• TR125 - 13KM000 - 1:10:18
    Zoeken in blog

23-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.arbitrage 4

verslag en analyse van een wedstrijd door ho kalken: KFC HO Kalken I zag zondag een einde komen aan een reeks van zes wedstrijden zonder nederlaag. Na de 1-0 op het zware terrein van SV Voorde bekleedt Ho nog net een plaats in de top vijf. Maar er zijn veel kapers op de kust. "Net zoals tegen buur Appelterre zijn we ook uit Voorde met lege handen teruggekomen", jammert T1 Dave Van Waes. En zoals in de andere deelgemeente van Ninove werden we op een 1-0 nederlaag getrakteerd. In de eerste helft kwamen we goed weg met een 1-0 achterstand. Wij hadden grotendeels het balbezit, maar de tegenprikken van Voorde waren veel gevaarlijker. Onzorgvuldig en ongeconcentreerd verdedigen werd genadeloos afgestraft. Zij streden voor elke meter grond en hadden daar veel gele kaarten voor nodig. Een speler blokte zelfs een bal met de hand om een lob van Aatif, over de ver uitgelopen doelman, te verhinderen. Na een lange discussie met de lijnrechter besloot de zwak leidende ref de doelman te bestraffen met geel. Niet te begrijpen zo'n beslissingen!" "Wij creëerden enkele halve kansen, maar hadden telkens te weinig spelers in de 16 van de tegenstander. In de tweede helft kwamen Michiel en Thomas in de plaats van Lesley en Aatif. We namen onmiddellijk het initiatief en kampeerden voortdurend op de helft van onze opponent. Een trap op de paal van Reinout was de grootste kans. Ook de kopballen van Michiel en Ilias misten het kader van dichtbij. Verder werden ook twee flagrante strafschoppen niet gefloten. De scheids- en de lijnrechter vertikten het om de bal op de stip te leggen. Jammer! In de laatste tien minuten waren de batterijen leeg door de zware kleigrond en de glooiingen van het terrein. Voorde kwam nog een tweetal keer dicht bij de 2-0. En zo keken we voor het eerst sinds lang tegen een nederlaag aan. Besluit: - verdiende overwinning van Voorde: zij hadden vanaf minuut 1 meer goesting om te winnen; - op zware velden hebben we het moeilijk om een resultaat neer te zetten; - de spelers hebben de zware wedstrijd van vorige week tegen Drongen slecht verteerd; - het niveau van de scheidsrechters is dit jaar heel goed; er is een nieuwe, jonge lichting op komst; jammer genoeg hebben we de laatste twee weken de zwakkere refs van de reeks gehad; - volgende week zijn we verplicht onze zwakke prestatie uit te wissen voor ons trouw thuispubliek."
    noot: of hoe je in één adem je gal kan spuwen en heel veel zeggen