Hits op 25 september 1976
Het is hoogst uitzonderlijk dat een live uitvoering in de singles hitlijst genoteerd wordt en toch slaagde de Britse rocker Peter Frampton daar in: enkele maanden geleden nog met 'Show Me The Way' en op zaterdag 25 september 1976 opnieuw met de opvolger 'Baby I Love Your Way'. Beide songs staan op zijn zeer degelijke live dubbelelpee 'Frampton Comes Alive!'.
Joe Dolan had in zijn single 'You're Such A Good Looking Woman' nog gezongen over een engel die uit de hemel was gevallen en op zaterdag 25 september 1976 zongen vijf kerels uit de discoformatie Tavares over een engel die het paradijs had verlaten voor deze aardbol. 'Heaven Must Be Missing An Angel' werd een classic in zijn genre en wordt nu nog regelmatig op de radio gedraaid.
"Live" was toen blijkbaar in want bij de intro en het middenstuk van deze single van de Rubettes hoor je ook geluiden van een publiek die er blijkbaar in de studio zijn opgeplakt. Op 25 september 1976 verscheen het plaatje 'Allez Oop' voor het eerst in de BRT Top 30. Niet te verwarren met 'Alley Oop' van The Hollywood Argyles, want dat is een totaal andere song.
Liefdesliedjes uit Nederland: op zaterdag 25 september 1976 kwam het nieuwste plaatje van het duo Rosy & Andres onze hitparade binnen en het heette 'My Love'. Niet te verwarren met 'My Love' van Lionel Richie, want dat is een totaal andere song.
In het kielzog van Rosy & Andres kwam Jack Jersey ook onze hitlijst binnengevlogen op zaterdag 25 september 1976 met zijn 'Blue Brown Eyed Lady'. Laat de trompetten maar schallen en de castagnetten klepperen: 'Yo te quiero mucho, Maria'. Vergeet nooit dat Maria heel veel van u houdt!
En toen werd het plaatje 'Sixteen Tons' van Louis Neefs genoteerd in de BRT Top 30, ook voorzien van hier en daar pseudo live publiek. Het was eind 1963 al eens uitgebracht onder de naam Lou Neefs en is tot op vandaag zeer populair in popcornmiddens. Maar op zaterdag 25 september 1976 en de weken daarop mocht het op de radio niet gedraaid worden omdat de Vlaamse zanger op de lijst stond van de Gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. Deze boycot belette hem echter niet verkozen te worden en goede verkoopcijfers te behalen.
Eind 1963 heette de Vlaamse zanger nog Lou Neefs.
|