(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brogdale 14 sept.

    Brogdale 14 sept.

    Sinds de landeigenaar de site heeft overgenomen van de Trust (Stichting in Nederland, VZW bij ons) is er heelwat geronoveerd. Rond het binnenpleintje zijn aantrekkelijke winkeltjes opgetrokken en is het restauratiegedeelte uitgebreid. Het plantcentre is nog beperkt, maar zou terugkomen.

    De gidsen van vroeger zijn blijven fungeren.

    De wat aparte vereniging: “Friends of Brogdale” functioneert niet meer.

    De bomencollectie wordt nu beheerd door de universiteit van Reading. East Malling Research, waarbij zich de Brogdale Trust had aangesloten, en nog drie andere kandidaten visten achter het net.

    East Malling had de intentie de collectie te verhuizen. Ze hebben het niet gehaald.

    Tijdens ons bezoek reed het smalspoor treintje.

    Mijn bedenking: de bezoekersfaciliteiten zijn veel verbeterd, maar zullen die bezoekers en toeristen ook komen?

    De vroegere trust had gerekend op 100.000 bezoekers per jaar en ze moesten er ongeveer 10 jaar over doen om dit aantal te bereiken.

    Wij hadden een mevrouw als gidse en we hadden de tijd om overal te komen.

    De meer dan 2000 appelrassen vormen vanzelfsprekend de hoofdbrok. Overal konden we proeven. Bij nog niet helemaal rijpe vruchten kan je wel merken of dit een lekkere appel zal worden.

    We stonden stil bij de appel die wetenschapper Isaac Newton zag vallen en hem de wet van de zwaartekracht openbaarde. Het ras werd naar hem hernaamd.

    Als steeds wordt de aandacht getrokken op de Roem Van Vlaanderen. Dit is echter een Duits ras dat door iemand meegesmokkeld werd en hier onder zijn nieuwe benaming ( Wie kan die mij zeggen, want ik ben de echte naam vergeten?) aan de man gebracht werd.

    De Knobby Russet was nog maar begonnen zijn wratten te ontwikkelen, maar onder die erg ruwe schil steekt smakelijk vruchtvlees.

    De perenverzameling had een tamelijk goede bezetting. Tijdens de bloei maart-appril had men hier beter bestuivingsweer dan bij ons en blijkbaar minder vorst. Ik heb ooit wel eens gezien dat er in Brogdale geen peren waren.

    Mij is de kweepeer Ronda opgevallen. Mooie bladstand en knappe vruchten. Lijkt mij een van de beste onder de 17 kweepeerrassen. Ik moet er wel de bedenking bijmaken dat de bomen hier bespoten worden.

    De pruimen waren hier ook een mislukking dit jaar. Vorst en slecht bestuivingsweer.  “Dat weer kwam van het vastenland.” We gingen de late pruimen verkennen en ontdekten nog heel wat met te smaken vruchten.

    Foto’s

    - Brogdale

    - De 2 gidsen. Foto Magda Schuurmans

    - Gidse

    - Bekoorlijke, rode appel

    - Blenheim Orange. Hier nog weinig gekleurd. Met de huidige koude nachten zal kleuring zeker toenemen. Wordt nu geplukt.

    Eerst keukenappel; in oktober dessertvrucht. Bewaart tot januari.

    - Knobby Russet (Foto Magda Schuurmans), bewaart tot maart. Onder de ruwe pel steekt lekker vruchtvlees.

    - Groepje met Magda met fotpapparaat.

    - Proeven (foto Magda Schuurmans)

    -Nog proeven (foto Magda Schuurmans)



















    21-09-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend Engeland 13-14 september of een tocht met Hindernissen

    Weekend Engeland 13-14 september of een tocht met Hindernissen

    Met de brand in de tunnel vorige donderdag moesten we uitwijken naar de ferry.

    Bij een stop voor Calais zagen we 4 jongeren ontsnappen uit een Poolse truck. Ze kropen door een snede in het achterzeil.

    Voor de eerste maal een file zien aanschuiven voor de ferry.

    Normaal hadden we op de middag in Wisley moeten aankomen. Het werd half vier. Volgend jaar gaan we terug en bezoeken dan zeker het nieuwe serrecomplex.

    Op de universiteit van Kent kwamen we ook te laat wegens vertraging door een ongeval. Men had het buffet al afgeruimd. Gelukkig bereidde men voor ons nog een fish en ships maaltijd, die ook smaakte.

    Met 16 gingen we daarna nog Canterbury bezoeken. Er was veel leven van de jeugd. Ooit een aanstaande bruid met vriendinnen uitdagend fuivend gezien op haar vrijgzelinnenavond?

    Het uurtje stappen bergop tot de campus viel mij goed mee, ondanks het gevorderde uur (0u30, 1u30 onze tijd).

    Foto's van Magda Schuurmans



















    18-09-2008, 16:43 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september Heikant Hulst

    *Zaterdag  27 september   Publieksdag "Oude Fruitrassen" - MoBi-pers – Heikant – Zeeuws Vlaanderen


    Waar:          Julianastraat 98, Heikant (Hulst) bij de heer Martinet, die al enkele keren een bijdrage leverde voor  de blog.
    Open dag:    10.00u tot 17.00u
    Erf excursie: 14.00u
    Fruitpersen:  tussen 10.00u tot 17.00u op afspraak
    Activiteiten:  excursie, demo dorsen & vlasbewerking, rondrit oude wagen, verkoop agrarische producten, overdekt terras, tentoonstelling oude fruitrassen, info over Zeeuwse erven.
    Aanmelden voor de MoBipers voor 17 september

    • Het aanmelden doen we om op die manier een planning kunnen maken en u niet al te lang hoeft te wachten. U hoort vooraf hoe laat u aan de beurt zult zijn. Gezien de ervaringen uit het voorgaande jaar, is het verstandig tijdig aan te melden.
    • Aanmelden bij: Mobipers: rudolfjan@mobipers.nl of 06-1100 34 70
    • ten minste 75 kg ofwel 3 volle houten veilingkisten per adres / persoonalleen fruit dat niet rot of beschimmeld is. Valfruit en fruit met aantastingen door insecten zijn geen probleem
    • persen kost € 1,- per liter. Contant afrekenen ter plaatse. (75 kg brengt ongeveer 50 liter op). Het sap wordt verpakt in 5l pakken en is lang (2 jaar) houdbaar

    Heeft u nog vragen, neem dan gerust even contact met ons op.

    Sandra Dobbelaar
    info@slz.landschapsbeheer.nl  // 0113-230 936

     

    http://www.landschapsbeheer.nl/zeeland

    16-09-2008, 00:13 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. REGENWORMCOMPOST

    REGENWORMCOMPOST

    Ik kreeg een interessante mail:

    Titel: regenwormencompost

                                

                                 Bericht:

                                 Hallo,

    Met veel interesse heb ik je blog doorgenomen,het is een blog met mooie en duidelijke foto’s Bij het eerste bericht schreef je  iets over de grond verbeteren met regenwormencompost,welnu dat moet ik als compostmeester tegenspreken,de compost die gemaakt word,word gemaakt door een speciale worm,namelijk de tijgerworm,bij ons compostmeesters ook de compostworm genoemd. Deze worm leeft in de strooisellagen van vb. het bos,het is een kleine rode worm met aan de onderkant een tekening in de vorm van een tijger,vandaar zijn naam "de tijgerworm",deze worm komt massaal voor in de verschillende compostsystemen en word vooral gebruikt om te composteren in gesloten bakken,deze systemen worden gebruikt om te composteren bij mensen die geen plaats hebben om een compostsysteem te plaatsen en toch willen composteren,zo composteren levert een vette en natte compost op die je het beste een tijdje laat drogen en daarna word het gebruikt,na menging met tuingrond om kamerplanten te verplanten of

      in te verspenen, de hoeveelheid compost dat dit oplevert is onvoldoende om een kleigrond te verlichten en ik denk dat je in het bericht bedoeld de gewoon gemaakte compost in bakken,vaten of hopen, het levert niet alleen compost op maar ook een vloeistof,"perculaat of wormensap" genoemd,dat je verdund kan gebruiken bij de gietbeurten van kamerplanten. Ik heb hier op bloggen een blog gemaakt,die volledig geweid is over het composteren op alle manieren,je kan er ook een stukje nalezen over het composteren in een wormenbak. Hier is het adres:

     

    http://www.bloggen.be/compostmeester

     

    Dit wouw ik je even melden, zonder je artikels af te breken,daar dit in geenszins mijn bedoeling is of was .

    Met beleefde groetjes,

    De compostmeester.

     

    Ik wist nog niet dat de mestworm, Eusenia fetida, ook tijgerworm genoemd wordt. Dit lijkt niet slecht gevonden met al zijn streep-segmenten.                                                    Eind de jaren 70 werden we als landelijk Veltsecretariaat overspoeld met aanbiedingen voor wormencompost uit Italië. Hier ten lande waren er handige verkopers van wormen - en wormensystemen, mits een serieuze investeringsprijs. Na een tijd van beiden niet meer gehoord.

    Bij Heinz Erven zag ik zijn gemetste wormenputten met nogal wat afvalfruit.

    Een inventieve persoon (Firma Ecocult?), als ik het mij goed herinner uit Westrozebeke, of was het Oostnieuwkerke (?), had in die tijd een wormenbak ontwikkeld met worteldoek, bestaande uit 2 compartimenten.

    In het middentussenstuk waren grotere gaten. Het nieuwe materiaal (liefst al iets voorgecomposteerd) werd aan een kant aangebracht en geregeld wat aangevuld. Gefundenes Fressen voor de mestwormen (tijgerwormen). Eens vol en uitgewerkt  begint men met het tweede gedeelte  en verhuizen de meeste wormen. De edele wormencompost gebruikte ik bij de aanplant van bessen en aardbeien. Wellicht gebruikte Aleide die ook voor enkele bloempotten. Ik zou moeilijk ermee kleigrond kunnen verbeteren want ik heb zandgrond en zeker te weinig pierenmest voor dit doel. Vorig jaar werd er nog gebruik van gemaakt van de wormenbak. Na 25 jaar nog te gebruiken! In deze bak kan je alleszins meer wormenmest bereiden dan in het moderne vat met kraantje.

    Al een hele tijd geleden heb ik het meegemaakt dat in onze volle beerput-overloop-sterfput, zich een massale klomp van mestpieren gevormd had. Dank zij Aleide gebruiken wij zoveel als kan - nog van voor de jaren zeventig van de vorige eeuw - natuurlijke zeep- en wasproducten. De meeste regenwormen in mijn min of meer uitgewerkte composthoop behoren tot de gewone soort Lumbricus terrestris

    Het nu gebruikte wormenvat, naar Engels model, heeft een kraantje om het percolaat (het gevormde, rijke vocht) af te tappen. Dit systeem heb ik echter niet.

    Ik heb eveneens het certificaat van compostmeester.


    15-09-2008, 22:11 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!