op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lien Van de Kelder ook stiekem getrouwd

    Lien Van de Kelder ook stiekem getrouwd

    lien van de kelder ook stiekem getrouwd


    Vorige week raakte bekend dat Lien Van de Kelder (30) en Hans Herbots (43) op 19 juli de ouders zijn geworden van dochter Jeanne. In de Story van deze week vertellen de twee dat ze ook in het geheim getrouwd zijn. Dat bescheiden feest, "een sobere barbecue", vond enkele maanden geleden plaats.


    Lien Van de Kelder bevallen van dochter


    Lien Van de Kelder heeft vrijdag een dochtertje gekregen: Jeanne. De actrice/presentatrice en haar partner, regisseur Hans Herbots, hadden de kleine spruit pas volgende week verwacht. "Jeanne kwam tien dagen te vroeg, waardoor ze niet in Deurne is geboren, maar in Veurne", klinkt het.

    "We zullen nu samen met Jeanne en haar twee grote zussen met volle teugen verder genieten van de gezonde zeebries", laat het dolgelukkige koppel nog optekenen.


     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-07-2013, 20:20 geschreven door maria
    Reacties (0)
    02-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder kikkerdril door koude maart

    Minder kikkerdril door koude maart

    minder kikkerdril door koude maart


    Het koude voorjaar, allicht de koude midden in de "normale" eiafzetperiode, zorgde voor veel minder kikkerdril. Dat blijkt uit een onderzoek naar de voortplanting van heikkiker in het Kruisven (Dilsen-Stokkem). Ook de bruine kikker en gewone pad hebben dit jaar minder legsel, zegt Natuurbericht.be.

    "Maart 2013 werd gekenmerkt door een zeer uitzonderlijk lage gemiddelde temperatuur", schetst Dominique Verbelen van de Hylawerkgroep (Natuurpunt). "Er werden 18 vorstdagen opgetekend, dagen dus met een minimumtemperatuur onder de 0 graden. Normaal tikt maart af op 6,2 vorstdagen. En toch werd het ook even lente. Van 6 tot 8 maart bepaalden maritieme luchtstromingen ons weer met dagmaxima van 19,1 °C op 6 maart. Voor veel amfibieën was dit de start van de grote jaarlijkse trek."

    Overzetacties

    In 2013 werden op 243 locaties (verspreid over 119 gemeenten) overzetacties georganiseerd. Slechts op een handvol plaatsen worden jaarlijks ook legsels gemonitord, zoals sinds 2005 voor vier Limburgse populaties van de Heikikker. Een legselmonitoring is geen sinecure: eerst worden de roepende kikkers in kaart gebracht, daarna de plekken bezocht om legsels te tellen.

    In een normaal jaar zou de Heikikker moeten pieken tussen 13 en 15 maart, maar dat pakte dit jaar anders uit. "De temperaturen daalden opnieuw met absolute minima die varieerden tussen -18°C tot -6°C en een sneeuwlaag bedekte de bodem van 11 maart tot begin april. Een echte piek van heikikkerkoren kwam er niet. De eerste legsels verschenen pas begin april."

    Drastische achteruitgang

    Tijdens twaalf terreinbezoeken in maart en april 2013 werd ontdekt dat drie van de vier locaties een drastische achteruitgang van het aantal legsels optekenen (tussen 76% en 100%). Enkel in de Vallei van de Kikbeek zakte het aantal legsels "slechts" van 80 naar 70.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-07-2013, 21:37 geschreven door maria
    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natte zomers zorgen voor slakkenplaag in de tuin

    Natte zomers zorgen voor slakkenplaag in de tuin

    natte zomers zorgen voor slakkenplaag in de tuin


    Veel mensen maken melding van een overvloed aan slakken in hun tuin. “De voorbije natte zomers hebben een toename van de slakken in de hand gewerkt”, aldus Luc Crèvecoeur van het Groene Huis in Bokrijk. “Vooral ’s avonds en ‘s ochtends tref je rode en zwarte naaktslakken in groten getale aan.

    De groenten in uw moestuin zijn alvast niet veilig.” Gelukkig kan je je wapenen tegen de glibberige beestjes. “Vroeger gebruikte men bier, tegenwoordig zijn er milieuvriendelijkere producten. Bovendien zal de plaag door het drogere weer verminderen.”

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    02-07-2013, 21:32 geschreven door maria
    Reacties (0)
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch liever een glas wijn, Mathilde
    Toch liever een glas wijn, Mathilde




     

    INGELMUNSTER - Vreemd dat een prinses geen Kasteelbier lust, en dus deed prinses Mathilde gisteren alle moeite van de wereld om haar misprijzen te verbergen. Tijdens een proeverij bij de familiale brouwerij Van Honsebrouck in het West-Vlaamse Ingelmunster kreeg het prinsenpaar een biertje voorgeschoteld. Prins Filip liet zich het lekkere bier goed smaken, maar de vertrokken mond en gefronste wenkbrauwen van Mathilde doen vermoeden dat de prinses al betere drankjes gedronken heeft.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-06-2013, 20:15 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf op komst in Midden-Europa

    Hittegolf op komst in Midden-Europa

    hittegolf op komt in midden europa


    Na regen komt zonneschijn. Europa maakt nu de extreme versie van die volkswijsheid mee. Vorige week verdronk Midden-Europa nog in een ongeziene zondvloed, volgende week gaat het gebukt onder een Saharaanse hittegolf met temperaturen tot 40 graden.

    Volgende week vat een lagedrukgebied post in de buurt van de Benelux. Omdat de luchtmassa’s rond zo’n depressie tegen de klok in draaien krijgt Midden-Europa droge, hete lucht vanuit Noord-Afrika over zich heen. En omdat we net nu ook de langste dagen van het jaar meemaken, krijgt de zon uitgebreid de kans om de aarde op te warmen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-06-2013, 20:09 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeuwen trekken dagelijks van Zeebrugge naar chipsfabriek in Moeskroen

    Meeuwen trekken dagelijks van Zeebrugge naar chipsfabriek in Moeskroen

    meeuwen trekken dagelijks van zeebrugge naar chipsfabriek in moeskroen


    Een aantal kleine mantelmeeuwen trekt dagelijks van Zeebrugge naar de chipsfabriek van Moeskroen om zich tegoed te doen aan de snacks. Dat is een van de opvallendste resultaten van een onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). De cijfers werden dinsdagochtend voorgesteld in Oostende.

    Het INBO onderzoekt al sinds 1999 de gedragingen van meeuwen, maar sinds kort gaat het onderzoek verder. Vijf zilvermeeuwen en 22 kleine mantelmeeuwen kregen in het voorjaar een zender met gps omgegordeld. Het INBO wil daarmee uitzoeken waar de meeuwen zich bevinden, waar ze op zoek gaan naar voedsel en hoe ze zich verplaatsen en hoopt vanuit die bevindingen een wetenschappelijke onderbouw te geven aan het meeuwenbeleid aan de kust.

    De resultaten zijn opmerkelijk. Zo trokken zeven kleine mantelmeeuwen dagelijks naar Moeskroen om chips te eten. Ook de andere kleine mantelmeeuwen trekken vaak het binnenland in, daar waar eerder werd gedacht dat ze vooral op zee vertoeven.

    Nog opvallend is dat de meeuwen de kanalen gebruiken om landinwaarts te gaan. De mantelmeeuwen in Zeebrugge trekken voornamelijk naar het zuiden via het Boudewijnkanaal en de Leopoldsvaart.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-06-2013, 20:03 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zoo verwelkomt schattig slurfhondje

    Antwerpse Zoo verwelkomt schattig slurfhondje

    antwerpse zoo verwelkomt schattig slurfhondje


    De Antwerpse Zoo heeft er opnieuw een nieuwe bewoner bij. Gijs is zijn naam en het gaat om een slurfhondje. Gijs werd op 1 april in Blijdorp, Rotterdam geboren en arriveerde dinsdagmiddag in de Zoo.

    Het slurfhondje is er te bewonderen in het Kleinapengebouw, in het eerste verblijf links aan de ingang bij de mantelbavianen.

    Familie van de olifanten

    Met zijn gekleurde vacht, zijn lange slurf, zijn behendigheid en snelheid, zijn lange rattenstaart en hoge pootjes heeft dit diertje biologen lang laten twijfelen. Ontdekt in de 19de eeuw, werden de slurfhondjes eerst ondergebracht bij de familie van de insecteneters en gelinkt aan de spitsmuis, aan de egel of zelfs aan de mol. Zij werden ook gezien als primaat of zelfs konijn. Recente studies tonen een unieke Afrikaanse afstamming. De meeste biologen klasseren het diertje daarom onder de Afrotheria, een superorde van zoogdieren die ook de olifanten, de aardvarkens en de zeekoeien omvat.

    Zijn slurfje gebruikt hij om insecten mee te zoeken. Hij woelt de aarde om en legt zo insecten zoals meelwormen bloot. Hij snuffelt ook met zijn slurf, maar hij kan er niets mee oppakken, zoals een olifant wel kan.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    23-06-2013, 20:01 geschreven door maria
    Reacties (0)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomorrowland wil wereld veroveren met entertainmentreus SFX

    Tomorrowland wil wereld veroveren met entertainmentreus SFX

    tomorrowland wil wereld veroveren met entertainmentreus sfx

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-06-2013, 21:36 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Zes in jury Mode­academie maar liever niet op foto

    Antwerpse Zes in jury Mode­academie maar liever niet op foto

    antwerpse zes in jury modeacademie maar liever niet op foto

    Er heerst dit weekend een gezonde stress in Hangar 29 in Antwerpen. De studenten van de Modeacademie tonen er - zoals elk jaar - hun creaties tijdens het eindejaarsdefilé. Dat betekent: 6000 modefanaten, pers en sympathisanten van over de hele wereld, die het nieuwe talent komen spotten. Vrijdag waren de Antwerpse Zes er ook allemaal. Voor het eerst in vijftien jaar!

    Het is een speciaal jaar voor de academie. Dit jaar blaast ze maar liefst 50 kaarsjes uit. Om die verjaardag enige aandacht te geven, was er op donderdag al een première voor een select publiek. De derde- en laatstejaars toonden er hun collecties. Vrijdag lieten alle 130 studenten hun creaties aan het grote publiek zien. Dat doen ze ook vandaag zaterdag nog.

    Gezicht verborgen

    In de jury van dit jaar zitten de Antwerpse Zes : Walter Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Marina Yee, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs en Dries Van Noten. Enkelen onder hen leken er echter niet scheutig op om samen op de foto te komen. Zo verstopten Dirk Bikkembergs en Ann Demeulemeester hun gezicht voor de camera's.

    “De eerste keer in vijftien jaar dat we met elkaar in dezelfde kamer zitten”, vertelt Van Beirendonck, hoofd van de modeafdeling. “We studeerden af in 1980. Dat moment is echt het scharnierpunt voor de Modeacademie. Wij zetten de school op de wereldkaart."

    Langste catwalk

    Het decor van de show is de moeite. De grote zaal van Hangar 29 wordt letterlijk in twee gespleten door een catwalk in de vorm van een bliksemschicht. Een witte, smetteloze vlakte van maar liefst 50 meter lang, een kleine knipoog naar de 50ste verjaardag.

    Ellen Bogaert

    Foto's: FrBe
    vlnr. Marina Yee (met blond haar), Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Walter van Beirendonck, Dries Van Noten en Dirk Van Saene

    www.antwerpfashion.be


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-06-2013, 21:34 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google wil internet met ballonnen tot bij iedereen krijgen

    Google wil internet met ballonnen tot bij iedereen krijgen

    google wil internet met ballonnen tot bij iedereen krijgen


    Internetgigant Google wil met grote heliumballonnen miljarden mensen op het internet krijgen, zelfs in arme en afgelegen regio's of rampgebieden. Het bedrijf is in Nieuw Zeeland een proef gestart met dertig ballonnen die signalen uitsturen, zo maakte Google zaterdag bekend.

    "We geloven dat het echt mogelijk kan zijn om een ring ballonnen aan te leggen die met de stratosferische winden rond de wereld geblazen kunnen worden en voor internettoegang kunnen zorgen op de aarde onder hen", luidt het in een blogbericht. "Het is nog erg prematuur, maar we hebben een systeem gebouwd dat met ballonnen, die twee keer zo hoog vliegen als commerciële vliegtuigen, internet voorziet tegen de snelheid van 3G-netwerken en sneller."

    'Project Loon' komt uit de kokers van de mensen in het Google X laboratorium, dat eerder al op de proppen kwam met de Google Glasses en een wagen zonder chauffeur. Het bedrijf erkent dat niet alle ideeën meteen geld opleveren, maar wil met deze projecten helpen grote problemen te bestrijden en doorbraken creëren die uiteindelijk meer mensen naar de Google-diensten zal leiden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-06-2013, 21:29 geschreven door maria
    Reacties (0)
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's

    Personeel Delhaize voert actie tegen nieuwe kassa's

    personeel delhaize voert actie tegen nieuwe kassa s


    De kassiers van Delhaize zijn niet te spreken over de nieuwe kassa’s van de supermarktketen. “Bij het nieuwe kassameubel staat de printer, waar het kasticket uitrolt, niet langer voor maar langs de kassier. Dit gaat onvermijdelijk tot rugklachten leiden”, zegt Ludo Kriekels van de vakbond BBTK die maandag actie gaat voeren in de Delhaize van Hasselt.

    De nieuwe kassa’s staan momenteel enkel nog maar in de vernieuwde Delhaizevestigingen van Kasterlee, Merksem, Kessel-Lo en Melsbroek. Vandaag worden ze ook geïnstalleerd in de Delhaize van Hasselt.

    Wat de vakbond BBTK ook stoort, is dat Delhaize geen rekening heeft gehouden met de arbeidsgeneesheer en preventieadviseur, die allebei een negatief advies hebben gegeven over de nieuwe kassa’s.

    Uniform

    Naast de nieuwe kassa’s is er onder de kassiers ook gemor over de nieuwe uniformen die Delhaize plant.

    “Delhaize wil dat op de nieuwe uniformen de voor- en achternaam van de kassier wordt vermeld”, zegt BBTK-vakbondssecretaris Ludo Kriekels. “Volgens ons komt daarmee de privacy van de kassiers in het gedrang.” “Wat betreft de uniformen zijn we tot een compromis gekomen”, zegt Dekelver. “Op de nieuwe uniformen zal enkel de familienaam en de eerste letter van de voornaam vermeld worden."

    .

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2013, 19:51 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekantelde vrachtwagen door vervelende wesp

    Gekantelde vrachtwagen door vervelende wesp

    gekantelde vrachtwagen door vervelende wesp


    In het Oost-Vlaamse Beervelde (Lochristi) is zondagnamiddag een vrachtwagen gekanteld nadat de chauffeur gehinderd werd door een wesp en daarbij de controle over het voertuig verloor. Dat zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie.

    De afrit Beervelde op de E17 richting Kortrijk is sinds 13 uur afgesloten omdat de lading opgeruimd moet worden. De Ierse chauffeur werd met lichte verwondingen naar het Gentse UZ overgebracht. De lading van zijn voertuig, allerlei cosmetica, kwam op de rijbaan en in de berm terecht. De brandweer is die nu aan het opruimen en aan het overladen, mogelijk zijn die werken om 17 uur afgerond.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2013, 19:47 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode bruinvis aangespoeld in De Panne

    Dode bruinvis aangespoeld in De Panne

    dode bruinvis aangespoeld in de panne


    In de badplaats De Panne is zondagnamiddag een dode bruinvis aangespoeld. De brandweer vermoedt dat het zoogdier geraakt werd door de schroef van een schip waardoor het zwaargewond raakte en uiteindelijk stierf.

    De aangespoelde bruinvis is ongeveer één meter groot. "Van een reddingsoperatie is geen sprake meer geweest", klinkt het bij de brandweer van De Panne. Het dier was zwaar toegetakeld.

    De brandweer vermoedt dat het beest geraakt werd door een schroef van een schip. Het BMM, de Beheerseenheid Mathematisch Model van de Noordzee, werd op de hoogte gebracht. Jan Haelters van het BMM haalt het dier maandag op.

    Vorig jaar raakte bekend dat het aantal bruinvissen in het Belgische deel van de Noordzee was toegenomen. De laatste twee weken zijn al ruim 60 dode bruinvissen en zeehonden aangespoeld aan de Belgische kust. Marinebiologen steken dit op de vissers, omdat de vissen in hun netten verstrikt raken.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-06-2013, 19:45 geschreven door maria
    Reacties (0)
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert wordt 79

    Koning Albert wordt 79

    koning albert wordt 81

    Koning Albert wordt vandaag 79 jaar.

    Op 9 augustus 1993 werd hij ingehuldigd als koning Albert II, na het overlijden van zijn broer Boudewijn. Hij staat bekend om zijn flamboyante levensstijl, die een stuk losser en jovialer is dan die van zijn voorganger. Zo is hij een fervent motorfanaat, en heeft al meermaals breuken en andere blessures opgelopen bij het uitoefenen van zijn hobby.

    Oudste regerende vorst

    Tot dusver heeft Albert er een bijzonder turbulent koningschap opzitten. Zo heeft hij al negen regeringen meegemaakt, van Dehaene I bij het bestijgen van de troon in 1993, tot de huidige regering Di Rupo. Sinds 2009 is hij officieel de langst levende Belgische vorst. Daarvoor moest hij enkel onze eerste koning, Leopold I, laten voorgaan.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-06-2013, 11:05 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arendonkse student stoot Natalia van eerste plaats

    Arendonkse student stoot Natalia van eerste plaats

    album van arendonkse student stoot natalia van eerste plaats in ultratop

    25/05/'09 Arendonk (2370) The Sunsets gaven begin april hun eerste optreden. Het trekzakduo heeft ondertussen het best verkochte album van Vlaanderen. Matthias Lens (23) uit Arendonk is de mannelijke helft van het duo.

    Matthias Lens is al heel jong door de accordeonmicrobe gebeten. “Ik speel van mijn vijf jaar”, blikt hij terug.

    “Mijn grootouders hadden vroeger een balorkestje Anjo and the Ricky’s. In hun repetitieruimte stonden heel wat instrumenten. Toch voelde ik mij direct aangetrokken tot de accordeon. Ik sleepte dat instrument letterlijk achter mij aan.”

    Gouden plaat

    Nu zit Matthias in het voorlaatste jaar van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Een jaartje hoger zit Annelies Winten (24) uit Rekem. Samen met haar vormt Matthias sinds twee maanden het accordeonduo The Sunsets.

    Hun debuutalbum, een mix van vijftien bekende schlagerhits, staat al veertien dagen op nummer één in de Vlaamse hitlijsten. De plaat ging al meer dan 15.000 keer over de toonbank, goed voor goud.

    Drukke agenda

    “Onverwacht en onverhoopt”, lacht Matthias. “Sinds ons eerste optreden tijdens het Schalagerfestival in Hasselt in april is het een beetje gekkenwerk om alles georganiseerd te krijgen. Vakantie zit er dit jaar niet in, tot Kerstmis is mijn agenda volgeboekt."

    "We zitten nu ook nog in de examens, maar als ik enkele vakken naar tweede zit verplaats, lukt het me wel om dit jaar te slagen.”

    Andere projecten

    Matthias wil zijn hele leven al beroepsmuzikant worden. Met het succes van The Sunsets lijkt die droom uit te komen.

    Toch laat hij andere projecten niet vallen. “Ik speel drie jaar bij het Guido’s Orchestra, een bekend Nederlands poporkest. Dat het orkest in juli en augustus vakantie neemt, is voor mij een meevaller.”

    Meerdere stijlen

    Samen met Ludo Mariën, Bart Wils en Geert Laureyssen vormt Matthias nog het A4-accordeonkwartet. ”Die groep speelt een heel ander genre dan The Sunsets, vooral klassieke stukken. Het is dus niet dat ik mij beperk tot één stijl of voor eentje mijn neus ophaal."

    "Zelfs de cd van The Sunsets is niet volledig gevuld met schlagers. Er staat een verborgen track op: een accordeonversie op van 'Use somebody' van Kings of Leon.”

    Sterspeler

    In Arendonk en omgeving is Matthias al jaren gekend als dirigent van de harmonicavrienden en als keyboardspeler op Arendonk Zingt en Hutsepop.

    Moeten die organisaties vrezen dat ze hun sterspeler verliezen? “Zeker niet”, zegt Matthias beslist. “De manager weet al dat ik Hutsepop in Retie op 22 augustus niet wil missen. Ik laat niets in de steek. We hebben nu wel veel succes met The Sunsets, maar de hype kan volgend jaar al voorbij zijn", blijft Matthias nuchter.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-06-2013, 11:01 geschreven door maria
    Reacties (1)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterrenmeisje' van laatste tattoo verlost

    'Sterrenmeisje' van laatste tattoo verlost

    sterrenmeisje van laatste tattoo verlost

    'Sterrenmeisje' Kimberley Vlaeminck is vier jaar nadat ze 56 sterretjes op haar gezicht kreeg getatoeëerd, van het laatste exemplaar verlost. Het meisje dat ongewild een mediahype werd onderging intensieve lasertherapie om de kleine tatoeages van haar gezicht te laten verwijderen.

    In juni 2009 liet Vlaeminck zich tatoeren in de Kortrijkse tattoshop Rousland Toumaniantz. Ze stapte ontevreden buiten met 56 sterretjes op haar aangezicht, terwijl ze vol hield er maar drie gevraagd te hebben. Door de mediahype en soms kleinerende parodieën kreeg Vlaeminck een mentale tik. Ze raakte haar zelfvertrouwen kwijt en verzeilde in een depressie.

    Laser

    In 2010 vond ze hulp in de tattooshop van Eddy Vercaemere, ook in Kortrijk. Zijn echtgenote, Alena Bednarikova, voerde er lasertherapie uit en langzaamaan verdwenen de sterretjes. Dat bleek een dure grap, want elke sessie maakte Vlaeminck 250 euro armer. Drie jaar later heeft ze haar leven weer op de rails en vond ze ook nieuw geluk in de liefde. "Ik wens niemand toe wat ik meegemaakt heb", klinkt het nog.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-06-2013, 20:40 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtuig met prins Filip aan boord krijgt technische problemen

    Vliegtuig met prins Filip aan boord krijgt technische problemen

    vliegtuig met prins filip aan boord krijgt technische problemen

    Door een technisch probleem is het vliegtuig met prins Filip aan boord niet kunnen landen in de Verenigde Staten. De piloot vond het risico om de Atlantische Oceaan over te steken te groot en besloot rechtsomkeer te maken. Dat meldt vtm.

    Het vliegtuig was rond 11u30 opgestegen in Londen, maar kreeg tussen Groot-Brittannië en Ierland technische problemen aan de vleugel. Het toestel kon evenwel veilig terugkeren. In Londen moesten de passagiers een andere vlucht nemen naar de VS. Die vertrok rond 15u.

    Journalisten en minister

    Naast de kroonprins waren er ook tal van journalisten aanwezig, evenals Brussels Economieminister Céline Frémault en VBO-topman Pieter Timmermans. Ministers Marcourt en Reynders hadden een andere vlucht geboekt. Door het oponthoud missen de passagiers in ieder geval hun aansluiting in Chicago. De gevolgen voor de rest van het programma zijn onduidelijk.

    Tweehonderd bedrijven, universiteiten, handelskamers en een twintigtal overheidsinstellingen nemen deel de missie. Het doel is om Amerikaanse investeerders te overtuigen van hun producten en diensten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-06-2013, 20:38 geschreven door maria
    Reacties (0)
    26-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6.000 fans kijken naar seizoensfinale 'Thuis' in Mechelen

    6.000 fans kijken naar seizoensfinale 'Thuis' in Mechelen

    6 000 fans kijken naar seizoensfinale thuis in mechelen 2



    Fans van de VRT-serie 'Thuis' trokken zondag naar Mechelen voor de jaarlijkse Thuisdag. Ze hebben er in avant-première de laatste aflevering van het seizoen kunnen meepikken.

    Op 31 mei zendt Eén de laatste aflevering uit van het achttiende seizoen van de populaire soap. Trouwe fans konden zondag echter al terecht bij Utopolis in Mechelen, waar de jaarlijkse Thuisdag plaatsvond.

    "Die staat dit jaar in het teken van THUIS@themovies", stelt Eén-persmedewerker Pieter Van Eyndhoven. "Zo'n 6.000 fans zijn vandaag naar Mechelen afgezakt. Ze konden op groot scherm in avant-première naar de seizoensfinale kijken, die volgende vrijdag op tv wordt uitgezonden. Het gaat intussen om de 3.400ste aflevering van de reeks."

    De fans konden tijdens handtekeningsessies ook een praatje slaan met de acteurs.



    'Thuis' is, na de VTM-serie 'Familie', de langstlopende Vlaamse soap.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2013, 19:58 geschreven door maria
    Reacties (2)
    22-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baron de Cartier overleden
    Baron de Cartier overleden

    Baron Louis de Cartier de Marchenne is op 92-jarige leeftijd overleden. De man was nog volop verwikkeld in een grote 'asbestrechtszaak' in Italië.

    De hoogbejaarde baron Louis de Cartier de Marchienne kwam meermaals in het nieuws rond het grootschalige asbestproces in Italië. De baron was ooit gedelegeerd bestuurder van het bedrijf Eternit dat asbestplaten maakte. Samen met de Zwitserse miljardair en aandeelhouder van Eternit, Stephan Schmidheiny, werd hij in Turijn nog veroordeeld tot zestien jaar cel. Hij ging in beroep en daar riskeerde hij zelfs twintig jaar cel. Beide toplui werden verantwoordelijk gesteld voor het overlijden van naar schatting zo'n 3.000 Italianen die door de kankerverwekkende stof asbest overleden zouden zijn.

    De familie de Cartier de Marchienne is geen onbekende familie in de Kempen. Jean- Louis trouwde in 1950 met Viviane Emsens en ze gingen op het immense domein van 200 hectare wonen aan De Lusthoven in Arendonk. Het was via zijn echtgenote dat de baron betrokken geraakte bij Eternit. Hij was ook onder meer de oprichter van speelkaartenproducent Cartamundi. In de jaren 70 kwam de Cartier aan het hoofd van het bekende grafische bedrijf Brepols. De familie de Cartier incasseerde ook enkele klappen. Toen de baron in 1996 Brepols overgaf in handen van zijn twee zonen Emile en Jean- Louis, volgde zeven jaar later het faillissement van een groot deel van Brepols. Midden jaren 90 was er ook de zware brand op het domein waarbij een vijftal kinderen het leven lieten. Ze verbleven er, omdat de familie de Cartier een ponykamp organiseerde.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2013, 20:01 geschreven door maria
    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Deboosere breekt elleboog bij fietgeval

    Frank Deboosere breekt elleboog bij fietgeval

    frank deboosere breekt elleboog bij fietsongeval


    Frank Deboosere zal de eerstvolgende dagen geen weerbericht presenteren voor de VRT.

    Hij kwam dinsdagavond ten val met zijn fiets en stuurde het volgende bericht vanuit het ziekenhuis via twitter de wereld in: "Ongeval fiets. Elleboog gebroken. Nu op spoed. We zullen maar zeggen dat ik geluk heb gehad. Goede remmen..."

    Hoelang hij in de lappenmand zal liggen, is nog niet duidelijk. Deboosere staat bekend als een fervent fietser.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2013, 09:28 geschreven door maria
    Reacties (3)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    verdana
    blog.seniorennet.be/verdana
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!