Frambozen zijn heel
gezond
Frambozen
bevatten veel meer gezonde stoffen dan bijvoorbeeld tomaten,
kiwis en broccoli die bij de meeste mensen veel beter bekend zijn als gezonde voedingsmiddelen.
Dat schrijven Nederlandse wetenschappers in het tijdschrift BioFactors.
Volgens de wetenschappers bevat de framboos een
geneeskrachtige stof die in die hoeveelheden tot nu toe in geen enkel ander
voedingsmiddel werd teruggevonden. Wellicht komt de stof ook voor in
enkele geneeskrachtige Chinese kruiden. Frambozen bevatten naast de
geneeskrachtige stof per gram ook tien keer meer
beschermende antioxidanten dan tomaten. De antioxidanten neutraliseren
agressieve moleculen in het lichaam en voorkomen celbeschadiging. Het nadeel
van frambozen is dat de vrucht erg duur is en slechts in kleine hoeveelheden op
de markt komt.
Uit De Morgen 24/03/2006
Tijdens de zomerreizen met de
kinderen destijds, hebben we langs landelijke - en boswegen, in nogal wat
landen van de wilde framboosjes gesnoept!
|