Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
 
Zoeken in blog

Gastenboek
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • Van mij .... voor jullie .... een
  • Van mij, voor jou en je familie .....
  • wens een fijne zaterdag lieve vrienden

    Categorieën
  • dessert (33)
  • gebak (43)
  • handwerk (16)
  • hapjes (9)
  • hoofdgerecht (vis) (25)
  • hoofdgerecht (vlees) (63)
  • ijs (2)
  • koekjes (3)
  • Reisverslag van culireisjes (21)
  • soepen (7)
  • voorgerechten (4)
  • Foto

    Foto
    Inhoud blog
  • Soesjes op vrijdag
  • Zusjestaart
  • advokaat voor koude winteravonden
  • Eersteling...
  • appelcake van sofie dumont
  • snelle paella
  • cupcakes door Elke
  • citroen-plattekaascake
  • Frangipannetaart, lekker ouderwets
  • asperges met coquilles
  • wafeltjes bij de thee
  • leuk weekend
  • Perencake op zaterdagavond
  • Tagliatta
  • Pieter Breugeltaart
  • De lekkerste gerookte zalm
  • tongreepjes in panko
  • Boter op ambachtelijke wijze
  • appeltaartje op aanvraag
  • Klassieke rijstpap
  • Reeragout
  • Kokoscake met framboosjes en wiite chocolade
  • Linzen met chorizo en krokante kip
  • madeleines met pistache en chocolade
  • Fijn weekend
  • Varkenslapje stroganov
  • cake, gewoon simpel
  • Gelukkig nieuwjaar
  • kerst 2010 by culimieke
  • appeltaart voor kerst
  • aardappeltjes gevuld
  • Een stukje nostalgie
  • Eten met een sterretje
  • perentaartje op eenvoudige wijze
  • zalmtartaar met oosterse dressing
  • panna cotta met appeltjes
  • Biscuit in de diepvries
  • pastabake met champignons en kip
  • broodpudding met een twist
  • witte bonensoep met spek en olijfolie
  • everzwijnfilet met chermoulaworteltjes
  • silpy is jarig
  • Reenootjes met wildsaus
  • Muffins met witte chocoladestukjes
  • Ons keukentje is af!
  • pompoenlasagna met basilicum
  • Lunch in Barcelona
  • Marmercake van Elke
  • kabeljauwhaasje in de oven
  • Culimieke go's flower's
  • ciabatta complet
  • Kippetje in de oven
  • gevulde tomaatjes
  • flantaart
  • Het Bollekesfeest in Antwerpen
  • Dagje Leiden in Nederland
  • Zalmforel gevuld met Miss Dahl's romige pesto
  • Foodnetwork
  • Mediteraanse hartige taart
  • toveren met abrikozen
  • pissalladière
  • tagine express
  • escalope con salsa de ricotta
  • cannellonni met prei en ricotta
  • zomerse tomatensoep
  • Frambozencakejes
  • couscousslaatje met kruiden en groentjes
  • Nog een blogje erbij....
  • Vakantie weer voorbij.....
  • sinaasappel victoria sponge met frambozen
  • De oude doos
  • Rozenmand, laatste les bloemschikken voor de vakantie
  • bloemkoolgratin met mascarpone
  • Het fruit.......jaja dat werd een lekker dessert...
  • Ik ging naar de markt....
  • Ons tuintje anno 2010
  • abrikozen-semifreddo met meringue
  • lamskoteletje met erwtjes, munt en feta
  • Een variatie op Miss Dahl's pesto-dip
  • zomers slaatje met gemarineerde rundsreepjes
  • Heerlijke kruidenolie
  • frangipanetaartje met gepocheerde nectarine
  • Zomerse biscuit
  • Vidée op Italiaanse wijze
  • Kruidenkrans
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Tel Aviv in al zijn pracht
  • Culimieke go's to Tel Aviv-Israel
  • tarte-tatin cake express
  • Barcelona - verslagje
  • culimieke go's to barcelona
  • Rouget, worteltjes met abrokozenconfituur en charmoulla
  • Vanillepudding met appel en speculoos
  • KIp-wok-curry in
  • Risotto met paddestoelen en coquilles
  • Culimieke go's flowers
  • calzone a l'improviste
  • konijnenfiletje met sjalotten en stroop van vrolingen vergezeld van de eerste kort aangebakken asperges
  • lenteslaatje met gerookte makreelfilet
  • waalse salade
  • feestcake van silke
  • kwarteleitjes met kruidenzout
  • kipspiesje met appeltjes
  • Peren-vanillecake (van dochter Elke)
  • skrei (vis) met een torentje van aardappel en spinazie
  • wrap met kalkoenblokjes
  • Een prachtig culi-cadeau!
  • Marmercake
  • lasagne met witloof en ham
  • aardappelpotje met bloemkool en gehakt
  • bloemkoolsoepje met gedrooge parmaham
  • Een zalig weekendje De Haan aan zee.
  • simpele kaastaart met aardbeiencoullis
  • risotto met witloof en sinaasappel en gegrilde eendeborst
  • witte bonensoep
  • categoriëen (indelen van alle gerechten)
  • La tarte de madam Odille
  • tapenade royal
  • citroen-amandelkoekjes
  • pappilot van de midi
  • boutis, nog een werkje voor een kerstpakket
  • een originele cadeauverpakking ...
  • gourmet van silke
  • charlotte gevuld met chocolademousse
  • kalkoenborst gevuld met cranberries en pistachenootjes
  • aperoglaasje met krab en appelsienkaviaar
  • kerstsfeer bij culimieke
  • semifreddo met sinaasappel en pistache- en amandelnootjes
  • Hartige rijsttaart
  • Lamskoteltjes
  • Kersentaart
  • cake met vanille en yoghurt
  • pladijsfilet in tempuradeegje
  • gehaktballetjes met curry
  • appel-kokosgebak
  • wok met rundsvlees en sinaasappel
  • cassoullet de luxe
  • De koffer
  • aardappeltje gevuld met garnaaltjes en bieslook
  • knolselderpuree met cordon bleu
  • Gehaktballetjes met een twist
  • herfst/winterraclette
  • gebakken zeetong
  • virusje....
  • bospaddestoelensoep
  • 1 kip-twee gerechten
  • Rijstpap zonder gouden lepeltjes en koek van het huis
  • Herfst bij de thee
  • Elke's hapjes
  • sushi home made
  • scampi's de la mama
  • Boutis, een borduurtechniek uit de provence
  • visgerechtje van vroeger
  • kaaspracht in toulouse
  • Torta di nonna
  • Haute Garonne-Ambax- deel 1
  • pavé of bavette (steak) met sjalottensaus
  • foodie steekt haar stekeltjes uit
  • een lekker cadeau
  • tomatensoep (de zon in je bord)
  • homemade rochers
  • dulce de lecheijs met een koekje
  • coquilles met sjalottenroom en fijne groentjes
  • trio van vis-voorgerechttjes
  • vietnamese wok
  • vijg in marsalawijn
  • risotto van tarwekorreltjes met kip
  • een lekker sausje...........hollandaise a la mieke
  • het perentaartje dat ik niet kon krijgen in sint-truiden...
  • marokaanse lamsschenkel met linzen
  • sint-truiden
  • ovenschoteltje
  • nasi express
  • Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
  • chocoladebroodpuddingkjes
  • lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
  • spies van kalkoen en breydelspek
  • Metamorfose
  • mosselen de la casa
  • gevuld kalkoçengebraad
  • kokosrijst met gemarineerde frambozen
  • Bezoek 's Hertogenbosch
  • gegrilde groenten
  • zomersalade
  • bijna oogsttijd
  • dagje aan zee
  • aardbeien-fool
  • pasta uit de voorraadkast
  • De hapjes van
  • Kartonnage van een ringmap
  • pastataart
  • brochette - mix
  • wortelcakejes
  • pannekoekje met erwtjes en gerookte zalm
  • Eclairs (soezendeeg)
  • mooie plekjes
  • boulliabaise de la casa
  • pavlova met aardbeien
  • Aardbeidessert zonder suiker
  • nieuwe indeling
    Image Hosted by ImageShack.us
    Foto
    Bezoek je ook mijn andere blog eens www.culipatch.blogspot.com
    Foto
    culimieke
    CULIMIEKE-Genieten in de keuken en daarbuiten
    26-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nasi express
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -3 varkenslapjes
    -3 builtjes rijst
    -3lente-uitjes
    -200gr sojascheuten
    -stukje geraspte gember
    -2 teentjes knoflook
    -1 oranje paprika in blokjes
    -sojasaus
    -zout-zure chilisaus
    -zout en peper
    -doosje nasi-speciaal van conimex (delhaize)
    -pak kroepoek

    Hoe maak ik het:

    -kook de rijst en laat uitlekken
    -snij de varkenslapjes in hapklare blokjes, giet er een beetje soja en chilisaus bij en meng, zet opzij
    -doe een beetje olie in een grote pan en bak de look, lentui en paprika een beetje aan, voeg het vlees toe en laat mooi bakken.
    Voeg de rijst en de groenten uit het pakje en 100ml water toe, laat even pruttelen en voeg de rijst en droge groentemix uit het doosje toe.
    -garneer met nog wat lenteui , eventueel wat tomaat en een beetje kroepoek.

    smakelijk
    -

    26-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    24-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je koelkast leeg puree met kabeljauwhaasje
    Image Hosted by ImageShack.us

    Heb je dat ook, dat op het einde van de week er nog een beetje groentjes overblijven, bijvoorbeeld enkele worteltjes, champignons, een beetje sla........
    wel dan maak ik dit:


    wat heb ik nodig:

    -aardappelen
    -2 preien in ringetjes gesneden)
    -een halve kropsla
    -5 lenteuitjes
    -3 tomaten
    -zakje vissaus van knorr+beetje melk+1/2 kl mosterd
    -olijfolie
    -zout, peper, nootmuskaat
    -kabeljauwhaasje

    Hoe maak ik het:

    -stoof de prei aan in de olijfolie tot bijna gaar, voeg de grofgesneden sla en fijngesneden lente-uitjes toe en stoof nog even verder aan, kruid met peper en zout
    -kook de aardappelen
    -ontvel en ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes
    -maak een groffe puree van de aardappelen en groentjes en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
    -bak de gekruide kabeljauw in olijfolie
    -verwarm de saus en voeg de melk, mosterd en 3/4de van de tomatenblokjes toe
    -dresseer je bord mooi en voila....de restjes leveren je nog een lekkere maaltijd op.

    smakelijk

    24-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker en snel, de rest dat doet de oven wel.....kip
    Image Hosted by ImageShack.us

    Een zeer makkelijk en lekker gerechtje, dat je voor 2 of 10 mensen maakt, geen probleem...

    Neem kip(pen) verdeelt in niet te grote stukken, vraag aan je beenhouwer om dit te doen,
    Besprenkel ze met flink wat kipkruiden

    Beleg een grote ovenschaal met de kip en verschillende groenten in vrij grote stukken (bv. paprika, ui (wit of rood), ongepelde lookteentjes, jonge worteltjes, witloof, pastinaak.....)(Je kan ook nieuwe aardappelen toevoegen)
    overgiet met een flinke scheut olijfolie zout en peper en meng alles goed door mekaar met je handen.
    Zet in een voorverwarmde oven van 180graden en bak gedurend 40 a 50 minuten.

    Wil je er champignons bij bak deze dan even apart in een pan en voeg toe, want in de oven worden ze nogal rimpelig en dat vind ik niet zo geslaagd.

    Dien op met een groene salade en lekker brood,
    vergeet er vooral geen fris glas rosé bij te serveren

    smakerlijk

    22-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spies van kalkoen en breydelspek
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    -500gr blokjes kalkoen
    -Pakje breydelspek (4dikke sneden-te koop bij Delhaize)
    -zakje thaise rijst
    -1 oranje paprika in partjes gesneden
    -platte peterselie
    -lenteui
    -koriander
    -geroosterd sesamzaad
    -sesamolie
    -olijfolie
    -flesje currysaus met mango (Heinz)
    -beetje room

    -marinade: Telkens 2 eetlepels van sojasaus, rijstazijn, oestersaus,honing, ketchup. Alles goed mengen

    Hoe maak ik het:

    -maak spiesjes van afwisselend kalkoen, paprika, spek en wentel ze in de marinade, zet in koelkast voor ongeveer een 3O minuten

    -kook de rijst ongeveer 1O minuten, haal uit builtje en dek af met een keukenhanddoek en zet deksel terug op de pot.

    -grill de spiesjes op een hete grill of BBQ
    -maak kruidenslaatje en meng met een beetje sesamolie
    -grill als de spiesjes bijna klaar zijn een abrikoosje of stukjes mango even mee zodat ze een mooi grillpatroontje krijgen

    -meng de saus met een klein beetje room

    -serveer op bord een torentje rijst met daarop het gegrild abrikoosje
    -2 spiesjes
    -een streepje saus
    -een beetje kruidensla
    -bestrooi het geheel met de gegrilde sesamzaadjes

    smakelijk!

    19-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevuld kalkoçengebraad
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    -Snij je kalkoengebraad (700gr ongeveer)  open tot een groot plat stuk onstaat

    -beleg dit met parmaham, een mengeling van olijfjes, tomaatjes en pijnboompitjes,en enkele goed afsmakende schijfjes kaas

    -daarop leg je enkele basilicumblaadjes en dan rol je je gebraad op en bindt het op met keukentouw.

    -bak het aan in wat boter , voeg een scheutje porto bij en laat op zacht vuur 4O minuten bakken.

    -neem vlees uit de pan en laat de saus beetje inkoken

    -snij het vlees in dikke plakken en dien op met aardappelen boulangere.


    12-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomersalade
    zo ziet een lekkere zomersalade eruit,
    ik maakte hem hier met slablaadjes, parmaham, meloenballetjes, gegrilde paprika en prei en mozarella, zout, peper en balsamicostroop en olijfolie

    Image Hosted by ImageShack.us

    07-08-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastataart
    Image Hosted by ImageShack.us


    wat heb ik nodig voor 6 tot 8 personen:

    -500gr kleine pasta (vlindertjes....)
    -500gr gehakt
    -1 gesnipperde ui
    -1 teetje look fijngehakt
    -3dl kippeboullion
    -2,5dl room
    -2 el tomatenpuree
    -zout en peper
    -1 gele paprika in blokjes
    -2 preien in fijne ringetjes
    -100gr geraspte parmezaanse kaas
    -3 eieren (gesplitst in dooier en wit)
    -boter
    -paneermeel
    -een springvorm van 27cm

    Hoe maak ik het:

    -verwarm een betje boter in een ruime pan, en stoof hierin de ui en knoflook.
    -zet het vuur iets hoger en voeg de groentjes en het gehakt bij dan de boullion met de tomatenpuree, kruid met peper en zout en laat 2O minuten pruttelen zonder deksel op de pan
    -voeg dan de room toe en laat nog 5 minuten doorkoken
    -meng met ongeveer 3/4de van de kaas en de dooiers
    -klop de eiwitten stijf
    -breng ondertussen water met zout aan de kook vr de pasta en kook deze beetgaar
    -meng pasta met saus en spatel er dan voorzichtig de eiwitten onder
    -bestrooi met paneermeel en de rest van de kaas.
    -bak in een voorverwarmde oven van 200 gr gedurende 3O minuten tot goudbruin
    -laat 10min staan en ontvorm
    -dien op met een groene salade

    tip: u kan deze taart perfect de dag voordien klaarmaken en warm ze dan afgedekt met alufolie op in een oven van 17Ogr gedurende een 3Omin  (neem folie de laatste 10min weg om een mooi goudgeel korstje te bekomen)
    -


    -een springvorm van 27cm

    24-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    23-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brochette - mix
    Image Hosted by ImageShack.us
     Neem een viertal soorten vlees,
    zoals kipfilet, kalflapje, biefstuk en een BBQ-worst.

    Snij het vlees in redelijk grote blokjes van zo'n 4cm, wikkel de kip in stukjes parmaham en wissel het vlees af als je het op de prikkers doet. Steek hier en daar een laurierblaadje voor de lekkere smaak.
    Bestrijk met een gekruide olie en grill op BBQ of een grillpan.
    Dien op met een aardappel in de schil, een slaatje van gestoofde  boontjes met ui en olijfjes en hier en daar een halfgedroogd tomaatje.

    smakelijk!

    23-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalfsvlees crostado con piemente mozarella
    Image Hosted by ImageShack.us



    Wat heb ik nodig:

    -3 kalfslapjes
    -3 gegrilde puntpaparika's (uit potje) of zelf gegrild
    -stukjes mozarella of kleine aperobolletjes mozarella
    -rucola
    -een grote tomaat
    -een beetje kappertjes (grzouten, indien je deze niet kunt krijgen op aijn)
    -platte peterselie-fijngehakt
    -een citroen (zeste en sap)
    -een rol pizzadeeg
    -grof zout
    -provencaalse kruiden
    -olijfolie, balsamico-azijn

    Hoe maak ik het:

    -leg de kalfslapjes in een schaal, doe de zeste (geraspte schil vds gewassen citroen)olijfolie en provencaalse kruiden erop meng goed en laat een uurtje marineren in koelkast
    -vul de paprikas met de mozarellabolletjes die je gekruid hebt met peper en zout
    -schil en ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes
    -doe in een pannetje samen met de goe gespoelde kappertjes en een beetje olijfolie en zout en peper
    -verwarm de oven tot 210gr en bak de pizzadeeg die je in driekhoeken hebt gesneden en bestrooid met grof zout en wat provencaalse kruiden gedurende tien minuten
    -meng de gewassen rucola en doe er wat olijfolie en balsamico-azijn op
    -verhit je grillplaat, dep het vlees droog en grill gedurende 4 minuten aan elke kant

    -leg een stuk crostada (het koekje) dan het kalfslapje, daarop een gevulde paprika en een torentje rucola
    en werk af met een streepje van de tomatendressing

    smakelijk.

    11-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    09-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Köfte met couscous, komkommerslaatje en gegrilde paprika's
    Image Hosted by ImageShack.us

    Wat heb ik nodig:

    köfte

    -500 gram lamsgehakt
    -1 lentuitje in fijne ringetjes
    -handvol bladpeterselie en munt (grof gehakt)
    -zout, peper en geheime kruidenmix van manuel
    -------------------------------
    (als je die niet hebt)=
    -1/2kl koriander
    -1/2kl komijn
    -1/2kl chilivlokjes
    ------------------------------

    -1 koffielepel geperste knoflook
    -1 ei
    -paneermeel

    komkommerslaatje

    -1/2 komkommer geschild en in lange plakken geschaafd met dunschiller zodat je linten krijgt
    -zout
    -potje natuuryogurt
    -1/2 kl geperste knoflook
    -gehakte peterselie en munt

    Hoe maak ik het:

    -meng alle ingredienten voor de köfte, en vorm rond de houten prikkers een soort worstje
    -leg deze op een schaal en zet minsten een uur in de koelkast om op te stijven en de smaken te laten doordringen

    -leg de komkommerlinten in een vergiet en strooi er flink wat zout over, dek af met keukenhanddoek en laat 15 minuten staan, er zal een deel vocht weglopen op deze manier.
    -spoel de komkommer flink onder koude kraan en dep flink droog

    -verwarm een beetje olie in een tefalpan en bak hierin op niet te hoog vuur de kofte gaar
    -meng de komkommer met de overige ingredienten

    Dien op met couscous waarvan je het recept op deze blog kunt vinden
    Garneer met geroosterde pijnboompitten en gegrilde paprika's






    09-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon Belgisch
    zonder recept omdat iedereen wel weet hoe dit te maken....

    Image Hosted by ImageShack.us

    08-07-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (3)
    25-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salsa van mango, ananas, waterkers en chili, olijfjessalade, brochette en aardappeltje in de schil
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    salsa:

    -één rijpe mango in blokjes
    -een rijpe ananas of een klein blikje ananasstukjes
    -rode chilipeper nr smaak, fijngehakt
    -bieslook
    -bosje waterkers
    -zout, peper



    olijfjessalade:

    -potje natuurolijfjes
    -citroenschil
    -zout,peper, chilivlokjes, provencaalse kruiden
    -blokjes fetakaas
    -enkele halfgedroogde tomaatjes
    -olijfolie

    -meng de olijfjes  met alle ingredienten behalve de feta, en laat enekele uren marineren
    -doe de feta in grote blokjes en bestrooi met wat provencaalsekruiden en olijfolie



    -grill de rundsbrochetjes die je hebt bestrooid met kipkruiden



    -doe de gewassen en gedroogde en doorprikte aardappeltjes 1O minuutjes in microgolfoven




    een heerlijk zomermaaltijd!

    smakelijk!




    25-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.orchiette met coppasbuideltjes en peterseliepesto
    Image Hosted by ImageShack.us

    wat heb ik nodig:

    -een 5OO gr orchiette (kleine pasta-oortjes) of andere kleine pasta
    -een potje bertolli pastasaus
    -gemalen parmezaan
    -geroosterde pijnboompitjes

    -&OO gram coppa (itliaanse ham-kan ook met gerookte ham of parmaham)
    -1 bolletje mozarella

    -handvol peterselie
    -handje geroosterde pijnboompitjes
    -een handje gemalen parmezaan
    -olijfolie
    -beetje cotroensap
    -beetje honing



    hoe maak ik het:

    -kook de orchiette al dente

    -verwarm de saus en voeg een beetje parmezaan toe zodat deze bindt.


    -doe alle ingredienten vr de pesto in een blendertje en mix grof, voeg olijfolie toe tot dik vloeibaar

    -snij de mozarella in plakjes en rol ze in de coppa
    -bak deze heel even aan in een antikleefpan (hooguit 1 min aan elke kant)


    -meng de pasta met de saus
    -schik mooi op een bordje met 2 buideltjes p.p. en een streepje van de pesto
    -bestrooi met wat parmezaan en smullen maar


    18-06-2009 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    27-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chicken a la cacciatora
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -2 grote kipfilets in blokjes
    -1 takje rozemarijn
    -2 laurierblaadjes
    -1/2 koffielepel selderzout
    -1 blik gepelde tomatenstukjes
    -150 gr pancetta of gezouten spek in blokjes
    -6 lenteuitjes in stukjes
    -teentje look
    -125ml witte wijn
    -olijfolie
    -blik van 400gr cannellibonen (redelijk grote witte bonen-afgegoten en gespoeld)

    bereiding:

    -in grote pan olijfolie warmen
    -lenteuitjes en spekjes 5min laten sudderen,
    -kip erbij + kruiden+laurierblaadjes
    -wijn en tomaat erbij
    -laten opkoken
    -vuur zachter zetten en 20 min laten sudderen met deksel op pan
    -bonen erbij en nog tien minuten doorwarmen
    -eventueel bestrooien met platte peterselie

    mmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!
    stukje brood en glaasje witte wijn erbij..............
    FEEST!!!!

    -


    27-09-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    16-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOUVLAKI VAN MANUEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGDHEDEN:

    -de geheime kruiden van Manuel
    -kip of varken-of lamsvlees

    verhouding:
    Op 5kg varkens of kip 1 potje citroensap , 30 gr. kruiden ,50 gr.arachideolie.

    BEREIDING:

    -vlees in blokjes snijden
    -marinade bereiden
    -vlees in marinade
    -afdekken met alufolie
    -2 dagen in koelkast
    -dan op stokjes
    -grillen-MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


    16-09-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (2)
    15-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kipfiletje gevuld met een tapenade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen benodigdheden:

    -halve kipfilets (opengesneden zodat je een plat stuk krijgt!)
    -1/2 kopje zwarte olijven in kleine stukjes
    -15tal blaadjes basilicum
    -takje rozemarijn
    -1 sjalot
    -1 teentje look
    -verse geitenkaas
    -vers paneermeel
    -olijfolie
    -peper
    -zout

    Bereiding:

    -basilicum en rozemarijnnaaldjes hakken
    -olijfolie in pan
    -fijngehakte sjalot en look aanstoven, heel even maar
    -vuur uitzetten
    -dan olijfjes, kruiden, kaas en peper toevoegen

    -kipfiletjes insmeren met dit mengsel, niet te dik en oprollen
    -kip in fijngemaakt broodkruim wentelen
    -olijfolie vervarmen in pan, kip lichtjes aanbakken aan beide zijden
    -dan in oven van 180gr voor 15min.



    15-08-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze variatie op waterzooi!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:

    -1 grote dubbele kipfilet
    -4 wortelen
    -2 stokken prei
    -25Oml room
    -1/2 kippebouillonblokje
    -currypoeder en peper en zout
    -boter of olie

    Bereiding:

    -wortelen en prei in staafjes snijden
    -kip in niet te kleine blokjes
    -olie in pan , kip en groentjes aanstoven
    -kruiden met curry (1/2 koffielepel of meer naar smaak)
    -room en 1/2 glaasje water en boullionblokje toevoegen
    -10 a 15 minuten laten pruttelen.

    Serveren met pasta, of puree, of kroketjes!
    -

    28-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde kip (borstbeen verwijderd)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    -1 braadkip (borstbeen verwijderd, zie uitleg bij bereiding)
    -1 citroen
    -3 tenen knoflook
    -2 takjes rozemarijn of thym, kan ook met gedroogde kruiden, is wel minder geurig!)
    -grof zeezout
    -zwarte peper
    -olijfolie
    -flinke plastiek-(diepvries)zak.

    Bereiding:

    -Kip op plank leggen met rugzijde naar je toe
    -met mes of keukenschaar (vind ik het handigste) langs borstbeen snijden , langs beide kanten, nu kan je borstbeen verwijderen)
    dan kip omdraaien en even met je handen platdrukken.
    -alle ingredienten voor marinade in plastiek zak doen, citroen in acht stukken snijden)
    -flink dooreen kneden
    -dan kip erin en effe flink inmasseren)
    -kip in schaal en enkele uren in koelkast zetten
    -oven op 180gr verwarmen
    -kip uit zak in ovenschaal doen met alle marinade en 40 minuten bakken

    smakelijk!

    26-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (1)
    11-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jachtschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    benodigdheden: (4personen)

    -500 gr gehakt
    -1grote ui gesnipperd
    -1/2koffielepel paprikapoeder
    -zout-peper
    -verse appelmoes van 5 flinke appels (+suiker en kaneel)
    -aardappelpuree voor 4 personen

    bereiding:

    -gehakt en ui flink aanbraden en kruiden met peper en zout en paprikapoeder
    -appelmoes in vrij diepe ovenvaste schaal doen
    -gehaktmengsel erover verdelen
    -puree daarboven op verdelen
    -bestrooien met paneermeel en klontjes boter
    -oven van 180 graden, (indine op voorhand gemaakt 30min om te verwarmen)
    -gratineren

    lekker!!!nie te doen!!!

    11-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte nonnenkost
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:




    -1 pak stoofprei
    -zout en witte peper-kruidnoot (groenteboullionneke ter vervanging is ook lekker)
    -6 eieren (hardgekookt)
    -1/2 liter melk
    -maizena roux (of bloem en boter indien je zek-lf wilt doen)
    -gemalen kaas (emmenthaler, gruyere, of parmezaan...)

    Bereiding:

    -prie wassen, in stukken snijden van 5cm
    -aanstoven in weinig water en kruiden met zout en peper
    -laten uitlekken, vocht opvangen
    -melk, vocht van prei, zout, peper, blokje en nootmuskaat aan de kook brengen ,
    -roux toevoegen
    -kaas toevoegen
    -eieren pellen
    -prei in ovenschaal verdelen, eieren erop, en dan kaassaus erover
    -gemalen kaas erover verdelen,
    -gratineren 10 min 200graden grillstand
    -indien op voorhand gemaakt,
    -25 min op 180gr verwarmen (dan grillstand en dan gratineren)

    Ik geef er aardappelpuree bij!
    smakelijk!!!


    06-07-2007 om 00:00 geschreven door mieke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:hoofdgerecht (vlees)
    » Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!