Hits 27 december 1975
Het duet tussen Dries Holten en Sandra Reemer was afgelopen en Andres vond meteen een nieuwe partner in Rosy. Samen zongen ze 'Sausalito' de hitparades in. Ze werden dan ook gespot in de BRT Top 30 van zaterdag 27 december 1975. De Nederlandse single stond bol van de Mexicaanse trompetten en de violist van dienst had waarschijnlijk nog gespeeld op 'Concerto voor jou Natacha'. :wink:
Geen Vlaamse hitparade zonder Will Tura en toch vond ik geen audiofragment van de Keizer van het Vlaamse lied uit december 1975. Toen kwam hij inderdaad nieuw binnen in de BRT Top 30 van 27/12 met zijn jongste single 'Voor haar, voor hem, voor mij', geschreven door Daniel Vangarde en Jean Kluger.
Hetzelfde geldt voor de Vlaamse zanger Benny Scott die in het Engels zong en met zijn single 'When The First Teardrop Falls' in de BRT Top 30 van zaterdag 27 december 1975 zat. Ik moet eerlijk toegeven dat dit liedje èn het vorige mij niets meer zeggen. Waarschijnlijk had ik toen oor voor andere muziek.
Nog een laatste stuiptrekking van glamrock want op 27 december 1975 kwam de Britse groep 'Hello' binnengestapt in de BRT Top 30 met de aanstekelijke song 'New York Groove' ondersteund door de mondharmonicariff. De song werd geschreven door Russ Ballard van de groep Argent. De sound herinnerde mij enigszins aan de begindagen van Bo Diddley. Van de formatie heb ik achteraf niets meer gehoord maar van één van de bandleden jaren later wel want Keith Marshall zou solo scoren in 1981 met 'Only Crying'.
Na het ongelooflijk succes van 'Guus' was het zeer moeilijk nog een nummer één te scoren voor Alexander Curly. Zijn volgende single deed het veel minder goed in de BRT Top 30 vanaf 27 december 1975 en de weken daarop. Het delicaat onderwerp zal daar werd voor iets tussen gezeten hebben, al legde de Nederlander wel de vinger op de wonde. Het ging namelijk over de massale immigratie van Turken bij onze Noorderburen en de moeilijkheden die daaruit voortvloeiden. Dit lied kwam ook voor op zijn zeer degelijke elpee 'Vette jus en boerenjongens' die ik in de zomer van 1975 al per post had laten overkomen via de Nederlandse Boekenclub. In Brussel was het in die dagen namelijk hopeloos zoeken naar degelijke Nederlandstalige muziek.
Alexander Curly begon zijn carrière als steward in de luchtvaart.
|