: Als een mens iets goeds zegt, heeft hij een gevoel van welbehagen,
    hij voedt zich met de vruchten van zijn mond. Woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten

     

    We denken soms dat woorden geen invloed hebben.

    God zei er is leven  en er was leven,dus God zegt niet ‘zo maar’  ‘iets’ .

    Spreken is zeer belangrijk. Woorden zijn zeer belangrijk, onze woorden  kunnen vruchtbaar zijn maar spijtig genoeg ook onvruchtbaar.

    Zo zijn de woorden  die tegenstrijdig zijn met de waarheid onvruchtbaar.. Onwaarheid beïnvloedt dikwijls ons handelen. We worden door slechte woorden die we horen in ons denken beïnvloed en dan volgen meestal ook daden.

    Bijvoorbeeld, men zegt, je moet in een supermarkt niets zeggen  als een caissière iets vergeten aan te rekenen heeft; men is daar toch rijk genoeg. We geven zo een slecht voorbeeld aan onze kinderen, we zijn onvruchtbaar in ons spreken en handelen.  Onze kinderen denken dat dit niets te maken heeft met eerlijkheid en sommige jongeren denken daardoor  dat ze de rijken zelfs mogen overvallen!  Enkelen  denken zelf dat het hun recht is wanneer zij of hun familie arm zijn.  Hebben ze dat zelf bedacht, neen , ze werden beïnvloed door woorden uit hun omgeving, door televisie, door verkeerde vrienden, sommigen zelfs door ouders die onwaarheden voorhouden. 

    Woorden die onwaarheid prediken zijn als gif.

    Ook woorden die kwetsen zijn onjuist. Wanneer mijn man zou zeggen dat ik niet mooi ben dan beïnvloedt dat mijn eigenwaarde.  Ik ga me dan anders gedragen, niet meer liefdevol zijn tot hem,  en  ik verlies ook mijn zelfvertrouwen.

    We moeten het belang en de kracht van onze woorden realiseren, dat vraagt Jezus ons.

    Jezus vraagt ons daarom ook vriendelijke woorden te gebruiken naar mensen uit een andere cultuur. Respectloze woorden zijn gif en verminken. De meeste mensen zijn goed en hebben goede bedoelingen en verdienen respectvolle en vriendelijke woorden zonder dat wij daarvoor iets terug verwachten. Zo worden we een beetje als Jezus.

    ‘op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken, en op grond van je woorden zul je worden veroordeeld.’zegt Jezus ons.

     

     We kregen  het talent om woorden te kunnen spreken.

    We moeten dan ook ons spreken  gebruiken om vergiffenis te vragen.

    Maar onze fouten uitspreken is echt niet gemakkelijk, we doen het haast nooit meer, vroeger werd het gedaan in de biechtstoel. Luidop vergiffenis vragen is een intens gebeuren, maar Jezus vraagt het ons. Want op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken zegt hij ons hier in het evangelie.

    In de biecht ontmoet de christen , Jezus, die de berouwvolle zondaar steeds weer vergeeft. Luidop vergiffenis vragen is een intens gebeuren en  op grond van je woorden zul je worden vrijgesproken zegt hij ons.

     

    We spreken niet op een natuurlijke manier de juiste woorden, het vraagt om een

    inspanning.

    Ik was me vroeger niet zo bewust van het effect van mij spreken. Maar hoe dichter ik bij God kom , hoe meer ik weet wanneer ik  foute dingen zeg.

    Toch blijft het elke keer een beslissing en kost het me moeite  te zwijgen wanneer  mensen  me gekwetst hebben, het kost  me moeite omzichtig om te gaan met spreken over dingen die fout lopen.

    We hebben meestal allemaal goede bedoelingen , maar willen we iets  bijsturen of bekritiseren we  mensen, dat is een groot verschil.

    Jezus neemt ons spreken zeer ernstig, zowel ons goed spreken als ons nutteloos spreken.

    Hoe meer dus ons spreken uitdrukking geeft van ons intens geloof in Jezus hoe meer we  als rechtvaardig verklaard worden en we zullen worden gered.

     

    Overal waar we Jezus woorden lezen in het evangelie is Jezus  heel duidelijk. Hij schippert niet tijdens zijn leven om  bijvoorbeeld ruzie met farizeeërs te vermijden. Hij doet geen water bij de wijn en sluit ook geen compromissen. Hij schenkt zuiver wijn. Wijn van waarheid.

    Nergens is Jezus  uit op conflicten en provoceert zijn tegenstanders niet.

    Maar er vallen soms wel buitengewoon ernstige waarschuwingen,

    Kijken we nog eens naar onszelf: Wanneer  we iemand niet waarderen zeggen we gemakkelijk en  domweg slechte dingen over die ander. Niet zozeer om de andere diep te kwetsen maar eerder omdat we onszelf niet goed voelen bij de andere of we hebben een  nood om zelf belangrijk te zijn.

    Dát zien we in ons eigen leven gebeuren en dat gebeurde ook vroeger in de tijd toen Jezus leefde. De Farizeeën gaan  nonsens verkondigen, omdat ze Jezus haten. Ze lasteren Hem, omdat ze systematisch weigeren iets goeds over Hem te zeggen of te horen. Het maakt niet uit wat. Keihard. Oog in oog met Jezus  goedheid en Zijn bevrijding kiezen ze voor haat.

     

    Jezus  laat hun zien wat ze aan het doen zijn en waarschuwt hen. En waarschuwt ons. Onzin in woorden kan niet, we kwetsen God intens ,want het is zeggen: ik wil niet gered worden. Die liefde, waarmee God  mij zoekt en wil redden , die wil ik niet.

    Onze onzin gaat van voorzichtige roddel en leugens tot kwetsen en echte haat

    Het gaat hier om onzinnige woorden die mensen, soms tegen beter weten in, spreken, alleen maar omdat ze zich niet verbonden weten met de echte waarheid in het leven, de waarheden voor ons leven die we kunnen ontdekken door in contact te zijn met wat Jezus ons leert en vertelt in het evangelie.

    Zovele mensen zeggen foute dingen omdat ze zichzelf willen beschermen , willen meetellen.  Kijken we maar naar de relaties tussen  verliefde mensen   en de relatie tussen man en vrouw.  Jezus leert ons eerlijk te zijn , ook al moeten we door pijn. Maar hoeveel dingen worden er verzwegen om niet door die pijn te moeten gaan en wat is dan de kwaliteit van de relatie? 

    Woorden geven verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid van het zuivere, het juiste, het pure zoals Jezus.

     

    Laten we samen bidden.

    God geef  ons de kracht dicht bij U te leven om het moment van ons spreken tot anderen, zodat we de juiste woorden spreken.

    God geef alle mensen die veel moeten spreken uw genade. Laat ze U vinden om zo te groeien in de kwaliteit van wat ze vertellen. Wij bidden U heer verhoor ons gebed.

    God laat terug aandachtig zijn voor waarheid, niet de waarheid uit eigen belang , maar de waarheid die anderen aanbelangt. Zo kunnen we uw liefde doorgeven  aan anderen in het spreken  van de juiste woorden in waarheid.

    God laat ons de juiste woorden durven blijven spreken naar jongeren, vele ouderen denken dikwijls dat ze van geen belang zijn voor jongeren.

    Jongeren verlangen echter dikwijls naar een integer gesprek. God, geef ons allen de mogelijkheden en de durf  om op de juiste manier tot jongeren te spreken in Uw liefde en waarheid.

    Wij bidden U heer verhoor ons gebed

     

     

    06-08-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is gerechtigheid Matteus 21,28-32

     Wat is gerechtigheid

    Gerechtigheid gaat verder dan wat rechtvaardig is.

    We lezen uit het evangelie van Matteus 21 v 28 – 32Wat denkt u van het volgende? Iemand had twee zonen. Hij zei tegen de éne: “Jongen, ga vandaag in de wijngaard aan het werk.” [29] De zoon antwoordde: “Ik wil niet,” maar later bedacht hij zich en ging alsnog. [30] Tegen de ander zei de man precies hetzelfde. Die antwoordde: “Ja, vader,” maar ging niet. [31] Wie van de twee heeft nu de wil van zijn vader gedaan?’ Ze zeiden: ‘De eerste.’ Daarop zei Jezus: ‘Ik verzeker u: de tollenaars en de hoeren zijn u voor, bij het binnengaan van het koninkrijk van God. [32] Want Johannes koos de weg van de gerechtigheid toen hij naar u toe kwam. U geloofde hem niet, de tollenaars en de hoeren wel. En ook al zag u dat, u hebt u niet willen bedenken en hem alsnog willen geloven.


    De tweede zoon doet de wil van vader, niettegenstaande hij neen gezegd heeft. De farizeeërs  doen echter wat de eerste zoon deed, ja zeggen, ze vinden van zichzelf dat ze veel goeds doen en de fouten die ze doen moffelen ze weg,  ze doen dus niet wat de vader vraagt maar denken dat de hoeveelheid goeds dat gedaan wordt  het slechte wel dekt .  Is het juist?

    Neen zegt Jezus . De mens die naar de  wetten leeft en zich rechtvaardig denkt , maar  onrechtvaardige dingen  doet zonder daarover spijt te hebben, zal beoordeeld worden over zijn onrechtvaardige houding.  

    De onrechtvaardige daarentegen die spijt heeft over zijn gedrag zal niet beoordeeld worden voor zijn onrechtvaardigheid.

     De dood van een slecht mens geeft me geen vreugde, zegt God,  ik wil dat hij een andere weg inslaat en in leven blijft. De zonden die hij begaan heeft zullen hem niet meer worden aangerekend. Als hij Mij trouw is en het goede doet, zal hij leven!”

    Anderen mogen dan zeggen: “De weg van de Heer is onrechtvaardig,” maar het is hun weg die onrechtvaardig is!  Ik zal ieder van jullie oordelen naar de weg die hij gaat!’

    Wanneer we dit verhaal  naar onze cultuur vertalen dan zijn wij  de mensen  tegen wie God spreekt. Jezus roept ons op om op zijn wijngaard te komen werken. De wijngaard van goedheid, rechtvaardigheid, liefde en waarheid.
    We zeggen wel ja, maar we houden van  ons gemak  en willen  niet  werken op Zijn wijngaard, wij willen leven in de wereld.  Een wereld die wij zelf opbouwen en waarin het ‘ik’ centraal staat. Ons hart is meer gesteld op onze eigen akkers  dan op de wijngaard van Onze Vader. We zijn goed en deftig, maar dikwijls handelen we niet juist. We zeggen ja op de waarheid, maar eigenlijk zeggen  we ook regelmatig neen en hebben geen herkenning en erkenning van onze fouten. We spreken onszelf goed, ik dood niet, ik steel niet en de rest is niet belangrijk. We vagen de kleine onvolkomenheden  onder de mat.  God zet  echter de deur voor ons open .Zijn gerechtigheid  moet ons doen luisteren. Maar wat is gerechtigheid? Het wil zeggen dat God zichzelf opent tot het uiterste. De goddelijke gerechtigheid, verschilt ten diepste van haar menselijke tegenhanger. Gods gerechtigheid gaat  veel verder dan rechtvaardigheid. In gerechtigheid  primeert liefde.

    Dankzij het handelen van Christus, zijn sterven voor ons, kunnen wij binnentreden in een grotere gerechtigheid, die van Gods liefde. God heeft ons lief en geeft zichzelf totaal.

    Wat is Gods gerechtigheid voor ons, zijn liefde tot het uiterste, we kunnen dat zo moeilijk begrijpen. Een moeder waarvan de jonge zoon een hersenbloeding had gekregen zei me onlangs: ik wil heel mijn leven zwijgen als mijn kind maar terug kan spreken. Dat geeft een heel klein beetje weer wat God voor ons wil doen. God gaat tot uitersten, zijn uitersten gaan veel verder dan die van de moeder. Hij offert zichzelf totaal en schonk ons zijn Zoon om zo al onze schuld kwijt te schelden. Wanneer we in Gods gerechtigheid geloven gaan we  nederig handelen zoals God het wil en vragen we vergiffenis voor onze fouten.

    Dan wacht ons het binnengaan in Gods rijk, zegt Jezus ons

     

    Gerechtigheid   is doordrenkt met genade, barmhartigheid en vergeving. Het is structurele liefde en daarom vergeeft God en daarom is hij blij dat de mensen die fouten gemaakt hebben terug op het goede pad willen komen en spijt hebben om hun verleden.

    Kijken we even naar onszelf. Hoe ver gaan wij in onze liefde. Iemand die zijn eigen ongeluk gezocht heeft die verdient het zeggen wij, zulke mensen moeten we niet helpen.

    Maar God zegt neen ik blijf alle mensen bijstaan en mensen die denken te kunnen teren op het feit dat ze correct naar de wereldlijke wetten  handelen en zich niets aantrekken van Gods wijngaard worden door God niet gewaardeerd.

    Wij zeggen dan: “De weg van de Heer is onrechtvaardig,” maar Jezus zegt ons:  het is uw weg die onrechtvaardig is! Ik zal ieder van jullie oordelen naar de weg die hij gaat!’

    God, we willen doen wat u zegt, maar laat ons inzien waar we fouten maken, leer ons nederig te zijn.

    God help ons niet te oordelen , we weten dat U de enige bent die ooit zal oordelen . Leer ons iedereen hulp te bieden.

    God leer ons ja zeggen en ja doen voor uw wijngaard. Doe ons de juiste woorden spreken en laat ons handelen in liefde zodat ook anderen  U kunnen ontdekken.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

     

    31-07-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 11, 33-36, God is bezorgd om ons licht.

    Lukas 11, 33-36, God is  bezorgd  om ons licht.

    Vandaag  staan we stil bij God die bezorgd is om ons licht. Licht dat we nodig hebben  om klaar te zien. Willen wij in het licht van Jezus leven dan moeten wij beslissen  goed te luisteren en open te staan voor Gods woord. 

    Zoals altijd spreekt Jezus tot de menigte

    33 Wie een lamp aansteekt, zet hem niet weg in een donkere nis, maar plaatst hem op de standaard, zodat degenen die binnenkomen het licht kunnen zien. Het oog is de lamp van het lichaam. Als je oog helder is, is je hele lichaam verlicht. Maar als het troebel is, verkeert je lichaam in duisternis. Let dus op of het licht dat in je is, niet verduisterd is. Als je hele lichaam verlicht is, zonder dat ook maar een deel in duisternis verkeert, dan is het zo licht als wanneer een lamp jou met zijn stralen verlicht.’

    De woorden in het evangelie verdrijven het donker en de chaos en laten ons toe  de wereld helder te zien , de woorden van Jezus laten ons ook  God  zien en we krijgen ook  een duidelijker beeld van onszelf: hoe zijn we bezig, hoe denken we, hoe spreken we en hoe handelen we?  

    Zonder Gods woord zouden we niet weten hoe we gered kunnen worden door een rechtvaardige God

    Zoals een lamp ons toelaat een donkere kelder te onderzoeken, kunnen we ook door Gods woord  dat licht is , kwade  trucs en valstrikken van onze wereld  vermijden.  Gods licht laat ons toe de weg  te vinden die God ons aanwijst, van de donkerste plaatsen van deze wereld en de donkerste plaatsen in  ons hart tot de weg in het licht waar alles  in het licht kan en mag gezien worden.

    Een christelijk  leven is  een leven dat puur en zuiver is. Onze kijk op de wereld is daarbij heel belangrijk. Het vraagt om een helder en zuiver oog en veel licht. Natuurlijk, je kunt je ogen zoveel mogelijk dichtdoen om onrecht niet te zien  of zo weinig mogelijk. Maar of dat nu de beste oplossing is betwijfelt Jezus dus  sterk.
    Onze kijk op de wereld wordt zeer dikwijls vertroebeld door wat anderen doen en zeggen.
    We willen meetellen, we willen gerespecteerd worden. Om dit te bereiken gaan we eisen stellen , regels opstellen en we denken dat we eerlijk bezig zijn. Maar eigenlijk gaat het over ons egoïsme. Opmerkingen zoals:- Ik wil het zo, -Ik laat me niet doen, -Zo doet men dat niet, -Ik heb mijn mening daarover en daar ga ik voor. -Als je hulp nodig hebt, vraag het dan op tijd anders trek je maar uw plan, ik heb ook een drukke agenda.

    Onze ogen zijn duidelijk vertroebeld door ons egoïsme dat we echter niet als egoïsme zien. Het is erg met ons gesteld. Wij, goede mensen, denken dat we goed doen, maar we zijn slachtoffer van onze foute kijk op ons leven.

    We kunnen er moeilijk  uitgeraken zonder Jezus en zonder Gods licht. Het heeft met inzichten en genade te maken.

    Vele mensen hebben psychologen nodig en gelukkig zijn er goede psychologen  om ons te helpen. Maar God is onze grootste en beste psycholoog. Hij kan ons de zuiverste inzichten geven . Als je oog helder is, is je hele lichaam verlicht. Maar als het troebel is, verkeert je lichaam in duisternis. We kunnen dan niks uitstralen . We ‘denken’ wel dat we iets betekenen voor een ander, maar vroeg of laat barst de bom, de druppel van egoïsme dat net  teveel is.Wij laten anderen vallen en anderen laten ons vallen.
    Door het feit dat we niet in het licht leven falen we heden ten dage zoveel in  onze goede relaties met elkaar.

    Jezus wil  dat we zelf licht uitstralen. Licht van blijheid , eerlijkheid, liefde goedheid, geduld, vriendelijkheid vertrouwen en zelfcontrole. Zelfcontrole daar heeft men het nog zelden over. Hoe controleren we onszelf, welke normen hanteren we? De norm van onze vrienden , ons lief, de normen in de teksten die we beluisteren en de films die we zien?

    Daarom zegt Jezus ons, kijk met heldere ogen naar jezelf en vraag je zelf af ; ben ik  goed bezig . Is het juist wat ik denk en doe.

    Door te kijken en luisteren naar Jezus  worden onze ogen genezen. We gaan zuiverder en scherper zien. Beroemdheid, succes, rijkdom, schoonheid, comfort en luxe, eigenbelang, ons recht, onze eigen rust… ze verliezen hun glans en aantrekkingskracht.

    We moeten  in ons leven steeds één ding voor ogen  houden: Gods woorden , Zijn koninkrijk en de waarden en het leven dat daarbij hoort. Wanneer we leven  naar wat Jezus ons vertelt, dan krijgen we door Hem een zuivere blik. We leren zien waar het echt op aankomt in het leven van onszelf en anderen. Deze pure en zuivere blik heeft gevolgen van hoe we naar anderen zien en met hen omgaan: Als  we in vrede leren leven verdwijnt de kwaadheid, de haat, de jaloezie.

    Als we in liefde leren leven kunnen  we onze principes loslaten en doen wat nodig is om anderen te dienen. Het gaat niet om regels , het gaat om wat de andere nodig heeft  en het gaat om wat ik zelf nodig heb om het leven zijn volle waardigheid te geven.

    Door in vrede te leven met onszelf en met elkaar kunnen we genieten van de anderen en  ook van hun geluk of succes .
    Door in vrede te leven met onszelf gaan we ons eigen  geluk en talenten zien. Zo gaan we de juiste keuzes maken in ons leven. God zal ons helpen en wij zullen in het licht, het juiste voor ons leven vinden.
    Het is echt niet moeilijk, u kan het nu vragen aan Jezus, Jezus laat het mij zien , inzien, ik wil een leven leiden zoals U dat wil voor mij. Twijfelt u dat Jezus u de weg niet zal tonen? Twijfel niet, Jezus doet alles om ons op het juiste pad te brengen, maar we moeten het Hem vragen en we moeten goed naar het antwoord luisteren.

    Bidt voor elke belangrijke beslissing. Wanneer u dan , in gebed en in het licht van God , een ja of een neen aanvoelt , dan moet u geloven dat dit het licht is dat God u door Jezus  geeft, een heldere kijk op uw komende beslissing, handel daar dan ook naar.
     Het is niet gemakkelijk om een nieuwe richting in te slaan en te geloven dat dit naar iets nieuw zal leiden. Er blijven altijd vraagtekens en angst. Daarom hebben we het gebed nodig.

    God ik wil me richten naar al uw regels en al het kwade vermijden. Ik geloof vast dat uw richtlijnen voor mij een wonderlijk gebeuren zijn, daarom zal ik ze volgen met heel mijn hart.
    Als ik uw woorden kan begrijpen zal er licht zijn in mijn leven en inzicht in wat ik moet doen en laten.
    Ik smeek U om mij niet alleen te laten ,ik wil u beminnen. Uw geschenk voor mij is uw genade.
    Laat het kwade niet tot mij komen . Geef mij moed altijd te kiezen voor het rechte pad.
    Laat het licht van uw gelaat over mij schijnen, laat me uw woorden begrijpen.
    God maak ons sterk om in U te geloven niettegenstaande  we angst, pijn en onzekerheid in ons leven ervaren.

    Wij bidden U Heer verhoor ons gebed

     

     

    24-07-2012 om 23:48 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joh 3, 3-6 :. Hoe kunnen wij, God leren kennen? Mijn Vader en Ik zullen bij u komen

    Joh 3, 3-6 :. Hoe kunnen wij, God leren kennen? Mijn Vader en Ik zullen bij u komen

    God leren kennen is het meest belangrijke dat we in ons leven kunnen doen.

    God heeft geen lichaam,Hij is geen aards wezen daarom moeten we Hem benaderen met onze geest.

    Jezus zegt ons: Wanneer iemand Mij liefheeft zal hij zich houden aan wat Ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en Ik zullen bij hem komen

    Zo kunnen wij, God leren kennen.

    Jezus vertelt aan Nicodemus en aan ons , dat we  spiritueel opnieuw geboren kunnen worden.

    Jezus zei: 3‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’ 4 ‘Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is?’ vroeg Nikodemus. ‘Hij kan toch niet voor de tweede keer de moederschoot ingaan en weer geboren worden?’ 5 Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, ik verzeker u: niemand kan het koninkrijk van God binnengaan, tenzij hij geboren wordt uit water en geest. 6 Wat geboren is uit een mens is menselijk, en wat geboren is uit de Geest is geestelijk

    Wij mensen kunnen alleen menselijk leven voortbrengen, maar de Heilige Geest geeft ons spiritueel nieuw leven.

    Hoe kunnen we het niveau bereiken dat nodig is om in spirituele communicatie te gaan met God?

    Een eerste voorwaarde is dus vervuld worden met de Heilige Geest.

    Hebt u al eens meegemaakt dat u iets verkeerd hebt gedaan en ja plots heeft men het over dat onderwerp in de vergadering. Hebt u dan ook een gevoel van kleinheid en zwijgzaamheid?

    We hebben dan weinig te bieden want we staan niet recht in ons schoenen en durven niet te spreken.

    Wel om te spreken tot God moeten we dus ook recht in ons schoenen staan anders kunnen we niets zeggen. De kans om rechtvaardig en eerlijk voor God te staan werd ons gebracht door Jezus. Om God te kennen moeten we ons dus eerst tot Jezus richten. Aan Hem kunnen we vragen onze fouten te vergeven .Dat is een eerste stap. Daarvoor is hij gestorven aan het kruis, gestorven om ons vrij te maken!

    We kunnen verder groeien in spiritualiteit als we vervuld worden door de Heilige Geest die ons werd ons geschonken door de verrijzenis van Jezus Christus.

    Ieder van ons kan dus dicht bij God komen wanneer we de Heilige Geest vragen om ons te controleren en ons inzichten te geven.

    Wanneer een schrijver in zijn boeken  en geschriften de bedoeling heeft om God neer te halen dan vertrekt hij dus niet van de Heilige Geest en kan hij dus onmogelijk tot inzichten komen die Goddelijk zijn.

    Het is een keuze die we zelf maken. Willen we God neerknallen of willen we Hem kritisch gaan zoeken. In de geschriften van de profeet Jeremia zegt God tot de profeet:  Je zal me zoeken en vinden als  je Me zoekt met heel je hart.

    Op zoek gaan naar God en het eerlijk risico nemen om God te vragen:” ik wil U ontdekken als U bestaat, help me om  tot inzichten te komen”.  is een juist  vertrekpunt en hoog te waarderen.

    Een tweede voorwaarde is om te gehoorzamen in wat Jezus vraagt.

    Ken je het liedje nog “ zeg maar ja tegen het leven , ja tegen het leven ….

    Wel dat is het een beetje, ja durven zeggen voor al de dingen die Jezus ons vertelt.

    Zij die mij gehoorzamen , gehoorzamen God zegt Jezus. En  daarom zal God het hen openbaren.

    Gehoorzamen gaat over elk facet van ons leven.

    Dat wil zeggen , hoe woon ik, wat werk doe ik, hoe gedraag ik me op mijn werk, wat koop ik, hoe verdeel ik mijn tijd, hoelang slaap ik , wanneer slaap ik, wat eet ik, met wie eet ik, hoe gedraag ik mij op straat, hoe gedraag ik mij tegenover de onvriendelijke verkoopster.  Noem maar op, alles in het leven komt onder Gods aanschouwing en verlangen en wil te staan.

    Das overdreven , denkt u misschien, maar dat is niet. Op die manier wordt het intens  boeiend omdat het ons altijd met God in contact brengt. Doen wat Jezus zou doen, dan pas begrijpen we wat passie is en wat het betekent echt christen te zijn.

    Eten bijvoorbeeld met onze partner en kinderen kan dan een intens feest worden met aandacht voor mekaars verhalen. Maar eten met vrienden in een gezellig restaurantje kan ook een feest worden, door de juiste woorden, de juiste grappen, de juiste luisterbereidheid, dankbaarheid  en aanmoediging voor elkaar.

    God is en was, voor alles ontstond en God zal eeuwig blijven

     Hij is de enige die bestaat buiten de orde die geschapen is. God heeft niemand nodig om overeind te blijven.  Hij verlangt intens dat wij in verbondenheid met Hem leven. Daarvoor staat Hij te wachten met Zijn liefde. Hij wacht tot wij met Hem contact willen. Zijn liefde voor ons is onbeperkt . Zijn heiligheid is eindeloos. Zijn barmhartigheid , zijn compassie met ons is onbegrensd. God kan niet gemeten of begrepen worden met onze wereldlijke standaards.. Het is haast niet uit te drukken. Wijzelf  zien een klein deeltje van het geheel, God ziet alles, God omvat alles tot in eeuwigheid.

     

    God heeft geen limieten of grenzen

    Wat God is kunnen we onmogelijk uitdrukken in woorden. We proberen het hier altijd , heel voorzichtig. Daarom is het zo geweldig als we er een beetje van mogen aanvoelen en begrijpen. Het geeft ons intense kracht en vreugde, zeer moeilijk te begrijpen en te beschrijven. Het gaat over ervaren, het gaat over dicht bij God mogen zijn.

    God is buiten ons begrijpen. We zullen Hem nooit volledig kunnen vatten zolang we hier op aarde zijn. Maar God kwam naar ons toe. Hoe is het mogelijk dat Hij dat wou doen. Hij die alle macht heeft vernedert zich voor ons, om ons hier op aarde iets duidelijk te maken. Hij maakt het ons duidelijk door zijn Zoon Jezus. Door Jezus kunnen wij Hem kennen, zelfs in al ons begrensd zijn en met al onze menselijke beperkingen.

    Lieve God , onze Vader : Wij bidden  u opdat wij allen geraakt mogen worden door de H Geest, we bidden dat wij de kracht mogen  hebben om aan andere mensen te vertellen over ons geloven , wat ons raakt en hoe we steun vinden bij U.  Zo willen we samen uw  liefde waar maken.

    U   houdt van alle mensen , U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus .Want door  Zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

     Heer ,ik wil geen onvolwassen gelovige  zijn, raak mijn hart wanneer ik geen antwoord vind op dingen die gebeuren .

    Mijn God en Vader,  Help mij, om , zelfs in moeilijke omstandigheden, te blijven geloven in uw liefde voor mij. Help me te vertrouwen  op uw wil.

    Heer, Geef me de kracht om me te richten op de Heilige Geest ,om zo de moeilijkheden in mijn leven aan te kunnen .

    In de Heilige Geest  ben  ik  opnieuw  geboren en  kan ik het koninkrijk van God zien.

    Ik dank u Heer om uw zoon Jezus Christus die voor mij gestorven is.

    Help me om mijn geloof nooit te laten verzwakken en steeds in relatie met u te leven alle dagen van mijn leven. 

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

    We vragen u ook mensen te helpen die twijfelen en vragen stellen. Geef hen kracht Heer om  de weg naar U te vinden.

    Wij denken hierbij vooral aan onze kinderen . Geef hen inzicht en laat hen  kiezen voor belangrijke waarden, om zo te groeien en  U te ontdekken en te geloven dat U de enige bent die de echte kracht kan geven nodig om het ware geluk te vinden.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

    Lieve Heer

    We hebben hier mooi praten, u hebt ons reeds zoveel duidelijk gemaakt, geef nu die éne persoon die nu verlangt en uitdrukt om U te kennen al uw genade . We geloven in de kracht van ons gebed tot U.

    Wij maken het nu even stil opdat ieder die het verlangt in vrijheid  kan bidden tot God om Hem te mogen kennen, om opnieuw geboren te worden in de geest.

    Wij danken u God

     

     

    08-07-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MATHEUS 17,14-20 ons zwak geloven

     MATHEUS 17,14-20   Geloof

     

    De bron van waaruit we kracht  putten voor  ons leven  is  de liefde van God voor ons .De kwaliteit van deze liefde is niet te begrijpen door ons menselijk verstand, ze is veel meer dan we kunnen wensen of dromen. Een soort liefde die wijzelf  niet kunnen benaderen , de perfecte  liefde en ook dit begrip van perfectie is niet te omschrijven.  Geloven dat God mij oneindig lief heeft is een eerste vereiste voor mijn christelijk  leven. Zo kan ik tot geloof komen en groeien in mijn geloof.

     

     [14] Toen ze zich weer bij de mensenmassa voegden, kwam er iemand naar hem toe die voor hem op zijn knieën viel [15] en zei: ‘Heer, heb medelijden met mijn zoon, want hij is maanziek en lijdt daar erg onder; hij valt dikwijls in het vuur of in het water. [16] Ik heb hem bij uw leerlingen gebracht, maar zij konden hem niet genezen.’ [17] Jezus antwoordde: ‘Wat zijn jullie toch een ongelovig en dwars volk, hoe lang moet ik nog bij jullie blijven? Hoe lang moet ik jullie nog verdragen? Breng hem bij me.’ [18] Daarop sprak Jezus de demon op strenge toon toe. Deze ging uit de jongen weg, en vanaf dat moment was hij genezen. [19] Later kwamen de leerlingen naar Jezus toe. Eenmaal met hem alleen vroegen ze: ‘Waarom konden wij die geest niet uitdrijven?’ [20] Hij antwoordde: ‘Vanwege jullie gebrek aan geloof. Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn.’*

     

    Jezus spreekt tegen zijn leerlingen  over hun gebrek aan geloof.

    Wat is geloof :

    Het is het vaste verzekering dat waarop  we hopen zal gebeuren . Het is de vanzelfsprekendheid voor dingen die we niet zien

    In de brief van Paulus aan de Hebreeën hoofdstuk 11 lezen we:

     

    Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien. Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond.

     

    Zovele mensen getuigden in de bijbel van hun geloof:

    1.Door zijn geloof bouwde Noach,  gehoorzaam een ark om daarmee zijn huisgenoten te redden. Nog voor hem te kennen was gegeven wat er zou gebeuren, nog voordat dit voor iemand zichtbaar was

    2.Door zijn geloof ging Abraham, toen hij geroepen werd, gehoorzaam op weg naar een plaats die hij in bezit zou krijgen, en hij ging op weg zonder te weten waarheen. Door zijn geloof trok hij naar het land dat hem beloofd was maar hem nog niet toebehoorde.

    3.Door haar geloof ontving ook Sara, hoewel ze onvruchtbaar was gebleven en niet meer in de bloei van haar leven was, de kracht om een kind te ontvangen, en wel omdat ze vertrouwde op degene die de belofte had gedaan.

     

    Het mostaardzaadje is een onooglijk klein zaadje met een enorme groeikracht.

    Als je in iets geloof beschikken mensen over extra kracht en zijn  ze tot geweldige daden in staat.

    Ons geloof in God kan ons ook tot een hoger niveau brengen.

     

    We mogen echt geloven  dat God van ons houdt, we mogen echt  geloven  dat God ons door en door kent en wil beminnen. Slechts dan kan God iets betekenen voor ons, dat is zijn verlangen , zijn enig verlangen. Maar daarom moeten we  intens geloven dat we belangrijk zijn voor God.

     

    Niets kan opgebouwd worden zonder geloof

    Alleen als mensen groeien in hun geloof, in diepgang en in betrokkenheid naar God, naar elkaar en naar de wereld waarin wij leven kan er iets veranderen

     

    We  horen zovelen zeggen dat we kerken moeten sluiten. Er is  amper een gemeenschap. Mensen in de kerk zijn niet meer blij. Mensen in  parochies worden  moedeloosheid,  minder enthousiast  en  krachtig,  minder gedreven . We hebben kritiek omdat we niet meer weten  wat echt ‘geloven’ betekent. . Het is menselijk, maar geloven gaat over vertrouwen in God en we moeten oppassen dat ons hart niet ongelovig wordt door de moedeloosheid van onze omgeving want een ongelovig hart sluit zich zo af voor God, dat God zelf, ons niet meer kan bereiken.

     

    In het evangelie  spreekt Jezus dan over geloof als een mosterdzaadje dat bergen kan verzetten

     Jezus roept ons op tot geloof

    Soms willen we wel geloven , maar ja de onzekerheid vreet ook telkens weer . Door wat de mensen zeggen, maar ook door de hardheid van de werkelijkheid. Als we bidden  om genezing en genezing blijft uit. Als we bidden om verandering in ons  leven, en verandering blijft uit. Als mensen om ons  heen wegvallen die veel voor je betekenden. Zo laten we dan  de moed laten zakken en denken: het is nu eenmaal zo.

     En hoe reageert Jezus?. Hij verwijt zijn leerlingen geen ongeloof, maar gebrek aan geloof.

    Zo is dat ook voor ons. Jezus verwijt ons niets maar vraagt ons om te geloven, te blijven geloven en te groeien in ons geloven.

    Net zoals een mosterdzaadje heel klein is, maar heel veel potentie in zich heeft, zo kan ons geloof  weer bergen verzetten. Niet door onze eigen kracht, maar door Gods kracht.

     

    De andere kant is ook dat God ons ook vraagt ‘echt’ te geloven in Hem en dat houdt in dat we reeds dankbaar zijn om ons leven in zijn genade , zelfs als verkeren we in situaties die moeilijk en pijnlijk zijn: Dan zeggen , God uw genade is voor mij  genoeg dat getuigt van  echt geloven.

     

    Vrede met de situatie kan men bereiken door  gebed  Dat is een gelovige nuchtere aanvaarding van de werkelijkheid. En dat is ook een wonder van Gods genade.  De Heer vraagt ons een open hart en een open hand en vertrouwen dat Hij als Hemelse Vader weet wat wij nodig hebben voor onszelf en voor degene die ons is toevertrouwd

     

    Lieve God , onze Vader : Wij bidden  u opdat wij allen geraakt mogen worden door de H Geest, we bidden dat wij de kracht mogen  hebben te geloven.

    U   houdt van alle mensen , U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus .Want door  zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

     

    Heer, U   houdt van alle mensen , U staat klaar voor iedereen met uw liefde. Wij danken u hiervoor door Jezus Christus .Want door  zijn sterven en verrijzen kunnen wij groeien in ons geloof en steeds dichter bij U komen.

    Geef ons de mogelijkheid om te groeien in geloof en u opnieuw te ontdekken . Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Heer ,ik wil geen onvolwassen gelovige  zijn, raak mijn hart wanneer ik geen antwoord vind op dingen die gebeuren .

    Mijn God en Vader,  Help mij, om , zelfs in moeilijke omstandigheden, te blijven geloven in uw liefde voor mij. Help me te vertrouwen  op uw wil.

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed

     

    Lieve God , onze Vader : Wij bidden  u opdat wij allen geraakt mogen worden door de H Geest, we bidden dat wij de kracht mogen  hebben om aan andere mensen te vertellen over ons geloven , wat ons raakt en hoe we steun vinden bij U.  Zo willen we samen uw  liefde waar maken. Wij bidden u heer verhoor ons gebed

    Heer, Geef me de kracht om me te richten op de Heilige Geest ,om zo de moeilijkheden in mijn leven aan te kunnen .

    In de Heilige Geest  ben  ik  opnieuw  geboren en  kan ik het koninkrijk van God zien.

    Ik dank u Heer om uw zoon Jezus Christus die voor mij gestorven is.

    Help me om mijn geloof nooit te laten verzwakken en steeds in relatie met u te leven alle dagen van mijn leven. 

    Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    En laat ons ook bidden voor de mensen die twijfelen en vragen hebben. Geef hen kracht Heer om  de weg naar U te vinden .Wij denken hierbij vooral aan onze kinderen ,zij zijn de toekomst voor onze maatschappij. Geef hen inzicht en laat hen  kiezen voor belangrijke waarden om zo te groeien en  U te ontdekken en te geloven dat U de enige bent die ons de echte kracht kan geven die we nodig hebben. Wij bidden u heer verhoor ons gebed.

     

    01-07-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matteus 5 v 14 –16 Waarvoor ben ik geschapen.

    Matteus 5 v 14 –16 Waarvoor ben ik geschapen.

     

    Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. [15] Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. [16] Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel

     

    Gelovig zijn betekent  soms ‘tegen de stroom in zwemmen’, ‘handelen  tegen wat de trends van de wereld zijn’.

    Als we succes in ons leven willen hebben, dan moeten we kost wat kost alles inzetten  om dit succes te behalen. Dat zegt de wereld ons.

    Wat ‘betekent’ echter succes hebben vandaag? Dient het de andere? Soms wel, maar meestal niet. Succes hebben gaat dan  gepaard met egoïsme, de focus op onszelf , wij alleen worden er beter van. Soms verdedigen we onszelf in deze  stelling nog met te zeggen: ‘dat  anderen  er ook een voordeel aan hebben’.

    Maar, we zullen ooit door God geëvalueerd worden, ‘wat heb je voor mij gedaan en heb je mijn woorden, u gebracht door  mijn Zoon Jezus, gevolgd?’

    God heeft het niet over het succes dat we bereikt hebben voor onszelf, het mooie huis dat we hadden, de vele reizen die we maakten, het lekker eten dat we gegeten hebben, het  goede moment dat we in de aandelen markt gestapt zijn.

    Het gaat over heel wat anders.

    Wat heb je gedaan ‘voor mij’ is de ultieme vraag. Gaan we sprakeloos  voor God staan met de opmerking, ja bedenk het maar zelf God , je hebt me bezig gezien, ik deed nooit geen grote misdaden dus dat is toch al goed he.

    Ons  doopsel wast  het vuil niet van ons lichaam, het is een vraag aan God om een zuiver geweten. zegt Petrus ons. Hoe is het antwoord. Hoe staat het met ons? Zijn wij het licht in wereld. Het licht voor onze partner, het licht voor ons gezin en familie, het licht op ons werk , het licht voor onze baas, het licht voor de werknemers, onze businesspartners, het licht voor onze collega’s, het licht voor onze studenten, onze patienten. Mensen moeten aan ons kunnen zien dat we kiezen voor het licht die Christus is.  Jezus  de ichtus, de vis, Hij  die voedsel was voor de andere. Zijn wij ook  het voedsel voor anderen?

     

    God gaf ons een opdracht. Hij heeft ons geschapen voor die opdracht. Een opdracht van liefde en dienen, zelfs in moeilijke momenten van tegenslag.

    Als christen krijgen we Gods  genade en dit is voldoende om te kunnen doen wat Hij verlangt.  We mogen leven in Zijn genade , dankzij ons geloof.

     

    Sommige mensen zeggen:  Hoe kan ik Hem aanroepen als ik niet in Hem geloof? En hoe kan ik in Hem geloven als ik  niet over hem heb gehoord? En hoe kan ik over hem horen als hij niet verkondigd wordt? En hoe kan iemand verkondigen als hij niet is uitgezonden? Het is zoals geschreven staat: ‘Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen.

    Wij hebben als christen dus een grote taak. Elk volgens zijn talenten het ‘licht’ zijn van Christus. 

     

    Het licht zijn van Christus,  om eerlijk te zijn, is dat niet gemakkelijk heden te dage.

    Moeder Theresa had op de muren van het kindertehuis in Calcutta geschreven: ‘Do it  anyway’. ‘Doe het toch’.

    Je zal niet meer gewaardeerd worden omdat ge de dingen correct doet. Wat geeft het, blijf het toch doen

    Mensen zijn dikwijls onredelijk en egoïstisch, en volgen niet de juiste richting, vergeef hen in elk geval.

    Als u vriendelijk bent dan wordt u daarom soms niet ‘meer’ gewaardeerd, een softie zegt men zelfs. Blijf toch vriendelijk.

    Als u succes hebt om wat u doet of wie u bent, zal u soms de verkeerde vrienden aantrekken of soms  echte vijanden hebben. Als u in het goede  succes hebt, doe verder in elk geval en laat goede mensen of goede doelen delen in uw succes.

    Als u oprecht bent en eerlijk, gaan mensen soms uw eerlijkheid en oprechtheid misbruiken of in twijfel trekken. Blijf in elke geval eerlijk en oprecht.

    Als u iets verliest waar u jaren aan gewerkt hebt, verlies de moed niet, blijf toch creatief verder werken.

    Als u vrolijk bent en bescheiden zijn sommige mensen jaloers, maar blijf toch verder vrolijk en bescheiden.

    Het goede dat u vandaag doet is door mensen morgen al vergeten , blijf het goede toch doen.

    Als ge uw uiterste best gedaan hebt is het soms nog niet goed genoeg, blijf in elk geval  uw uiterste best doen

     

    Jezus zegt ons:‘Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel’.

    In de uiteindelijke vraagstelling over ons leven gaat het tussen God en ieder van ons.

     

     Laat ons dan bidden:

     

    Lieve God

    Wij smeken u vandaag om iets dat ons echt ter harte gaat; U nodigt ons uit , U vraagt ons het licht te zijn toon ons dan ook alstublieft de weg. Zeg wat we moeten doen en hoe we het moeten doen.

    Wij smeken u verhoor ons Heer

     

    Lieve God,  wij zijn goede mensen  en toch beslissen we soms niet om u te volgen, we  denken dat we moeten gaan zitten en zo tijd verliezen aan U. We denken dat we uw niveau niet kunnen bereiken. We hebben geen grote studies gedaan. We verstaan niks van de bijbel en voelen geen vreugde om hem te lezen.   Geef ons de ervaring dat u altijd aanwezig bent en dat we u altijd kunnen aanspreken met de meest eenvoudige woorden zoals wij nu hier ook doen.

    Geef ons contact met mensen die voor u bijbel zijn en getuigen van hun geloof. Laat ook mij dan geloven en ervaren dat u de moeite bent, de goede Heer. U volgen is  groeien, is u beetje bij beetje ontdekken en hierbij vreugde ervaren en tot rust komen in U.

    Wij smeken u  Heer, verhoor ons gebed

     

    Lieve God we bidden hier voor alle mensen die kunnen en willen getuigen over U. Geef hen de moed het vol te houden. Wij hebben hen nodig, leerkrachten, priesters, zusters, mensen in parochies, sprekers die voordrachten geven rond hun gelovig zijn. Schrijvers die ons iets willen doen leren. Maar ook gewone mensen die tijdens hun werk iets vertellen over hun geloven in u, dokters, verpleegsters, tot zelfs de poetsvrouw of de weduwe of onze oma.  Geef allen die getuigen over hun geloof, extra kracht en geef ons de moed hen na te volgen.

    Wij smeken u  Heer, verhoor ons gebed.

     

    26-06-2012 om 19:07 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Johannes 6,37-40 Onze persoonlijke verrijzenis.

     Johannes 6,37-40 Onze persoonlijke verrijzenis.

     

    Jezus is het licht der wereld. Willen wij in het licht van Jezus leven dan moeten wij beslissen  goed te luisteren en open te staan voor Gods woord.  We houden ons soms nog vast aan de kennis die we opdeden tijdens onze kinderjaren, of soms beperken we ons omdat we kritiek hebben op de kerk en zijn mensen, daardoor groeien we niet in ons geloven en doen we onszelf onrecht aan. In andere domeinen zouden we het dom en stom vinden om ons te beperken .

    Dus laat ons luisteren met een vernieuwd hart en open geest met het doel God te leren kennen door Jezus Christus woorden te begrijpen.

     

     [37] Iedereen die de Vader mij geeft zal bij mij komen, en wie bij mij komt zal ik niet wegsturen, [38] want ik ben niet uit de hemel neergedaald om te doen wat ik wil, maar om te doen wat hij wil die mij gezonden heeft. [39] Dit is de wil van hem die mij gezonden heeft: dat ik niemand van wie hij mij gegeven heeft verloren laat gaan, maar dat ik hen allen laat opstaan op de laatste dag. [40] Dit wil mijn Vader: dat iedereen die de Zoon ziet en in hem gelooft, eeuwig leven heeft, en dat ik hen op de laatste dag uit de dood zal opwekken.’

     

    We staan even stil bij het laatste vers, Jezus zegt ons :

    Dit wil mijn Vader: dat iedereen die de Zoon ziet en in hem gelooft, eeuwig leven heeft, en dat ik hen op de laatste dag uit de dood zal opwekken.’

    Jezus zegt ons hier:

    Voor God zijn we uniek en onvervangbaar . Jezus zegt ons dat het de wil van zijn Vader is dat ieder van ons eeuwig leven krijgt.

    Bij oosterse religies gaat de mens uiteindelijk op in de kosmos of het nirwana waardoor hij zijn identiteit verliest. Maar Jezus zegt ons dat elke mens als persoon eeuwig leeft voor God.

     

    Paulus schrijft in zijn eerste brief aan de korinthiers hoofdstuk  15

         [20]  Christus is werkelijk uit de dood opgewekt, als de eerste van de gestorvenen. [21] Zoals de dood er is gekomen door een mens, zo is ook de opstanding uit de dood er gekomen door een mens.

    22] Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt

    en verder schrijft hij : [44] Er wordt een aards lichaam gezaaid, maar een geestelijk lichaam opgewekt. Wanneer er een aards lichaam is, is er ook een geestelijk lichaam.

    Tot daar  Paulus.

     

    Het gaat dus niet over het fysische, chemische of biologische behoud van onze organen, wel over het menselijke van het lichaam: de mens is een wezen van relatie. Wij hebben geen lichaam, wij zijn ons lichaam.

    In al onze kwetsbaarheid, leven, handelen en spreken we daarmee en geven ons daarmee aan de ander. We zijn een sprekend en een liefhebbend lichaam. Daartoe zijn we in staat en dat verlangt God van ons.

     

    Als we dat proberen te realiseren , als we  Gods liefde te ontvangen en doorgeven aan mensen door met hen in een correcte en liefhebbende relatie te leven, dan worden we na onze dood opgenomen in een dichtbij leven in  relatie met God. We worden met ons  uniek zijn, met het uniek leven dat we geleefd hebben  opgenomen in de relatie van allen met allen, in de gemeenschap van de heiligen.”
    Vele mensen gaan op zoek naar de zin van het leven. Jezus geeft ons hier een antwoord. hij zegt dat iedereen die de Zoon ziet en in Hem gelooft, eeuwig leven heeft. Wat een grandioze toekomst hebben wij toch door Hem gekregen. Door Hem volgens de wil van Zijn en onze Vader.

     

    Ik betrap me er op dat ik echt niet uitdruk aan Jezus hoe dankbaar ik daar wel voor ben. Het blijft in mijn hoofd steken, ik weet het, maar ik druk het niet uit in mijn gebed.

    Daarom ben ik blij wanneer we het onze vader kunnen bidden. Ik sluit me dan aan bij Jezus bidden tot zijn Vader en daardoor is mijn kwaliteit van bidden beter dan waartoe ikzelf in staat ben. Zo voel ik het aan.

     

    Beste vrienden , het is zo belangrijk diep te geloven dat God van ons houdt. Als we dit niet geloven kunnen we onmogelijk Zijn liefde doorgeven,  omdat we kiezen ons leven niet in Zijn handen leggen .We kiezen er dan voor om zelf de baas te blijven  over ons leven en zelf te beslissen over alles zonder met God rekening te houden.

    Willen we echt Christen zijn moeten we tot meer  in staat zijn  dan de mensen die zich ongelovig noemen. En ik ken fantastische mensen die niet gelovig zijn en u waarschijnlijk ook. Wat is dan het verschil.

    Wij christen mogen leven in de gaven van de Heilige Geest en die kracht komt van God , op voorwaarde dat we nederig en in waarheid Gods liefde doorgeven aan onze naaste. Als onze naaste onze liefde niet ervaart dan zijn we niet goed bezig. 

     

    God ik kom voor u vandaag, om ‘ dank u’ te zeggen voor al wat u me geeft en voor al hetgeen ik krijg van u maar soms niet zie.

    Ik wil u loven en prijzen en uw naam heiligen. Ik dank u Heer voor uw liefde, en de belofte van mijn  eeuwig leven . Als ik voor u kies laat u mij in het licht leven, in uw licht, zonder angst en in uw waarheid. Als ik spijt heb voor mijn fouten neemt u mijn zonden weg en mijn schuld en schaamte. U heelt al mijn pijn. Ik was blind en door u kan ik zien. O wonderbare God die zich om mij bekommert. Ik ben voor U uniek en wordt door U bemint, mijn woorden zijn te klein om U daarvoor dank te zeggen.

    Lieve God Onze Vader : We danken u omdat u ons zo uniek en waardevol vindt.

    Stel ons aub in staat om met ons lichaam al het goede te doen waartoe ons  lichaam in staat is: een mond om vriendelijke woorden te spreken en de zwakken te verdedigen, ogen om vriendelijk te kijken en weg te zien van wie ons wil betrekken in het kwade. Handen die willen helpen waar het kan, verstand dat ons de mogelijkheid geeft om anderen te dienen door studie, leiding te geven  en beslissingen te nemen die nodig zijn om het goede te realiseren.

     

    God onze vader, dank dat we hier samen het evangelie mogen lezen.

    Laat ons uw woorden begrijpen, U kent ons door en door met al onze talenten maar ook onze beperktheden en u houdt intens van ons.

    Geef ons de kracht om tijdens ons lichamelijk leven hier op aarde uw liefde door te geven en van mensen te houden zonder voorwaarden .

     

    Beste vrienden, ontvang onze hartelijkste groeten , we hopen dat het u goed gaat:In de naam van de Vader , de Zoon en de heilige Geest.

     

     

     

     

      

     

     

     

     

     

    11-06-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 19,1-5 Doe iets, verander van weg!

    Lukas 19,1-5 Doe iets, verander van weg!

     

     1] Jezus ging Jericho in en trok door de stad. [2] Er was daar een man die Zacheüs heette, een rijke hoofdtollenaar. [3] Hij wilde Jezus zien, om te weten te komen wat voor iemand het was, maar dat lukte hem niet vanwege de menigte, want hij was klein van stuk. [4] Daarom liep hij snel vooruit en klom in een vijgenboom om Jezus te kunnen zien wanneer hij voorbijkwam. [5] Toen Jezus daar langskwam, keek hij naar boven en zei: ‘Zacheüs, kom vlug naar beneden, want vandaag moet ik in jouw huis verblijven

     

    Een grappig verhaal, Zacheus, de man was te klein. Klein geboren dus pech.

    Hoeveel mensen klagen niet , God ik ben te klein , ik ben te dik, ik kan niet dit en ik kan niet dat..Waarom ben ik zo geboren, anderen hebben alles, ik heb niks.

    Klagen en klagen en ongelukkig zijn en wachten tot een ander iets gaat doen.

    God ik zal wat harder bidden, want God u hoort mijn gebed precies niet.

    We blijven in zelfbeklag en eenzaamheid. Is dat wat God wil voor ons leven?

    Is er’ iets’ dat moet veranderen in mijn leven of moet” ik” iets veranderen?

    Ja, zegt Jezus ons hier in het verhaal Jij  moet iets doen, Jij  ben het die het moet aanpakken.

     

    De kleine man, Zacheus, verlangt intens Jezus te zien, Hij zou kunnen klagen, dit is voor mij niet weggelegd, en mensen zullen me toch niet voorlaten , zo vriendelijk is men niet meer.

    Ik ben te klein, o God waarom ben ik toch klein geboren , kan iemand mij helpen om jou te zien.

    Zo klinkt misschien ons verhaal maar zo verloopt het hier niet in het evangelie.

    Zacheus  deed iets, hij zocht een oplossing,  hij klom in een boom en had het beter dan iedereen in de omtrek. Hij deed iets om wat  hij diep in zijn hart verlangde: Jezus zien. Maar dan gebeurt er nog iets meer.

    Het diepe verlangen om Jezus te zien, de aandacht die hij had voor die Jezus en  daarenboven de inspanning die hij leverde, maakte, dat Jezus hem ook zag. Hij kreeg Jezus aandacht!

    En meer nog, die Jezus wou samen met hem dineren, dus feest vieren. Volheid ervaren door het samenzijn.

    Hoe zit dat nu met ons?

    Verlangen we naar  contact met Jezus. Willen we naar zijn woorden luisteren. Willen we ervaren dat samen eten, een leven in volheid betekent ? Willen we Jezus aandacht krijgen?

    Dan moeten we iets doen!

    Vergeten we ons  verleden, vergeten we dat we klein zijn, zwak misschien of  ziek. Als we Jezus aandacht willen zullen we ze krijgen, maar we moeten er iets voor doen.

    Is er voor ons, christenen, een boom die we moeten beklimmen dan zullen we hem beklimmen, dat vraagt Jezus ons.

    Bij grote moeilijkheden en tegenslagen, soms rampen vragen mensen zich  af en ….En…Waar is God nu?

    Misschien is Hij daar waar wij Hem hebben gebracht, buiten, ver weg van alles, ver van onszelf.

    Moeilijkheden en tegenslagen geven veel verdriet, Maar Jezus vraagt niet om in de put te gaan zitten of aan zelfbeklag te doen.

    Hij vraagt ons iets te doen, iets wat binnen onze mogelijkheden ligt.

    Het evangelie leert ons hier ons leven in handen te nemen, zoals de kleine man Zacheus en  aandacht te hebben voor Jezus.

    Luister naar wat Jezus ons vandaag zegt, ah! je bent in een boom geklommen ,je hebt inspanningen gedaan om uit uw ellende te geraken , je wil mij zien, ik wil jou kennen ik wil samen feest vieren, dat wil zeggen , ik ga je stapje na stapje leren hoe je diep in jezelf vrede zal voelen en kracht als je met mij in contact blijft, altijd samen de ganse dag, zelfs al blijven sommige dingen momenteel tegenvallen.

     

    Als we verdriet hebben om wat we doormaken  heeft God al een nieuw plan voor ons. Het is belangrijk dat we dit geloven.

    God heeft inderdaad al een nieuw plan, Hij laat ons nooit in de steek. Maar het zal  niet altijd direct gebeuren en niet op de manier die wij willen.

    Doe terwijl iets om Jezus aandacht te trekken, was al zingend je wagen, ga de buurvrouw helpen, wees eens extra vriendelijk op straat, zonder vriendelijkheid terug te verwachten, Want de kleine man wist ook niet dat Jezus Hem zou aanspreken, Hij verwachtte niets van Jezus. Als we niets terug verwachten dan gebeuren er soms wondere dingen, niet altijd en niet direct. Maar God heeft altijd een nieuw plan.

    Als wij doen wat we  kunnen en aankunnen dan doet God de rest. Maar we moeten ons uiterste best doen. Ons uiterste best voor het goede en juiste voor onszelf en voor anderen. Doen we dat?

    Zelfs als we  erg ziek bent kunnen we toch nog  vriendelijk zijn voor de mensen die ons verzorgen en we kunnen ook tot Jezus  bidden voor de mensen die ons verzorgen.

     

    Laat ons bidden

    Lieve God, soms begrijpen we niet waarom we  zoveel moeilijkheden tegenkomen, daarom willen we naar u komen, om uw kracht te verkrijgen, Geef ons de kracht het juiste doen om zo ook U te dienen en uw aandacht te verkrijgen.

    God,  Geef ons de kracht te stoppen met klagen en negatief denken. Het is soms sterker dan onszelf. Geef ons de moed onze verdriet eens op te schrijven en het dan aan u op te dragen zonder iets terug te verwachten, gewoon om te leren alles in  uw handen te leggen. Zo kunnen we ons dan met vertrouwen oprichten om  ons leven weer richting en zin te geven

     

    God,  We weten dat wij voor u niet onzichtbaar zijn, zelfs al zijn we erg klein, U vraagt om onze inspanningen en aandacht dat hebben we vandaag duidelijk begrepen.

    Wij bidden u verhoor ons Heer.

    04-06-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark 10,24-27 Geloof God in het onmogelijke want God is almachtig

    Markus 10,24-27

    Geloof God voor  het onmogelijke want God is almachtig

     

    Jezus zegt; Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ [24] De leerlingen schrokken van zijn woorden. Maar Jezus zei nog eens uitdrukkelijk: ‘Kinderen, wat is het moeilijk om het koninkrijk van God binnen te gaan: [25] het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke om het koninkrijk van God binnen te gaan.’ [26] Nu waren ze nog meer ontzet, en ze zeiden tegen elkaar: ‘Wie kan er dan nog gered worden?’ [27] Jezus keek hen aan en zei: ‘Bij mensen is dat onmogelijk, maar niet bij God, want bij God is alles mogelijk.’ [

     

    God zegt ons hier in deze tekst dat hij weet hoe moeilijk het  voor ons is om voor hem te kiezen.

    Ik dacht vroeger altijd dat met het verhaal van de kameel en de naald bedoeld werd dat ik wel heel heel erg mijn best moest doen om bij God te kunnen komen.

    Maar dat is niet wat Jezus ons hier wil zeggen. Hij zegt ons dat hij weet dat we ons denken  richten op het wereldlijk denken en dat hij weet dat we zeer  sterk beïnvloed worden door onze aardse verlangens.

    Met zijn verhaal van de kameel en de naald zegt Jezus ons dat hij weet  hoe moeilijk het is voor ons, mensen. Daarom moedigt hij ons aan en hij zegt ons dat we echt mogen geloven dat bij God alles mogelijk is.

    Soms horen we kunstenaars, architecten of sportmensen spreken over hun verlangens om bepaalde creaties uit te voeren en prestaties te bereiken en dan denken we ‘dat is onmogelijk’. En soms gaat het ver, denk aan de piramides van Cheops,  de bouw van de Eiffeltoren in Parijs, de taj Mahal in India, de piramides van chichén itza in Mexico, de Akropolis in Athene.

     

    Menselijk gesproken waren  al deze dingen zo goed als onmogelijk te realiseren.

    Als mensen, niettegenstaande het haast onmogelijke, toch dingen realiseren wat moet het dan zijn bij God.  Bij God is niets onmogelijk zegt Jezus. Met andere woorden ,bij God is alles mogelijk.

     

    Er zijn definitieve en absolute grenzen  aan wat wij als mensen kunnen bereiken Onze menselijke kracht, wijsheid en intellect is beperkt. Maar er is geen limiet op wat onze  oneindige en almachtige Schepper God kan volbrengen.

    Jezus woorden vertellen ons dat we met God verder kunnen gaan dan wat we op eigen kracht aankunnen.

    We kunnen ons blijven richten op God zelfs al ondervinden we veel tegenslagen. God geeft ons kracht en zal ons helpen overeind te blijven om zo Zijn  koninkrijk  te vinden

    Door Jezus weten we dat God een onvoorwaardelijke, oneindige liefde heeft voor ons  en dat zijn  rijk wijst op  die liefde . Een liefde die wij nu al door moeten doorgeven aan onze naasten.

    We moeten God vertrouwen. we moeten ons niet afvragen zal het wel mogelijk zijn, of ziet God me wel hier op aarde , ik ben maar niets, hij zal me wel niet belangrijk vinden. Neen zegt Jezus hier ons. Wij zijn het zelf die ons niet belangrijk vinden, niet belangrijk genoeg om te geloven dat we oneindig belangrijk zijn voor God en dat God ons intens lief heeft.

    Vergeet niet dat elk probleem waar we voor staan er anders uitziet als we in God geloven en rekenen op zijn kracht.

    Laten we eens kijken naar kinderen. Ze springen in  armen van iemand die ze graag zien omdat ze er zeker van zijn dat ze worden opgevangen. 

    Zij hebben een ongelooflijk geloof en vertrouwen.

    Ondertussen zijn we volwassen , hoe zit het nu met ons geloof en vertrouwen.

    Durven we ons geloof en vertrouwen in God nog vergelijken met dat van een kind of hebben we helemaal geen vertrouwen in God.

     

    Paulus schrijft over zichzelf in zijn brief aan de Filippensen hoofdstuk 3:

    Ik weet wat het is om gebrek te lijden, maar ook wat het is om in rijkdom te leven. Ik heb alles aan den lijve ondervonden: overvloed en honger, rijkdom en gebrek. [13] Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft.

     

    Vooral die laatste zin treft me. [13] Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft.

     

    Wat een helderheid, wat een vastberadenheid voor God! Wat een ware vrijheid!

     Hij ziet Christus, in alle omstandigheden van zijn leven, zowel in de vreugde als in de pijn.  Kunnen wij ook zulk groot  geloof en vertrouwen hebben in God.

    Om te geloven dat bij God het onmogelijke ‘mogelijk’ is, moeten we het kruis van Jezus opnemen. Met andere woorden we moeten kunnen zeggen , met Jezus  in mijn leven  komt  alles goed, zowel ons leven in vreugde als ons leven in   pijn en verdriet. Door ons geloof in God kunnen we hier op aarde werken aan het doorgeven van zijn liefde in alle omstandigheden en aan alle mensen.

     

    Gods werk eerst, Werken aan Gods rijk is zelden aan de top van ons ‘te doen’  lijstje. Soms zeggen we zelfs God is belangrijk voor mij, maar onze acties getuigen daar echter niet van.

    Tv kijken, winkelen, teveel uren op het werk gaat voor op het spelen en praten  met de kinderen, anderen helpen of dienstbaar zijn in vrijwilligerswerk.

    Zelden heeft iemand heeft op zijn sterfbed  spijt  nog niet meer computerspelletjes te hebben gespeeld of spijt nog niet beter de keuken te hebben gepoetst.  

     

    Lieve God

    We kunnen  soms zo moeilijk geloven omdat we  eerst willen  ervaren.

    Maar vandaag  zegt Jezus ons iets wat we nodig hebben. We hebben U nodig.  Geef ons de kracht om dicht bij Jezus te leven zodat we Hem vertrouwen in wat Hij zegt en te geloven dat bij U alles mogelijk is.

     

    Lieve God , soms is er zoveel pijn en de pijn is soms te groot om in U te geloven of  te blijven geloven. Geef ons de kracht te geloven dat  niettegenstaande pijn ik toch alles aankan met U .

     

    Lieve God , Paulus zegt ons :Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft. We bidden  om zulk groot geloof zoals Paulus. Help ons daarbij

     

    Lieve God, Laat ons de glans op het gelaat van Christus ontdekken nadat hij tot U gebeden had.  Laat ons ook intens bidden ,zodat Zijn glans de onze wordt, zo kunnen we  U ontdekken en van daaruit in U geloven en vertrouwen als uw kind.

    We bidden u Heer verhoor ons gebed

      

    Beste vrienden. We zijn vrije mensen, wij beslissen wie we volgen en waarvoor we kiezen. Jezus weet hoe moeilijk het is ons wereldlijk denken en verlangen te overstijgen.

     

    Wij wensen u oprecht  een dag met blijheid,  krachtig, hoopvol en vrijmoedig. God heeft ons gehoord en is ons nabij vandaag.   

     

    22-05-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 11,12-23 vruchten dragen

    Markus 11,12-23 vruchten dragen

     

    We gaan vandaag stilstaan bij ons vruchtbaar zijn.
    Jezus toont zijn afschuw voor een vruchteloze vijgenboom

     

    [12] Toen ze de volgende dag uit Betanië vertrokken, kreeg hij honger. [13] Hij zag in de verte een vijgenboom die in blad stond en ging erheen in de hoop iets eetbaars te vinden, maar toen hij bij de boom gekomen was, vond hij geen vruchten; het was namelijk nog niet de tijd voor vijgen. [14] Hij zei tegen de boom: ‘Nooit ofte nimmer zal er nog iemand vruchten van jou eten!’ Zijn leerlingen hoorden dit.
        
    [15] Ze kwamen in Jeruzalem. Hij ging de tempel binnen en begon iedereen die daar iets kocht of verkocht weg te jagen; hij gooide de tafels van de geldwisselaars en de stoelen van de duivenverkopers omver, [16] en hij liet niet toe dat iemand voorwerpen over het tempelplein droeg. [17] Hij hield de omstanders voor: ‘Staat er niet geschreven: “Mijn huis moet voor alle volken een huis van gebed zijn”? Maar jullie hebben er een rovershol van gemaakt!’ [18] De hogepriesters en de schriftgeleerden hoorden wat er gebeurd was en zochten naar een mogelijkheid om hem uit de weg te ruimen; ze waren bang voor hem, omdat het hele volk in de ban was van zijn onderricht. [19] Nadat de avond gevallen was, gingen Jezus en zijn leerlingen weg uit de stad.
        
    [20] Toen ze ’s morgens vroeg weer langs de vijgenboom kwamen, zagen ze dat hij tot aan de wortels verdord was. [21] Petrus herinnerde zich het voorval en zei: ‘Rabbi, kijk, de vijgenboom die u vervloekt hebt, is verdord.’ [22] Jezus zei tegen hen: ‘Heb vertrouwen in God. [23] Ik verzeker jullie: als iemand tegen die berg zegt: “Kom van je plaats en stort je in zee,” en niet twijfelt in zijn hart, maar gelooft dat gebeuren zal wat hij zegt, dan zal het ook gebeuren. [24] Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen

     

    Het is een wonderlijke geschiedenis met die vijgenboom. Jezus heeft honger, Hij gaat naar een in blad staande vijgenboom toe, en als Hij er geen vrucht aan vindt, zei hij: Nooit ofte nimmer zal er nog iemand vruchten van jou eten. Was Jezus dan boos? Dat is toch onredelijk? Bovendien vertelt Markus ook nog eens, dat het niet de tijd voor de vijgen was. Dat maakt het helemaal vreemd.

     Is de reactie van de Jezus  dan te vergelijken met die van een kind, dat zich stoot aan de tafel en dan zegt: stomme tafel en het geeft nog eens een schop tegen de tafelpoot? Die boom kan er toch niets aan doen dat hij geen vruchten geeft?….

    Jezus is geen zondig mens met primitieve reacties. Wanneer Hij iets doet, doet Hij het met een bedoeling.

    Het is duidelijk dat de vijgenboom en de tempel alles met elkaar te maken hebben.

    Het was geen  tijd  voor vijgen, daarmee wil Markus zeggen: let op! Jezus weet dit ook. Dit gedrag van Jezus is dus opvallend. Jezus wil ons iets speciaals duidelijk maken. Hij wil ons een beetje shockeren.

    Markus zegt ook  nadrukkelijk dat zijn discipelen ‘hoorden’ dat  Jezus de boom verwenste. Dat was Jezus bedoeling. Jezus heeft niet binnensmonds wat gemompeld, Hij heeft de les hoorbaar voor zijn discipelen gehouden. Tot hier nu onze twijfel en vragen. We zetten nu onze geest open om te luisteren  wat Jezus ons wil duidelijk maken. .

     

    Een vijgenboom bloeit tot 4 maal per jaar.  Het is een gezegende boom waar je wat van ‘verwachten’ mocht. Normaal geeft hij vele vruchten. Maar de teleurstelling is groot. Het is nu alleen maar blad, alleen maar uiterlijk vertoon. Het lijkt heel wat, maar het blijkt niets te zijn. En als Jezus de boom heeft verwenst, dan verdort hij. Dan vervalt hij tot een dode boom, waar zelfs geen blad meer aan zal groeien. Het wordt voor iedereen duidelijk dat er van ‘deze’ boom niets meer te verwachten valt.

    Het is nodig dat we nu  even stil staan bij wat er in de tempel gebeurt.

    Jezus komt  in de tempel. Hij komt in actie. Hij jaagt de handelaren de tempel uit. Bovendien,  liet Hij niet toe dat iemand enig voorwerp door de tempel droeg. Blijkbaar waren er Israëlieten die het tempelplein gebruikten als een sluiproute, een kortere weg. Maar daar diende  het tempelplein niet voor.

    Jezus wil de  tempel reinigen.  Hij kon het niet langer aanzien dat mensen winst maakten in de tempel en de tempel gebruikte als kortere weg naar de buren.

    Maar wat was er dan verkeerd aan om geld te wisselen, om offerdieren te verkopen of even rustig en snel door te tempel te gaan?

        Er Is  iets anders aan de hand, waar we zicht op krijgen als we weer aan die vijgenboom denken. Wat is het praktische gevolg van Jezus’ actie?

    Het tempelbedrijfje komt stil  te liggen! Als er geen offerdieren meer gekocht kunnen worden, kunnen er geen dieren meer geofferd worden. Jezus zet bewust elke activiteit in de tempel stil. Het had een bedehuis moeten zijn, maar het is een rovershol geworden.  Het was één en al leven in de tempel,  een heleboel mensen waren bezig met iets, maar Jezus zag dat er  geen vrucht aan zat! Het zijn allemaal bladeren, het echte en het vruchtbare is niet aanwezig. 

    God heeft hen gevoed met zijn Woord, en de Zoon van God komt hen inspecteren, want Hij zoekt vruchten. Helaas, het is alleen maar groen blad. Het oogt geweldig, maar het oogst niets. Daar kan Jezus niet van leven, en daar wil Hij niet mee leven.

     

    Het gaat in deze twee gebeurtenissen dus om het zoeken van vruchten.

    Jezus zoekt naar de vruchten.  Hij zoekt mensen die echt God zoeken, mensen die van harte bidden, met hart en ziel hun leven aan God toevertrouwen. Jezus zoekt mensen die al hun door God gegeven talenten inzetten.

    Vrucht zijn is steeds opnieuw groeien in verbondenheid met Jezus, met God en met de mensen waar we verantwoordelijkheid voor dragen. Vrucht zijn is meer en meer leven in de kracht en de vruchten van de Heilige Geest, hij zorgt dat we dingen kunnen die we alleen niet kunnen verwezenlijken, Zo zijn we in staat om  Gods liefde door te geven.

    Het dorre en onvruchtbare wordt door Jezus vervloekt.

     

    Gods Zoon inspecteert zijn tempel en Hij nodigt ons uit , wanneer we Hem van harte zoeken en met Hem willen leven.

    Het gaat niet om de bladeren, waarachter we onszelf en ons leven kunnen verstoppen. Het gaat erom, dat wij vrucht willen dragen voor Hem.

    Als we ons hard werken naar waarheid, in Gods handen leggen dan moeten we ook niet bezorgd zijn om de resultaten. Daar zorgt God zelf voor. Want slechte resultaten weerhouden ons ervan nog moeite te doen of met verwachtingen te leven zonder er echt aan te werken. Hoe graag zouden we zelf en al onze vrienden en kinderen gelukkig zien in een eerlijke liefdesrelatie, hoe graag willen we dat ons project lukt in de studie, op het bedrijf. Hoe graag willen we dat we resultaten zien van ons spreken, ons dienen. We moeten tijdens ons hard werken bidden tot God, God wij hebben  alles gegeven, we hebben al onze talenten ingezet om vruchtbaar te zijn, we leggen het in nu uw handen. Maar we willen niet gefocust zijn op resultaten en ons ontgoocheld voelen als we geen vruchten zien. Zo geven we op . We willen blijven leven in de gaven van uw  heilige Geest, in liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

     

    ‘Heb vertrouwen in God, twijfel niet in je  hart, maar ‘GELOOF’ dat gebeuren zal wat Hij zegt,  ‘dan zal het ook gebeuren’.

    Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen. Jezus wijst ons hier op de noodzaak van ons diep geloof en groot vertrouwen in God

     

    Laten we daarvoor bidden:

    God: vruchtbaar zijn , eigenlijk willen we dat wel ,vanuit onze nood om  belangrijk te zijn en graag gezien te worden. Maar het gaat dan over ons en U bedoelt wat anders. U bedoelt vruchten dragen vanuit U als bron naar anderen .

    Help ons dit te doen.

    Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    God :we willen vruchtbaar zijn , maar dikwijls zien we geen resultaten en dan geven we het maar op.

    Laat ons beseffen dat U en alleen U verantwoordelijk bent voor de resultaten.

    Het enige wat u van ons vraagt is hard werken en 100% onze verantwoordelijkheden dragen om zo vrucht te zijn en de kracht daarvoor te ontvangen van de heilig  Geest.

    God : laat ons geloof in Uw Zoon blijvend versterken en geloven dat Hij onze Redder is, geleden ,gestorven, begraven, maar verrezen. Zo kunnen we  beter christen  worden en  vruchtbaar  blijven


    God u vraagt om ons vertrouwen en diep geloof. Geloven dat we al ontvangen hebben  waar we voor bidden . Als ik me zo tot U richt dan vraagt dat inderdaad mijn groot geloof en vertrouwen in U. U hebt het beste met me voor. Maar Lieve Heer, soms ben ik in paniek, ik zie geen toekomst, ik zie geen lichtpuntje.

    Vergeef me dat ik dan aan U twijfel. Geef me de kracht  te bidden in het geloof dat ik het al ontvangen heb.

     wij bidden U Heer verhoor ons gebed

     

    20-05-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukas 10,25-37: Barmhartige Samaritaan

    Lukas 10,25-37: Barmhartige Samaritaan

    [25] Er kwam een wetgeleerde die hem op de proef wilde stellen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ [26] Jezus antwoordde: ‘Wat staat er in de wet geschreven? Wat leest u daar?’ [27] De wetgeleerde antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’ [28] ‘U hebt juist geantwoord,’ zei Jezus tegen hem. ‘Doe dat en u zult leven.’ [29] Maar de wetgeleerde wilde zich rechtvaardigen en vroeg aan Jezus: ‘Wie is mijn naaste?’ [30] Toen vertelde Jezus hem het volgende: ‘Er was eens iemand die van Jeruzalem naar Jericho reisde en onderweg werd overvallen door rovers, die hem zijn kleren uittrokken, hem mishandelden en hem daarna halfdood achterlieten. [31] Toevallig kwam er een priester langs, maar toen hij het slachtoffer zag liggen, liep hij met een boog om hem heen. [32] Er kwam ook een Leviet langs, maar bij het zien van het slachtoffer liep ook hij met een boog om hem heen. [33] Een Samaritaan echter, die op reis was, kreeg medelijden toen hij hem zag liggen. [34] Hij ging naar de gewonde man toe, goot olie en wijn over zijn wonden en verbond ze. Hij zette hem op zijn eigen rijdier en bracht hem naar een logement, waar hij voor hem zorgde. [35] De volgende morgen gaf hij twee denarie aan de eigenaar en zei: “Zorg voor hem, en als u meer kosten moet maken, zal ik u die op mijn terugreis vergoeden.” [36] Wie van deze drie is volgens u de naaste geworden van het slachtoffer van de rovers?’ [37] De wetgeleerde zei: ‘De man die medelijden met hem heeft getoond.’ Toen zei Jezus tegen hem: ‘Doet u dan voortaan net zo.’

    Zoals deze drie mensen is ieder van ons ook op weg, onderweg om iets te bereiken, we willen slagen in ons leven, we willen gelukkig zijn. We willen onze dromen en idealen realiseren. We verlangen ernaar te krijgen waar we voor werken.

    En dan gebeurt er iets onverwachts, Er ligt daar iemand , iemand heeft plotseling en ongevraagd hulp nodig. Dat hadden we meestal liever vermeden. Nu wordt onze aandacht naar de andere getrokken. Lastig, ik kon niet kiezen voor wat er gebeurt, het is er plots. Hoe ga ik daar mee om? Allerlei flitsgedachten gaan door mijn hoofd, ik heb geen tijd, ik heb iets anders en dringends te doen.

    Ga ik er ook met een boog omheen? ….

    Als mensen vertellen over wat ze te lijden hebben , heeft iedereen medelijden. We zijn meestal niet ongevoelig voor wat anderen doormaken.

    Toch kiezen we er soms voor de anderen niet te helpen. Als we er echt over nadenken weten we dat we niet juist handelen, maar we durven er niet over na te denken, want we hebben geen tijd. We zijn zo sterk bezig met de zorg voor ons eigen leven, we kunnen soms amper onze eigen zaken in orde krijgen.

    Levinas , de joodse filosoof zegt : de grootste daad van verantwoordelijkheid voor de ander bestaat erin de ander in zijn sterven niet alleen te laten.

    We gaan even terug naar het verhaal, 2 mensen lopen voorbij, ze doen niets, sterf alleen is dan het gevolg. Ja, zo heb ik het niet bedoeld, maar het is wel de realiteit. De Samaritaan zoekt naar een oplossing, hij geeft wat deze mens dringend nodig heeft en gaat dan op zoek naar hulp bij anderen, hij betaalt en verdwijnt, maar hij belooft ook meer te betalen indien nodig. Hij ziet dus naar de toekomst van die man. Met andere woorden hij neemt het echt ter harte. Het gaat dus niet om zijn eigen eer en glorie, zo van : zie eens hoe goed ik ben. De Samaritaan beslist verder te gaan met zijn eigen leven, maar toch neemt hij 100% zijn verantwoordelijkheid voor wat hier toevallig gebeurt.

    Door het lijden van de andere worden we opgeroepen tot naastenliefde

    Door onverwachte gebeurtenissen worden we opgeroepen onszelf te overtreffen. Denken we aan ons kind dat we in liefde verwekt hebben , we hebben gedroomd van een perfecte baby, maar ons kind blijkt gehandicapt , of is niet zo intelligent als verwacht. Dan wordt het ouderschap een roeping en niet enkel een vervullen van eigen dromen en verlangens. Geen gemakkelijke taak.

    De Samaritaan vraagt hulp aan anderen , hij betrekt er anderen bij. We leven hier op aarde niet alleen. Maar hij zadelt anderen niet op met de zorg, neen hij gaat ervoor betalen, hij houdt contact. Het is geen 50 - 50 % verantwoordelijkheid. De Samaritaan vraagt hulp maar neemt 100% zijn verantwoordelijkheid .

    Dat vraagt Jezus ook van ons . We zijn 100 % verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons leven hier op aarde. We moeten ons allen 100% inzetten voor de anderen, onze partner, onze kinderen, onze familie onze vrienden en onze naaste, zonder iets terug te verwachten. Dat kunnen we alleen als we leven in verbondenheid met God en in de kracht van Zijn heilige Geest.

    Als iedereen zo zou handelen dan zou de wereld er anders uitzien, spijtig is dat niet de realiteit. Daarom is geloven in God zo belangrijk, door Hem zijn we tot meer in staat.

    Het verhaal van de barmhartige Samaritaan confronteert ons ook met heden en toekomst. We moeten mensen helpen, maar we moeten ook zoveel mogelijk voorkomen dat er in de toekomst onrechtvaardigheden gebeuren die zich herhalen. Niet opnieuw een dode op de weg. Daarom is iedereen zo belangrijk, waar we ook werken, thuis als moeder aan de haard, als leerkracht in het onderwijs, mensen in de wetenschap, overheid en politiek.

    Misschien denken we nu, ja, ok, de Samaritaan we kennen het verhaal, maar ik heb geen tijd, ik ben op weg naar mijn werk, naar een vergadering, ik moet nog dit en dat.

    Daar gaat het over. Hoe zijn we daar aanwezig en wat is ons doel.

    We moeten de barmhartige Samaritaan in ons leven plaatsen van elke dag, van elk moment. We hebben allemaal verantwoordelijkheden in heden en toekomst. We moeten daarvoor al onze talenten inzetten. We moeten appél durven maken op de andere, samenwerken, ons 100 % inzetten, het goede doen en betrokken blijven tot het einde toe

    Goedheid moet tot rechtvaardigheid leiden. Goedheid en rechtvaardigheid voor degene die ik zie en degene die ik niet zie. De zorg voor een ander zou de ziel moeten zijn van elk bedrijf , elke school, elk gezin, elke politiek , wat ook onverwachts op onze weg komt.

    Laat ons bidden:

    We bidden u God om ons gebed te aanhoren, geef ons kracht

    we bidden voor degene die lijden,

    We bidden opdat we onze verantwoordelijkheid zouden opnemen voor degene die lijden.

    We bidden opdat we verantwoordelijkheid nemen om onrecht dat lijden veroorzaakt, te voorkomen

    We bidden voor een maatschappij die bekwame leiders kiest .

    We bidden dat we met zijn allen doen wat de Samaritaan deed.

    14-05-2012 om 00:00 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markus 12,28-31 kwaliteit van onze liefde tot God

    Markus 12,28-31 kwaliteit van onze liefde tot God:

     

    28] Een van de schriftgeleerden die naar hen geluisterd had terwijl ze discussieerden en gemerkt had dat hij hun correct had geantwoord, kwam dichterbij en vroeg: ‘Wat is van alle geboden het belangrijkste gebod?’ [29] Jezus antwoordde: ‘Het voornaamste is: “Luister, Israël! De Heer, onze God, is de enige Heer; [30] heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.” [31] Het op één na belangrijkste is dit: “Heb uw naaste lief als uzelf.” Er zijn geen geboden belangrijker dan deze.’

     

    Jezus zegt ons in vers 30: heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht.

    Jezus zegt dat God  geen deeltje van ons wil, maar Hij wil ons helemaal, heel ons hart, heel onze  ziel, heel ons  verstand en heel onze  kracht. God wil geen restjes of een beetje liefde, half geloof of  halve gehoorzaamheid.

    Maar Jezus zegt ons ook nog, dat  God  liefhebben enkel mogelijk is wanneer  we de naaste liefhebben en leven in Zijn  waarheid . Dit wil zeggen leven zoals Jezus ons dat leert. We kunnen God niet zuiver liefhebben als we bijvoorbeeld vreemd gaan in ons huwelijk of iemand  zwaar onrecht aandoen of zelfs onszelf onrecht aandoen door alcoholgebruik of drugs. We leven dan niet zoals Jezus dat wil. We moeten willen stoppen met ons leven in onwaarheid, onze spijt uitdrukken aan God en vergiffenis vragen.

    Dan laat God ons niet alleen in deze moeilijkheden, want Hij weet dat we niet perfect zijn, we mogen Hem  vragen om ons te helpen.  Hij heeft ons belooft ons in alles de kracht te geven van de Heilige Geest om zo ons leven opnieuw te richten naar wat juist is.  Wat God belooft heeft volbrengt hij ook . Maar dikwijls vergeten we dat of denken we dat we Gods hulp niet waardig zijn.

     

    Enkel God liefhebben als Hij beantwoordt aan onze persoonlijke verwachtingen of dat wat wij van Hem willen maken is niet wat Jezus ons hier wil vertellen.  Wij moeten inspanningen doen om hem te kennen zoals hij zich echt aan ons kenbaar wil maken.

    In Joh. hoofdstuk 4 vers 23 lezen we : De vader zoekt mensen die Hem aanbidden in Geest en waarheid. In Geest duidt hier op onze geest in antwoord en verbondenheid met Gods Geest. In waarheid  wil zeggen dat we ons geloven in God niet aanpassen  aan eigen normen en begrippen.

    We hebben mensen ontmoet die wel in God geloven maar niet in Jezus als Zoon van God. Ze willen dat wetenschappelijk verklaart zien alvorens te geloven.

    Wij hebben mensen ontmoet die  God niet zien als de waarheid maar als een waarde waarop we ons leven bouwen naar ‘eigen’ keuze en interesse.

    God maakt zich echter niet bekend op een manier die steeds verandert naargelang het ons of Hem uitkomt, God maakt zich niet bekend met waardes die veranderlijk zijn. God maakt zich aan ons bekend met dezelfde waarheid sinds eeuwigheid. Waarheden waardoor we de zin begrijpen van ons leven met al zijn aardse moeilijkheden . Omwille van Gods waarheid  kunnen we ons leven op Hem  bouwen en Hem totaal vertrouwen.

    God vraagt ons om Hem lief te hebben en de weg te gaan van groeien in geloof om Hem te ontdekken zoals Hij echt is. Hij staat met zijn liefde te wachten , Hij wil ons overladen met zijn liefde. Alle stappen en alle stadia die we doorlopen om naar Hem toe te gaan zijn goed, maar we moeten wel heel ons hart, al onze krachten  en verstand inzetten om Hem meer en meer te ontdekken in zijn volheid. Er zijn geen regels of normen voor onze liefde en  wij oordelen elkaar niet over de kwaliteit van onze liefde voor God. Enkel God weet wat haalbaar is voor ieder van ons.

    God kijkt naar ons hart en naar onze nederigheid om Zijn liefde in ons leven toe te laten. Nederigheid  houdt in dat we hem de leiding geven voor ons leven. Nederigheid  houdt in dat we Hem elke dag vragen te doen wat Hij wil .God houdt niet van hypocrisie en doen alsof. God verlangt niet dat we perfect zijn, God wil niet dat we super verstandig zijn en alles weten over wat geschreven staat in de bijbel, maar Hij wil wel onze oprechte en eerlijke liefde als antwoord op zijn onbeperkte liefde voor ons. God heeft ons eerst lief, wij moeten niets doen om Zijn liefde te verkrijgen. Hij staat op ons te wachten met open armen tot wij beslissen Hem toe te laten in ons leven.

     

    God liefhebben , hoe beginnen we eraan.

    Een eerste stap is misschien ons gesprek met Hem. Vragen we gewoon aan God om in ons leven te komen en te tonen hoe Hem te beminnen.

    Onze manier om God lief te hebben moeten we zelf ontdekken in verbondenheid met God. God zal ons daarin helpen. God maakte ons allemaal verschillend, we moeten dus niet op dezelfde manier uiting geven aan onze liefde voor Hem en we moeten niet op dezelfde manier tot Hem bidden. Maar we moeten wel alles inzetten, heel ons hart, onze geest ons verstand en al onze krachten.

    God wil dat we totaal onszelf zijn in onze liefde voor Hem, het meest eenvoudige is goed als het maar uit het diepste van ons hart komt, echt en eerlijk.

     

    In wat Jezus ons hier vertelt willen we ook even blijven stilstaan bij ons kerkbezoek. Sommige gelovigen zeggen niet naar de kerk te gaan omdat priesters toch dikwijls dingen zeggen die ons niet aanspreken.

    Dit is te begrijpen, ik heb het daar ook soms moeilijk mee.

    Maar is ons  geloof en liefde voor God afhankelijk van de persoon van de priester of  van de gezelligheid in de kerk of van de aard van de aanwezige mensen? Wij leven hier op aarde met ons lichaam. Onze lichamelijke aanwezigheid om onze liefde tot God uit te drukken is dus belangrijk. Jezus vraagt ons om al onze krachten in te zetten. Dat is dus ook onze lichamelijkheid. Jezus ging ook door een lichamelijk offer. Waar offeren wij ons lichamelijk?

    In de Eucharistie, door de aanbidding van de verrezen Christus

    Hij is een icoon als doorkijk naar de Vader, wiens kinderen we zijn.

    Gemeenschapsvorming is een aanmoediging en een verademing in de kerk, samen met andere christen mensen.

    Ons geloven is niet iets emotioneels.

    Jezus is een oneindig verhaal met de schrift die een dynamiek op gang brengt en ons een dynamische gemeenschap maakt

    God is blij wanneer we echt tijd maken voor Hem.

    God is blij met ons dank zeggen, God is blij met het loven van zijn naam, God is blij met  ons uitdrukken van spijt en vragen om vergiffenis,

    God is blij als we ons geld geven voor iets goeds,

    God is blij met ons gebed, met ons  dienen en beminnen van anderen, vooral de mensen in nood.

    God vraagt om inspanning.

    Wij moeten zelf een verantwoorde manier zoeken in ons leven om God lief te hebben.

     

    Maken we nu even tijd om samen te bidden:

    God,  Jezus vraagt ons u lief te hebben met heel ons hart, heel onze ziel ,ons verstand en al onze krachten

    God we willen doen wat Jezus ons vraagt, we weten dat u eerst met uw liefde aanwezig bent voor ons en als een Vader met open armen op ons te wachten staat. Wij moeten voor uw liefde niets doen , het is een geschenk voor ons om ons te helpen hier op aarde .

    We weten dat we zo nooit alleen zijn , maar in praktijk voelen we het soms anders aan. Help ons om antwoord te zijn en U te beminnen. Maar beminnen kan alleen als we u kennen. Dus vragen we U om U te laten kennen aan ons en aan  alle mensen die nu in hun hart geraakt zijn. Geef ons allen de kracht op zoek te gaan naar U met heel ons hart ons verstand en al onze krachten.

     Wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

    Heer ons God, we vertrouwen op uw liefde, Uw liefde  die  onbeperkt is door de eeuwen heen. We  weten dat wie op uw vertrouwd,  omringd wordt met uw liefde.

    Maar soms twijfelen we wanneer het ons moeilijk gaat, tegenslag , ziekte, verdriet , kwaadheid voor onrechtvaardigheid , we stellen ons dan vragen, waarom moet het zo moeilijk zijn.

    Vervul ons daarom vanaf de vroege morgen met uw liefde, hou ons wakker.

    Dan kunnen wij vanaf de vroege morgen zeggen Halleluja, Gelukkig de mens met ontzag voor de Heer en met liefde voor zijn geboden, zo mogen we  door uw grote liefde uw huis binnengaan

     

    God laat ons getuigen van onze liefde voor U  in ons gebed voor het eten. Laat ons ook durven bidden als anderen in onze woning aanwezig zijn. Dikwijls denken we dan te moeten zwijgen uit respect, maar laat ons eerder ,in ons huis, in uw liefde leven en de juiste woorden spreken om te getuigen van onze liefde voor u . Zo kunnen anderen die met ons aan tafel zitten  U misschien leren kennen .

    wij bidden u Heer verhoor ons gebed.

     

     

    08-05-2012 om 21:42 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luk 13,6-9 hoe vruchtbaar zijn

    Luk 13,6-9   DE WIJNGAARDENIER

     

    Keren we ons naar de barmhartige en liefdevolle God , die ons liefheeft . Sommige mensen onder u hebben misschien tegenslagen of grote zorgen. Als het voor u moeilijk is om God een plaats te geven nodigen we u uit om toch te blijven geloven in onze liefdevolle God. Maak Hem niet verantwoordelijk voor uw moeilijkheden maar geloof dat Hij mee uw lijden draagt , dat Hij samen met u uw zorgen deelt.

    Daarvoor bidden we even.

    God,  velen van ons gaan door moeilijkheden . We willen we u vragen om  kracht om uw  licht te zien dat ons hoop geeft.

     

    Lukas 13, 6-9

     [6] Hij vertelde hun deze gelijkenis: ‘Iemand had een vijgenboom in zijn wijngaard geplant en ging kijken of de boom vrucht droeg, maar hij vond geen vijgen. [7] Hij zei tegen de wijngaardenier: “Al drie jaar kom ik kijken of die vijgenboom vrucht draagt, maar tevergeefs. Hak hem maar om, want hij dient tot niets en put alleen de grond uit.” [8] Maar de wijngaardenier zei: “Heer, laat hem ook dit jaar nog met rust, tot ik de grond eromheen heb omgespit en hem mest heb gegeven, [9] misschien zal hij dan het komende jaar vrucht dragen, en zo niet, dan kunt u hem alsnog omhakken.”

     
    De eigenaar van de wijngaard gaf opdracht om de vijgenboom die normaal 4 maal per jaar vruchten geeft, om te hakken omdat hij al drie jaar lang geen vruchten geeft.
    De eigenaar staat hier symbool voor de machthebbers van de wereld. Geen genade, wat niet opbrengt moet weg.

    Maar de wijngaardenier, iemand die echt de druiven met liefde behandelt, smeekt om dit niet te doen. Hij gaat nog eens extra zijn best doen om de onvruchtbare boom tot vruchten te brengen. De wijngaardenier staat hier symbool voor Jezus.

    Jezus wil de mensen een nieuwe kijk op God geven een juiste kijk, Hij gaat ons soms nog eens goed omharken opdat we God zouden vinden.  God is er niet om te straffen, God wil mensen kansen geven in plaats van te dreigen met een oordeel en straf . Jezus doet een oproep naar het komend jaar.

    Jezus staat klaar om ons op te vangen om ons tot vruchtbare mensen te maken  Hij zal ons alle kracht geven , ons bemesten, misschien komen we tot inkeer en keren we ons terug naar God.

    Jezus wil dat we vruchten dragen . Misschien zijn we bereid ons leven in zijn handen te leggen. Dat wil zeggen Jezus de leiding te geven voor wat we elke dag doen. Vragen aan Hem om ons te helpen in onze verantwoordelijkheden, ons de weg te laten zien die we moeten gaan. De woorden te spreken die we moeten spreken. Hem vertellen dat we bereid zijn Gods wil voor ons leven te volgen. Als we zo tot God bidden gaat Hij ons richting geven. Een goede vader antwoordt zijn kinderen .Maar we moeten geen antwoord verwachten als we niet bereid zijn om te geloven in zijn antwoord. God wil niet voor gek gehouden worden. Hij kent ons hart, we mogen twijfelen , maar we mogen geen voorwaarden stellen. Niet mijn wil, maar uw wil geschiede moet ons gebed zijn . Ook al begrijpen we soms niet wat er allemaal in ons leven gebeurt, God wil dat we Hem vertrouwen. Hij zal ons nooit alleen laten. Hij zal ons vruchtbaar laten worden als wij ons laten omspitten en bemesten door Jezus.

      

    Laat ons bidden

    God dank om de nieuwe kansen die we steeds van u krijgen.

    Dank om Jezus uw zoon , de wijngaardenier die ons helpt om vruchtbaar te worden.

    Dank voor uw geduld met ons

    Dank om uw blijheid met het beetje vruchten dat we soms maar leveren.

     

    Lieve God we vragen u om ons te helpen om vruchtbaar te zijn.

    We vragen u ons duidelijk te maken hoe we vruchtbaar kunnen zijn .

    We vragen u om  ons de juiste mensen te geven die ons kunnen helpen bij ons vruchtbaar zijn

     

    Lieve God, Geef ons de kracht van de heilige Geest. We willen met Zijn kracht die we gratis van u krijgen, in staat zijn  om vruchten te zijn van  liefde vrede vriendelijkheid vreugde geduld goedheid geloof zelfcontrole en

    zachtmoedigheid. Als we deze deugden kunnen uitstralen weten we dat we op de juiste manier verbonden zijn met U en dat willen wij niettegenstaande alle onze wereldlijke moeilijkheden.

     

    God de Vader uw eigen Zoon heeft ons geleerd te bidden.

    Geef dat onze gebeden worden verhoord

    We weten dat Gij  altijd aanwezig bent en in ons woont.

    Daarom bidden we zoals uw zoon om uw naam te heiligen, om te zeggen dat we blij zijn U onze vader te mogen noemen en uw kind te zijn .

     

     

     

     

     

     

    24-04-2012 om 09:27 geschreven door GODKENNEN  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 04/12-10/12 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 16/04-22/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 24/11-30/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 29/03-04/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!