Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wrap met kalkoenblokjes

     



    Wat heb ik nodig:

    -een pak wraps
    -halfgedroogde tomaatjes (zelfgemaakt vind ik het lekkerst)
    -400gram kakoenblokjes, goed gekruid met kippekruiden
    -rode pesto (zelfgemaakt of potje)
    -rucola
    -beetje zure room

    Hoe maak ik het:

    -Bak de kalkoenblokjes mooi bruin in een antikleefpan
    -vervwarm de wraps in de microgolfoven
    -besmeer ze met de pesto
    -leg hierop een schepje kalkoen
    -dan de tomaatjes en rucola
    -en als laaste de rucola
    -steek vast met een prikkertje en serveer

    In enkele minuten een heerlijke lunch, weer eens wat anders dan een boterham met kaas, al kan dit ook zeer lekker zijn.

    smakelijk!

    18-02-2010 om 09:38 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lasagne met witloof en ham

    wat heb ik nodig:

    -lasagneblaadjes
    -6 witloofstrokjes in fijne reepjes
    -5 sneden ham in reepjes gesneden
    -250ml room
    -150ml melk
    -100gr gemalen extra belegen kaas
    -100gr gemalen parmezaan
    -zout-peper-nootmuskaat-currypoeder
    -olijfolie

    Hoe maak ik het:

     -verwarm de olijfolie en stoof hierin op zacht vuur de witloof gaar
    -voeg de room en melk toe en laat 10 minuten inkoken, bindt eventueel nog een klein beetje bij, mag een vrij lopende saus zijn
    -meng voorzichtig de ham en de helft van beide kazen eronder
    -neem vuurvaste schaaltjes en leg een beetje witloofmengsel en een lasagneblaadje,
    bouw zo verder op en bestrooi bovenaan met de resterende kaas
    -bak in een voorverwarmde oven van 180gr gedurende 30minuten

    02-02-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    01-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelpotje met bloemkool en gehakt

    wat heb ik nodig:

    -1/2 bloemkool in roosjes
    -6 eetlepels instantpureepoeder (of 4 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen)
    -25O gr gehakt-rul gebakken
    -15Ogr gemalen kaas (mag flink afsmaken, parmezaan of comte of gruyere)
    -zout en peper en nootmuskaat
    -beetje melk
    -klont echte boter
    -beetje paneermeel

    Hoe maak ik het:

    -kook de boemkool (en de aardappel indien je ze gebruikt) goed gaar
    -giet af en voeg boter , zout, peper en nootmuskaat toe en plet niet al te fijn.
    -meng met het gehakt dat je eventueel ook flink mag kruiden (kippekruiden doe het hier goed)
    -voeg de helft van de gemalen kaas toe en meng
    -doe alles in een ovenschaal en maak een mooi motief in je puree
    -bestrooi met de rest van de kaas en paneermeel
    -als dit gerecht op voorhand gemaakt wordt en je het dus terug opwarmd de dag nadien dan in een oven voorverwarmd van 18O graden gedurende 40 minuten,
    anders volstaan 15min.

    Ik geef er nog een stukje zacht gebakken kipfilet bij, maar dit hoeft niet echt

    smakelijk!



    01-02-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst

    wat heb ik nodig:

    -2 stronken witloof
    -Boter
    -wildfond
    -2 sinaasappels (1 geperst, één geschild A vive (tussen de vliesjes de partjes lossnijden) en 2 stukjes schil
    -2 handjes risottorijst
    -beetje water
    -beetje suiker
    -zout en peper
    -paar takjes salie
    -2 eendeborsten, vetlaagje kruiselings ingesneden
    -beetje jonge slablaadjes

    hoe maak ik het:

    -breng de fond met een beetje water,  het sinaassap , schil, suiker en salieblaadjes aan de kook, verwijder direct de schilletjes, als de vloeistof kookt,  anders wordt de bouillon bitter
    -smelt de boter en stoof daarin zeer zacht de fijngesneden witlofstronkjes
    -voeg er dan de rijst bij en roer tot alle rijstkorreltjes een laagje boter om zich hebben
    -voeg telkens een soeplepel boullion bij de rijst en roer tot alle vocht is opgenomen en tot de rijst gaar is , dit duurt ongeveer 20 minuten
    -tijdens dat je de risotto maakt verhit je een tefalpan zonder vetstof en leg daarin de eendeborst met de velkant naar beneden,
    laat zeker 6 a 7 minuten bakken tot mooi gekorst,
    keer dan de filets en bak nog 5 minuten voor een lichte rosé (als je het liever meer rosé wil verkort dan de baktijd)
    -haal de filets uit de pan en laat onder alupapier 10min  rusten-zeer belangrijk!!)

    -snij het vlees in schuine plakken , schep de risotto op de borden, leg het vlees erop en ganeer met een slaatje van sinaasappelpartjes en groene slablaadjes dat je hebt aangemaakt met een beetje olijfolie, zout en peper.

    smakelijk


    21-01-2010 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    31-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gourmet van silke

    Hier kan je zien hoe prachtig onze jongste dochter Silke "gourmetschotels" kan maken, ze heeft er dan ook verschillende jaren ervaring bij een keurslager opzitten, iets dat ze deed als weekendwerk.

    31-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes

     



    wat heb ik nodig: (voor 8 personen)

    -een kalkoenborst met vel van 1,5 kilogram
    -100gr gedroogde cranberries (delhaize)
    -5Ogr pistachenootjes
    -100gram wittebrood-paneermeel (zelf maken van wit oud brood fijngemalen)
    -1 ui fijngehakt
    -1 soeplepel fijngehakte salie
    -1 teentje knoflook fijngehakt
    -150gr spekblokjes
    -zout en peper
    -olie
    -beetje boter
    -keukentouw

    Hoe maak ik het:

    -verwarm de olie in een pan en bak zachtjes de ui gedurende 3 a 4min, voeg dan de spekblokjes en de look toe en bak nog even aan
    -voeg bij de rest van de ingredienten en mix flink
    -laat volledg afkoelen
    -vul de kalkoenborst met de vulling en bindt het gebraad mooi samen met het keukentouw
    -smelt de boter ,leg de kalkoenborst in een ovenschaal en smeer in met de boter
    -zet in een voorverwarmde oven van 200graden gedurende 1u10min
    -haal uit de oven en laat 10 minuten rusten onder allufolie
    -snij in dikke plakken

    serveer met een ovenpotje van pompoen met een crumble van reblochon, een raapje gevuld met spruitjespuree en gebakken witloof, een kroketje smaakt er ook overheerlijk bij

    smakelijk

    25-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige rijsttaart

    Dit is een receptje dat even wat voorbereiding vergt maar het resultaat mag er zeker wezen.
    Trouwens je kan het perfect de dag voordien maken en afbakken de dag erna.

    wat heb ik nodig:

    -250gr risottorijst, voorgekookt gedurende 14min in water met een beetje zout
    -2 eieren losgeklopt
    -25gr versgeraspte parmezaan
    -beetje nootmuskaat

    vulling:

    -wat olie
    -150 gehakt rul gebakken
    -185gr ricotta
    -185gr provolone (dolce of picante in blokjes van 1cm=italiaanse kaas-in delhaize te koop)
    -40gr parmaham in snippertjes
    -75gr doperwrtjes beetgaar gekookt (ik gebruik diepvrieserwtjes

    Hoe maak ik het:

    -Verwarm je oven voorop 18Ogr (16O hetelucht) en vet een springvorm van 20cm in
    -meng de rijst met de parmezaan en het eimengsel, kruid met zout, peper en nootmuskaat
    -meng in een grote kom de ricotta, provolone, ham, gehakt en erwtjes goed door mekaar, kruid met peper en zout
    -schep de helft van rijstmengsel in de vorm en verdeel mooi over de bodem
    -schep de kaasvulling er volledig op
    -dek af met de rest van de rijst en bak gedurende 40minuten , tot de boven-kant goudbruin ziet
    -haal uit oven en laat 10min staan alvorens te ontvormen

    -geef er een salade met een mosterdressing bij.

    smakelijk

    20-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteltjes
     

    Weinig tijd en toch zin in iets lekkers..........
    Onderweg naar huis ontstond dit receptje:

    Wat heb ik nodig:

    - een grote diepvrieszak
    -3 lamskoteltjes p.p.
    -een teentje look, beetje platduwen
    -een lepeltje provencaalse kruiden
    -een beetje grof zeezout
    -een soeplepel picado (=een mediteraanse mengeling van delhaize-vind je bij de slaatjes en pesto's enzo
    -wat fetablokjes
    -sap van halve citroen
    -een beetje chilivlokjes
    -een scheut olijfolie
    -een scheut marsalawijn

    Hoe maak ik het:

    -Doe alle ingredienten behalve de marsalawijn in de plastiek zak en sluit hem,
    masseer even alles goed door mekaar en laat een 30minuten marineren, of de tijd die je nodig hebt om de tafel te dekken , een slaatje te maken, een aardappeltje te schillen,, jezelf een glaasje wijn uit te schenken.......
    -bak de koteletjes in een antikleefpan
    -als ze mooi gekleurd zijn doe je de rest van de marinade erbij en blus dan de pan met de marsalawijn.

    Dit is een superlekker receptje en je hebt er echt geen tijd voor nodig.

    smakelijk.

    14-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktballetjes met curry
    Image Hosted by ImageShack.us

    Deze gehaktballetjes zijn uit de indische keuken afgeleid.

    wat heb ik nodig:

    -600gr gehakt
    -2 eetlepels geraspte gember
    -1kl komijn
    -1 geraspte ui
    -2 el broodkruim
    -1ei
    -een handvol vers gehakte koriander
    -een kartonnetje kokosmelk

    Dit alles gemengd en tot balletjes gerold

    -een handvol geroosterde pecannoten
    -2 grote tomaten in blokjes
    -2 kl groene currypasta (in supermarkt bij oosterse producten)

    Hoe maak ik het:

    -bak de balletjes tot ze mooi gekleurd zijn, voeg dan de currypasta toe en bak even mee aan, dan de tomatenblokjes en de kokosmelk,
    -laat alles een 15minuutjes sudderen
    -bestrooi met een beetje gehakte koriander en de nootjes

    Dien op met witte rijst

    07-12-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wok met rundsvlees en sinaasappel
    wat heb ik nodig:

    -1 oranje paprika in niet te kleine stukken
    -1 ui in partjes
    -1 teentje knoflook in schijfjes
    -een stukje gember in staafjes
    -een schaaltje paddestoelen (ik gebruikte een soort "enoki-paddestoeltjes
    -3 lente-uitjes in ringetjes gesneden
    -een sinaasappel-geperst
    -een stuk rundsvlees (goede biefstuk) in plakjes van 2 cm gesneden
    -sojasaus
    -rijstazijn
    -geroosterde sesamolie
    -ketchup
    -honing
    -olie
    -zout-peper

    Image Hosted by ImageShack.us

    Hoe maak ik het:

    -doe 2 eetlepels sojasuas, 2 eetlepels rijstazijn, 3 eetlepels honing en sap van een halve sinaasappel in een schaal en roer tot een marinade ontstaat
    -doe hierin het vlees en marineer ongeveer 30 minuten
    -verhit een beetje olie in een wok en bak hierin de groenten al omscheppend tot ze mooie gekarameliseerde randjes hebben, voeg dan de andere helft van sinaasappelsap toe en wat sojasaus en geroosterde sesamolie
    -verhit in een pan olie tot mooi heet en bak hierin het vlees, doe in delen, niet alles ineens in de pan, anders gaat het koken en dat is niet de bedoeling.
    -doe het vlees en het resterende bakvocht bij de groenten, meng en dien op met witte rijst

    Image Hosted by ImageShack.us

    29-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cassoullet de luxe
    Een zalig winters gerecht,
    de lekkerste at ik enkele maanden geleden in toulouse, in gezelschap van zalige vrienden,
    maar deze is ook nie te versmaden.
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig en hoe doe ik het:

    -een stuk spek (gezouten of gerookt) in grote stukken (5OOgr)
    -verwarm je oven voor op 180gr
    -verwarm 50gr eendevet in een ovenbestendige pot
    -schil 2 grote uien en een stukje prei en een 5tal teentjes knoflook en hak ze niet te fijn
    -voeg ze toe aan het arme eendevet en laat zachtjes stoven, zonder te kleuren tot ze zacht zijn
    Image Hosted by ImageShack.us
    -Doe er de witte bonen; die je een nacht geweekt hebt in water bij (7Ogr p.p.) en het spek
    -giet er 1,75liter  water bij en een bouket garni (bestaande uit laurier, peterseliestelen, selderij als je dat hebt, eventueel wat rozemarijn of tym)
    Image Hosted by ImageShack.us

    duw de kruidentuiltje wel onder de boontjes
    -breng aan de kook en schuim eventueel schuim dat komt bovendrijven af
    -zet in de oven en bak voor ongeveer een uur, tot de bonen juist gaar zijn
    -haal uit de oven, verhoog deze tot 220graden, voeg aan de bonen gekonfijte eendebouten toe en zet de pot terug in de oven voor een 45minuten tot de sappen zijn geabsorbeerd en er zich een goudkleurige korst heeft gevormd aan de bovenkant
    -dien op in je mooie pot
    -geef er een lekker glas wijn of een verfrissende pint bier bij.




    Image Hosted by ImageShack.us

    26-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    20-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knolselderpuree met cordon bleu
    Image Hosted by ImageShack.us
    benodigdheden:

    -5OO gr knolselder, geschild en in blokjes
    -5OOgr aardappelen
    -2,5dl room
    -selderzout
    -neutrale olie
    -cordon bleu

    hoe maak ik het:

    -schil de knolselder en snij 5OOgr in niet te grote blokjes, zet deze op in water met zout en kook tot echt gaar (is noodzakelijk voor de smaak- dus proef of hij echt zacht is!)
    -snij een deeltje in fijne julliennereepjes en kook ze apart beetgaar
    -giet af door een zeef
    -mix het geheel in eenlender of met een staafmixer
    -kook terwijl de aardappelen en plet ze ook zo fijn mogelijk (kruid met zout, peper en nootmuskaat
    -doe de room in een pannetje en laat tot de helft inkoken
    -meng met de knolseder en kruid met selderzout
    -meng met de aardappelpuree
    -bak de cordon bleu
    -verwarm een flinke bodem van de olie tot vrij heet, doe hierin de julliennesliertjes knolselder en frituur goudbruin, laat uitlekken op kuekenpapier

    -dien de puree op in een torentje met bovenop wat van de gefrituurde sliertjes en de cordon bleu

    Niet duur, erg lekker , wat wil een mens nog meer?

    20-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met een twist
    Image Hosted by ImageShack.us


    Soms als ik allerhande restjes heb zoals een blokje kaas, mozarella, beetje bieslook of basilicum, zongedroogde tomaatjes dan lijkt me dat het geschikte moment om al die ingredienten in kleine stukjes te snijden te mengen met gemengd gehakt, wat paneermeel, een eitje en wat kruiden, in dit geval, oregano, zout, peper en wat paprikapoeder
    Ik vorm er balletjes van die ik dan zachtjes bak in een pan en opdien met kriekjes met kaneel.
    Maar ze kunen evengoed dienen als aperitiefhapje onder vrienden, heel gewoon, ongedwongen maar lekker

    19-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfst/winterraclette


    Image Hosted by ImageShack.us

    Ideaal voor een gure herfst of winteravond,
    een raclette
    Je voorziet je in een aantal raclettekazen die in de supermarkten vlot verkrijgbaar zijn, alsook een deel gedroogde vleeswaren, zoals gedroogde ham, gedroogd hertevlees, eendeborst....
    Maak enkele lekkere slaatjes die erbij passen, zoals een roodlofslaatje met nootjes en notenolie en een beetje balsamicoazijn
    een slaatje met pompoen en een lekkere dressing en veel -liefst ambachtelijk brood
    raclettestelletje op tafel (gourmetstel met onderaan grillelement is prima geschikt) en genieten maar.
    Vergeet er geen lekker glaasje wijn bij te serveren.

    smakelijk en dank aan onze dochter Elke die ons hierop trakteerde

    18-11-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    29-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 kip-twee gerechten
    Image Hosted by ImageShack.us
    we maken een heerlijke kippesoep en een lekkere videé

    Benodigdheden:

    -1 mooie grote kip
    -3 kuipjes soepketeltje, kip, van knorr
    -1 soepselder, pak soepprei en 3 wortelen fijngesneden
    -1 bakje witte champignons in vier gesneden
    -800gr gehakt (300 gr balletjes vr de soep, de rest iets groter voor de videévulling
    -handvol vermicelli
    -zout-peper en een vleugje currypoeder, 3 laurierblaadjes
    -sap van 1/4de citroen
    -1/2liter bechamelsaus die je maakt met 4 soeplepels kippeboullion ipv melk en met een scheutje room erin en 1 keteltje van knorr., alsook het citroensap
    -fijngehakte verse peterselie

    Hoe maak ik het:

    -Zet de schoongespoelde kip op in lauw water met wat zout, peper, en de laurierblaadjes
    -breng aan de kook en zet dan het vuur echt zacht, laat 4O minututen garen.
    -Haal de kip uit de bouillion en laat iets afkoelen.
    -Ontdoe de kip van vel en beentjes en hou de stukken kip zo groot mogelijk
    -Breng de boullion terug aan de kook voeg de soepgroenten en 2 soepketeltjes van knorr bij.
     - laat opkoken en voeg dan de vermicelli en de (apart gekookte) soepballetjes toe.
    -Kruid met peper, zout en wat currypoeder
    -Doe de grotere gehaktballetjes en de champignons bij de kip alsook de saus
    -verwarm alles zachtjes, en voeg de peterselie toe.
    -Dien op in de welgekende warme bladerdeegbakjes en fritjes.





    29-10-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    28-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
    benodigdheden voort 4 personen:

    -4 flinke steaks
    -8 grote sjalotten in niet te kleine parten gesneden
    -3dl rode wijn
    -1dl kalfsfond (blokje of poeder)
    -1 eetlepel bloem
    -1 eetlepel balsamico-azijn
    -2 klontjes suiker
    -zout en peper
    -echte boter en scheut olijfolie

    hoe maak ik het:

    -verwarm boter en olie, tot flink warm, en bak de gekruide steaks hierin aan
    -haal ze uit de pan en dek af met alupapier
    -doe de sjalotten in de pan en laat ze mooi kleuren en zacht worden
    -strooi de bloem erover en roer tot de bloem verdwenen is
    -voeg wijn en fond toe en laat flink doorkoken (de saus zal indikken)
    -voeg de suiker en azijn toe en laat nog even sudderen

    -dien de steak op met de saus, groen boontjes en in de oven geroosterde aardappelen met rozemarijn en een beetje look

    smakelijk


    -

    28-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vietnamese wok
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -1 pak udonnoedels (te koop in delhaize) andere noedels zoals rijstnoedels kan ook
    -1oranje of rode paprika in stukjes gesneden
    -2OOgram peultjes
    -8 tal mini-maiskolfjes
    -3 lenteuitjes in ringetjes gesneden
    -1ui in partjes gesneden
    -1teentje knoflook fijngesneden
    -1kl geraspte verse gember
    -1 halve rode chilipeper, fijngesneden
    -1 varkenshaasje in dunne plakjes
    -5 eetlepels terryakisaus (te koop in delhaize)
    -2eetlepels oestersaus
    -2eetlepels rijstazijn
    -2eetlepels donkere sojasaus
    -beetje maizena opgelost in water
    -olie

    Hoe maak ik het:

    -snij vlees in zeer dunne plakjes en maak een marinade met de terryakisaus, 1 eetlepel oestersaus en 1 eetlepel rijstazijn.
    Meng het vlees zeer goed met de marinade dek af en zet zeker 4u in koelkast
    -kook de noedels
    -verhit je wok tot zeer heet, voeg olie toe en laat even opwarmen
    -bak hierin het uitgelekte vlees aan in porties zodat de wok niet teveel afkoelt
    -schep vlees uit wok en maak even schoon met keukenpapier
    -opnieuw olie in wok en terug verwarmen
    -voeg look en chili en gember toe en roerbak enkele seconden
    -voeg dan ui toe en wok weer ongeveer een minuut
    -voeg dan de paprika, peultjes en mais toe en roerbak tot beetgaar
    -kruid af met de sojasaus, oestersaus en azijn
    -voeg de maizena toe zodat het vocht een heel klein beetje bindt, laat even doorkoken.
    -meng met de uitgelekte noedels en bestrooi met fijngesneden lenteui.

    smakelijk!

    11-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    09-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.risotto van tarwekorreltjes met kip

    Image Hosted by ImageShack.us
    Maak een risotto van tarwekorreltjes (Ebly): (voor 2 personen)

    -stoof een sjalotje en een teentje look aan in olijfolie
    -voeg een flinke kop graantjes toe en roer tot elke graantje bedekt is met een laagje olie
    -voeg 3dl kippeboullion toe en een handvol reepjes fijngesneden gedroogde ham, peper en zout
    -roer en af en toe en na 20 minuten roer je er nog een beetje room door en een handvol peterselie
    -bak een kipfiletje en pof de trostomaatjes  (tomaatjes in ovenschaaltjes, zout, peper, olijfolie,balsamico-azijn en wat italiaanse kruiden-15minuten in oven van 18Ogr tot de schilletjes barsten

    -dien op en eet smakelijk.

    09-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    03-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marokaanse lamsschenkel met linzen
    Image Hosted by ImageShack.us

    LAAT JE NIET AFSCHRIKKEN DOOR DE HOEVEELHEID BENODIGDHEDEN, de meeste dingen zijn kruiden die je tenslotte maar gewoon uit de potjes hoeft te scheppen.

    Wat heb ik nodig:

    -4 lamsschenkels
    -1 ui , gesnipperd
    -1 teentje knoflook, gesnipperd
    -olijfolie
    -zout en peper
    -1 grote tomaat, ontpit
    - peterselie-grofgehakt
    -1/2 kl gemalen komijn
    -1/2 kl kurkuma
    -1/2 kl venkelzaadjes
    -1/2 kl korianderzaad
    -1/2 kl piment d'espelette (of chilivlokjes)
    -enkele draadjes saffraan
    -half glas witte wijn
    -1/2 vleesboullionblokje in 2dl water
    -1 doos linzen

    -een tagine (te vervangen door een pan met deksel)

    Hoe maak ik het:

    -verwarm de olijfolie en fruit hierin lichtjes de ui en knoflook
    -voeg de schenkels toe en laat licht kleuren
    -voeg alle kruiden, de wijn en boullion toe
    -dek af en laat 2u op zeer zacht vuur sudderen (echt heeeel zacht, tot het vlees bijna van het been valt)
    -voeg de linzen toe en de tomaat die je in stukjes hebt gesneden en de helft van de peterselie en laat nog 5 minuten doorwarmen
    -bestrooi met de resterende peterselie en dien op met brood om  van de heerlijke saus te kunnen genieten.

    Je huis zal gegarandeerd heel arabisch ruiken
    Dus een aanrader als je een marokaans avondje organiseerd.


    03-09-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ovenschoteltje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    Dit is een makkelijk ovenschoteltje dat er altijd wel in gaat.

    wat heb ik nodig:

    -bakje (kastanje)champignons
    -2 preien in ringetjes
    -1/2liter kaassaus
    -5OO gr gehakt, 
    -aardappelpuree voor 4 personen (ook goed gekruid)
    -beetje olie
    -beetje thym, en curry
    -beetje marsalawijn (italiaanse zoete wijn) of rode porto
    -betje gemalen kaas

    hoe maak ik het:

    -verwarm een beetje olie in een grote pan (liefst één die recht in de oven kan)
    -bak hierin de in vier gesneden champignons en kruid met de tym, als ze aangebakken zijn  blus ze dan met de marsala, laat inkoken tot bijna niks meer aan vocht overblijft
    -haal even uit de pan
    -bak het gehakt flink aan tot het mooi bruin kleurt, voeg beetje currypoeder toe
    -voeg de preiringetjes toe en bak nog even voort, voeg eventueel een beetje boullion of water toe tot de waarin de prei even kan garen
    -dat vormt dan de eerste laag 
    -voeg dan de champignons terug toe en daarop de kaassaus
    -bedek met de puree en maak er een mooi patroon in met een paletmes
    -bestrooi met gemalen kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 18O graden.

    smakelijk.

    28-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!