Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    portier
    blog.seniorennet.be/portier
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rayaatje
    blog.seniorennet.be/rayaatj
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gille
    blog.seniorennet.be/gille
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    17-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse kruiden
    Kruiden, vers of gedroogd in potjes, zijn niet alleen decoratief in de keuken. Een goed gebruik ervan levert ook gerechten rijk aan smaak en aroma. Daarnaast worden aan sommige kruiden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven.  Zeker is wel dat wie zijn gerechten op smaak brengt met de juiste kruiden minder zout gebruikt. Redenen genoeg om onze neus eens dieper in het kruidenboeket te steken.
    De mens is door de eeuwen heen altijd op zoek geweest naar manieren om zijn voedsel zo smakelijk mogelijk te bereiden. Het gebruik van kruiden behoort ook tot deze mogelijkheden. Opgravingen hebben aangetoond dat kruiden reeds duizenden jaren voor het begin van onze tijdrekening werden geteeld. De Assyriërs kookten al met tijm en dille. De Oude Grieken gebruikten ook kruiden in de keuken en hadden een bijzondere relatie met aromatische kruiden. Zij droegen bijna elk kruid op aan een god. Marjolein, rozemarijn en tijm werden bijvoorbeeld opgedragen aan de godin Afrodite. De Griekse arts en filosoof Hippocrates bracht ons niet alleen de volgende wijsheid bij: uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding. Hij was tevens de eerste die systematisch kruiden gebruikte voor het genezen van ziekten. In de Middeleeuwen waren het vooral monniken die kruiden kweekten in de kloostertuinen en ze als geneesmiddel gebruikten. In de late Middeleeuwen namen de apothekers de kennis van geneeskrachtige kruiden over. Elke apotheek had een eigen kruidentuin. Kruidenvrouwen gebruikten daarentegen voornamelijk in het wild groeiende kruiden. Zij maakten er liefdesdrankjes, afdrijfmiddeltjes en wondzalfjes van en konden hiervoor toen als heks worden vervolgd.
    Kruidenboeken waren van bij de start van de boekdrukkunst in de 15de eeuw beststellers. De belangstelling voor kruiden in de geneeskunde, maar ook in de keuken, bleef groeien. Maar toen in de 17de eeuw een levende handel in specerijen ontstond tussen Oost en West verdrongen specerijen zoals peper, nootmuskaat, foelie en kruidnagel de inheemse kruiden die vaak een minder intens aroma hebben. De belangstelling voor kruiden nam af en tegen het einde van de 19de eeuw waren aromatische kruiden nagenoeg volledig uit onze keuken verdwenen. In het midden van de 20ste eeuw bracht de ontdekking van traditionele gerechten uit de vakantielanden rond de Middellandse Zee kruiden zoals rozemarijn, tijm, salie en dergelijke geleidelijk aan opnieuw onder onze aandacht en in onze keuken. Gelijktijdig nam ook weer de belangstelling voor de behandeling van allerlei kwaaltjes met kruiden toe als alternatief voor de klassieke geneeskunde.
    Kruid of specerij:
    Hoewel het toevoegen van zout, specerijen of kruiden aan een gerecht wordt omschreven met het werkwoord “kruiden”, is er wel degelijk een verschil tussen kruiden en specerijen. Kruiden zijn gewassen met sappige, niet-houtachtige stengels, waarvan zowel de bladeren, de bloemen, de zaden als de wortels worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Vaak worden ze ook gebruikt in de vorm van een thee of een zalf voor hun genezende werking. Specerijen zijn de gedroogde delen (bloemen, zaden, bladeren, bast en wortels) van aromatische planten die voornamelijk in de tropen groeien.
    Vers of gedroogd:
    Voor nagenoeg alle kruiden geldt dat het aroma het sterkst is voor vers geplukte kruiden. Sommige kruiden kunnen ook gedroogd als smaakmaker worden gebruikt, bijvoorbeeld salie, oregano, tijm en rozemarijn. Andere kruiden zoals basilicum, dille, kervel, korianderblad en mierikswortel verliezen eenmaal gedroogd haast al hun aroma. Zij kunnen daarom beter diepgevroren worden bewaard. Vries de fijngehakte kruiden in kleine porties in in diepvrieszakjes of met water erbij zodat je kruidige ijsblokjes bekomt die je zo naderhand aan gerechten kunt toevoegen.

    Kruiden zijn gemakkelijk te kweken in de eigen tuin of als potplantjes op het terras of het balkon ( zo doe ik het toch voornamelijk ). Heb je geen groene vingers, dan kan je ze ook makkelijk vinden bij de groenteboer of in de supermarkt ( de kruiden bedoel ik ). Er is een ruim assortiment van schaaltjes met geplukte kruiden of van potjes met kruidenplantjes.
    Zoals er seizoengroenten en -fruit zijn, zijn er ook seizoenkruiden. Door de teelt in serres zijn verse kruiden nu echter doorgaans het hele jaar beschikbaar. De meeste groene kruiden worden het best jong verwerkt. Zij hebben het fijnste aroma vanaf het kiemen in het voorjaar tot voor de bloei in de zomer. Zodra de planten bloemknoppen beginnen te vormen worden ze vezeliger, de stengels verhouten, de bladeren verdrogen en ze verliezen geleidelijk hun fijn aroma. Voorbeelden zijn kervel, peterselie, basilicum, dille, bieslook, salie, munt, dragon, oregano, koriander en lavas.
    Sommige kruidensoorten groeien meer in de vorm van een struik en hebben meer houterige stengels of twijgen en dikkere bladeren. Hun smaak is het meest geconcentreerd na de bloei in de zomer. Het zijn typische najaarskruiden. Voorbeelden zijn tijm, rozemarijn en laurier.
    Kruiden die voornamelijk om de bloemen en niet om de bladeren worden gekweekt, zoals bonenkruid, moeten tijdens de bloei worden geoogst.
    Gebruik van kruiden:

    Je koopt kruiden best in hun geheel. Ze zijn zo langer houdbaar en behouden beter hun aroma. Je vindt bij de groenteboer en in de supermarkt schaaltjes met geplukte kruiden of potjes met kruidenplantjes. De plantjes zijn het langst houdbaar. Geef de plantjes voldoende water. De schaaltjes bewaar je best in de groentelade van de koelkast.
    Gebruik kruiden zo vers mogelijk. Koop geen plantjes of bosjes met slappe bladeren en geknakte stengels. Heb je kruiden in de tuin of op het balkon, pluk ze dan vlak voor gebruik.
    Kruiden mogen nooit nat zijn wanneer ze worden gehakt, anders gaan de aromastoffen makkelijker verloren.
    Het fijnhakken van de kruiden doe je altijd vlak voor gebruik. Eens fijngehakt gaat het aroma immers snel verloren. Gebruik een scherp en breed mes. De vers gehakte kruiden dek je vervolgens best af met een plasticfolie.
    Voeg de kruiden op het juiste moment toe. Niet alle kruiden mogen meekoken. Basilicum en kervel bijvoorbeeld zijn heel gevoelig voor warmte en mogen pas worden toegevoegd zodra het gerecht gaar is. Kruiden met een sterk aroma zoals rozemarijn, salie en laurier moeten daarentegen van bij het begin meekoken. Hun smaak komt pas echt tot ontwikkeling door de warmte.
    Strooi gedroogde kruiden nooit rechtstreeks vanuit de verpakking in een warm gerecht. Door de opstijgende damp worden de kruiden vochtig en gaan stukjes kruid aan elkaar kleven. Hierdoor vormen zich klontertjes waardoor de kruiden nog moeilijk uit de verpakking kunnen komen. Bovendien verandert het aroma.
    Gebruik kruiden steeds met mate. Wanneer je te veel van een bepaald kruid gebruikt, zal dit de smaak van de andere ingrediënten overheersen.
    Meng sterke en zachte kruiden, zo krijg je een goed evenwicht. Is het mengsel goed uitgebalanceerd, dan wordt zout toevoegen overbodig.
     Welk kruid past bij welk gerecht? Enkele suggesties
    Soep
    bieslook, citroenmelisse, kervel, koriander, laurier, lavas, munt, peterselie, postelein, tijm, venkel
    Salades
    basilicum, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, dille, dragon, koriander, lavas, marjolein, oregano, peterselie, postelein, rozemarijn, rucola, venkel
    Aardappelen
    bieslook, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, venkel
    Groenten
    basilicum, bonenkruid, dille, dragon, koriander, lavas, oregano, peterselie, postelein, rozemarijn, salie, tijm, venkel
    Tomaten en tomatensaus
    basilicum, bonenkruid, dille, marjolein, oregano, peterselie, rucola
    Pittige saus
    basilicum, bieslook, dragon, kervel, laurier, lavas, mierikswortel, oregano, peterselie, rozemarijn,tijm, venkel
    Kaas- of melksaus
    basilicum, bieslook, kervel, venkel
    Kaas- of melksaus
    basilicum, bieslook, kervel, venkel
    Peulvruchten
    bieslook, bonenkruid, lavas, marjolein, peterselie, rozemarijn, tijm
    Rundvlees
    basilicum, bieslook, citroenmelisse, laurier, lavas, oregano, peterselie, postelein, rucola, rozemarijn, salie, tijm
    Kalfsvlees
    basilicum, bieslook, citroenmelisse, dragon, kervel, marjolein, oregano, peterselie, postelein, salie
    Varkensvlees
    basilicum, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, marjolein, lavas, oregano, peterselie, postelein, salie, tijm
    Lamsvlees
    basilicum, bonenkruid, citroenmelisse, lavas, marjolein, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm
    Gevogelte
    basilicum, citroenmelisse, dille, dragon, koriander, lavas, marjolein, peterselie, postelein, rozemarijn, salie, tijm
    Vis
    basilicum, bieslook, bonenkruid, citroenmelisse, dille, dragon, koriander, lavas, marjolein, venkel
    Eigerechten, omelet
    basilicum, bieslook, bonenkruid, kervel, rucola, tijm, venkel
    Nagerechten
    anijs, munt
    Verse kaas
    basilicum, bieslook, kervel, rucola
    Gebak
    anijs, salie

    Dit zijn slechts suggesties. Smaak is persoonlijk. Je kan best zelf wat experimenteren, mengen en variëren. Al snel zal je die combinaties vinden die jij en je huisgenoten het lekkerst vinden.







     

    17-12-2005 om 15:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekarameliseerde ananas met amandelijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 verse ananas- 10 tot 12 eetlepels fijne suiker- 1 liter amandelijs- 12 amaretti-koekjes

     

    Maak de ananas schoon, snij hem in zeer dunne plakjes. Leg ze in laagjes in een gietijzeren pan. Bestrooi elk laagje met 2 eetlepels fijne suiker. Dek af, met het deksel van de pan of met aluminiumfolie. Zet 1 uur in de oven op 180° C.

     

    Last-minute: Verkruimel de amandelkoekjes. Vul hoge glazen met gekarameliseerde ananas, koekjeskruimels en amandel ijs in laagjes.
    Serveer meteen.

     

    16-12-2005 om 19:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van eend en verse vijgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    6 eendenbouten - 12 verse vijgen- 1 ui- 1 eetlepel bloem- 1 glas droge sherry - 30 cl rode wijn- 2 eetlepels frambozengelei- olie- 10 jeneverbessen- verse rozemarijn en salie- peper en zout

     

    Stoof de fijn gesneden ui aan in 1 eetlepel olie. Strooi er de bloem bij. Laat

    1 minuut bakken. Doe er de sherry, de wijn, de geplette jeneverbessen, een tak­je rozemarijn en salie bij. Laat 5 minuten sudderen. Laat de eendenbouten uitzwe­ten in een pan. Giet af en bewaar het vet. Bak de bouten kort rondom aan in een beetje olie. Kruid ze met peper en zout. Roer de frambozengelei door de saus. Leg de eendenbouten er bij. Laat 20 tot 25 minuten op een zacht vuur stoven, of tot de bouten goed gaar zijn.

     

    Last-minute: Laat de eendenbouten op een zacht vuur opwarmen in de saus. Halveer de vijgen. Zet ze 15 minuten in de oven op 160. C. Leg ze bij de bouten. Serveer goed heet. Dit stoofpot je is lekker met aardappeltjes, opgebakken in het eendenvet.

     

     

    16-12-2005 om 19:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van vis met citroentijm

    Voor 4 personen:
    900 g zeeduivelfilet- 1 blik artisjokharten- 250 g dooierzwammen- 1 bakje kerstomaatjes- 200 g okra's- 10 cl droge witte wijn- 20 cl visbouillon- 2 eetlepels geklaarde boter -100 g koude boter - olie- citroentijm- peper en zout

     

    Laat de artisjokharten uitlekken. Wrijf de dooierzwammen droog schoon en bak ze vervolgens kort op een hevig vuur in wat olie. Kruid ze met peper en zout.

    Blancheer de okra's 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Stoof de kerstomaatjes 2 minuten aan in olie, tot de aroma's vrijkomen. Snij nu de visfilets in vrij forse blokjes. Bak ze 1 minuut in een koekenpan, in de geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Schenk er de wijn en de visbouillon bij. Voeg er de artisjokken, de dooierzwammen, de okra's en de tomaatjes aan toe. Kruid met 2 takjes citroentijm. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Last-minute: Schep vis en groenten met een schuimspaan in een serveerkom. Dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Verwarm het stoofvocht tot tegen de kook aan. Doe er de koude boter bij. Bewerk met de mixer tot een dikke, gladde saus. Schenk bij de vis en de groenten. Hou het gerecht warm. De ragout is lekker met pasta of rijst.

    16-12-2005 om 15:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met wilde rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Kook 125g gewone en evenveel wilde rijst gaar.

    Breng 5 cl olijfolie op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout. Bestrijk 600 g zalmfilet in vier stukken met deze olie. Snij 1 kleine Chinese kool in reepjes en stoof die 2 minuten aan in de rest van de olie. Doe er 4 eetlepels gember marmelade bij. Rooster de zalmfilets 2 minuten aan elke kant. Schik de rijst in het midden van een bord, schep er de kool rond, leg er de zalm op. Garneer met een partje limoen en gladde peterselie.

     

    15-12-2005 om 19:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnfilets in rode wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOOR 4 PERSONEN

     

    800 g konijnfilets- 100 g gerookte spekblokjes- 5 dl rode wijn-1 wortel- 1 ui - 1 sjalot . 1 teentje knoflook- 1 selderiestengel - 2 soeplepels gehakte peterselie- 1 laurierblaadje- tijm- zwarte peperbollen-  2 soeplepels olijfolie- bloem- zout en peper

    Bijgerecht: appelbeignets of schijfjes gebakken appel met boter en minikroketjes

     

    - Giet de rode wijn in een schotel. Hierbij voegt u de in rondjes gesneden wortel, de in stukjes gesneden selderie, de gesnipperde ui, sjalot en knoflook, de peterselie, enkele zwarte peperbollen, tijm en het laurierblaadje. Leg de konijn­filets in deze marinade. Dek af en zet 24 uur in de koelkast. Nu en dan draait u het vlees eens om.      .

    - Neem de volgende morgen de konijn­filets uit de marinade, laat ze uitlekken en dep ze droog. Filter de marinade en zet opzij.

    - Bak de spekblokjes in een pan met de olijfolie. Van zodra ze goudbruin zijn, neemt u ze uit de pan. Doe in de plaats de stukken konijn die u tevoren in bloem gerold hebt. Als ze een mooie kleur heb­ben, doet u er de spekjes terug bij en net voldoende marinade tot het vlees onder­staat. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.

    - Neem de filets uit de pan en hou ze warm. Laat de saus indien nodig een beetje inkoken. Breng op smaak.

    - Dien de filets op overgoten met de saus. Geef er appelbeignets bij of gebakken schijfjes appel met boter en minikro­ketjes.

    15-12-2005 om 19:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde mignonnettes met spinazie en rozijntjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een optimale zondagsschotel. U kunt er nog een tweede groente bij geven, bijvoorbeeld gestoomde bloemkool of broccoli, en nieuwe aardappeltjes of aardappelpuree.

    VOOR 4 PERSONEN:

    Meng in een kommetje 5 cm geraspte verse gemberwor­tel, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel sojasaus, het sap van 1 sinaasappel, 2 eetle­pels vloeibare honing, 10 cl olie, een snuifje muskaatnoot, peper en zout. Leg er 8 mignonnettes (of kleine varkensoesters) bij. Laat, afgedekt, 3 uur marine­ren. Bak het  vlees 2 minuten aan elke kant in hete boter. Laat het nog een tiental minuten verder garen op een zachter vuurtje. Laat intussen 500 g jonge spinazieblaadjes slinken in 1 eetlepel boter. Doe er het sap van 1/2 citroen en 30 g rozijnen bij. Kruid met peper en zout.

    Schep om en laat nog 2 minuten op het vuur staan.

     

    15-12-2005 om 19:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsfricassee op meridionale wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Voor 4 personen:
    800
    g kalfsfricassee- 2 kleine courgettes- 4 wortelen- 1 dikke ui- 1 dl room- 1 vleesbouillonblokje- 1 tuiltje basilicum- 1 zakje tuinkruiden- 1 afgestreken soeplepel bloem- 50 g boter- 1 soeplepel olie- zout en peper

    Bijgerecht: verse deegwaren

    -Bak de kalfsfricassee op een hoog vuur in een cocotte met de olie en de gesmol­ten boter. Van zodra het vlees lichtjes kleurt, voegt u er de in plakjes gesneden ui bij. Laat de ui op een zacht vuurtje een 5-tal minuten fruiten. Bestrooi met de bloem, meng gedurende 2 minuten, en overgiet dan met 1/2 l water. Voeg er het zakje tuinkruiden bij en het verkruimelde bouillonblokje. Doe het deksel op de pan, maar niet volledig. Laat zo'n 45 minuten sudderen.

    -Intussen  wast en schraapt u de worte­len. Snij ze in kleine blokjes. Dompel ze in een bodem kokend gezouten water en laat ze na 10 minuten koken uitlekken.

    - Snij ook de niet-geschilde courgettes in blokjes en laat ze op dezelfde manier koken, maar slechts 5 minuten.

    - Als de kalfsfricassee gaar is, doet u er de room bij, de groenten en de gehakte basilicum. Verwarm alles nog enkele minuten op een hoog vuur om de saus wat te laten indikken. Indien nodig kunt u er een beetje maïszetmeel bijvoegen. Breng op smaak en dien op met verse deegwaren.

    15-12-2005 om 19:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrassingssoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 vierkantjes bladerdeeg- 750 g diepvrieserwtjes- 1,51 kippenbouillon- 2 stengels witte selder- 1 prei- 1 ui- 1 teentje knoflook- 100 g gerookte spekblokjes- boter of olie- kruidentuiltje (peterselie, laurier, tijm)- 1 ei om te doreren

    Snij de selder, de prei, de ui en de knoflook fijn. Stoof ze kort aan in wat boter of olie. Doe er de erwtjes, de bouillon en het kruidentuiltje bij.

    Laat 15 tot 20 minuten koken. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep. Laat de spekblokjes knapperig uitbakken in een pan zonder vetstof. Doe ze bij de soep. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Verdeel de soep over vuurvaste kommetjes. Dek af met bladerdeeg. Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk er het deeg mee. Zet 25 minuten in een op 210° C voorverwarmde oven.

    12-12-2005 om 16:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokvis met peterseliepuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    800 g stokvis- 500 g aardappelen- 4 eetlepels room-1 eetlepel boter-1 bosje gladde peterselie- 2 teentjes knoflook- peper uit de molen, zout

     

    1.Verwarm de oven voor op  200° C. Snij de stokvis in stukken. Leg ze, met de velkant naar boven, in een vergiet. Zet het vergiet in ruim koud water om de vis te ontzouten. Laat minstens een dag staan , ververs het water om het uur. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water.

    Hak de peterselie.

    2. Kook de stokvis 10 minuten in ruim water. Giet af.

     Leg de stukken stokvis in een ovenschaal. Doe er de warme aardappelen bij.

    Plet en vermeng met een vork. Voeg er de gepelde en geperste knoflook, de gehakte

    peterselie, de boter en de room aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

    Vermeng met een vork. Strijk de bovenkant glad.

    3. Zet 5 tot 10 minuten in de hete oven, tot de bovenkant goudbruin gekleurd is.

    Serveer meteen.

    12-12-2005 om 16:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soufflé van geitenkaas en tijm met Parmezaanse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    3 dl melk- 2 sjalotten, fijngehakt- 1 koffielepel tijmblaadjes- nootmuskaat- peper en zout- 2 eetlepels boter- 2 eetlepels bloem- 25 g + 75 g Parmezaanse kaas- 150 g verse geitenkaas- 3 eieren, gesplitst- boter voor de kommetjes- 1,5 dl room

     

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm in een pannetje de melk met de

    sjalotten, tijm, zout, peper en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur als de vloeistof begint te koken en laat 20 minuten trekken.

    Smelt de boter in een tweede pannetje. Als het begint te schuimen, de bloem toevoegen. Laat 2 minuten koken terwijl u roert. Giet de melk bij de roux en blijf roeren. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 2 minuten sudderen. Voeg 25 g Parmezaanse kaas en verse geitenkaas toe en roer goed. Als de kaas gesmolten is, mengt u er al kloppend de eierdooiers door. Klop de eiwitten stevig op en voeg ondertussen een snuifje zout toe. Spatel een derde van de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel. en daarna bij beetjes de rest van het eiwit. Bestrijk de kommetjes met boter en vul ze. Strijk het glad met de rug van een lepel. Zet 12 tot 15 minuten in de oven. Verwarm de room, voeg er de rest van de Parmezaanse kaas aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tot de kaas gesmolten is. Bewerk de saus met de mixerkloppers tot,ze schuimt. Haal de soufflés uit de oven en serveer onmiddellijk met de Parmezaanse sausen met krokant stokbrood.

     

    12-12-2005 om 16:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 kg kleine mosselen- 1/2 l droge witte wijn- 300 g gemalen kaas- 200 g chorizo- 3 eierdooiers- 150 g zure room

     

    Spoel de mosselen. Laat ze op een hevig vuur openkoken in de wijn. Maal de chorizo (zonder vel) fijn in de keukenmachine. Doe er de kaas, de eierdooiers en de room bij. Bewerk tot een dikke pasta.

    Haal één schelp helft van de mossel­tjes. Schep bij elke mossel een lepeltje pasta. Laat eventjes kleuren onder de hete grill.

    Serveer-tip: Op een bedje van grof zeezout blijven de mosselen op hun plaats liggen.

     

    12-12-2005 om 16:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeevruchtensalade met citrusfruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    6 grote sint-jakobsvruchten- 12 gamba's (of reuzenscampi)- 2 sinaasappels- 2 citroenen- 1 roze pompelmoes- 1 rode ui- 100 g fijne sperzieboontjes- 100 g gemengde groene sla- 20 g radijsscheuten

    Voor de marinade: . 4 limoenen- 2 citroenen- 2 sinaasappels- 1 rood en 1 groen chilipepertje- 1 rode ui- 3 teentjes knoflook- 1 bosje verse koriander- peper en zout

    Voor de dressing: . 10 cl olijfolie- 2 limoenen- 1 rood en 1 groen chilipepertje

    Voor de afwerking: -2 teentjes knoflook- 2 cm verse gemberwortel- olie

    - 50 g cashewnoten

     

    Vermeng voor de marinade het sap van de citrusvruchten met de fijngesneden pepertjes (zonder zaadjes of zaad lijsten) de ui en de gepelde en geplette knoflook. Doe er een handjevol gehakte korianderblaadjes bij en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Snij het wit van de sint-jakobsvruchten in drie dikke plakken. Pel de gamba's, halveer ze in de lengte. Leg de zeevruchten in de marinade. Zet een nacht afgedekt en koel weg.

    Vermeng voor de dressing de olijfolie met het limoensap en de fijn gesneden pepertjes. Zet eveneens koel weg. Halveer de sinaasappels, de citroenen en de pompelmoes. Maak met een puntig mesje het vruchtvlees los van het fijne vliesje (vang het sap op en doe het bij de dressing). Blancheer de sperzieboontjes beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Snij de rode ui in flinterdunne ringen. Vermeng met de gemengde sla en de radijsscheuten in een grote slakom. Snij de gepelde knoflook en de geschilde gemberwortel in fijne plakjes.

     

     last-minute: Giet de zeevruchten af. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Zet 2 minuten in de oven op 200°C. Frituur de gember, de knoflook en de cashewnoten 2 à 3 minuten in ruim olie. Schep ze meteen schuimspaan uit de vetstof en dep goed droog met keukenpapier. Leg de zeevruchten en de gefrituurde smaakmakers bij de citrussalade. Werk af met een lepel dressing. Zet de dressing bij de salade.

    Omdat de marinade van de zeevruchten te bitter is, wordt hij niet meer gebruikt.

     

    11-12-2005 om 12:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-groenten in milde currysaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 mini-worteltjes- 6 mini-courgettes- 6 mini-preien- 12 mini-maiskolfjes

    - 3 mini-savooikooltjes- 3 paprika's (geel, groen, rood)- 6 kleine raapjes- 250 g paddestoelen- 1 bosje lente-uitjes- 2 cm verse gemberwortel- 3 teentjes knoflook- 1 eetlepel arachideolie- 2 eetlepels groene currypasta- 2 eetlepels bruine suiker- 5 cl Thaise vissaus (nuoc cham)- 10 cl droge sherry- 20 cl groentebouillon- 20 cl kokosmelk- peper en zout

    Spoel de mini-groenten. Laat ze heel. .. Blancheer ze apart beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken. Halveer de paprika's, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Leg ze op hun snijkant op de bakplaat. Zet in de oven tot het vel begint te blazen en bijna zwartgeblakerd is. Laat ze afkoelen in een goed gesloten plastic zak.

    Verwijder het vel. Snij de geschilde raapjes in blokjes. Blancheer ze eveneens beetgaar in gezouten water. Wrijf de paddestoelen droog schoon. Bak ze kort op een hevig vuur, in een koekenpan met antiaanbaklaag.

    Snipper het wit van de lente-uitjes, de geschilde gember en de gepelde knoflook fijn. Stoof alles samen aan in de arachideolie. Doe er de currypasta en de bruine suiker bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen. Voeg er de vissaus, de sherry, de groentebouillon en de kokosmelk aan toe. Roer goed om. Laat 10 minuten zacht koken. Doe al de groenten bij de saus.

     Last-minute: Verwarm de curry op een zacht vuur tot tegen de kook aan. Zet er een grote kom basmati of Thai-rijst bij.

    11-12-2005 om 12:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met gemarineerde, geroosterde kip op spiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3 dubbele kipfilets- 1 blik kokosmelk- 10 cl sweet chilisauce- peper en zout

       Voor de salade: -100 g krulandijvie- 50 g waterkers- 1 bakje kerstomaatjes-  2 wortelen- 1 kleine komkommer- 1 bosje verse bieslook- 2 eetlepels kruidenvinaigrette

     

    Vermeng de kokosmelk met de chilisaus. Halveer de kipfilets. Snij ze overlangs in fijne plakjes. Kruid met peper en zout. Doe ze bij de marinade. Zet minimum drie uur afgedekt en koel weg. Spoel de krulandijvie, de waterkers, de kerstomaatjes en de komkommer. Schraap de wortelen. Halveer de kerstomaat jes. Trek de komkommer en de wortelen met een dunschiller in fijne slierten.

     

    Last-minute: Vermeng de groenten in een grote slakom en maak de salade net voordat u aan tafel gaat aan met de kruidenvinaigrette. Prik de gemarineerde kiplapjes op lange spiesjes. Rooster ze een paar minuten  tot ze mooi bruin zijn - aan elke kant op de tafelgrill.

     

    11-12-2005 om 11:54 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnsabayon met geglaceerde kastanjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 eierdooiers- 12 eetlepels fijne suiker- 2,5 dl fruitige witte wijn- 10 cl Grand Mamier of Cointreau- 1 theelepel vanille­ extract- 8 geglaceerde kastanjes

     

    Doe alle ingrediënten (behalve de kastan­jes) in een supergrote pan. Zet op een matig vuur en bewerk met de mixer-kloppers - op lage snelheid! - tot een schuimige, gebon­den crème die als een lint van de kloppers afloopt. Zet de pan van het vuur in een koud waterbad. Blijf ten minste 3 minuten bewerken met de kloppers, tot het mengsel afgekoeld is. Verkruimel 2 geglaceerde kastanjes. Vul hoge glazen voor de helft met crème. Strooi er wat kastanjekruimels bij. Schep er de rest van de crème bij. Zet min­stens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

     Last-minute: Werk elke sabayon af met een geglaceerde kastanje.

    11-12-2005 om 11:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit-kaascoupe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 porties:
    Laat 30 g blonde rozijnen 30 minuten weken in 1dl warm sap van groene druiven. Snij 2 nectarines in partjes. Hak 8 walnoten grof. Vermeng 200 g verse kaas met 4 zakjes vanillesuiker. Rist 200 g groene druiven af. Verdeel alles over 4 hoge glazen. Schep tussen de laagjes in elk glas ook nog 1 eetlepel karamelsaus. Serveer licht gekoeld, maar niet ijskoud.

    10-12-2005 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade-kaascake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOOR EEN SPRINGVORM VAN 23 CM


    - 200 g chocoladebiscuits,verkruimeld- 80 g gesmolten boter -120 g boter op kamertemperatuur - 90 g fijne suiker -2 eieren, gesplitst - 2 afgestreken eetlepels cacaopoeder- 60 ml room - 1 afgestreken eetlepel vloeiende bloem - 480 g ricotta (of andere verse roomkaas) - 100 g bittere chocolade, in stukjes- chocoladekrullen om af te werken

    /ermeng de biscuits met de gesmolten boter. Druk het mengsel uit op de bodem van een springvorm. Zet de vorm in de koelkast terwijl u verder werkt.

    Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Roer er de eierdooiers door. Los het cacaopoeder op in 30 ml kokendheet water. Laat wat afkoelen. Vermeng de cacao met de room en de bloem. Klop er het botermengsel door. Doe er de ricotta en de chocolade bij. Schep het mengsel op de biscuitbodem: Bak 1 uur in een op 160° voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de oven.
    Ontvorm en werk af met chocoladekrullen.

     

    10-12-2005 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebiscuit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de biscuit:
    -4 grote of 5 kleine eieren- 200 g fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- 100 g vloeiende bloem –100 g maïsbloem- 1 koffielepel bakpoeder-  2 koffielepels cacaopoeder

    Voor de boterroom:
    300 g fijne suiker -- 1, 10 dl water- 1 ei  1 eierdooier --500 g margarine -- caçaopoeder -- rum-essence

    Voor de glazuur:

     150 g melkchocolade, 50 g bittere chocolade  1 pakje vanillesuiker  2 eetlepels slagroom  1 nootje boter

     En verder:

     amaretto of notenlikeur (facultatief)- een ronde of rechthoekige bakvorm - vetstof voor de vorm- chocolade hagelslag (of krullen), chocolade figuurtjes en ouwelblaadjes om af te werken.

     

    1. Verwarm de oven voorop 160° C. Splits de eieren.

    Klop de eiwitten stijf met driekwart van de suiker.

    2. Doe de dooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker in een pan en zet het in een warmwaterbad tegen de kook aan. Klop tot het mengsel dik romig wordt en als een lint van de klopper afloopt.

    3. Meng de dooiers voorzichtig door het stijfgeklopte eiwit en meng. Spatel er dan de vloeiende bloem met de maïsbloem, het bakpoeder en het cacaopoeder onder.

    4. Schep het beslag in een beboterde vorm. Bak 30 minuten op 160° C. Temper de oventemperatuur tot 150° C ,en bak nog 30 minuten.

    5. Ontvorm, besprenkel het gebak met amaretto of noten likeur en laat het afkoelen op een rooster.

    6. Verwarm het water met de suiker tot hij smelt en de stroop begint te borrelen. Klop het ei en de dooiers los, eventueel met een paar druppels rum-essence. Schenk er al kloppend de hete stroop bij.

    Laat volledig afkoelen.

    7. Roer de margarine (op kamertemperatuur) romig. Voeg er het cacaopoeder aan toe. Roer er het afgekoelde stroop-eimengsel door. Zet koel weg.

    8. Breek de chocolade in stukjes. Doe ze met de vanillesuiker, de room en de boter in een pannetje. laat smelten in een warmwaterbad.

    9. Snij de biscuit horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met boterroom.

    Zet de bovenste helft er weer op. Zet het gebak op een taartrooster boven een groot bord. Overgiet met gesmolten chocolade. Bestrijk de zijkanten met boterroom en werk verder af met hagelslag. Laat opstijven.

    10. Werk tot slot de bovenkant af met roosjes boterroom, chocolade figuurtjes en ouwelblaadjes.

     

    10-12-2005 om 17:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese salade met shii-take
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    200 g shii-take- 100 9 sojascheuten- 1 wortel- 1 blik palmharten- 100 g ananasblokjes- 100 g roze garnalen- 150 g gebraden varkensvlees- 3 eetlepels sojasaus- 3 eetlepels sesamolie- 1 eetlepel sesamzaadjes- 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes- peper uit de molen

     

    Wrijf de shii-take droog schoon, snipper ze fijn. Blancheer de sojascheuten 30 seconden in water, laat ze uitlekken. Schil en rasp de wortel. Laat de palmharten uitlekken. Snij het vlees in reepjes. Verwarm in een pannetje de sojasaus, doe er de vleesreepjes bij. Laat 3 minuten op een hevig  vuur  staan. Vermeng het vlees, de groenten en de ananas in een grote slakom. Schenk er de sesamolie bij. Schep goed om. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen. Werk af met de garnalen, de sesamzaadjes en de koriander.
    TIP: Lekker met warme toost.

     

    10-12-2005 om 17:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pentekeningen_van_claude_pire
    blog.seniorennet.be/penteke
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fre_46_an
    blog.seniorennet.be/fre_46_

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oompie_rob
    blog.seniorennet.be/oompie_
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mooieteksten
    blog.seniorennet.be/mooiete
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mooieteksten
    blog.seniorennet.be/mooiete
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!