naast lopen lezen we natuurlijk ook wel eens iets; zelfs soms iets dat niks met dat lopen te maken heeft; of je zou in ieder geval al ver moeten zoeken om een verband te zien; zo las ik vandaag iets over 'het zoeten van stenen'; ik had daar nog nooit van gehoord; zoeten blijkt de laatste fase van het schuurproces bij natuursteen te zijn; hierbij wordt het vlak met bijvoorbeeld een schuurschijf nageschuurd; het oppervlak van hardsteen wordt door het zoeten donkerder, dieper van kleur en niet glanzend; met die extra kennis op zak gingen we dan maar op stap; of de stenen waar ik op liep gezoet waren weet ik niet; wat ik wel weet is dat ik deze lange duurloop, weliswaar aan een rustig tempo, gemakkelijk heb verwerkt; dus ja, het gevoel achteraf was positief; en dat is een leuke vaststelling; details van deze run: 4.57/km - 1812 kcal (!) - 165 gemiddelde hartslag - 188 maximale hartslag - 171 pasfrequentie - 142/26bpm - k1 5.12 - k2 5.00 - k3 5.01 - k4 4.59 - k5 4.56 - k6 5.01 - k7 4.55 - k8 5.01 - k9 4.52 - k10 4.58 - k11 4.51 - k12 4.59 - k13 4.56 - k14 4.57 - k15 4.57 - k16 4.55 - k17 4.53 - k18 4.50 - k19 4.48 - k20 4.52
|