op reis
reizen
Foto
Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Kinderen krijgen les zoals 100 jaar geleden
  • Clara Cleymans: "Ik ben zwanger
  • Mountainbikers tonen hun hart voor zieke kinderen
  • Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie
  • Leden sportclubs pronken in zelfgemaakt stickerboek
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Groetjes uit Arendonk
    Foto
    toremansmolen in arendonk
    Foto
    de kerstboom is klaar
    Foto
    de kerststal is klaar
    Foto
    van 2006 naar 2007 schol
    Foto
    Foto
    dit is de kapel aan de kolonie in merksplas
    Foto
    Foto
    ik verzamel eierdopjes , hier toon ik er enkelen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vriendschapsbloem
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    wat je aan zee al kunt vinden!
    Foto
    hier nog verschillende kapellekens
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek
  • hoi
  • groetjes
  • groetjes
  • test
  • Een fijne zondag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russen verantwoordelijk voor Noorse lichtbol

    Russen verantwoordelijk voor Noorse lichtbol

    russen verantwoordelijk voor noorse lichbol

    De mysterieuze lichtbol die recent boven het noorden van Noorwegen was te zien, was dan toch niet het werk van buitenaards leven. De Russen hebben bekend dat een test met een raket die nacht verkeerd afliep.

    Moskou ontkende eerst dat het wat te maken had met de bol, maar gaat nu toch door de knieën.

    Heel wat Noren sloegen woensdag in paniek toen ze de bol zagen. Ze belden het Meteorologisch Instituut voor meer uitleg.

    Het is al de negende keer dat een test met de bewuste raket mislukt. Normaal zou het projectiel 8.000 kilometer kunnen afleggen en tien kernbommen voor verschillende doelen kunnen afvuren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-12-2009, 10:23 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silvio Berlusconi gewond na slag in gezicht

    Silvio Berlusconi gewond na slag in gezicht

    silvio berlusconi gewond na vuistslag
    De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is zondag gewond geraakt, nadat hij van een 42-jarige man een miniatuurversie van de dom van Milaan in het aangezicht kreeg. De dader is aangehouden.

    Op de televisiebeelden is te zien hoe het aangezicht van Berlusconi danig toegetakeld is. De Italiaanse premier bloedde aan zijn mond en had wonden op de wangen.

    Aanvankelijk werd gedacht dat Berlusconi in alle verwarring een vuistslag aan het uitdelen was toen hij handtekeningen aan het uitdelen was. Later bleek echter dat Berlusconi een mini-Piazza del Duomo in het gezicht kreeg.

    De aanvaller was de 42-jarige Massimo Tartaglia, een man zonder strafblad, maar blijkbaar wel met een psychiatrisch verleden. Na zijn actie moest hij ontzet worden door de politie omdat de fans van Berlusconi hem wilden lynchen.

    Uitgejouwd

    Toen Berlusconi aankwam aan de plaats van de bijeenkomst werd hij al uitgefloten door tegenstanders. Berlusconi liet dat niet zomaar gebeuren en riep terug naar de opposanten dat "ze zich moesten schamen".

    Kort daarop kwam het ook tot een opstootje tussen de amokmakers en de ordetroepen.

    Berlusconi werd na de aanval meteen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij 24 uur ter observatie zal blijven. Minister Umberto Bossi van Lega Nord sprak al van een "terroristische daad".

    Bekijk de tv-beelden via Youtube:



     

  •  


  • 0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-12-2009, 10:20 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw wagentje voor posbodes is "een doodskist

    Nieuw wagentje voor posbodes is "een doodskist"

    nieuw wagentje voor posbodes is een doodskit
    Een experimenteel wagentje dat De Post dondag zal lanceren, is nu al omstreden. De 'Free Duck', zo is het hybride vierwielertje gedoopt, is volgens critici "een doodskist op wielen".

    Op 31 oktober werd de 'Free Duck', van de gerenommeerde fabrikant Ducati, in Italië voorgesteld. De Belgische postvakbonden noemen het "erg onveilig". Det uitspraak dat het een doodskist op wielen zou zijn komt van Marc Allossery (ACV) en Jef Pauwels (ACOD).

    Een Free Duck weegt iets meer dan 200 kilogram, de deurtjes zijn van plastiek. "Een aanrijding door een vrachtwagen overleef je niet. Wie op een fiets of motor zit, kan nog wegspringen, maar een postbode in zo'n 'Free Duck' zit helemaal gevangen," aldus de vakbondsmannen.

    De Post reageert voorlopig niet op de kritiek. De Free Duck zou ingezet worden in het historische stadscentrum van Brussel, maar ook in het Italiaanse Perugia en in het Hongaarse Szentendre.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-12-2009, 10:16 geschreven door maria
    Reacties (0)
    12-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-12-2009, 17:46 geschreven door maria
    Reacties (0)
    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaatspiste in Centraal Station is wereldprimeur

    Schaatspiste in Centraal Station is wereldprimeur

    schaatspiste in centraal station is wereldprimeur

    Waar gaat u in Antwerpen schaatsen?

    waar gaat u in antwerpen schaatsen

    Deze week zijn in Antwerpen twee ijspistes geopend. Traditiegetrouw staat een grote schaatsbaan op de Grote Markt, in het midden van de kerstmarkt.

    Maar er is dit jaar ook een primeur: een kleine schaatspiste in het Centraal Station! Lees ook: Schaatspiste in Centraal Station is wereldprimeur

    Onze reporter gaat deze twee pistes aan een vergelijkende schaatstest onderwerpen. Maar wat is uw voorkeur? Waar zou u gaan schaatsen?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-12-2009, 21:50 geschreven door maria
    Reacties (0)
    08-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Kasteel de Renesse gaat er nog mooier uitzien

    kasteel de renesse gaat er nog mooier uitzien

    Het Kasteel de Renesse in Oostmalle, eigendom van de gemeente Malle, wordt mondjesmaat verder gerestaureerd. Ditmaal komen de gevels en het dak van de rechtervleugel aan de beurt. Ook de brug over de kasteelvijver wordt hersteld.

    Nadat de voorbije jaren de zwammen zijn bestreden, enkele dakpartijen aangepakt én de midden- en linkervleugel gerestaureerd, komt nu de 20ste-eeuwse rechtervleugel aan bod. Dat is het gedeelte waarin zich onder meer de Ridderzaal, de keuken en de Sint-Joristoren bevinden.

    “Het gaat om een minimale restauratie, waarbij de herbestemming van de zolders en een aantal ingrepen ter verbetering van de toegankelijkheid en de gedeeltelijke heraanleg van de binnenkoer naar later worden verschoven”, zei schepen van Ruimtelijke Ordening Thierry van der Straten Waillet (CD&V) op de gemeenteraad.

    Aanvankelijk werd geopteerd voor een maximale ingreep, maar omdat Toerisme Vlaanderen niet met subsidies over de brug komt, heeft het gemeentebestuur van Malle voor de minimale variant gekozen.

    Toerisme Vlaanderen

    “Subsidies voor toegankelijkheid worden alleen gegeven als het om een duidelijk toeristisch doel gaat. De geplande werkzaamheden gaan veeleer de socio-culturele richting uit”, luidt de verantwoording.

    Door deze terughoudendheid van Toerisme Vlaanderen mist Malle een kleine 400.000 euro aan subsidies. “Daarom kiezen we er nu voor om alleen de gevels en het dak van de rechtervleugel te renoveren. Daarnaast gaan we ook de brug over de vijver vernieuwen. Die aanpak kost ons een pak minder”, aldus nog Van der Straten.

    De kostprijs van deze minimale ingrepen komt neer op zo’n 875.000 euro voor de rechtervleugel en 110.000 euro voor de brug. In totaal een klein miljoen euro dus.

    Omdat de overheidstoelagen voor de geplande ingrepen ruim 851.000 euro bedragen, moet de gemeente Malle zelf nog geen 134.000 euro betalen.

    Koetshuis krijgt boomgaard

    De vzw Domein de Renesse zoekt nog altijd naar een uitbater voor taverne Het Koetshuis. Het boscafé is al geruime tijd gesloten wegens bankroet van de vorige uitbater.

    “Het gebouw zelf en de omgeving gaan we verfraaien. Zo komt er een boomgaard achter het complex, waar ook de Heemkundige Kring van Malle zijn thuishaven heeft”, zegt cultuurschepen Jan Van Roey (DBM).

    Molenramp weer waterdicht

    Ook de romp van de Scherpenbergmolen in Westmalle wordt grondig onder handen genomen. Tot de onderhoudswerkzaamheden behoren het ontmossen en het waterdicht maken van de muren.

    Daarnaast krijgen de houtpartijen een vers likje verf. De kosten voor dit karwei worden op een kleine 36.000 euro geraamd. Malle ontvangt hiervoor geen subsidies.

     




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2009, 17:11 geschreven door maria
    Reacties (4)
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.arendonkse vidioclub

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    06-12-2009, 22:07 geschreven door maria
    Reacties (0)
    04-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Alexander begraven

    Prins Alexander begraven

    prins alexander begraven
    In Laken is vrijdagvoormiddag prins Alexander begraven. De halfbroer van koning Albert overleed zondag aan een acute longembolie. Hij werd 67 jaar oud.

    Heel wat leden van de koninklijke familie kwamen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken afscheid nemen van de iets wat minder bekende prins. Koning Albert, koningin Paola, koningin Fabiola, prins Filip, prinses Mathilde, prins Laurent, prinses Claire en groothertog Henri van Luxemburg waren van de partij. Prinses Astrid en haar echtgenoot prins Lorenz waren er niet. Zij zijn momenteel in het buitenland.

    De eerste rij in de kerk werd ingenomen door Alexanders weduwe Léa Wolman en haar kinderen. Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) vertegenwoordigde de regering. Ook persoonlijke vrienden van de overleden prins zoals Leopold Lippens en Herman De Croo kwamen een laatste eer betuigen.

    Na de misviering zal het stoffelijk overschot van Alexander worden bijgezet in een kapel naast de Koninklijke Crypte.

    Alexander was de oudste zoon van Koning Leopold III en Lilian Baels. Hij had ook twee zussen, Marie-Esmeralda en Marie-Christine. Die laatste daagde vrijdag niet op in Laken. Zij brak enige tijd geleden met haar familie.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    04-12-2009, 18:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex Freya Van den Bossche peter en 'nanny' Moses

    Ex Freya Van den Bossche peter en 'nanny' Moses

    ex freya van den bossche peter en nanny moses

    Vlaams minister Freya Van den Bossche (sp.a) heeft haar ex Tobias Wurm gekozen als peter voor haar pasgeboren zoontje Moses. De Duitser zou ook al inwonen bij Van den Bossche om 'nanny' te spelen voor zijn dochters, Ariane en Billie.

    Wurm zelf is niet te spreken over het bericht dat donderdag te lezen was in Het Laatste Nieuws. Hij vindt het erg kwetsend dat zijn vaderschap omschreven wordt als 'nanny spelen'.

    "Ook al woon en werk ik in het buitenland, toch vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk tijd te maken om als vader mijn verantwoordelijkheid op te nemen in de zorg voor en de opvoeding van mijn dochters", reageert de Duitser.

    "Ik betreur deze verregaande schending van mijn privacy en wens verder dan ook geen commentaar te geven op een artikel dat bovendien gebaseerd is op een anonieme bron."

    Freya Van den Bossche beviel zondag van Moses. Papa is filmregisseur Willem Wallyn. De kleine Moses krijgt geen meter, wel twee peters. Naast Wurm wordt dat Freya's broer Dimitri


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    04-12-2009, 18:35 geschreven door maria
    Reacties (0)
    02-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Femke uit 'Thuis' verwacht eerste kindje
    Femke uit 'Thuis' verwacht eerste kindje

    Femke uit 'Thuis' verwacht eerste kindje


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2009, 22:28 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alicia Silverstone tuiniert altijd naakt

    Alicia Silverstone tuiniert altijd naakt

    alicia silverstone tuiniert altijd naakt

    Alicia Silverstone houdt van tuinieren. Pittig detail: de actrice kan haar kleren nooit aanhouden wanneer ze in de tuin werkt.

    De 32-jarige actrice is een fervent tuinierster. De 'Clueless'-ster heeft zo haar eigen techniek. "De eerste keer dat ik ermee begon, was het zo warm dat ik onmiddellijk mijn kleren uitdeed en sindsdien doe ik het altijd naakt. Tussendoor spring ik ook graag in het zwembad, dus kleren zouden alleen maar in de weg zitten", aldus Silverstone.

    De buren zien Silverstone dus geregeld naakt, maar toch wil de actrice geen naaktscènes filmen. Nochtans deed ze eerder haar kleren al uit voor een reclame voor dierenrechtenorganisatie Peta: "Ik ben geen nudist. Eigenlijk ben ik heel verlegen. Ik heb nog nooit een naaktscène gedaan. Ik wil niet dat de mensen mij naakt zien. Maar thuis of in de tuin is dat geen probleem."


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    02-12-2009, 22:08 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank De Winne in Sterrenstad herenigd met familie

    Frank De Winne in Sterrenstad herenigd met familie

    frank de winne wandelt alweer rond

    De Belgische astronaut Frank De Winne is aangekomen in Sterrenstad. Hij werd er, na een ceremonie, herenigd met zijn familie.

    Normaal gezien werden De Winne en zijn collega's dinsdag al naar Sterrenstad bij Moskou gebracht. Door het slechte weer in Kazachstan werd de helikoptervlucht een dag uitgesteld.

    De ruimtevaarders werden eerst naar de luchthaven gebracht met helikopters en vervolgens met een vliegtuig naar Sterrenstad bij Moskou gebracht.

    Herstel

    De Winne en zijn collega's zullen nog weken of zelfs maanden nodig hebben om volledig te herstellen van hun verblijf in de ruimte. Ze moeten terug wennen aan de zwaartekracht.

    Volgens een woordvoerster van het Europese Ruimtevaartbureau ESA verkeert De Winne wel in goede conditie. Hij heeft zelfs al rondgewandeld in het hotel.

    De Winne, Robert Thirsk en Roman Romanenko landden dinsdag veilig terug op aarde na een verblijf van zes maanden in het Internationaal Ruimtestation ISS.



    Galerij


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-12-2009, 21:56 geschreven door maria
    Reacties (0)
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank De Winne pas woensdag naar Moskou door slechte weer

    Frank De Winne pas woensdag naar Moskou door slechte weer

    frank de winne landt morgenvroeg op aarde

    De Belgische astronaut Frank De Winne is veilig terug aangekomen op aarde. Omstreeks 7.50 uur ging de Sojoez-capsule door de dampkring rond de Aarde en de capsule landde rond 8.15 uur in de steppen van Kazachstan.

    Even werd voor vertraging gevreesd omdat het erg sneeuwt boven Kazachstan, maar de landing verliep vlekkeloos en op tijd. De Winne zal door het slechte weer wel pas een dag later aankomen in Sterrenstad in Moskou.

    Zes maanden

    De missie van De Winne in het Internationaal Ruimtestation ISS zit er op. Maandagnacht rond half 2 nam hij, na een verblijf van zes maanden, afscheid en keerde hij terug samen met de twee ruimtereizigers waarmee hij ook de heenvlucht op 27 mei maakte: de Rus Roman Romanenko en de Canadees Robert Thirsk.

    Het drietal kwam terug met de Sojoez TMA-15, die zich om 04.55 uur Belgische tijd ontkoppelde van het ISS. Rond 7.50 uur keerde de capsule terug in de dampkring. De parachute, die bedoeld is om de capsule verder te laten afremmen, opende zich vervolgens zonder problemen.

    Helikopters

    Alles verliep volgens plan en de capsule met het drietal kwam om 08.17 uur met een flinke smak neer in de onherbergzame steppen van Kazachstan.

    De helikopters die moeten uitrukken voor de medische bijstand werden wat langer aan de grond gehouden door het slechte weer in Kazachstan. Maar ze waren nog op tijd op de landingsplaats voor de evacuatie van de astronauten.

    De Rus Roman Romanenko en de Canadees Robert Thirsk werden als eerste uit de capsule gehaald. Daarna gebeurde hetzelfde met Frank De Winne. Die had zelfs genoeg energie om een paar keer te wuiven naar het publiek.

    Sterrenstad

    De Winne en co. in een veldhospitaal onderworpen worden aan een eerste medisch onderzoek om nadien overgevlogen te worden naar Sterrenstad nabij Moskou. Daar werden ze aanvankelijk rond 15.30 uur Belgische tijd verwacht, maar door het slechte weer zullen De Winne en co. pas woensdag in Sterrenstad aankomen.

    Het kan nog enkele dagen duren voor de astronauten weer normaal kunnen stappen. De drie mannen werden uit de Sojoez gehaald met een draagberrie en moeten nog wennen aan de zwaartekracht.

    Onder meer minister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle is naar het Russisch vluchtleidingscentrum Tsoup afgereisd om de terugkeer van De Winne bij te wonen. De minister was "zeer blij" na de geslaagde landing en liet weten dat ze "zeer fier is om Belg te zijn". Volgens Laruelle heeft De Winne "buitengewone capaciteiten".

    Bekijk de reportages van vtm:


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-12-2009, 19:57 geschreven door maria
    Reacties (0)
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bel naar Sinterklaas!

    Bel naar Sinterklaas!

    bel naar sinterklaas 2
    Wil je graag een liedje zingen voor Sinterklaas of hem een verhaaltje vertellen? Dat kan natuurlijk niet via je brief, maar wel via onze speciale Sinterklaastelefoon.

    Als je naar 03/210.02.33 belt, kun je alles aan Sinterklaas vertellen! Spreek ook je naam in zodat de Sint weet wie er belt.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-11-2009, 21:03 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank De Winne landt morgenvroeg op Aarde

    Frank De Winne landt morgenvroeg op Aarde

    frank de winne landt morgenvroeg op aarde

    De Belgische astronaut Frank De Winne is in volle voorbereiding voor zijn terugkeer naar de Aarde. De missie van De Winne in het Internationaal Ruimtestation ISS zit er bijna op en dinsdag landt hij in de steppen van Kazachstan.

    De Winne zal terugkeren met de twee ruimtereizigers waarmee hij ook de heenvlucht op 27 mei maakte: de Rus Roman Romanenko en de Canadees Robert Thirsk. Het drietal zal terugkeren met de Sojoez TMA-15, die zich om 04.55 uur Belgische tijd zal ontkoppelen van het ISS.

    Als alles volgens plan verloopt, zal de capsule met het drietal rond 08.15 uur met een flinke smak neerkomen in de onherbergzame steppen van Kazachstan.

    Sterrenstad

    Na aankomst zullen de De Winne en co. in een veldhospitaal onderworpen worden aan een eerste medisch onderzoek om nadien overgevlogen te worden naar Sterrenstad nabij Moskou. Daar worden ze rond 15.30 uur Belgische tijd verwacht.

    Onder meer minister van Wetenschapsbeleid Sabine Laruelle zal naar het Russisch vluchtleidingscentrum Tsoup afreizen om de terugkeer van De Winne bij te wonen.



    Bekijk alle artikels binnen wetenschap

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-11-2009, 20:57 geschreven door maria
    Reacties (0)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atlantis veilig en wel terug op aarde

    Atlantis veilig en wel terug op aarde

    atlantis veilig en wel terug op aarde

    Ruimteveer Atlantis is terug op aarde. De shuttle landde vandaag op het Kennedy Space Center in Florida.

    Atlantis zette op 16 november koers naar het Internationale Ruimtestation ISS. Daarbij werden een groot aantal wisselstukken naar het ruimtestation gebracht.

    De astronauten voerden drie ruimtewandelingen uit om onderhoudswerken te kunnen uitvoeren.

    Laatste dagen De Winne

    Aan boord van het ISS bevindt zich onze landgenoot Frank De Winne. Die keert volgende week terug naar de aarde. Dat zal niet met een ruimteveer, maar met een Russische Sojoez gebeuren.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-11-2009, 22:42 geschreven door maria
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Twee meisjes' Raymond van het Groenewoud beste Belgische liedje

    'Twee meisjes' Raymond van het Groenewoud beste Belgische liedje

    twee meisjes raymond van het groenewoud beste belgische liedje

    De luisteraars van Radio 1 hebben 'Twee meisjes' van Raymond van het Groenewoud opnieuw verkozen tot het beste Belgische liedje ooit.

    Net als vorig staat het nummer van van het Groenewoud op één in de '100 op 1'. Jacques Brels 'Ne me quitte pas' strandde op de tweede plaats. Jan De Wilde vervolledigt met 'De eerste sneeuw' de top drie.

    De meeste noteringen werden opgeëist door dEUS. Tom Barman en co stonden zes keer in het lijstje.

    De '100 op 1' was aan zijn achtste editie toe. Zo'n 8.000 luisteraars brachten hun stem uit.

    De top tien:
    1. Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud
    2. Ne me quitte pas - Jacques Brel
    3. De eerste sneeuw - Jan De Wilde
    4. Tim - Wim De Craene
    5. My heroics, part one -Absynthe Minded
    6. Les yeux de ma mère - Arno
    7. Nothing really ends - dEUS
    8. Als ze lacht - Yevgeni
    9. Mia - Gorky
    10. Altijd nooit meer - Hannelore Bedert



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    29-11-2009, 22:37 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driejarige Nederlander krijgt contract om te drummen

    Driejarige Nederlander krijgt contract om te drummen

    driejarige nederlander krijgt contract om te drummen

    Valentijn Kipuw is drie jaar en heeft een contract gekregen van een fabrikant van drumstellen. Hij is wellicht de jongste muzikant ooit met een sponsoring-contract. Het slagwerk dat hij uit zijn stokken slaat is voor zijn drie jaar indrukwekkend.

    "Valentijn is niet achter zijn drumstel vandaan te slaan," zegt Eveline, zijn moeder in De Telegraaf. "Hij kon net zitten, toen hij al overal op zat te tikken. Voor zijn eerste verjaardag hebben we hem een speelgoed drumstelletje gegeven."

    Dat werden drie stelletjes. En intussen dus een echt Ludwig-drumstel. De fabrikant, bekend van The Beatles, zag in Valentijn onbetaalbare reclame.

    Dat talent heeft de weinig spraakzame maar ritmisch begaafde kleuter van geen vreemden. Valentijns vader is zanger-gitarist in de band Jamento. Op het Haarlem Jazz-festival hebben vader en zoon al met elkaar gejamd.

    Hieronder vindt u twee filmpjes over de drummende Valentijn. In het eerste leggen zijn ouders uit hoe hij aan het drummen geraakte. In het tweede ziet u hem aan het werk tijdens een drumwedstrijd.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-11-2009, 22:11 geschreven door maria
    Reacties (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Groene Sint trekt door Nederland

    groene sint trekt door nederland
    Sinterklaas draagt meestal een rode outfit, maar in Nederland heb je er ook eentje die zich steeds volledig in het groen hult.

    De groene Sint is een initiatief van Oxfam. Hij trekt door Nederland om naar verluidt eerlijke chocolade, die gemaakt werd van cacao waarvoor boeren een faire prijs kregen, te verdelen.

    Ruub Petrow, zowat de Nederlandse Jan Decleir, is misnoegd. “Door een groene Sint te gebruiken zaai je twijfel en verwarring bij kinderen. En dat kan niet de bedoeling zijn.” Wel kan Petrow, die al 27 jaar de Sint speelt in Den Haag, zich vinden in de gedachte van het geld geven aan de armen.

    Oxfam denkt er niet aan om zijn Sint terug te roepen. “Groen is onze kleur en hiermee onderscheiden we ons”, vertelt een woordvoerder. De organisatie verklaart ook dat er jaarlijks zo'n 19 miljoen 'foute' chocoladeletters worden verkocht.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-11-2009, 17:08 geschreven door maria
    Reacties (0)
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe knikkers Delhaize pas in februari of maart

    Nieuwe knikkers Delhaize pas in februari of maart









     Supermarktketen Delhaize probeert de brokken te lijmen door alsnog nieuwe knikkers te bestellen voor de Nickelodeon-spaaractie. Maar de jeugdige verzamelaars moeten nog flink wat geduld oefenen.
    'De productie van zo'n knikker kost helaas wat tijd', zegt woordvoerder Hans Michiels. 'Je bent al gauw enkele weken kwijt. Komt daarbij dat de eindejaarsperiode niet het ideale moment is voor nieuwe bestellingen, omdat de productie op een laag pitje staat.'

    Hoeveel nieuwe knikkers er besteld zijn, wil de woordvoerder niet kwijt. Feit is wel dat de supermarktketen de flaters in deze spaaractie opstapelt. Eerst door zich serieus te misrekenen. De bestelling van 15 miljoen knikkers van de tekenfilmfiguurtjes van Nickelodeon was veel te klein. Hoewel de spaaractie nog tot 2 december loopt, zat Delhaize al op 13 november door de voorraad. Ter vergelijking: van de Pixarkaarten gingen er 210 miljoen de deur uit, voor de Smurfenactie waren 175 miljoen stickers nodig.

    De tweede flater was het halfslachtige alternatief waarmee Delhaize op de proppen kwam. In plaats van een knikker kregen de klanten twee kartonnen knikkergoaltjes per aankoopschijf van 20 euro. Géén waardig alternatief, vonden misnoegde klanten. Zij richtten de Facebookgroep 'Nee Delhaize, je speelt het spel met de knikkers niet fair' op, die momenteel 126 leden telt.

    Voor de spaarders zijn er nu twee opties. Ofwel aanvaarden ze de goaltjes als alternatief. Die kunnen ze omruilen als de nieuwe knikkers er zijn, twee goaltjes tegen één knikker. Ofwel houden ze hun afgestempelde kassatickets bij, die bewijzen op hoeveel knikkers ze nog recht hebben.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-11-2009, 20:10 geschreven door maria
    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 23/05-29/05 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 16/06-22/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    telorenlekker arendonk
    Foto
    de winter is nabij
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    de O L Vr kerk van arendonk
    Foto
    kapelleken van de grotstraat
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frankieboy
    blog.seniorennet.be/frankie
    Foto
    dit is een van onze egeltjes , ze doen nu hun winterslaap
    Foto
    dit is de tongkus
    Foto
    Foto
    Foto
    deze vogels komen nu in de winter allen in onze tuin eten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hier nog enkele van mijn stukjes kantklos
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    20 jaar geleden op een tentoonstelling
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    hele dikke knuffel
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!