(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorba presteert

    Zorba presteert

    Zorba is onze halfwilde, gesneden witte kater, gekregen van nonkel Andre Lagrou van Leffinge. Kleinkind Jasmien heeft die destijds een beetje tam gekregen. Als die honger heeft is die eventjes te aaien maar je moet opletten, want de klauwen zwiepen nog steeds zo uit.

    Vanmorgen lag er een volwassen bruine rat aan de achterdeur.

    Hij doet dus nog steeds zijn werk. Maar ik vrees dat ook zangvogeltjes sneuvelen. Die worden niet tentoongespreid maar opgepeuzeld. Een verdwaalde veer zegt soms genoeg. Als dit van een merel is raakt mij dat niet. Hier zie ik geen afname van het aantal.

    Gans onze zuidgevel is op dit ogenblik goed gebarricadeerd met insectendoek over de druiven. Na een week is de vesting nog niet ingenomen.

    Wij eten de druiven!





    27-09-2008, 23:57 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met KVLV naar het Hageland

    Met KVLV naar het Hageland

    In de voormiddag bezoek aan het geboortehuis-museum van pater Damiaan te Tremelo.

    Wie destijds melaatsheid opliep werd veroordeeld tot afzondering. Een van die vergeetplaatsen was een stuk van het eiland Molokai, afgesloten van de rest van het eiland door een hoge bergrug. Pater Damiaan ging midden onder hen wonen, bouwde er een kerk en woningen. Hij werd zelf besmet en stierf er in 1889, het geboortejaar van mijn vader.

    Het waren protestantse zendelingen die het werk van pater Damiaan wereldkundig maakten.

    Molokai behoort tot Hawaï, nu de 50 ste staat van de Verenigde Staten.

    De besmetting loopt men op door speeksel. Als men met de handen uit een gezamelijke pot eet met besmette personen in hun incubatieperiode van 6 jaar, is de kans groot om ook besmet te geraken. Melaatsen voelen zich niet ziek. De zieke plaatsen, met in die tijd afgrijselijke en stinkende wonden, zijn gevoelloos geworden.

    Mits een behandeling van 2 jaar geneest men nu volledig. Door goede verzorging tracht men intussen niet te veel weefsel te laten verloren gaan.

    Het namiddagprogramma staat in het teken van de Hagelandse wijn te Wezemaal-Rotselaar.

    Eerst maken we met gids Etienne Vanoosthuyse, een doorwinterde kenner, een flinke wandeling naar en op de Wijngaardberg. Hij heeft zijn eigen wijngaard op een andere helling in Rotselaar. Een van zijn buren hebben we eind der zestigerjaren nog leren kennen: eerwaarde heer ‘professor ‘ Bouts, natuurgeneeskundige, die er woonde op een domein van 8 Ha. Hij is een vijftal jaar geleden op de gezegende leeftijd van 99 jaar en 11 maanden overleden.

    Vroeger heeft men op de Wijngaardberg van Wezemaal terrassen aangelegd voor wijnbouw. Op de kam bouwde men met de uitgedolven ijzerzandstenen een 1,80 m hoge en 1,6 km lange muur als beschutting tegen de Noordenwind. Dit was in de jaren 1810 tot aan de verwoesting van de wijngaarden in Europa door de druivenziekte, halverwege de 19 de eeuw. Dank zij enting op de onderstam van de Amerikaanse druif, die hiertegen bestand bleek, heeft de wijnbouw zich opnieuw kunnen herpakken en zich verder uitbouwen.

    Al een tiental jaar geleden zorgde de gemeente voor het materiaal en vormde zich  “Den Steenen Muur”, een groep van een 10-12 tal vrijwilligers, die iedere zaterdag voor het verdere onderhoud en het wijnmaken instaan. De wijngaarden beslaan 1,2 Ha, goed voor 6.000 flessen. 30 % gaat naar de medewerkers, 10 % naar de gemeente en 60 % staat ter beschikking voor het wijnproeven in kelder en garage van de wijnkelder "Den Steenen Muur" in het vroegere gemeentehuis van Wezemaal.

    Elk jaar is de voorraad op. Verkoop komt er niet bij.

    Bij het begin van de wandeling zien we de opvallend grote kerk voor een dorp van 1300 zielen. In vorige eeuwen was het een belangrijk bedevaartdoord naar St. Job. Een verdere getuige hiervan is de imposante pastorij met kasteelallures met als pastoor een Norbertijn van Averbode.

    Bij het begin van de wandeling op de Wijngaardberg is er een Pinot Noir wijngaard. Op de eerste rij zijn de merels sinds een week, na het oogsten van de mais, duchtig beginnen mee te snoepen. Hoger op de berg komen ze niet. “De merels zitten enkel rond de huizen”.

    De druiven worden gekweekt aan draden op een naar rechts gebogen gesteltak waarop de draagtakken staan. Bij het begin van de buiging groeien de twee takken die voor de vervanging moeten zorgen. Begin volgend jaar zal men de gesteltak met de vruchttakken van dit jaar afzagen tot tegen de stam en de beste van de twee takken vlak binden. Hierop zullen zich de nieuwe draagtakken ontwikkelen. De andere tak wordt op 2 ogen ingeknipt die zullen instaan, de ene als nieuwe gesteltak en de andere, ingeknipt op 2 ogen, zal zorgen voor de 2 takken als voortzetting en vernieuwing van de wijnstok.

    We zien een vroegere boomgaard die stilaan ingenomen wordt door het bos. Hoger op de berg is er enkel nog bos, tot we op een van de vroegere terrassen komen. Daar heeft men een wijngaardje met het resistente ras Sirius (witte druif) aangelegd. Hier kweekt men aan palen en zijn er meer vruchttakken. De trossen werden vorige zaterdag geoogst.

    Op de top zien we eerst nog de restanten van een vroegere ijzerzandsteengroeve met erachter een overblijfsel van de vroegere ‘Stenen Muur’.

    De andere kant is helemaal in cultuur met een appelplantage. Men is volop bezig met een eerste tussenpluk van de Jonagold. De volle paloxen worden tussen de rijen van een nieuwe perenaanplant gezet, misschien om nog wat na te kleuren met de koude nachten.

    We dalen iets verder terug aan de zuidkant af en komen bij hun grootste wijngaard op de helling. Bacchus is geplukt; Pinot gris en Dornfelder volgen eerstdaags; voor de Chardonnay is het wachten tot eind oktober, begin november. Het plezante is dat we van elk ras een besje kunnen proeven.                        

    Terug in het centrum nemen we plaats in de garage. Een andere groep heeft de kelder met tongewelf ingenomen.

    Het eerste geserveerde wijntje, dat best heel goed smaakte, bleek een appelwijn. Daarop volgde een Pinot gris, iets te zuur betoond. Dan de zeer goede, compelexe Chardonnay. De Bacchus is vooral aromatisch. Dit jaar laat men de pel 1 dag meegisten voor een nog beter resultaat. Voor mij was de max de Pinot Noir, de ingrediënt voor de rode Bourgogne. Zonder pel bekomt men een witte wijn met een zweempje rood. Mits enkele dagen meegisten van de pel wil men nu ook een rosé maken. De rode Dornfelder is op. De pas 2 maanden oude Sirius is gewoon lekker. Het meest verrukte mij een tijd geleden de Bio-Sirius 2005 van De Hageling,Tienen. Ik vond dat een fenomenaal wijntje.

    Ook in België worden beslist zeer goede wijnen gemaakt. Wezemaal kent de stiel!

    Dit jaar heeft men iets minder druiven, maar die zijn, dank zij de goede septembermaand zeer goed voorzien van suiker en zuur.

    Je kan alvast gaan proeven tijdens de Wijnfeesten op het laatste weekend van augustus volgend jaar.

    FotoÂ’s: 

    Wezemaal: oud gemeentehuis met aanpalend wijnkelder “Den Steenen Muur”.

    Aan de voet van de Wijngaardberg.

    Bij de Pinot noir

    Bij de “Steenen Muur”

    De grote wijngaard met Pinot gris, Bacchus, Chardonnay en Dornfelder.

    Dornfelder heeft de mooiste trossen. De onderste bladeren zijn weggenomen voor betere belichting.

    7-9: proeven.

     



















    25-09-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feedback uit Gemert

    Feedback uit Gemert

    Wat leuk te lezen dat jullie bij Velt zijn geweest in onze mooie gemeente Gemert. Ook toevallig is dat wij dit jaar met 75 kinderen een schooltuin hebben bij Velt. Iedere week gaan onze kinderen onder schooltijd daar tuinieren. Vandaag worden de erdperen geoogst.

    Het kaartje dat bij u is aangetroffen staat op dit moment nummer 1. 4 km voorsprong op de nummer 2.

     

    Jan van der Veen (directeur van jenaplanschool De Pandelaar)

    24-09-2008, 09:34 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sissinghurst 14 september

    Sissinghurst 14 september

    Sissinghurst, de beroemde tuin van Vita Sackville-West en Sir Harold Nicolson, gecreëerd in de dertiger jaren; sinds 1967 in het bezit van de National Trust, is steeds een diepe schoonheidsbeleving.

    Knappe fotoÂ’s op www.invectis.co.uk/sissing  Klik op de verschillende gedeelten op het plannetje om een hele reeks fotoÂ’s te zien.

    Enkele fotoÂ’s van ons bezoek.

    1. Wie Sissinghurst bezoekt heeft een prachtig uitzicht vanuit de als museum ingerichte woontoren.
    2. Zicht op het inkomgebouw.
    3. Zicht op de vroegere bedrijfsgebouwen en hoppeast. Hier werden de hoppebellen gedroogd voor de bierfabricatie.
    4. Sissinghurst is bekend om zijn tuinkamers. Hier het centraal punt van de witte tuin.
    5. De boomgaard.
    6. In de boomgaard zagen we een boom waarvan de vruchten een voor mij ongekende ziekte vertonen. Bij een eerste zicht dacht ik aan hagelschade, maar dat is het niet. Wie weet meer?
    7. Wat een onverhoopt succes: we kunnen mee met de shuttle! Er is haast niemand. We zien in de verte nog een andere bus en een paar autoÂ’s. We wachten voor een bord: 18.20 - 20.23 Calais. De shuttle rijdt alternatief op 1 spoor en doet er ongeveer een uur over, anders 35 minuten. (Foto Magda Schuurmans)
    8. We zijn nr 1. Achter ons stond nog een auto. (Foto Magda Schuurmans)
    9. Chauffeur Winnie. De jonge Florens wist hem te charmeren. Voor ons was de tijd zo voorbij.


















    23-09-2008, 23:10 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BROGDALE (Vervolg)

    BROGDALE (Vervolg)

    Brogdale is telkens een belevenis met al die vruchten in vele vormen, kleuren en smaken.

    1.  Algemeen zicht op het appelperceel. (Foto Magda Schuurmans)

    2.  Sierappels (Foto Magda Schuurmans)

    3.  Is dit geen aantrekkelijke pruim: Gordon Castle. De smaak was ook goed.

    4.  Mij trof de onlangs in speciale vorm gesnoeide pruimen op een opbrengstperceel. Pruimen worden in blad gesnoeid, meestal na de oogst, maar in deze afhangende vorm nog nooit gezien. Het betrof wel reeds uitgegroeide bomen. Moet gemakkelijk zijn om te plukken. Wel altijd gehoord dat  een pruim schuin opwaarts moet groeien om zijn groeikracht te behouden.

    5.  Idem (fotoÂ’s Magda Schuurmans).

    6.  Mooie peren (fotoÂ’s Magda Schuurmans).

    7.  Bij de kwee Ronda. Dit ras viel op door zijn gezonde groei en mooie vruchten. (Er is wel een maar, want hier wordt behandeld). Dit is nog een vrij recent ras van Wädenswil (Zwitserland) en in 1984 in de handel gebracht. Zelfvruchtbaar en minder vorstgevoelig. Fijnkorrelig vlees, weinig steencellen. Mag niet te laat geplukt worden om wille van de bruinverkleuring van het vlees cfr Vranja.

    8.  Na de ploughmans lunch of pie. Florens is voldaan.

    9.  We vertrekken. De majestatische Libanonceder kun je vanop de M2 autoweg zien.



















    22-09-2008, 11:53 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballonkaartje uit Nederland
    Ballonkaartje uit Nederland
    Net in de Prune de Prince dit balonkaartje uit het Nederlandse Gemert gevonden. De VELTafdeling daar heeft er een interessante tuin opgezet, die we met Velt Provincie Antwerpen bezochten.
    Ook aan het kruidencentrum De Sprenk brachten we een leerzaam bezoek. De tuin bevat heelwat natuurlijke elementen.
    Gemert ligt naast Helmond, laat ons zeggen de hoofdstad van de Peel. Daar gingen 'Beeckman en Beeckman' van Toon Kortooms op gymnasium. De eeneiïge tweeling haalde er glorieuze fratsen uit. Roger Windels gaf in het Sint Jozefinstituut, de gele doos, te Torhout in de grote klasruimte die wij 'Het Parlement' noemden les in aardrijkskunde aan alle 2 de klassen samen, met de epidiascoop, waarmee plaatjes uit een boek dat eronder gelegd werd, op een doek geprojecteerd werden.
    Tijdens een panne begon hij voor te lezen uit dat boek en hoorden wij voor 't eerst de naam Helmond.
    Die leerkracht heeft het daarna als senator nog tot in het echte parlement gebracht.





    22-09-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!