op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    25-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe soort veenmos ontdekt in Oud-Turnhout

    Nieuwe soort veenmos ontdekt in Oud-Turnhout




    In het natuurgebied Landschap De Liereman (Oud-Turnhout/Arendonk) werd "uitgebeten veenmos" ontdekt, een nieuwe soort veenmos voor Vlaanderen. In Wallonië is de soort uiterst zeldzaam en in Nederland, met veel meer veen, bedreigd. Dat meldt de Vlaamse Werkgroep voor Bryologie en Lichenologie (VWBL) op natuurbericht.be.

    "Veenmossen zijn een ecologisch zeer bijzondere mossengroep", aldus Dirk De Beer (VWBL). "Het zijn de enige mossen die een zodanig grote invloed uitoefenen op hun omgeving, dat ze zelfs landschappen kunnen vormen. Dat komt omdat ze een enorm waterbufferend vermogen hebben en tegelijk hun omgeving verzuren. Afgestorven veenmossen kunnen zich doorheen de eeuwen opstapelen tot metersdikke pakketten."

    In ons land komen slechts een dertigtal soorten veenmos voor, bijna uitsluitend in beschermde natuurgebieden. Enkele soorten zijn daar algemeen, maar de meeste zijn zeer zeldzaam en soms zelfs van slechts één of enkele vindplaatsen gekend.

    Ons land ligt aan de zuidwestgrens van het Europese verspreidingsgebied van de soort "uitgebeten veenmos". "In Centraal-Europa is het hoofdzakelijk een gebergtesoort, die graag op kwelrijke hellingen groeit", aldus De Beer. "In het laagland wordt dit veenmos soms in berkenbroekbossen gevonden, wat ook het geval was in Landschap De Liereman."

    Het door Natuurpunt beheerde gebied Landschap de Liereman in Oud-Turnhout en Arendonk kende met een tiental soorten veenmossen, reeds een hoge veenmos-diversiteit.

    Het herkennen van de verschillende soorten veenmos is specialistenwerk. Zaterdag ondertekenen de VWBL en Natuurpunt een samenwerkingsovereenkomst om hun expertise meer in te zetten in natuurgebieden van Natuurpunt.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-03-2012, 21:41 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming wil heel het jaar door zomertijd

    Vlaming wil heel het jaar door zomertijd




    In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we over op zomeruur. 2u wordt dan 3u. Uit een enquête op vraag van het Radio 1-programma Peeters & Pichal blijkt dat mensen liever constant in die zomertijd willen blijven.

    De meeste mensen willen deze tijdzone behouden, zo blijkt uit een bevraging. Bijna 56 procent van de 14.900 deelnemers aan de enquête op gva.be en hbvl.be over het zomeruur zou liefst altijd de zomertijd behouden terwijl slechts 25 procent altijd winteruur wil. Slechts 19 procent is voorstander van afwisseling zoals nu het geval is.

    Donker

    Als het altijd zomeruur zou zijn, zou de zon in de wintermaanden dus extreem laat opkomen en blijft het heel lang donker. "Op 1 januari zou je moeten wachten tot 9.45u voor de zon te voorschijn komt", zegt weerman Frank Deboosere op zijn website. "Maandenlang zou de ochtendspits in complete duisternis verlopen. Kinderen zouden in het donker naar school moeten."

    "Altijd zomertijd gebruiken zou voor ons lichaam evenwel geen ernstige problemen geven", zegt professor Johan Verbraecken van UZA. "Eens we in dat nieuwe ritme zitten, passen we ons aan. De wintertijd is dan wel ons normale bioritme, maar we zijn flexibel. Regelmaat is het belangrijkst."

    Jetlag

    Volgens de professor is het vooral de omschakeling die voor problemen zorgt. "Die kortere nacht en heeft zijn weerslag bij slechte slapers. Het is een soort mini-jetlag omdat je ritme met één uur verschuift, maar in één nacht is dat alweer ingehaald."

    De zomertijd werd ingevoerd om energie te besparen. Als we niet zouden overschakelen op zomertijd, zouden we pas opstaan als het allang licht is en 's avonds is het dan ook vroeger donker. Dankzij de zomertijd kunnen we dus langer gebruikmaken van het daglicht.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-03-2012, 21:38 geschreven door maria
    Reacties (0)
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale kerk in Den Haag herdenkt busramp

     In de Engelstalige katholieke kerk Church of Our Saviour in het Nederlandse Den Haag zijn zondag de slachtoffers van de busramp in Zwitserland herdacht. Daarbij was de Belgische ambassadeur in Nederland, Frank Geerkens, aanwezig


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-03-2012, 22:19 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem-Alexander en Máxima naar herdenking Lommel

     De Nederlandse prins Willem-Alexander en prinses Máxima wonen woensdag de herdenkingsplechtigheid in Lommel bij voor de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Ook de Nederlandse premier Mark Rutte komt naar de bijeenkomst. …


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2012, 22:13 geschreven door maria
    Reacties (0)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kindjes mogen UZ Leuven verlaten

    Drie kindjes mogen UZ Leuven verlaten




    De 15 gewonde kinderen die sinds hun repatriëring uit Zwitserland in het UZ Leuven worden opgevangen, zijn allen bij bewustzijn en buiten levensgevaar. Dat meldt het UZ Leuven zaterdag. Drie van hen mogen vanavond al het ziekenhuis verlaten.

    Elf patiëntjes verblijven op eenzelfde afdeling van het kinderziekenhuis, vier anderen liggen op de intensieve afdeling voor kinderen waar ze meer gespecialiseerde verzorging krijgen. Het gaat zowel om patiënten uit Heverlee als uit Lommel. Drie kinderen mogen zaterdagavond het ziekenhuis al verlaten.

    "Alle kinderen hebben vannacht rustig geslapen, wat er op wijst dat de kinderen zich veilig voelen in deze omgeving omdat ze dichtbij huis zijn en hun ouders en familie in de buurt hebben", aldus prof. Chris Van Geet, diensthoofd kindergeneeskunde.

    Psychosociale opvang

    De psychosociale opvang verloopt onder leiding van kinderpsychiater Peter Adriaenssens. Hij wijst op de sterke solidariteit tussen alle kinderen onderling en hun ouders of naaste familie. Naast individuele hulp organiseert hij ook gezamenlijke gespreksmomenten zowel voor kinderen als ouders.

    Prof. Frank Rademakers, hoofdgeneesheer van het UZ Leuven, is zeer te spreken over de samenwerking met de Zwitserse medische autoriteiten. "Het overbrengen van de patiënten is zeer vlot verlopen. We willen onze appreciatie uitspreken over de professionaliteit waarmee men in Zwitserland - ondanks de taalbarrière - de medische zorg en psychosociale opvang georganiseerd heeft. De medische dossiers van alle patiënten zijn volledig overgedragen", aldus Rademakers.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    17-03-2012, 19:55 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede buschauffeur wordt vrijdag begraven

    Tweede buschauffeur wordt vrijdag begraven




    De uitvaartplechtigheid voor Paul Van de Velde (53), een van de twee chauffeurs van de in Zwitserland verongelukte bus, vindt plaats op vrijdag 23 maart om 10 uur in de kerk van Wolfsdonk (Aarschot). Dat is vernomen bij Toptours, de busmaatschappij voor wie het slachtoffer werkte.

    De familie vraagt volgens de reisorganisator uitdrukkelijk dat de media zich die dag discreet zouden opstellen en tijdens de viering buiten de kerk zouden blijven.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2012, 19:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén van chauffeurs wordt donderdag gecremeerd

    Eén van chauffeurs wordt donderdag gecremeerd




    Donderdag wordt in Aarschot afscheid genomen van de 34-jarige Geert Michiels, een van de twee chauffeurs van de verongelukte bus. Dat blijkt uit een zaterdag verspreide rouwkaart.

    "De plechtige uitvaartliturgie zal plaatsvinden op donderdag 22 maart 2012 om 10 uur in de parochiekerk van het Heilig Hart van Jezus te Ourodenberg-Aarschot, gevolgd door de crematie", zo staat op de kaart.

    De asurne wordt 's namiddags in intieme familiekring begraven. Geert Michiels zou vandaag/zaterdag 35 jaar geworden zijn.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    17-03-2012, 19:34 geschreven door maria
    Reacties (0)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers busramp vooral Lommelaars
    Slachtoffers busramp vooral Lommelaars"



    Het ziet er naar uit dat de dodelijke slachtoffers van het busongeval in Zwitserland vooral uit de school in Lommel kwamen. "Alles wijst er op dat de leerlingen uit Heverlee achteraan in de bus zaten", zei de Leuvense burgemeester Louis Tobback vanmiddag op een persconferentie.

    "Ik leef mee met mijn collega in Lommel. Daar staan ze wellicht voor nog een grotere ramp", aldus de Leuvense burgervader.

    Van de 24 kinderen uit Heverlee die aan boord van de bus waren, zijn er volgens Tobback "16 of 18" in leven. Van de anderen is het lot nog niet bekend. Twee begeleiders uit Heverlee, een monitrice en een leraar, zijn overleden.

    Ook de directeur van de Vereniging Openluchtklassen (VOK), Marina Claes, vreest dat Louis Tobback gelijk heeft.

    22 gewonden geïdentificeerd

    Tweeëntwintig van de 24 gewonden bij het ongeval zijn geïdentificeerd. Dat is vernomen bij het kabinet van minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx. De twee nog niet geïdentificeerde personen bevinden zich in coma.

    Onduidelijkheid

    Het is voorlopig niet duidelijk hoe acht kinderen uit Heverlee en zeventien kinderen en twee begeleiders uit Lommel eraan toe zijn.

    De school uit Lommel had 22 kinderen en twee volwassen begeleiders aan boord. Vijf kinderen hebben al contact gehad met hun ouders. Van de zeventien anderen is er voorlopig geen precieze info. Ook over de twee volwassenen uit Lommel is er geen uitsluitsel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2012, 22:17 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama betuigt medeleven

    Obama betuigt medeleven




    De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag zijn "diepste medeleven" betuigd met de slachtoffers en hun families na het tragische busongeval in Zwitserland waarbij 28 doden vielen, onder wie 22 kinderen. "Het verlies van zoveel jonge levens is hartverscheurend", stelde de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad in een communiqué

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2012, 22:07 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaarste ongeval ooit in Zwitserland

    Zwaarste ongeval ooit in Zwitserland




    Volgens de lokale politie zou het gaan om het zwaarste verkeersongeval ooit in Zwitserland. Meer dan tweehonderd medewerkers werden ingezet.

    Minstens 28 doden vielen er in Sierre, waaronder 22 kinderen. De eerste berichten spraken van uitsluitend Vlaamse doden, maar nu blijkt dat er ook zeven Nederlandse kinderen onder de dodelijke slachtoffers zitten.

    Lees ook 22 kinderen overleden na busongeval in Zwitserland

    Het onderzoek naar het busongeval zal in "absolute transparantie" gebeuren. Voorlopig zijn de oorzaken nog onbekend, maar de Zwitserse procureur Olivier Elsig heeft wel verklaard dat het om nieuwe bus ging. "We zullen er alles aan zal doen om te achterhalen wat er gebeurd is", zei hij nog.

    De magistraat wil verhinderen dat er onduidelijkheden over het drama met de bus ontstaan.

    Gordels

    Het voertuig was zo goed als nieuw, preciseerde de procureur, en was uitgerust met veiligheidsgordels.

    In de tunnel, waar de maximumsnelheid 100 kilometer per uur bedraagt, raakte de bus de rechterkant van de baan en reed vervolgens frontaal op de betonnen muur ter hoogte van een veiligheidsruimte rechts van de weg.

    De tunnel, die nog geen 10 jaar geleden gebouwd is, is breed, goed belicht, redelijk vlak met zachte bochten. Het was droog die dinsdag dagavond, dus de tunnel kan ook niet nat geweest zijn. Dat schrijft de Zwitserse online krant Genevalunch.

    200 medewerkers

    Iets na 21.15 uur werd alarm geslagen. Meer dan tweehonderd medewerkers werden ingezet: 15 artsen, 30 politieagenten, 60 brandweermannen, 100 reddingswerkers en 3 psychologen. Bij de interventie, die meer dan acht uur duurde, waren ook 12 ziekenwagens, 8 helikopters en 3 aanhangwagens nodig.

    De 52 passagiers zijn allemaal gewond of overleden. De 24 gewonde kinderen werden overgebracht naar ziekenhuizen in Wallis: Sierre, Sion, Martigny en Viège. Een ander kind werd naar Bern getransporteerd; twee anderen naar Lausanne. Het is niet uitgesloten dat er nog kinderen worden overgebracht.

    Prioriteit is nu de families van de slachtoffers op te vangen, preciseerde de politiecommandant van Wallis, Christian Varone. Zij kunnen woensdag al aankomen, of toch een deel van hen. De politie activeerde haar telefonische hulplijn voor de families.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2012, 22:03 geschreven door maria
    Reacties (0)
    10-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto's bedekt met stof en stuifmeel

    Auto's bedekt met stof en stuifmeel




    Hebt u het ook al gemerkt? Heel wat auto's liggen dezer dagen onder een gele stoflaag. "Geen zand uit de Sahara. Wel zand van eigen bodem, en veel stuifmeel", zegt weerman David Dehenauw.

    Wij zijn op zoek naar mensen die fel last hebben van het rondvliegende stuifmeel. Doet u dezer dagen niets anders dan niezen, hoesten,... door hooikoorts? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vermeld zeker uw naam en telefoonnummer.

    Het heeft weinig zin om uw auto te wassen, want de volgende dag ligt er gegarandeerd weer een gele laag stof. Het gaat dit keer niet om zand uit de Sahara. "Het gaat om zand en stof van eigen bodem, met daarbij ook flink wat stuifmeel", zegt weerman David Dehenauw.

    "Omdat het zo warm en droog is, ontstaat er een stijgende luchtbeweging, waardoor er dus veel zand de lucht in gaat. Als het wat afkoelt, daalt dat stof weer en vormt het een laagje. We hebben bij het KMI ook al een paar meldingen gekregen van stofhozen. Dan gaat het warrelende zand circuleren en krijg je een spiraalvormige werveling, iets wat op een kleine tornado lijkt. Maar schade veroorzaken die hoosjes zeker niet."

    De volgende dagen gaat het af en toe wel regenen, maar de buien zullen niet zo groot zijn dat ze al dat stof en stuifmeel zullen wegspoelen.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2012, 21:48 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hooikoortsseizoen nu pas van start

    Hooikoortsseizoen nu pas van start





    De allergologen in ons land kregen de laatste dagen veel patiënten over de vloer. “Het hooikoortsseizoen is van start gegaan”, zegt allergoloog Didier Ebo (UZA) in Gazet van Antwerpen. “Enkel medicatie brengt redding.”

    Normaal komen de eerste hooikoortsklachten al in de tweede helft van februari bovendrijven. Dit jaar gebeurt dat pas begin maart.

    “Door de sterke vorstperiode werd de verspreiding van stuifmeel sterk verhinderd. Maar afgelopen weekend werd toch een grote concentratie van stuifmeelkorrels van de els en van de hazelaar gemeten. Dat heeft bij veel mensen voor de eerste symptomen van hooikoorts gezorgd.”

    Eén op de vier Belgen wordt getroffen door een allergie. De enige remedie om hooikoorts tegen te gaan, is medicatie.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2012, 21:43 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmen is niet gezond voor baby's

    Zwemmen is niet gezond voor baby's





    Het gebruik van zwembaden met chloor is niet gezond voor kinderen jonger dan twaalf maanden. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van de Hoge Gezondheidsraad, het adviesorgaan van Volksgezondheid.

    De Gezondheidsraad is duidelijk, na een studie waarbij een breed scala aan wetenschappers werd betrokken: zwemmen moet worden ontmoedigd voor kinderen jonger dan een jaar.

    Infectie

    "Het risico op infectie en de negatieve effecten van het licht toxische chloor zijn te groot", zegt Micheline Kirsch-Volders van de VUB, die het onderzoek in goede banen leidde. "Baby's zijn vatbaarder voor ziektes en bovendien is de temperatuur in plonsbadjes vaak relatief hoog, wat de groei van micro-organismen nog bevordert."

    Volgens de Hoge Gezondheidsraad is zwemmen weliswaar goed voor de ontwikkeling van het kind, maar dat weegt niet op tegen de nadelen. "De lichaamsbeweging en de versterking van de band tussen ouders en kinderen kunnen ook op andere manieren worden verkregen."

    Douche

    Voor iedereen ouder dan twaalf maanden stelt zich geen probleem. "Zolang het zwemmen gebeurt in gecontroleerde zwembaden en in goede hygiënische omstandigheden."

    Dat laatste is niet altijd voor de hand liggend. Volgens de Gezondheidsraad moet er dringend worden gesensibiliseerd over hygiëne in een zwembad. "Een douche nemen voor het zwemmen bijvoorbeeld, blijkt nog steeds niet ingeburgerd", aldus Kirsch-Volders.

    Het inslikken van zwembadwater wordt hoe dan ook best vermeden.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2012, 21:39 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarm over elektrische fiets

    Alarm over elektrische fiets





    Als het van Europa afhangt, krijgen de elektrische fietsen een dubbel zo sterke hulpmotor. Het Europees parlement keurde al goed dat het vermogen van maximum 250 watt tot 500 watt mag worden opgedreven. Hierdoor kan een elektrische fiets makkelijk 50 kilometer per uur halen. Alleen de Europese Commissie moet nu nog akkoord gaan.

    "Levensgevaarlijk en onverantwoord”, vinden de Fietsersbond en het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

    Er zal wel een snelheidsbegrenzer tot 25 per uur verplicht blijven, maar het acceleratievermogen zal spectaculair verhogen. Zo zal de gebruiker zonder zelf amper te moeten trappen vanuit stilstand meteen tot 25 kilometer per uur kunnen optrekken.

    Tom Boonen

    De Fietsersbond, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de European Cyclist Federation reageren "verbijsterd". "Er gaan doden vallen bij de senioren, omdat zij met hun slechtere reflexen niet tijdig kunnen remmen. Het zal zijn alsof al die oudjes ineens constant met de benen van Tom Boonen rondrijden", zegt Roel De Cleen van de Fietsersbond.

    Volgens Fabian Küster van de European Cyclist Federation willen fabrikanten door de krachtige motoren nog een grotere koek van de markt veroveren en zo goedkoper kunnen produceren. In Nederland en België is 10 procent van de verkochte fietsen al een E-bike. "Ze menen dat de elektrische fiets met een sterker vermogen aantrekkelijker zal worden als bakfiets of voor mensen die in heuvelachtige gebieden wonen."

    Het BIVV vreest meer ongevallen met zwakke weggebruikers en stelt zich de vraag of dergelijke fiets nog toegelaten mag worden op onze fietspaden.

    Vindt u dat elektrische fietsen sneller moeten kunnen rijden?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2012, 21:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet Huysentruyt redt eigen dochter uit de nood
    Piet Huysentruyt redt eigen dochter uit de nood





    Na moeder Denise krijgt nu ook dochter Marie de enige echte Piet Huysentruyt (49) op bezoek. Piet redt zijn 22-jarige dochter uit de nood in het zestiende seizoen van 'SOS Piet'.

    'Marie heeft in China gestudeerd', zegt Piet. 'Ze heeft daar melkkroketjes leren kennen, 'gefrituurde melk' zoals ze daar zeggen. Ze vond werk in China en wou die kroketjes onder de knie krijgen voor ze vertrok. Achter mijn rug had ze dat al een paar keer geprobeerd, dat zag ik aan de aangebrande kookpotten. Toen zei ik: schrijf je maar in voor SOS Piet. Aanvankelijk verklaarde ze me voor zot, maar ze heeft de officiële weg gevolgd: een brief sturen met haar probleem. Een week voor ze vertrok, heb ik haar probleem aangepakt. Ze werkt nu in China als vertegenwoordiger voor Duvel-Moortgat. Ik vind het nog altijd ongelooflijk dat mijn eigen dochter in China werkt en Chinees spreekt.'

    Strikt dieet

    Zelf zal Piet niet te veel kroketten eten: hij let nog steeds op zijn voeding sinds bij hem diabetes type 2 werd vastgesteld. Toen dat na het Eén-programma God en klein pierke duidelijk werd, werd Piet bedolven onder de reacties. 'Ik heb nooit zoveel sms'jes en telefoons gekregen. Ik vind het nog altijd een privézaak, maar blijkbaar heb ik er veel mensen mee geholpen. Ik blijf uit de buurt van suiker, alcohol en dierlijk vet. Ik krijg goede punten van mijn diëtiste en mijn dokter, maar mijn aders blijven dichtslibben. Toen ik mijn specialist vroeg of hij die aders niet even kon doorspoelen, zei hij: Piet, gij zijt geen koffiemachine. Met injecties willen we niet beginnen, dus hou ik mijn regime op peil. Ik slaap nu veel beter, ik moet zelfs de wekker zetten om wakker te worden.'


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2012, 17:03 geschreven door maria
    Reacties (1)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddentrek komt later op gang door koudegolf

    Paddentrek komt later op gang door koudegolf





    Door de lang aanhoudende koudegolf komt de jaarlijkse paddentrek pas nu op gang. Dat meldt natuurbericht.be.

    Vorig jaar werden op meer dan 200 overzetacties ruim 178.000 amfibieën veilig overgezet.

    "Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt, of ingegraven in een ondergrondse holte", aldus Dominique Verbelen van Natuurpunt. In het voorjaar ontwaken ze en gaan op pad naar hun voortplantingspoel om een partner te zoeken, te paren en eitjes af te zetten.

    Koudegolf fataal voor aantal amfibieën

    "Doorgaans bouwt de paddentrek langzaam op met een trage start midden tot eind februari om te pieken in de tweede week van maart", aldus Verbelen. "Die aanloopfase is nu begonnen door de zachtere avondtemperaturen van minimaal 6 °C en een hoge luchtvochtigheid." De koudegolf van begin februari was volgens Natuurpunt fataal voor een beperkt aantal amfibieën die al in de poelen zaten. Voor de kikkers, padden en salamanders die op het land overwinteren, is een koude winter doorgaans goed.

    Natuurpunt coördineert jaarlijks paddenoverzetacties. In 2011 waren er dat 206 verspreid over 98 Vlaamse steden en gemeenten, goed voor 178.260 overgezette amfibieën in Antwerpen (48.381), Oost-Vlaanderen (38.307), West-Vlaanderen (28.478), Limburg (35.477) en Vlaams-Brabant (27.617).

    Het gaat vooral om de gewone pad (83%), de bruine kikker (11%) en de alpenwatersalamander (3%), maar soms ook om zeldzame soorten zoals de rugstreeppad, de heikikker, de kamsalamander en de vuursalamander.

    Verkeersslachtoffers

    Vorig jaar werden 12.148 verkeersslachtoffers geregistreerd. Natuurpunt roept op om maximaal 30 km/u te rijden waar paddentrek plaatsvindt.


    kinderen zetten padden over


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2012, 21:20 geschreven door maria
    Reacties (0)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Bauer




    Bekende noorderburen zitten er warmpjes in. Dat blijkt uit de lijst van de 75 rijkste Nederlanders, samengesteld door het magazine ‘Quote’. Vooral Frans Bauer, die opgroeide in een stacaravan, heeft het bijzonder goed getroffen.

    Het jolige hitwonder – je kent hem onder meer van zijn hit ‘Heb je even voor mij’ - verdient goed zijn boterham. Hij heeft een vermogen van om en bij de 31 miljoen euro. Ondanks het feit dat velen hem een lachwekkende verschijning vinden, heeft hij het toch maar mooi voor elkaar gekregen. Geen enkele zanger of muzikant doet beter. Dj Tiësto staat op de tweede plaats met 21 miljoen euro. Violist André Rieu sluit de top drie af met 13 miljoen.

    Als Bauer de rijkste Nederlander wil worden, zal hij toch nog enkele monsterhits moeten scoren. Die positie is momenteel weggelegd voor mediamagnaat John De Mol, het brein achter onder meer ‘The Voice’. Hij heeft maar liefst 1,7 miljard euro op zijn spaarrekening staan. Zijn zus, Linda de Mol, heeft ook niet te klagen. Haar carrière heeft tot nu toe al een slordige 24 miljoen euro opgebracht.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2012, 19:11 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse kranten treuren om Friso

    Oostenrijkse kranten treuren om Friso

    oostenrijkse kranten treuren om friso





    Het trieste nieuws over het ernstige hersenletsel van prins Friso staat zaterdag voorop in de Oostenrijkse kranten. Zowel de populaire als de kwaliteitskranten leven mee met de Nederlandse koninklijke familie.

    "Een zware slag voor de koninklijke familie", kopte de Tiroler Tageszeitung op de voorpagina. De krant wijdde binnenin nog een hele pagina aan Friso, met een reportage uit Lech en een toelichting over hoe iemand in coma terechtkomt.

    De populistische Kronen Zeitung, de grootste krant van Oostenrijk, plaatste op de voorpagina een grote foto van Friso en een kleine foto van een treurende prinses Mabel. "De prins zal niet meer ontwaken", luidt de kop. Volgens de krant kregen Nederlandse journalisten tranen in de ogen toen ze vrijdag in het ziekenhuis van Innsbruck hoorden dat Friso misschien nooit meer bij bewustzijn zal komen. Ook heeft de Kronen Zeitung een portret van Mabel, die op jonge leeftijd haar vader verloor.

    Troonswisseling

    In de gerenommeerde Die Presse belandde het nieuws op pagina 11, al is het wel meer dan een halve pagina. De koninklijke familie gaat door "een dal van tranen" schrijft de krant. Die Presse speculeerde ook dat de tragedie met Friso een troonswisseling wel eens zou kunnen versnellen.



    Artsen bevestigen: Friso mogelijk nooit meer bij bewustzijn

    artsen bevestigen friso mogelijk nooit meer bij bewustzijn




    Het is niet duidelijk of de Nederlandse prins Friso nog ooit weer bij bewustzijn komt na vorige week in Oostenrijk onder een lawine te zijn bedolven. Dit heeft Wolfgang Koller, hoofd van het team van behandelende artsen, vrijdag op een persconferentie in het ziekenhuis in Innsbruck bekendgemaakt.

    Volgens de arts heeft Friso ernstig hersenletsel opgelopen bij het ongeval vorige week vrijdag. Zijn hart stond ongeveer 50 minuten stil, waardoor zijn hersenen zuurstoftekort hebben opgelopen.

    "Vijftig minuten is zeer lang. Men kan ook zeggen: te lang", zei de arts en zo was rechtstreeks op de Nederlandse televisie te volgen.

    Het is niet duidelijk of de in 1968 geboren zoon van koningin Beatrix ooit nog bij bewustzijn komt. Herstel duurt maanden en mogelijk jaren. "Het is niet met zekerheid te zeggen of hij ooit weer tot bewustheid kan komen", zei Koller letterlijk.

    MRI-scan

    Artsen hoopten aanvankelijk dat de schade aan de hersenen beperkt zou kunnen blijven door Friso's lage lichaamstemperatuur onder het pak sneeuw en later in het ziekenhuis. Dat bleek niet het geval, aldus Koller.

    De medici konden donderdag voor het eerst veilig een MRI-scan uitvoeren. Daaruit bleek de ernstige hersenbeschadiging. De arts zei dat de koninklijke familie nu op zoek kan naar een andere instelling, waar prins Friso verder kan worden verpleegd.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2012, 19:03 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermoorde kasteelheer afgelopen week al begraven

    Vermoorde kasteelheer afgelopen week al begraven

    stijn saelens afgelopen week al begraven



    Stijn Saelens, de 34-jarige vermoorde kasteelheer uit Wingene, is afgelopen week in intieme kring begraven. Dat heeft zijn familie zaterdag bekendgemaakt via een rouwbericht in de krant.

    Saelens is ook al begraven op de begraafplaats in Kortrijk, in de familiegrafkelder. Saelens is zelf geboren in Kortrijk en zijn ouders wonen er nog steeds.

    Tot hiertoe was het gissen naar de datum van de uitvaart, maar die heeft dus afgelopen week al plaatsgehad. Het nieuws raakte zaterdag pas bekend. De familie van de vermoorde kasteelheer heeft een sober rouwbericht laten plaatsen in de krant. Daarin is te lezen dat de "afscheidsplechtigheid, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder, in besloten kring heeft plaatsgehad".

    31 januari

    De naam van zijn weduwe Elisabeth G. wordt vermeld, evenals de namen van hun vier kinderen. Zijn gezin heeft ook een bericht geschreven:

    Hier zijn je vele reizen en avonturen
    tot een einde gekomen
    in je zoektocht naar echtheid en diepere waarden in de wereld,
    met onvoorwaardelijke liefde als wapenschild
    en de absolute vrijheid als horizon.
    Moge liefde en vergeving het halen op menselijke beperkingen.

    In het rouwbericht staat 31 januari aangestipt als overlijdensdatum. Dat is de dag waarop Staelens verdween en zijn vrouw bloed en een kogelhuls terugvond in hun kasteel in Wingene. Zijn lichaam werd twee weken later teruggevonden in een bos in Maria-Aalter.

    Het onderzoek naar de moord loopt ondertussen verder.

    Lees ook: Pierre S. bekent aan medegevangene



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2012, 18:56 geschreven door maria
    Reacties (0)
    18-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Beatrix en prinses Mabel bezoeken prins Friso

    Koningin Beatrix en prinses Mabel bezoeken prins Friso

    koningin beatrix en prinses mabel bezoeken prins friso





    De Nederlandse koningin Beatrix en prinses Mabel (foto) hebben zaterdag een bezoek gebracht aan prins Friso, die vrijdag na een skiongeval in het Oostenrijkse Lech opgenomen werd in het Landeskrankenhaus in Innsbruck. Friso verkeert nog steeds niet buiten levensgevaar, maar heeft de nacht rustig en stabiel doorgebracht, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

    Het was ook even spitsroede lopen voor de koningin en de echtgenote van Friso, die bij het ziekenhuis werden opgewacht door zo'n 60 mediavertegenwoordigers uit Nederland, Oostenrijk en Duitsland. In overleg met het ziekenhuis en de RVD was dit korte persmoment ingelast om de rond het ziekenhuis kamperende media tegemoet te komen.

    Twee uur later vertrokken Beatrix en Mabel weer, om zich weer bij de rest van de familie te voegen in Lech. De artsen hebben gevraagd het aantal bezoekers beperkt te houden.

    Uitstel wintersportvakantie

    Voorts heeft de Nederlandse minister-president Mark Rutte zijn vertrek voor een wintersportvakantie uitgesteld. De premier is in afwachting van de ontwikkelingen in de gezondheidstoestand van prins Friso, liet de RVD weten. Rutte zou aanvankelijk zaterdagochtend vertrekken voor zijn wintersportvakantie.

    Ondertussen gaat het leven in Lech opnieuw zijn gangetje. In zoverre zelfs dat het wintersportoord zaterdag opnieuw opgeschrikt werd door een lawine. Een persoon wordt vermist, zo meldde burgemeester Ludwig Muxel (foto links) tijdens een persconferentie achteraf.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2012, 22:56 geschreven door maria
    Reacties (4)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kleintje
    blog.seniorennet.be/kleintj
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!