Het weer. In de voormiddag was het overwegend zonnig. Na de middag ontwikkelden er zich stapelwolken maar het bleef overwegend droog. De maxima lagen rond 22 graden aan zee en tussen 24 en 27 graden in het binnenland. De wind was meestal zwak en veranderlijk. Aan zee waaide de wind eerst zwak uit zuidwest, ruimend naar noordwest in de namiddag en toenemend naar matig.
Het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) raadt aan om gekookte pasta niet langer dan twee dagen in de koelkast te bewaren. Wie pasta toch langer bijhoudt en opeet, kan namelijk erg ziek worden. het risico bij deegwaren zit hem in de bacterie 'bacillus cereus'. Die komt van nature voor in pasta en rijst, maar het probleem is dat een 'spoorvormer' is. Dat wil zeggen dat de bacterie sporen nalaat. Als die zich ontwikkelen, kunnen ze toxines produceren waar je ziek van kan worden. Risicopersonen, zoals jonge kinderen en ouderen, kunnen ernstige implicaties krijgen, vooral aan de lever. Er zijn al kinderen gestorven nadat e bedorven pasta hebben gegeten.
Vandaag een echte recuperatierun. Gisteren na de wedstrijd niet meer uitgelopen. Daar heb ik het ook wat moeilijk mee geef ik toe. De spieren staan dan gespannen en ik vrees vaak voor krampen en pijnscheuten. Dus daar moet ik mee opletten. Ook vandaag ging het in het begin nog uiterst moeizaam en haalde ik nauwelijks enig tempo. Geduldig verder gelopen en na een vijftal kilometer begon het stilaan beter te gaan. Dat was wel een goed gevoel. Wat mij betreft is hiermee het doel van deze run behaald.
Details: 5.49/km - 598 c - 169 pasfrequentie - 17,8°.
|