Het weer.
Op zaterdag was het zwaarbewolkt met af en toe wat regen in het centrum en zuidoosten van het land. In Vlaanderen bleef het over het algemeen droog. De maxima varieerden van 20 graden in de Hoge Ardennen, 22 graden aan zee en 24 graden in Vlaanderen.
Actueel.
100 jaar - slot
5) noten
Noten maken al lang deel uit van het menselijke eetpatroon. Ze passen perfect in een gezonde levensstijl en het mediterrane dieet. Verschillende studies toonden aan dat regelmatig noten consumeren tot een betere cholesterol leidt. Ook een verminderd risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, galstenen en verschillende kankers kunnen het gevolg van meer noten eten zijn. 30 gram noten per dag is ideaal. Welke soort dat is, maakt niet veel uit. Ze bevatten allemaal sterke bioactieve stoffen, mineralen, sporenelementen en vitaminen. Gemakkelijke oplossing: studentenhaver, een mengeling van verschillende soorten noten.
6) kolen
Koolsoorten hebben een unieke samenstelling aan stoffen die je nergens anders in de natuur vindt. Ze bieden een duidelijk anti-kankereffect, beschermen tegen artrose en ontstekingen, versterken het afweersysteem tegen griep, beschermen de darmen en het immuunsysteem en bevorderen gewichtsverlies. Zet daarom minstens één keer per week een koolsoort op het menu. Reken op zo’n 350 gram per persoon. Broccoli, spruitjes zijn de toppers. Ook waterkers is een goed idee, die behoort tot dezelfde familie als de koolsoorten. Wissel buiten deze drie toch ook zeker af. Sommige soorten kun je rauw eten, maar als je ze wil klaarmaken, stoom je ze bij voorkeur, omdat alle bioactieve stoffen dan bewaard blijven. Kauw ook goed als je koolsoorten eet: de anti-kankerstoffen worden dan al in de mond gevormd.
7) groene thee
Groene thee bevat meer en sterkere antioxidanten dan zwarte thee. Het is een van de gezondste dranken en het beschermt ons tegen veel verschillende aandoeningen. De voornaamste medicinale eigenschappen van groene thee zijn het neutraliseren van vrije radicalen én het stimuleren van een snellere ontgifting van schadelijke stoffen in het lichaam zodat de lever gezond blijft. Dagelijks vijf kopjes groene thee drinken zou het meest efficiënt zijn om alle positieve effecten te bewerkstelligen. Gebruik bij het zetten van thee geen kokend water, maar water van ongeveer 75 graden Celsius. Daardoor blijven de antioxidanten het best bewaard.
De run.
Details: 9.00/km - 308 c - 135 pasfrequentie - 18,3°.
|